Νόστιμα,
γλυκύτατα κανελόνια, βρασμένα αποκλειστικά και μόνο μέσα σε γάλα. Το λιωμένο
κασέρι, έχει κάνει μια όμορφη κρούστα έρχεται σαν επιστέγασμα της νοστιμιάς.
Απλή συνταγή, που ουσιαστικά σε κάνει να ξεφεύγεις από τα κλασικά μακαρόνια με
κιμά. Ένα θα έλεγα ρετρό οικογενειακό φαγητό, διόλου ευκαταφρόνητο.
Το ταψί που χρησιμοποίησα χώρεσε 34 κανελόνια. Η ποσότητα του κιμά 1.200 γραμμάρια) ήταν η ιδανική και δεν περίσσεψαν παρά μόνο δύο κουταλιές της σούπας.
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά για τον κιμά:
1)
1,200 kg κιμά μοσχαρίσιο
2)
2 μέτρια κρεμμύδια λιωμένα στο μπλέντερ
3)
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
4)
400 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
5)
1 ξύλο κανέλας
6)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
7) 2/3 ποτηριού κόκκινο ξηρό κρασί
7) 2/3 ποτηριού κόκκινο ξηρό κρασί
8)
Αλάτι
9)
Πιπέρι
Επιπλέον υλικά:
1)
2 πακέτα κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο(θα περισσέψουν μερικά)
2)
1 λίτρο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
3)
500 γραμμάρια ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
4)
500 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Διαδικασία:
Πριν ξεκινήσουμε να
φτιάχνουμε τα κανελόνια διαλέγουμε ένα μεγάλο ταψί. Ανοίγουμε τις
συσκευασίες τους και τα τοποθετούμε ένα ένα (άδεια) με τη σειρά στο ταψί. Έτσι
θα δούμε ακριβώς πόσα χωράνε και θα τα έχουμε όμορφα τοποθετημένα πριν
αρχίσουμε να τα γεμίζουμε. Το δικό μου χώρεσε 34 κανελόνια αλλά η ποσότητα του κιμά φτάνει για να γεμίσουμε άλλα 3-4 παραπάνω.
Φτιάχνουμε τον κιμά, τον οποίο μπορούμε να
τον έχουμε έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να κρυώσει και να μην καούμε κατά τη διάρκεια που γεμίζουμε τα κανελόνια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε
σε αυτό, τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα λιωμένα κρεμμύδια, τα
πολτοποιημένα ντοματάκια, το ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, καθώς και
μία κούπα νερό. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει όση ώρα χρειαστεί σε μέτρια
θερμοκρασία μέχρι να πιει εντελώς τα υγρά του. Δεν πρέπει να μείνει με υγρά
γιατί αφ΄ ενός δεν θα είναι εύκολο να γεμίσουμε τα κανελόνια και αφ΄ετερου θα
βράσουν μέσα σε γάλα, άρα δεν χρειάζονται επιπλέον υγρά. Όταν είναι ο κιμάς έτοιμος, τον δοκιμάζουμε
και τον διορθώνουμε στο αλάτι. Πρέπει να είναι αλατισμένος κανονικά καθώς δεν
θα μπει άλλο αλάτι στο φαγητό.
Αδειάζουμε το ταψί από τα άδεια κανελόνια που είχαμε τοποθετήσει
προηγουμένως. Ρίχνουμε μέσα το μισό γάλα και τον μισό ντοματοχυμό. Αρχίζουμε να γεμίζουμε ένα ένα τα ζυμαρικά με την βοήθεια ενός
μικρού κουταλιού. Τα τοποθετούμε με σειρά για να χωρέσουν όλα. Μόλις
τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο γάλα και τον ντοματοχυμό που έχει
περισσέψει.
