10 Οκτωβρίου 2012

Ψαρόσουπα βελουτέ






Οι επιζήσαντες. 

Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, οι άνθρωποι στις πόλεις πέθαιναν. Στα χωριά, η φτώχεια και η ανέχεια κουτσά – στραβά αντιμετωπίζονταν. 




Κατά τη διάρκεια του οικονομικού πολέμου στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα, συμβαίνει κάτι ανάλογο. Οι «τυχεροί άνθρωποι» που έχουν ακόμα ένα σπίτι που το χρυσοπληρώνουν, ζουν απομονωμένοι μες στην πόλη, μη έχοντας τα βασικά αγαθά να προσφέρουν στην οικογένειά τους. Οι νεοάστεγοι, μια καινούρια κατηγορία ανθρώπων, εκκολάπτονται καθημερινά στις μεγαλουπόλεις. Άνθρωποι εργαζόμενοι μέχρι πρότινος, που έχασαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, την αξιοπρέπειά τους. 

Μακαρίζω τους επαρχιώτες, που ακόμα και με ραδίκια που θα βρούν στα βουνά, λαχανικά που θα φυτέψουν οι ίδιοι, κότες που θα εκτρέψουν και ψάρια που θα ψαρέψουν, θα τραφούν και θα επιζήσουν. Γιατί στην Ελλάδα του σήμερα, πρώτο μέλημα είναι να επιζήσουμε και κατόπιν να ντυθούμε, να μορφωθούμε και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 





Στις πόλεις τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Όταν χρειάζεται να αγοράσεις το αγγούρι προς 1 ευρώ το τεμάχιο, το μαϊντανό προς 50 λεπτά το ματσάκι και τα 4 λεμόνια προς 1,85 λεπτά (αγαθά που το πιθανότερο είναι πως στην επαρχία τα βρίσκει κανείς δωρεάν από το γείτονα, αν όχι από τον κήπο του), τότε τα πράγματα σκουραίνουν επικίνδυνα. Η επαρχία έχει ακόμα λίπος να κάψει. Οι πόλεις όμως όχι. Εδώ όλα κοστίζουν. Ακόμα και το νέφος που αναπνέουμε. 

Και όταν σκέφτομαι ότι σε ένα blog μαγειρικής δεν αρμόζουν τέτοιοι προβληματισμοί, λέω στον εαυτό μου ότι αυτή είναι η ζωή. Σκέψεις και τροφή. Τροφή όμως όχι μόνο για το σώμα, αλλά και το μυαλό. 






ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Υλικά: 

    1)   1 κιλό ψάρια για ψαρόσουπα (στη συγκεκριμένη εγώ χρησιμοποίησα   μπακαλιάρους)
    2)   5 πατάτες μέτριες
    3)   5 καρότα μέτρια
    4)   2 κρεμμύδια μέτρια
    5)   1 τομάτα μέτρια
    6)   1 κολοκυθάκι πράσινο μικρό
    7)   10 κλωνάρια σέλινο
    8)   70 γρμμάρια ελαιόλαδο (τα 70 γραμ. ισούνται περίπου με μία κουτάλα μαγειρικής από αυτήν που σερβίρουμε τα όσπρια)
    9)   Το χυμό από 1-2 λεμόνια
   10)  Αλάτι
   11)  Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
   12)  ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
   13)  1,5 lt νερό 






Διαδικασία: 

        Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε στη μέση έτσι ώστε να βράσουν ποιο γρήγορα.

        Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το 1,5 λίτρο νερού και μέσα τοποθετούμε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκύθι, τα κρεμμύδια και τη ντομάτα. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας το οποίο και ανάβουμε στο τέρμα. Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία λίγο ποιο πάνω από τη μέση και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι τα λαχανικά μας να τσιμπιούνται με το πιρούνι καλά. 

        Μόλις τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, τότε προσθέτουμε τα ψάρια (τους μπακαλιάρους στην προκειμένη περίπτωση), το ελαιόλαδο και τα ολόκληρα κλωνάρια από το σέλινο. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι το ψάρι να τσιμπιέται καλά με το πιρούνι και να βλέπουμε ότι αποκολλάται εύκολα το κρέας του από το κεντρικό κόκαλο. Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Αν τυχόν δούμε ότι το νερό της σούπας έχει λιγοστέψει πολύ, τότε προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα.

        Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού (το μισό στην αρχή), αλάτι, πιπέρι και το μισό κουταλάκι ζάχαρη. 

        Παίρνουμε λίγα – λίγα τα λαχανικά μας και τα πολτοποιούμε στο μούλτι ή το μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό των λαχανικών μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε την διαδικασία του λιωσίματος των λαχανικών, μέχρι η ψαρόσουπα να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Πιθανόν να μην χρειαστεί να πολτοποιήσουμε όλα τα λαχανικά. Ίσως όμως και να χρειαστεί. Αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, μιας και είναι υποκειμενικό το πόσο πηχτή θέλει ο καθένας τη σούπα. Αν τυχόν πολτοποιήσουμε περισσότερα λαχανικά απ΄ ότι υπολογίζαμε και η σούπα γίνει πολύ πηχτή, τότε προσθέτουμε λίγο βραστό νερό για να την αραιώσουμε και να την φέρουμε στο σημείο που θέλουμε. 

        Μόλις τελειώσουμε την διαδικασία της πολτοποίησης λαχανικών και έχουμε έτοιμη την ψαρόσουπα, τη δοκιμάζουμε έτσι ώστε να διορθώσουμε τη γεύση της αν χρειάζεται, με αλάτι ή λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. 

        Σερβίρουμε την ψαρόσουπα σε όμορφα μπολ, με τη συνοδεία του ψαριού και των βραστών λαχανικών εάν έχουν περισσέψει. 

Καλή επιτυχία!!!








34 σχόλια:

  1. Μμμμμ! Καλημέρα Χρυσαυγή μου, τί υπέροχη ψαρόσουπα!!! Και με τον καιρό που έχει εδώ είναι ό,τι καλύτερο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε να το χειμωνιάσουμε το πράγμα Κική μου!!!
      Καλησπέρα κι από μένα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίους προβληματισμούς βάζεις, μακαρίζω κι εγώ τους κατοίκους της επαρχίας, μόνο που έχω και κάποιες ενστάσεις. Δεν γίνονται όλα κι εκεί χωρίς κόστος και κόπο, έχω μνήμες αγροτικής ζωής και την παρακολουθώ και τώρα, απλά σου δίνονται κάποιες δυνατότητες γης κι αν είσαι διατιθέμενος να τις εκμεταλευτείς θα έχεις κάποια αποτελέσματα.
    Η σούπα σου υπέροχη, τώρα που αρχίζει να δροσίζει ότι πρέπει.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν λέω ότι οι επαρχιώτες δεν έχουν προβλήματα. Φυσικά και έχουν και πολλά μάλιστα.

      Αυτό που εννοώ Ξανθή μου είναι ότι όσον αφορά στη διατροφή -και μόνο-, τα πράγματα έχω την αίσθηση ότι είναι καλύτερα και φθινότερα. Κακά τα ψέματα. Στην επαρχία οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από πείνα, έστω κι αν φυτοζωούν. Στις πόλεις όμως ναι!!!

      Όσο για τους προβληματισμούς, έχω να πω ότι μακάρι να μην ζούσαμε τέτοιες μέρες και να στεκόμουν μονάχα στο να προβληματιζόμαστε που και πως θα ξοδέψουμε τα ωραία μας χρήματα!!

      Καιρός για σούπες, δεν βρίσκεις??

      Διαγραφή
  3. Λατρεύω την ψαρόσουπα, από παιδί ήταν ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά!!! Φανταστική φαίνεται η εκδοχή σου Χρυσαυγή, τώρα που θα αρχίσουν τα κρύα, τι καλύτερο από μια ζεστή σουπίτσα με λαχανικά και ψαράκι.
    Όσον αφορά τον πρόλογο σου συμφωνώ και επαυξάνω. Οι κάτοικοι των χωριών είναι πιο τυχεροί, γιατί έχουν την γη, τα χωράφια, τα ζωάκια τους ή και να μην τα έχουν όλα αυτά, έχουν την φύση δίπλα τους που ψάχνοντας κάτι θα βρουν να φάνε. Αλίμονο σε εμάς που ζούμε στην πόλη… Είναι πολύ κρίμα που άνθρωποι που μέχρι πρότινος ζούσαν αξιοπρεπώς, κοιμούνται στους δρόμους και αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια λαϊκών αγορών ή σουπερ μάρκετ. … Δυστυχώς ολοένα αυξάνονται τέτοιες καταστάσεις….
    Φιλάκια Χρυσαυγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ψαρόσουπα έτσι την τρώω από μικρό παιδί. Βλέπεις στο σπίτι μας δεν έβαζε ποτέ η μητέρα μου ρύζι μέσα. Απλά έλιωνε τα λαχανικά και την έκανε βελουτέ! Και έτσι μέχρι σήμερα μου αρέσει... Η συνήθεια βλέπεις...

      Φιλάκια Έλενά μου και ελπίζουμε όλοι (μα όλοι) σε καλύτερες μέρες για τους ανθρώπους αυτού του τόπου!

      Διαγραφή
  4. Ωραία ιδέα μου έδωσες για αύριο....
    καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε μία μεγαλούπολη,όπου μόλις πριν λίγα χρόνια η ευμάρεια, αλλά πιο πολλές φορές η σπατάλη,ήταν οι καθημερινές εικόνες μου,τώρα με πόνο ψυχής παρατηρώ καθημερινά,όχι μόνο ρακοσυλλέκτες άλλά και αξιοπρεπείς ανθρώπους που η μοίρα? ή και η ανέχεια τους υποχρεώνει να σκαλίζουν με αγωνία τους κάδους...Εικόνες σκληρές που ίσως τους επόμενους μήνες,ελπίζω όχι χρόνια,να αποτυπώνονται πιο έντονα στα ευαίσθητα μάτια μας.Η ελληνική ύπαιθρος,αυτή που γενιές μεγάλωσε και σε δύσκολες για τη χώρα μας εποχές είναι πλούσια.Ας εκμεταλλευτούμε τα γήινα δώρα της και ας την προστατεύουμε όσο της αρμόζει!
    Η βελουτέ σούπα σου Ερμιόνη μου,για να έρθουμε και στα δικά μας,είναι υπέροχη!!!Η αίσθηση των πολτοποιημένων λαχανικών με την πλούσια γεύση του μπακαλιάρου είναι ανεπανάληπτη..μία θρεπτική,πεντανόστιμη σούπα,κυρίως χειμωνιάτικη,που με την βελούδινη υφή της και την αξεπέραστη γεύση της θα πείσει και τους αμετανόητους εχθρούς του φαγητού αυτού να αναθεωρήσουν.Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη για την λανθασμένη εγγραφή του ονόματος Χρυσαυγή μου!!!!!!!Ας με συγχωρέσεις και εσύ και η γλυκειά Ερμιόνη,φαίνεται πως το μυαλό μου άρχισε να μου παίζει παιγνίδια....Σε φιλώ γλυκά ΧΡΥΣΑΥΓΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή συμφωνώ με όλα όσα λες Ζαμπία μου.... ούπς Φωτεινή μου ήθελα να πω, θα αρκεστώ μονάχα στο παρόν χίούμορ περί του μπερδέματος των ονομάτων!!

      χαχαχααα Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες!! Εγώ πάντως καθόλου!! Τι κι αν μου μπέρδεψες το όνομα?? Εγώ σε ευχαριστώ μόνο και μόνο που έρχεσαι, με διαβάζεις και μπαίνεις στον κόπο να μου αφήσεις τις σκέψεις σου!!

      Φιλιά Φωτεινή μου!!!

      Διαγραφή
  7. Χρυσαυγούλα καλημέρα!
    Έτσι φτιάχνω την ψαρόσουπα στο Φιφίνι (όχι βελουτέ όμως) και την κατασπαράζει, οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η συγκεκριμένη είναι πραγματικά πεντανόστιμη!
    Πολύ ωραίο και το μπολ στην οποία την παρουσίασες!
    Πρέπει να προβληματιζόμαστε για να μην επαναπαυόμαστε... Προσπαθώ να μην σκέφτομαι πόσο δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον μας και να διατηρώ ελπίδα για τη χώρα μου και την οικογένειά μου.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Ερμιόνη δεν πρέπει να προβληματίζεσαι για όσα συμβαίνουν, τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. Φρόντισε να είσαι μόνο χαρούμενη για το μωρό που έχεις μέσα σου!

      Την ψαρόσουπα κι εγώ μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορώ να την φάω και ειληκρινά την τσακίζω κι εγώ. Αρα Φιφίνη - Χρυσαυγή, 1-1!!!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα, Χρυσαυγή μου! Τρελλαίνομαι για ψαρόσουπα, και με τον καιρό εδώ πέρα που'χει κρυώσει πια, είναι ό,τι πρέπει. Μπακαλιαράκια αύριο!
    Στο"Θείο Βάνια" έλεγε ο Τσέχωφ, "στη Μόσχα αδερφές μου, στη Μόσχα".
    Εμείς σε λίγο θα λέμε "σ' ένα χωριό, αδερφοί μου, σ' ένα χωριό", μπας και δούμε μιαν άσπρη μέρα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου πολυδιαβασμένη μου Μάρθα!
      Τρέξε για μπακαλιάρους αύριο "στο ψαράδικο, αδερφοί μου, στο ψαράδικο"!!!

      Φιλιάααααααααααααααα κούκλα!

      Διαγραφή
  9. Αχ βρε Χρυσαυγή μου να ήξερες μόνο πόσο με αγγίζει ο πρόλογός σου. Δεν είναι το θέμα αν αρμόζει αυτός ο πρόλογος σε ενα blog μαγειρικής, κατα την γνώμη μου είναι οκ, να γράφεις κάθε σκέψη σου εφόσον αυτο το στυλ έχει το blog σου. Ειλικρινά εύχομαι τα πράγματα να αλλάξουν και να τρώμε αυτη την πεντανόστιμη ψαρόσουπα μη έχοντας στο μυαλό μας τις δύσκολες στιγμές.
    Υπέροχο το πιάτο σου, τρελά αγαπημένο μου..
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου βρε Έρη μου!!
      Πραγματικά ώρες ώρες νιώθω άσχημα να μαγειρεύω χαρωπά όταν συμβαίνουν τραγικά πράγματα γύρω μου. Όχι ότι είναι κακό να μαγειρεύεις χαρωπά, αλλά επειδή όπως λες κι εσύ, το ήφος του μπλόγκ μου είναι...ξ "food for thought", δεν μπορώ παρά να γράφω και τα δυσάρεστα που με βασανίζουν.

      Ελπίζουμε όλοι σε καλύτερες μέρες.
      Εσύ όπως σου έχω ξαναπεί στο παρελθόν, κάτσε εκεί και μην κουνιέσαι!!! Όποιος σωθεί, σώθηκε από το χαμό που γίνεται εδώ!

      Φιλιά πολλά κουκλίτσα!

      Διαγραφή
  10. Χρυσαυγή μου πολύ ωραία η σουπίτσα σου και ότι πρέπει τώρα που χαλάει ο καιρός.Όσο για αυτά που γράφεις θα συμφωνήσω εν μέρη γιατί μη νομίζεις και στην επαρχία δεν είναι όλα ρόδινα,δεν έχουν όλοι χωράφια και κοτούλες και αν δεν έχει η τσέπη(όπως λέει η γιαγιά μου) σκουραίνουν πολύ τα πράγματα γιατί εκεί τα πάντα είναι πολύ πιο ακριβά απ΄ότι στην Αθήνα.Στην επαρχία μένω και ξέρω.Τουλάχιστον ας είμαστε καλά και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε,να είσαι καλα φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδάνθη καλημέρα!!
      Δεν ισχυρίζομαι ότι στην επαρχία είναι όλα ρόδινα. Μην ξεχνάς ότι έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εκεί. Όμως ειναι ποιο ανθρώπινα. Και γι΄ αυτό κόβω το λαιμό μου. Εδώ στην Αθήνα για να βγεις έξω απ΄το σπίτι σου και να πας μια βόλτα πρέπει να ξοδέψεις. Εκεί, μια βόλτα στην παραλία ή το βουνό (ανάλογα για τι επαρχία μιλάμε) σε ανανεώνει και δεν χρειάζεται να κοστίζει. Εδώ που να πάμε??? Ανάμεσα στα τσιμέντα και τα αυτοκίνητα?

      Απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι στις πόλεις οι άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο σε περιόδους κρίσης και "πολέμου" έναντυ των επαρχιοτών!

      Φιλιά πολλά καλή μου Ροδάνθη!

      Διαγραφή
  11. Χρυσαυγή μου η σούπα σου είναι καταπληκτική!Θρεπτική και πεντανόστιμη!Οι σούπες βελουτέ είναι αδυναμία μου!Πανέμορφη παρουσίαση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!
      Να είσαι καλά! Καλό φθινόπωρο λοιπόν!!!

      Διαγραφή
  12. Είναι το πιο θρεπτικό φαγάκι! Λατρεύουμε ψάρια και ψαρόσουπα! Ευτυχώς ο Νίκος πηγαίνει για ψάρεμα και όλο και κάτι πιάνει, οπότε την τιμάμε τη συνταγή!
    Φιλιά φθινοπωρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, άμα έχετε και φρέσκα ψάρια, τότε η σούπα σας θα γίνει μούρλια!!
      Ευτυχώς έχω κι εγώ πρόσβαση σε φρεσκότατα ψάρια κατευθείαν απ΄ το καϊκι που μου τα φέρνει η μαμα από το Κιάτο.... τα καλά της επαρχίας που λέγαμε ποιο πάνω....


      φιλιά Βερα!!

      Διαγραφή
  13. Θες να μας πεις ότι τελικά ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ!!!
    Εντάξει χρυσομαλλούσα Χρυσαυγή το πιάσαμε το υπονοούμενο και φέραμε παρέα και τα κουτάλια μας :-)))
    Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετά δεν κράτησε το καλοκαίρι πιστή μου Πηνελόπη?
      Αδραξε λοιπόν το κουτάλι σου και κόπιασε!! Την κερνάω την ψαρόσουπα!

      Διαγραφή
  14. μπορω να τρωω ψαροσουπα καθε μερα!και εγω λιωνω τα λαχανικα αλλα μερικεςφορες βαζω και λιγο ρυζακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χιχι !! Κι εμένα Ειρήνη μου, μου αρέσει πάρα πολύ η ψαρόσουπα. Από μικρό παιδί την έτρωγα! Με ρύζι αν θές το πιστεύεις, ότι δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Ετσι την έμαθα από τη μαμά μου, έτσι την φτιάχνω κι εγώ μέχρι σήμερα!

      Διαγραφή
  15. Συμφωνώ Χρυσαυγή μου ότι στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο ανθρώπινα, απ όλες τις απόψεις. Και αν δεν έχουν όλοι κτήματα & χωράφια (που συνήθως έχουν) ένα μέτρο γης το έχουν στο κηπάκι τους να φυτέψουν τα λαχανικά τους.
    Εγώ βλέπω πολλούς γείτονες που κατεβάζουν τσάντες από τα χωριά τους γεμάτα καλούδια όποτε πάνε.

    Εδώ τι να φυτέψουμε στα μπαλκόνια? Και μια έξοδος για ψώνια καταλήγει σε σοκ μόλις συνειδητοποιείς πόσα χάλασες για δυο πράγματα.

    Πάντως η ψαρόσουπά σου είναι νοστιμότατη και θρεπτικότατη. Η μαμά μου την κάνει συνήθως τις Κυριακές για να τρώμε όλοι. Βάζει και ρύζι γιατί τα καμάρια δεν την τρώνε αλλιώς.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είδα τη σούπα σου Χρυσαυγή και την λιγουρεύτηκα.

    Βρήκα τι θα φτιάξω το σ/κ ... σουπίτσα και χουχούλιασμα ... τέλεια.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από τις αγαπημένες μας σούπες. Τη μαγειρεύω κι εγώ με πολλά χορταρικά και μετά βελουτέ.
    Να είσαι καλά που μουτη θύμισες!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετική η εκδοχή της ψαρόσουπας, που μας προτείνεις Χρυσαυγή, χωρίς ρύζι και βελουτέ με τόσα λαχανικά!
    Πολύ μου αρέσει, είναι στις γεύσεις μου και την προτιμώ με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος.

    Φιλιά σας!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την έφτιαξα σήμερα όπως ακριβώς την περιγράφεις. Έγινε τέλεια, η καλύτερη μου ψαρόσουπα. Μέχρι το μικρούλι μου την έφαγε με πολύ όρεξη (που δεν πολυ-κάνει κέφι με το ψάρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ Ευδοκία μου που την φτιάξατε και την ευχαριστηθήκατε τόσο πολύ!
      Να σου πω την αλήθεια μου, την λατρεύώ. Ετσι μου την έφτιαχνε η μαμά μου από μικρή και μου άρεσε πολύ!

      Και πάλι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη !

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10