8 Ιανουαρίου 2015

Τούρτα παραλία





Κάπου λοιπόν λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχα κάνει το πάρτι της Μεγάλης. Όπου μεγάλη, βλέπε «τούρτα αράχνη». Επειδή όμως δεν μπορούσα να σκεφτώ τη Μικρή στο πάρτι,  ξελιγωμένη, σαν ταβερνόσκυλο που προσμένει ένα κόκαλο κάτω απ΄το τραπεζομάντιλο με τη γλώσσα απλωμένη σαν χαλί, είπα να της κάνω κι αυτής  μια τούρτα. Όχι μόνο επειδή θα ζήλευε, αλλά κυρίως επειδή θα στεναχωριόταν με το να μην έχει συμμετοχή στο πάρτι της αδελφής της. 


Κι ας είχε τα γενέθλιά της 6 μήνες μετά. Κι ας μην είχα καλέσει κανέναν δικό της φίλο. Κι ας έγραφε η πρόσκληση ότι το πάρτι ήταν της Μεγάλης και μόνον. Η Μικρή έπλεε σε πελάγη ευτυχίας  απλά  και μόνο επειδή είχε μια τούρτα όλη δικιά της και 4 κεράκια να σβήσει. Τι κι αν ήταν τριάμισι ετών? Όλη η ιστορία έγινε για μια τούρτα. Φούσκωνε σαν τη γαλοπούλα και ήταν χαρούμενη μέχρι τον ουρανό (που λέει και η ίδια). Οτιδήποτε άλλο την άφηνε παντελώς αδιάφορη. Ούτε δώρα ζήτησε, ούτε τίποτα.



Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Γνωστό ρητό!  Μια γλάστρα που στηρίζει  τον βασιλικό,  αλλά δεν υπολείπεται, αφού έχει το δικό της μικρό μεγάλο  εκτόπισμα μέσα στον πυρήνα της οικογένειάς μας.   Θα μπορούσα ποτέ να την αφήσω απότιστη? 

Ετσι λοιπόν σκέφτηκα να κάνω κάτι που θα της ταίριαζε γάντι μιας και είναι παιδί της Άνοιξης. Η ηλικία της επιπλέον απαιτούσε κατι πιο χρωματιστό και ξένοιαστο. 

Θεωρώ πως είναι από τις ποιό εύκολες τούρτες που έχω φτιάξει. Πραγματικά είναι εντυπωσιακή χωρίς να είναι δύσκολη στο να την φτιάξει κανείς. Η επιτυχία της έγκειται στις λεπτομέρειες. Στο πως δηλαδή θα στήσετε τα παιχνίδια πάνω της ώστε να είναι  όσο ποιο αληθοφανής γίνεται!


ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ 

Η τούρτα που έφτιαξα είναι αυτή εδώ!

Είναι καλύτερο να την φτιάξουμε σε τετράγωνο τσέρκι προσαρμοσμένο σε διαστάσεις 20Χ30 εκατοστών πλάτος και μήκος αντίστοιχα γιατί έτσι θα αναδειχθεί καλύτερα ο στολισμός και όχι σε στρογγυλό.



Υλικά για τη διακόσμηση: 

     1)      400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (200 για τη θάλασσα + 200 για την λευκή περίμετρο)
     2)      1 πακέτο μπισκότα Digestive από τα οποία χρειάστηκα περίπου 4-5 μπισκότα
     3)      Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
     4)      Μερικά κουτάκια με παιχνίδια play mobil ή άλλα που να έχουν σχέση με τη θάλασσα
     5)      Πλαστικά ψάρια από μεγάλο πολυκατάστημα παιχνιδιών.
     6)   Μια ομπρελιτσα χάρτινη που θα βρούμε σε είδη πάρτι για να στολίζουμε τα φαγητά
     7)   1-2 πλαστικά φυτά, για πρασινάδα, από μεγάλο πολυκατάστημα παιχνιδιών


Μέθοδος:

Φτιάχνουμε την τούρτα όπως στην συνταγή που έχω δώσει εδώ

Την αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο να σταθεί. Την άλλη μέρα της βγάζουμε το τσέρκι και αρχίζουμε να την διακοσμούμε. 

Χτυπάμε στο μίξερ όλη την κρέμα γάλακτος  (και τα 400 γραμμάρια δηλαδή). Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα κατευθείαν από το ψυγείο για να  μην «κόψει». Την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ την μισή ποσότητα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο. 



Στην άλλη μισή ρίχνουμε το μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε λίγο ακόμα  μέχρι να ανακατευτεί  και να γίνει όλη μπλε σαν το νερό της θάλασσας. Το πόσο χρώμα θα βάλουμε εξαρτάται από το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το μπλε. 

Όταν φτιάξουμε τη «θάλασσα», βάζουμε τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να διατηρηθεί η σαντιγί παγωμένη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.


Είμαστε έτοιμοι να διακοσμήσουμε! 

Βγάζουμε από το ψυγείο την λευκή σαντιγί και με μια σπάτουλα απλώνουμε μέρος της (όσο χρειαστεί δηλαδή) περιμετρικά της τούρτας. 

Τρίβουμε  4-5 μπισκότα digestive στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.  Πασπαλίζουμε με αυτά (όσα χρειαστούν και πάλι) ένα μέρος της τούρτας για να δημιουργήσουμε την αμμουδιά.  Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μάρκα μπισκότων και όχι κάποια άλλη, καθώς είναι τα μόνα που όταν τρίβονται δημιουργούν κόκκους σαν άμμο και δεν γίνονται σκόνη όπως άλλα.



Στη συνέχεια βγάζουμε την βαμμένη μπλε σαντιγί από το ψυγείο και την βάζουμε πάνω στο τμήμα της τούρτας που υποτίθεται θα είναι η θάλασσα. Χρησιμοποιούμε όση χρειαστεί. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα την βάλουμε όλη. Σε αυτό το σημείο προσέχουμε να μην την στρώσουμε πολύ καλά την σαντιγί . Καλό είναι να κάνουμε ταραγμένα τα νερά ώστε να φαίνεται ο κυματισμός της. 

Τώρα ήρθε η ποιο ωραία ώρα! Να  τοποθετήσουμε τα παιχνίδια πάνω της. 


Τα ψάρια στη θάλασσα.



Το παιδάκι με το σωσίβιό του που κολυμπάει.



Η μαμά που κάνει ηλιοθεραπεία κάτω από την ομπρέλα ενώ ταυτόχρονα το προσέχει.  



Η τυλιγμένη πετσέτα μέσα στην τσάντα θαλάσσης.



Οι σαγιονάρες της μαμάς δίπλα στην πετσέτα της.



Το κουβαδάκι, η τσουγκράνα, το φτυαράκι που έχει αφήσει το παιδί εκεί που σκάει το κύμα!! 


 Τα φυτά περιμετρικά της παραλίας.




Καλή επιτυχία!!! 

Την τούρτα παραλία την είδα πρώτη φορά στο blog "Food 4 Peace" και αυτή στάθηκε η αφορμή να ψάξω στο διαδίκτυο για να δω κι άλλες  παρόμοιες ώστε να καταλήξω στην δικιά μου.




41 σχόλια:

  1. Θέλω να έρθω και να σε αγκαλιάσω.... Πόσο γλυκιά σκέψη ήταν αυτή... Α, ρε μανούλα ευαίσθητη!
    Αλλά, μεταξύ μας τώρα, πες αλήθεια, εν μέρει την έφτιαξες για να διασκεδάσεις εσύ! Και πώς να μην διασκεδάσεις! Μια παραλία στην καρδιά του χειμώνα! Μα τι λεπτομέρεια, τι φωτογραφίες, χαμός!
    Άντε, καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγκάλιασέ με Χρυσα !!! Ποτέ δεν λέω όχι σε αγκαλιές και φιλιά!! Σφτιχτή να είναι όμως η αγκαλιά σου. Να σπάει κόκαλα! Ετσι μ΄αρέσει!! χαχαχαχα

      Εντάξει, διασκέδασα όταν την έφτιαχνα, δε λέω. Αγχώθηκα κιόλας όμως με δυό τούρτες μαζί. Αλλά ο μοναδικός λόγος που την έφτιαξα ήταν για τη Μικρή. Για να χαρεί κι αυτή!

      Καλό καλοκαίρι??? ΟΚ!! Μέσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Τι φοβερή τούρτα ήταν αυτή?!? Με το κρύο που έχουμε αυτές τις μέρες έιναι μια όαση τέτοιο γλυκό.
    Καλα, δεν πειράζει που δεν είχε γενέθλια,γιατί πλέον πολλοι γιορτάζουν και τα μισα γενέθλια οπότε μέσα είσασταν (επρεπε να βάλεις μισό κεράκι για την ακρίβεια).
    Φοβερή, έγραψες πάλι, θα κρατήσω την ιδέα για την μικρή μου που έχει καλοκαιρινά γενέθλια.
    Το μόνο που θέλει προσοχή φαντάζομαι είναι να μην φάει κάνεις τις σαγιονάρες και τα άλλα αξεσουάρ θαλασσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη!! Που ζω?
      Τι εννοείς ότι πολλοί γιορτάζουν και τα μισά γενέθλια? Πρώτη φορά το ακούω.. Για δώσε λεπτομέρειες..

      Κράτα την ιδέα για το αυγουλάκι και είμαι σίγουρη πως θα την εξελίξεις κιόλας!!! Όσο για την διακόσμηση, την αφαιρέσαμε πριν κόψουμε και σερβίρουμε την τούρτα και τα παιχνίδια τώρα τα παίζουν τα κορίτσια!! χεχεχε Δωράκια από το πουθενά!

      Καλημέρα Τάνια μου!!!!!!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Δεν παίζεσαι! Μόνο αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε.Είσαι ανατρεπτική.Είσαι μανούλα με όλη την σημασία της λέξης.
    Και όταν λέω ´´ μανούλα ´´,εννοώ κυριολεκτικά ,αλλά και μεταφορικά.....´
    Και θα σταθώ στην μεταφορά.Γιατί μη μου πεις ότι τυχαία επιλέχτηκε η συγκεκριμένη τούρτα....ή ότι η μικρούλα Κ,από το πρωί ως το βράδυ γυρόφερνε με τα βατραχοπέδιλα στα πόδια,αφήνοντας σου σαφή υπονοούμενα για τις ενδόμυχες επιθυμίες της!........
    Την ήθελες την καλοκαιρινή τουρτίτσα!Παιδί του καλοκαιριού,της θάλασσας και του καυτού αγέρα!
    Παιδί της καλοκαιρινής ραστώνης και της ξάπλας στην καυτή αμμουδιά.
    Καταλαβαίνω.Απόλυτα!
    Και πολυ καλά έκανες!
    Φαντάζομαι την γνήσια έκπληξη των παρευρισκομένων !.....έκπληξη εις διπλούν!
    Γεια στα χεράκι σου Χρυσαυγή μου,κυρίως όμως γεια στη φαντασία και απαιτούμενη ´´τρέλα ´´ που οφείλει να έχει μία μάνα για να χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά της!
    Εύχομαι και πάλι να τις χαίρεσαι!Εύχομαι να σε χαίρονται και οι μικρές και να είναι σε θέληση αργότερα να μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως η μητρική φροντίδα εμπεριέχει μεγάλα ,υγιή ποσοστά τρέλας και αποφασιστικότητας.
    Φιλια πολλα,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιλογή που κάνω στις τούρτες έχει να κάνει κυρίως με το τι μπορώ ΕΓΩ να φτιάξω!
      Τα θέματα τα επιλέγω πρώτα απ΄όλα έτσι. Δεν ωφελεί να σκεφτώ ένα θέμα που δεν μπορώ να υλοποιήσω. Όσο για την καλοκαιρινή τούρτα μές το καταχείμωνο, θα σου πω κι εδώ όπως και αλλού ότι οι τούρτες δεν έχουν εποχή και τα παιδικά μυαλουδάκια δεν σκέφτονται "Δεκέμβριος, άρα πρέπει να έχω τούρτα χιονάνθρωπο"! Τους αρέσει αυτό που θα τους δώσεις αν είναι καλοφτιαγμένο, προσεγμένο και με αγάπη!! Εντυπωσιάζονται με το τίποτα αλλωστε, αρκεί να ξέρουν ότι το έφτιαξες για αυτά. Τα παιδιά θέλουν λίγα πράγματα αν το καλοσκεφτείς και καθόλου πολύπλοκα..

      Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου Φωτεινούλα μου!
      Η τούρτα Αγιος Βασίλης το Δεκαπενταύγουστο που μου είπες με έχει βάλει στην πρίζα!! χαχαχαχαχαα Ψήνομαι!!!! χαχαχαχαα

      Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Καλα ...μου εφτιαξες την διαθεσηηηη!!!!!εισαι καταπληκτικη για πολλους λογους,εφτιαξες μια τελεια καλοκαιρινη τουρτα μεσα στο χειμωνα...ενταξει να μη μιλησω για την θεικη τουρτα αραχνη που σπαει τα κλισε της ροζ πριγκιπισσας,να πω επισης οτι "μαζι με τον βαιλικο σου ποτισες και τη γλαστρα"....τι γλυκοοοοο,επισης η περιγραφη σου αυτη " ξελιγωμένη, σαν ταβερνόσκυλο που προσμένει ένα κόκαλο κάτω απ΄το τραπεζομάντιλο με τη γλώσσα απλωμένη σαν χαλί, είπα να της κάνω κι αυτής μια τούρτα. " ποσο αγαπησιαρικη και αστεια εικονα που περιγραφει ακριβως την κατασταση!!!!!!!
    φιλια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχααα
      Αν κατάφερα να σου φτιάξω τη διάθεση χαίρομαι πάρα πολύ!!!
      Αυτός είναι ο στόχος! Μερικά λεπτά χαμόγελου μπροστά στην οθόνη!

      Σε ευχαριστώ Κικίτσεν γιατί είσαι πάντα πολύ εμψυχωτική και πολύ εγκάρδια και το εκτιμώ!

      Φιλιά πολλά!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Συμπληρωματικό σχόλιο.....
    Εξαιρετικές λεπτομέρεις!!!Σοφη τοποθέτηση των παιχνιδιών,αν και στην πρώτη ματιά σχιάχτηκα λιλγο γιατί νόμιζα ότι το ψάρι ήταν καρχαρίας!
    Προς μεγάλη μου ανακούφιση παρατήρησα ότι ήταν δελφίνι και καθησύχασα τον εαυτό μου,ότι τελικά η ανατρεπτική προσωπικότητα της φίλης μου,δεν είναι και τόσο τρομακτική!!
    Το βλέμμα της μητέρας στο παιδί....ανατριχιαστικό!Ακόμα και στις τούρτες η Ελληνίδα μάνα είναι υπερπροστατευτική!
    Το φουσκωμένο κύμα της θάλασσας και το κουβαδάκι που κινδυνεύει να το πάρει το κύμα....
    Πραγματικά Χρυσαυγή μου δεν εχω λόγια!
    Έχεις έναν τρόπο που καταφέρνεις πάντα να με αφήνεις άφωνη !
    Μπράβο και πάλι μπράβο,πρώτα για την σύλληψη και κατόπιν για την αριστοτεχνική παρουσίαση!
    Ξανά φιλια.........
    ΥΓ.Λες να ξαναγυρίσω σε λίγο?....όλο και κάτι θα μου ξέφυγε .....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχαχαχααα
      Εντάξει, νομίζω ότι έδωσες ρέστα χθες στο face. Δεν χρειάζεται να επιστρέψεις για συμπληρωματικό σχόλιο στο συμπληρωματικό σχόλιο!! χαχαχαχαχααα Το καθήκον σου το έκανες και με το παραπάνω! χαχαχαχαα

      Σε ευχαριστώ πολύ και παλι Φωτεινή μου!

      Επειδή όμως πάντα υπάρχει κάτι που θα ήθελα να κάνω διαφορετικά, χθες που έστηνα τις φωτογραφίες στην ανάρτηση σκέφτηκα πως θα μπορούσα να έχω γεμίσει με "αμμο" το κουβαδάκι και να είχα βάλει μέσα το φτιαράκι. Επίσης θα μπορούσα να είχα καλύψει το μισό δελφίνι με θάλασσα ωστε να είναι ακόμα ποιο αληθοφανές. Να φαίνεται δηλαδή μόνο το πτερίγιό του και το ρίγχος του.. Τέλος πάντων. Όσο για την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ, ναι.... αυτός ήταν ο στόχος! Να την δείξω σε όλο της το μεγαλείο ακόμα και στην τούρτα!!! χαχαχαχαχαχαχαα Χαίρομαι που το έπιασες!!!

      ...συμπληρωματικά φιλιά !!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχα κι εγώ στην αρχή για καρχαρία το πέρασα!!!

      Διαγραφή
    3. Είχα και καρχαρία αλλά είπα να μην το βαρύνω το σχήμα!
      χαχαχαχαχαχαχαα

      Διαγραφή
  7. Μας έφερες το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα!!!
    Πανέμορφη η τούρτα σου!!!
    Φιλιά πολλά και καλή χρονιά Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαιράκι μπορεί παντού να τρυπώσει και κυρίως μέσα στις καρδιές μας!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα!!

      Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Χρυσαυγή ! Έχω αδυναμία στις τούρτες (φαίνεται άλλωστε στο δικό μου μπλογκοσπιτάκι)!! Η δική σου είναι τέλεια!! Απλή και πρωτότυπη ταυτόχρονα, φαίνεται πολύ νόστιμη και νομίζω ότι τα παιχνίδια που διάλεξες είναι ό,τι πρέπει για την μικρούλα σου! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αθηνά!
      Και εμένα μου αρέσουν οι τούρτες αν και με αγχώνουν ομολογώ.
      Μέχρι να φτιάξω κάτι και να δω ότι όντως πέτυχε, ένα άγχος το έχω!!!!
      Αλλά μέχρι τώρα όλες έχουν βγει καλές οπότε αρχίζω να κοιτάζω για του χρόνου!!
      χαχαχαχα

      Φιλιά πολλά και ευχαριστώ !

      Διαγραφή
  9. Το έχω καταλάβει ότι είσαι κορίτσι του καλοκαιριού, αλλά ευκαιρία ήθελες μου φαίνεται..χιχι
    Η Μικρή ήταν η πρόφαση ε? ; )

    Πάρα πολύ ωραία τούρτα Χρυσαυγή μου. Μπράβο. Η λεπτομέρεια με την πετσέτα και τις σαγιονάρες με αποτελείωσε...δεν έχω λόγια. Εξαιρετική.
    Αντε..κοντά είναι το καλοκαίρι μην στεναχωριέσαι :)

    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα στις λεπτομέρειες παίζεται το θέμα!
      Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την τούρτα ενδιαφέρουσα!

      Σε ευχαριστώ πολύ Μάριον!! Το καλοκαίρι είναι μακριά ακόμα.... αχ, αλλά το περιμένω με χαρά!!!!!!!!!!!!!!
      Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  10. ... λες κι όλα τα παιγνίδια έγιναν επίτηδες υπό κλίμακα για να τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες διαστάσεις της συγκεκριμένη τούρτας... ούτε παραγγελία να τα είχες...

    Επανέρχομαι! <3
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα playmobil είναι ιδανικά για τέτοιες περιπτώσεις!!!
      Και αυτά δεν ήταν παιχνίδια των παιδιών. Τα αγόρασα γι΄αυτό το σκοπό αποκλειστικά.
      Μετά το πάρτι λοιπόν, είχαν και το επιπλέον δωράκι τους! χεχεχε

      Φιλιά Ζαμπία μου!

      Διαγραφή
  11. Πανέμορφη η τούρτα και πανέμορφη η σκέψη σου!!!
    Πραγματικά, η προσοχή στη λεπτομέρεια με εντυπωσίασε, συγχαρητήρια!!!
    Να χαίρεσαι τα παιδιά σου, και να είσαι πάντα καλά, να τους φτιάχνεις τέτοια υπέροχα γλυκοδωράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρωδία καλώς όρισες! Σε ευχαριστώ πολύ !
      Χαίρομαι που άρεσε μια τέτοια ιδέα εντελώς αντίθετη με το πνεύμα της εποχής!!

      Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου !
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Απλα φανταστικη Χρυσαυγη μου!! Τελειαααα! Υπεροχη ιδεα, υπεροχη εμφανιση, ΟΛΑ! Θελω να κανω βουτια πανω της!!! Φαινεται τοσο δροσιστικη, χαρουμενη, ξενοιαστη! Αποπνεει ηρεμια και χαλαρωση!! Μου φαινεται θα τη φτιαξω στα δικα μου γενεθλια (αμε, αμε)...γιατι ολοι κρυβουν (σ'εμενα παλι ειναι φανερο) ενα μικρο παιδι μεσα τους!! Μπραβο σου Χρυσαυγη!!
    Α! Καλη Χρονια! Με υγεια, αγαπη και πολλη χαρα για εσενα και την οικογενεια σου!
    Φιλακια πολλα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ, τα κεικ και οι τούρτες σου!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τι σούπερ γλυκιά παραλία είναι αυτή!
    Τα μικροσκοπικά παιχνιδάκια με ξετρελλαίνουν όπως και οι τελευταίες φωτογραφίες με τις λεπτομέρειες της διακόσμησης!
    Φαντάζομαι τι χαρά θα πήρε η μικρούλα σου....πω πω!!! Θέλω κι εγώ!! Να σου παραγγείλω κάτι σε χειμωνιάτικο????χαχαχαχα

    Άντε, πάω να ξαναδιαβάσω τον πρόλογο, έσκασα στα γέλια!!! χαχα

    Φιλιάαααααααααα

    Υ.Γ.snoopy forever!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την σκέψη να μην στεναχωρεθεί η μικρή; Τα χρώματα της τούρτας; Τη διακόσμησή της;; !!!
    Με ένα μόνο έχω ενστάσεις!!!! Την τελευταία εικόνα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά, δεν παίζεσαι, γλυκιά μανούλα Χρυσαυγούλα! Τούρτα υπερπαραγωγή κ ανατρεπτική μες στο καταχείμωνο! Είσαι θεά!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν παίζεσαι! Τυχερές οι κόρες σου! Και άμμος και κύμα και κουβαδάκια και λουόμενοι τι να πρωτοσχολιάσω... Η πραγματική αποθέωση είναι τα ψαρικά! Η τούρτα είναι για Pinterest και εκεί θα πάει ευθύς αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόνο εσύ θα μπορούσες να φτιάξεις τούρτα με καλοκαιρινό θέμα μέσα στη καρδιά του χειμώνα! Είχες βέβαια ιερό σκοπό αλλά και πάλι, θέλει κότσια!
    Τυχερή η Μικρή σου (και η Μεγάλη) που έχει μια μαμά να την προσέχει τόσο πολύ! Εγώ ξετρελάθηκα με την αμμουδιά και με τα αξεσουάρ της μαμάς και της κόρης αφημένα επάνω στην πραγματικά αληθοφανή άμμο. Είναι αδιαμφισβήτητα καταπληκτική η τούρτα της Μικρής!

    Και του Χρόνου Χρησαυγή μου
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ερχομαι για βουτιααααα!!! τι τελεια τουρτα..Τυχερες οι κορες που εχουν τετοια γλυκια και χρυσοχερα μαμα!! πολλα πολλα φιλια Χρυσαυγή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. απιστευτη!!!! μεσα στο καταχειμωνο μια οαση γευσης και οφθαλνολουτρου! τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όντως απίστευτη η τούρτα! Έχεις φοβερή φαντασία και δημιουργικότητα.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου Χρυσαυγή μου και καλή χρονιά γεμάτη Υγεία Αγάπη και πολλές δημιουργίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλά είσαι απίθανη!!!! καταπληκτική τούρτα!!
    να τις χαίρεσαι τις μικρές σου και να είσαι πάντα τόσο δημιουργική και αστείρευτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φοβερη η τουρτα!

    Καλή χρονιααααααααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαχαχα είσαι καταπληκτική!Υπερπαραγωγή!Εγώ λίγο με το μεγάλο ψάρι τρόμαξα αλλά οκ! Πόσο θα ήθελα να ήμουν στη θέση της μαμάς αυτή τη στιγμή! Τυχερή η οικογένεια σου κούκλα. Καλή Χρονιά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πόσο γλυκιά σκέψη Χρυσαυγή μου!!! Μ' έκανες και συγκινήθηκα!!!! Είσαι υπέροχη μανούλα και φοβερή καλλιτέχνης! Πάντως το απόλαυσες κι εσύ έτσι;;;;;; Καταπληκτικές οι λεπτομέρειες!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσο πολύ μπου αρέσει αυτή η καλοκαιρινή τούρτα μέσα στο χειμώνα! Και η άλλη όμως η αράχνη που μου είχε ξεφύγει, είναι τέλεια! Να τις χαίρεσαι και τις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τί όμορφη ιδέα αυτή η τούρτα, Χρυσαυγή!!! Φαντάζομαι το πόσο θα χάρηκε η μικρούλα σου!!! Να σου ζήσει έστω και πολύ προγενεθλιακά.. ΧΟΧΟ (Η τσάντα με την πετσέτα...καταπληκτική!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φοβερή ! Μου αρέσει πως σκέφτηκες να κάνεις την άμμο !! Έφτιαξες τούρτα playmobil, η ανιψιά μου που τα λατρεύει θα τρελαινόταν από την χαρά της αν την έβλεπε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10