12 Οκτωβρίου 2015

Τριαντάφυλλα μήλου (ατομικές μηλόπιτες)







Τριαντάφυλλο. Το άνθος  του έρωτα. Εμπνέει για να το χαρίσει  κανείς στην αγαπημένη του και δίνει πολλούς πόντους σε αυτόν που το προσφέρει, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη  ρομαντική διάθεση. Δύσκολο να λάβει μια γυναίκα ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα και να μην... «πέσει»!



 Όλα αυτά στο μυαλό των άλλων, γιατί στο δικό μου δεν λειτουργούν  δυστυχως αυτά τα στερεότυπα. Ο ρομαντισμός κι εγώ βλέπετε πήραμε διαζύγιο από πολύ νωρίς, ούτε καν θυμάμαι από  πότε. Μάλλον ποτέ δεν υπήρξα ρομαντική και με τα χρόνια απομακρύνεται η πιθανότητα να γίνω. Μήπως τελικά ρομαντικός γεννιέσαι? 




Ένα περιστατικό, έντονα χαραγμένο στη μνήμη μου, που το ανακαλώ όποτε θέλω να αφηγηθώ κάτι πολύ χαρακτηριστικό για να μπει κανείς αμέσως στο νόημα,  ήταν αυτό που συνέβη σε μια  εκδρομή,  πριν πολλά – πολλά χρόνια.  Τα χρόνια της αθωότητας που ακόμα και τότε αθώα μπορεί να ήμουν, ρομαντική όμως δεν... 


Πρώτη φορά εκδρομή στην Αράχωβα.  Άριστη επιλογή για ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο  μιας πολύ φρέσκιας σχέσης. Just the two of us.  Στα μέλια που λέμε.  Περπατώντας στα σοκάκια, χαζεύοντας τα υπέροχα πετρόκτιστα και νιώθοντας το μαγνητισμό και την έντονη ερωτική ενέργεια που αποπνέει η περιοχή, ξύπνησαν  μέσα μου ένστικτα. Ένστικτα αρχέγονα. Ειδικότερα, το πρώτο και κυρίαρχο ένστικτο του ανθρώπου, αυτό της επιβίωσης. 




Σ΄έναν περίπατο στην πόλη το μάτι μου σταματούσε μονίμως όχι στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ούτε στα πετρόκτιστα κτίρια, αλλά στα χοντρά, χωριάτικα λουκάνικα που κρέμονταν στις βιτρίνες των κρεοπωλείων αλλά και έξω από αυτά. Μα και να θέλεις ν΄ αγιάσεις δε σ΄αφηνουν...  Σχεδόν χτυπούσε το κεφάλι μου πάνω τους καθώς περπατούσα στο πεζοδρόμιο  και σταματούσα μονίμως  να τα χαζέψω λες κι επροκειτο για το άγαλμα του Ηνίοχου στους Δελφούς. Για τετοιο δέος μιλάμε! Κι ο θαυμασμός ήταν τόσο πηγαίος που έβγαζα επιφωνήματα χαράς  φλυαρόντας ταυτόχρονα για καρβουνιές, κοψίδια, σαγανάκια και μπύρες. Φαντάσου δηλαδή να υπήρχε τότε το instagram! Θα το είχα "ρίξει" από τις πολλές foodporn στιγμές μου στην Αράχωβα, αγκαλιά με τα λουκάνικα.


...όλα αυτά ως τη στιγμή  που έφαγα ένα γερό σκούντημα, προσγείωσης στην πραγματικότητα. «Συγγνώμηηηηηη!!!!!!!!! Με γυναίκα έχω βγει ραντεβού ή με κανέναν εργένη φίλο μου»? ΟΚ... εκεί μαζεύτηκα λίγο γιατί εδώ που τα λέμε, πόσο σέξι είναι να θαυμάζει μια γυναίκα σε πρώτο ραντεβού τα ... «τσαμπιά» με τα λουκάνικα?  Για το υπόλοιπο της εκδρομής κράτησα τα προσχήματα, κρυφοκοίταζα το αντικείμενο του πόθου μου και έφυγα από την Αράχωβα μονάχα με ένα ξύλινο γουδί και ένα κεφάλι φορμαέλα υπενθυμίζοντας ότι ο έρωτας περνά απ΄το στομάχι και ότι άλλο γνωμικό μπορούσα να σκεφτώ που να δικαιολογει την άκρατη εμμονή μου με το φαγητό. 
 




Τα τριαντάφυλλα μήλου ωστόσο μίλησαν κατευθείαν στην καρδιά μου! Επιτέλους, ένα "λουλούδι" άξιο να το προσφέρει κανείς. Πρακτικά πράγματα! Που καιρός για ρομαντισμούς εν μέσω κρίσης? 

Το τριαντάφυλλο μήλου και σφολιάτας είναι όμορφο, γλυκό κι εντυπωσιακό, οπως ακριβως φαίνεται στις φωτογραφίες! Μια μικρή μηλόπιτα με λίγα λόγια, που δεν θέλεις να την ακουμπήσεις για να μη χαλάσει. Σοβαρά τώρα. Δεν θέλεις!!!!  Και δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα ερχόταν η στιγμή  που θα προσέφερα γλυκό σε φίλες μου και παρόλο που δεν θα ήθελαν με τίποτα να δοκιμάσουν, θα χαιρόμουν  αντί να στεναχωρηθω!!!





ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΜΗΛΟΥ


Υλικά για 6 ατομικά τριαντάφυλλα / μηλοπιτάκια:


    1)      1 μεγάλο, καλοσχηματισμένο, κόκκινο μήλο

    2)      1 φύλλο σφολιάτας

    3)      ½  λεμόνι, το χυμό του

    4)      2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

    5)      Λίγη κανέλα

    6)      Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα 





Μέθοδος: 


Διαλέγουμε το μήλο. Όμορφο, στιλπνό, μεγάλο και καλοσχηματισμένο. Ένα τέτοιο χρειαζόμαστε για τη συνταγή. Το πλένουμε με σαπουνάδα (αφού θα διατηρήσουμε τη φλούδα του) και το σκουπίζουμε.




Το κόβουμε στη μέση. 




Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα κουκούτσια του δημιουργώντας έτσι ένα αυλάκι καθ΄όλο του το μήκος. 




Το κόβουμε σε λεπτές, όσο πιο λεπτές μπορούμε δηλαδή, φέτες. Σχεδόν φλοίδες. Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφες. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία και για τα δύο μισά του μήλου. 




Ανοίγουμε σαν βεντάλια τις φέτες του μήλου και αποκολλάμε τη μία από την άλλη. 




Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος  και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τις καλύψει. Ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε τις φέτες για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να τις δούμε να μαλακώνουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν. Απλά να μαλακώσουν ελαφρά ώστε να γίνουν εύκαμπτες. Ελέγχουμε καθ ΄ όλη τη διάρκεια που ψήνονται τις φέτες ώστε να δούμε πότε χρειάζεται να τις βγάλουμε από το φούρνο. 



Αποφεύγουμε αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε στην κατσαρόλα γιατί μπορεί όταν κοχλάζουν να λιώσουν και να χάσουν το σχήμα τους.  Μόλις είναι έτοιμα τα μήλα, τα βγάζουμε από το σκεύος τους με ένα τρυπητό, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.




Όση ώρα οι φέτες του μήλου κρυώνουν, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα αραιό υγρό σαν σιρόπι. Το νερό το προσθέτουμε σταδιακά ώστε να δούμε την πυκνότητα της μαρμελάδας. Δεν το θέλουμε ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ παχύρρευστο το μίγμα. 


Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Το βγάζουμε από τη συσκευασία του, το απλώνουμε στον πάγκο μας και με έναν μεγάλο πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει λείο. Με αυτό τον τρόπο το τεντώνουμε δηλαδή και του αυξάνουμε λίγο το μέγεθος.


Από τη στενή του πλευρά το κόβουμε σε 6 ίσιες λωρίδες. 




Παίρνουμε μια λωρίδα σφολιάτας. Την απλώνουμε και ρίχνουμε επάνω λίγη από την αραιωμένη μαρμελάδα. Την αλείφουμε πάνω στο φύλλο με την ανάποδη του κουταλιού να πάει παντού αλλά να μην ξεχειλίζει. Χρειάζεται λίγη. Απλά μια επικάλυψη. 




Αρχίζουμε να απλώνουμε στο πάνω μέρος του φύλλου και κατά μήκος του, τις φέτες του μήλου. Τις απλώνουμε με τέτοιο τρόπο  ώστε η μία να επικαλύπτει κατά το ήμισυ την άλλη. Εδώ προσοχή γιατί δεν τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος του φύλλου σφολιάτας, αλλά τις βάζουμε από τη μέση και πάνω ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να τις τυλίξουμε μέσα σε αυτό. Προσέχουμε δηλαδή να προεξέχουν οι φέτες του μήλου κατά το ήμισυ πάνω από τη λωρίδα ζύμης. 




Μόλις βάλουμε τα μήλα σε όλο το μήκος του φύλλου τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. 




Στη συνέχεια κλείνουμε τα μήλα μέσα στη σφολιάτα σκεπάζοντάς τα με το κάτω μέρος της που έχει μείνει ακάλυπτο. 


Τώρα τα μήλα είναι σκεπασμένα σαν μέσα σε μια κουβερτούλα ζύμης. 



Τέλος παίρνουμε την μια άκρη της και αρχίζουμε να την τυλίγουμε (όπως τυλίγουμε ένα χαλί για παράδειγμα) δημιουργώντας έτσι μια σπείρα. 




Ρολάρουμε δηλαδή τη σφολιάτα με τα μήλα κλεισμένα μέσα της. Το τριαντάφυλλο μήλου είναι έτοιμο! 




Παίρνουμε ένα ταψάκι για μάφινς,  βουτυρώνουμε καλά τις θήκες του και τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα τριαντάφυλλα της σφολιάτας με το μήλο. 




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα τριαντάφυλλα για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Για να είναι έτοιμα πρέπει να έχουν ροδοψηθεί και να δούμε τη σφολιάτα ότι έχει πάρει χρώμα. 


Μόλις είναι ψημένα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.  Τα ξεφορμάρουμε ξύνοντάς τα περιμετρικά με ένα μαχαίρι ώστε να αποκολληθούν εύκολα από το ταψάκι τους.


Τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα σε πιάτο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!! 


Καλή επιτυχία!!!!!







43 σχόλια:

  1. Κλαίω λέμε....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα κλαίω από τα γέλια χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ρε φίλε.....από τα τριαντάφυλλα και τον ρομαντισμό μας πήγες στα χωριάτικα λουκάνικα?????? χαχαχαχαχαχαχαχα όχι οτι δεν σε καταλαβαίνω.....να εξηγούμαστε!!! χαχαχαχαχαχα

    Όσο για τη συνταγή...τι να πρωτοσχολιάσω!!!!!!!!!!!!!!!
    Τι ομορφιά είναι αυτή!!!!!!!!!!! Τι υπέροχο γλυκό τριαντάφυλλο!!!!!!!!!!!! Πραγματικά δεν θες να το αγγίξεις!!!!!!!!!!!!!! Οι φωτογραφίες σου φανταστικές!!!!!!!!!! Και της εκτέλεσης τέλειες!!! Μπράβο σου!!!
    Η αγαπημένη μου είναι η 6η!

    Πω πω!! Ανεβοκατεβάζω την ανάρτηση και δε χορταίνω να κοιτάω τα τριανταφυλλάκια σου!!!

    Φεύγω αλλά θα ξανάρθω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχαχαχαααα

      Τι να κάνω η καημένη? Όσο κι αν το προσπαθήσω δεν μπορώ να κοιτάξω τα άστρα και να αιστανθώ ρομαντικά. Θα πεθάνω απ΄τα γέλια δηλαδή...
      Δεν το ΄χω, δεν το ΄χω !! Γι΄αυτό σου λέω αλλος κοιτάζει τα λουλούδια και νιώθει όμορφα κι άλλος τη βρήσκει με τα λουκάνικα!! Την επόμενη φορά θα σκεφτώ να φτιάξω ένα λουκάνικο σε σχήμα τριαντάφυλλου... χαχαχχαχα

      Ωστε η 6η σου αρέσει, ε?? Σε αυτή τη φωτογραφία είναι ακόμα άψητα τα τριαντάφυλλα.. :)

      Καλή εβδομάδα Πεπάρα μου!!!! Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. το ειδα σε βιντεο και τρελαθηκα!! Απιστευτα τριανταφυλλομηλοπιτακια!! Τα εκανες τελεια!! μπραβο Χρυσαυγη μου!! καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εμένα μου έστειλαν το βιντεάκι και μόλις τα είδα είπα εδώ είμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Σε ευχαριστώ Ελπίδα μου!!!! Καλή σου εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ξαναμπήκα να τα ξαναθαυμασω!! Οι φωτογραφιες σου ειναι καταπληκτικες!!! Τα ονειρευομαι μαζι με αχνιστο καφε... Ντελιβερι κανεις??? Θα τα φτιάξω οπωσδηποτε στο καινούριο σπίτι!!! πολλα πολλα πολλα μπραβο!! φιλια

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχεις!!! Προχθές το είδα σε ένα βιντεάκι στο youtube και έβαλα σκοπό να το φτιάξω, αλλά δεν είχα σφολιάτα, οπότε είπα από εβδομάδα :) Με έσωσες λέμε!!! Θα έπρεπε να ξαναψάξω τη συνταγή :)
    Βγήκαν πανέμορφα!!!!!!!!!
    Καλημέρα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα

      Ορίστε λοιπόν η συνταγή βήμα βήμα.
      Εχει κάνει θραύση αυτό το βιντεάκι τις τελευταίες μέρες. Ολοι το έχουν δει...
      Χαίρομαι που βρήσκεις την ανάρτηση χρήσιμη Ασπασία. Είμαι σίγουρη ότι θα τα κάνεις τέλεια και οι μικρές σου θα τρελαθούν από τη χαρά τους!!!!!!

      Σε φιλώ και εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
  4. Είσαι αυτό που λέμε "ρομαντική ψυχή" απλά δείχνεις τον ρομαντισμό σου σε άλλου τύπου νοστιμιές της ζωής... Κάθε τι έχει την χάρη του!
    Τα τριανταφυλλάκια είναι πανέρμορφα, απλά και εντυπωσιακά!!Οι φωτογραφίες, όπως πάντα, αναλυτικές και το καλάθι με τα μήλα σαν να έχεις μόλις γυρίσει από το δάσος...
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αγγελική.. Μπορεί να αισθανθώ πολύ ρομαντικά πάνω από μια πιατέλα με ξεροψημένο γουρνόπουλο αλλά καθόλου ρομαντικά μπροστά σε ένα ηλιοβασίλεμα.
      Είναι στα υπόψη να το κοιτάξω το θέμα στο άμεσο μέλλον με κάποιον ειδικό.... χαχαχχααχαχαχαχαχαχα

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!!!!!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η φωτογραφία με το καλάθι. :) :)

      Αντε καλή μας μέρα!
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!!!
      Φιλιά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Πως μια απλη συνταγουλα γινεται εργο τεχνης! Καταπληκτικη φωτογραφιση, οπως παντα!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως με ένα μήλο και μια σφολιάτα φτιάχνει κανείς θαύματα Μαρίνα!!!
      Το βιντεάκι για το πως φτιάχνονται τα μήλα μου το έστειλαν και είχα μείνει για δέκα λεπτά εκστασιασμένη να το κοιτάζω και να το ξανακοιτάζω. Τρελάθηκα!! Μα τι κάνουν αυτοί οι Αμερικάνοι τέλος πάντων!! Πόσο μπροστά είναι??????

      Σε ευχαριστώ για τα περί φωτογραφιών! Εβαλα τα δυνατά μου να αποδώσω την πραγματική ομορφιά τους!!!

      Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα τον έστειλες αδιάβαστο!!! Βρε μήπως να έκανες και τριαντάφυλλά από λουκάνικα;;; Ή μήπως να στα έκανε εκείνος και να σε κέρδιζε στην στιγμή;;;; Χεχεχεχεχε
    Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα την ζούρλια με το συγκεκριμένο λουλούδι... ποτέ δεν μού άρεσε (χα!).

    Τα δικά σου τώρα, όπως πολύ καλά ξέρεις, με διχάζουν! ΑΛΛΑ... νομίζω πως βρήκα την λύση! Θα θεωρώ τη σφολιάτα σαν το χαρτάκι που συγκρατεί το γλυκάκι για να μην λερώσεις το χεράκι (τέρμα με τα εις -άκι)!

    Φιλιά πολλά και να μην αλλάξεις ποτέ! Πείξαμε στις ρομαντικές ψυχές (αυτές που σου δίνουν τριαντάφυλλα μπροστά και σου βγάζουν το μάτι από πίσω ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχαχαα
      Μα και να θέλω να αλλάξω δεν μπορώ βρε Δήμητρα!!!
      Ας μου έφερνε ο Χριστιανός ένα κιλό λουκάνικα να δεις πως θα τον έβλεπα με άλλα μάτια!!! χαχαχαχαχαχαχα

