Ο εσωτερικός μου θερμοστάτης έχει χαλάσει εδώ και
αρκετά χρόνια. Οι αισθητήρες που έχω για
τις κληματολογικες αλλαγες δεν δουλευουν με αποτελεσμα η αντοχή
μου στη ζέστη να αγγίζει τα όρια του αδιανόητου, ενω ταυτοχρονα να ειναι ανυπαρκτη στο κρυο. Ζω δηλαδη μέσα σε ενα σώμα που κρυώνει
σχεδόν πάντα και δεν ζεσταίνεται σχεδόν
ποτέ.
Κι ενώ είμαι σαφώς υπέρμαχος της φράσης «παγωτό όλο το χρόνο» αυτός είναι ο μοναδικός
λόγος που δεν μπορώ να το χαρώ τον χειμώνα. Το μυαλό θέλει, μα το σώμα αρνείται. Οριακά λοιπόν, είμαι στην εποχή που μου
επιτρέπει ακόμα να κάνω τους τελευταίους παγωμένους πειραματισμούς πριν ανάψει
για τα καλά ο φούρνος για τα πιο χειμωνιάτικα γλυκά, αλλά και για να ζεσταθεί
το κοκαλάκι μας.
Αρχικά μπήκα στην κουζίνα με μεγαλεπήβολα φθινοπωρινά σχέδια.
Έψησα μπράουνι και μοσχοβόλησε το σπίτι
σοκολάτα. Όταν όμως βγήκα απ΄αυτήν, το μπράουνι ήταν στην κατάψυξη μέσα σ΄ένα
παγωτό βανίλια.
Λίγα λόγια για τη συνταγή.
Μπράουνι υπάρχουν αρκετά και σε διάφορες μορφές. Λεπτά, πιο
χονδρά, σπογγώδη, ζουμερά, λαστιχωτά και με διαφορετικές υφές το καθένα. Το συγκεκριμένο είναι ένα λαστιχωτό, λεπτό
μπράουνι που είναι ιδανικό για να ενσωματωθεί μέσα στο παγωτό χωρίς να λιώσει,
αλλά να παραμείνει σε κυβάκια τα οποία αντιλαμβάνεται κανείς όταν το τρώει. Για να γίνει αυτό,
πρέπει πρώτα να το παγώσουμε στο ψυγείο ώστε να αποκτήσει μια πιο σκληρή υφή
και να κόβεται εύκολα χωρίς να σπάει. Μόλις όμως αυτό ενσωματωθεί στο παγωτό
μαλακώνει ξανά και δημιουργείται ένας εξαιρετικός συνδυασμός μαστιχωτού
μπράουνι με παγωτό βανίλια. Σαν αυτό που ο καθένας θα ήθελε να απολαύσει.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ
Υλικά για το μπράουνι:
1)
60 γραμμάρια βούτυρο
2)
125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3)
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
4)
150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
5)
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
6)
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
7)
130 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
9)
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
10)
80 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας
Επιπλέον υλικά:
Μέθοδος:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (το οποίο είναι αρκετά
μεγαλύτερο από το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε διαστάσεων 25Χ25 εκατοστών)
και το περνάμε με δυο – τρεις γρήγορες κινήσεις κάτω από το τρεχούμενο νερό της
βρύσης ώστε να βραχεί λίγο. Στη συνέχεια το τσαλακώνουμε καλά μέσα στη χούφτα
μας (το στύβουμε δηλαδή) ώστε να φύγει το περίσσιο νερό. Το στρώνουμε καλά στο
ταψάκι που είπαμε προηγουμένως (25Χ25 εκατοστών), με το χαρτί να εξέχει
από τα τοιχώματά του. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και
το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τα 125 γραμμάρια σοκολάτας. Ανακατεύουμε συνεχώς να
ομογενοποιηθούν. Μόλις λιώσουν, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Το αφήνουμε
στην άκρη για λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και προσθέτουμε τα αυγά
ανακατεύοντας ζωηρά με έναν αυγοδάρτη, τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και άχνη),
καθώς και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις
ανακατέψουμε καλά αυτά τα υλικά προσθέτουμε το μίγμα του μπολ με το αλεύρι και
συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τελευταίες προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε και αυτές μέσα στο χυλό του μπράουνι.
Ρίχνουμε το μίγμα του μπράουνι στο ταψί με τη λαδόκολλα όπως
το έχουμε προετοιμάσει και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά
(ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι). Στα
20 λεπτά βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του μπράουνι και αυτό θα πρέπει να
βγει καθαρό αλλά με λίγα τρίμματα επάνω. Αν είναι ακόμα πολύ ρευστό το
περιεχόμενο του γλυκού, το αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα παρακολουθώντας το
όμως για να μην παραψηθεί.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το
αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το αφαιρούμε από το ταψί του βγάζοντας το με το
χαρτί όπως ψήθηκε.
Παίρνουμε 300 γραμμάρια από το μπράουνι που ήδη έχουμε
έτοιμο και το βάζουμε σκεπασμένο καλά στο ψυγείο. Θέλουμε να παγώσει και να
κόβεται σε κυβάκια. Όχι να είναι μαλακό
και να λιώνει. Καλό είναι να το αφήσουμε όλο το βράδυ να παγώσει καλά.
Βγάζουμε το παγωτό βανίλια από την κατάψυξη και το αφήνουμε
για λίγη ώρα στην ψύξη του ψυγείου να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να λιώσει όμως.
Μόλις έχει μαλακώσει καλά, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και
προσθέτουμε τα κομματάκια του μπράουνι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν χωρίς
όμως να κάνουμε βίαιες κινήσεις για να μην λιώσουν. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα, τοποθετούμε το
παγωτό σε ένα δοχείο παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει πλέον καλά
για να το καταναλώσουμε!
Καλή επιτυχία!!!
Tip:
Μου αρέσει που γράφεις ''το μπράουνιπου θα περισσέψει το τρώμε σκέτο σαν γλυκό!!!!''
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχαχαχχααχ ,το καταβροχθίζουμε,Χρυσαυγή μου!!!
Ακόμα μια φορά εξαίρετες οι φωτογραφίες...εγώ έφαγα το μπράουνι με τα μάτια!Καλή εβδομάδα!
χαχαχχαχχαα Είπα κι εγώ να το διευκρινίσω μπας και κανένας χρησιμοποιήσει τα 300 γραμμάρια που προϋποθέτει η συνταγή και πετάξει το υπόλοιπο!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχα Το ανέκδοτο της ημέρας. Ε, Αλέκα???
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!!!!!!!!!
Ευχαριστώ!
Έλα βρε Χρυσαυγή μου... Μου τρέχουν τα σάλια πρωί πρωί....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγκρατήσου Νοτούλα γιατί είναι μεγάλη η μέρα!!!!!!!!!!!!!!
Διαγραφήενταξει.. το πηρα αποφαση.. δεν θα αδυνατισουμε ποτε... brownieeeeeeesss !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαααααα
ΔιαγραφήΤσουπωτούλες for ever Ελπίδα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέλεια*2 Τέλεια ανάρτηση σε μία τέλεια φθινοπωρινή ημέρα! Και μην μου μουρμουράς που δρόσισε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια πολλά :**
Εντάξει! Μούγκα για το φθινόπωρο που μόλις έφτασε.
ΔιαγραφήΘα πνίξω τον πόνο μου στο μπραουνοπαγωτό!
Φιλούρες!!!!!!!!!!!!
Νομιζω οτι θα πεταχτει το μπραουνι απο την οθονη!!!!! Πολυ ωραιες φωτογραφιες αυτες οι κοντινες που βλεπεις ακριβως πως ειναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για το παγωτο....ειναι μια πολυ ωραια ιδεα για να κανουμε πιο τσαχπινικο ενα σκετο παγωτο βανιλια!!
Πολυ θα το ηθελα τωρα με συννεφια, αερα και καταιγιδες!!! Ειναι παντος καιρου αλλωστε!!!
Θελω παγωτομπραουνι! Θελω παγωτομπραουνι!
Ήταν πολύ ωραίο και σκέτο αλλά ήταν ωραιότερο μέσα στο παγωτό. Και παρόλο που λες "θα φάω μπράουνι με μπάλα παγωτό επάνω" έχει μεγάλη διαφορά το να το ενσωματώσεις μέσα στο παγωτό και να αναμειχθεί, να μαλακώσει και να πάρει τη γεύση το ένα από το άλλο!
ΔιαγραφήΦτιάξ΄το και θα με θυμηθείς!!!!!!!!!!!!!!
Απορώ πως κατάφερες και κράτησες αυτό το brownie τόσες ώρες μέχρι να κρυώσει για να το βάλεις στο παγωτό. Δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το στάδιο στην δική μου κουζίνα... Λαχταριστό, υπέροχο το παγωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
Όταν βάζω στόχο την απόλαυστη, τότε μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί για να φάω αυτό που έχω ονειρευτεί!!! χαχα Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να το θες πολύ!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου!
Καλό σου βράδυ!
1ον.Έχουμε διαφορετικούς θερμοστάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνιμα ζεσταίνομαι,από μικρή έχω απομονώσει τα μάλλινα, στα -ρούχα-που-οφείλω-να-δώσω,και χειμώνα καλοκαίρι φορώ κοντομάνικα.Τα ελαφρά μπουφάν είναι επικουρικά της χειμωνιάτικης εμφάνισης που πρέπει να εχω ,αν δεν θέλω να φαίνομαι εξωπραγματική!Η Ισλανδία και οι βορειότερες χώρες είναι ο επίγειος παράδεισος μου.
2ον.Το μπράουνις είναι θρησκεία.Ως τώρα γευόμουν τα μπράουνις με μπάλες παγωτού δίπλα τους και αναστέναζα από την υπερβολική δόση γευστικής ευδαιμονίας που λάμβανα μονομιάς!
Τώρα μου σέρβιρες το αντίθετο και μπλόκαρε το σύστημα κατανομής των αγαπημένων μου γλυκισμάτων!
Χρειάζεται επαναφόρτιση !
3ον.Η πρόταση είναι ευφυής,επονείδιστη και ουδόλως βιώσιμη(για να μεταχειριστώ κσι επίκαιρες κουβέντες ).....Ευφυής γιατί ....δεν χρειάζεται επεξήγηση.
Επονείδιστη ,γιατί ένα κιλό παγωτο με μισό ταψί μπράουνις μέσα.....πόσα μαξιλαράκια λιπώδους ιστού να τοποθετηθούν στην περιφέρεια?.....
Μη βιώσιμη,γιατί πόσες μερες αντέχει η κατάψυξη να κρύβει αυτον τον γευστικό θησαυρό ?.....
4ονΚάτι πρέπει να κάνουμε με αυτές τις φωτογραφίες.....
Είναι βασανιστικές!Αντικατοπτρίζουν μια εικονική πραγματικότητα που προσωπικά με ´´ θλίβει ´´,γιατί η επιστημονική φαντασία του Spielberg μπορεί να προσφέρει λύσεις στους κινηματογράφους ,αλλά εδώ η κατάσταση είναι πολυ πίσω.....δεν μπορω να απλώςω το χέρι μου ,ούτε για μια μπάλα παγωτού!!
5ον και τελευταίο ....
Τα μηνύματα που στέλνεις.....
Υπνωτίζουν.Ναι,υπνωτίζουν.Άκουσε με.
Θέλουν να με οδηγήσουν,με απρόθυμα είναι αλήθεια βήματα,στην κουζίνα μου,να κάνω - άκου τώρα!!!-μπράουνις!!Και μετα παγωτο και μετά έτσι υπνωτισμένη καθώς θα είμαι να το φάω,το υποσυνείδητο μου θα αρνείται φυσικά,αλλά η ύπνωση είναι βαθιά .....βαθιά.....βαθιά.....
Και γαβάθα με το παγωτο αδειάζει ....
Ντροπή σου Χρυσαυγή!
Αυτό έχω να πω μόνο!
Άντε ,,,,και πολλά πολλά φιλιά!
Έχω πέσει κάτω από την καρέκλα και γελάω!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΚαταλαβαίνεις φυσικά ότι Νο 3 με την επονείδιστη και μη βιώσιμη πρόταση, με έχει τσακίσει!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή πως τα σκέφτεσαι αυτά και τα γράφεις??? Δεν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το μπραουνοπαγωτό μου με καλύτερο και περισσότερο επίκαιρο τρόπο. Ψηφίζω χωρίς δεύτερη σκέψη "Φωτεινή"! Τελεία και παύλα!
Φιλιά πολλά και μετεκλογικά βεβαίως!!!!!!!!!!!
Χρυσαυγή μου....τις σταγόνες σοκολάτας τις προσθέτουμε να φανταστώ ,στην τελευταία φάση της ανάμειξης των υλικών για να μείνουν ατόφιες ή μήπως δρν διάβασα κάτι σωστά σπό την λιγούρα μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωτεινή όλα καλά τα διάβασες και η λιγούρα σου δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει την ανάγνωση. Αντιθέτως η δικιά μου λιγούρα την ώρα που το έγραφα και το ξαναθυμόμουν με έκανε να παραλείψω τις σταγόνες. Ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι βλέπεις, τι να σου κάνει? Ήρθαν και τα πρωτοβρόχια και θόλωσε. Πρόκειται για παράλειψη. Τις σταγόνες τις προσθέτεις στο μίγμα του μπράουνι τελευταίες πριν το βάλεις στο φούρνο να ψηθεί. Θα διορθώσω αμέσως το λάθος μου στη συνταγή!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ που το επεσήμανες!!
Φιλιά πολλά ξανά!
Καλά το μπράουνι το λυπάμαι να το κρατήσω για το παγωτό! Θα το είχα τσακίσει έτσι όπως είναι με λίγο παγωτό βανίλια!! Anyway, μου αρέσει πολύ αυτή η γεύση παγωτού είναι σίγουρα πρωτότυπη και λαχταριστή!! Εγώ κρατάω και τη συνταγή των μπράουνις σκέτα (χα χα!) Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σκέτη η συνταγή θα σου χρειαστεί. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο Αθηνά!!!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!!!
Ευχαριστώ πολύ!
Εντάξει !! :-) Ο τίτλος και μόνο είνα υπερ λαχταριστός !! Και φωτογραφίες φυσικά δίνουν συνέχεια ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή Ιδέα Χρυσαυγή!
Σε ευχαριστώ πολύ Άρη! Χαίρομαι που αν και είσαι υποστηρικτής της υγιεινής διατροφής κατάφερα να σου τραβήξω την προσοχή με αυτό το κολασμένο παγωτό!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
ή το τρως με μια μπάλα από το παγωτό μπράουνι για να ολοκληρώσεις το έγκλημα σωστά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμην κάνουμε μισές δουλειές!
χαχαχα Χαίρομαι που συνεχίζεις το tip μου Εύη!!!!!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΑν και το πήγες πολύ μακριά, συμφωνώ και επαυξάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τί κάνεις Χρυσαυγή μου;;;; Μου λες!!!!!!!!!!! Με έχεις πεθάνει κι ας έχω καλό θερμοστάτη!!!! Αυτές οι φωτό σου με τρελλαίνουν αλλά και η συνταγή και το μπράουνι και το παγωτό...ούφ... άντε να κάνεις διατροφή!!!! Κι όχι τίποτα... αλλά έτρωγα ένα γιαουρτάκι με χαμηλά λιπαρά κι έβλεπα το παγωτό... ναι εκείνο με το ένα και μοναδικό κουταλάκι και τα δύο κατάμεστα μπολάκια!!! Αυτό είναι τιμωρία!!!! Πολύ λαχταριστό και φαντάζομαι...γευστική πανδαισία!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
θα συμφωνησω με την ευη απο πανω!! δεν θα προλαβει το μπραουνι να κρυωσει να γινει παγωτο κατευθειαν ανακατεμα με παγωτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνομιζω οτι αυτη τη γευση θα πρεπει να την εχουν κ τα παγωτατζιδικα!!! υπεροχο!!!!
Κι εγώ φανατική του παγωτού όλο το χρόνο και φανατική της ζέστης! Παγωτό μπράουνι, μόνο σάλια στο στόμα μπορεί να μου φέρει! Πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκομη και με αυτη την ξαφνικη αλλαγη του καιρού θελω μια μπαλίτσα μετα το μεσημεριανο ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Φαίνεται πολύ ωραίο το παγωτό! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τον χειμώνα δεν μπορώ να φάω παγωτό, αλλά το καλοκαίρι τρελαίνομαι γι' αυτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα! Και το αγαπημένο μπράουνι και το αγαπημένο παγωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήενταξει...δεν ξερω τι να διαλεξω...το brownie μονο του ή μεσα σε παγωτο? να βαλω ενα κομματι κεικ και απο πανω και το παγωτο???????
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η συνταγή σου για τα μπράουνι και το να τα βάλεις μέσα στο παγωτό!! Υπέροχη ιδέα μιας και το παγωτό είναι ο καλύτερος φίλος του μπράουνι ! Υπέροχες επίσης και οι φωτογραφίες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμπτωματικά και το δικό μου καινούριο post είναι μπράουνις , μάλλον ο φθινοπωρινός καιρός θα φταίει! http://cookingwithgiorgos.blogspot.gr/2015/09/oreo-brownies.html
Τι να σου πω βρε κοπέλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας "ξέκανες" και άντε τώρα να ξεκολλήσουμε από την οθόνη, για να πάμε για διάβασμα..γιατί πρέπει να σου πω, ότι είχα και παρέα καθώς σε διάβαζα!!
Τους χαιρετισμούς μου και βολεύομαι κι με σκέτο ένα τόσο δα κομματάκι μπράουνι :-))
Κοπελιά μου αμαρτία..........ντροπή, αίσχος.................δεν περιγράφω άλλο!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει με τελειώσατε...έρχομαι από μια φίλη μπλόγκερ που είχε συνταγή για ψάρι (που έτσι κι αλλιώς παθαίνω πλάκα με αυτά) κι έρχομαι εδώ και κοντεύω να λιποθυμήσω στην θέα των φωτογραφιών. Υπέροχα παρουσιασμένη συνταγή ακόμη και με τις δροσούλες του καιρού... Ευχαριστούμεεεεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό με το θερμοστατη το έχω κι εγώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω σταμπάρει μια παρόμοια ιδέα από την αρχή του καλοκαιριού, δυστυχώς για τη γεύση μου και ευτυχώς για τη σιλουετα μου, δεν πρόλαβα να την κάνω....
Σε κρίση μεγάλης γουρουνιάς πάντως, εγώ θα έβαζα ένα κομμάτι μπραουνι, με μια μπάλα από αυτό το παγωτό από πάνω....
Τρεις διαφορετικές υφές είναι πάντα καλύτερες από δύο!
2 πειρασμοί σε 1!!! Εγώ και χειμώνα τρώω παγωτάκι δεν έχω θέμα...ειδικά αυτό δηλαδή χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφή