27 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ αμυγδάλου με ανθόνερο





Κάθε φορά πριν κάτσω να γράψω για κάτι που με έχει ενθουσιάσει σκέφτομαι να είμαι μετρημένη στους χαρακτηρισμούς και συγκρατημένα ενθουσιώδης, γιατί όπως έχω πει, το γούστο είναι υποκειμενικό. Ή μάλλον θα το θέσω αλλιώς. Τίποτα στη ζωή δεν είναι αντικειμενικό, αφού κι εμείς, δεν είμαστε "αντικείμενα", αλλά "υποκείμενα". Το γούστο δε στο φαγητό, είναι κάτι που χωράει μεγάλη κουβέντα. 


Το μυστικό που έχω βρει και προσπαθώ ν' ακολουθώ για να μην απογοητεύομαι λέγεται:  «διαχείριση προσδοκιών»!!  Χαμηλές αρχικά, προσδοκίες για τα πάντα και για τους πάντες. Ένα μυστικό που αν το ακολουθήσει κανείς, θα είναι σίγουρα περισσότερες φορές χαρούμενος παρά απογοητευμένος. 

Αν για παράδειγμα οι προσδοκίες για μια συνταγή είναι χαμηλές και το αποτέλεσμα βγει ανώτερο αυτών, τότε ενθουσιάζεσαι. Αν πάλι βγει κατώτερο… ε, δεν έγινε και τίποτα, άλλωστε είχες προετοιμαστεί!! Άρα η απογοήτευση δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο θα ήταν αν περίμενες τον ουρανό με τ΄ άστρα και τελικά προκύψει φούσκα! 

Οι προσδοκίες είναι ένα παιχνίδι του μυαλού μας και αν εφαρμοστεί σωστά σε προσωπικές, φιλικές, ερωτικές και επαγγελματικές σχέσεις, τότε διαισθάνομαι ότι έχουμε κατακτήσει ένα μεγάλο κομμάτι της ισορροπίας μέσα μας.

Για να μην μακρηγορώ λοιπόν, το κέικ αυτό το βρήκα σε ένα παλιό περιοδικό.  Το αποτέλεσμα με φόβιζε λόγω της μεγάλης ποσότητας – θεωρούσα -  του ανθόνερου που είχε στα υλικά του. Παρόλα αυτά το τόλμησα και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι καλώς έπραξα. Οι προσδοκίες μου –που λέγαμε και πριν- ήταν πραγματικά πολύ χαμηλές. Διαισθανόμουν αποτυχία. Το έφτιαξα όμως, και ήρθε η απόλυτη επιτυχία. Τέτοια που ούτε κι εγώ το φανταζόμουν. Όταν το δοκίμασα ερωτεύτηκα. Ερωτεύτηκα ένα κέικ!! Θα μπορούσα να το φάω και όλο μιας που η ποσότητα είναι μικρή, αλλά συγκρατήθηκα. 

Είναι ένα κέικ που για να καταλάβετε τι εννοώ, μοιάζει απόλυτα με τα αμυγδαλωτά. Έχω μιλήσει και παλιότερα για το τι αδυναμία έχω στα αμυγδαλωτά, ψητά ή άψητα. Ε, λοιπόν είναι ένα τεράστιο αμυγδαλωτό υπό μορφή κέικ!!!! Με κεντρικό συστατικό το αμύγδαλο, τη ζάχαρη άχνη και το ανθόνερο, δίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Δεν φουσκώνει πολύ και η ποσότητά του είναι μικρή. Αξίζει να το δοκιμάσετε έστω και μια φορά αν πιστεύετε ότι θα σας αρέσει!!! 


ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ 

Υλικά:

    1)  50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    2)  160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα.
    3)  200 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς τη φλούδα τους δηλαδή), τριμμένα σε σκόνη
    4)  90 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος λιωμένο
    5)  3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμιση βιολογικών
    6)  40 γραμμάρια ανθόνερο 



Διαδικασία: 

       Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών καθώς και ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανθόνερο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τέλος ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά για να μην ξεφουσκώσει πολύ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  160  βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 30X10 (μετράμε πάντα τον πάτο της φόρμας). Ρίχνουμε μέσα τον χυλό του κέικ και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Κατόπιν δυναμώνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε άλλα 5-10 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν το κέικ έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, τότε το κέικ είναι ψημένο. Αν έχει υπολείμματα ζύμης τότε, αφήνουμε το κέικ να ψηθεί λίγο ακόμα. 