Πρέπει τα υγρά να σκεπάζουν οριακά τα ζυμαρικά μας. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
Πρέπει τα υγρά να σκεπάζουν οριακά τα ζυμαρικά μας. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
Ψήνουμε το φαγητό
στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι απορρόφησε σε μεγάλο βαθμό το γάλα.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ κανελόνια με κιμά.....αλήθεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φτιάξει όμως σουφλέ μακαρόνια που βράζουν μέσα στο γάλα και γίνονται σούπερ!!!!
Μ' αρέσει που ο κιμάς έχει απαλή γεύση χωρίς μπαχαρικά, μόνο με λίγη κανελίτσα.
Το κομμάτι με το λιωμένο κασέρι στη τελευταία φωτό το θέλω τώωωωωωραααα!!!!!!!!!!!!
Εντάξει....η εβδομάδα ξεκίνησε τέλεια!!!!!!!!!!!!
Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!
Τα ζυμαρικά που βράζουν μέσα στο γάλα γίνονται γλυκίτατα!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραίο φαγητό και το τρώμε συχνά, έτσι για αλλαγή!
Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο! Περιμένω να το δω από τα χεράκια σου λοιπόν!!
Φιλιααααααααααααααααααα!
Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος τολμάει ή μαλλον αντεχει να αντισταθει στο θεαμα των ζουμερων κανελονιών στο ταψί σου ;)
Καλή εβδομάδα!
Ρητορική ερώτηση αλλά μάλλον ελάχιστοι θα πω !! χαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΚαλημέρα Beauty και ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!
Καλή εβδομάδα, συνήθως τα φτιάχνω με κοτόπουλο κι έχω καιρό να τα φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκαιρία τώρα λοιπόν που τα θυμήθηκες!
ΔιαγραφήΠολύ αγαπημένο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
Γειά σου Μαρία !!!
ΔιαγραφήΚαι για μένα είναι αγαπημένο!
Μια φορά είχα επιχειρήσει να τα φτιάξω, στα φοιτητικά μου χρόνια, και θυμάμαι ότι απέτυχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει μάλλον να τους δώσω άλλη μια ευκαιρία γιατί φαίνονται πολύ λαχταριστά!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Αν τα ψήσεις μέσα σε γάλα που κολυμπάνε θα γίνουν ζουμερά και θα έχεις σίγουρη επιτυχία. Αλλα εκείνα τα χρόνια και αλλα τώρα! Τώρα είσαι εμπειρη και την επιτυχία την έχεις στο τσεπάκι!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά Αγγελική μου!
ενταξει τα λογια ειναι περιττα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρεσε παρα πολυ η ιδεα του γαλακτος,
αυτη η κρουστα με το κασερακι ειναι σκετος πειρασμος,
υπεροχο οικογενειακο φαγητο!!!!
αχ δεν εχω φαει και πρωινο σημερα....εχω τρελαθει με τις φωτο σου!!!
καλη εβδομαδουλα και φιλια!!!!
Οικογενειακό και ρετρό φαγητό! Το τρώω κατ΄αυτό τον τρόπο από παιδί.
ΔιαγραφήΔεν έχει απογοητεύσει ποτέ κανέναν. Όσο για την κρούστα με το κασέρι, αν θες το αφήνεις να ξεροψηθεί λίγο περισσότερο. Εγώ το προτιμώ έτσι μαλακό και ζουμερό.
Καλή εβδομάδα Κικίτσεν μου!!!
Φιλια!
Λατρεμένο φαγητό και όπως το έφτιαξες Χρυσαυγή είναι υπέροχο!!!!!!!!! Εθισμός σκέτος η γεύση του!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλημέρα γλυκιά μου Χρυσαυγή!!
Φιλάκια!
Γειά σου Κική μου!!!
ΔιαγραφήΕθισμός δε λες τίποτα!!! Χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα τόσο πολύ!
Σου εύχομαι μια όμορφη ανοιξιάτικη εβδομάδα!!!
Φιλια!!!!!!!!
