29 Μαΐου 2012

Παρφέ φράουλα



Ο πύραυλος που έγινε παγωτίνι


            Όταν ήμουν παιδάκι έτρωγα σχεδόν πάντα ένα συγκεκριμένο παγωτό. Έναν γιγαντιαίο πύραυλο με βανίλια και σοκολάτα και τελειώνω εδώ την περιγραφή μου για να μην φωτογραφίσω περισσότερο το παγωτό και τη μάρκα. 


            Τα παιδικά μου μάτια τον έβλεπαν τεράστιο. Τα μικροσκοπικά μου δάχτυλα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το βάρος του και το στομαχάκι μου δεν άντεχε να τον φάει όλο με τη μία. Ήταν ο αγαπημένος μου πύραυλος που όταν μου τον αγόραζαν, έπλεα σε πελάγη ευτυχίας, κούρνιαζα σε μια γωνιά και τον καταβρόχθιζα ηρεμα σαν το λιοντάρι στη σαβάνα! 

            Συνέχισα να τρώω το συγκεκριμένο παγωτό και τα επόμενα χρόνια, τα προεφηβικά, τα μετεφηβικά, τα ενήλικα. Μόνο που όσο μεγάλωνα εγώ, μίκραινε ο πύραυλος. Αντιστρόφως ανάλογα τα μεγέθη. 


           «Μπααα…  ιδέα μου θα είναι», σκεφτόμουν. Στα μάτια ενός παιδιού άλλωστε, όλα φαντάζουν τεράστια, μα μεγαλώνοντας το παιδί, αποκτούν όλα την κανονική τους διάσταση. Και κάπως έτσι πέρασαν τα χρόνια και φτάσαμε στο σήμερα. Γλύφοντας και απολαμβάνοντας. 

            Μέχρι χθες, που έστειλα στο περίπτερο τον πατέρα μου με τη Ν. να αγοράσουν παγωτά για όλους. Παρήγγειλα τον αγαπημένο μου πύραυλο και προέτρεψα και τη Ν. να τον δοκιμάσει. Θα μεταλαμπαδεύσω τη γεύση στο παιδί μου σκέφθηκα, γιατί από γνώσεις … τζίφος!  

           Ήρθε η παραγγελιά. Μια σακούλα γεμάτη παγωτά. Ξυλάκια, κουπάκια, πυραύλους. Ανάμεσά τους και 2-3 από τον αγαπημένο μου. Έναν για μένα, έναν για τη Ν. και έναν για τον μπαμπά μου. Μόλις όμως πήρα στα χέρια μου τον πύραυλο, διαπίστωσα ότι επρόκειτο για παγωτίνι. Μικρό. Ποιο μικροσκοπικό δεν γινόταν δηλαδή… στα όρια του  αδιανόητου. Οκ, σκέφτομαι! Εγώ μεγάλωσα και  βλέπω με άλλα μάτια το παγωτό. Θα ρωτήσω τον πατέρα μου, που και τότε ήταν, και εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Πήρα λοιπόν ευθύς αμέσως την επιβεβαίωση ότι το παγωτό είχε μικρύνει από τότε που το τρώγαμε παρέα. Από τότε που μου ζητούσε να φάει μια μπουκιά και μου το έχαφτε σαν γλάρος όλο, κι εγώ γκρίνιαζα και μου έδινε άλλα χρήματα να πάρω καινούριο και μου το έτρωγε και αυτό, και εγώ ξαναπήγαινα στο ψιλικατζίδικο μέχρι ο μπαμπάς να χορτάσει από παγωτά και να μείνει για μένα το τελευταίο!!! Και αυτός γελούσε με τη σκανταλιά που μου έκανε κι εγώ γκρίνιαζα αλλά κατά βάθος μου άρεσε το παιχνίδι. 


           Βρίζοντας  για τον άλλοτε υπερμεγέθη πύραυλο και νυν συρρικνωμένο παγωτίνι, ξετυλίγω με ανυπομονησία το χαρτί. Τουλάχιστον θα απολαύσω τις 2 μπουκιές ευτυχίας που απέμειναν  αφού η μερίδα πετσοκόφτηκε όπως η σύνταξη του δημοσίου.  Τρώω την πρώτη, τρώω την δεύτερη, κοντεύω να το τελειώσω και κάτι λείπει. Γυρνάω πάλι στον πατέρα μου. «Μπαμπά λείπουν και από τον δικό σου τα σοκολατίνια ή έπεσα σε σφάλμα υλικού??» . Επαληθεύεται και αυτός ο φόβος μου.

           Ε, όχι, αναφωνώ! Αυτό πια είναι σκάνδαλο! Μίκρυναν το παγωτό, αφαίρεσαν  συστατικά, αναρωτιέμαι αν σε λίγο θα ξετυλίγουμε το χαρτί και θα τρώμε εικονικό παγωτό. Αυτό ήταν. Μάιος 2012. Τελείωσε η σχέση αγάπης με τον πύραυλο.  Η κρίση, μας  τα πήρε όλα. Οι εταιρίες κόβουν απ΄ όπου μπορούν κι εγώ πλέον θα φτιάχνω μόνη μου τα παγωτά.



ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά: 

1)  500 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες (και λίγες ακόμα για την διακόσμηση)
2)  150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3)  100 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
4)  250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 



Εκτέλεση: 

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi και τις βάζουμε σε μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη και το βγάζουμε κάθε 30-40 λεπτά για να ανακατέψουμε το παγωτό. Αυτό γίνεται για 5-6 φορές. Την τελευταία φορά τοποθετούμε το παγωτό σε ορθογώνια φόρμα για κεικ και το βάζουμε πάλι κατάψυξη για να παγώσει.
Την ώρα του σερβιρίσματος βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί εύκολα και σερβίρουμε διακοσμώντας το με κομμένες φράουλες.

Καλή επιτυχία!!







Το παρφέ φράουλας έφτιαξε και φωτογράφισε... επαγγελματικά






54 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα πράγματα και ωραία φωτογραφημένα! Χαίρομαι που σε βρήκα! Θα τα λέμε από δω και πέρα!
    Ολγα (το νεώτερο μέλος σου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσαυγή θα πέσω με τα μούτρα στο παγωτὀ πρωί πρωί!!!! Τέλειο είναι και η φωτογράφηση τέλεια!!!! Και ο δίσκος που το έβαλες είναι πολύ ωραίος!! Εχω συλλεκτική μανία με τέτοια αντικείμενα!!!! Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Νίκο και σε ευχάριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο δίσκος είναι όντως πολύ παλιός. Επάργυρος, δώρο που έκαναν κάποιοι συγγενείς στο γάμο της μητέρας μου.
    Το παγωτό, δεν παίζεται. Η γεύση είναι 10 φορές καλύτερη απ΄ τις φωτογραφίες.

    Καλημέρα και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Χρυσαυγή!
    Εννοείται ότι προτιμώ πολύ περισσότερο τα σπιτικά παγωτά από οποιαδήποτε του εμπορίου!
    Το παγωτό σου μου αρέσει πολύ γιατί είναι φραουλένιο, πολύ εύκολο και δεν έχει και αυγά που σε γενικές γραμμές αποφεύγω να καταναλώνω ωμά!
    Από τη δεύτερη φώτο φαίνεται ότι έχει και πολύ ωραία υφή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου, ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες. Τα σπιτικά παγωτά δεν συγκρίνονται με τα ετοιματζίδικα. Και όσο για την ευκολία του συγκεκριμένου... δεν περιγράφεται. Βάλε την Ιφηγένεια να το φτιάξει και θα με θυμηθείς. Από υφή σκίζει επίσης. Αν και χωρίς παγωτομηχανή, βγήκε πολύ καλό και χωρίς κρυστάλους.

      Αξίζει σου λέω!! Φιλιά πολλά κούκλα!

      Διαγραφή
  5. Χορταίνω γεύση παγωτού, χορταίνω περιγραφή παγωτού!
    Εμπνευσμένα και τα δυο, ισορροπημένα σε λεπτή κλωστή να μην κλέψει το ένα από την πληθωρικότητα του άλλου!

    Keep on!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπιούλα ένα "ευχαριστώ" δεν είναι ποτέ αρκετό για τα γλυκά, μητρικά, εμψυχωτικά σου λόγια. Ευχαριστώ που με πιστεύεις!! ;-)

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ! τα παιδάκια μου θα χαρούν πολύ με το παγωτάκι σου!

    Φιλάκια από Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Είμαι σίγουρη ότι θα χαρούν. Οι δικοί μου χάρηκαν όλοι πάντως!!

      Φιλιά από Ελλάδα!!!

      Διαγραφή
  7. Εσύ και η Ζαμπία με τις φραουλοεμπνεύσεις σας!!!
    Το παγωτάκι πρέπει να είναι τέλειο, Χρυσαυγή.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε!! Μην με συγκρίνεις με τη Ζαμπία!!
      Εγώ μια ψωροσυνταγή δημοσίευσα η καημένη και αυτή με ενδοιασμούς!
      Την φράουλα για φέτος την έχει αναλάβει η Ζαμπία και καλώς έχει κάνει με τόσες φοβερές συνταγές γλυκών!!!

      Το παγωτό Στελλάκι είναι πράγματι τέλειο. Οι αναλογίες του ιδανικές και η υφή του καταπληκτική χωρίς κρυστάλους αν και δεν το έφτιαξα με παγωτομηχανή!

      Φιλάκια πολλά στα μικρά σου μπομπίρια!

      Διαγραφή
  8. Ετσι είναι Χρυσαυγή μου. Αλλιώς ήταν παλιά..Τώρα όλα μας τα μειώνουν ακόμα και τα παγωτά.

    Το δικό σου πάντως φαίνεται υπέροχο. Μου αρέσει που έχει γιαουρτι.
    Μπραβο για την ωραία συνταγή.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Μάριον μου, θα μας πάρουν και τα ρούχα που φοράμε σε λίγο...

      Το παγωτό είναι πολύ υγειηνό. Εχει περισσότερο γιαούρτι και ελάχιστη κρέμα γάλακτος. το κυρίαρχο συστατικό είναι η φράουλα φυσικά. Από γεύση δεν παίζεται!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Χαχαχα Χρυσαυγούλα μου γέλασα πολύ με τον μπαμπάκα σου! Να ζήσει ο άνθρωπος, πάντα γερός να καταβροχθίζει τα παγωτά σου, ώστε να αναγκάζεσαι να φτιάχνεις δικά σου για να απολαμβάνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι!
    Μα έπεσα επάνω στην φραουλοανάρτηση! Τι ομορφιά, τι χρώμα, τι εικόνες! Μπράβο μπράβο!
    Κοριτσάκι μου σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου και τι όμορφα όσα μου έγραψες! Ειλικρινά χάρηκα πολύ που σε πέτυχα εδώ μέσα. Απολαμβάνω αυτά που φτιάχνεις και κυρίως αυτά που γράφεις! Είσαι φοβερή!
    Σε φιλώ (α και οι βίδες με το θυμαράκι ωχ ωχ ωχ ΟΝΕΙΡΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι μου σε ευχαριστώ πολύ που με διαβάζεις! Όμως θέλω να σου πω ότι και εγώ απολαμβάνω να σε διαβάζω και να βλέπω τις ωραίες στιγμές τις ζωής σου αποτυπωμένες σε φωτογραφίες!

      Χαίρομαι πάρα πολύ που σε γνώρισα !
      Χαίρομαι και που έφτιαξες τις βίδες και σας άρεσαν!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  10. Εεε ναι μινιον το εκαναν πια αυτο το ωραιο παγωτο των παιδικών μας χρόνων!Κοινη λατρεία ειχαμε!Μπραβο Χρυσαυγή, ωραια γευση το παγωτο φράουλα και η εκτέλεση σκίζει!Φιλια και καλοφάγωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Τελικά όλες λίγο πολύ καταλάβαμε περί τίνως πρόκειται.
      Το γνωστό άγνωστο παγωτό !!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Έτσι μπράβο βρε κοριτσάκι μου, εξάλλου δεν συγκρίνονται τα σπιτικά παγωτά με τα τυποποιημένα "παγωμένα επιδόρπια". Μόνο απο κάτι μικρά ζαχαροπλαστεία αξίζει κανείς να αγοράσει παγωτό κατα την ταεπινή μου γνώμη πάντα.
    Το παρφέ σου υπέροχο με το γιαουρτάκι θα το φτιάξω οπωσδήποτε!
    Καλό απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Ερη μου.
      Παγωτό μόνο σπιτικό γιατί από τα αγοραστά την πατήσαμε!!
      Ακριβά, κακής ποιότητας και τελικά πολύ μικρά πλέον!!

      Το παρφέ φράουλας είναι πανεύκολο και υγειηνό σχετικά με άλλα που έχω δει να κυκλοφορούν.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Χα χα και εγώ το ίδιο έχω πάθει με το συγκεκριμένο παγωτό (δεν μπορεί να είναι άλλο που να έχει μικρύνει τόσο πολύ:)
    Το δικό σου όμως παγωτό είναι υπέροχο Χρυσαυγή μου! Καταγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχααχααααα
      Το κατάλαβες ε???
      Είπα κι εγώ?? Η μόνη είμαι που το έχω προσέξει ότι το συγκεκριμένο παγωτό τείνει να εξαϋλωθεί???

      Διαγραφή
  13. Και μόνο που η συνταγή δεν έχει παγωτομηχανή..είμαι μέσα! (δεν αξιώθηκα ακόμα να αγοράσω..)Θα το κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέρα μου φτιάξ΄το και δεν θα το μετανιώσεις !!

      Όσο για την παγωτομηχανή... ούτε εγώ έχω αγοράσει ακόμα, και μάλλον ούτε φέτος θα πάρω!

      Διαγραφή
  14. Aγαπημένη γεύση η φράουλα στο παγωτό!Πολύ όμορφες και οι φωτογραφίες!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία και νόστιμη η συνταγή σου, μου άρεσαν τα υλικά της. Δεν χρησιμοπίησες και παγωτομηχανή, οπότε όλα καλά.
    Τα σπιτικά παγωτά είναι το κάτι άλλο, λίγο το χτύπημα είναι κουραστικό.
    Αλλά γιατί να το βουτάς σε ζαστό νερό και να μην ζεσταίνεις τη φόρμα με το πιστολάκι των μαλλιών; Δοκίμασέ το άλλη φορά. Οι σεφ το κάνουν με το φλόγιστρο.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η παγωτομηχανή είναι ένα θέμα για μένα γιατί απλώς δεν έχω. Αρα ψάχνω να βρίσκω συνταγές που είναι πολύ καλές και χωρίς αυτήν. Το συγκεκριμένο παγωτό είναι μία από αυτές. Εχει τέλεια υφή και χωρίς παγωτομηχανή.
      Αυτό που μου λες με το πιστολάκι για ζέσταμα της φόρμας είναι πολύ καλό και θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Χρυσαυγή μου!Λατρεύω τα σπιτικά παγωτά εννοείται και με γιαούρτι γίνονται απίθανα!Φτιάχνω και γω συχνά σε διάφορες γεύσεις αλλά αυτό με τη φράουλα είναι το καλύτερο νομίζω!!!Οι φωτογραφίες σου και η παρουσίαση καταπληκτικές για ακόμη μια φορά!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα μας "πάτησες" τον κάλο (!) που λέν3, καλή Χρυσαυγή...
    Γιατί με βάζεις πάλι στην μπρίζα και σε συζήτηση που έκανα πρόσφατα μετά του μεγάλου ανδρός της οικογενείας. ΑΠΑΤΗ σκέτη έχουν γίνει τα έτοιμα παγωτά και ειδικά αυτά που απευθύνονται στα πιτσιρίκια. Δύο κουταλιές παγωτό (σαν αυτές τις μπουκιές του μπαμπά σου) και ένα ψεύτικο πλαστικό αξίας 1,5 - 2.0 Ευρώ ανάλογα την εταιρία.
    Όσο για τα παγωτά "ενηλίκων" οι τιμές τους είναι εξαιρετικά υψηλές για κάτι τόσο βιομηχανοποιημένο και με ημερομηνία παρασκευής, στην καλύτερη περίπτωση, ένα χρόνο πίσω. Τσαντίζομαι αφάνταστα.

    Το δικό σου φραολένιο εξαιρετικό και με πολύ ωραία σύνθεση και χρώμα. Σαφώς και θα το προτιμήσω :-))
    Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως τα λές είναι Πηνελόπη μου. Μας κλεβουν τελικώς οι εταιρίες παγωτών και η ποιότητα κατέβηκε και αυτή στα τάρταρα. Εν μέσω κρίσης όλα γίνονται! Το παγωτό φράουλα είναι όντως υπέροχο και πραγματικά πανεύκολο.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  18. Πωπωπω... λατρεμένες φράουλες!!!
    Πολύ ωραία συνταγή!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρυσαυγή, σπιτικό παγωτό και ξερό ψωμί που λένε; Μπορεί να συγκριθεί αυτό του εμπορίου, μαζί του, σε ποιότητα, σε γεύση, σε κόστος για τον αγοραστή; Δεν νομίζω. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε τι περιέχουν, γιατί εμείς τα έχουμε φτιάξει. Συνήθως τα φτιάχνω στο σπίτι χειμώνα-καλοκαίρι, μια και είμαστε λάτρεις του παγωτού.
    Το φραουλένιο σου παγωτό, είναι σαφώς απείρως ανώτερο από οποιοδήποτε έτοιμο. Μου αρέσει και για το χρώμα του και για την παρουσιάσή του.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου. Χειμώνα δεν έχω φτιάξει ποτέ παγωτό... Κακώς φυσικά. Θα το κανονίσω τον επόμενο χειμώνα και αυτό!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  20. Φανταστικό φαίνεται! 'Εχω μεγάλη αδυναμία στις φράουλες και κρατάω την συνταγή σου. Θα την δοκιμάσω σίγουρα!!
    Πολύ όμορφες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μάγδα μου.
      Αν το δοκιμάσεις τελικά θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Συμφωνώ και επαυξάνω Χρυσαυγή, σπιτικό παγωτό και τίποτε άλλο!!
    Εξαιρετικό το έφτιαξες και ξέρεις και τι δίνεις στο παιδί σου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρί μου γλυκιά!
      Ελπίζω να είσαι καλύτερα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  22. Αχ βρέ Χρυσαυγή μου να ΄ξερες πώς σε καταλαβαίνω και συμερίζομαι τον πόνο σου αλλά και αυτό που έφτιαξες δεν είναι κακό....πλάκα κάνω είναι τέλειοοοοο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα πειραχτήρι Ροδάνθη!
      Σε ευχαριστώ πολύ. Είναι όντως πολύ καλό!!

      Διαγραφή
  23. 'Οντως οι εταιρείες μικραίνουν τα πάντα!Τα μπισκότα,τις σοκοφρέτες,τα κρουασάν και εννοείται και τα παγωτά!Υπέροχο το φραουλοπαγωτό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Κάθε χρόνο έχω την αίσθηση ότι μειώνουν από 10% το κάθε είδος. Στο τέλος θα αγοράζουμε άδεια σακουλάκια!

      Διαγραφή
  24. Πολύ όμορφη παρουσίαση
    Και ο δικός μου μπαμπάς έκανε μια δαγκωνιά τα παγωτά μας.....
    Τα παγωτά του εμπορίου έχουν χάσει κάθε γεύση, όσο για το μέγεθος όπως τα λες: παγωτίνια.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μεγάλη απάτη και ως προς το μέγεθος και ως προς την ποιότητα αλλά και την γεύση (που ειναι φλάτ και άτονη πια) τα ετοιματζιδικα παγωτά. Ενώ το σπιτικό... τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ήρθα να σερβιριστώ και να ευχηθώ τα καλύτερα για τα γενέθλιά σου, να γίνουν τα όνειρα ευωδιαστή πραγματικότητα με γεύση και άρωμα φράουλας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η αγάπη μου για το παγωτό είναι τεράστια!!! Μπορώ να τρέφομαι μόνο με αυτό!!!! Πως λοιπόν να μην φτιάξω αυτό το έργο τέχνης;;;;; Χτες παρακαλώ το έφτιαξα. Ήταν πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Εντάξει, ειχε αυτή τη διαδικασία του ανακάτευε ανά μισάωρο αλλά ήμασταν σπιτι κ έτσι δεν είχα πρόβλημα. Έβαζα αφύπνιση.
    Το βραδάκι που ήταν πια έτοιμο, το....εξαφανίσαμε!!!! Δεν συμφέρουμε εμείς καλέ οικογενειακώς ως παγωτομανείς!! Θέλαμε κι άλλο!!! Πάω αύριο για φράουλες!!!! Τέλειο!!!! Τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα αν έχεις παγωτομηχανή ή αν αποκτήσεις κάποια στιγμή, δεν θα χρειάζεται αυτό το συνεχές ανακάτεμα. Αν είσαι σπίτι βέβαια όπως λες, δεν ειναι δα και κάτι το δύσκολο.

      Αξιζε κατά τη γνώμη μου. Και την επόμενη φορά να φτιάξεις διπλή δόση. Η μία είναι λίγη!!!

      Φιλιααααααααα

      Διαγραφή
  28. Έχω μείνει!!!!!!!!!!!!
    Προκλητικές φωτογραφίες για ένα σπέσιαλ παγωτό!!!!!!!!!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σήμερα θα μπει η παγωτομηχανή στην κατάψυξη, αύριο έχουμε λαϊκή για να πάρω φράουλες και μετά αχ μετά, θα κάνω το παγωτό σου και ελπίζω να είναι υπέροχο και να ευχαριστήσω το μικρό μου θηρίο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10