14 Δεκεμβρίου 2021

Μαλακά μπισκότα με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και ταχίνι

 


Δείξε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία στη θέα αυτής της φωτογραφίας. Τώρα φόρεσε ήσυχα κι ωραία τα παπούτσια σου. Αν βαριέσαι να ντυθείς ρίξε ένα μακρύ παλτό πάνω απ΄τη πιτζάμα (όλοι το έχουμε κάνει σε κάποια φάση), φόρα μασκούλα και πήγαινε μέχρι το σούπερ μάρκετ να πάρεις σοκολάτα, ταχίνι και καστανή ζάχαρη. Αν είσαι τυχερός μπορεί και να τα έχεις ήδη σπίτι. Σήκω λοιπόν από τον καναπέ και φτιάξε τη ζύμη ώστε το απόγευμα να ψήσεις.




Δεν έχω να σου πω πολλά. Αφήνω τις φωτογραφίες να μιλήσουν για λογαριασμό μου. Μόνο δυο σημεία που πρέπει να δώσεις προσοχή ώστε να απολαύσεις αυτό ακριβώς το μπισκότο που βλέπεις στη φωτογραφία.

Το πρώτο είναι για το μέγεθος που θα κόψεις τη σοκολάτα. Μη βαρεθείς μωρέ και μου αγοράσεις τις «σταγόνες σοκολάτας» σε σακουλάκι. Εεεε, δεν θα είναι το ίδιο σε καμία περίπτωση. Πάρε κουβερτούρα και κόψ΄τη σε χοντρά, έως πολύ χοντρά κομμάτια. Μην περιμένεις ότι θα πλάθονται εύκολα. Αντίθετα, θα εξέχουν από ΄δω κι από ΄κει. Αυτό ακριβώς θέλουμε. Η σοκολάτα να μη χωράει στο μπισκότο!  Έπειτα άσε το φούρνο σου να κάνει τη δουλειά. Θα λιώσει και θα ενσωματώσει τη σοκολάτα μέσα στο μπισκότο κι όταν εσύ το κόβεις στη μέση, θα βλέπεις ακριβώς αυτό. Την κουβερτούρα να ρέει.

Τελικά δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε.

Καλή συνέχεια…

 



ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά για 18 μπισκότα:

1)     300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2)     ½ κουταλάκι γλυκού baking powder

3)     ½ κουταλάκι γλυκού σόδα

4)     1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

5)     115 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

6)     250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

7)     50 γραμμάρια κρυσταλική ζάχαρη

8)     115 γραμμάρια ταχίνι

9)     2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

10)  1 μεγάλο κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου

11)  2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

12)  340 γραμμάρια κουβερτούρα (ή κουβερτούρα γάλακτος) κομμένη σε αρκετά χοντρά κομμάτια




Μέθοδος:

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα «φτερό» χτυπάμε το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και τον κρόκο με διάστημα το ένα από το άλλο περίπου μισό λεπτό, χωρίς να σταματήσουμε καθόλου τη λειτουργία του μίξερ. Τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι. Μόλις σχηματιστεί ζύμη προσθέτουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι να διασκορπιστεί στη ζύμη.

Σταματάμε το μίξερ, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μικρότερο μπολ, το κλείνουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε τα μπισκότα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Όση ώρα προθερμαίνουμε το φούρνο ετοιμάζουμε τα μπισκότα. Παίρνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια από ζύμη βάρους 73-75 γραμμάρια και την πλάθουμε σε στρογγυλές μπάλες. Βάζουμε τις μπάλες ζύμης τη μια δίπλα στην άλλη πάνω σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα μέχρι να έρθει η ώρα να ψήσουμε τα μπισκότα.

Σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε μερικά μπισκότα (γύρω στα 5-6) αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα για ακριβώς 10 λεπτά. Ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω. Όταν βγουν από το φούρνο θα φαίνεται ότι είναι άψητα. Δεν τα μετακινούμε από το ταψί γιατί θα διαλυθούν. Τα αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον δέκα λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν σταθεροποιηθεί και αν τα σηκώσουμε δεν θα σπάσουν. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς ή τα απολαμβάνουμε ζεστά που είναι τέλεια καθώς η σοκολάτα είναι ακόμα ρευστή.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μπάλες ζύμης που έχουν απομείνει.

Τα μπισκότα αφού κρυώσουν εντελώς διατηρούνται σε κουτί μπισκότων για 4-5 μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο.

Καλή επιτυχία!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10