Κοίτα τι έχω πάθει με αυτό το φαγητό τις πρώτες φορές που το έφτιαξα.
ΑπάντησηΔιαγραφή1) δεν έβρασα τα κανελόνια και δεν έβαλα καθόλου γάλα κατά το ψήσιμο
2)τα έβρασα και τα άφησα λίγο στο νερό, τα στράγγισα και τα άφησα λίγο και όλα έγιναν ένα σώμα μια ψυχή
3)έβαλα τόσο γάλα και τόσο ντοματοχυμό που ξεχείλισε, φαντάζεσαι τι έγινε μετά
Και μετά και από άλλες επιτυχημένες και μερικώς αποτυχημένες προσπάθειες τα φτιάχνω και εγώ όπως εσύ.
Λατρεμένο φαγητό όμως!!
χαχαχχαχαχαχα
ΔιαγραφήΕμένα πάντως Νίκη αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το πως κατάφερες να γεμίσεις τα βρασμένα κανελόνια που θα ήταν μαλακά και θα τσάκιζαν. Αυτό θα ήθελε πολύυυυυ υπομονη!!
Αφού όμως βρήκες την ιδανική για σένα συνταγή, τότε άξιζαν οι προσπάθειες. Και μάλιστα για να κάνεις τόσες πολλές και να μην τα παρατήσεις σημαίνει ότι σου αρέσει πραγματικά αυτό το φαγητό!!!
Καλό σου βράδυ!
καλημερα!!! πωπωωωωωω ανεα τρωω ολο το ταψι!!! ομολογω οτι αυτη την εκδοχη με το γαλα και τη σαλτσα κ τα κασερια δεν την εχω δοκιμασει!! η μπεσαμελ βαζω η σκετη σαλτσα με νερο αλλα αυτο φαινεται πιο λαχταριστο!!! εννοειτε θα δοκιμαστει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γάλα όπως είπα και πιο πάνω το γλυκίζει το φαγητό. Το νερό το κάνει πιο φλατ ενώ το γάλα πιο κρεμώδες και νόστιμο. Δοκίμασε και αυτή την εκδοχή γιατί νομίζω δεν θα σε απογοητεύσει καθόλου!!!
ΔιαγραφήΩραία η εκδοχή σου με το βράσιμο των κανελονιών μες το γάλα και σίγουρα νοστιμότερη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄ αρέσουν πολύ και οι φωτογραφίες σου, εξοντωτικές... δεν είναι να βλέπω τέτοιο σούπερ μακαρονοπαρασκεύασμα, με το στομάχι άδειο και το ψυγείο μακριά... :)
Καλή εβδομάδα!
Ζ.
Εμ, τις δύσκολες ώρες διαλέγεις κι εσύ να περιηγηθείς στα μπλόγκς!!!
ΔιαγραφήΤι το θες? Πάρε τουλάχιστον κάτι να μασουλάς ώστε να μην λιγουρεύεσαι!!
Το γάλα πάντως είναι θαυματουργό σε αυτή την περίπτωση! Γλύκισμα!
Φιλιά Ζαμπία μοΥ!
Χρυσαυγή καλησπέρα. Μου αρέσει πάρα πολύ πως αποτυπώνεται η ιστορία της συνταγής μέσα από τις φωτογραφίες σου. Ήθελα να στο πω και στο προηγούμενο post, αλλά δεν θυμάμαι αν έγραψα σχόλιο ή όχι. Θεωρώ πως το story telling μέσα από φωτογραφίες είναι το ισχυρότερο ατού ενός καλού blog και εσύ φαίνεται πως το έχεις αντιληφθεί και το εφαρμόζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρη δεν νομίζω ότι το έχω αντιληφθεί.
ΔιαγραφήΠραγματικά δεν ξέρω. Κάνω απλά ενστικτωδώς αυτό που θα μου άρεσε να δω καπου αλλού. Και μάλιστα με λειψά μέσα και εντελώς εμπειρικά. Δυστυχώς μου λείπει και η τεχνογνωσία και τα πράγματα που θα ήθελα να έχω για μια ολοκληρωμένη φωτογράφιση.
