22 Οκτωβρίου 2021

Καρύδια γεμιστά με υποβρύχιο βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας (σοκολατάκια με 3 υλικά)

 


Γεμιστά καρύδια. Σωστά διάβασες!! Εδώ είναι ένα μπλόγκ όπου και το καρύδι βρίσκουμε τρόπο να το γεμίσουμε, και τον κουραμπιέ θα ξεσκονίσουμε (οσονούπω) και στο κανταΐφι θα κάνουμε περμανάντ. Γιατί μπορούμε!




Η συνταγή αυτή πάει πολλά χρόνια πίσω . Τότε που η μητέρα μου ήταν παιδί δημοτικού. Πήγαινε λοιπόν στο σπίτι της φίλης της, της Φούλης επίσκεψη κι έτρωγε αυτά τα σοκολατάκια που τα έφτιαχνε τότε η μητέρα της. Δηλαδή μιλάμε για 100 χρόνια πίσω (σόρρυ μαμά για το ξεμπρόστιασμα).




Τρία υλικά λοιπόν. Καρύδια «πεταλούδες», υποβρύχιο βανίλια και σοκολάτα. Θα μου πεις τώρα τι είναι οι πεταλούδες? Έτσι συνηθίζεται να λέγεται το καρύδι όταν δεν είναι σπασμένο. Η ψίχα δηλαδή του καρυδιού ακέραια βγαλμένη από το κέλυφός του. Με λίγα λόγια είναι το ένα ημισφαίριο του καρυδιού που μοιάζει με πεταλούδα κι εδώ σταματάω την προσπάθεια για περεταίρω περιγραφή γιατί στέρεψα.




Αυτά τα σοκολατάκια είναι ένα μόλις καρύδι. Τοσοδούλικα, μια σταλίτσα το καθένα και νόστιμα όσο δεν φαντάζεσαι. Είναι νηστίσιμα, είναι μικρά, είναι πανεύκολα και με υλικά απλά, αρκεί να προμηθευτείς από ξηροκαρπάδικο τα συγκεκριμένα καρύδια. Ειδικά τώρα το Φθινόπωρο που βγήκαν τα φρέσκα μπορείς να τα φτιάξεις, να τα ευχαριστηθείς.

Αν και δεν έβρισκα το λόγο να δώσω συγκεκριμένες ποσότητες γι΄ αυτή τη συνταγή, γιατί μπορείς απλά να φτιάξεις όσα εσύ κάνεις κέφι, κάθισα και μέτρησα μια δόση που νομίζω πως είναι αρκετή, (ούτε λίγα ούτε πολλά), έτσι  ώστε να έχεις περίπου στο νου σου πόσα υλικά χρειάζεσαι. Με λίγα λόγια μπορείς να φτιάξεις από δέκα έως χίλια δέκα τεμάχια. Οι αναλογίες που δίνω εδώ είναι για 75 σοκολατάκια τα οποία είναι σχεδόν μισή μπουκιά το καθένα. Να, όσο ένα κουφέτο.





ΚΑΡΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ)


Υλικά για 75 σοκολατάκια:  

1)     150 κομμάτια καρύδια «πεταλούδα»

2)     170 γραμμάρια υποβρύχιο με γεύση βανίλια

3)     350 γραμμάρια κουβερτούρα




Μέθοδος:

Αραδιάζουμε τα καρύδια μας στον πάγκο και κοιτάζουμε να έχουμε ακέραια 150 τεμάχια. Παίρνουμε ένα μαχαίρι (γιατί κατά τη γνώμη μου είναι πιο εύκολο απ΄ ότι με το κουτάλι) και βγάζουμε λίγο λίγο από το δοχείο με τη βανίλια υποβρύχιο. Το υποβρύχιο δεν κολλάει στο χέρι. Είναι θα έλεγα σαν πλαστελίνη. Παίρνουμε στα δάχτυλά μας ποσότητα ίση με μισό περίπου κουταλάκι του γλυκού, το πλάθουμε λίγο και το κολλάμε πάνω σε ένα κομμάτι καρύδι «πεταλούδα» από την πλευρά που είναι ίσιο. Πάνω του κολλάμε το άλλο μισό του καρυδιού «πεταλούδα» πιέζοντας ελαφρά για να μη σπάσει. Κολλάει αμέσως και είναι πολύ εύκολο σαν διαδικασία όλο αυτό. Το αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ίδιο για όλα τα καρύδια που έχουμε στη διάθεσή μας.




Μόλις τελειώσουμε, σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί, πάνω σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει και γίνει ρευστή αρχίζουμε να βουτάμε μέσα ένα ένα τα καρύδια που έχουμε κολλήσει με το υποβρύχιο. Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα καλύπτουμε ολόγυρα με σοκολάτα και τα βγάζουμε με προσοχή τοποθετώντας τα ένα ένα πάνω σε μια επιφάνεια που έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα. 




Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και να σκληρύνει. Διατηρούνται στο ψυγείο μέσα σε τάπερ με καπάκι ή ακόμα και στην κατάψυξη για μήνες.

Καλή επιτυχία!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10