7 Σεπτεμβρίου 2015

Τυρόπιτες







Η Ν είναι από τα παιδιά που ανυπομονούν  ν΄αρχίσει το σχολείο γιατί λέει βαρέθηκε το καλοκαίρι.  Γνώριζα  φυσικά από τότε που ήταν ακόμα στην κούνια,  ότι δεν μου μοιάζει σε τίποτα αυτό το πλάσμα, αλλά αυτό με το καλοκαίρι ήταν ένα πλήγμα που το φέρνω πολύ βαρέως. 

Να φτάνει η μάνα να παρακαλάει να κρατήσουν κι άλλο οι καλοκαιρινές διακοπές και το παιδί να εύχεται ν΄αρχίσει το σχολείο. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το χάσμα των γενεών εδώ πέρα και δεν ξέρω τελικά ποια από τις δυο μας είναι η ανώριμη σ΄αυτή τη σχέση. 





Τέλος πάντων, επειδή το πότε θα αρχίσει το σχολείο δεν είναι ούτε στο χέρι το δικό μου, ούτε και στο δικό της  μάζεψα το κουράγιο  μου, μάζεψα την θλίψη που έρχεται μαζί με τους πρώτους Βοριάδες του Σεπτεμβρίου και είπα να φερθώ έξυπνα ώστε να μην μου πέσουν όλα μαζεμένα. 


Έτσι βρέθηκα να φτιάχνω τυρόπιτες, τυροπιτάκια, κρουασανάκια και μάφινς και να τα αποθηκεύω στον καταψύκτη. Μαζί με τα τοστ και τα κέικ σίγουρα θα με απαλλάξουν για αρκετό  καιρό από την έννοια του πρωινού στο σχολείο.  



ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ 

Η συνταγή βγάζει 4 μεγάλες τυρόπιτες των 2 μερίδων η κάθε μία.


Υλικά για το φύλλο: 


     1)      500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

     2)      200 γραμμάρια μπύρα ξανθιά

     3)      8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

     4)      1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Υλικά για τη γέμιση: 


    1)      200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού

    2)      150 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο

    3)      150 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

    4)      3 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ

    5)      1 μεγάλο αυγό




Μέθοδος:


Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη.


Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και ανοίγουμε μια λακκούβα με το χέρι μας στη μέση. Εκεί ρίχνουμε πρώτα το λάδι. Με τα δάχτυλά μας ανακατεύουμε ψιχουλιάζοντας το αλεύρι με το λάδι.  Μόλις γίνει το αλεύρι σαν ψίχουλα, αρχίζουμε να προσθέτουμε την μπύρα σταδιακά ενώ ταυτόχρονα ζυμώνουμε. Ενδέχεται να μην τη χρειαστεί όλη αλλά ίσως και να θέλει λίγο παραπάνω. Αυτό εξαρτάται από το αλεύρι. 




Δημιουργούμε μια ζύμη που να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Την φτιάχνουμε σαν μπάλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ. Την αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον μία ώρα. Καλύτερα περισσότερο. 




Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και ανακατεύοντάς τα πολύ καλά μέχρι ομογεννοποιηθούν. 




Όταν έχει περάσει η ώρα που πρέπει να μείνει η ζύμη και να ξεκουραστεί τότε είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τις τυρόπιτες. 


Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και σχηματίζουμε  4 μπάλες.




Με πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο αρκετά λεπτό ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα χωρέσει το ¼ της γέμισης μέσα. Αν χρειάζεται ρίχνουμε στην επιφάνεια που ανοίγουμε το φύλλο λίγο αλεύρι. Σε εμένα δεν χρειάστηκε γιατί η ζύμη δεν κολλούσε καθόλου. Παρ΄όλα αυτά αν δούμε ότι κολλάει πασπαλίζουμε την επιφάνεια που δουλεύουμε με αλεύρι αλλά όχι πολύ καθώς το ζυμάρι θα σκληρύνει. 




Όταν έχουμε ένα μεγαλούτσικο δίσκο ζυμαριού σταματάμε το άνοιγμα. Βάζουμε στο κέντρο του το ¼ της γέμισης.




Με την ανάποδη ενός κουταλιού το απλώνουμε κυκλικά δημιουργώντας έτσι έναν μικρότερο δίσκο, προσέχοντας να αφήσουμε περιθώριο γύρω γύρω γιατί θα χρειαστεί όταν θα κλείσουμε την τυρόπιτα αλλά και γιατί όσο πιο κοντά στο άνοιγμα είναι η γέμιση τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να χυθεί κατά το ψύσιμο.