Αν ωστόσο όπως λες σου λένε κάτι οι φωτογραφίες μου τότε χαίρομαι πολύ. Ίσως είναι η ψυχή που βάζω και τίποτα παραπάνω.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως!!!!
hrue ayth h syntagh thn katallhlh stigmh mia k h korh moy tiw teleytaiew merew moy zhtaei kanelonia. mia xara!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟρίστε λοιπόν μια ωραία συνταγή για να της κάνεις την επιθυμία πραγματικότητα!!!
ΔιαγραφήΚάνε την έκπληξή σου Ζήνα!!!!!!!!!!!!!!
Καλησπέρα Χρυσαυγή μου κλασική και απλά τ ε λ ε ι α η συνταγή σου! Μμμμ καλή μας όρεξη! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Αθηνά μου!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!! Να έχουμε μια όμορφη και ηλιόλουστη εβδομάδα!!
Και νόστιμη φυσικά!!! χεχεχε
Φιλιά!
Καλημέρα Χρυσαυγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε παρακολουθώ αρκετό καιρό έχοντας πιει το αμίλητο νερό...:)
Έχω επιχειρήσει αρκετούτσικες φορές να τα φτιάξω κανελόνια, αλλά πάντα μου βγαίνουν στεγνά!
Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω σίγουρα το γάλα που έχεις στη συνταγή κι ελπίζω να βγουν τόσο ζουμερά όσο φαίνονται και τα δικά σου!!
Καλή σου εβδομάδα!!
Γειά σου Αλεξάνδρα! Χαίρομαι που τα κανελόνια στάθηκαν η αφορμή για να μιλήσεις!!
ΔιαγραφήΉταν προφανώς καλό κίνητρο! χαχαχα Λοιπόν, πέρα από το χιούμορ, πολλοί χρησιμοποιούν νερό αντί για γάλα. Οκ, καλό είναι δε λέω, τη δουλειά του την κάνει. Όμως το γάλα τα γλυκαίνει και τα κάνει ζουμερά. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που χρησιμοποιώ εβαπορέ αδιάλυτο καθώς μοιάζει κατά πολύ με την κρέμα γάλακτος. Φαντάζεσαι λοιπόν ποσο ζουμερά και νόστιμα γίνονται!
Δοκίμασέ τα και πραγματικά θα με ενδιέφερε να μου πεις αν σου άρεσαν !!
Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ πολύ!
Λοιπόν ....θα πω μόνο αυτό.Τα κάνω ακριβώς,μα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζω λευκό κρασί,αντί για κόκκινο και την επόμενη φορά που θα τα κάνω,θα προσθέσω και το ξύλο κανέλας,που δεν σκέφτηκα τι ωραία αρώματα θα αφήσει....
Άρα σήμερα παινεύοντας τις μαγειρικές σου δεινότητες,αυτοκολακεύομαι???
Χαχαχαχαχα αστειεύομαι φυσικά,γιατι ξέρω πολυ καλα ,ότι το ίδιο ακριβώς φαγητό ,με τα ίδια υλικά ,δύο νοικυρές ,θα το φτιάξουν διαφορετικά!....
Είναι ένα υπέροχο φαγητό!Είναι φαγητό που αρέσει στους πολλούς και γεμίζει το τραπέζι απο σπιτίσια φροντίδα και αρώματα μσνούλας!
Είναι ένα φαγητό στο οποίο έβαλες την προςωπικη σου σφραγίδα και μας το σέρβιρες με την γνωστή λεπτομερειακή περιγραφή σου και φυσικά την ανεπανάληπτη φωτογραφική σου κάλυψη !
Δεν έχω τίποτε άλλο να πω.Τα λόγια περιττεύουν....
