8 Μαΐου 2014

Τορτελίνια με κιμά στο φούρνο






Χρονογράφημα: Από Ινδίες με αγάπη!



Τον τελευταίο καιρό πειραματίζομαι με τις κουζίνες του κόσμου. Ινδίες, Ταϊλάνδη, Κίνα, μέχρι και χορτοφαγικό σούσι προσπάθησα να φτιάξω.



------------------------




....... Χθες λοιπόν, αφού βαρέθηκα να τον περιμένω έφαγα μόνη τις ινδικές φακές με σπανάκι και πήγα δίπλα στην εργένισσα φίλη μου, την Έλσα. Πήρα τη ζωή στα χέρια μου....μη χέσω! Ούτε την καινούρια συνταγή που βρήκα στο διαδίκτυο χάρηκα, ούτε την βραδιά έτσι όπως την είχα σχεδιάσει... Η «έμπειρη» Έλσα που αλλάζει τους άνδρες σαν τα πουκάμισα, μένει στο διπλανό διαμέρισμα και είναι μία από τις καλύτερές μου φίλες. Κάτι σαν το «σπάστε το τζάμι σε ώρα ανάγκης». Έτσι και χθες.... της χτύπησα την πόρτα, μπούκαρα και σωριάστηκα στον λευκό δερμάτινο καναπέ της.

Κάποια στιγμή άκουσα τη πόρτα του διαμερίσματός μου ν΄ ανοιγοκλείνει και κατάλαβα ότι γύρισε. Έδειξα χαρακτήρα και δε πήγα σπίτι.. Περίμενα κανά 20άλεπτο....



Γυρνάω. Είχε φάει. Περιχαρής, ικανοποιημένος και λαλίστατος άρχισε να μου λέει πόσο ωραία πέρασε στη βόλτα με τους φίλους του. Καρφάκι δε του κάηκε που έφαγε μόνος του!! Σ΄αντίθεση με μένα. Ενώ εγώ καθόμουν και έσκαγα, σκεπτόμενη να τον περιμένω ή να μη τον περιμένω για να φάμε παρέα.


Τώρα βέβαια μετά από τόσα χρόνια τον έχω μάθει και δε με νοιάζει τις περισσότερες φορές όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο.  Άλλες φορές πάλι, με νικάει ο εαυτός μου και ασχολουμαι και χαλιέμαι και τα παίρνω στο κρανίο! Εγώ ψυχικό ράκος και ο άλλος μια χαρά στην κοσμάρα του να κάνει το πρόγραμμά του!



Τέλος πάντων, έτσι λειτουργουν αυτοί οι άνδρες. Είναι ανεξάρτητοι και  θέλουν να βλέπουν και τη γυναίκα ανεξάρτητη αλλά ταυτόχρονα και στο σπίτι!

Αφού άκουσα πως πέρασε με τους φίλους του με υποτιθέμενο ενδιαφέρον, αφού αντιστάθηκα στο να του φέρω τις φακές κολάρο, σκέφτηκα να κάνω ένεση στον πληγωμένο μου εγωισμό εκεί ακριβώς που παίζω καλή μπάλα. Θα τον έφερνα στο δικό μου γήπεδο. Στα εντός έδρας κερδίζω πάντα τις εντυπώσεις.



-«Σου άρεσαν οι φακες»? Με αδιάφορο ήφος.

-«Οι φακές ωραίες ήταν, το πράσινο δε μου άρεσε».... (το σπανάκι!!)

Τσατάλια τα νεύρα μου! Γκολάκι απρόβλεπτο από τα αποδητήρια!! 
 %$#@*&%$#*@^*!&&%^%$#@@(!%^^$# (...από μέσα μου).



Πέφτουμε αμίλητοι για ύπνο... !



Σήμερα το μεσημέρι πάω να ζεστάνω τις φακές και τις βλέπω νερουλές.


Έξαλλη τον ρωτάω και ειλικρινά προτιμώ να ακούσω ότι προσγειώθηκε στην κουζίνα ένας πτεροδάκτυλος και έφτυσε μες στην κατσαρόλα...

-«Έβαλες νερό»?????????

-«Ναι», μου λέει, «Ήταν σαν λαπάς»!!!!!!!!!!!!!!

Οι ινδικές φακές μου ήταν σαν Λ-Α-Π-Α-Σ!!! Δώστε μου πέντε λεπτά να το διαχειριστώ όλο αυτό! 
Αρχιζω να φωναζω, να κοκκινίζω, να υστεριάζομαι, και να γίνομαι Ινδός φακίρης που καταπίνει σπαθιά!

-«Έτσι είναι αυτές οι φακές!!!!!!!!!!!!! Δ-Ε-Ν ειναι σούπα!!!!!! Είναι ινδική συνταγή. Τα είπαμε και χθες αυτά.»!!!!!!!!!!!!!!!!!



Φεύγω από το σπίτι να μη γίνει κανά φονικό.

Επιστρέφω μετά από ώρες. Είχα ηρεμίσει επαρκώς. Φυσικά δεν έφαγα απο τα νεύρα μου. Το φαγητό ήταν πλέον άνοστο με το παραπανίσιο νερό. Ήταν σούπα.



Παρήγγειλα δύο πίτες με γύρο και έφαγα μπροστά στην τηλεόραση.

Σιγά μην ξαναμαγειρέψω.

* Το κείμενο είναι μυθοπλασία και κάθε ομοιότητα με αληθίνο περιστατικό ή πρόσωπα είναι απλά.... ομοιότητα!




ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά: 

     1)      1 μικρό πακέτο (250 γραμμάρια) τορτελίνια με γέμιση τυριών
     2)      600 γραμμάρια κιμά μαγειρεμένο όπως τη μπολονέζ, αλλά όσο το δυνατόν με λιγότερα υγρά, καθώς τον χρειαζόμαστε στεγνό.
     3)      150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
     4)      100-150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
     5)      250 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
     6)      Λίγα ντοματίνια 




Διαδικασία:

              Αν έχουμε κιμά από προηγούμενο μαγείρεμα, πχ. αν περίσσεψε από παστίτσιο, μουσακά ή από μακαρόνια και κιμά που είχαμε φτιάξει μπορούμε να τον κρατήσουμε στην κατάψυξη και να φτιάξουμε αυτό το φαγητό μια από τις επόμενες μέρες. Αν ο κιμάς έχει πολλά υγρά τότε τον βάζουμε σε κατσαρολάκι και τον βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν και να μείνει στεγνός. 

              Αν ωστόσο δεν έχουμε κιμά έτοιμο μαγειρεμένο, τότε θα αγοράσουμε 500 γραμμάρια κιμά και με τις προσθήκες, ντομάτας, λαδιού κλπ που θα κάνουμε μαγειρεύοντάς τον, θα φτάσει τα 600 γραμμάρια που χρειαζόμαστε για την συνταγή. 

              Είναι απαραίτητο να υπερτερεί κατά πολύ ο κιμάς από τα ζυμαρικά γιατί το φαγητό έτσι γίνεται πολύ πιο νόστιμο. Δεν θέλουμε τορτελίνια με λίγο κιμά, αλλά κιμά με τορτελίνια. .
Βράζουμε τα τορτελίνια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο . Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα πιρέξ ή σκεύος που μπαίνει στο φούρνο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των ζυμαρικών και του κιμά. Στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το τυρί γκούντα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να πάει όσο το δυνατόν παντού και στην επιφάνεια σκορπίζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω. 

              Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά ή μέχρι να δούμε να λιώνει το τυρί και να ροδίζει η επιφάνεια. 

Καλή επιτυχία!!!





30 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χρυσαυγή μου... έτσι είναι οι περισσότεροι άνδρες και μη σκας!!!! :))
    Υπέροχο το φαγάκι σου και το λιμπίστηκα!!!! Αυτή η φωτό με την πηρουνιά με τρέλλανε!!
    Πολλά φιλιά γλυκιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου!
      Υπάρχουν άνδρες, έτσι, χειρότερα, καλύτερα... απ΄όλα έχει εκεί έξω...
      όπως και γυναίκες άλλωστε! Εμείς λέμε γι΄αυτούς κι αυτοί πιθανότατα για μας!
      Ετσι πάει αιώνες τώρα το πράγμα!

      Η πιρουνιά όλη δικιά σου!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!

      Διαγραφή
  2. aaaaaaaaaaa τι υπεροχο φαγακι!!! τελειο!! εγω παντως θα τον αφηνα να φαει αυτο το πρασινο με τις φακες λαπα και εγω θα εφτιαχνα τα τορτελινια εκειιι να σκασει!! ετσι ειναι ολοι τους....χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαα
      Η ιστορία μπορεί να συνεχιστεί όπως θέλει η κάθε μία!
      Φαντασία να υπάρχει και δράκους φτιάχνουμε!!!

      ΟΚ λοιπόν.. θα φτιάξουμε τορτελίνια και θα τα φάμε αργά και βασανιστικά μπροστά του! !!!!
      χαχαχαχαχαχα

      Φιλιά ντολμαδάκι!

      Διαγραφή
  3. Το καλό που του θέλω να είναι μυθοπλασία!

    Μου αρέσει που δε θέλουμε "τορτελίνια με λίγο κιμά, αλλά κιμά με τορτελίνια", κι εγώ έτσι τα προτιμώ!
    Υπέροχη ιδέα αξιοποίησης του κιμά που (σχεδόν πάντα) περισσεύει, και οι φωτογραφίες με κάνουν να θέλω τορτελίνια για το μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα πίστεψέ με πως τα τορτελίνια είναι η ιδανική ποσότητα για τα 600 γραμμάρια κιμά μαγειρεμένου. Δεδομένου πως το ζυμαρικό διογκώνεται κατά το μαγείρεμα και αυξάνεται έρχεται και γίνεται ακριβώς όσο πρέπει για τον κιμά. Η δε κρέμα γάλακτος το κάνει τόσο ζουμερό που δεν αντιστέκεσαι!
      Είναι μούρλια. Απλό, αλλά μούρλια φαγητό!

      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Ο κίμας να είναι τόσο στεγνός όσο οι φακές???? Μπερδεύτηκα λίγο είναι η αλήθεια.... Ωραια φαινονται τα τορτελίνια, ιδίως η φωτογραφία που τα τραβάς και το τυρί έχει γίνει λάστιχο είναι ολα τα λεφτα... Αμα εχεις και την συνταγή για τις φακες, να την βάλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κιμάς πρέπει να είναι στεγνός.
      Η κρέμα γάλακτος είναι αυτή που δίνει υγρασία στο φαγητό. Αν και ο κιμάς έχει επιπλέον υγρά, τότε μαζί με την κρέμα το φαγητό θα γίνει πολύ "νερομπλούμ"... κάτι σαν τις φακές που έφτιαξε ο λεγάμενος με το νερό που έριξε στην κατσαρόλα!! χεχεχε!!!!

      Συνταγή για φακές δεν υπάρχει. Θα σε στεναχωρέσω Τάνια μου. Για την ακρίβεια κάτι είχα βρει κάποια στιγμή στο διαδίκτυο και πήρα την έμπνευστη να γράψω για αυτή τη συνταγή στο χρονογράφημά μου, αλλά ούτε που θυμάμαι τώρα πια που ήταν.

      Διαγραφή
  5. Μυθοπλασία ή σύμπωση, και την δόση από σκηνές πραγματικότητας είχε και απίστευτο φλέγμα και χιούμορ και συναίσθημα... σαν ένα καλό φαγάκι!
    Η συνταγή ακούγεται τόσο "νορμάλ" που σίγουρα θα είναι επιτυχία καθώς πολλές φορές δεν χρειάζεται το ασυνήθιστο για να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Και καθώς ο καλός μου είναι λάτρης όλων των συστατικών της, σίγουρα κάποια στιγμή θα του την ετοιμάσω (την έκανα μέχρι τώρα χωρίς όμως την προσθήκη της κρέμας γάλακτος).
    Σου έχω πει πόσο μ'αρέσουν οι φωτογραφίες των φαγητών σου;; Τυχαίο πάντως που είναι δύο τα πυρέξ;;; χεχεχεχε
    Καλημέρα Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα σε ευχαριστώ!!!!

      Με συγκινείς, γιατί παρόλο που διαβάζεις το μπλόγκ πολύ λίγο καιρό, έχεις πιάσει ακριβώς το πνεύμα μου και το νόημα πίσω από τις λέξεις του κειμένου.

      Ναι, μυθοπλασία με σκηνές πραγματικότητας, στιγμές αληθινές από τις ζωές των ανθρώπων με σάλτσα, με χιούμορ, με συναίσθημα με αλατοπίπερο, με ότι χρειάζεται τέλος πάντων για να βγει ένα διασκεδαστικό κείμενο που κατά βάθος θα προβληματίσει. Αν προβληματίσει !

      Η κρέμα γάλακτος είναι το μεγάλο μυστικό του κατά τα άλλα συνιθισμένου αυτού ογκραντέν με τορτελίνια και κιμά, γιατί το κάνει τόσο ζουμερό και γευστικό. Αρκεί ο κιμάς να είναι στεγνός γιατί αν έχει κι αυτός υγρά φαντάσου ότι με την κρέμα θα γίνει το φαγητό πολύ υδαρές. Δοκίμασέ το έτσι την επόμενη φορά και τα ξαναλέμε!!!!

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  6. Ωραιοτατο confort food θα το ελεγα...
    πρεπει να το φτιαξω μια μερα που θα θελω να κανακεψω τον εαυτο μου, γιατι ο καλος μου δεν ... για τα τορτελινια με το τυρι...
    Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα αν ο καλός σου χρειάζεται μία φορά κανάκεμα
      εσύ χρειάζεσαι δέκα με τόσα όμορφα πράγματα που του φτιάχνεις!

      Φτιάξε λοιπόν τα τορτελίνια και όλα δικά σου!!
      Γιατί και η μαγείρισσα έχει ψυχή!

      Φιλιά πολλά και από μένα!

      Διαγραφή
  7. ...δεν μ΄αρέσουν οι φακές, ούτε οι ινδικές-ούτε οι περουβιανές...βάλε μου τορτελίνια εμένα και δεν θα στα κάνω σούπα!

    κίσες, πολλές!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε κι εγώ ψηφίζω φακές όταν έχω μπροστά μου ζυμαρικά!
      Ελα να μοιραστούμε τα σκαφάκια με τα τορτελίνια και να ανοίξουμε καμία μπύρα στην υγειά μας!

      Αρπάζω τα κίσες και τα στέλνω ξανά πίσω πολλαπλάσια!

      Διαγραφή
  8. πολύ ωραία ιδέα!πολύ όμορφα διακοσμημένο !!τα τυριά να λιώνουν....να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι κρύβεται από κάτω..όνειρο!!τορτελίνια!απο τις αδυναμίες μου ,ειδικά με κιμά και κρέμα γάλακτος!ποιός μπορεί να αντισταθεί???κανείς!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Πολυτίμη.
      Παρά την απλότητά του αυτό το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο.
      Η κρέμα γάλακτος αρχικά που το έκανε ζουμερό, τα κίτρινα τυριά που έρεαν αλλά και τα ντοματίνια που το δρόσισαν το έκαναν ακαταμάχητο!

      Διαγραφή
  9. ευτυχώς ήταν μυθοπλασία γιατί με ανησύχησες.. Και είχα και μερικά λογάκια να του πω περι φακές..χεχεχε

    Τα τορτελίνια πάλι.. αγαπημένα...!!! Υπεροχες και οι φωτογραφίες... !! Έτσι μου 'ρχεται να ορμήξω..Ευτυχώς έχω μακαρόνια με κιμά σήμερα και θα τα ξεπεράσω.. χεχε πολλά φιλιά Χρυσαυγή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχαα

      Μην μου αγώνεσαι Ελπίδα μου! Μυθοπλασία ήταν!
      Ευτυχώς, (αχρείαστο να είναι) τελικά βλέπω ότι έχω πολλές φίλες προστάτιδες εδώ μέσα που αν χρειαστεί θα καθαρίσουν για μένα!! χαχαχαχαχχαχαχα

      Εντάξει, κοντά έπεσες σήμερα με τα μακαρόνια με τον κιμά. Πνίξε τον πόνο σου για τα τορτελίνια σε ένα πιάτο με μακαρονάδα και πλούσιο κιμά και κάποια στιγμή ίσως να το φτιάξεις και το τορτελίνι!

      Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα!!!!!!!!!!!!
      Φιλιάαααααααααααα

      Διαγραφή
  10. Και η μυθοπλασία έχει ψήγματα πραγματικότητας....έχει στοιχεία που πολλές φορές απαρνιόμαστε να τα βλέπουμε.Γιατί δεν μας αρέσουν ή όταν μας αρέσουν στενοχωριόμαστε που δεν τα ζούμε.
    Εμένα μου αρέσουν οι φακές,όπως και να είναι μαγειρεμένες.Γιατί γενικά στο φαγητό είμαι προσαρμοστική.Ανακαλύπτω τη νοστιμιά πίσω από τον κόπο που έκανε κάποιος να μαγειρέψει!Εφευρίσκω την καλοσύνη της γεύσης γιατί έμαθα να αγαπώ την προσπάθεια και κυρίως να την επιβραβεύω.Χαμογελώ στα λάθη γιατί αυτα μας διδάσκουν.Επικροτώ τους νεωτερισμούς,γιατί μέσα από το πείραμα πηγάζει η δημιουργικότητα.Μέχρι και την απελπισία ενός άνοστου πιάτου πσρηγορώ γιατί ξέρω ότι μέσα του κρύβει την ελπίδα της πετυχημένης γεύσης.
    Μυθοπλασία ή όχι ,η ιστορία κρύβει αλήθειες,όπως εξάλλου όλες οι μυθιστορηματικές αφηγήσεις.
    Μυθοπλασία βέβαια δεν είναι τα τορτελίνια.....Οι ατομικές μερίδες εκπληκτικές !Το μαστίχωμα του τυριού καθηλωτικό και η μυθοπλασία που η δική μου φαντασία δημιουργεί ,με κάνει όχι μόνο να υποψιάζομαι τη νοστιμιά,αλλά σχεδόν να τη γεύομαι!
    Σπιτίσια,ζεστή και ατμοσφαιρική η φωτογραφική κάλυψη.Έτσι μας έχεις συνηθίσει Χρυσαυγή μου...δεν περίμενα τίποτε διαφορετικό!αντίπαλος της δικής σου τελειότητας,είναι μόνο ο εαυτός σου!
    Σε φιλώ πολυ πολυ γλυκιά μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Φωτεινή μου!
      Ενα παραμύθι με στιγμές αληθινές, άσχετες μεταξύ τους, συρραμμένες σαν patchwork, με μεγάλη δόση σάλτσας (όχι από κιμά), με χιούμορ, με συναίσθημα με την δική μου οπτική που απότερο σκοπό έχει να διασκεδάσει αλλά και ίσως κάπου εκεί βαθειά και να προβληματίσει.

      Σε ευχαριστώ που προσεγγύζεις τα κείμενά μου πάντα με τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να δεις λίγο πέρα από την επιφάνεια και δεν βιάζεσαι να κρίνεις.

      Το ότι θα έτρωγες ένα φαγητό ίσως κακομαγειρεμένο ή όχι ακριβώς του γούστου σου, μόνο και μόνο από ευγένεια για να τιμήσεις τον άνθρωπο που το έφτιαξε δεν μου κάνει καμία εντύπωση! Είναι κάτι που το περιμένω από σένα πια.

      Σε φιλώ κι εγώ πολύ!!!!!!!!!!!!! Πάρα πολύ!!!!!!!!!
      Ευχαριστώ!!!!

      Διαγραφή
  11. 'Εχω πεθάνει στο γέλιο από το πρωί!! Έχω διαβάσει το πρόλογο 3-4 φορές, χάζευα και τις φωτογραφίες σου αλλά με τη συνταγή τώρα ασχολήθηκα!!!
    Φοβερή ιστορία, τη γράφεις με τόσο χιούμορ και σίγουρα θα μπορούσε να είναι αληθινή!!!
    Χορταστικό φαγητό για μικρούς και μεγάλους!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού γέλασες καλά πάμε!!!
      Το έπιασες το νόημα και χαίρομαι! Εδώ που τα λέμε δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα!
      Ναι, θα μπορούσε να είναι και αληθινή ιστορία γιατί έχει ψίγματα αλήθειας μέσα της γύρω από τις τόσες σάλτσες που την περιβάλλουν. Γι΄αυτό και γελάμε, γιατί είναι μέσα απ΄τη ζωή βγαλμένα!!!

      Σε φιλώ κι εγώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  12. Τι ωραίο κείμενο, έστω κι αν είναι μυθοπλασία!! Και πολύ ωραίο φαγητό με μπόλικο κιμά και με τορτελίνια που μ'αρέσουν και τρελαίνομαι!!
    Παρεπιμπτόντως και μένα οι φακές δεν μ'αρέσουν με πολύ ζουμί!
    Φιλιά πολλά Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαα

      Κοίτα να δεις που θα στήσουμε και κλαμπ για τις φακές με λίγο ζουμί!
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρί μου για το όμορφο σχόλιό σου. Κι εγώ πάντως τις φακές τις τρώω πηχτές. Όχι βέβαια ινδικές. Ελληνικές, αλλά πηχτές! χαχαχαχχα

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Ξέχασα να καλωσορίσω την Χρυσαυγή που εγώ γνώρισα μέσα από τα food blogs....αυτή η οποία γράφει και με κάνει να χάιρομαι που την ανακάλυψα στον ιντερνετικό χώρο τυχάια.Αυτή που η πένα της μπορεί να γίνεται κυνική,αλλά και τόσο ανθρώπινη ταυτόχρονα.Αυτή που με την ίδια ευκολία που γαρνίρει τα θεσπέσια κέικ της,διακοσμεί τον πρόλογο της με τους προβληματισμούς της ή με το χειμαρώδες χιούμορ της.
    Μην αργήσεις να ξαναγράψεις.Σου πάει και σε πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου σε ευχαριστώ και με κάνεις να κοκκινίζω σαν τον Ινδό φακίρη με όλα όσα λες!
      Έτυχε να εμπνευστώ. Έτυχε.....

      Διαγραφή
  14. Mυθοπλασία, ξε-μυθοπλασία εμένα κάτι μου θύμισε..χιχιχι... Αλλωστε όλα μέσα από τη ζωή βγαίνουν. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν είναι πραγματικό γεγονός.

    Πάντως γέλασα με την ψυχή μου. Νασαι καλά βρε Χρυσαυγή μου :)

    Οσο για τα τορτελίνια τα λατρεύω και σίγουρα την επόμενη φορά θα τα φτιάξω έτσι.

    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και το χρονογράφημα και το φαγητό Μάριον!
      Αφού γέλασες με την ψυχή σου, τότε είμαι διπλά χαρούμενη!

      Φτιάξε τα τορτελίνια με την κρέμα γάλακτος και τον κιμά κατ΄αυτό τον τρόπο και θα με θυμηθείς.
      Πιστεύω ότι θα σας ενθουσιάσουν! Αρκεί να τηρήσεις τις αναλογίες του ζυμαρικού και του κιμά.
      Είναι ιδανικό!

      Φιλιά πολλά και ευχαριστώωωωωω!

      Διαγραφή
  15. Μωρέ έτσι είναι οι άντρες όπως τα περιγράφεις χαχαχα, γελάω τώρα αλλά άνετα θα έτρωγε τη σούπα - φακές στο κεφάλι για να μάθει!!
    Τώρα τα τορτελίνια σου είναι μούρλια να πω? Θα είναι λίγο...και υπέροχα παρουσιασμένα όπως πάντα...φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Χρυσαυγή, καλώς σε βρήκα! Άντρες, τι να πεις! Αν κι εγώ είμαι μάλλον το ανάποδο, χαίρομαι όταν έχω την ησυχία μου και δεν ανυπομονώ να γυρίσει κανείς... Άσε που και με τόση δουλειά ούτε το παίρνω χαμπάρι! Πάντως δεν ξέρω για τις φακές, αλλά τα τορτελίνια μούρλια! Κι είναι και το αγαπημένο μου ζυμαρικό!

    foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10