29 Ιουνίου 2014

Παγωτό μόκα με κρούστα σοκολάτας



 


«Υπάρχουν blogs που θαυμάζω και όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω σαν κι αυτά»,  λέει το μικροσκοπικό «Food for thought». 

26 Ιουνίου 2014

Πιπεριές Φλωρίνης ψητές και πως να τις καθαρίσετε





 
Πως θα ψήσετε και θα καθαρίσετε εύκολα τις πιπεριές Φλωρίνης! Μην κοιτάτε με μισό μάτι απαξιωτικά. Το αυτονόητο δεν είναι για όλους το ίδιο. 

23 Ιουνίου 2014

Πίτσα με φέτα, αντζούγιες και κάπαρη





             Αντε λες, καλοκαίρι είναι, να φάμε μια διαφορετική εκδοχή πίτσας.  Εφτιαξα μια πίτσα για λίγους λοιπόν, αφού χρησιμοποιίησα αντζούγια που η γεύση της δεν είναι αγαπητή από πολλούς. Όσοι όμως την τρώνε, την τρώνε για τα καλά!.

19 Ιουνίου 2014

Κέικ με βερίκοκο, αμύγδαλα και κουκουνάρι








Σε πείσμα της ζέστης και του καλοκαιριού συνεχίζω να ανάβω την ηλεκτρικη κουζίνα και  να ψήνω τα αγαπημένα μου κέικ. Κέικ όλο το χρόνο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της κάθε εποχής. 

18 Ιουνίου 2014

Όχι μόνο food blogging.




Εκτός από το μαγείρεμα, τη φωτογραφία και όλα όσα έχουν σχέση με το φαγητό, υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι στη ζωή μου που μου παίρνει χρόνο και με γεμίζει χαρά.

16 Ιουνίου 2014

Ντιπ με γιαούρτι, μάνγκο και κάρι





Αυτό το φρουτένιο και εξωτικό ντιπ  με ενθουσίασε ειλικρινά!!!  Όπως όλα τα ντιπ, είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για ένα επιπλέον ορεκτικό . Συνοδεύεται ιδανικά με  ραβδάκια αγγουριού και καρότου, αλλά μπορείτε να το φάτε με κριτσίνια, nachos, παξιμάδια, ακόμα και με το κουταλάκι!!!

13 Ιουνίου 2014

Κοτόπουλο με μουστάρδα και μπέικον





Απολαυστικό φαγητό για να αποχαιρετιστούμε για Σαββατοκύριακο. Ένα γεύμα με λίγο πολύ γνωστά αλλά "θορυβώδη" υλικά, που σκοπό έχουν να μας χορτάσουν και να καταστήσουν έντονη την παρουσία τους. Η μουστάρδα και το μπέικον κάνουν το αδιάφορο κοτόπουλο να ... "μιλάει" καθώς επίσης η κρέμα γάλακτος το "αγκαλιάζει" με φροντίδα, απαλότητα και λιπαρά.

8 Ιουνίου 2014

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο και λάιμ






Μετά την απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της κλασικής κοτοσαλάτας που φτιάχνω εδώ και κάτι χρόνια ανακάλυψα  προσφάτως και αυτήν που δείχνω σήμερα.

 Μερικές φορές εκεί που πιστεύεις πως έχεις βρει το απόλυτο ιδανικό και είσαι ευτυχισμένος, έρχεται μια νέα ιδέα, ένας αέρας ανανέωσης για να πάει το ιδανικό περίπατο! Αναφερόμενη σε μαγειρική και μη...

5 Ιουνίου 2014

Παστουρμαδόπιτα




 
Από τις πιο απλές εκδοχές πίτας που μπορεί κανείς να φτιάξει σε χρόνο μηδέν, αρκεί να του  αρέσει το βασικό υλικό της, ο παστουρμάς.  Έντονος σε γεύση, πικάντικος και με μυρωδιά που κάνει αισθητή την παρουσία του για μέρες μετά. 

2 Ιουνίου 2014

Κέικ Μαυροδάφνης







Καλό μήνα! 

Επισήμως καλοκαίρι. Ο αέρας μας  ταλαιπωρεί εδώ και μια περίπου εβδομάδα, οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν φθινοπωρινές, κατά τόπους πέφτουν και βροχές... αλλά παρ΄όλα αυτά έφτασε  το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι. 

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10