1 Οκτωβρίου 2012

Πικάντικη μακαρονάδα με αντζούγιες και ελιές



Το παν στη ζωή, είναι να δοκιμάζεις. Καινούριες γεύσεις, καινούριες εμπειρίες, καινούρια πράγματα. Το παν είναι να δοκιμάζεις τα όριά σου, τις δυνάμεις σου, τους φόβους σου.  Στη ζωή ήρθαμε για να δοκιμάζουμε και να ρουφάμε τις στιγμές και τις εμπειρίες. 

 
          Αλίμονο σε αυτούς που ήρθαν, έζησαν και έφυγαν από το μάταιο τούτο κόσμο χωρίς να φτιάξουν την προσωπική τους ιστορία. Χωρίς να πάρουν μυρωδιά του τι είναι η ζωή, τι συμβαίνει γύρω, τι υπάρχει παραπέρα από τη μύτη τους. Αλίμονο σε αυτούς που δεν άνοιξαν τα μάτια και τα αυτιά, και έζησαν με παρωπίδες.
          Γι΄αυτό σας λέω, δοκιμάστε!! Δοκιμάστε κατ΄ αρχήν τη μακαρονάδα μου με αντζούγιες που θα σας ξετρελάνει. Και μετά δοκιμάστε να κάνετε  baggy jumping, ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, κατάδυση στη μαύρη θάλασσα και τέλος δοκιμάστε να κοιμηθείτε αγκαλιά με έναν πύθωνα!!
          Για καλό και για κακό όμως, ξεκινήστε πρώτα με την μακαρονάδα. Δοκιμάστε την, απολαύστε την και μετά έχει ο Θεός για τα υπόλοιπα! Η ζωή άλλωστε είναι μπροστά και ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει!
          Σας φιλώ!

          
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά:

1)   400 γρμμάρια σπαγγέτι
2)   3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3)   10 φιλέτα αντζούγιας από βάζο, στραγγισμένα, σε κομμάτια
4)   1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
5)   15-20 ελιές (π.χ. καλαμών) σε φετάκια, χωρίς το κουκούτσι
6)   1 κουταλιά σούπας ξύδι balsamico
7)   1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
8)   10 φύλλα βασιλικού
9)   3-4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
10) 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε κομματάκια (προαιρετικά)
11) Αλάτι 


Διαδικασία:

          Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίχνουμε τις αντζούγες, τις ελιές, το σκόρδο, τον πελτέ, το ξύδι, την καυτερή πιπερίτσα αν τη χρησιμοποιήσουμε και το βασιλικό και ανακατεύουμε 1 – 2 λεπτά.

          Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αποκτήσουν κόκκινο χρώμα από τη σάλτσα και να ανακατευτούν με αυτήν επαρκώς.

Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα, ζεστό, με πασπαλισμένη παρμεζάνα από πάνω, και διάσπαρτα μερικά φύλλα βασιλικού και μερικές αντζούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια.

Καλή επιτυχία!!



31 σχόλια:

  1. Καλημέρα, καλό μήναααααα!!
    Πικάντικο μας έχεις σήμερα βλέπω, κι εγώ ούτε να τα ακουμπήσω τα πικάντικα!! Δεν θα την χρησιμοποιήσω εγώ την καυτερή πιπερίτσα κι έτσι κατά τα άλλα θα φάω ένα πιάτο γεμάτο μέχρι πάνω!!
    Φιλιά πολλά, πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρί μου!
      Αυτό να κάνεις. Πέτα την πιπεριά και πέσε με τα μούτρα στη μακαρονάδα. Είναι γευστικότατη!!!

      Καλό μήνα καλή μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλό μήνα, εγώ τις αντζούγιες θα τις βάλω στο πιάτο αυτού που τις τρώει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ Ξανθή μου! Μοιραστείτε τα μακαρόνια και διάλεξε εσύ τις ελιές και αυτός τις αντζούγιες!! Δίκαιο μου φαίνεται!

      Καλό μήνα και σε σένα !!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα Χρυσαυγή μου!Η σημερινή πρόταση καταπληκτική. Πάρα πολύ ωραίοι συνδυασμοι!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ελένη μου και σε σένα!
      Ευχαριστώ, ελπίζω να την φτιάξεις τη μακαρονάδα και να σας αρέσει πολύ!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καρδιά μου, εγώ με τα "καυτερά" δεν πάω και πολύ καλά. Αλλά μου αρέσει πολύ η όλη σύνθεση :-)))) και σίγουρα θα πρέπει να της δώσω μια ευκαιρία έστω και με λιγότερη "κάψα".
    Καλημέρες και καλό μήνα να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν σου αρέσουν τα καυτερά, κανένα πρόβλημα. Απλά μην χρησιμοποιήσεις την πιπεριά Πηνελόπη μου!! That's it!!! Κατά τ΄ άλλα θα απολαύσεις την μακαρονάδα σου έτσι όπως την θές!

      Καλό μήνα και σε σας!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. ...να δοκιμάσουμε καλού καλού τη μακαρονάδα σου και μετά να κάνουμε όλα τα υπόλοιπα;
    Πολύ αισιόδοξη προοπτική!
    Λέω να πάω για baggy jumping μετά...

    Χρυσαυγή, μέχρι τη μακαρονάδα σου θα φτάσω γιατί είναι πολύ λαχταριστή, ώστε να επιβεβαιωθεί και η επικεφαλίδα του blog σου, για τα υπόλοιπα θα σου πω όταν τα δοκιμάσω!

    Καλό μήνα, μπας και ξορκίσουμε τις αναποδιές.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου γλυκιά,

      Φάε πρώτα τα μακαρονάκια σου και έχει ο Θεός για τα υπόλοιπα!!! χαχααα Αλλωστε η ζωή είναι μεγάλη... Έχουμε το χρόνο για όλα, έ??? Ή μήπως όχι????

      Φιλιά!!
      Εύχομαι οι αναποδιές σας να έχουν ήδη ξορκιστεί!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα!
    Να σου πω, το ξέρω ότι ο κόσμος δεν τρώει εύκολα αντζούγιες..καλά κάνεις και επιμένεις στη δοκιμή! Συμφωνώ απόλυτα στο να δοκιμάζουμε! Εγώ βέβαια σαν καλοφαγάδικο γουρουνάκι τρώω ΚΑΙ αντζούγιες και θα το τιμήσω το πιατάκι σου..χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόσμος δεν τρώει αντζούγιες Βέρα μου, αλλά όσοι τις τρώνε, είναι φανατικοί. Σε διαβεβαιώ γι΄αυτό!

      Σε φιλώ πολύ κουκουβάγια!

      Διαγραφή
  7. Με πρόθυμη και ακαταλάγιαστη την επιθυμία να βουτηχτώ στα αλμυρά,πικάντικα,φασαριόζικα,ασύνταχτα,απρόβλεπτα κύματα της παράτολμης αυτής μακαρονάδας,να γευτώ τις έντονες γεύσεις με την ακαταμέριστη νοστιμιά και την λιτή εμφάνιση,προσδοκώ να μείνω εδώ..σ΄αυτή τη δοκιμασία ΄,που στα μάτια μου φαντάζει ονειροπόλημα και όχι ριψοκίνδυνη αποστολή!!!
    Όσο για τα άλλα..η υψοφοβία και ο μετεωρισμός πάνω από τη γη,η αίσθηση της ανημπόριας μου στο κενό του αγέρα ή το απέραντο μαύρο,υγρό στοιχείο να συρρικνώνει το τρομαγμένο μου κορμί,προσπαθώντας σε μία απέλπιδα κίνηση να ακολουθήσει πειθήνια τη διπλή ροή,υγρή και σκοτεινή,ευχόμενη τίποτε και κανένας από τους έκπληκτους,μόνιμους κατοίκους της θάλασσας έρθει να με παρατηρήσει,-απομεινάρι μιας άλλοτε γενναίας ψυχής-,ή το χειρότερο..... ο εναγκαλισμός μου με ερπετό!και μάλιστα εν ώρα ύπνου!!!Χρυσαυγή μου τι σκεπτόσουν όταν έγραφες αυτές τις πιθανές εκδοχές εναλλακτικής διασκέδασης??????Άφησέ μας στη επίγεια και διασκεδαστική για τον ουρανίσκο μας απόλαυση της συμβολικής μακαρονάδας σου και ας θρηνήσουμε με γεμάτο το στόμα για τα λάθη που δεν κάναμε!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μακαρονάδα Φωτεινή, μου βγήκε τολμηρή και ριψοκίνδυνη...
      χαχαχαα Γελάω με την ερώτηση του τι σκεφτόμουν όταν έγραφα για αγκαλίτσες και φιλάκια με τον πύθωνα. Μήπως ότι θα προτιμούσα να πεθάνω παρά να τον αγκαλιάσω??? Μάλλον ναι! Γιατί μην κοιτάς τι λέω... τις φοβίες μου τις έχω και πολύ μάλιστα!!! Αλλά στα λόγια και τις προτροπές είμαι πρώτη!!

      Φιλιά Φωτεινή μου!
      Καλό σου μήνα!

      Διαγραφή
  8. Καλημερίζω το τολμηρό μας κορίτσι!
    Διαφορετική η μακαρονάδα σου σήμερα! Πικάντικη, μεσογειακή, με υλικά που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πιάτα ζυμαρικών!
    Είσαι όμως η ιέρεια τής πάστας και σε εμπιστευόμαστε!
    Και εννοείται ότι θα συμφωνήσω μαζί σου περί δοκιμής! Χρειάζεται και να βγαίνουμε από το καβούκι μας και να δοκιμάζουμε καινούριες εμπειρίες και να ξεπερνούμε τις φόβους μας! Είναι και αυτό το αλατοπίπερο της ζωής!
    Εγώ πάντως με πύθωνα δεν κοιμάμαι στο λέω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τολμηρό κορίτσι, και ιέρεια της πάστας??
      Πόσα να αντέξω η δόλια μπλόγκερ????
      Για την τόλμη μου δεν έχω να πενευτώ πολύ.
      Για την ιέρια της πάστας από την άλλη, θα πω απλά ότι το παλεύω!!!

      χαχαχαα Διασκέδασα με την τελευταία σου φράση... Γιατί βρε κορίτσι δεν κοιμάσαι με τον πυθωνούλη? Ψυχή έχει και αυτός!!! Να σου πω την αλήθεια μου.......... και να με πλήρωνες κι εγώ δεν θα το έκανα!!

      Διαγραφή
  9. Χρυσαυγή μου το να δοκιμάζεις τα πάντα είναι το μότο μου, πέτρα που δεν κυλάει χορταριάζει έλεγε η γιαγιά μου!! Η μακαροναδίτσα, σούπερ!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σου μήνα Λίλα!! Συμφωνώ με την γιαγιά σου και επαυξάνω.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και καλό μήναααα!!!
    Πεντανόστιμο, πικάντικο και άκρως μεσογειακό το ιταλικό σου πιάτο, Χρυσαυγή μου!!! Τέλειο είναι αν και θα αφαιρέσω την πιπερίτσα όταν το σερβίρω!!!! Τρώω μεν καυτερά αλλά ελάχιστα καυτερά!!!
    Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι την αφέρεσαν την πιπεριά Κική. Μην κολλάς σε αυτό. Η γεύση της μακαρονάδας ακόμη και χωρίς την κάψα της πιπερίτσας είναι εκπληκτική!!

      Καλό μήνα !!

      Διαγραφή
  11. μπα????? βάλαμε και πιπερίτσα αυτή τη φορά???? αλλά τώρα θα βγάλω την αντζούγια...i'm sorry...όσο για τα υπόλοιπα υλικά ..λέμε πάντα ναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλαμε, βάλαμε. Είπαμε να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες του κοινού (βλέπε τον καθρέφτη σου...) Τώρα αν στην αντζούγια τα χαλάμε... θα δούμε. Ίσως στην επόμενη ανάρτηση να σε ευχαριστήσω σε όλα!!

      Φιλιά κούκλα!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα καλό μήνα Χρυσαυγή μου. Μου θυμίζει την πουτανέσκα αλλά χωρίς κάπαρη. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ερη μου!
      Καλό σου μήνα!
      Εχεις δίκιο, φέρνει προς πουτανέσκα, αλλά έχει τις διαφορές της!!!
      Πουτανέσκα μια άλλη φορά, ε?

      Διαγραφή
  13. Μια μεριδα και σε μενα παρακαλω! Πολυ μου αρεσει αυτος ο συνδυασμος των γευσεων!
    Καλη εβδομαδα και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Μαρινάκι.
      Κι εγώ πεθαίνω για αυτού του είδους τις γεύσεις!

      Καλό σου μήνα κούκλα!

      Διαγραφή
  14. Καλό μήνα Χρυσαυγή μου.

    Ωραία μακαρονάδα βλέπω σήμερα..και πικάντικη. Λίγο καυτερό δεν μας πειράζει.
    Τις αντζούγιες πρέπει να τις δοκιμάσω ..όλο το λέω και ακόμα. Ξέρω ότι δινουν ωραία γεύση σε σάλτσες χωρίς να φαίνεται η γεύση τους. Mε έχει ξεσηκώσει ο Jamie Oliver (που τις χρησιμοποιεί πάρα πολύ) και τώρα ήρθες κι εσύ.
    Προς το παρόν φέρε το πιατάκι το ωραίο γεμάτο να δοκιμάσω 

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάριον πρέπει να επιχειρήσεις την αντζούγια.
      Κάτι ξέρει ο Όλιβερ... Καιρός να δοκιμάσεις γιατί δεν ξέρεις τι χάνεις! Αλλωστε λιώνουν στο μαγείρεμα. Δεν φαίνονται καθόλου στο πιάτο.

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα, Χρυσαυγή!
    Πολύ ωραία πρόταση και παρουσίαση!
    Νόστιμη, πικάντικη, με Μεσογειακές γεύσεις και Ιταλική τσακπινιά!
    Μου αρέσουν πολύ αυτές οι γεύσεις που οι Ιταλοί θεωρούν must! Τη φτιάχνω κι εγώ αυτή την μακαρονάδα , προσθέτοντας μόνο μερικά ντοματάκιαγια χρώμα και γιατί ταιριάζουν με τις αντζούγες.
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!
      Χαίρομαι που άρεσε η μακαρονάδα μου, έστω κι αν είχε ένα όχι τόσο δημοφιλές υλικό, όπως η αντζούγια.
      Τα τοματάκια δεν τα είχα σκεφθεί. Δίνουν ωραία γεύση και όμορφη παρουσίαση στο πιάτο. Το κρατάω για την επόμενη φορά που θα φτιάξω το φαγητό!

      Φιλιά και καλό σου μήνα!

      Διαγραφή