9 Φεβρουαρίου 2015

Λάβα σοκολάτας





Το μήνυμα είναι σαφές! 

«ΛΙΩΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ»


Κυριολεκτικά, μεταφορικά, με όλους τους πιθανούς τρόπους, με όλα τα δυνατά μέσα, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, σε κάθε ανάσα που εκπνέω!

Γιορτάζεις ανήμερα  του Αγίου Βαλεντίνου (μεγάλη η χάρη του)? Αν ναι, τότε είμαι εδώ για να σε βοηθήσω  να δημιουργήσεις  μια βραδιά αξέχαστη.  

Προσωπικά θα δώσω βάση στο επιδόρπιο. Δεν θα σε κουράσω. Θα φτιάξεις κάτι πολύ απλό, που όμως εντυπωσιάζει. Σίγουρα σοκολατένιο και βεβαίως σέξι, για να στείλεις και μήνυμα.  Ένα γλυκό με βάθος. Με πολύ βάθος,  που το ανακαλύπτεις στην πρώτη κουταλιά, όταν η καρδιά από σοκολάτα θα ξεχυθεί στο λευκό (απαραιτήτως)  πιάτο σου και θα παλεύεις να την μαζέψεις για να την απολαύσεις, βελούδινη και καυτή.  Αν είσαι παραπάνω τολμηρή, βάλε και μια μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα. Ξέρεις εσύ! Το καυτό με το παγωμένο είναι ο τέλειος συνδυασμός. Το σκοτσέζικο ντουζ που κρατάει ζωντανή  κάθε σχέση. 

Έχουμε και λέμε.

Φτιάχνεις  ένα απλό και ελαφρύ φαγητό. Βάζεις  στο ψυγείο ένα ροζέ κρασί,  γιατί έτσι προτιμούν τα κορίτσια  και δεκαπέντε λεπτά πριν ολοκληρώσετε το γεύμα, βγάζεις  δυο, (κάν΄ τες  τέσσερις καλύτερα), λάβες από την κατάψυξη!  

Εγώ φροντίζω μέχρι εδώ. Τα υπόλοιπα είναι δική σου δουλειά!

Have fun!

Α, και μην ξεχάσεις να διαβάσεις τα tips στο τέλος. Θα σε βοηθήσουν πολύ.




ΛΑΒΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 


Υλικά για τη λάβα: 

     1)      180 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
     2)      250 γραμμάρια βούτυρο + λίγο ακόμα για να βουτυρώσουμε τις φόρμες
     3)      4 αυγά
     4)      80 γραμμάρια ζάχαρη
     5)      30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο + λίγο ακόμα για να αλευρώσουμε τις φόρμες
     6)      1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
     7)      ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     8)      1 κουταλιά της σούπας ρούμι


Υλικά για την καρδιά της λάβας: 

     1)      60 γραμμάρια κουβερτούρα πολύ -  πολύ ψιλοκομμένη
     2)      4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ


Μέθοδος: 

Φτιάχνουμε πρώτα τις τρούφες σοκολάτας που θα αποτελέσουν την καρδιά της λάβας. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλούστατη γκανάς (κρέμα γάλακτος δηλαδή με κουβερτούρα).
Η διαδικασία είναι απλή. 

Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά την κουβερτούρα (60 γραμμάρια). Όσο πιο μικρά τεμάχια γίνεται.  Την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ (όχι πλαστικό).  Σε ένα μπρίκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να κάψει.  Μόλις αχνίζει την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ! Την αφήνουμε έτσι για ένα λεπτό ώστε η σοκολάτα να θερμανθεί και να αναλιγώσει. Μετά από ένα λεπτό, ανακατεύουμε το περιεχόμενο του μπολ να ομογενοποιηθεί.  

Έχει προκύψει ένα σκουρόχρωμο, σοκολατένιο γλάσο. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς. Μόλις παγώσει και γίνει σκληρό το βγάζουμε από το ψυγείο. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι κομμάτι – κομμάτι από τη σοκολάτα και την πλάθουμε σε 7 μικρές σφαίρες (τις τρούφες). Προσέχουμε να είναι οι τρούφες μας ομοιόμορφες. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει ένα κομματάκι λαδόχαρτο και τις τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. 

Τις τρούφες μπορούμε να τις έχουμε κάνει και από την προηγούμενη μέρα.



Φτιάχνουμε τις λάβες! 

Πρώτ΄απ΄όλα βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε 7 αντικολλητικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή 7 κεραμικά, ατομικά σκεύη για σουφλέ. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. 

Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπολ. Τα λιώνουμε μαζί σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.  Τα αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους. 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν πάρα πολύ! Κατά την ώρα του χτυπήματος και ενώ έχουν ήδη φουσκώσει προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ρούμι και χτυπάμε να ενσωματωθούν. Σταματάμε το μίξερ. 

Προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας ανακατεύοντας τώρα πολύ απαλά με μια σπάτουλα ώστε να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 

Βγάζουμε τα φορμάκια από το ψυγείο. Γεμίζουμε και τα 7 μέχρι τη μέση με το μίγμα της σοκολάτας. Βγάζουμε τις τρούφες από το ψυγείο και τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φόρμας από μια. Συμπληρώνουμε με το σοκολατένιο μίγμα και γεμίζουμε τις φόρμες ως επάνω!!! Δεν χρειάζεται να αφήσουμε κενό γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν με τέτοιο τρόπο ώστε  δεν θα χυθεί απ΄έξω  το υλικό. 

Τοποθετούμε τα φορμάκια στην κατάψυξη!! 

Τα αφήνουμε εκεί για όσο καιρό θέλουμε. Δεν παθαίνουν τίποτα. 



Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε τις λάβες: 

Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.

Βγάζουμε τις λάβες από την κατάψυξη χωρίς να τις ξεπαγώσουμε! Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ για 15 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου!!!!!! Ούτε ένα λεπτό παραπάνω!!!!!!!!!!!!!!!  Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να σταθούν για 1 λεπτό χωρίς να τις πειράξουμε. Κατόπιν με ένα μαχαίρι χαράσσουμε περιμετρικά το φορμάκι για να ξεκολλήσει η λάβα από τα τοιχώματα και αν θέλουμε την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. 

Σερβίρουμε αμέσως !!!!!!!! 

Καλή επιτυχία!!



Tips

     1)      Συνταγές για λάβα σοκολάτας υπάρχουν πολλές.  Η ιδιομορφία αυτής της συνταγής  είναι ότι στο κέντρο της, πριν το ψήσιμο τοποθετούμε μια τρούφα σοκολάτας. Είναι η καρδιά της λάβας. Όταν ψηθεί , η καρδιά της παραμένει ρευστή και στην πρώτη κουταλιά που θα κόψουμε αυτή ξεχύνεται και ρέει, όπως ακριβώς η λάβα του ηφαιστείου. Αυτό ενισχύει κατά πολύ την γεύση του γλυκού αλλά και δίνει ένα πραγματικά εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα! 


     2)      Το γλυκό αυτό εκτός του ότι είναι εξαιρετικά εύκολο στην εκτέλεσή του, έχει και ένα άλλο προτέρημα. Το φτιάχνεις, το βάζεις στα φορμάκια και το τοποθετείς άψητο στην κατάψυξη. Θέλει ΑΚΡΙΒΩΣ 15 λεπτά για να ψηθεί (ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω) και σερβίρεται καυτό. Μπορεί να το έχεις δηλαδή  μόνιμα στην κατάψυξή σου και ανά πάσα στιγμή ψήνεις όσες θέλεις κι έχεις ένα φανταστικό γλυκό έτοιμο μόνο με αναμονή 15 λεπτών. Προσωπικά δεν θα λείψει ποτέ από την δική μου κατάψυξη!! 

     3)      Το σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις λάβες είναι το καλό (πολύ καλό!!) βουτύρωμα και αλεύρωμα που θα κάνεις στις φόρμες. Παρ΄όλα αυτά έχω να πω το εξής. Τις λάβες μπορείς να τις σερβίρεις μέσα στο σκεύος που θα τις ψήσεις ή να τις αναποδογυρίσεις σε πιάτο. Αν θέλεις να τις αναποδογυρίσεις καλό θα είναι να προτιμήσεις να τις ψήσεις σε ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ φορμάκια για την κρέμα καραμελέ. Ετσι θα αναποδογυρίσουν εύκολα χωρίς να κολλήσουν. Αν δεν θέλεις να τις αναποδογυρίσεις, αλλά να τις σερβίρεις μέσα στο σκεύος που θα τις ψήσεις, τότε να επιλέξεις όμορφα, κεραμικά, ατομικά μπολάκια για σουφλέ όπως αυτό που έχω στις φωτογραφίες. Κι αυτό επειδή όσο καλά κι αν τα βουτυρώσεις υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουν. 

     4)      Τις λάβες σοκολάτας μπορείς να τις σερβίρεις  με παγωτό βανίλια, με φρούτα του δάσους ή φράουλες ή με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν σαντιγί. Μπορείς επίσης να περιχύσεις τις λάβες με λίγη ρευστή κρέμα γάλακτος  ή να τις πασπαλίσεις απλά με ζάχαρη άχνη.







49 σχόλια:

  1. πραγματικά ηφαίστειο που εκρήγνυται είναι έτσι όπως βλέπω τη σοκολάτα να τρέχει...Απίθανο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία, όντως, είναι ενεργό ηφαίστειο αυτό το γλυκό!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Με το που ειδα τη φωτό κ τον τίτλο, γούρλωασα μάτια κ είπα ωχ... Διαβάζοντας τη συνταγή σου συνειδητοποίησα πλοίο δίκιο είχα.....πως να αντισταθούμε σε κάτι τέτοιο;το κρίμα στο λαιμό. Σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία αναλαμβάνω την ευθύνη !! Μπορώ να κάνω κι αλλιώς?
      Με 200 θερμίδες την κουταλιά, όντως, το κρίμα στο λαιμό μου!!!!
      ....Σκέψου όμως και λίγο την απόλαυση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Καλημέρα!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλά, αυτοί που δεν γιορτάζουν δηλαδή δεν δικαιούνται να φάνε λάβα? Ισα ίσα που τους αξίζει να φάνε 2-3 γιατί η σοκολάτα ως γνωστόν σου δημιουργεί ωραία συναισθήματα.
    Στο θέμα μας..... φοβερές οι λάβες, πρέπει να φτιάξω και ενα εχω καβάντζα στην κατάψυξη για τις δύσκολες μερες και ώρες, ωστόσο πρέπει να σου πω ότι εμένα προσωπικά μου αρέσει να τις τρώω στο ραμεκιν γιατί εχω την αίσθηση ότι διατηρούνται ζεστές για πιο πολύ ώρα και με παγωτό για το σκωτσέζικο ντους που λες.Πω πω αυτές οι φωτογραφίες με τη σοκολατένια λάβα που χύνεται (σο)κολαση λεμεεεεε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα στην ουσία αυτοί που ΔΕΝ γιορτάζουν πρέπει να φάνε!
      Εχεις δίκιο! Είναι εντελώς λάθος η τοποθέτησή μου.
      Δεν μπορεί να είσαι και μπακούρι και χωρίς σοκολάτα!
      Τραγικό!! Ανακαλώ τον πρόλογο άμεσα!!
      χαχαχαχχαχαχαχα

      Φαε καλύτερα την λάβα μέσα στο ραμεκιν ώστε να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα όπως αυτό που είχα εγώ και η λάβα μου κόλλησε στον πάτο καθώς την αναποδογύριζα!

      Καλημέρααααααααααα

      Διαγραφή
  4. Απορία, δεν σπάζει το σκεύος όταν το βάζεις από την κατάψυξη στο φούρνο;;
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ξανθή!!
      Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις μεταλλικά φορμάκια της κρέμας καραμελέ δεν έχεις να ανησυχείς για τέτοιο ενδεχόμενο.
      Ομως ούτε και στην περίπτωση που θα φτιάξεις τη λάβα σε κεραμικό. Το έχω κάνει πολλές φορές και δεν έσπασε ποτέ! Διαφορετικά σίγουρα θα το ανέφερα σαν ενδεχόμενο!

      Καλή γιορτινή εβδομάδα εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  5. Πω πω τι είναι τούτο! Από ότι φαίνεται δε θα λείπει ούτε από τη δική μου κατάψυξη πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστό ηφαίστειο!!!!!!!!!!!!!!!!
    Λιώνω με τη λάβα σου, λιώνω!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Όλα τα λεφτά δηλαδή είναι η κρυμμένη τρούφα...γουστάρω!!!!!
    Το καταλάβαμε οτι τις έφαγες...δε χρειαζόταν να μας δείξει το μπωλάκι για να ζηλέψουμε!!!!!!!!!!!

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαα
      Δυστυχώς τις έφτιαξα βράδυ και δεν κατάφερα να φωτογραφίσω την διαδικασία να δειτε και τις τρούφες. Την επόμενη φορά που θα τις φτιάξω θα κάνω update στην ανάρτηση!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. μάλιστα...πότε θα τις ξαναφτιάξεις?...να κανονίσω να έρθω!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σηκώθηκα το πρωί, ζυγίστηκα και εξοπλίστικα με γιαούρτι 2%, βρώμη, μπανάνα, στέβια για να φύγω για δουλειά (όπως καταλάβαμε όλοι τα αποτελέσματα της ζυγαριάς δεν ήταν καλά) κι έρχομαι εδώ, ανοίγω πεινασμένη και ξενερωμένη από τον άγευστο καφέ τον υπολογιστή και πέφτω πάνω σε αυτή την συνταγή... Πες μου, πως θα αντέξω μετά από αυτές τις φωτογραφίες να φάω το γιαούρτι με την βρώμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως θα αντέξω κι εγώ το μεσημέρι να φάω το αλάδωτο ραδίκι με το ψητό κοτόπουλο!!!!
      Ολες στο ίδιο καζάνι βράζουμε!!
      χαχαχαχαχαχαχα
      Καλημέρα Νοτούλα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Το πρώτο μου σχόλιο ή μάλλον η πρώτη μου σκέψη είναι ότι πρέπει ,ότι οφείλω ,ότι θα εξαναγκάςω τον εαυτό μου να ερωτευτεί ξανά .
    Να γυρίσω πίσω τον χρόνο αρκετά χρόνια ,να ανασύρω από το θυμικό μου καταστάσεις,περιστατικά,να φέρω φέρω εικονικά τα νιάτα κινηματογραφικά στα κλειστά μάτια μου,γιατι μόνο έτσι μπορώ να το κάνω,να νιώσω το γνωστό φτερούγισμα ψηλά στο στομάχι,να κοκκινήσω και να πω στον επι πολλά έτη σύζυγο μου με το απαραίτητο λάγνο βλέμμα της πρώιμα ερωτοχτυπημενης νεανίσκης,πόσο ερωτευμένη νίωθω.
    Να σπρώξω με νόημα το καυτό ραμεκιν ,να αδιαφορήσω για τις απορίες που θα σκέπτονται να ειπωθούν από το μισάνοιχτο απορημένο στόμα του,να φροντίσω να μπουκώσω με σύντομες διαδικασίες τις Μυριάδες ερωτήσεις που φυσιολογικά θα ανέβουν στα χείλη του και που μοιραία θα έχουν σχηματίσει το όμικρον της αποσβόλωσης,με μία γενναία δόση λάβας.
    Το σοκ έτσι θα είναι διπλό.Ελπίζω να μην είναι και τελειωτικό,οριστικό.
    Έτσι θα περάσω την ´´ αγαπημένη ´´ μου μέρα.
    Το αποφάσισα.Με όλες τις προεκτάσεις που θα μπορούσε να έχει.
    Γιατί αν η μέρα των ερωτευμένων δεν έχει χιούμορ,δεν αξίζει.
    Ειδικά όταν δυό άνθρωποι έχουν περάσει από φίλτρο την παντοτινή σκέςη τουςκαι αυτοσαρκάζονται με τα τεράστια αποθέματα αγάπης που έχουν.
    Ιδιαίτερα όταν το έναυσμα εορτασμού το δίνει ένα φίνο,ευαίσθητο γλύκισμα που δίκαιο μπορεί να θεωρηθεί ως αντιπροσωπευτικό του έρωτα.
    Όταν η σοκολάτα που πηγαία φροντίζει να μοιράσει ισόποσα την απόλαυση,δημιουργεί το κλίμα ανανέωσης των όρκων της αγάπης .
    Υπέροχο το ηφαιστιογενές σοκολατένιο γλυκό!
    Για τους γνωστούς προφανείς λόγους,αυτούς της γεύσης,αλλά και γιατί όπως πάντα δικαιολογείς το ευφάνταστους όνομα του blog σου.Δίνεις τροφή για σκέψη .Δίνεις τροφή για χαμόγελο.Δίνεις τροφή για την καθημερινή πείνα για ποιότητα .
    Σε φιλώ όπως πάντα πολύ,πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοσαρκασμός και χιούμορ!!!
      Πόσο μέσα πέφτεις Φωτεινή μου σε αυτά που θέλω να πω και απλά τα αφήνω να εννοηθούν!
      Τελικά διαβάζεις πολύ περισσότερο μέσα από τις λέξεις, τη σκέψη μου!

      Αυτό να κάνεις στον γλυκίτατο συζυγό σου. Να οργανώσεις μια μέρα με χιούμορ ! Σε αυτό βοηθούν και οι απόκριες τις οποίες διανύουμε, που δεν με τρελαίνουν κιόλας αλλά παρ΄όλα αυτά δίνουν την ευκαιρία για κάτι το διαφορετικό!

      Σε ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ πιο πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Καλημέρα!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Μα πως να μη λιώσεις με τέτοιο πειρασμό...
    Αυτή η στιγμή που κόβεις την πρώτη μπουκιά και το ρυάκι της λάβας τρέχει στο πιάτο είναι ιερή!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ιερη" ειναι η λεξη που εψαχνα !!!
      Χαχαχα Σωστη σε βρισκω Αγγελικη !
      Κοβεις το κεικ με το κουταλι και τα υπολοιπα ερχονται μονα τους!!!

      Καλημερα!

      Διαγραφή
  10. Δηλαδη σορρυ κιολας....πρεπει να γιορταζεις του Αγιου Βαλεντινου μονο για να το απολαυσεις????? αλλη μερα δε γινεται?????? γιατι εγω εχω σκοπο να κανω μια δοκιμη αποψε κιολας και αν ειναι να το ξανακανω αυριο κτλ. τωρα αν πρεπει να ειναι Αγιου Βαλεντινου συγκεκριμενα...τι θα κανω...θα κανω την καρδια μου πετρα και θα το γιορταζω καθε μερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζηνα.... Η μερα του Αγ. Βαλεντινου ειναι η προφαση, η δικαιολογια αν θες, για την παρασπονδια που προκειται να κανουμε. Τις υπολοιπες μερες απλα καταναλωνουμε αυτο το γλυκο με ενοχες μιας και τα υλικα του ειναι...πως να το πω κομψα....λιπαρα και αυξημενα σε θερμιδες!!!!
      Αν την φτιαξεις αποψε ωστοσο τη λαβα περιμενω εντυπωσεις!!! :)
      Φιλιαααα

      Διαγραφή
  11. Το λατρεύω αυτό το γλυκό!Το φτιάχνω με κλειστά μάτια πια!Είμαστε και σοκολατομανείς στην οικογένεια.Αυτό όμως με την τρούφα στο κέντρο....με τρέλανε!!!Η συνταγή που έχω,αλλάξει αμέσως και παίρνει την θέση της η δική σου!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάξε αυτή με την τρουφα και δεν θα ξαναφτιάξεις την παλιά σου συνταγή Λαμπρινή!!
      Δεδομένο αυτό!!!!!

      Καλημέρα και από μένα!!!!

      Διαγραφή
  12. αυτα τα εμοτικον που τα ματια τους γινονται καρδουλες τα ξερεις;; ε ετσι εγιναν και μενα μολις ειδα τις φωτο!!!! υπεροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημερα χρυσαυγη μου!
    προσφατα ενας φιλος μου ζητησε να του κανω ενα μενου ευκολο γρηγορο το οποιο θα μαγειρεψε ο ιδιος για την κοπελα του,για επιδορπιο του προτεινα αυτο ακριβως το γλυκο(χωρις το ρουμι,χμμμμ θα του πω να προσθεσει και ρουμι!!!) ,και του λεω"δεκα λεπτα πριν τελειωσετε το φαγητο θα σηκωθεις σαν κυριος και θα πας να βαλεις τις φορμουλες σου στον φουρνο...για σιγουρια μην τις ξεφορμαρεις ,να τις προσφερεις μαζι με το πυρεξακι", ναι νομιζω χρυσαυγη μου ειναι το απολυτο αγιο βαλεντινιστικο γλυκο!!!!
    καλη εβδομαδα ,φουλ ιν λαβ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι άνδρας!!! Πες του τα συγχαρητήριά μου και καλή επιτυχία στο μενού του!!!!

      Διαγραφή
  14. Άλλος άγιος δεν παίζει, ε; :(

    Πάντως μας έκανες και λιώσαμε σαν λάβα! Τρέλα, τρέλα, τέλεια!

    υ.γ.
    Αυτά τα σουφλέ σοκολάτας με την παγωμένη τρούφα στην καρδιά του κεκακίου είναι από τα προγραμματισμένα να γίνουν.
    Τώρα που είδα και τα δικά σου δεν θα μου γλυτώσουν!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζουν πολλοί Αγιοι! Διάλεξε μέρα και φτιάξ΄το ανεξαρτήτου γιορτής!
      Περιμένω να δω και τα δικά σου όταν τα φτιάξεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σταθερή αξία!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. κι εγω λιωνω λεμεεεεε..... Αμαν με τις σοκολατες σας πρωι πρωι.. Μας αποτελειώσατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα φτιάξ΄ τα για τον έρωτα της ζωής σου..... το Νικόλα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  16. καλά που χόρτασα σοκολάτα τις προηγούμενες μέρες και στάθηκα στο ύψος μου μόλις άνοιξε η σελίδα!! κυρία!! χαχαχαχαχα!!
    τι ξελιγωτικό γλυκάκι είναι αυτό!! αυτό είναι για να γεμίσει όλη την κατάψυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα
      Ετσι σε θέλω! Μη λυγίζεις μπροστά στη λάβα! Στάσου στο ύψος σου !!

      Φιλιά Εύη μου!!!

      Διαγραφή
  17. Αχ αχ δεν μπορω να μαζεψω τα σαλια χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ποπο λάβα κανονική ε! λαχταριστή και αμαρτωλή!
    εγώ πάντως λέω ότι δεν χρειάζεται καθόλου να περιμένουμε την γιορτή του συγκεκριμένου Αγίου! τόσοι γιορτάζουν άλλωστε κάθε μέρα. Δεν είναι σήμερα του "Οσίου Νικηφόρου του ιερομάρτυρα"? :P
    παραπονεμένο να τον αφήσουμε?
    επίσης έχω εντυπωσιαστεί με το πριν και το μετά! χωρίς καθόλου baking powder και φουσκώνουν έτσι? θαύμα του Αγίου σου λέω (εντάξει του αυγού!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχααα
      Ενοείται ότι δεν περιμένουμε τη συγκεκριμένη γιορτή!!! Κουβέντα να γίνεται!!
      Η λάβα είναι για όλο το χρόνο, ακόμα και για το καλοκαίρι με μια μπάλα παγωτό δίπλα να ισορροπεί την κατάσταση!!

      Είδες το αυγό τι θαύματα κάνει? ...μεγάλη η χάρη του!!! χαχαα

      Καλή μέρα!

      Διαγραφή
  19. Έχω τα μπολάκια, το βούτυρο είναι λίγο, σοκολάτα όλως περιέργως δεν υπάρχει, αλλιώς θα το έφτιαχνα τώρα κιώλλας!! Έτσι όπως η σοκολατένια λάβα στις φώτο σου ξεχύνεται από το κεκάκι δεν υπάρχει θέμα αντίστασης, πολύ απλά ΠΡΕΠΕΙ να το φτιάξεις! Θα συγχωρήσω τον πρόλογό σου γιατί προφανώς η λάβα σου θόλωσε τη κρίση. Αυτό το γλυκό ΔΕΝ είναι για ερωτευμένους. Δεν ξεχνάς ποιος είναι απέναντί σου για να αφιερωθείς στο απόλυτα εθιστικό γλυκό σου, βγάζοντας μουγκρητά ευχαρίστησης σε κάθε μπουκιά!!
    Σε φιλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τέλεια λάβα! Με τέτοιο γλυκό βρίσκεις αφορμή να γιορτάζεις κάθε μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια λέξη έχψ για αυτή τη συνταγή! Sexy! Τόσο sexy που θα πρέπει να φέρει σήμανση "ακατάλληλο για ανηλίκους"! Ευχαριστούμε για την πρόταση τις εκτενείς οδηγίες και τη δελεαστική παρουσίαση! Καλημερούδια Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρέπει να γιορτάζω εεεεεεεεεεεε; Χωρίς γιορτή... τίποτα δηλαδή;;;;;;;;; Ούτε μια, δυό, τρεις κουταλιές;;;;;; Εντάξει, υποκύπτω και θα το φτιάξω για δύο άτομα μια και είμαι σίγουρη ότι και ο καλός μου θα το εκτιμήσει δεόντως!!!!!!! Είναι πράγματι sexy, είναι ηφαίστειο, είναι εθιστικό και με την παρουσίαση που του έκανες το απογείωσες!!!!
    Φιλιά καλημέρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με το κρύο και το χιόνι που ρίχνει... μόνον μια τέτοια σοκολατένια λάβα μπορεί να μας ζεστάνει, Χρυσαυγή μου :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε δεν το προσπερνάω το κύριο πιάτο! Ο καλός ο μύλος...
    Απλά φέτος είπα να δώσω βάση στο ερωτικό αυτό γλυκό!!! :)

    Οσο για το στάδιο της κατάψυξης, θα σε βγάλει από σίγουρη δυσκολία πολλές φορές που θα έχεις απρόοπτους καλεσμένους!!!

    Καλή εβδομάδα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχω λιώσει με το "μεγάλη η χάρη του" χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    και δεν μπορώ να γελάσω κι όπως θέλω γμτ!
    Να σε πω... αυτό πιάνεται για κέικ;;; Γιατί αν ναι, τότε μπορώ να δηλώσω πως τρώω τα κέικ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά!! Τρελαίνομαι με τέτοιες λάβες!! Έχω την εντύπωση ότι θα γεμίσω την κατάψυξη, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αδειάζει σε χρόνο ντε τε!! Πάντως τέλεια η τεχνική με τις τρούφες, θα φροντίσω σύντομα να γεμίσω την κατάψυξη μου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μετά από αυτό και εγώ λιώνω για σένα χαχα!!Τι να αυτό βρε κοπελιά πάλι?? Πω πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπημενο γλυκακι.. Εχω ομως μια απορια. Αν θα ψησω τις λαβρς την ιδια μερα που τις φτιαχνω, ποσο ναντις αδησω στην καταψυξη? Ή δεν χρειαζεται να μπουν αν θα ψησω αμεσως? Ευχαριστω πολυ. Φιλια πολλα απο Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10