25 Μαΐου 2012

Βίδες με μανιτάρια και θυμάρι


Αν… 

            Αν μπορούσα να τρώω 4 φορές την εβδομάδα ζυμαρικά μαγειρεμένα με διαφορετικούς τρόπους θα ήμουν ευτυχισμένη. Αν δεν ήταν γεμάτα υδατάνθρακες και είχαν λιγότερες θερμίδες δεν θα είχα το άγχος μην παχύνω. Αν άρεσαν σε όλη την οικογένεια θα τα έφτιαχνα πολύ πιο συχνά και πιο περίτεχνα. Αν είχα ρόδες θα ήμουν πατίνι!


           Αυτά τα «αν» που βασανίζουν τη ζωή μας. Από μικρά και χαζά, μέχρι μεγάλα και σοβαρά. Αυτά τα «αν» που δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη ζωή, γιατί ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε και πάντα θέλουμε κάτι περισσότερο. Τρυπώνει αυτό το μικρούλι, ύπουλο «αν» στη σκέψη και δηλητηριάζει τις στιγμές. 

          Αν είχα περισσότερα χρήματα θα πήγαινα διακοπές στη Νέα Υόρκη, αν τα μαλλιά μου δεν ήταν ολόισια δεν θα χρειαζόταν να κάνω μπιστολάκι καθημερινά για όγκο, αν δεν είχα πλατυποδία θα περπατούσα καλύτερα πάνω σε ψιλά τακούνια, αν, αν, αν, αν….. 

          Τέρμα. Πετάω τα «αν» από τη σκέψη μου. Παίρνω αγκαλιά τη γαβάθα με τα μακαρόνια και τα απολαμβάνω χωρίς τύψεις και ενοχές. 


ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Υλικά: 

1)  500 γραμμάρια βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
2)  1 ολόκληρο μεγάλο πακέτο φρέσκα μανιτάρια (μέτρια σε μέγεθος) κομμένα στα 4  
3)  1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
4)  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα σκόρδου
5)  1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, λάδι
6)  Αλάτι
7)  1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
8)  1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
9)  1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
10)              Κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ


Εκτέλεση: 

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε καυτό νερό. Κατά τη διάρκεια ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να σοταριστούν και να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά (αν τη χρησιμοποιήσουμε), το θυμάρι και αλάτι. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε στο τηγάνι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Εν τω μεταξύ οι βίδες θα έχουν βράσει. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Στο τέλος ελέγχουμε αν το φαγητό μας είναι εντάξει στο αλάτι και σερβίρουμε!! 
Καλή επιτυχία!!




37 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!! Ενα υπέροχο πιάτο...Και ναι μπορούμε να το φάμε χωρίς τύψεις...αν και νιώθω τις ιδιες τύψεις με εσένα κάαααθε φορά!!!Υπέροχες φωτογραφίες ... Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τύψεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Κατερίνα!! Φιλιά και σε σένα και καλό ΣΚ!!

      Το φαγητό αυτό όντως είναι καταπληκτικό όσο απλό και αν φαίνεται!

      Διαγραφή
  2. Και μόνο που δεν έχουν κρέμα γάλακτος τα λάτρεψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει ελάχιστη κρέμα γάλακτος στο τέλος, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα εβαπορέ χωρίς να αλλάξει στο ελάχιστο το τελικό αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  3. Χρυσαυγή μου μ' έκανες και γέλασα!
    Πάρε την γαβάθα αγκαλία και άσε καλή μου τις τύψεις...

    Λοιπόν φτιάξαμε σχεδόν το ίδιο φαγητό :-))
    Μόνο που εγώ αντί για μακαρόνια έβαλα ρεβύθια και μόνον 2 κουταλιές κριθαράκι έτσι για να πιεί τα υγρά και να "σταθεροποιήσω" το αποτέλεσμα.
    Θα επανέλθω με μια ανάρτηση, σύντομα ελπίζω.
    Καλό ΣΚ σου εύχομαι και χωρίς τύψεις βρε σύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού γέλασες μαζί μου Πηνελόπη μου καλά τα πάμε!!
      Τη γαβάθα την πήρα σε πληροφορώ αγκαλιά και την τσάκισα.
      Περιμένω να δω και τη δική σου εκδοχή δημοσιευμένη.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. ..."Αν έχεις πίστη στον εαυτό σου
    όταν οι άλλοι αμφιβάλλουν για σένα
    και δε σε πειράζει αυτή η δυσπιστία τους"...
    Ρ. ΚΙΠΛΙΝΓΚ: “ΑΝ”

    " Οι βίδες" μ΄αρέσουν:
    - για την ευθύτητα του κειμένου σου,
    - την περιγραφή των ανησυχιών σου και των ονείρων σου, που αχνοφαίνονται στη χαραμάδα της πόρτας του blog σου, και που μόλις μας αφήνεις να δούμε,
    - γιατί διαβάζω τέτοια κείμενα γραμμένα σε μαγειρικό blog,
    - γιατί σ΄έχω φίλη και καμαρώνω,
    - γιατί είμαι φαν της πάστας! :)

    Καλημέρα
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μερικές φορές που προτιμώ να μην σχολιάσω. Όχι από απαξίωση ή περιφρόνιση, αλλά γιατί δεν θέλω να χαλάσω αυτό που συμβαίνει. Δεν θέλω να μειώσω μέσω του λόγου την ένταση αυτού που νιώθω.

      Ζαμπία μου δεν θα σχολιάσω το σχόλιο που άφησες στην ανάρτησή μου. Απλά κοκκινίζω...από ντροπή και χαρά.

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Χρυσαυγή μου καλημέρα!!!Υπέροχο το πιάτο σου!!!!Οι φωτογραφίες εξαιρετικές!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι! Είναι όντως πολύ ωραίο και διόλου βαρύ πιάτο το συγκεκριμένο!

      Φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  6. Και πόσα άλλα Αν!!
    Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι τρώγοντας τα μόνη σου είναι κακό μπορέις να μας έχεις παρέα να τα μοιραστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και σε ποιον δεν αρέσει ένα καλομαγειρεμένο πιάτο με ζυμαρικά!
    Νόστιμο και μυρωδάτο το δικό σου, με το άρωμα από το θυμάρι!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Έλενα. Είναι όντως μυρωδάτο αλλά και πολύ γευστικό το πιάτο με τα μανιτάρια να δίνουν αισθητή την παρουσία τους.

      Καλό ΣΚ σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  8. Πάντως τα μακαρόνια που προτείνεις δε μου φαίνονται καθόλου παχυντικά. Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις βίδες ολικής άλεσης και κρέμα γάλακτος λάιτ, και συνοδεύσεις μια νορμάλ μερίδα με μια ελαφριά σαλάτα, όχι μόνο δε θα παχύνεις αλλά θα κάνεις και ένα πολύτιμο δώρο θρεπτικών βιταμινών στο σώμα σου!!! Όμορφη παρουσίαση. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι πριν τη βουτιά στα ζυμαρικά και ιδού ο παράδεισος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μιλάω για ζυμαρικά, ναι... νιώθω κοντά στον παράδεισο!!
      Δεν χρησιμοποίησα βίδες ολικής άλεσης αλλά θα μπορούσα. Είναι νόστιμο πιάτο παρόλη την απλότητά του.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. ΑΝ έστελνες και καμιά μερίδα κι απο ΄δω τι καλά που θα ήτΑΝ!!!!!!!!Φιλιά πολλά Χρυσαυγή μου καλό σ/κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και θα στείλω!! Και μία και δύο μερίδες ΑΝ δεν το φάω όλο μόνη μου!!! :-)

      Φιλιά και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  10. Ένα τέτοιο νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο ξορκίζει όλα τα "αν", οι όποιοι φόβοι και οι ανησυχίες διαλύονται! Μένει μόνο η χαρά και η απόλαυση των αισθήσεων.
    Τότε γιατί να μαγειρεύουμε με τόση φροντίδα να μας απασχολεί τόσο η παρουσίαση ενός, έστω και απλού, πιάτου;
    (Είναι σκέψεις που δεν περιμένουν κατ' ανάγκη απάντηση).
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Helen, γι΄αυτό κι εγώ άφησα στην άκρη τα "αν" και έφαγα όλη την πιατέλα!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Πωπω τα έχω την έχω κάνει και εγώ αυτήν την μακαρονάδα και είναι... μιαμ μιαμ!!!!!!!!!!!!
    Γεια στα χέρια σου Χρυσαυγή μου!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει Ελένη! Κι εμένα το ίδιο!!

      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Είμαι απο αυτούς τους απαράδεκτους ανθρώπους που δεν αγαπάνε πολύ τα μακαρόνια όπως και προτιμώ το παγωτό βανίλια απο το σοκολάτα.. χαχα.. ξέρω ξέρω..
    Το πιάτο σου όμως μου αρέσει πάρα πολύ, είναι τόσο απλό και αρωματικό, η μάρκα μου!
    Καλό ΣΚ κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο παγωτό βανίλια θα συμφωνήσω απόλυτα!! Στα μακαρόνια μου τα χάλασες!!! χιχι

      Φιλιά πολλά και καλό υπόλοιπο ΣΚ!

      Διαγραφή
  13. Αν τα άφηνες να πάνε χαμένα θα ήταν αμαρτία..
    Οπότε καλά τους έκανες Χρυσαυγή μου..χιχι..Δεν χωράνε ΑΝ στην απόλαυση.

    Το θυμαρι ωραία προσθήκη θα τους δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά

    Φιλιά & καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους έδωσα και κατάλαβαν Μάριον γλυκιά!

      Λοιπόν, το θυμάρι και το σκόρδο τους δίνει ιδιαίτερη γεύση. Ταιριάζει πάρα πολύ. Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς. Απλή συνταγή αλλά εξαιρετική!

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  14. τι θα γινει με τις μακαρονάδες σου!!!τελευταία ο μεγαλος γιος μου απεκτησε λατρεια στα μανιτάρια,οπότε θα το κατευχαριστηθούμε το πιατο σου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου ακολουθούν κι άλλες μακαρονάδες λίαν συντόμως!!
      Αν αρέσουν όμως του γιού σου τα μανιτάρια δοκίμασέ την οπωσδήποτε!!

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  15. Μα τι πάθατε, όλες συννενοημένες είστε να με τρελάνετε; Παντού βλέπω ατελείωτες μακαρονάδες..ουφ, άτιμοι υδατάθρανκες!
    Από τέλη Ιουνίου θα τσακίσω όλες τις συνταγές με ζυμαρικά! Ε, μα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μάλλον ο παγκόσμιος μήνας της μακαρονάδας Βέρα μου...
      Δεν ξέρω για τις υπόλοιπες κυρίες, πάντως εγώ θα αναρτήσω κι άλλες σύντομα!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Έλα καλέ που θα έχουμε τύψεις με τέτοια μακαρονάδα! Εμένα μια χαρά ελαφριά μου φαίνεται! Και πεντανόστιμη φυσικά! Ψήνεσαι να μοιραστούμε τη γαβάθα;;
    Φιλάκια Χρυσαυγούλα και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήνομαι να μοιραστούμε μια καινούρια γαβάθα γιατί αυτήν την έφαγα όλη μόνη μου Ερμιόνη... κλαψ!

      Φιλιά παιδί μου!

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα Χρυσαυγή!! Πολύ Ωραίο αρωματικό πιάτο για το καλοκαίρι που δεν το βλέπω να έρχεται! Η παρουσίαση υπέροχη! Καλό Σαββατοκὐριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, αφού μου λες εσύ ότι σου αρέσει η παρουσίαση που έχω κάνει, τότε είμαι απόλυτα καλυμένη!!

      Καλό υπόλοιπο ΣΚ και που θα πάει? Θα μπει και το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  18. Αν και δεν μ αρεσουν τα μανιταρια ιδιαιτερα, μου φαινεται πολυ πολυ νοστημο και το σημειωνω για τον αγαπημενο που τα αγαπαει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΕΛΕΙΟ, ΤΕΛΕΙΟ, ΤΕΛΕΙΟ... Πάντως εγώ θα μπορούσα να τρώω και τις 7 φορές ζυμαρικά... Το πιάτο σου μοναδικά νόστιμο όσο και η παρουσίασή του!!! Καλό βράδυ Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πωπω τι μακαροναδα ειναι αυτη?φαινεται πεντανοστιμη!ευχαριστω για τις ευχες στo blog μου!οπως εγραψα τα πλαστικα παιχνιδακια ειναι απο το jumbo και τα ζαχαρωτα ψαρακια!εψαξα παιχνιδακια με θεμα την θαλασσα και βρηκα αυτα, ήταν ολα μα ζι σε συσκευασια , ακομα κ η ψαθα!πραγματικα ηταν πολυ πιο ωραια απο ζαχαροπλαστιου κ πολυ πιο οικονομικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10