Ααααα...και κάτι που ήθελα απο καιρό να γράψω και όλο το ξεχνούσα....
Συνήθως οι μακροσκελείς αναρτήσεις φοβίζουν και πιθανόν κουράζουν....τα δικά σου ´´σεντόνια ´´,όχι μόνο μαγεύουν τον αναγνώστη,αλλά τον προκαλούν να λάβει μέρος στα τεκταινόμενα και να χαμογελάσει όπως θα έκανε με ένα χιουμοριστικό ανάγνωσμα !
Αυτό!
Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!!
Αυτοκολακεύσου Φωτεινή μου!!
ΔιαγραφήΧρειάζεται ΚΑΙ αυτό!!!!!!!!! Δεν είναι κακό και ούτε να αισθάνεσαι ενοχές!! χαχαχαχαχαχα
Δηλαδή τι? Δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις πως αυτό το φαγητό που κάνεις κι εσύ πανομοιότυπα είναι πολύ νόστιμο? Ίσα ίσα "διαφήμηση" μου κάνεις που γράφεις ότι το φτιάχνεις έτσι και βγαίνει σούπερ! Αρα έλα να αλληλοκολακευθούμε!!! χαχαχαχαχαχαχα
Σε πειράζω κι εγώ με τη σειρά μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όσο για τις μακροσκελείς αναρτήσεις, ξέρω ότι εσένα μπορεί να μην σε κουράζουν γιατί απλά χαίρεσαι να με διαβάζεις αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Παρ΄όλα αυτά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Η υπερανάλυση νομίζω πως είναι το κλειδί της επιτυχίας για τις συνταγές μαγειρικής. Αλλωστε αυτό που εγώ μπορεί να θεωρώ δεδομένο, για κάποιον άλλο δεν είναι!!!!
Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά!
Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ωραία κλασσική και μαμαδίστικη συνταγή, την οποία εχω δοκιμάσει μερικές φορές να φτιάξω, αλλά χωρίς το γάλα που φαντάζομαι θα δινει πολύ νοστιμιά και θα απογειώνει τις γέυσεις. Αυτό που βρίσκω μπελαλίδικο ειναι το γέμισμα των κανελονιών και βρήκα ότι για πιο γρήγορο η χρήση μια σακουλας (κορνέ ή αυτές με το ζιπ) επισπέυει την διαδικασία.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαα
ΔιαγραφήΓελάω από την ώρα που το είδα αυτό που γράφεις για το κορνέ!!!
Μα δεν μπορώ να το συλλάβω. Μόνο εσύ θα μπορούσες να σκεφτείς κορνέ για τον κιμά!
Respect Τάνια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι άλλο?
Καλά, συνήθως χρησιμοποιώ αυτά τα σακουλάκια με το ζιπ, και κόβω την ακρούλα (οπότε είναι τύπου κορνε) και κάνεις τη δουλεια σου πιο γρήγορα και χωρίς πολλά πασαλλέιματα (εκτός αν εχω εγώ το ταλέντο να κάνω χαμο)
Διαγραφήαπίθανο φαγάκι! μου αρέσουν πολύ τα κανελόνια με κιμά. καμιά φορά το φτιάχνουμε με κρέπες και όχι με ζυμαρικά και είναι πεντανόστιμο. θα το δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο που είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα!
Ωωω! Και με κρέπες θα είναι εκπληκτικό!!!! Είμαι σίγουρη.
ΔιαγραφήΒέβαια είναι και λίγο ο μπελάς του να φτιάξεις τα ζυμαράκια κρέπας που ανεβάζει σε level το χρόνο μαγειρέματος αλλά σίγουρα θα αξίζει πολύ! Δοκίμασέ το ωστόσο και με τα κανελόνια για κάτι πιο γρήγορο. Νομίζω θα σου αρέσουν!
Σε φιλώ Εύη μου!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Το κάνω κι εγώ συχνά αυτό το φαγητό και είναι υπέροχο!Μερικές φορές βάζω μισή γάλα μισή κρέμα γάλακτος χωρίς τυρί από πάνω, ανάλογα τι ΄έχω στο ψυγείο1
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Δέσποινα!
ΔιαγραφήΩραίο και αυτό με την κρέμα γάλακτος. Σίγουρα λίγο πιο θερμιδογόνο αλλά τι να το κάνεις? Η γεύση θα είναι τέλεια! Το τυρί αφ ενός δίνει νοστιμιά και αφετέρου κρατάει το φαγητό ζουμερό ! Το κασέρι είναι για μένα το ιδανικό μιας και λιώνει όμορφα αλλά και είναι τόσο ήπιο όσο χρειάζεται για αυτό το φαγητό.
Καλό σου βράδυ!
Να φέρω το πιατάκι μου και το πιρουνάκι μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ μπα... καθώς δεν θα έχει μείνει ούτε τρύπα από κανελόνι, Χρυσαυγή μου :-))
Καλή εβδομάδα κορίτσι...
Δεν έχει μείνει ούτε κόκκος κιμά, ούτε τρύπα από κανελόνι, ούτε σταγόνα σάλτσας, ούτε ψίχουλο τυριού!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΤην επόμενη φορά ειδοποίησέ με νωρίτερα Πηνελόπη και θα σου ετοιμάσω διπλή μερίδα!!!!!!!
Φιλιά πολλάα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αχ, είναι από τα φαγητά που θες να κάνεις βουτιά με το κεφάλι μέσα στο ταψι, και οι φωτογραφίες σου μου ενισχύουν αυτό το αίσθημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν από τα πρώτα φαγητά που έμαθα να φτιάχνω μόνη μου και το αγαπώ πολύ...
Μου αρέσει πολύ η ιδέα να τα βάλεις πρώτα άδεια στο ταψί να δεις πόσα σου χωράνε, ως σπαστικά τακτικός άνθρωπος, το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο!
Πως φαίνεται ο τακτικός άνθρωπος από χιλιόμετρα!!! χαχαχαχαχαχαα
ΔιαγραφήΧρύσα είναι πολύ παλιομοδίτικο φαγητό. Δεν εκπλήσσομαι που ήταν απο τα πρώτα φαγητά που έμαθες να φτιάχνεις. Αλλωστε εκτός από τον κιμά δεν έχει καμία απολύτως δυσκολία!!
Σε ευχαριστώ πολύ !
Καλή σου εβδομάδα!
Καταπληκτική η ιδέα με το γάλα!Είχα απογοητευθεί με τα θεόστεγνα κανελόνια που έφτιαχνα αλλά τώρα με το γάλα ίσως τα καταφέρω καλύτερα! Μια ερώτηση πολύ σημαντική.Το γάλα πρέπει να είναι εβαπορέ αδιάλυτο (2,5 κουτικά) ή μπορεί να είναι και το συνηθισμένο φρέσκο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίζα
Γειά σου Λίζα!
ΔιαγραφήΤο γάλα τα νοστιμίζει και τα γλυκαίνει! Τους πάει πολύ! Είναι ένα φαγητό που αποκτά πολύ ωραία γεύση αν χρησιμοποιήσεις γάλα αντί για νερό.
Τώρα όσον αφορά στο εβαπορέ θα σου πω το εξής. Το εβαπορέ μοιάζει πολύ με την κρέμα γάλακτος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ ζουμερό και κρεμώδες το φαγητό. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εξολοκλήρου γάλα φρέσκο για να δω το αποτέλεσμα και άρα αυτό που εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις αν δεν θες να βάλεις μόνο εβαπορέ, είναι να χρησιμοποιήσεις μισό εβαπορέ και μισό φρέσκο για πιο light αποτέλεσμα!
Ελπίζω να βοήθησα!!
Καλό σου βραδυ!
Καλησπέρα. Δεν έχω φτιάξει ποτέ έτσι τα κανελόνια, γι' αυτο έχω μια ερώτηση, το κασέρι δεν μπορεί να μπει από την αρχή ή θα γίνει σούπα και θα πάει παντού; Μήπως αν μπει από την αρχή κάνει ωραία κρούστα, πάρει λίγο χρώμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Κλεομένη!
ΔιαγραφήΤο κασέρι σίγουρα αν το βάλεις από την αρχή (κάτι το οποιο δεν προτείνω) νομίζω ότι θα γίνει λάστιχο και θα εξαφανιστεί εν τέλει. Αν ωστόσο θελεις να ξεροψηθεί περισσότερο απλά ας το για 5 λεπτά παραπάνω στο φούρνο. Θα πάρει κρούστα ωραία. Αυτό στο λέω με σιγουριά γιατί το έχω κάνει. Φυσικά εγώ το βγάζω αμέσως μόλις λιώσει γιατι μου αρέσει έτσι μαστιχωτό και μαλακό. Αλλά εσύ μπορείς να το αφήσεις λίγο παραπάνω ή να βάλεις γκριλ τα τελευταία λεπτά για να ξεροψηθεί!
Τέλειο Χρυσαυγή μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρέσουν πολύ στα παιδιά. Καλά και σε μένα.. ;)
Τους βάζεις γάλα? Ουάουυ... ακούγεται ωραίο και από ότι βλέπω απο τις φωτογραφίες έγιναν τέλεια. Δεν το ήξερα αυτό. Και το κασέρι από πάνω ωραία ιδέα.
Για άλλη μια φορά έκανες υπέροχο φαγητό.
Φιλια΄& καλή βδομάδα :)
Καλησπέρα Μάριον γλυκιά!!!
ΔιαγραφήΑν σου έδωσα τροφή για σκέψη και για πειραματισμούς με το γάλα και το κασέρι από πάνω νομίζω πως καλά πάμε! Φτιάξ΄τα μια φορά έτσι γιατί πιστεύω ότι θα αρέσουν σε όλους σας!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
Φιλιά!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ μόνη μου κανελόνια, δεν ξέρω γιατί.. ενώ μου αρέσουν όταν τα κάνει μαμά μου! Θα τα φτιάξω τώρα έτσι να δω μήπως μου τα τιμήσει και το κοριτσάκι μου, μου άρεσε που πρόσθεσες γάλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα και φαίνεται και εύκολο! Θα το κάνω κάποια από αυτές τις ημέρες! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό που κάνω πάαρα πολύ συχνά. Η δική μου συνταγή δεν έχει την κανελίτσα και περιλαμβάνει μανιτάρια που εξαιτίας τους δεν μπορώ ποτέ να υπολογίσω τη σωστή ποσότητα κιμά. Όπως είπες ένα καθόλου ευκαταφρόνητο φαγητάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δείξω στον Γεώργιο, να σε διαβάζει ανελλιπώς!!!! Εγώ..ξέρεις... θα αρκεστώ στο ξεροψημένο τυράκι, γιαμ γιαμ, και το υπόλοιπο θα το πασάρω στο πιάτο του. Όχι φυσικά πως θα παραπονεθεί ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες & φιλιά!
Τι εύκολο φαγητό είναι αυτό Χρυσαυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι και εγώ μπορώ να το φτιάξω!χα,χα,χα,χα
Κοίτα να δείς που θα με κάνεις να ξεπεράσω την......κανελονιοφοβεία(χα,χα) που είχα μέχρι τώρα!
Τις φιλούρες μου
Ευτυχώς που πέρασα από εδώ και με βοήθησες να αποφασίσω τι θα φτιάξω σήμερα. Ομολογώ χωρίς μπεσαμέλ δεν έχω φτιάξει ποτέ. Μου φαίνεται πολύ Light η εκδοχή σου και μου αρέσει. Θα το τιμήσουμε κι εμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφή