28 Μαρτίου 2013

Μοσχάρι κοκκινιστό με πετιμέζι



Ένα φαγητό τόσο απλό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο. Είστε αυτόπτες μάρτυρες της μεταμόρφωσης ενός απλού κοκκινιστού μοσχαριού σε φαγητό αξιώσεων, χάρις σε ένα εκπληκτικό εποχιακό υλικό. 

25 Μαρτίου 2013

Νηστίσιμο Κέικ με Καρύδια και Ελαιόλαδο



             

               Προσωπικά δεν νηστεύω εκ πεποιθήσεως. Παρόλα αυτά χαίρομαι αυτή την περίοδο της Σαρακοστής, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να  απολαύσω ιδιαίτερα εδέσματα που τον υπόλοιπο καιρό δεν τα συνηθίζουμε. Κάτι σαν τη γαλοπούλα τα Χριστούγεννα και το τσουρέκι το Πάσχα. Δεν σου κάνει η καρδιά να τα φας κάποια άλλη εποχή γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοσή μας. 

19 Μαρτίου 2013

Σοκολατένια κρέμα κατσαρόλας με κραμπλ σοκολάτας




Σοκολάτα επί δύο! Την κλασσική κρέμα κατσαρόλας την γνωρίζετε. Είναι απλούστατη και πανεύκολη. Αυτή που σας προτείνω σήμερα δεν έχει αυγά και βούτυρο. Μόνο γάλα και σοκολάτα. Είναι υγιεινή όσο γίνεται, και γευστικότατη.

14 Μαρτίου 2013

Τονοσαλάτα





Μια απλή και ρουστίκ τονοσαλάτα, σερβιρισμένη σε πιάτο άνω των 50 ετών, της νιόπαντρης τότε γιαγιάς μου. Απολαύστε την γεύση της και θυμηθείτε τα παλιά. 

10 Μαρτίου 2013

Ντιπ Γιαουρτιού για Nachos




Σήμερα θα κλέψω λίγο.  Τόσο δα δηλαδή, γιατί η συνταγή που δίνω δεν είναι ακριβώς συνταγή αλλά μια μικρή "μαγκιά". Δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω ως συνταγή, ωστόσο πρέπει να της δοθεί μια τιμητική πλακέτα για την ευκολία, την γρηγοράδα και την γεύση της. 

6 Μαρτίου 2013

Τυρόπιτα με Τριμμένο Φύλλο Κρούστας




«Πίτα, σπανακόπιτα, σπανακοσκορδοσυκολαδομπατζαροτυρόπιτα» -ή κάπως έτσι τέλος πάντων...-, μου έλεγε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή. Του άρεσαν οι γλωσσωδέτες και μου πετούσε που και που μέσα στην ημέρα μερικούς. Έτσι για να μου τη σπάει που δεν μπορούσα να τους πω κι εγώ. Εγώ προσπαθούσα και αυτός γελούσε! 

4 Μαρτίου 2013

Πιπεριές γεμιστές με τυριά, ζαμπόν και μπεσαμέλ



Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλώς μπήκε η Άνοιξη επιτέλους!!

Έναρξη σεζόν λοιπόν με το ιδανικότερο πιάτο για μπουφέ ή για την αρχή ενός γεύματος. Οι πιπεριές γεμίζουν με πλούσια υλικά και γεύση έτσι ώστε να παρουσιαστούν σαν ένα από τα ωραιότερα συνοδευτικά που έχετε γευτεί.

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10