27 Μαρτίου 2024

Υγιεινές μπάρες καρότου

 


Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι είναι κάροτ κέικ αλλά όχι. Πρόκειται για μπάρες καθώς τα κέικ έχουν άλλη υφή και όγκο. Οι μπάρες αυτές είναι φτιαγμένες με αγνά και υγιεινά υλικά, μα δεν είναι νηστήσιμες καθώς περιέχουν αυγό. Αν αυτό δεν σε ενοχλεί τότε βουρ για το σνακ που θα σε συνοδέψει στη σαρακοστή σου. Δεν έχουν ζάχαρη αλλά μέλι και αντί για αλεύρι έχουν βρώμη.




Φυσικά το φιστικοβούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών έχεις στη διάθεσή σου, όπως πχ το τέλειο αμυγδαλοβούτυρο. Σε ένα μισάωρο είναι έτοιμες αλλά την επομένη είναι ακόμα καλύτερες. Απλά, λιτά και σύντομα σήμερα.




ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΟΤΟΥ

Υλικά:

1)     1 μεγάλη, ώριμη μπανάνα λιωμένη

2)     1 αυγό

3)     120 γραμμάρια φιστικοβούτυρο

4)     65 γραμμάρια μέλι

5)     100 βρώμη

6)     1 μικρό καρότο τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη

7)     ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα

8)     ½ κουταλάκι γλυκού baking

9)     30-40 γραμμάρια καρύδι λεπτοτριμμένο (προαιρετικά)

10)  30-50 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας




Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι πολύ καλά, μέχρι να γίνει πολτός.

Βάζουμε τη βρώμη στο μούλτι και την τρίβουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και τη λιωμένη μπανάνα κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι κι ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη βρώμη, το τριμμένο καρότο, την κανέλα, το baking powder, το καρύδι αν το χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.

Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόχαρτο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.

Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγει στεγνή χωρίς υπολείμματα ζύμης.

Αφαιρούμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως το περιεχόμενο πριν ξεφορμάρουμε.

Κόβουμε το μπαστούνι σε 8 κομμάτια δημιουργώντας 8 μπάρες.

Από την επομένη μέρα και μετά διατηρούνται οι μπάρες στο ψυγείο μέσα σε τάπερ που κλείνει με καπάκι για μια εβδομάδα.

Καλή επιτυχία!!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10