20 Σεπτεμβρίου 2012

Ροδινά Φασόλια / Χάντρες





Υπέροχα φρεσκότατα ροδινά φασόλια! Την εποχή αυτή τα βρίσκετε σε όλα τα μανάβικα, τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές. Προμηθευτείτε μεγάλες ποσότητες, καθαρίστε τα από τα φλούδια τους, μοιράστε τα σε ισόποσες μαγεριές του 1ός κιλού ή των 500ων γραμμαρίων και βάλτε τα στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε όλο το χρόνο αυτά τα πεντανόστιμα χλωρά φασόλια.


        Τα ροδινά έχουν ιδιαίτερη γεύση και αίσθηση στο στόμα. Διαφέρουν από τα ξερά φασόλια ως προς το μέγεθος, αφού ο καρπός τους είναι αρκετά μεγάλος και δεν έχουν αυτή την τόσο αντιπαθητική φλούδα που πολλές φορές συναντάμε στα ξερά φασόλια όταν τα τρώμε.

       Τα παιδιά θα τα φάνε με περισσότερη ευκολία απ΄ ότι την κλασσική φασολάδα! 


       Δοκιμάστε μια φορά να τα φτιάξετε και θα τα αγαπήσετε!! Κι αν το καθάρισμα σας φαίνεται κουραστικό και βαρετό, βάλτε το παιδί σας να τα καθαρίσει. Πιστέψτε με, ότι τα παιδιά βρίσκουν αυτού του είδους τις δραστηριότητες πολύ διασκεδαστικές. Εγώ που σας μιλάω, έχω καθαρίσει τσουβάλια ροδινά, ολόκληρα μποστάνια μπάμιες, κιλά φασολάκια, σακιά πατάτες και καφάσια γαύρο (που ήταν και το καλύτερό μου !!!) κατά τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια!!! 


       …Αυτό με το γαύρο χρίζει ψυχανάλυσης, το ξέρω...!!!

* Στο Κιάτο Κορινθίας, απ΄ όπου είναι και η καταγωγή μου, τα φασόλια αυτά τα λέμε "ροδινά". Έτσι κι εγώ τα ήξερα μέχρι σήμερα. Κατόπιν όμως των σχολίων που έγιναν σε αυτή την ανάρτηση προσέθεσα και την άλλη τους ονομασία "χάντρες" αφού είδα ότι είναι και η δημοφιλέστερη.

ΡΟΔΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ / ΧΑΝΤΡΕΣ

Υλικά: 

    1)  1 κιλό καρπό από φασόλια ροδινά (καθαρό βάρος φασολιού)
    2)  3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 
    3)  200 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
    4)  1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ ή τριμμένο
    5)  3 τομάτες φρέσκιες ξεφλουδισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
    6)  1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
    7)  1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
    8)  1 κουτάλα από αυτή που σερβίρουμε τα όσπρια, ελαιόλαδο (αν το θέλετε σε γραμμάρια είναι περίπου 120-125 γραμμάρια)
    9)  Αλάτι
    10)  Πιπέρι
    11) 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 




Διαδικασία: 

       Καθαρίζουμε τα ροδινά και κρατάμε τον καρπό. Θέλουμε να είναι περίπου 1 κιλό. Πλένουμε τα φασόλια μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει και να είναι και 3 περίπου δάχτυλα το νερό πάνω από εκεί που τελειώνουν τα φασόλια.

       Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας  σε υψηλή ένταση και αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα για να πάρουν μια βράση. Προσοχή! Δεν πρέπει να κλείσουμε το καπάκι γιατί τα ροδινά φουσκώνουν πολύ. Όταν το νερό πάρει βράση θα δούμε ότι βγαίνει αφρός. Με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε την επιφάνεια του νερού, αφαιρούμε δηλαδή τον αφρό και τον πετάμε.

 Μόλις δούμε ότι δεν βγαίνει άλλος αφρός, τότε χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το λιωμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια ντομάτα, τα καρότα, τα φρέσκα φασολάκια, τον πελτέ, και την κόκκινη καυτερή πιπερίτσα εφόσον την χρησιμοποιήσουμε.
       Βράζουμε για περίπου μία ώρα και αν δούμε ότι το νερό λιγοστεύει πολύ, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό (θέλουμε να είναι καυτό το νερό, για να μην σταματήσει ο βρασμός του φαγητού). 

       Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι κατά βούληση. 

       Αφήνουμε τα ροδινά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Αν χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του βρασμού να προσθέσουμε νερό το κάνουμε. Καλύτερα λίγο – λίγο να το προσθέτουμε, παρά από την αρχή σε μεγάλη ποσότητα και μετά δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε αν τα φασόλια βράσουν πριν χυλώσει  το ζουμί. 

       Μόλις τα ροδινά έχουν μαλακώσει πολύ και η σάλτσα έχει χυλώσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 


Καλή επιτυχία!! 



46 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Επειδή μου ξύπνησες την περιέργειά μου θέλω να σε ρωτήσω κάτι!εχμ...δεν ξέρω πως είναι τα ροδινά φασόλια....έχεις καμιά φωτό να μου δείξεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω να βρω. Δεν σκέφθηκα να τα φωτογραφίσω την ώρα του καθαρίσματος... Θα κοιτάξω να βρω και θα την δημοσιεύσω όσο ποιο σύντομα μπορώ. Πάντως αν ρωτήσεις στο μανάβικο ή στη λαϊκή θα σου δείξουν!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρες ρόδινες!!!
    Εμείς ετούτα τα φασόλια τα λέμε "χάνδρες"
    Του κομπολογιού τις χάνδρες! Και πολύ μας αρέσει να τα καθαρίζουμε παρέα μικρά και μεγάλα παιδάκια, μέχρι εξοντώσεως της μανούλας :-)))
    Και τα συνδυάζουμε και με κρεατάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, καλημέρα!!

      Πηνελόπη μου αυτή η εκδοχή με το κρέας, πολύ με ενδιαφέρει...
      Σκέψου το για κάποιο επόμενο post!!!

      Διαγραφή
  3. Όπως λέει και η Πηνελόπη θα εννοείς τις χάντρες που πωλούν στη λαϊκή και υπάρχουν και σε συσκευασία κατεψυγμένων.
    Τα τελευταία χρόνια έχω αντικαταστήσει τα ξερά φασόλια στη φασολάδα με αυτά και σε άλλες συνταγές.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα ήδη την προσθήκη στην ονομασία τους Ξανθή, μιας και βλέπω ότι το όνομα "χάνδρες" είναι ποιο διαδεδομένο από τα ροδινά!!!

      Κι εμείς πάντως κάνουμε προμήθειες για όλο το χειμώνα. Πλέον τα καθαρίζει ο μπαμπάς μου, σαν ψυχοθεραπεία απο την αγχωτική του δουλειά.

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Χρυσαυγή μου, κι εμείς χάντρες τα λέμε και είναι πράγματι υπέροχα!!! Το πιάτο σου είναι τέλειο και με τον μουντό καιρό που έχει ταιριάζει απίστευτα (άσε που εμένα μου αρέσουν και το καλοκαίρι!!!).
    Έχεις βραβειάκι!!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου,
      φθινοπωριάζει σιγά - σιγά και είπα να ποστάρω ένα φαγητό που ταιριάζει με την εποχή. Και εμένα αυτά τα χλωρά φασόλια μου αρέσουν πολύ και το καλοκαίρι. Συμφωνώ!

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  5. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ τα συγκεκριμένα Χρυσαυγή ... μετα το ποστ σου νομίζω ότι ήρθε η ώρα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, μην το σκέφτεσαι... !!
      Δοκίμασέ τα!

      Φιλιά, καλή σου μέρα!!

      Διαγραφή
  6. Παρ΄όλο που λόγω καταγωγής οφείλω να υποστηρίξω ότι τα φασόλια Πρεσπών είναι για μένα αναντικατάστατα και αδιαμφισβήτητης γεύσης,ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι οι χάντρες,λόγω του ότι δεν απαιτούν πολύωρη διαδικασία παρασκευής,μ΄αρέσουν για τις ξαφνικές επιθυμίες για κατανάλωση οσπρίων.Ειδικά όταν οι προμήθειές μου απο τα ξηρά φασόλια της πατρίδας μου φτάνουν στον ..πάτο η αμέσως επόμενη και εναλλακτική λύση-και πολύ νόστιμη βέβαια-,είναι οι χάντρες.
    Το πιάτο σου φαίνεται πολύ λαχταριστό Χρυσαυγή μου,δεμένο, έτσι όπως εμένα τουλάχιστον μ΄αρέσει,με υπέροχο χρώμα και ωραία παρουσιασμένο!Ιδανικό για τις πρώτες φθινοπωρινές ψύχρες που κτύπησαν δειλά-δειλά την πόρτα μας.Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Πρεσπών θα ομολογήσω ότι δεν τα έχω δοκιμάσει. Θα τα αναζητήσω όμως αφού σε βλεπω τόσο ενθουσιώδη. Απλά θα συμφωνήσω κι εγώ στο ότι οι χάνδρες δεν έχουν αυτή τη διαδικασία του μουλιάσματος πριν και του πολύωρου χρόνου βρασίματος. Είναι απλά ποιο γρήγορες...

      Σε φιλώ φθινοπωρινά Φωτεινή μου!!!

      Διαγραφή
  7. χάρμα! χάρμα!! έπηξε και το ζουμάκι και αυτή η κόκκινη πιπερίτσα με τρελλαίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχεις αντιληφθεί Πέπη μου, την πιπεριά την έβαλα ωμή, μόνο και μόνο για την φωτογράφιση. Που να τολμήσω να βάλω καυτερή πιπερίτσα σε φαγητό που θα φάνε μία 6χρονη και μία 17μηνίτικη πιτσιρίκα?

      Διαγραφή
  8. Χρύσα μας έχεις ανοίξει την όρεξη. Σε παρακολουθώ ανελλιπώς και κάθε φορά μου τρέχουν τα σάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Για να με λες "Χρύσα" με γνωρίζεις από παλιά, ε ??!!

      Διαγραφή
    2. Οκ!! Ελήφθη, over!!!
      Φίλε μουουουουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!

      Διαγραφή
    3. Φίλη μουουουουουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ! Σε παρακολουθώ πάντως... Έχω βάλει και feed και δεν χάνω άρθρο για άρθρο... Να δούμε πότε θα μου μαγειρέψεις έστω μια φακή! :D

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφο πιάτο, σωστά μελωμένο και με πολλή φωτογένεια!
    Η πιπερίτσα, κόκκινη σκανταλιάρα, πάει να κλέψει την πόζα...:)

    Από τα πιο νόστιμα φρέσκα φασολάκια είναι αυτά Χρυσαυγή μου. Μ΄αρέσουν πολύ και με τη συνοδεία κρέατος παίρνουν νοστιμιά και τα δυο.

    Τα λένε και μπαρμπούνια κόκκινα αλλά έχει επικρατήσει το "Χάντρες"!
    Νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο κι αν τα φυλάξεις στην κατάψυξη, τα τρως και το Χειμώνα!

    Για πες στον father να εντείνει την ψυχοθεραπεία του, καθαρίζοντας ένα ακόμα σακουλάκι και για μένα. :)

    Φιλιά
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "φωτογένεια" είναι μια όμορφη λέξη για τις φωτογραφίες του food styling!! Μου αρέσει!!

      Ο father φέτος κυριολεκτικά καθάρισε τσουβάλια. Και για την δική μου οικογένεια και για αυτόν και τη μητέρα μου! Χαρά στην υπομονή του. Εγώ αρκετά καθάρισα τη δεκαετία 10-20 ετών. Φτάνει πια. Σειρά έχει εκτός απ΄ τον πατέρα μου που οικειοθελώς το κάνει, η Νεφέλη και η Κλειώ!! χιχιχι

      Είναι πεντανόστιμα πάντως τα άτιμα!

      Διαγραφή
  10. Ότι πρέπει για τα πρώτα κρύα! Μας αρέσουν τα φασόλια, δεν ήξερα ότι τα λένε και ρόδινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, Βέρα μου! Είναι καθαρά Φθινοπωρινό και Χειμωνιάτικο φαγητό. Αφού λοιπόν σας αρέσουν, να τους δώσετε και να καταλάβουν!!!!

      Διαγραφή
  11. α ρε Ελλαδάρα με τα ωραία σου!!!!!!μου αρέσει έτσι πως το έκανες που είναι χυλωμένες οι χάντρες!!!!έχω ένα θέμα με τα νερομπούρμπουλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο θέμα έχω Τόνια μου. Καλύτερα παραπάνω πηχτό, παρά νερουλό το φαγητό!!

      Διαγραφή
  12. Δεν ήξερα πως τις χάντρες τις λένε ροδινά..Ωραίο σαν όνομα αλλά και σαν φαγητό.
    Εχώ κι εγώ καθαρίσει χάντρες. Η διαδικασία είναι όντως ευχάριστη κι εμένα μου άρεσε και μου αρέσει. Εγώ τα ξέρω και σαν ‘’ξεσπουρνιστά’’ φασόλια όπως τα έλεγε και η γιαγιά μου.

    Ωραίο φαγητό Χρυσαυγή έκανες πάλι.

    Εγώ ζήλεψα και τις ελίτσες που είδα. Ξιδάτες είναι?

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν ήξερα ότι τα ροδινά τα λένε χάντρες!! χαχαχα Κοίτα να δεις!!

      Οι ελιές είναι ξιδάτες, δώρο ενός φίλου, μοναχικού εργένη που τις φτιάχνει μόνος του. Φυσικά δικές του και βιολογικές από ένα κτιματάκι που έχει στον Ορωπό! Τις έβαλα για ντεκόρ και για συνοδευτικό γιατί ταιριάζουν με τα ροδινά!

      Φιλάκια κούκλα!!

      Διαγραφή
  13. Το πιστεύεις ότι τώρα τελευταία άρχισα να μαγειρεύω τέτοια φασόλια; Πράγματι όλοι τα τρώνε πιο εύκολα από τα ξερά φασόλια και έχουν μια νοστιμιά διαφορετική! Πολύ ωραίο το φαγάκι σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Μαράκι έτσι είναι!
      Ποιο γευστικά και δεν είναι τελικά ιδέα μου...
      Η Νεφέλη σκέψου ότι δεν τρώει τα ξερά και τρώει αυτά...

      Σε ευχαριστώ !
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Πολύ καλό...και οι ελίτσες σου λαχταριστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου θύμισες την γιαγιά μου που κάθε χρόνο όταν φθινοπώριαζε μ'εστελνε στα μανάβικα να βρω αυτά τα φασόλια. Ουφ ποδαρόδρομος!
    Τέλεια η σουπίτσα σου Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ήξερε η γιαγιάκα σου Ερη μου!!
      Η νοστιμιά τους δεν παίζεται σε σχέση με τα ξερά!!

      Διαγραφή
  16. Εκείνο το πιατάκι με την πιπερίτσα με έβαλε σε μαγάλο πειρασμό, Χρυσαυγή μου! Φαίνεται λαχταριστό με μελωμένο περιεχόμενο!
    Τα λετρεύουμε τα φασόλια χάνδρες οικογενειακά αλλά εδώ δεν υπάρχουν!
    Κι εσύ τα μαγείρευσες πολύ ωραία.
    Εγώ δεν βάζω φρέσκα φασολάκια λλά πολύχρωμες γλυκές πιπεριές σε φετούλες και βέβαια και μία καυτερή.
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιο μου ακούγεται και με τις πιπεριές!! Αυτό με τα φασολάκια το έκανε η γιαγιά μου και ειληκρινά ταιριάζει. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις βάλε 2-3 και αν δεν σου αρέσουν απλά μετά πέτα τα. Αλλά πισττεύω ότι ταιριάζουν!!

      Φιλιά Ελένη μου!

      Διαγραφή
  17. Δεν έχω μαγειρέψει τέτοια φασόλια, Χρυσαυγή.
    Εμείς εδώ πάνω έχουμε τα Πρεσπών και μ' αυτά πορευόμαστε!!
    Επειδή τα παιδιά μου τρώνε φασολάδα, θα δοκιμάσω να τη φτιάξω και με 'ροδινά' όπως λες τις 'χάντρες'.
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε μια δοκιμή Στέλλα. Καλό είναι να δοκιμάσεις και κάτι καινούριο μία φορά. Σίγουρα είναι πολύ νόστιμα. Θα σου αρέσουν πιστεύω!!

      Αν είναι μου λες...

      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  18. Χρυσαυγή καλημέρα! Σε διαβάζω καθημερινά και πραγματικά οι συνταγές που ανεβάζεις είναι καταπληκτικές!!! Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που γράφεις στις εισαγωγές σου!!! Συνέχισε την τόσο καλή δουλειά που κάνεις!! Και κάτι ακόμα: λατρεύω κι εγώ το καθάρισμα των γαύρων!!! Μήπως να πάμε παρέα για ψυχανάλυση? Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ για τα κολακευτικά σου λόγια!
      Τελικά στη ζωή κανείς δεν είναι μόνος. Πάντα υπάρχει κάποιος που θα του αρέσει αυτό που αρέσει και σε εσένα, όσο περίεργο, ακραίο, βιτσιόζικο ή τρελό είναι αυτό !!!

      Εντάξει λοιπόν για την ψυχοθεραπεία!
      Μόλις μαζευτούμε άλλοι 2-3 να κάνουμε γκρουπάκι να μας βγει και ποιο φθηνά!!!

      Καλημέραααααααα!!

      Διαγραφή
  19. Πάντα χαίρομαι να μαθαίνω κάτι καινούριο, οπότε σήμερα μάθαμε ότι ροδινά φασόλια=χάντρες!
    Είναι όντως μια πάρα πολύ γευστική ποικιλία και σε συνδυασμό με τις ελιές, τολμώ να πω βασιλικό φαγητό!
    Αυτή η πιπερίτσα στη μέση, πολύ φίνα πινελιά!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι κόκκινες, οι πράσινες, οι θαλασσιές οι χάντρες...τραγουδάω και ορμάω στο πιάτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ τα συγκεκριμένα... Λαχταριστό δείχνει το πιάτο σου Χρυσαυγή μου!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φαίνονται πεντανόστιμα! Και εγώ δεν είχα ξαναφάει και την προηγούμενη εβδομάδα που τα είδα στη λαϊκή μου έκαναν εντύπωση έτσι ροζ που ήταν. Ε τα πήρα και τα μαγείρεψα σαν τους γίγαντες, έγιναν φανταστικά, αυτή την εβδομάδα όμως θα δοκιμάσω τη συνταγή σου! Χάρηκα πολύ που βρήκα το μπλογκ σου! Θα τα λέμε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρυσαυγή, συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σου!
    Η συνταγή σου καταπληκτική και πολυμαγειρεμένη κατά τα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου.
    Στα μέρη μου τα φασόλια αυτά τα λέμε "χλωρίδια". Ποιά είναι τα μέρη μου;
    Κοντά στα Καλάβρυτα, υπάρχει ένα καταπράσινο χωριό, η Κέρτεζη, στο οποίο παράγονται τα πιο νόστιμα φασόλια - είτε ως χάντρες είτε ως ξερά. Το δροσερό νερό, η σύσταση του εδάφους και ο πατροπαράδοτος σπόρος κάνουν τη μικρή παραγωγή μας περιζήτητη.
    Σε χαιρετώ!!!
    Μαρία Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρία και καλώς σε βρίσκω!
      Χλωρίδια πάντως πρώτη φορά το ακούω. Μου αρέσει το όνομα πολύ! Μου δίνει την αίσθηση του φρέσκου και του δροσερού.
      Λοιπόν πολύ θα ήθελα να δοκίμαζα τα φασόλια από την Κέρτεζη. Έτσι όπως τα περιγράφεις μου έχεις εξάψει το ενδιαφέρον.

      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Χρυσαυγή μου, χαίρομαι πολύ που κέντρισα το ενδιαφέρον σου. Είναι το πρώτο βήμα, έπειτα θα γίνεις fun. Να σου απλά ότι έχω 5 ανήψια και η φασολάδα είναι από τα αγαπημένα τους φαγητά. Νομίζω πως πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα δοκιμάσεις!
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10