Τώρα διπλώνουμε τη ζύμη στα δύο δημιουργώντας ένα ημικύκλιο. 




Τέλος κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και «κεντάμε» το φύλλο με τα δάχτυλά μας σε όλο το μήκος του ανοίγματος ώστε να την κλείσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.  




Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 ζυμαράκια που έχουμε δημιουργώντας έτσι συνολικά 4 μεγάλες τυρόπιτες. (Στο στάδιο αυτό μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τις ψήσουμε όταν τις χρειαστούμε).




Τις βάζουμε όλες ή όσες χωράνε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα και από πάνω αλλά και από κάτω. 




Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστές ή κρύες! 


Καλή επιτυχία!!

 


41 σχόλια:

  1. Kαλημερα..... μμμμμ παιρνω μια και φευγω (ωραιο σχλημα)!

    ΥΓ
    Παντως κι εγω μικρη καποια στιγμη βαριομουν το καλοκαιρι και ηθελα να γυρισω σπιτι μου να δω τις φίλες μου.
    Τωρα πια εχουν αλλαξει τα πραγματα... μαλλον ειναι θέμα ηλικιας χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε μία που κάνει για δύο. Είναι μεγάλη.. Μεγαλύτερη από μια παλάμη. Νομίζω θα σου φτάσει!!!

      Υ.Γ. Εγώ γιατί ποτέ δεν βαριόμουν το καλοκαίρι? Μου λες? χαχα

      Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι, ναι μου φτάνει και μία χα χα!

      ΥΓ
      Μπορει να παιζει ρόλο το ζώδιο ;)

      Διαγραφή
  2. ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ...μαγική λέξη...δεν θα τις βαρεθώ ποτέ!!!!
    Τη συγκεκριμένη τη δοκίμασα και είναι πράγματι φανταστική ακόμη και ...κρύα!!! (δεν άντεξα να περιμένω να ζεσταθεί)
    Πολύ ωραίο ζυμάρι, σούπερ γέμιση, καλλιτεχνικό κέντημα, ωραίες και λιτές φωτογραφίες!
    Έμεινα καμιά να στείλεις?????????

    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, δεν άντεξες.. Τι να σου κάνω?
      Καλύτερα ζεστή πάντως για μένα. Τα τυριά λιώνουν και το ζυμαράκι θρυμματίζεται.

      Το κέντημα βλέπεις το έχω μάθει από μικρή, μαζί με τα γαλλικά και το πιάνο! χαχαχαχα

      Καλό και βροχερό απόγευμα!!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! Τι ωραία ιδέα, νομίζω θα σε αντγράψω. Το φύλλο φαίνεται τραγανό όπως μου αρέσει και λατρεύω το κατίκι όπου υπάρχει. Με την τελευταία σου φωτογραφία μου έτρεξαν τα σάλια!!!
    Κι εμένα η κόρη μου ανυπομονεί να αρχίσει το σχολείο για να δει τις φίλες της. Τι να πω για την σημερινή νεολαία.... χι χι χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου και σένα Νοτούλα!!!
      Να με αντιγράψεις. Μα γι΄αυτό τα μοιράζομαι όλα εδώ. Για να δίνω αλλά και να παίρνω και από εσάς ιδέες. Ετσι προχωράμε..

      Το φύλλο δεν είναι τραγανό. Δεν κάνει δηλαδή κρατς κρουτς. Μονάχα όταν βγει από το φούρνο για λίγο που είναι φρεσκοψημένο είναι ας πουμε πιο σκληρό και τραγανό. Μετά όταν τις αποθηκεύουμε μαλακώνει. Η μπύρα ωστόσο κάνει πολύ καλή δουλειά στη ζύμη. Όσο για το κατίκι, είναι όντως ένα πολύ ωραίο τυρί που δίνει κρεμώδη υφή στη γέμιση. Νομίζω θα σου αρέσει το αποτέλεσμα.

      Όσο για τη σημερινή νεολαία, τι να πεις εσύ, τι να πω κι εγώ?? Χάλασαν οι νέοι! χαχαχαχαχαχαα

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
    2. Και ας μην κάνει κρατς κρουτς σχεδιάζω να τις φτιάξω σύντομα.

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίες οι τυρόπιτες... δεν τις βαριέσαι ποτέ!!! Και οι δικές μας παρακαλούν να αρχίσει το σχολείο... χάλασαν τα παιδιά!!!! χαχαχαχαχα
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου! Καλώς όρισες στην πατρίδα από το υπέροχο ταξίδι σου!
      Τις τυρόπιτες νομίζω πως όποιος τις τρώει δεν τις βαριέται ποτέ. Ετσι κι εγώ σαν κι εσένα.
      Καλή προσαρμογή σου εύχομαι και ειδικά σήμερα με τις πρώτες μπόρες που έπεσαν εδώ μπορώ να σου ευχηθώ καλό Φθινόπωρο!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Τί φανταστική ιδέα να τις καταψύξεις!! Και μου άρεσε ο συνδυασμός, είναι κάτι που θα έτρωγα ευχαρίστως!! Πόσο εύκολο το κάνεις να φαίνεται το άνοιγμα του φύλλου!! Λες να το ξανατολμήσω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάψυξη είναι ένα μαγικό για μένα πράγμα!!! Φτιάχνω κατά καιρούς διάφορα πράγματα και τα βάζω εκεί. Τα "ξεχνώ" και όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή τα ανασύρω από τα άδυτά της και δεν ξέρεις για τι ευκολία μιλάμε!! Η χαρά μου είναι ανείπωτη!!!

      Όσο για το φύλλο, είναι πραγματικά εξαιρετικά εύκολο να ανοιχτεί. Φυσικά και να το τολμήσεις. Δεν θα χάσεις. Το πολύ πολύ αν δεις ότι σε δυσκολεύει η μεγάλη τυρόπιτα φτιάξει πιο μικρές. Χώρισε δηλαδή τη ζύμη και τη γέμιση σε 8 ίσα μέρη!! Θα δεις ότι δεν θα σε ταλαιπωρήσει καθόλου.

      Καλό απόγευμα Αθηνά!

      Διαγραφή
  6. Κι εγώ να σου πω την αλήθεια, όταν έφτανε ο Σεπτέμβριος ήθελα να ξεκινήσω το σχολείο.
    Οι τυρόπιτες υπέροχες, εύκολες και σίγουρα πολύ νόστιμες με τον συνδυασμό τυριών. Και από την στιγμή που καταψύχονται και καλά ακόμη πιο ιδανικές!
    Λογικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του αντί για λευκό, σωστά;
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αγγελική μου.
      Φυσικά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του.
      Είναι πολύ ωραίο αλεύρι και πραγματικά θα τις κάνω έτσι την επόμενη φορά που θα τις φτιάξω!!!!!!!!!!!!

      Καλό απόγευμα!!! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραίες τυρόπιτες! Πολύ λαχταριστό ζυμάρι!
    Είμαι και εγώ από εκείνες που παρακαλούν να έρθει το Φθινόπωρο, χιχιχι!
    Καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά εμείς οι λίγοι, μα πιστοί υποστηρικτές του καλοκαιριού νιώθουμε πραγματική μοναξιά τέτοιες μέρες, βλέποντας όλους να πανηγυρίζουν για την έλευση του φθινοπώρου.. Αχ!

      Θα πνίξω τον πόνο μου στις τυρόπιτες, το βλέπω!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα Μαρία!

      Διαγραφή
  8. Εύκολη η διαδικασία της ζύμης και πιστεύω ότι η μπύρα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την υφή της.Η γέμιση με το κατίκι με κέρδισε ,οπότε θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως,αφού για πίτες ποτέ κανείς δε λέει ''όχι''.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες Αλέκα. Η μπύρα κάνει ωραίο το ζυμάρι και το κατίκι κρεμώδη τη γέμιση!!! Θάνατος! χαχα
      Σε φιλώ! Καλή επιτυχία στις τυρόπιτές σου!!!

      Διαγραφή
  9. Ζεστές με το τυράκι να είναι σε δίλλημα.....να μείνει στην θερμή αγκαλιά της τραγανής ζύμης ή να αρχίσει να ρέει προς τα έξω, γιατι η πρόκληση είναι σπιρτόζικη?....
    Προσωπικά τις θέλω ζεστές!Αν είναι δυνατόν μόλις βγουν απο τον φούρνο!
    Και να έχουν πιάσει οι ευεργετικές φθινοπωρινές δροσιές, για την καλύτερη κσι μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της απόλαυσης!
    Πάντως μαζί με το κέικ πιστεύω ότι είναι το ιδανικό κολατσιό για το σχολείο!
    Ίσως και η Ν,αυτό να σκέφτεται και βιάζεται για την σχολική αρχή.....
    Δεν είναι τυχαίο που πολλοί από εμάς ,τα γεγονότα τα συνδέουμε στο μυαλό μας με γεύσεις!!
    Ωραίο ξεκίνημα για τα πρώτα φθινοπωρινά σνακ Χρυσαυγή μου!
    Καλή εβδομάδα γλυκιά μου!
    Δώσε φιλάκια στα γλυκά σου κορίτσια!Άντε και σε σένα .....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή συμφωνώ κατά το ήμισι!
      Εγώ είμαι της ομοιοπαθητικής βλέπεις.....
      Θέλω ζεστή την τυρόπιτα ακριβώς όπως και εσύ (αχνιστή ακόμα καλύτερα) αλλά να την τρώω στον καύσωνα! χαχαχαχα
      Αυτό σημαίνει απόλαυση για μένα!
      Χθές παρ΄όλα αυτά που έβρεχε από το μεσημέρι ως το βράδυ καταρακτωδώς σε σκέφτηκα πολλές φορές... Είπα "μια ψυχή εκεί στα βόρεια θα ήταν πολύ χαρούμενη αυτή τη στιγμή"!!
      Και να που σήμερα είπες ότι η βροχή ήρθε σε σας και εδώ βγήκε και πάλι ο ήλιος!!

      Συμφωνώ φυσικά για τις μνήμες που λες, οι οποίες συνδέονται με το τι τρώγαμε στην παιδική μας ηλικία, αλλά δεν νομίζω ότι γι΄αυτό η Ν θέλει να αρχίσει το σχολείο!! χαχα

      Καλή εβδομάδα και σε σένα αν και Τρίτη σήμερα!
      Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Κάτι μού λέει πως με την Ν θα κάνουμε πάρα πολύ καλή παρέα!!!!!!! Χαχαχαχαχαχα
    Θέλω να φάω την τελευταία σου φωτογραφία! Λαχταριστή όπως πάντα!
    Άντε και καλό μας ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ (χιχιχιχι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, επιτέλους!!!! Χρόνια και ζαμάνια ντε κάναμε να σε δούμε!!!
      Δεν μιλάω για το δικό μου μπλόγκ, αλλά για το δικό σου φυσικά!
      Σε κερνάω τυρόπιτα. Εσύ πιάσε δουλειά με τις κατασκευές σου να δούμε όλα τα καινούρια σου!!!
      Σε φιλώ Δήμητραααααααααααααααααααααααα!

      Διαγραφή
  11. Μα φαίνονται τόσο τέλειες !!! Εγώ που δεν πολύ τρώω τυρί, τις βλέπω και αλλάζω γνώμη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε το παιδάκι αγάπες με το σχολειό, κοινωνικότατο παιδάκι και φιλομαθές. Μπράβο στο παιδάκι! Και μπράβο στη μαμά που του φτιάχνει τυρόπιτες! Τι με κάνεις τώρα που δεν έχω μπύρα; Λοιπόν, αύριο η τυρόπιτα, εντάξει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Μαρθούλι!
      Βρε μπύρα δεν έχεις? Τς τς τς!!
      Αύριο τυρόπιτα και αυτό είναι υπόσχεση!!! χαχα

      Φιλιά πολλά και καλώς σε βρήκα!!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. σε μια τυρόπιτα δεν λέω ποτέ όχι!! κι αν είναι extra large ακόμα καλύτερα!!!
    ωραία τυριά χρησιμοποίησες, μου αρέσει πολύ το κατίκι!
    καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι extra large! Είναι δύο τυρόπιτες σε μια.
      Ιδανική ποσότητα για δύο άτομα, ή για ένα αν φάει μεσημέρι και βράδυ.
      Το κατίκι τελικά σε όλους αρέσει και πίστεψέ με κάνει ωραία και κρεμώδη γέμιση.
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Φιλιά Εύη μου!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Κι΄ εγώ παρακαλώ να αρχίσει και πάλι το σχολείο (για τους δικούς μου λόγους ίσως....) καλή μου Χρυσαυγή, οπότε κράτα μια-δυο τυροπιτίτσες και για μένα στην άκρη του καταψύκτη, έτσι;

    Μου αρέσει ιδιαίτερα η φωτογενενής και άκρως δελεαστική ζύμη σου.

    Καλό απόγευμα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν σίγουρη ότι θα πρόσεχες τη ζύμη μιας και είσαι μαστόρισσα στις ζύμες και γενικώς το ψάχνεις. Δοκίμασέ την λοιπόν για τον μικρό σου μπόμπιρα!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!!
      Φιλιά!!!!!!!!1

      Διαγραφή
  15. Toυ φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν ... καταψύχουν!!! χιχι...
    Πολύ ωραία η σκέψη σου Χρυσαυγή μου και βολική.
    Υπέροχες οι τυρόπιτες. Το ζυμάρι φαίνεται φανταστικό...στην πρότελευταία φωτογραφία νομίζω πως αν την αγγίξω θα βουλιάξει το ζυμαράκι ;)

    Τι να πω...παιδιά... δεν καταλαβαίνουν. Ανάποδα παιδί μου (χιχι)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Ωραίο το λογοπαίγνιο με την παροιμία.
      Ε, ναι η κατάψυξη είναι ένα θαυματουργό εργαλείο για κάθε γυναίκα νομίζω. Σου λύνει τα χέρια!
      Το ζυμαράκι όντως ήταν πολύ πολύ καλό και εύπλαστο! Καλά σου φαίνεται στη φωτογραφία λοιπόν!!

      Καλή εβδομάδα Μάριον και ευχαριστώ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Είναι να σε τρελαίνουν πάντως καμιά φορά... Άκου θέλει να αρχίσει το σχολείο.... Μη χειρότερα! Εγώ ακόμα και τώρα στις 10 Σεπτεμβρίου παθαίνω κατάθλιψη!
    Βέβαια, με τέτοιες τυρόπιτες θα την ξεπερνούσα εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελα και εγώ βαρέθηκα το καλοκαιρι, τι να το κάνεις άμα είσαι κλείσμενη σε ένα γραφείο ολη μέρα?? Εν τω μεταξύ αναρωτιόμουν που μπορώ να βρω αυτούς τους Βοριάδες του Σεπτεμβρίου που αναφέρεις. Αν μπορεις παρήγγειλε μου 2-3 γιατι εχω σκάσει.... Πάντως αυτες οι τυρόπιτες, τυρο-καλτσόνε τις βλεπω εγώ, δνε ξέρω τι λες εσύ μου φαίνονται τόσο ωραίες και τόσο λαχταριστές, είναι και γνωστή η αδυναμία μου για το συγκεκριμένο είδος άλλωστε.... έπος.. είναι και σωστό το μέγεθος, να μην ταλαιπωριόμαστε με πολλές επαναλήψεις (προς την κουζίνα) και κουραζόμαστε με αυτή τη ζέστη, δεν λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και γω το βαριομουν το καλοκαιρι !!!! και μικρη κ τωρα μεγαλη!!! το χειμωνα νιωθω πιο δημιουργικη !! καλα οι πιτουλες ολα τα λεφτα!! το φυλλο αυτο πρεπει να ειναι φανταστικο σαν αυτα απ τους φουρνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μου άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα και από το πρωί έχω πιει μόνο καφέ! Να είχα μία από τις τυροπιτούλες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι τυρόπιτες είναι το αγαπημένο μου πρωινό!Και φαντάσου οι δικές σου που είναι κάτι παραπάνω! Σίγουρα θα δοκιμαστούν κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αχ τι μας κανεις μεσημεριατικα με τις συνταγες σου , δεν μας λυπασαι ? ποτε θα αδυνατισουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όπως έγραψα και στο instagram, οι πιο νόστιμες, σπιτικές τυρόπιτες που έχω φτιάξει στη ζωή μου!!! Μιλάμε για κεραυνοβόλα αγάπη εδώ στο σπιτικό μας!!! Δεν έμεινε ψίχουλο από τις 4 τυρόπιτες για να πάρουν τα τέκνα στο σχολείο την επομένη:)))
    Πανεύκολη εκτέλεση με τη βοηθεια των αναλυτικών οδηγιών σου Χρυσαγούλα!! Πολύ σ'ευχαριστούμε για την απογειωτική συνταγή!!! Μπήκε στις αγαπημένες μας:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξαιρετική η συνταγή, βγήκε τελεια η τυροπιτουλα. Μια ερώτηση έχω : αυτες τις πιτουλες που κατεψυξα, πρεπει να τισ ξεπαγωσω πριν τις ψησω; Η κατευθειαν απο την καταψυξη τις βαζω στο φουρνο; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ρωτησω κατι??Οταν τα βαζετε στην καταψυξη τα βαζετε ψημενα ή ωμα? Το κεικ μπαινει κανονικα? Και πως τα αποψυχετε? Σε θερμοκρασια δωματίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή