12 Ιανουαρίου 2015

Οταν η δεοντολογία απουσιάζει...




Η σημερινή ανάρτηση δεν θα ήθελα  να έχει γραφτεί αλλά ούτε και το περιστατικό που θα εξιστορήσω να έχει συμβεί. Πρόκειται για την δημοσιοποίηση από πλευράς μου, ενός γεγονότος που με δυσαρέστησε.


Η απογοήτευση, είναι το συναίσθημα που νιώθω μετά από πολλά άλλα που προηγήθηκαν τις μέρες των Χριστουγέννων. Ο θυμός, η οργή και άλλα «τοξικά» συναισθήματα διαδέχθηκαν το ένα το άλλο,  για να δώσουν τη θέση τους στη σημερινή μου απογοήτευση.  

Στις  30 Δεκεμβρίου 2014 έλαβα ένα μήνυμα από μια φίλη που έλεγε πως λίγα λεπτά πριν, είχε πάρει  ένα e-mail από πασίγνωστο εστιατόριο του οποίου είναι πελάτισσα. – Ήταν ένα  e-mail προς όλους τους πελάτες  -.Το  περιεχόμενο αυτού ήταν ευχές από τον διακεκριμένο και γνωστό σε όλους μας σεφ, όπως επίσης δώρο από τον ίδιο προς τους πελάτες, μια συνταγή για να την φτιάξουν όπως έλεγε στα αγαπημένα τους πρόσωπα τις μέρες των γιορτών! Είναι αυτή  που βλέπετε στην παρακάτω καρτέλα.




Όταν μου προώθησε το e-mail, διαπίστωσα πως επρόκειτο  για την συνταγή που είχα αναρτήσει στο μπλόγκ μου δύο μήνες πριν, στις  29 Οκτωβρίου 2014. Τις παπαρδέλες με κάστανο, μπέικον και κολοκύθα που βλέπετε  ΕΔΩ.
 
Η έκπληξή μου από τεράστια που ήδη ήταν, γιγαντώθηκε όταν διαπίστωσα πως η καρτέλα της συνταγής ήταν το απόλυτο copy paste από το μπλόγκ μου, χωρίς δηλαδή να έχουν αλλάξει ούτε ένα κόμμα, ούτε μια παρένθεση, ούτε μια φράση από τα γραφόμενά μου, στα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής.

Αν  αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του εστιατορίου, όπως επίσης και του διακεκριμένου σεφ που το εκπροσωπεί, θα καταλάβει ότι δεν έχει καμία ανάγκη να κλέψει αυτούσια την δουλειά μιας ερασιτέχνιδας  foodblogger και να την καρπωθεί ως δική του. Το αντίθετο θα μπορούσε να συμβεί. Αυτό όμως, γιατί?

Μετά από επαφή που ήρθα με το τμήμα που διαχειρίζεται την σελίδα τους στο face book,  απαίτησα την διόρθωση του «λάθους», αφού η αναπαραγωγή της συνταγής έγινε χωρίς τη δική μου συγκατάθεση. Με διαβεβαίωσαν  πως θα το πράξουν.

 Όπως το περίμενα, αυτό δεν έγινε ποτέ.  Πώς θα μπορούσε άλλωστε κάποιος που προβαίνει σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές να έχει το ανάστημα να παραδεχθεί και να διορθώσει το σφάλμα του? Αυτό είναι προνόμιο των ευσυνείδητων ανθρώπων και όχι αυτών που στερούνται επαγγελματικής δεοντολογίας. 

Η καρτέλα της συνταγής που βλέπετε παραπάνω είναι αυτή που έλαβαν οι πελάτες  του εν λόγω εστιατορίου ως δώρο από τον σεφ, με σβησμένη από εμένα την επωνυμία του μαγαζιού αλλά και του ονόματος του σεφ, για ευνόητους λόγους.

Όσοι από εσάς λάβατε το e-mail αυτό, τώρα γνωρίζετε. 

Οι υπόλοιποι, απλά ας διαπιστώνετε για μια ακόμη φορά πόσο όμορφα και αγγελικά πλασμένος ΔΕΝ είναι ο κόσμος της εστίασης, του ίντερνετ ή των "μεγάλων ονομάτων", πάντα ευτυχώς με φωτεινές εξαιρέσεις.




92 σχόλια:

  1. Αυτό ξεπερνά κάθε όριο, έχουμε ζήσει πολλές αντιγραφές σε επαγγελματικά site με όφελος πάντα για΄τι έχουν άπειρες διαφημίσεις στη σελίδα τους έχουμε ζήσει χαζές αντιγραφές για όφελος της ματαιοδοξίας ορισμένων αλλά αυτό είναι πέραν όλων.
    Πολύ θα ήθελα να μάθω τον sef που δεν μπορούσε να συνθέσει μια συνταγή αλλά μας καλεί να
    φάμε στο εν λόγω εστιατόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μιλάς πολύ σωστά!
      Αντιγραφές έχω δει πολλές, μα αυτό με ξεπερνάει!
      Δεν το περίμενα κάτι τέτοιο και θεώρησα πως πρέπει να δημοσιοποιηθεί.
      Να κάνω κάτι τέλος πάντων με το μοναδικό όπλο που διαθέτω.

      Όσο για το όνομα του σεφ (που είχε ή δεν είχε γνώση του περιστατικού) και το όνομα του εστιατορίου, σε παραπέμπω στα σχόλια παρακάτω και θα το δεις γραμμένο από την ίδια την παραλήπτη του mail!

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. Χρυσαυγή μου καλημέρα και καλή εβδομάδα! Με στεναχώρησε πολύ αυτή η ανάρτηση ! Νομίζω ότι η κλοπή της πνευματικής σου ιδιοκτησίας είναι είδος βιασμού! Ντροπή μόνο αυτό θα πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Χρυσαυγή μου ...γιατί δεν με εκπλήσσει;;;; Βέβαια, η βλακεία, ο αντιεπαγγελματισμός και η απόλυτη έλλειψη αξιοπρέπειας του εν λόγω chef είναι απύθμενα αλλά δυστυχώς το έχουμε ζήσει ήδη άπειρες φορές και από "καταξιωμένους" και σπουδαγμένους chef που "περιφρονούν" εμάς τους ερασιτέχνες αλλά ωστόσο αντιγράφουν συνταγές μας!! Και ναι μέχρι τώρα είχα δει αντιγραφές ελαφρά αλλαγμένες αλλά εδώ ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια!!! Καλό θα ήταν να μάθει ο κόσμος ποιός είναι ο chef για να ξέρει από πού παίρνει τις συνταγές του!!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική τόσα χρόνια που διατηρώ το ιστολόγιο γνωρίζω, όπως και εσύ και οι υπόλοιποι που ασχολούνται με το χώρο του food blogging ότι κλοπές και αντιγραφές γίνονται κατά κόρον.
      Όμως αυτό ξεπερνάει τα όρια της ανοχής μου.
      Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως ο σεφ είχε άγνοια του περιστατικού, δεν τον απαλάσσει από τις ευθύνες. Όταν δίνεις το όνομά σου στις συνταγές ενός εστιατορίου και γίνεσαι εκπρόσωπος αυτού, οφείλεις να γνωρίζεις τι πρακτικές ακολουθεί και με ποιους κανονες δεοντολογίας δουλεύει! Αλλωστε το μέιλ το έστειλα και στον ίδιο τον κ. Μποτρίνι και δεν πήρα απάντηση ποτέ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Περιστατικα "δανεισμου" των αναρτησεων μας, εχουμε ζησει λιγο εως πολυ ολοι οι fodbloggers, και βεβαια ειναι ενα φαινομενο που δεν συμβαινει μονο στην Ελλαδα. Τα συναισθηματα οταν ανακαλυπτεις οτι η συνταγη ή η φωτογραφια που αρεσε τοσο πολυ ωστε να αναπαραχθει ειναι δικια σου, τα γνωριζω καλα... Αλλα αυτο ειναι αυτο που λενε too much! Αυτο ξεπερναει καθε οριο. Και μην βρεθει κανεις να πει οτι δεν φταιει ο σεφ αλλα ισως οι συνεργατες του, που επελεξαν την συνταγη και ειχαν και ολο το concept με την καρτα για να ... ευχαριστησουν τους πελατες τους.
    Χρυσαυγη μου επεμενε μεχρι να επανορθωσουν με καποιον τροπο, εγω θα προτεινα να βρεις τροπο να το επικοινωνησεις στον ιδιο τον "σεφ". Κι εγω θα ηθελα πολυ να μαθω για ποιον προκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα και με τον ίδιο τον σεφ έχω επικοινωνήσει σε μήνυμα που του έστειλα στην σελίδα του στο f/b. Επεσα όμως πάνω σε τοίχο και γι΄αυτό βλέπεις σήμερα εδώ την ανάρτηση!

      Τα ονόματα του σεφ και του εστιατορίου έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στην ανάρτηση σε σχόλιο που άφησε η φίλη μου που ήταν και ο αποδέκτης του e-mail τους!

      Όσο για αυτά που λες! Ναι... αυτό υπερβαίνει τα εσκαμμένα!
      Ήταν too much για να το κρατήσω κρυφό!

      Καλησπέρα !

      Διαγραφή
  5. Αίσχος και ντροπή!!!!
    Έχω κουραστεί να μας εκμεταλεύεται ο ένας κ ο άλλος , πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα κάνουμε, να οργανωθούμε κορίτσια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ντροπή να βλέπεις να κάνουν αυτές τις αθληότητες οι άνθρωποι (ή οι ομάδες τους) που παρακολουθείς τόσα χρόνια από την τηλεόραση ή τα αλλα μέσα.

      Διαγραφή
  6. Συνήθως δεν είναι οι Σεφ που ασχολούνται με newsletters, facebook κτλ αλλά μια ομάδα ανθρώπων που διαχειρίζεται τα media του μαγαζιού και εννοείται πως δεν νιώθουν και δεν εκτιμούν τη δουλειά και την παρουσίαση μιας συνταγής. Εννοείται απαράδεκτο εκ μέρους τους. Είναι μεγάλη η οργή όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο (δυστυχώς έχει συμβεί σε όλους μας). Και για μένα να επιμείνεις, γιατί όχι; Και το να λέμε "δεν λέμε ποιο είναι το εστιατόριο/σεφ για ευνόητους λόγους" δεν πρέπει να ισχύει. Ατοί ντράπηκαν δηλαδή όταν δημοσίευσαν κάτι κλεμένο; Γιατί να κρύβουμε το όνομα τους; Δεν τους αξίζει τέτοια προστασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωστό αυτό!!!
      Φυσικά και ο ίδιος ο σεφ δεν έχει στείλει το newsletter αυτό.

      Όμως ο ίδιος οφείλει να ξέρει τους συνεργάτες του, οφείλει να γνωρίζει σε πιο εστιατόριο έχει δώσει το όνομά του και ποιους διαφημίζει. Φυσικά και γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το σύστημα και δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών. Αλλωστε έστειλα και μήνυμα στην σελίδα του στο f/b αλλά ούτε από εκεί πήρα κάποια απάντηση... Προφανώς την έχει δώσει και αυτή να την διαχειρίζονται αλλοι!!! Μηπως άλλοι είναι οι διαχειριστές και της ίδιας του της ζωής?????

      Τα ονόματα που ψάχνεις θα τα βρεις στα σχόλια της ανάρτησης!

      Διαγραφή
  7. Καλά αυτό τα ξεπερνάει όλα! Εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να μάθουμε όλοι και το εστιατόριο και τον σεφ και να το προωθήσουμε όπου μπορούμε!
    Τι να πω, δεν έχω λόγια πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Τα ξεπερνάει όλα!
      Ο κύριος Μποτρίνι και η ομάδα του είχαν και αυτή την άθλια πρωτιά!!!!
      Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Χρυσαυγή : )
    Δεν χρειάζεται να πεις πως αισθάνεσαι... Ειναι πραγματικά ντροπή.
    Νομίζω εχει ξεφύγει το θέμα. Και καλά να αντιγράψει αυτούσια την συνταγή σου ενας ''σεφ'' ?
    Γιατι δεν σε φωνάζει να συνεργαστείτε αφου βρίσκει ωραίες τις συνταγές σου και του γούστου σου??? τι να πω...εχω αρχίσει να τους βλέπω με άλλο μάτι όλους αυτούς τους δήθεν ''σεφ''.
    Εχουν πεσει πολυ στα μάτια μου.

    Παντως οση ''δεοντολογία'' είχε αυτός άλλη τόση πρέπει να έχεις κι εσύ ;)
    Πρέπει να πεις ποιος είναι να ξέρουμε. Δεν συμφωνώ να κρίβουμε ποιος ''δανείστηκε' τη συνταγή μας και ποιος το παίζει μάγκας με αλλουνού κόπο.
    Οπως λεει και η Μαρίνα να επιμείνεις και προς τον ίδιο.

    Τα φιλιά μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθαμε στον κόσμο των media και της φήμης που συντηρείται με τέτοιες αθλιότητες!!!!

      Προς τον ίδιο έχω ήδη απευθυνθεί από την πρώτη στιγμή αλλά καμία απάντηση!!!!!!!!!!
      Προφανώς έχει με σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί.,

      Όσο για την δεοντολογία... όλα έχουν όρια και αυτή τη στιγμή έχουν και τα δικά μου ξεπεραστεί! Για το λόγο αυτό η φίλη μου που ήταν και η αρχική αποδέκτης του mail του εν λόγω εστιατορίου δημοσίευσε σε σχόλιό της παρακάτω τα ονόματα!

      Καλημέρα Μάριον !!!

      Διαγραφή
  9. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!! Κι εγώ θα ήθελα να μάθω το όνομα του σεφ και του εστιατοριου!!! Κι εγω θα πρότεινα να επικοινωνήσεις με τον ίδιο το σεφ.. ίσως-λεω ίσως- δεν το γνώριζε... όχι οτι θα τον νοιάξει ιδιαίτερα αλλα ίσως είναι αξιοπρεπείς ανθρωπος και το διορθώσει!!! Λυπάμαι πολυ Χρυσαυγή μου!! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα έχω ήδη κάνει από την πρώτη στιγμή όλα όσα προτείνεις αλλά δεν βγήκε τίποτα. Βρέθηκα μπροστά σε τοίχο. Γι΄αυτό σήμερα βλέπεις αυτή την ανάρτηση στον "αέρα" του ιστολογίου μου.

      Όσο για το όνομα και το εστιατόριο, σε παραπέμπω στα σχόλια παρακάτω!
      Θα βρεις εκεί αυτό που ψάχνεις!!

      Καλησπέρα!

      Διαγραφή
  10. Απίστευτο θράσος !!!!! Θα έπρεπε να δημοσιεύσεις το όνομα του εστιατορίου και να επικοινωνήσεις με τον σεφ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που ζητάς θα το βρεις αν διαβάσεις με προσοχη τα σχόλια που ακολουθουν!
      Ουδεν κρυπτόν αλλωστε......

      Καλημέρα Νίκη!

      Διαγραφή
  11. Αισχος και ντροπη τους
    κανονικα πρεπει να πεις το ονομα και του εστιατοριου και του σεφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα είναι γραμμένα!
      Σε παραπέμπω στο σχόλιο της φίλης μου που έλαβε το e-mail από το "φημισμένο" εστιατόριο!!

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  12. Δυστυχώς ο επαγγελματισμός δεν είναι έννοια ευρεία γνωστή στην χώρα μας Χρυσαυγή και το διαδίκτυο είναι πεδίο δράσεως πολλών αντιγραφέων, είτε γιατί το c-λ-opy - paste είναι ευκολότερο, είτε γιατί υπάρχει παντελής έλλειψη ηθικής, είτε γιατί απλούστατα απουσιάζει η δημιουργικότητα εκ μέρους τους!

    Να σου πω να γελάσεις;; Εγώ ακόμα το προσπαθώ και δεν μπορώ να πω πως δεν εξοργίζομαι με παρόμοιες καταστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα όλα έχουν την κλίμακά τους!
      Δεν έχω πέσει πρώτη φορά θύμα κλοπής ... ούτε και τελευταία φαντάζομαι!

      Όμως είναι η πρώτη φορά που έχω εξοργιστεί σε τέτοιο βαθμό.
      Γιατί (νομίζει κανείς ότι) υπάρχουν και όρια.

      Την καλησπέρα μου!!!!

      Διαγραφή
  13. καλημέρα!
    πιθανόν ο ίδιος να μην ξέρει τίποτα, κάποιος όμως από το εστιατόριο που χειρίζεται τα social media έκανε ένα τραγικό λάθος. και το πιο τραγικό είναι πως αφού επικοινώνησες μαζί τους αυτοί δεν έκαναν τίποτα για να το διορθώσουν....
    γι' αυτό ακριβώς δεν πρέπει να το αφήσεις έτσι......
    σε φιλώ κοριτσάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και ο ίδιος δεν ξέρει τίποτα!
      Αυτό που οφείλει όμως να ξέρει είναι με ποιους συνεργάζεται και πως προβάλλουν το όνομά του προς τα έξω!
      Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών Εύη!
      Ενήλικες είμαστε όλοι και γνωρίζουμε πως κινείται η αγορά!!!!

      Διαγραφή
  14. μενω εκπληκτη...δεν το πιστευω...Λιγη ντροπη ρε παιδια.Αυτο που με εξοργησε περισσοτερο ειναι η απραγια τους στην δικη σου επισημανση...παμε καλα βρε παιδια,οκ ολοι κανουμε λαθη αλλωτε χωρις να το καταλαβουμε αλλες φορες πιο συνειδητα...αλλα το να τους το πεις Χρυσαυγη μου και αυτοι να συνεχιζουν στο ιδιο βιολι...ε οχι!
    προτεινω να αναφερεις και το ονομα του σεφ και του εστιοατοριου και να μην το αφησεις να περασει ετσι!καιοτι θελεις εμειςεδω ειμαστε..ξερεις αν χρειαστει νακοινοποιουσουμε κατι κτλ!
    πολλα φιλια και θετικη ενεργεια σου στελνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ονόματα είναι ήδη δημοσιευμένα στην ανάρτηση από την ίδια την φίλη μου που έγινε ο αποδέκτης του mail !!!

      Διάβασε προσεκτικά και θα πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

      Διαγραφή
  15. Χρυσαυγη μου μπράβο σου που τηρείς την δεοντολογία που άλλοι δεν τηρούν. Το μέιλ όμως αυτό το πήρα κι εγώ από την Pasteria του κ. Μποτρινι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βίκυ μου...
      Ο κόσμος είναι μικρός... και ολίγον άθλιος στην πλειοψηφία του !!

      Σε ευχαριστώ λοιπόν που με ενημέρωσες και κοινοποιησες το όνομα!

      Διαγραφή
  16. Επειδή το σχόλιο μου σχετικα με το μέιλ της La Pasteria, βγαίνει ανώνυμα , το υπογράφω στο σχόλιο. Βασιλική Ρουμελιωτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωριζω ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Ξέρω πως είναι το ίντερνετ και πως παίζεται το παιχνίδι εδώ μέσα στο χάος. Από την άλλη δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει κι έτσι απαρατήρητο. Μπορεί να υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που ίσως να με διαβάζουν κι έλαβαν αυτό το μέιλ από το προαναφερθέν εστιατόριο. Γιατί να μην πω την αλήθεια ?

      Αυτό μπορώ αυτό κάνω!!!
      Το θεώρησα πολύ μεγάλο για να το καταπιώ.... και αυτό!!!!!!!!!

      Καλησπέρα Ζαμπία !!!

      Διαγραφή
  18. Καλά κάνατε και τον ξεμπροστιάσατε! Eγώ θα το ανεβάσω και στο fb.Kαλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι είπα κι εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ξέρω τη γνώμη σου, τα έχουμε πει άλλωστε και ιδιαιτέρως!

      Διαγραφή
  20. Εξωφρενικό. Έχω ζήσει παραπλήσιες -αλλά όχι με τόοοοσο θράσος - καταστάσεις και με επώνυμη μαγείρισσα και με επώνυμα sites.Αυτό όμως πραγματικά είναι το top όλων των περιπτώσεων που έχουν φτάσει στα αυτιά μου!Απ' ότι έχω καταλάβει κι εγώ άλλοι διαχειρίζονται τα social media των επωνύμων αλλα όταν επισημαίνεται κάτι είναι απαράδεκτο να μη διορθώνεται (τουλάχιστον)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Vita. Ετσι έχουν τα πράγματα!
      Δυστυχώς η κατάσταση με το συγκεκριμένο περιστατικό ξέφυγε.
      Εχω υποστεί κι άλλες φορές αντιγραφή, όμως εδώ είπα στοπ! Αυτό θα πρέπει να δημοσιευτεί!

      Το ποιος διαχειρίζεται τα social media το γνωρίζω. Φυσικά οχι ο ίδιος ο σεφ.
      Το ποιοί όμως είναι οι συνεργάτες του και το που δίνει το όνομά του, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει ο ίδιος από την καλή και από την ανάποδη! Και προφανώς το γνωρίζει!!!!!
      Ουδεις δεν είναι άμοιρος ευθυνών!

      Καλό απόγευμα από μένα.

      Διαγραφή
  21. Πω πω τί ξεφτίλα είναι αυτή;; Δεν ντρέπονται λιγάκι;; Δεν ξέρω τί να πω πια! Κουράγιο Χρυσαυγή μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάτι παρόμοιο συνέβει και σε μένα από site μεγάλου ελληνικού καναλιού να έχουν πάρει φωτογραφία μου και να την έχουν κοτσάρει δίπλα στη συνταγή τους. Λες και δεν έχουν φωτογράφους δικούς τους, χρειάζονται να κλέβουν δουλειά άλλων; Έλεος!
    Καλά έκανες και το έβγαλες από μέσα σου και που επικοινώνησες μαζί τους. Αν μη τί άλλο, για την δική σου ηρεμία ότι έκανες κάτι, το πάλεψες ρε παιδί μου. Ντροπή τους και μεγάλη ξεφτίλα!
    Κοίτα όμως να μη χαλάς τη ζαχαρένια σου. Έγινε ό,τι έγινε, συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις καλά, το να μας χαρίζεις όμορφες συνταγές και εικόνες.
    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα το εύκολο είναι να κάνεις copy paste!

      Το δύσκολο είναι να έχεις συνείδηση και να εργάζεσαι με ήθος! Αλλά αυτό θέλει κόπο, και το χρήμα είναι τόσο πιο γλυκό όταν βγαίνει αβίαστα, αβασάνιστα και πατώντας πάνω στην εργατικότητα άλλων !!

      Εγώ συνεχίζω!
      Το ιστολόγιο είναι για μένα το χόμπι μου, μαζί με τη μαγειρική και την φωτογραφία.
      Αλίμονο αν για κάποιους ασυνείδητους σταματούσα να κάνω αυτό που με κάνει χαρουμενη!
      Τότε θα ήμουν νεκρή. Και αυτό σίγουρα δεν είμαι!


      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  22. Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτησή σου και όλα τα αρνητικά συναισθήματα και πραγματικά λυπάμαι γι'αυτό που έγινε και όπως κι εσύ δεν καταλαβαίνω το λόγο. Το δυσάρεστο είναι και ότι δε διορθώθηκε. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να τους εκθέσεις αφήνοντας τα ονόματά τους, δε θεωρώ ότι θα ήταν "κακία" εκ μέρους σου, αντιθέτως. Συνέχισε την καλή δουλειά, δυστυχώς τέτοια θα συναντήσεις κι άλλα ελπίζω όμως τα καλά που θα συναντάς να είναι πολύ περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ονόματα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί!
      Διάβασε προσεκτικά όλα τα σχόλια και θα βρεις τις απαντήσεις.
      Όλα και όλοι πρέπει να παίρνουν την θέση που δικαιούνται στη ζωή!

      Διαγραφή
  23. Αγαπητή Χρυσαυγή,

    Χωρίς να σε γνωρίζω, σε έχω αγαπήσει μέσα από αυτό το blog.... Θα διαφωνήσω μαζί σου στην τακτική που ακολουθείς. Εφόσον λοιπόν ο σεφ, οι βοηθοί του , οι υπεύθυνοι marketing ή όποιος άλλος υπεύθυνος του εστιατορίου χρησιμοποίησε το internet για να κλέψει τον κόπο σου (και σίγουρα θα το έχουν κάνει και σε άλλους), γιατί να μην χρησιμοποιήσεις και εσύ το ίδιο όπλο για να τους ρεζιλέψεις? Κάνε μια ανάρτηση στο facebook , να διαδωθεί παντού.

    Φιλικά
    Ντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα,
      σε ευχαριστώ πολύ για το πρώτο σχόλιο που αφήνεις στο μπλόγκ μου και δυστυχώς είναι σε αυτή την απαράδεκτη ανάρτηση/ιστορία.

      Τα ονόματα υπάρχουν αν κοιτάξεις πιο πάνω στα σχόλια.

      Όσο για το face book, έχουν φροντίσει μαζί με εμένα οι καλοί μου φίλοι και συνάδελφοι food bloggers και όχι μόνο, να το διαδώσουν ώστε να μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι το περιστατικό.

      Αυτό το όπλο έχω, με αυτό πορεύομαι.

      Να, είσαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,
      Ένα share ακόμα στο FB και από μένα.... Το απαίσιο αυτό γεγονός όμως, είμαι σίγουρη ότι θα σου δώσει περισσότερη δύναμη για να μας εντυπωσιάσεις με νέες συνταγές και σε εμάς την ευκαιρία να γίνουμε καλύτερες μαγείρισσες !!! Ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτηση....

      Ντίνα

      Διαγραφή
  24. Χρυσαυγή μου, δεν έχω λόγια!
    Νομίζω ότι πρέπει να άρεις την ανωνυμία εστιατορίου και σεφ! Έτσι θα μπορείς να έχεις και τη βοήθειά μας σε e mail ή στο facebook! Ένα ξεμπρόστιασμα κάνει καλό!
    Ως προς τα άλλα συμφωνώ με τη Ζαμπία.
    Αναμένω!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη, δεν είναι πλέον ανώνυμο!!!
      Εδώ μέσα υπάρχει και το όνομα του σεφ και το όνομα του εστιατορίου!
      Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μείνει ανώνυμο κάτι τέτοιο!

      Σε ευχαριστώ πολύ !!!

      Διαγραφή
  25. Μάλιστα...Το είδαμε κι αυτό. Το πιο δύσκολο που μου έχει τύχει, είναι να έχουν βάλει άρθρο μου σε σάιτ θυγατρικό εφημερίδας. Είδα κι έπαθα για να το κατεβάσουν. Το πιο γελοίο, σε τσοντοσάιτ. Πέρα από αυτά, πιστεύω και επιμένω ότι πρέπει και δημόσια να γράψεις γι αυτό επώνυμα και στη σελίδα τους να το αναφέρεις και γενικά να επιμείνεις. Κι εμείς να το κοινοποιήσουμε. Η πείρα μου έχει δείξει ότι ο επιμένων νικά. Και φυσικά, όταν γίνεται κάτι τέτοιο, να θυμάστε ότι είμαστε μόνες μας. Κανένας που το παίζει μπλογκοπατέρας δεν θα συμπαρασταθεί. Προσωπικά, θα κάνω το ελάχιστο: να το αναδημοσιεύσω. Σε νιώθω και συμπαρίσταμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη Κική αλλά γελάω πολύ με το περιστατικό με το πορνοσάιτ!!!!
      Ίσως επειδή ο ....."ερωτας"...... περνάει από το στομάχι!!!!!!!
      Ήταν η διασκεδαστική είδηση της ημέρας αυτή που μόλις μου είπες!!!

      Πέρα από όλα τα υπόλοιπα,
      θέλω να σε ευχαριστήσω για τα ειλικρινή και εγκάρδια λόγια σου.

      Προσυπογράφω όλα τα λεγόμενά σου για μπλογκοπατέρες, μπλογκομητέρες, μπλογκοπαππούδες και λοιπούς συγγενείς!

      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Μα και φυσικά ήθελα να σε κάνω να γελάσεις :-))) Για φαντάσου να δεις τη συνταγούλα σου δίπλα σε....άντε να μην πω... :-p
      Χαίρομαι που συμφωνείς περί...μπλογκοσυγγενών... ;-)

      Διαγραφή
  26. Διάβασα πρωι πρωι την δικαιολογημένα, αγανακτισμένη και τόσο διαφορετική από τις υπόλοιπες ,ανάρτηση σου,Χρυσαυγή μου.
    Την σκεφτόμουν στην διάρκεια των πρωινών μου υποχρεώσεων επιθυμώ.ντας να γράψω δυο λόγια .
    Πιο πολυ περίμενα να διαβάσω τα σχόλια των υπολοίπων κυριών,των οποίων φαντάζομαι ότι πρέπει να εισακούονται περισσότερο,αφού οι περισσότερες εξ αυτών βρίσκονται στο διαδίκτυο με ιστοσελίδες.
    Η κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων τιμωρείται από τον νόμο.
    Η δεοντολογία που διέπει τον επαγγελματισμό ,τον σωστό επαγγελματισμό,δεν χωρά ερασιτεχνικές κινήσεις .
    Ο ερασιτεχνισμός προσωπικά ,πιστεύω οτι είναι η χειρότερη μορφή κλοπής και δυστυχώς δεν μπορεί να τιμωρηθεί κατάλληλα.
    Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ,παρατηρούμε δυστυχώς,μιά ακραία μορφή ερασιτεχνισμού ,μια επιδίωξη αυτοπροβολής με ξένα δεκανικια ,μια αγωνιώδη και απέλπιδα προςπάθεια ανάδειξης ενός restaurant ,που στο μέςον της οικονομικής κρίσης,´´ βρήκε ´´τρόπο αλίευσης πελατών!
    Η προβολή μιας συνταγής είναι επιβεβλημένη,όταν αυτη ειναι πετυχημένη και πολλα υποσχόμενη.
    Η οικείοποίηση της όμως,όπως και με όλες τις μορφές πνευματικής ιδιοκτηςίας,είναι εθιμοτυπία των ποταπών ανθρώπων .
    Και θα είναι εθελοτυφλία να μην αντιδράσει κάποιος στην εθελοκακία.
    Η επικαρπία ξένης ιδιοκτησίας,επιτρέπεται μόνο με την άδεια του ιδιοκτήτη.
    Τα περί ηθικής όμως ,είναι ψιλα γράμματα για τους περισσότερους .
    Η αξιοπρέπεια ,ο σεβασμός,η αναγνώριση,ο θαυμασμός είναι προτερήματα των ανώτερων ανθρώπων ...
    Η παραχάραξη ,η παραποίηση και ο κιβδιλισμός χαρακτηρίζουν την ποιότητα του κάθε επαγγελματία,είτε συμβαίνουν πράγματα μπροστά στα μάτια του,έιτε πίσω.
    Σωστικά έπραξες ,κατά την γνώμη μου,που κοινοποίησες στο θέμα αυτό.
    Είμαι σίγουρη ότι πέρα από την προσωρινή σου ικανοποίηση ,θα πάρει τις διαστάσεις που του πρέπουν...
    Φιλια πολλά,πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή, εφ΄όσον έχεις διαβάσει όλα τα παραπάνω δεν βρίσκω να σου πω και πολλά για το θέμα. Η εικόνα σου είναι πλήρως διαμορφωμένη.

      Όπως είπα, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που υφίσταμαι κάτι τέτοιο.
      Είναι όμως η ΠΡΩΤΗ φορά που γίνεται από επαγγελματίες του είδους και όχι ερασιτέχνες. Όπως διάβασες και από τις υπόλοιπες κυρίες, πρόκειται για πρωτοφανή αντιγραφή, ανάλογη του μεγέθους της επωνυμίας του εστιατορίου και του ονόματος του σεφ που το εκπροσωπεί.

      Είναι η πρώτη φορά που κάνω τέτοιου είδους ανάρτηση γιατί απλά δεν μπορούσα να αφήσω στο σκοτάδι αυτό το περιστατικό.
      Ελπίζω να είναι και η τελευταία, όχι μόνο για εμένα αλλά για όλους τους φίλους μπλόγκερς που κάνουν την δουλειά τους σωστά και με τους κανόνες ηθηκής που διέπουν το μικρόκοσμό μας!

      Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
  27. Ε, το είδαμε κι αυτό!!! :(
    Τι να πω, από τα νεύρα μου έχω χάσει τα λόγια μου...
    Είναι αισχρό, είναι θλιβερό και ο συγκεκριμένος chef είναι γελοίος και χωρίς τσίπα, που έλεγε και η γιαγιά μου!!!
    Αίσχος και ντροπή του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα........... αν δεις τα επαγγελματικά του βήματα στην τηλεόραση και όχι μόνο,
      δεν θα τον χαρακτήριζες και με τα ποιο ωραία κοσμητικά επίθετα!

      Διαγραφή
  28. Εντάξει, απλώς τραγικοί. Αφού δεν έβαλαν και καμία από τις φωτογραφίες σου εκεί δίπλα, πάλι καλά να λέμε! Και περισσότερο δεν με εξοργίζει η λογοκλοπή (πάντα θα υπάρχουν άτομα που βαριούνται να δουλέψουν και θα καρπώνονται τη δουλειά των άλλων), αλλά η κοροϊδία από μέρους τους. Είχαν το θράσος να απαντήσουν και να δηλώσουν ότι θα φροντίσουν να διορθωθεί και δεν έκαναν τίποτα. Και ο chef που δίνει το όνομά του δεν είχε καν την υπευθυνότητα να σου απαντήσει!
    Πραγματικά, λυπάμαι για λογαριασμό τους, γιατί κάτι τέτοια συμβάντα είναι που κάνουν τον κόσμο να χάνει την πίστη του στους εκπροσώπους ενός χώρου.
    Θα το κοινοποιήσω κι εγώ με τη σειρά μου, γιατί αυτό είναι και το "όπλο" μας ως bloggers.
    Ελπίζω να πάρει διαστάσεις και να μπορέσεις να τους ξεμπροστιάσεις, αλλά ακόμα και αν αυτό δεν γίνει στην επιθυμητή έκταση, τουλάχιστον εμείς πλέον ξέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η αλήθεια είναι οτι μια φωτογραφία έλειπε από το e-mail που έστειλαν προς τους πελάτες τους για το "δώρο" (έτσι έγραφε) που τους έκαναν!!!

      Ευχαριστώ πολύ Μυρωδία για την κοινοποίηση.

      Διαγραφή
  29. Απλά τραγικοί. Δεν έχω λόγια.αυτό ξεπερνάει ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Να επιμένεις μέχρι να αποκατάσταθει η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ε ρε έχουν να πέσουν κεφάλια έτσι και το μάθει ο Μποτρίνι!!!! Είμαι σίγουρη οτι έχει γίνει εν αγνοία του αλλά πάρ αυτά είναι απαράδεκτο!!! Πέρυσι είχα φάει και εγώ τη συγχυσούλα μου Χρυσαυγή γιατί μέχρι και απο την δική μου ταπεινή στήλη των συνταγών πήραν χωρίς την άδεια μου φωτογραφία. Το Mothersblog της κυρίας Δέσποινας Καμπούρη παρακαλώ ( κάποιος συνεργάτης της φαντάζομαι) πήρε τη φωτογραφία απο τις παντσέτες μου και την κοτσάρισε πάνω απο άσχετη συνταγή που πήραν από άλλο blog (άλλη συνταγή άλλη φωτογραφία ότι ναναι) αλλά μας έκαναν την τιμή και στα δύο blog να μας αναφέρουν ως πηγές. Η Μαρίνα απο το Il laboratorio di mm skg την ξέρει την ιστορία. Οι ίδιοι γελοιοποιούνται και καλά κάνεις και το μοιράζεσαι μαζί μας για να γελοιοποιηθούν ακόμη περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν δίνω και πολλές πιθανότητες (για να μην σου πω και καμία) ότι ο κύριος Μποτρίνι είναι αρκετά χωμένος μέσα στο σύστημα τόσα χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος πως λειτουργεί. Το ίδιο σύστημα το υπηρετεί κιόλας!! Δεν πιστεύω λοιπόν πως θα πέσει από τα σύννεφα ή ότι θα πάρει κανενός το κεφάλι!! Αντε το πολύ πολύ να ρίξει καμια κατσάδα γιατί δεν άλλαξαν τα 200 γραμμάρια μπέικον σε 100 ώστε να μην μπορώ να γκρινιάξω ............!

      Διαγραφή
  31. Τι κανιβαλισμός πνευματικής ιδιοκτησίας είναι αυτός ρε παιδιά? Ετσι πάμε μπροστά? Ο ένας να αντιγράφει τον άλλον? Καλά για τον "ΣΕΦ" δεν έχω να πω κάτι.... απείρου κάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άργησα λίγο σήμερα για το σχόλιο και με έχουν καλύψει όλοι οι παραπάνω, και με το παραπάνω...
    Τραγικό, τι άλλο να πω...
    Είχα συνηθίσει φαινόμενα plagiarism στο πανεπιστήμιο τόσα χρόνια, και μου φαίνεται σχεδόν αστείο ένας τόσο φτασμένος στον τομέα του άνθρωπος να έχει ανάγκη να το κάνει αυτό. Δεν έχει ανάγκη να το κάνει, προφανώς κάποιος δευτερότριτος συνεργάτης του, τον οποίο σαφώς έπρεπε να προσέχει καλύτερα, βαρέθηκε πολύ να εκτελέσει σωστά τη δουλειά που του ανέθεσαν και αποφάσισε ότι υπάρχει ευκολότερος τρόπος... Ή μάλλον όχι, έκανε τόσο κόπο να βάλει χιόνια και δέντρα και στολίδια στην εικόνα, μην τον αδικούμε τον άνθρωπο....
    Τι να πω.... Άξιζε δηλαδή τον κόπο να γίνει ρεζίλι σε τόσο κόσμο σήμερα για κάτι τέτοιο;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!!
      Σωστά τα λες.

      Ναι, δεν έχω παράπονο... από γραφιστικής πλευράς τουλάχιστον την περιποιήθηκαν την συνταγή (!!!!!!!!!) που έκανε ο σεφ Μποτρίνι ΔΩΡΟ (αυτό έλεγαν επι λέξη) στους πελάτες του για τις γιορτές!

      Γι΄αυτούς προφανώς άξιζε τον κόπο!

      Διαγραφή
  33. Απίστευτο που δεν μπήκαν στον κόπο κάτι να αλλάξουν βρε αδερφέ, έτσι για τα προσχήματα. Μου θύμισε μια ιστορία πριν λίγο καιρό, διάσημος μάγειρας με εκπομπές και εκπομπές κάνει μια συνταγή με πατάτες, η οικοδέσποινα εντυπωσιασμένη του λέει "ουάου, απίθανο, εσύ το σκέφτηκες;" και απαντάει ανετότατος "ναι...", χωρίς καμία αιδώ που έδειχνε παραδοσιακή γαλλκή συνταγή... Ό,τι να ναι, όλα στο βωμό του εύκολου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Κλεομένη!
      Δεν άλλαξαν τίποτα από τα γραφόμενά μου, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση η ηληθιότητα πάει χέρι χέρι με την απληστία. Και αυτός ξέρεις είναι εκρηκτικός συνδυασμός!!

      Διαγραφή
  34. Μένω έκπληκτη Χρυσαυγή!! Είναι πραγματικά άξιον απορίας το πως λειτουργούν μερικοί μέσα σ'αυτό το χάος που λέγεται διαδίκτυο!! Είναι πολύ λυπηρό αυτό, αλλά δυστυχώς εγώ έχω απογοητευθεί, γιατί γιατριά δεν υπάρχει απ'ότι φαίνεται!! Πολλές φορές με έχουν ενημερώσει για διάφορες κλοπές φωτογραφιών, συνταγών, αλλά νοιώθω αδύναμη να κάνω κάτι και το αφήνω να περνάει έτσι. Είχα ασχοληθεί σε μια περίπτωση κλοπής , είχα χαλάσει την ζαχαρένια μου και όχι μόνο δεν κατάφερα τίποτα, αλλά με έβγαλαν και τρελή από πάνω!! Δεν παλεύεται αυτό το πράγμα, τρελαίνεσαι, σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και τελικά δεν καταφέρνεις τίποτα άλλο από το να χάσεις την ηρεμία και την γαλήνη σου!!
    Τι να πω; εύχομαι πραγματικά να καταφέρεις να τους βάλεις στην θέση τους γιατί τους αξίζει!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Μαρία.
      Ότι μπορεί κάνει ο καθένας.
      Εγώ θεώρησα χρέος μου στην συγκεκριμένη περίπτωση να ενημερώσω για το περιστατικό γιατί ήταν κάτι πολύ βαρύ για μένα ώστε να το καταπιώ. Με το να το κρατήσω κρυφό σημαίνει αυτόματα ότι το αποδέχομαι.
      Εχω πέσει θύμα και στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν δημοσιοποίησα κάτι γιατί ήταν σαν τα περιστατικά που αναφέρεις από ερασιτέχνες ή χαζοεπαγγελματίες. Αυτό όμως παραπάει! Διαφέρει και ξεπερνάει τα όρια.

      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  35. Δεν έχω λόγια...Νιώθω αηδία! Καλά έκανες και το δημοσιοποίησες! Έλεος! Θα το ανεβάσω κι εγώ!
    Φιλάκια, γλυκιά Χρυσαυγούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απίστευτη ξεφτίλα! Όχι πως ξαφνιάζομαι, είναι μια κατάσταση που συναντάς καθημερινά στο διαδίκτυο και κάθε φορά με εκνευρίζει. Και ακόμα περισσότερο όταν αφορά κάποιον γνωστό σου!
    Συμμερίζομαι τα έξαλα σχόλια που προηγήθηκαν και το μόνο που έχει νόημα να κάνω είναι μια αναδημοσίευση και λέω να πάω να αφήσω και ένα σχόλιο στη σελίδα του κ. Μποτρινι.
    Εσύ ηρέμησε γιατί μόνο στον εαυτό σου κάνεις κακό, αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα!! Τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει, για να παραθέσω ένα γνωμικό που λέει συχνά ο μπαμπάς μου.
    Πολλά φιλιά γλυκιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίνα σε ευχαριστώ! Εχω δει την κοινοποίησή σου!
      Όσο για μένα είμαι ήρεμη... πλέον.
      Την κρυάδα την έφαγα στις 30 Δεκεμβρίου...

      Διαγραφή
  37. Δεν εχω να πω κατι παραπανω απο ο,τι ειπωθηκε σε ολα τα προηγουμενα σχολια.
    Ειναι λυπηρο και εξοργιστικο.Ετσι εντελως απροκαλυπτα εκλεψαν την πνευματικη σου ιδιοκτησια και ο γνωστος σεφ,καρπωθηκε το θαυμασμο 10δων πελατων,"μα τι εμπνευση ειχε παλι ο ατιμος,τρομερη συνταγη θα σκεφτηκαν"...
    Κυνηγησε το οσο μπορεις με την ελπιδα μηπως και φτασει στα αυτια του σεφ.
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπα και παραπάνω, έχω στείλει και στον ίδιο ενημέρωση αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση.
      Προφανώς τα αυτιά του είναι βουλωμένα.

      Καλημέρα Νίκη!

      Διαγραφή
  38. Καθώς είχα μέρες να μπω...είδα και διάβασα σήμερα το Post σου Χρυσαυγή.

    Νομίζω πως πολλά πια έχουν "δει" και διαβάσει τα μάτια μας. Και δυστυχώς θα δούμε κι' άλλα, για όσο καιρό έχουμε όρεξη και διάθεση να ασχολούμεθα με το θέμα της κουζίνας και της δημοσίευσης των "πονημάτων" μας σ' αυτήν, μέσω ενός blog.

    Εδώ λοιπόν, το νόμισμα έχει πέσει...

    Αλλά ταυτόχρονα, παίρνει κανείς το ρίσκο, από την στιγμή που γράφει μια συνταγή και την προβάλει με όλα της τα καλά, όπως οι εξαιρετικές φωτογραφίσεις στην περίπτωσή σου, να υποστεί και τις συνέπειες της "αυτούσιας" λογοκλοπής.
    Κρίμα πραγματικά. Αλλά μάλλον το πράγμα δεν αλλάζει...χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν πρέπει να το δημοσιοποιήσουμε μπας και τους "φρενάρουμε" :-)

    Από την άλλη πλευρά όμως, θα πρέπει λίγο να σκεφτούμε όλες και όλοι που γράφουμε σε blogs μαγειρικής, ότι έχουμε δώσει "πρόσφορο" έδαφος στις εμπορικές εταιρίες, στα μαγαζιά εστίασης και τους εργαζόμενους σ' αυτά, καθώς και στον καθένα που θέλει να βγάλει μερικά επιπλέον "φράγκα" από την διαφήμιση του προϊόντος του (με ελάχιστο ή καθόλου κόστος) να εκμεταλλευτεί τα όσα γράφουμε και παρουσιάζουμε.
    Το νόμισμα έχει κι' αυτήν την πλευρά...

    Προσωπικά στην θέση σου, μετά τον θυμό, την οργή και την απογοήτευση...μπορεί να είχα περάσει στην φάση της χαράς... γιατί θα ήξερα ότι έκανα κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, που ο επώνυμος επαγγελματίας, αποφάσισε να με "αντιγράψει" ανερυθρίαστα!

    Φιλιά πολλά κορίτσι...Keep going!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη και που το σκέφτομαι, και που δεν το σκέφτομαι ότι κάποιοι κερδίζουν από τον δικό μου κόπο, είναι το ίδιο για μένα.
      Δηλαδή τι θα μπορούσα να κάνω για να μην κερδίζουν ? Να σταματήσω κάτι που αγαπώ με όλη μου την καρδιά για να μην δώσω "πρόσφορο έδαφος" όπως λες στους τυχάρπαστους που θα θελήσουν να με κλέψουν?

      Κατανοώ τι θέλεις να πεις και με τι σκεπτικό οδηγείσαι στον συλλογισμό σου αυτόν, αλλά προσωπικά για μένα είναι απλά φιλοσοφίες. Επι του πρακτέου δεν γίνεται κάτι.

      Αρα, συνεχίζουμε χαρωπά αυτό που κάνουμε κι ότι βρέξει ας κατεβάσει.
      Τα περιστατικά σαν και αυτό παραπάνω τα αντιμετωπίζουμε κατά περίπτωση.

      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  39. Μπήκα για να δω τη ζύμη για τυροπιτάκια κουρού και έμεινα με το στόμα ανοιχτό...

    Δεν είδαν ότι στη διπλανή στήλη γράφεις ότι απαγορεύεται ρητά αυτό που έκαναν...??
    Προσωπικά αυτόν τον κύριο (το σεφ ξεθωριασε για εμένα) δεν τον πολυσυμπαθούσα...είχα κάνει μερικές γκουρμέ συνταγές του που αναρωτιέμαι τώρα αν είναι όντως δικές του, οι οποίες για την ιστορία με άφησαν αδιάφορη! Τι να πω...και μη χειρότερα!

    Όπως γράφουν και οι περισσότεροι στα σχόλια, πραγματικά μην το αφήσεις να περάσει έτσι να τους ενοχλείς συνέχεια μήπως και φιλοτιμηθούν να απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη,
      Το "...και μη χειρότερα" με εκφράζει απόλυτα και εκεί θα σταθώ τελικά!

      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  40. Χρυσαυγη μου γιατι εσβησες τα ονοματα? εσυ κυρια και αυτοι να μην πω τι? ντροπη και αισχος. αλλα δυστυχως οτι προβαλεται στο ιντερνετ χανει τα πενυματικα δικαιωματα οταν υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι που ειναι κ επαγγελματιες κατα τα άλλα! ντροπη τους!

    δες μονο τη θετικη πλευρα...σε αντεγραψε ενας σεφ! μηπως τωρα να πας και σε κανενα reality με θεμα τη μαγειρικη να τους παρεις ότι εχουν κ δεν εχουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι με αυτό το σούσουρο που έχει γίνει.. κατευθείαν για reality είμαστε...

      Διαγραφή
  41. Καλώς σέ βρήκα Χρυσαυγή!!Ηρθα από τήν Ζήνα αφού πρώτα θαύμασα τίς υπέροχες δημιουργίες σου!!
    Πολύ λυπάμαι γιά αυτό πού έγινε!Από ότι ξέρω από άλλες φίλες food bloggers,είναι πολυ συνιθισμένο νά κλέβουν καί νά παρουσιάζουν δικές τους, άλλων,συνταγές!Κρίμα γιά τόν διάσημο Σεφ καί τήν ομάδα του!
    Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου DIMI και καλως όρισες στο μπλόγκ.
      Κρίμα που έπεσες την πρώτη φορά που ήρθες πάνω σε ένα τέτοιο περιστατικό.

      Καλή σου μέρα!!

      Διαγραφή
  42. Νευριάζω και που το σκέφτομαι...τι να σου πω βρε κορίτσι μου...με κάλυψαν οι φίλοι μας παραπάνω...και εννοώ φυσικά αυτούς που υπογράφουν με όνομα. Μην ταράζεσαι και μην σκας. Εσύ έχεις την αξία σου και την αξιοπρέπεια σου...Καλό βράδυ<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ωραία.. επίγευση πρέπει να σου άφησε αυτό το μειλ Χρυσαυγή..
    ταχυκαρδία, εφιδρώσεις, σφίξιμο στα μηνίγγια..
    Το αντιμετώπισες πολύ ωραία κάνοντας αυτήν την ανάρτηση.
    Αν μη τι άλλο, να γίνονται γνωστές οι ύπουλες κινήσεις!
    Από εκεί και έπειτα ο καθείς κρίνει και πράττει!
    Κατά τ'άλλα υπέροχες οι παπαρδέλες σου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ντροπή , τοσο προκλητικοι;;; Ειναι οντως πολύ άσχημο Χρυσαυγη μου, αν και θα έπρεπε να μη σβησεις τα ονοματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Είναι όντως μεγάλη ντοπή , και είναι κρίμα να σου κλέβουν τα πνευματικά σου δικαώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα αγαπημένη :) Σε είχα διαβάσει από το κινητό μου και δε σχολίασα τότε. Μπήκα λοιπόν τώρα να γράψω ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που έγινε. Το media office του συγκεκριμένου εστιατορίου μπορεί να είναι άμεσα υπεύθυνο, αλλά ο ίδιος ο σεφ θα έπρεπε κάπως-πως να διορθώσει αυτό το λάθος (αν υποθέσουμε ότι το έμαθε κατόπιν εορτής) και όχι να το συγκαλύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε αυτή σου η ανάρτηση Χρυσαυγούλα!!!!! Τι να σου γράψω τωρα. Τα έχουν γράψει άλλωστε όλοι παραπάνω πολύ πολύ σωστά!!!
    Πραγματικά υποκλίνομαι στην αξιοπρεπειά σου. Και λίγα έκανες! Δεν ξέρω τι θα εκανα στη θέση σου!!! Να επιμένεις. Ξέρει, δεν ξέρει ο κος Μποτρίνι, είναι υπεύθυνος για την αλυσίδα αυτή και πρέπει να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί και φυσικά να ζητήσει συγνώμη! Η αλήθεια είναι πως δεν μου γέμισε προσωπικά, ποτέ το μάτι και τώρα μου το 'βγαλε κιόλας!!
    Δεν υπάρχει περίπτωση να φάω σε εστιατόριό του!
    Ξέρεις καλά βέβαια, πως τέτοιες συμπεριφορές απαάδεκτες, κάποια στιγμή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκουν την τιμωρία τους!
    Ελπίζω μέχρι τώρα που σου γράφω, να έχουν διορθώσει το λάθος τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Επειδή έχει συμβεί και σε μας, καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως νιώθεις!!! Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως οι "μεγάλοι" είναι τις περισσότερες (αν όχι όλες) φορές μικρότεροι των περιστάσεων και της δόξας τους!!!
    Μαρίνα - Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10