      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΣΕ φιλώ περισσότερο!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Τι εκανες παλι ρε κοριτσι! Αριστουργημα! Και εντελως επικαιρη συνταγουλα που μοσχοβολαει φθινοπωρο! Θα λαβεις αμεσα φωτο της δικης μου αποπειρας! Ευχαριστω για αυτο το κουκλιστικο επιδορπιο και για το γελιο που μου προσεφεραν οι ρομαντικες σου περιπτυξεις με τα λουκανικα της Αραχωβας, που πολυ το ειχα αναγκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααααα!! Τέλεια !! Ανυπομονώ να δω και τα δικά σου τριαντάφυλλα Σοφία!!!
      Εγώ ευχαριστώ για τα όμορφα κεφάτα σου σχόλια!!
      Φιλιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Καλά είναι φανταστικά !!! Και τα δείχνεις τόσο αναλυτικά που είναι απλά πανεύκολο να το δοκιμάσεις!! Πολύ εντυπωσιακά πράγματι!! Τώρα για τα λουκάνικα τί να σου πω παιδί μου;;; Τόση πέτρα τόσο πράσινο αυτό είδες; Βέβαια αν με ρωτήσεις τί μου έρχεται πρώτο στο μυαλό στη λέξη Αράχωβα είναι το υπέροχο μωσαικό που έκανε μία καφετέρια, εκεί στην πλατεία.... Αυτά ! Καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες λοιπόν που έρχεσαι στα λόγια μου Αθηνά???
      Ευτυχώς που δεν πήγα σε εκείνη την καφετέρεια που λες γιατί θα είχα να λέω και για το μωσαϊκό στην εκδρομή... Οπως καταλαβαίνεις όπου πηγαίνω το πρώτο μέλημά μου είναι το που θα φάμε και τι θα φάμε. Ολα τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

      Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. "Χτυπούσε το κεφάλι μου στα λουκάνικα" Χα χα χα !!
    Το post σου είναι αυτό που λέμε πλήρες! Υπάρχει ιστορία,υπάρχει χιούμορ, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με διαφορετικό στυλ και περιεχόμενο, υπάρχει και μία απίθανη συνταγή !!! Άπειρα μπράβο Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχααχχαχαα
      Κοίτα να δεις Άρη. Λίγο που τα λουκάνικα ήταν χαμηλά κρεμασμένα, λίγο που κι εμένα κοντή δε με λες, ήρθε κι έδεσε. Πολύ θέλει ο άνθρωπος για να λυγίσει νομίζεις???
      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Σε υπέρ ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Η μισή χαρά όταν μπαίνω στο blog σου ,είναι η αδημονία μου για το εισαγωγικό σου κείμενο.
    Ξέρω ότι θα περάσω καλά.
    Η άλλη μισή χαρά έχει να καλεί με την γεύση.
    Εκεί,λέω,θα περάσω καλύτερα.
    Σήμερα τα πράγματα έχουν ισοζύγιο.Όχι σαν αυτό το κάλπικο της χώρας μας.....το άλλο.....αυτό που έχει να κάνει με την προσωπικότητα του σνθρώπου.Όταν ξέρει δηλαδη κάποιος,να ισορροπεί επιτυχώς ανάμεσα στον αυτοσαρκασμό και την διακριτικότητα.Την πληθωρικότητα και την ταπεινότητα.Την ικανότητα να δείχνει κάτι ,με τον επιτρεπόμενο κομπασμό της ομορφιάς του ίδιου του θέματος και όχι με φθηνή επίδειξη των ικανοτήτων.
    Σήμερα αυτό επέτυχες.
    Με απόλυτη περιγραφικότητα μας ταξίδεψες στην Αράχωβα και σκουντουφλήσαμε και εμείς στις αρμαθιές των γευστικών σου πόθων!
    Γέλασα πολύ!
    Μόνο εσύ θα μπορούσες να σκεφτείς έτσι!Ή τουλάχιστον ...μόνο εσύ θα παραδεχόςουν ότι σκέφτηκες έτσι!!
    Η ανάρτηση σου σήμερα, σπάει τα κατεστημένα....
    Ισοπέδωσες τον ρομαντισμό και τις εκφάνσεις του,αμφισβήτηςες τα ρόδα (που μεταξύ μας και εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου!),καταχώρηςες τα συμπαθή λουκάνικα σαν το ιδανικότερο εναλλακτικό δώρο για τα ραντεβού σε ορεινά μονοπάτια,έκανες τα τριαντάφυλλα,που δύσκολα θα τα έβαζα στο βάζο μου,να κοσμήσουν το πιάτο μου, ένα ένα έδεσμα ακριβό και πολύτιμο!
    Έκανες τα τριαντάφυλλα ομορφότερα σπό την φύση τους και μάλιστα βρώσιμα!!!
    Εκπληκτική η περιγραφική σου ικανότητα μέσω του λόγου,αλλά κυρίως μέσω των φωτό!
    Όλοι μας έχουμε δει το βιντεάκι ,αλλά η εμπέδωση έγινε με την λεπτομερειακή βοήθεια των φωτογραφικών σου ενσταντανέ.
    Ο ρομαντισμός γεννιέται με κάθε άνθρωπο που θέλει να τον κουβαλά μαζί του.
    Ορισμένοι θεωρούν το βάρος ασήκωτο,άλλοι άχρηστο και πολλοί το σέρνουν,γιατι δυσκολεύονται να το πετάξουν.
    Προσωπικά ανήκω στους ρομαντικούς.
    Στην υποκατηγορία των μελαγχολικών ρομαντικών.
    Που κουβαλούν το βάρος και αναρωτιούνται γιατί πονά η πλάτη τους.
    Δεν θα συγχωρήσω όμως,για να ανατρέξω και εγώ στο δικό μου παρελθόν και ίσως ήταν κσι η αιτία μίςηςα τα τριαντάφυλλα,οταν στα νεανικά μου χρόνια ,πήρα δώρο γενεθλίων μια ανθοδέσμη από λευκά τριαντάφυλλα,συναιτερική!!!Μου την πρόσφεραν δηλαδή και οι δυο ενδιαφερόμενοι μαζί!!
    Μεγαλύτερο ξενέρωμα υπάρχει?
    Πολλά πολλα φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζοντας όλο το κείμενο δεν γίνεται να μη σκαλώσω στο συναιτερικό!
      Ε, όχι, όχι, όχι!! Όχι συναιτερισμός και φραγκοδίφραγκα στον έρωτα...
      Ε, λοιπόν δεν πειράζει. Αν κρίνω από τη συνέχεια είναι γεγονός ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Καλύτερα λοιπόν τα ξεκαθαρίσματα να γίνονται νωρίς. Καλύτερα το ξενέρωμα να έρχεται νωρίς και να αποφεύγονται τα περιττά και ψυχφθώρα συναισθηματικά πήγαινελα!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινή μου.
      Οπως σου είπα και στο φέις, μια ανθοδέσμη σφολιάτας-μήλου από μένα για σένα.
      Ολόκληρη δικιά σου και ουδέποτε συναιτερική!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. λοιπον λοιπον εχω πολλα να πω! ξεκιναω!!!!

    1. Τετοια τριανταφυλλα τα θελω με τρελα! Στις 18/1 εχω γενεθλια, οποτε αν θες και μια ντουζινα μου φτανει! δεν παρεξηγουμαι! χαχαχαχαχα

    2. για αλλη μια φορα οι φωτο ειναι απιστευτες και οι οδηγιες απλα τελειες! θα το δοκιμασω!

    3. Καμαρι μου...να σε παρω να παμε Αραχωβα να λερωσουμε τα χερια μας στην αμαρτια???? Αλλα σε προειδοποιω...δε σταματαω στο ενα κοκορετσι ή κοντοσουβλι και μετα θελω και γλυκο! και μετα ενα καφε και για βραδι μια επαναληψη! θα αντεξεις ή θα σε εξαντλησω?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ απαντάω με αριθμητική σειρά λοιπόν:

      1. Κι εμένα τέτοια τριαντάφυλλα μπορείς να μου γεμίσεις το σπίτι. Δεν θα πω όχι ποτέ!!!!!!! Για τα γενέθλια θα το έχω υπόψη!!!!!!!!!!!!!

      2. Ευχαριστώωωωω!!! Να τα δοκιμάσεις!!! Ευκολάκι είναι. Το βλέπεις!

      3. χαχαχαχαχαχαχαχαχα Εγώ λέω να ναυλώσουμε πούλμαν για Αράχωβα. Ξέρω κι άλλες που θα δηλώσουν συμμετοχή σε μια τέτοια food porn εκδρομή!!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχχαχα

      Διαγραφή
  12. Πρόσεξε το αυτό με τα λουκάνικα εεεε... μπορείς να παρεξηγηθείς λέμε :P
    Απ'οτι φαίνεται είμαστε πολλοι που εχουμε κολλήσει με το φαγητό εδώ μέσα και εξω, ο θείος Φρόυντ θα κάνε παρτυ με ολους εμας αλλα και με ολες αυτες τις λιχουδιές...
    Στο θέμα μας τώρα.. Ξέρεις το θέμα μου με τα μηλα, ειναι γνωστό ανα την υφήλιιο... Και οι κατατοπιστικες και πανέμορφες φωτογραφίες μου ήταν τόσο ζωντανές που με ανατρίχιασαν και ενιωθα οτι εκτελουσες τη συνταγή μπροστα μου και διάβασα την μισή συνταγή με την τρίχα κάγκελο....Παρότι είναι πολύ μούρικη και ψαρωτική συνταγή δεν είναι τόσο δύσκολη στην εκτέλεση τελικά... Πάντως έιναι από τα πιο ωραιες εκτελέσεις που εχω δει να κυκλοφορουν στην πιάτσα και ειναι πολλές, πίστεψε με....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη Τάνια ότι έχω ήδη παρεξηγηθεί, αλλά ποιος νοιάζεται??? χαχα

      Πολύ σωστά τα γράφεις. Η συνταγή είναι μούρικη και έχει γεμίσει ο τόπος με αυτήν. Θέλησα να κάνω την δική μου εκδοχή λοιπόν που είναι πανομοιότυπη με όσες κυκλοφορούν. Της έδωσα την δική μου πνοή, μέσα από τη δική μου κάμερα και τις φωτογραφίες βήμα-βήμα που έβγαλα. Ευχομαι να άρεσε στους άλλους το ίδιο όσο και σε μένα. Εγώ πάντως το καταδιασκέδασα!!!!!!!!

      Ευχαριστώ πάντως για τα εμψυχωτικά λόγια σου!!!!!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  13. εντάξει, μας διασκέδασες και σήμερα!!
    μεγάλη επιτυχία αυτά τα τριαντάφυλλα! είναι τόσο εντυπωσιακά, που δεν πιστεύεις πως είναι τόσο απλά!
    ωραία ανάρτηση!! πλήρης! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Αμα διασκεδάζετε εσείς, διασκεδάζω εγώ διπλά Εύη!!!!!!

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!
      Καλό σου βράδυ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Τα "στερεότυπα" είναι για να καταρρίπτονται όπως όλοι οι "αστικοί" μύθοι, όπως θα έλεγε κι' ένας πιο σοφιστικέ τύπος, από εμένα... Χρυσαυγή μου.

    Αλλά νομίζω πως "έγραψες" ΠΟΙΗΜΑ με τούτη την τριανταφυλλένια κατασκευή και κακώς δεν θεωρείς εαυτόν ρομαντική ψυχή.

    Ενδεχομένως να ξέρεις πως τριαντάφυλλα μπορεί να γίνουν και με λουκάνικα.
    Για πράξε τα δέοντα με ένα φύλλο σφολιάτας και θα με θυμηθείς :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε δεν είμαι ρομαντική ψυχή. Ακου που σου λέω..............
      Κάτι ξέρω. Το λιγότερο που μπορεί να πάθω μπροστά σε ένα ηλιοβασίλεμα είναι να πεθάνω στα γέλια. Δεν το έχω το σπορ...
      χαχα Το αφήνω για αυτούς που το κατέχουν!

      Για τα τριανταφυλλολουκάνικα θα το ψάξω και θα επανέλθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      χαχαχαχαχααχ

      Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. 1) Γελάωωωωωωωωωωω! Αντί να κοιτάζεις στα μάτια το αμόρε, κοίταζες τα λουκάνικα! χαχαχα! Καλόοο!
    2) Άνθρωπος ΚΡΙΟΣ και απορείς που δεν έχεις και πολύ ρομαντισμό; Αγάπη μου είμαστε πολύ ρεαλίστριες για να είμαστε ρομαντικές. Και αν γίνουμε, είναι για λίγο ;-)
    3) Διάβασα, ρούφηξα στην κυριολεξία όλο το ποστ. Καλογραμμένο και πάρα πολύ όμορφες φωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχχαχαχαχαχα
      Ότι ήταν πιο ενδιαφέρον Κική μου.......
      Ότι ήταν πιο ενδιαφέρον!!!!!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχα

      Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ενας Κριός ποτέ δεν είναι ρομαντικός. Να καταγραφεί στα πρακτικά. Φωτιά και λαύρα μόνο!!! χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  16. Συγνωμη αλλά στην Αραχωβα κι εγώ τα λουκάνικα θα κοιτούσα,, ο ρομαντισμός μου είναι περιορισμένος!!! Χάχα!!!! Μου άρεσαν τόσο τα μηλοτριανταφυλλα που αλήθεια δεν θα ήθελα να τα χαλάσω!!! Σκοπεύω να τα ετοιμάσω έτσι ακριβώς στα γενέθλια της κόρης μου στις αρχές του Νοέμβρη!!! ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαχαχαχααχα και γω τα φαγια κοιταζω :P και δεν ντρεπομαι καθόλου!!!!! τα μηλοτριανταφυλλακια ολα τα λεφτα τα εχω κανει κ εγω κ ειναι τελεια για να εντυπωσιασεις σε μπουφε κ πανευκολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαχαχα! Πιάνω τη φουσκωμένη κοιλίτσα μου από τα γέλια! Θεά Χρυσαυγούλα! Τι απολαυστικό ποστ είναι αυτό! Η συνταγή φανταστική, η δε ιστορία σπαρταριστική! Μα κ συ τα λουκάνικα χάζευες???
    Φιλακια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πανέμορφα τριαντάφυλλα...γεια στα χεράκια σου γλυκιά μου Χρυσαυγή!!! Μπράβο, υπέροχες φωτογραφίες, για βράβευση!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αλήθεια είναι ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα ρομαντικό.
    Το να μου προσφέρουν λουλούδια δεν είναι το καλύτερο μου. Προτιμώ ας πούμε αντί για λουλούδια να μου φέρνουν σουβλάκια!
    Το έχω δηλώσει μάλιστα!
    Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα το να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον τα χωριάτικα λουκάνικα. Νομίζω ότι το ίδιο θα πάθαινα κι εγώ :)
    Αυτά τα λουλούδια ωστόσο θα χαιρόμουν πολύ να μου τα πρόσφεραν!
    Είναι πανέμορφα και όντως λυπάσαι να τα φας!
    Οι οδηγίες και οι φωτογραφίες σου από τα στάδια ετοιμασίας εξαιρετικά αναλυτικές, δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι αρκετά εύκολο να φτιαχτούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαχαχαχα, διαβάζω την πρώτη παράγραφο και λέω "δεν μπορεί να έχω πέσει τόσο έξω", συνήθως ψυχολογώ πολύ καλά τους ανθρώπους, και από μια κουβέντα τους μόνο...
    Και μετά ευτυχώς με επιβεβαίωσες! Εντάξει, έχω πεθάνει με την ιστορία της Αράχωβας, Έμεινα όμως με την απορία για τη συνέχεια.... Θα την περιμένω στο mail μου... :Ρ
    Για το αριστούργημα που παρουσιάζεις, δεν έχω να πω πολλά.... Νομίζω απαντάει εύκολα στο ερώτημα για το αν η μαγειρική (ή η ζαχαροπλαστική εν προκειμένω) είναι τέχνη.
    Μπράβο σου κορίτσι μου, τι να πω, μόνο μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. όταν είδα την ανάρτηση στο fb αναφώησα τι έφτιαξε η Θεά!! κι επειδή τρέχω και δε φτάνω δεν είδα τις λεπτομέρειες. Πιο λεπτομερής δεν θα μπορούσες να είσαι. Ευτυχώς που θυμήθηκα ότι δεν είχα διαβάσει την ανάρτηση. Ελπίζω να ανασάνω και να τα φτιάξω!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάλλον δεν έφταιγες εσύ αλλά το μέρος του ρομαντικού σκ... Μα Αράχωβα???!!!
    Τι να κάνεις κι εσύ... πως να βγει ρομαντισμός μέσα στα λουκάνικα?? χαχαχα...
    Πάντως το ισοφάρισες με αυτό το ποστ. Πιο ρομαντικό δεν έχει ;)

    Φοβερά εγιναν. Υπέροχες φωτογραφίες που λυπάσαι να τα φας τα μηλοπιτάκια..Τα έχω δοκιμάσει κι εγώ μόνο που δεν είναι τόσο elegant σαν τα δικά σου. Κι αυτό το κολπάκι που τα μαλακώνεις πριν είναι καλό...

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τελικά, η υπόθεση ρομαντισμός είναι κομπλικέ και μάλλον εκ γενετής. Γιατί κι εγώ κάπως έτσι είμαι κι όταν απολαμβάνω ένα ηλιοβασίλεμα είναι είτε γιατί σκέφτομαι τη φωτογραφία είτε τη ζωγραφική ...όσο για τα φαγητά ...εκεί να δεις πώρωση!!!!
    Γέλασα φοβερά Χρυσαυγή μου με το κείμενό σου!!! Όσο για τα μηλοπιτάκια... τί να πω... είναι καταπληκτικά και οι φωτογραφίες τόσο τέλειες που σε κάνουν να θέλεις να πας στην κουζίνα να τα φτιάξεις αμέσως ή ...να κάθεσαι και να τις χαζεύεις... σήμερα προτιμώ το δεύτερο!!!! χαχαχα
    Καλή εβδομάδα και την καλημέρα μου!!
    Φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτη την συνταγη την εχω δει τοσες φορές
    και αλλες τόσες εχω σκεφτει να την φτιάξω, αλλα ολο το ξεχνω...
    νομιζω οτι ήρθε η ώρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λοιπόν τα έφτιαξα....Το οπτικό αποτέλεσμα τέλειο...πραγματικά είναι για φωτογράφιση. ΄Ομως έκανε πολλή ώρα για να ψηθεί η σφολιάτα (περίπου 45΄) και όταν το έτρωγες 'ενοιωθες το άψητο φύλλο εσωτερικά. Είναι κάτι που δεν έκανα καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10