18 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Ινδικό Tikka Masala)



Τρελαίνομαι για ταξίδια, για αλλαγή παραστάσεων και γνωριμία με νέα μέρη και διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων. Τα ταξίδια νομίζω πως  είναι η μόνη περιουσία που μπορεί να σε κάνει πραγματικά πιο πλούσιο στη ζωή. Διευρύνονται οι ορίζοντες και  βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Επαναπροσδιορίζεις ποιος πραγματικά είσαι και καταλαβαίνεις το μέγεθός σου. Μια κουκκίδα σε μια ολόκληρη υδρόγειο.

Τα ταξίδια εξαλείφουν τον ρατσισμό που δημιουργείται μέσα στα στενά γεωγραφικά όρια της πατρίδας ή ακόμα χειρότερα του τόπου στον οποίο ζει κανείς. Σε φέρνουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους, κουλτούρες, θρησκείες, φυλές και έθνη. Αν ήταν κάποια η ευχή που θα έκανα για τα παιδιά μου, είναι να κάνουν σε όλη τους τη ζωή ταξίδια σε μέρη παράξενα κι ασυνήθιστα!




Μια από τις χώρες που θα ήθελα να επισκεφθώ είναι η Ινδία. Έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτήν που είναι ένα όνειρο για μένα. Έχω ακούσει για ορχιδέες που κρέμονται από τα δέντρα, για ελέφαντες που μπορεί κανείς να τους κάνει μπάνιο και  να τους ταϊσει μπανάνες, για πολύχρωμα, φανταχτερά υφάσματα και αντικείμενα, για ζέστη, για κουζίνα εξωτική, πολύ μα πολύ γευστική, αλλά δυστυχώς και για ακραία φτώχεια.  Την ινδική κουζίνα φυσικά και  την έχω δοκιμάσει και επιβεβαιώνω  το καλό της όνομα. Αλλωστε μαζί με την κινέζικη, είναι η αγαπημένες μου. Αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος που θα ήθελα να φάω ινδικό απευθείας από την πηγή. 


Μέχρι τότε το μαγειρεύω. Το κοτόπουλο Tikka Masala, είναι πιάτο χαρακτηριστικό της Ινδικής κουζίνας. Κλασικό, εξαιρετικής νοστιμιάς που απευθύνεται στους λάτρεις της έθνικ κουζίνας της ανατολής. 



Όσο κι αν μου αρέσει να μαγειρεύω με λίγα και συνήθως απλά υλικά, η λιτότητα εδώ δεν έχει θέση.  Το φαγητό αυτό είναι ίσως μια από τις τρανταχτές εξαιρέσεις  του κανόνα που αναφέρει  ότι στην απλότητα βρίσκεται η γεύση.  Στην απλότητα και στα μπαχαρικά θα προσθέσω!


Αν δεν χρησιμοποιείς τα μπαχαρικά στη μαγειρική σου, σίγουρα δεν είναι είναι εφικτό να τα αγοράσεις όλα αυτά, μόνο και μόνο για να τα βάλεις σε αυτό εδώ το πιάτο και μετά να αφήσεις να ξεθυμάνουν τα αρώματά τους στο ντουλάπι. Αν όμως έχεις τα περισσότερα, τότε σημαίνει πως σου αρέσει να τα χρησιμοποιείς κι άρα πρέπει να δοκιμάσεις το φαγητό αυτό!


Πρόκειται άλλωστε για πολύ απλή παρασκευή. Ψήνεις στο φούρνο τα μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου, τα τεμαχίζεις και τα ρίχνεις μέσα στην εύκολη σάλτσα μασάλα που έχεις φτιάξει. Το μόνο ίσως πιο ιδιαίτερο αλλά και άκρως απαραίτητο συστατικό είναι το garam masala, ένα μίγμα μπαχαρικών το οποίο βρίσκεις κυρίως σε μαγαζιά με μπαχαρικά. 





ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΙΚΑ ΜΑΣΑΛΑ (Tikka Masala)


Υλικά για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα του: 


     1)      650-700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο από στήθος (χωρίς κόκαλο και πέτσα)

     2)      1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη

     3)      1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

     4)      ½ κουταλάκι γλυκού κόλιαντρο σε σκόνηκ

     5)      ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

     6)      ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

     7)      1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

     8)      200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (1 κεσεδάκι)

     9)      3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου

     10)   2 κουταλιές της σούπας λάδι

     11)   1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ διαστάσεων 1Χ1 εκατοστό, τριμμένο 


Υλικά για την σάλτσα masala: 


     1)      4 κουταλιές της σούπας λάδι

     2)      1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

     3)      3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου

     4)      1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ διαστάσεων 1Χ1 εκατοστό, τριμμένο

     5)      1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

     6)      1 φύλλο δάφνης

     7)      1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

     8)      1 κουταλιά της σούπας garam masala (μίγμα μπαχαρικών που το βρίσκετε με αυτή την ονομασία)

     9)      ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

     10)   500 γραμμάρια ντοματοχυμό συμπυκνωμένο

     11)   1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη

     12)   ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή περισσότερο κατά τα γούστα μας

     13)   200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

     14)   Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα 




Μέθοδος: 


Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε  τα μπαχαρικά της μαρινάδας (το κύμινο, το τζίντζερ σε σκόνη, το κόλιαντρο, το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά και το αλάτι). 

Καλύπτουμε  με το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε  τα φιλέτα του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές και τα πιέζουμε  ώστε να κολλήσει επάνω τους. Τα βάζουμε  σε πιάτο και τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες. 



Αμέσως μετά βάζουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας (το γιαούρτι, το φρέσκο τζίντζερ τριμμένο, το σκόρδο λιωμένο και το λάδι). Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το χρειαστούμε. 



Όση ώρα το κοτόπουλο μαρινάρεται φτιάχνουμε την σάλτσα masala


Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι να κάψει. Σοτάρουμε σε αυτό πολύ καλά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι,  το φρέσκο τζίντζερ και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους και να σοταριστούν και αυτά ελαφρά χωρίς να μαυρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το garam masala, το φύλλο δάφνης και το πιπέρι καγιέν  και ανακατεύουμε συνεχώς. Θα δούμε ότι τα μπαχαρικά βγάζουν τα αρώματά τους και μοσχοβολάνε. Αμέσως μετά ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ, τον συμπυκνωμένο ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά  για περίπου 10-15 λεπτά.  Καλό θα είναι με ένα καπάκι να σκεπάσουμε το τηγάνι ώστε να μην πιτσιλάει η σάλτσα καθώς βράζει. 


Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά να βράσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.   Η σάλτσα μασάλα είναι έτοιμη.  Την βάζουμε στην άκρη. 


Αφού έχει περάσει περίπου ένα τρίωρο κατά το οποίο μαρινάρεται το κοτόπουλο το βγάζουμε από το ψυγείο, καθώς επίσης και το μίγμα του γιαουρτιού . 


Σκεπάζουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο. Το χρειαζόμαστε γιατί από πάνω θα βάλουμε τη σχάρα με το κοτόπουλο που θα ψήσουμε ώστε να πέφτουν εκεί τα υγρά. 


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


Πιάνουμε ένα ένα τα φιλέτα του κοτόπουλου με λαβίδα και τα εμβαπτίζουμε στο μίγμα του γιαουρτιού ώστε να καλυφθούν απόλυτα σε όλες τις πλευρές . Αν έχουν συγκρατήσει πολύ γιαούρτι επάνω τους το βγάζουμε ώστε το μίγμα να φτάσει για όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.  Τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω σε σχάρα. Βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο πάνω από το ταψί που έχουμε καλύψει με το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να διαπιστώσουμε ότι το κρέας έχει ψηθεί πολύ καλά!!! 



Μόλις είναι το κοτόπουλο έτοιμο, βγάζουμε τη σχάρα από το φούρνο και αφήνουμε τα φιλέτα επάνω της  για περίπου 10-15 λεπτά να κρυώσουν. Κατόπιν τα τεμαχίζουμε σε κύβους μιας περίπου μπουκιάς. 



Βάζουμε το τηγάνι με τη σάλτσα στο μάτι της κουζίνας και την ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και ανακατεύουμε να καλυφθούν από αυτήν. 



Τέλος βράζουμε πάλι τη σάλτσα μας για 5-10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και το φαγητό είναι έτοιμο! 


Σερβίρεται με ρύζι basmati . Πασπαλίζουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό. 


Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!






24 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι μοσχομυρίζει το σπίτι μου και μόνο που βλέπω την ανάρτηση!!!
    Πως να μη γίνει γευστικό και μυρωδάτο το φαγητό με τόσα αγαπημένα ινδικά μπαχαρικά!!!
    Φαίνεται πολύπλοκο και δύσκολο αλλά δεν είναι καθόλου, αρκεί να έχεις ετοιμάσει από πριν όλα τα υλικά/μπαχαρικά!!

    Μπράβο!! Πολύ ωραίο φαγητό μας έφτιαξες....αν το είχα κι όλας εδώ μπροστά μου live θα ήταν ακόμα καλύτερα χαχαχαχαχαχα
    Η τρίτη φωτογραφία είναι σαν πίνακας!!!

    Καλημέρες ινδικές!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το στιλ σου !!!!
      Ξέρω πολύ καλά ότι θα το φας και θα κάνουν τα μάτια σου πουλάκια όπως όλες τις φορές όταν κάτι σου αρέσει πολύ! Είναι σαν να σε βλέπω!!!

      Τι να σου πω πέρα από το ότι κάποια στιγμή πρέπει να το φτιάξεις???
      Καλημέρες ασιατικές!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ενώ έχω όλα τα μπαχαρικά, ακόμη και τα φιλετάκια...αυτό το garam masala που στο καλό θα το βρω; Και είχα μία όρεξη να το φτιάξω σήμερα κιόλας...Πωλείται σε μεγάλα SM ή θα πάω άδικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!! Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που κατάλαβες αμέσως ότι πρόκειται για μια ουσιαστικά πολύ εύκολη συνταγή ενώ από την πληθώρα των υλικών (που ουσιαστικά όμως επαναλαμβάνονται), φαίνεται το αντίθετο!!

      Λοιπόν το δικό μου garam masala το αγόρασα από τα marks & spenser. Πιστεύω ότι θα το βρεις και σε μεγάλα σουπερ μάρκετ όπως ο Θανόπουλος πχ στα βόρεια προάστια. Επίσης αν είσαι κέντρο σίγουρα υπαρχει σε μπαχαράδικα ή ασιατικά μαγαζιά. Πχ, στους Αμπελοκήπους έχει πολλά τετοια μαγαζιά στη Σεβαστουπόλεως. Είναι γνωστό μίγμα μπαχαρικών. Δεν είναι δύσκολο να το βρεις αρκεί να πας στο σωστό σημείο.

      Ελπίζω να βοήθησα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Και ελπίζω να το φτιάξεις να μου πεις τη γνώμη σου!!!

      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! Μη με βρίσεις αλλά αυτό το μαριναρισμένο ψητό γιαουρτένιο κοτόπουλο φαίνεται τόσο νόστιμο που νομίζω δεν θα περίμενα να φτιάξω τη σάλτσα ;)
    Το ψήνεις με αέρα ή με αντιστάσεις?
    Αν προμηθευτώ πάντως garam masala σίγουρα θα δοκιμάσω το πιάτο αυτό. Εξηγείς και τα πάντα πολύ αναλυτικά, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν θα έβριζα για τέτοιο λόγο! χαχα Σε πληροφορώ ότι την ώρα που τα τεμάχιζα τα φιλετάκια, δοκίμασα 1,2,3,4,... κομμάτάκια και είναι πεντανόστιμα από μόνα τους!!!!!!!!!!!!!!! Αποτελούν από μόνα τους συνταγή !! χαχα

      Τα φιλετάκια τα ψήνω στον αέρα αλλά και σε αντιστάσεις δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα!! Σιγα, ένα απλό φιλετάκι ψητό είναι! Ακόμα και δεν έχεις σχάρα και το βάλεις σε μια λαδόκολλα πάλι θα γίνει!

      Σε ευχαριστώ πολύ για τα περι ανάλυσης των συνταγών, αλλά θα σου πω μόνο ότι απλά τα λέω έτσι όπως θέλω να μου τα πουν όταν μου δίνουν μια συνταγή! χαχα

      Καλημέρα και ευχαριστώ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την χαρά και την τροφή, τόσο νοητική όσο και γευστική, που σου δίνουν τα ταξίδια.
    Αγαπημένο φαγητό που όμως δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ποτέ. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, θα μπει στο πρόγραμμα!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ταξίδια είναι πλούτος για την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι αυτό που λέω από τώρα στα παιδιά μου τα οποία είναι μικρά μεν και δεν καταλαβαίνουν τι τους λέω, αλλά όταν έρθει η ώρα θα τα θυμηθούν όλα και εύχομαι να τα κάνουν πράξη.

      Χαίρομαι που θεωρείς εύκολη τη συνταγή γιατί πραγματικά είναι. Αξίζει να την δοκιμάσεις γιατί θα σε εκπλήξει!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. δεν υπαρχεις!! τελεια η συνταγη!! αγαπαμε τα εξωτικα φαγητα!! θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε!! καλη εβδομαδα Χρυσαυγη μου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωω! Ελπίδα δεν περίμενα τέτοιο ενθουσιασμό!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή αυτή! Θα χαρώ ακόμα περισσότερο αν μάθω ότι την έφτιαξες και σας άρεσε!!!

      Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Κατά αρχήν συμφωνώ με όλα όσα είπες για τα ταξίδια. Κατά δεύτερον διάβασα μία προς μία όλες τις λέξεις της συνταγής, και αφού υπέφερα αρκετά, πάω να φτιάξω μια σαλάτα για μεσημεριανό :-/
    Κι εμένα μου αρέσει η ινδική και αυτό το πιάτο δείχνει υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ααα Χρυσαυγη και γω αυτο ακριβως θα πω στα παιδακια μου,να ταξιδεψουν οσο μπορουν!!!εχεις δικαιο και συμφωνω απολυτα σε ολες τις σκεψεις σου περι ταξιδιων!
    το φαγητο σου σημερα ειναι αγαπημενο και νομιζω ειναι απο τα πιο χαρακτηριστηκα πιατα της ινδικης κουζινας,και ναμην το εχει δοκιμασει καποιος σιγουρα θα το εχει ακουσει!!
    ειχα φτιαξει κι γω κοτοπουλο τικα σε μια διαφορετικη εκδοχη ομως του jamie oliver,δεν ειχα φτιαξει την σαλτσα(ξερω οτι ολο το θεμα βεαια ειναι η σαλτσα) και στο κοτοπουλο τικα ειχα χρησιμοποιησει παστα τικα ετοιμη.Υπεροχη γευση αν και φυσικα το δικο σου αυθεντικο τικα μασαλα δεν συγκρινεται!!!!!μπραβο και γεια στα χερακια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο το κοτόπουλο ειναι απο τα αγαπημενα μου!
    Νομιζω οτι ειναι το μαναδικο ινδικό πιάτο που τρώω!

    Καλή εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ταξίδια ανοίγουν τα μάτια και το μυαλό μας όσο δεν πάει άλλο... τι σπουδές και διαβάσματα, οι εμπειρίες και αυτά που βλέπουμε είναι εξίσου, αν όχι το ίδιο σημαντικά. Και οι γεύσεις που δοκιμάζουμε επίσης (αρκει να μην είμαστε σαν του κινεζους που οπου και να πανε αναζητουν τα δικα τους να φάνε). Τώρα στο ψητό... τέλειο το κοτοπουλάκι, τρελαίνομαι για τέτοιες γεύσεις, παρότι ξεχνάω να κάνω συχνά και λίγος μπελάς στην κουζίνα εγγυάται καλό γευστικό αποτέλεσμα συνήθως. Εμένα η απορίαμου είναι πως και δεν αφήσες το κοτόπουλο με τη γιαουρτομαρινάδα για κάμποση ώρα, για να ποτίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου τρέχουν τα σάλια!!!!
    Για τον πρόλογό σου, με τον οποίο συμφωνώ 10000% και για το λιχουδάτο πιάτο που μάς παρουσιάζεις!!!!
    Εύγε, εύγε, εύγε! Έτσι, γιατί μερικά ταξίδια και μερικά "ανοίγματα' ξεκινούν κι από τον ουρανίσκο!
    Πολλά φιλιά & καλή εβδομάδα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ αυτή η Ινδία!
    Η Ινδία είναι μια πανέμορφη χώρα με μεγάλη Ιστορία και ποικιλία στην κουζίνα της όπως και η Κινέζικη. Όμως έχει τόσες αντιθέσεις, ειδικά κοινωνικές, που πρέπει να ξεπεράσεις πολλά ταμπού δικά μας για να περάσεις καλά. Είναι ένας άλλος κόσμος που τον θαυμάζεις και ταυτόχρονα τον λυπάσαι κι όταν φεύγεις έχεις ανάμεικτα συναισθήματα.
    Όσο για το σημερινό σου πιάτο , δεν έχω λόγια! Υπέροχη εκτέλεση και παρουσίαση!
    Ένα πάντρευμα πολύ μερακλίδικο!
    Εύγε, Χρυσαυγή μου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το αγαπώ! Το χρωμα του, η μυρωδιά του, η γεύση του, σε ταξιδεύουν... Είναι φανταστικό και το εντυσες με πολυ ωραία περιγραφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο τέλειες οι φωτογραφίες με το τηγάνι !!! Χρώματα και αρώματα όλη η ανάρτηση !!! Πολύ σωστά όσα μας λες για τα ταξίδια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου! Πολύ συμφωνώ με τις σκέψεις σου περί των ταξιδιών. Έτσι είναι όπως τα λες!
    Και η συνταγή σου σούπερ!
    Θα ήθελα να προσθέσω εδώ, πως το μείγμα μασάλα δεν είναι στάνταρ, στην Ινδία τουλάχιστον, διότι ο κάθε μάγειρας προσθέτει ή αφαιρεί υλικά σύμφωνα με τα γούστα του. Οπότε, όποια νοικοκυρά επιθυμεί, μπορεί να παρασκευάσει μείγμα μασάλα μόνη της, αντί να αγοράσει έτοιμο. Το έτοιμο είναι πιο εύκολο, απλώς πας στο κατάστημα και το αγοράζεις, αλλά τι γίνεται αν δεν βρίσκεις;
    Στο blog μου θα βρεις συνταγή για μείγμα μασάλα και διάφορα άλλα νόστιμα πραγματάκια, αν θες να μου κάνεις μία επίσκεψη..
    http://hindiflavours.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με πολύ άρωμα και με συγκλονιστική γεύση!!
    Δεν έχω κάτι καλύτερο να γράψω αυτήν την στιγμή Χρυσαυγή μου, πέρα από το ότι θα ήθελα να το είχα έτοιμο για το αυριανό μας γεύμα :-))
    Πάω να βγάλω τα φιλέτα να ξεπαγώνουν...
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρελαίνομαι για Ινδική και Κινεζική κουζίνα!! Πάντα μου αρέσει να χρησιμοποιώ διάφορα μπαχαρικά στα φαγητά μου για αυτό και προτιμώ την Ασιατική κουζίνα!!! Η συνταγή σου είναι υπέροχη και η παρουσίαση της εξίσου καταπληκτική!!
    Μας άνοιξες την όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εξαιρετικό πιάτο!! Γεμάτο χρώμα και άρωμα !! Με φανταστική παρουσίαση! Μπράβο Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ινδικό πάει να γίνει η αγαπημένη μου κουζίνα! Φαντάσου τρέλα που νιώθω έτσι όπως το βλέπω τέλεια παρουσιασμένο από τα χεράκια σου!
    Εννοείται pin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είχα ιδέα πώς να φτιάχνω ινδικό και δοκίμασα τη συνταγή αυτή.
    Εξαιρετικό αποτέλεσμα, έστω κι αν έκανα μερικές τροποποιήσεις.
    Μόνο μια παρατήρηση:
    η χρήση ρυζιού μπασμάτι είναι υπερβολική και δεν άρεσε στο κοινό, γιατί η ίδια η σάλτσα έχει εξαιρετικά αρώματα τα οποία "μπερδεύονται" από το εκ φύσεως αρωματικό αυτό ρύζι.
    Ένα απλό μακρύκοκκο δένει πιο ωραία κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10