Προτιμότερο είναι να το φτιάξετε βράδυ και να το κόψετε το επόμενο πρωί, ή έστω να το αφήσετε να κρυώσει απόλυτα για να εξατμιστεί η έντονη μυρωδιά του ανθόνερου.

Καλή επιτυχία!!!


Το μυστικό: 

          Το συγκεκριμένο κέικ υπάρχει περίπτωση να κολλήσει ελαφρώς στη φόρμα παρόλο που θα την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Υπάρχει ένα κόλπο που αν το κάνετε θα έχετε σίγουρη επιτυχία! Παίρνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος (τόσο που να είναι μεγαλύτερο από τη μακρόστενη φόρμα του κέικ) και το βρέχετε καλά κάτω από τη βρύση. Κατόπιν το στύβετε στις χούφτες σας έτσι ώστε να αποβάλλει το νερό που έχει συγκρατήσει. Το ανοίγετε, το ισιώνετε ελαφρώς και το στρώνετε στη μακρόστενη φόρμα σας που απλώς την έχετε βουτυρώσει, αρκεί να καλύπτει και τα τοιχώματά της. Δεν χρειάζεται αλεύρωμα. Το πατάτε στις άκρες και τα τοιχώματα της φόρμας έτσι ώστε να γίνει ένα με αυτήν. Τέλος ρίχνετε το χυλό του κέικ μέσα σε αυτό και ψήνετε με τον παραπάνω τρόπο. Όταν το κέικ ψηθεί, τότε πιάνετε τις άκρες από το χαρτί και το βγάζετε από τη φόρμα. Με αυτό το κόλπο δεν πρόκειται να σας κολλήσει το κέικ σε καμία περίπτωση.  Αυτό μπορείτε να το εφαρμόσετε σε κάθε είδους κέικ που θα ψήσετε σε μακρόστενη φόρμα ή σε ταψάκι.




49 σχόλια:

  1. μμμμμμμμμμ πολύ καλό πρέπει να έγινε φιλενάδα! μ'άρεσε πολύ η φωτό με τη "χαντζάρα" δίπλα στο κέικ! το μυστικό θα το εφαρμόσω, δεν το ήξερα!
    φιλούρες πολλές!
    καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και να πω είναι λίγο. Είναι από τις φορές που πραγματικά είμαι ενθουσιώδης και δεν ντρέπομαι να το δείξω. Είναι όλα τα λεφτά το κείκ αυτό. Η χατζάρα χρειάζεται σε κάθε περίπτωση στους δυσκολους καιρούς που ζούμε!! χαχαχα

      Φιλια πολλά Πέλλα μου!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρες...
    Αν θυμάμαι καλά στο είχα γράψει κι' εγώ κάποια στιγμή. Η εφαρμογή του ανθόνερου πηγαίνει πέρα από την χρήση του μόνον για αμυγδαλωτά.
    Και τούτο το κέϊκ σαφώς και θα είναι άκρως γευστικό και μυρωδάτο, Χρυσαυγή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι όπως τα λες "πιστή μου Πηνελόπη"!!
      Το ανθόνερο είναι συνυφασμένο με το αμύγδαλο και τα αμυγδαλωτά.
      Και το κέικ αυτό, είπαμε... είναι ένα τεράααστιο αμυγδαλωτό!

      Φιλάκια σας πολλά κυρία μου!

      Διαγραφή
  3. Χρυσαυγή τέλειο!! έχω φτιάξει κάτι παραπλήσιο (βασιλόπιτα) με ανθόνερο και μου άρεσε πολύ.
    Τα μυστικά σου πραγματικά μας λύνουν τα χέρια!!
    όσο για την διαχείριση των προσδοκιών.... έχεις απόλυτο δίκιο!!
    Μπράβο και ξανά μπράβο, φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρί είναι πολύ ωραίο το κέικ και αφού λες ότι έχεις φτιάξει κάτι σχετικό μπορείς να το καταλάβεις. Οι προσδοκίες είναι για μένα μια σημαντική ανακάλυψη, που όταν σε μεγάλη ηλικία κατάλαβα τη σωστη διαχείρησή τους, πραγματικά έχω αποφύγει πολλές απογοητεύσεις.

      Σε ευχαριστώ για τα "μπράβο" σου... Πάντα καλοδεχούμενα!! χιχιχι

      Πολλά φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  4. Οι εισαγωγές σου! Αυτές οι εισαγωγές σου μ΄ αρέσουν πολύ.
    Χωρίς περιαυτολογίες, χωρίς πλατειασμούς και όσο πρέπει για να σε κρατούν απορροφημένο και να σου εξάπτουν το ενδιαφέρον!
    Είναι από τις ελάχιστες στην μπλογκόσφαιρα που αναγιγνώσκω.

    Για το σημερινό σου κέικ ως λάτρης του αμύγδαλου δεν θα μπορούσα να έχω αντίθετη άποψη. Αμυγδαλωτό στην κυριολεξία και θα δοκιμαστεί στην πρώτη ευκαιρία.
    Μ΄αρέσει που η δόση είναι μικρή...βολεύει τις διατροφικές ανάγκες μας.

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που μου λες όλα αυτά τα ωραία, κοκκινίζω.
      Ξέρω ότι εννοείς την κάθε σου λέξη και αυτό με κάνει να χαίρομαι.

      Ήξερα ότι και το κέικ θα σου αρέσει. Είναι γνωστή η αδυναμία που έχεις για τις παρασκευές με το αμύγδαλο, όπου αυτό αντικαθιστά το αλεύρι. Γι΄αυτό και στο προτείνω ιδιαιτέρως και "ανεπιφυλάχτως"!!! χαχαχαχα

      Σε φιλώ πολύ Ζαμπία μου!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Χρυσαυγή! Πολύ μου άρεσε το "Τίποτα στη ζωή δεν είναι αντικειμενικό, αφού κι εμείς, δεν είμαστε "αντικείμενα", αλλά "υποκείμενα"". Και για τις προσδοκίες, έχεις μεγάλο δίκιο.
    Αυτό το κόλπο με το αντικολλητικό χαρτί δεν το γνώριζα. Είναι πολύ χρήσιμο. Thanks :) Φαντάζομαι το βρέχεις ώστε να εφαρμόζει καλά στη φόρμα, να εφάπτεται.
    Όσο για το κέικ σου, λατρεύω κέικ! Ανθόνερο που θα βρω? SM?
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις "μαμά Δαειρας"... κι εγώ κάπου το άκουσα και το ιυοθέτησα γιατί το βρήκα πολύ εύστοχο και αληθηνό. Οι προσδοκίες ωστόσο και η καλή ή όχι διαχείρισή τους, είναι θέμα εμπειρίας και οριμότητας, που ήρθε με τα χρόνια... Είναι από τα ποιο σημαντικά μαθήματα στη ζωή για να φτάσεις κοντά στην ευτυχία.

      Το αντικολλητικό χαρτί το βρέχω για να κάνει επαφή στα τοιχώματα, όπως πολύ σωστά κατάλαβες, γιατί έχει την τάση να πετάγεται από εδώ και από εκεί και να γλυστράει.
      Ανθόνερο θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ στο τμήμα με τα είδη για ζαχαροπλαστική.

      Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
      Σε φιλώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Ποσο δικιο εχεις Χρυσαυγη μου! Οταν δεν περιμενεις πολλα, δεν απογοητευεσαι και πολυ! Νομιζω οτι κι εγω εχω αρχισει να εφαρμοζω αυτην την αρχη, απο ενα σημειο και περα...
    Οντως το κεϊκ σου μοιαζει με μεγαλο αμυγδαλωτο, και ειναι μιας πρωτης ταξης ευκαιρια να ξεφορτωθω μερικα απο τα περιφημα ασπραδια που κατακλυζουν την καταψυξη μου (τι καημος κι αυτος!). Θα δοκιμαστει λιαν συντομως!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τα ασπράδια είναι ένα θέμα! Καλή ευκαιρία λοιπόν για να τα αξιοποιήσεις με τον ποιο νόστιμο τρόπο!!!

      Και μην φοβάσαι να εγύρεις υψηλές προσδοκίες για το συγκεκριμένο κέικ! Στο υπόσχομαι ότι δεν θα σε απογοητεύσει!!

      Φιλιά πολλά Μαρίνα μου!

      Διαγραφή
  7. Μάλλον αυτό το μυστικό είναι κοινό, διότι ασπάζομαι πλήρως την αγάπη σου για τα αμύγδαλα. κι εγώ τα λατρεύω!
    Το κέικ σου πάτως έχει όλα τα καλά: ελαφρύ, αμυγδαλένιο, αρωματικό άρα θα γίνει λατρεμένο μου! Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Ελένη μου που το υποδεχθήκατε με τέτοιον ενθουσιασμό.
      Ακριβώς όπως ένιωσα κι εγώ όταν το έφαγα.

      Εμένα πάντως έγινε λατρεμένο μου από την πρώτη μπουκιά.

      Καλό σου βράδυ εύχομαι!!

      Διαγραφή
  8. Η διαχείρηση προσδοκιών, ή αν θέλω να μιλήσω πιο προσωπικά,η διαχείρηση συναισθημάτων ,σε κρατά ΄΄ζωντανό΄΄.Καπλαντίζει ομοιόμορφα την απογοήτευση και προστατεύει επιδέξια τον ενθουσιασμό.Σε κρατά γενικά σε ισορροπία.
    Και πράγματι έχεις απόλυτα δίκιο Χρυσαυγή μου ,στο θέμα των συγκρατημένων συναισθημάτων,ότι και αν αφορούν αυτά.Η ενέδρα του ενθουσιασμού και η έκθεση του εαυτού μας στην υπεραισιοδοξία δεν πρέπει να είναι ενθαρυντικές πράξεις.Ο ρυθμιστής της εσωτερικής μας ισορροπίας είναι ο αυτοέλεγχος,η αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση.Προσωπικά ποτέ,και δεν φοβάμαι να χρησιμοποιήσω αυτή τη βαρύγδουπη λέξη, δεν το μετάνιωσα!
    Βέβαια τις επιφυλάξεις για ένα γλυκό ή φαγητό δεν τις τηρώ πάντα.Εκεί συνηθίζω να ενθουσιάζομαι και να μη φοβάμαι να το μετανιώσω.Γιατί είναι ανώδυνο.Εκεί αφήνομαι στην περιπέτεια της γεύσης,στις εκπλήξεις,ευχάριστες ή δυσάρεστες και στην γλυκιά προσμονή της καινούργιας γεύσης.
    Στο ανάγνωσμα της γλυκιάς συνταγή σου,αντιλήφτηκα αμέσως τη νοστιμιά που ενεδρεύει.
    Η απουσία σχεδόν του αλευριού και η ολοκληρωτική του αντικατάσταση από την τριμένη αμυγδαλόψυχα ενθάρρυνε τοις αρχικές μου υποψίες.Η πληθώρα του αρωματικού στοιχείου του ανθόνερου στην αρχή φοβίζει..είναι απλά για την ενδυνάμωση της νοστιμιάς των απλών υλικών.
    Οι παχουλές φέτες του κέικ,πληθωρικές στη λιτότητά τους,με την αφράτη όψη και το
    καλοκαιρινό χρώμα-ηλιοψημένο στο εσωτερικό και ηλιοκαμένο από έξω-,ξαπλώνουν νωχελικά.Η ομορφιά δεν χρειάζεται διαφήμιση,ούτε η νοστιμιά ντελάλη.Το άρωμα του ανθόνερου ξεκουράστηκε και επέτρεψε τα διακριτικά πια σύννεφά του, να πολιορκήσουν την μύτη μας.Ο ουρανίσκος είναι έτοιμος πλέον να δεχτεί το καλοαναθρεμένο κομμάτι της ευτυχίας.
    Χρυσαυγή μου,γλυκύτατη ξανθομαλλούσα κόρη,στέλνω πολλά,πολλά φιλιά..πλέον γνωρίζεις καλά πως πρέπει να μοιράζονται στο σπίτι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου,
      οι προσδοκίες είναι ένα παιχνίδι του μυαλού μας, που το κατακτάμε με την ωριμότητα και την εμπειρία. Πρόσφατα (πριν λίγα χρόνια δηλαδή) κατάφερα να το εντοπίσω και να το εκλογικεύσω και από τότε είμαι περισσότερο κερδισμένη συναισθηματικά παρά χαμένη.
      Είναι ένα σπουδαίο μάθημα για τα παιδιά που μεγαλώνουν και δεν έχει να κάνει με το πόσο δοτικός ή ανοιχτός θα είσαι. Δεν έχει να κάνει με το πόσο συναίσθημα θα προσφέρεις σε μια σχέση (ότι είδους και να είναι αυτή), αλλά έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το τι περιμένεις από τους άλλους.

      Χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ μου. Μακάρι να μπορούσα να στο κεράσω. Είναι ένα από τα Top 3 που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου! Χωρίς υπερβολή.

      Τα φιλιά σου τα μοιράζω ισόποσα και δίκαια στις μικρές μου και κρατάω και κανένα - δύο για μένα! Ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω!

      Διαγραφή
  9. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!
    Με μπόλικο αμύγδαλο και ασπράδια!!!!
    Θα δοκιμαστεί σίγουρα!!!!!
    Το μόνο που δε μ αρέσει είναι το ανθόνερο...θα βάλω κάτι άλλο!!!!

    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ σαν την αγαπημένη μου φιλενάδα τη Μαρίνα είσαι που δεν της αρέσει το ανθόνερο, ε?
      Χμ... κάτσε να σκεφθώ.. μπορείς να το αντικαταστήσεις με χυμό πορτοκαλιού, με σουμάδα που ταιριάζει με το αμύγδαλο, με κάποιο λικέρ της αρεσκείας σου.
      Πάντως το κέικ λέει πάααααρα πολύ Πέπη μου!! Εγγύηση!

      Φιλάκια και με γειά το καινούριο σου μπλόγκ!
      Μουτς

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ!!!
      Με λικέρ????? ωραία ιδέα!!!! έχω φτιάξει το λικέρ λεμόνι!!!!

      Διαγραφή
  10. Χρυσαυγή μου έχεις απόλυτο δίκιο σε σχέση με αυτά που λες για τις προσδοκίες! Αυτό εφαρμόζω κι εγώ σε όλους τους τομείς της ζωής μου και καταφέρνω να βγω κερδισμένη.
    Και δεν πρόκειται για απαισιοδοξία ούτε καν ρεαλισμό, απλά όταν είσαι συγκρατημένος η απογοήτευση είναι πιο μετριασμένη ενώ αντίθετα η χαρά πολύ μεγάλη!
    Πολύ ενδιαφέρον το κέικ σου και πολύ όμορφο το στήσιμο του για τη φωτογράφηση!
    Και ευχαριστούμε πολύ για το μυστικό! Πολύ πολύ χρήσιμο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι Ερμιόνη μου.
      Οι συγκρατημένες προσδοκίες δεν έχουν να κάνουν με "τσιγκουνιά συναισθημάτων".
      Αντίθετα εσύ είσαι αυτός που είσαι και απλά κρατάς μικρό καλάθι για το τι να περιμένεις από τους άλλους. Και όταν κάτι καλό έρθει, έτσι όπως λες, η έκπληξη και η χαρά διπλασιάζονται! Το ίδιο ακριβώς γίνεται με τα πάντα.

      Το κέικ είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μου. Η φωτογράφιση δεν ήταν έτσι όπως τη φανταζόμουν αλλά έχε χάρη ο φωτισμός και οι δύσκολες συνθήκες...
      Ελπίζω σε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά!

      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Μα γράφεις και εσυ "μυστικό" και περιμένα άλλα να διαβάσω!!! χα χα χα
    Εντάξει, είναι όντως φοβερό το μυστικό και όντως την πατάω πολλές φορές. Θα το εφαρμόζω εφεξής!!!
    Όσο για τις μεγάλες προσδοκίες, το παθαίνω συνέχεια λόγω αυθορμητισμού! Υπερβάλλω και μετά....τζουφ! Ειδικά στο προξενιά που κάνω! Λέω τα καλύτερα πάντα για τις δυο πλευρές και όταν συναντιουνται τρώνε φρίκη:)
    Το κέικ το ερωτεύτηκα και εγώ και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εσύ Δήμητρα τι περίμενες να διαβάσεις?
      Τα κρατικά μυστικά δεν τα γράφω σε αυτό εδώ το μπλόγκ!! χαχαχαχα

      Προξενιά??? Χαρά στο κουράγιο σου. Δύσκολη αποστολη το να φέρεις δύο ανθρώπους κοντά και τολμώ να πω ότι δεν θα το επιχειρούσα.

      Το κέικ να το δοκιμάσεις και δεν θα χάσεις. Είμαι σίγουρη γι΄αυτό που σου λέω!

      Σε φιλώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  12. Τρελλαίνομαι για αμυγδαλωτά οπότε θα λατρέψω το κέικ σου!!! Θα δοκιμαστεί το Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω, Λίλα, σε ευχαριστώ!
      Αν το δοκιμάσεις, πες μου αν σου άρεσε.
      Θα ήθελα να μάθω μια ακόμη γνώμη.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Πολύ λαχταριστό το κέικ! Χρήσιμο το μυστικό σου Χρυσαυγή μου! Βάζω μια λωρίδα χαρτί κάτω από τη μακρόστενη φόρμα, αλλά δεν ήξερα να το βρέξω πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρία μου! Ναι, να το βρέξεις το χαρτί γιατί κολλάει στα τοιχώματα και δεν γλιστρέει όπως γίνεται συνήθως.
      Χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ μου. Και που να το φας κιόλας!

      φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Χρυσαυγή μου, με τέτοιες ωραίες συνταγές που μας παρουσιάζεις καθε φορά, εμείς δεν γίνεται να μην έχουμε υψηλές προσδοκίες από σένα! Τι ωραίο κέικ είναι αυτό! Και το ότι έχει μεγάλη ποσότητα ανθόνερου το κάνει για μένα ακόμη καλύτερο! Θα έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα! Μπράβο και πάντα τέτοια!!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρρωμά του δεν είναι τόσο πολύ έντονο όσο το φαντάζεσαι.
      Σίγουρα έχει άρρωμα, αλλά δεν σε πνίγει το ανθόνερο.
      Είναι τόσο όσο χρειάζεται. Σαν ένα μεγάλο αμυγδαλωτό.
      Αν σου αρέσουν τα αμυγδαλωτά, απλά θα το λατρέψεις!

      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σου στέλνω πολλά φιλιά και ευχές για ένα καλό και ήρεμο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  15. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Χρυσαυγή αν και πολλές φορές εγώ δεν μπορώ να κρατηθώ. Αν δοκιμάσω κάτι και με ενθουσιάσει, θέλω να το βροντοφωνάξω και να το μοιραστώ με όλους, ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν μαζί μου στο τέλος. :)
    Το κέικ σου μου αρέσει πολύ, στο ανθόνερο έχω μια μικρή αδυναμία αν και ομολογουμένως δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Υπέροχη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μάγδα μου! Ναι, σε ξέρω τόσο όσο αφήνεις να σε μάθουμε μέσ΄απ΄ τα κείμενά σου και έχω καταλάβει ότι θέλεις να μοιράζεσαι τα πράγματα που σου αρέσουν.

      Αν σου αρέσει το ανθόνερο να κάνεις έναν κόπο να φτιάξεις αυτό το κέικ. Θα ενθουσιαστείς και θα γίνεις μεγαλύτερη υπέρμαχός του απ΄ ότι εγώ!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  16. Μου αρέσουν κι εμένα πολύ τα αμυγδαλωτά, δοκιμάζω πάντα αν πάω σε νησί ή καινούριο τόπο. Από τα πιο αγαπημένα μου της Άνδρου!
    Και το ανθόνερο δεν το φοβάμαι, είμαι σίγουρη πως για να μας έκανες τέτοιο πρόλογο αξίζει να κάνουμε μια δοκιμή!
    Φιλιά Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου το είχες αναφέρει αυτό Βέρα μου για τα αμυγδαλωτά και θυμάμαι ότι σου αρέσουν πολύ. Κι εγώ της Άνδρου τα θεωρώ κορυφαία.
      Σε φιλώ πολύ πολύ κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  17. ΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!! Χρυσαυγή μου φαίνεται εκπληκτικά αφράτο, είναι σίγουρα νόστιμο αν κρίνω από τα υλικά του και θα το δοκιμάσω το Σαββατοκύριακο οπωσδήποτε!!!
    Να είσαι καλά που μοιράστηκες το μυστικό για το ψήσιμο του κέικ!
    Κι όσο για τις προσδοκίες έχεις απόλυτο δίκιο, πολλές φορές μου έτυχε να έχω και να απογοητευτώ ή το αντίθετο.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Κική μου θα το δοκιμάσεις?
      Αν, ναι, θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου και τα αποτελέσματά του.
      Αυτό το κόλπο με το χαρτί ψησίματος βολεύει πολύ και βοηθάει να μην γλυστράει όταν το τοποθετούμε στη φόρμα.

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  18. Λατρεύω τα αμυγδαλωτά και αντιλαμβάνομαι απολύτως τις ανησυχίες σου για το ανθόνερο.
    Εγώ δεν θα τολμούσα να βάλω όλη τη ποσότητα. Λαμβάνοντας υπόψιν τις ενθουσιώδης
    συστάσεις σου και τα συστατικά του κέικ, θα το επιχειρήσω.
    Είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσω μαζί σου με το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λοιπόν τόλμησα μετά φόβου δηλαδή και εν τέλει δεν το μετάνιωσα.
      Πιστεύω ότι αν το φτιαξεις δεν θα χάσεις.
      Σε φιλώ και εύχομαι ένα υπέροχο και ήρεμο σαββατοκύριακο!!

      Διαγραφή
  19. Αφού το λες εσύ με έπεισες!
    Φαίνεται βέβαια και από τη φωτογραφία, λαχταριστό!
    Το μυστικό σου χρήσιμο, θα το εφαρμόσω στην πρώτη ευκαιρία ;))!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στέλλα μου!
      Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με στιρίζεις.
      Το μυστικό κράτα το και εφάρμοσέ το σε κάθε είδους κέικ.

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  20. φανταστικό το κεκάκι σου!!! θα το δοκιμάσω σίγουρα,παρόλο ότι το ανθόνερο δεν είναι από τα αγαπημένα μου έτσι όμως που το βλέπω μου φαίνεται υπέροχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νάντια!
      Αν δεν αγαπάς το ανθόνερο μπορείς να το αντικαταστήσεις με χυμό πορτοκάλι, κάποιο ποτό ή λικέρ της αρεσκίας σου.

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  21. Just wish to say your article is as surprising.
    The clarity on your post is just nice and that i could suppose you're knowledgeable on this subject. Well along with your permission allow me to grasp your feed to stay updated with imminent post. Thanks one million and please continue the gratifying work.

    my page: Cooking Simple Vegetables

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όταν έχεις "χαμηλές προσδοκίες" είσαι και πιο ελεύθερος, δεν "κολλάς" , δεν πιέζεις για το αποτέλεσμα, κι αυτό όταν έρχεται, σε αποζημιώνει για την ελευθερία που του έδωσες.
    Κι αφού φιλοσοφήσαμε, φτιάξε τώρα ένα καφεδάκι και κόψε μου κι ένα μεγάάλο κομμάτι να το φάω με τρέλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΜμμμ.. συμφωνώ απόλυτα με όσα λες περί προσδοκιών (και όχιμονο για συνταγές, αλλά γενικότερα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι γεύση θα δινει το ροδόνερο, αλλά εμπιστεύομαι τα λεγόμενα σου και μ'αρεσει και φατσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι αυτό που λέμε ''κράτα μικρό καλάθι'' για παν ενδεχόμενο.
    Συμφωνώ κι εγώ Χρυσαυγή μου με τη ''διαχείριση προσδοκιών'' είναι πολύ σωστή τακτική :)

    Το κεκάκι σου μοσχοβολάει. Το ανθόνερο το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ σε κεικ και είναι υπέροχο. Μ αρέσει το άρωμα του πιο πολύ από το ροδόνερο.
    Τέλειο.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τώρα που ήρθα να γράψω την άποψή μου μιας και το έφτιαξα, διάβασα ότι έγραφες ακριβώς το ίδιο πάνω πάνω και δεν το είχα προσέξει, αλήθεια σου λέω!
    Κορίτσια είναι ένα τεράστιο αμυγδαλωτό κέικ!!!! Αν αγαπάτε τα αμυγδαλωτά, θα το λατρέψετε όπως εμείς, χτες στην κουμπάρα μου που το πήγα πεσκέσι!!! Το τσακίσαμε με το τσαγάκι μας.
    Ο γιός μου επίσης, γνωστός λάτρης των ποιοτικών εδεσμάτων, το εκτίμησε δεόντως.
    Το tip σου μαγικό και υιοθετήθηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα 40 γρ ανθόνερου είναι 2 κουταλιές της σούπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10