22 Ιανουαρίου 2015

Μπέργκερ κοτόπουλου με παρμεζάνα





Το τρίπτυχο πίτσα, γύρος και μπέργκερ είναι το Ευαγγέλιο της junk διατροφής στην χώρα μας. Η πίτσα και το μπέργκερ, ναι  μεν είναι ξενόφερτα σε αντίθεση με τα σουβλάκια, τα πιτόγυρα και ότι αυτά συμπεριλαμβάνουν,  αλλά είναι πολύ ψιλά στις προτιμήσεις όταν μιλάμε για γρήγορο, γευστικό φαγητό που το βρίσκεις σε όλες κυριολεκτικά τις περιοχές. 


Το σπιτικό μπεργκερ μπορεί να μην αγγίξει ποτέ την «τελειότητα» ενός αγοραστού, με τα συντηρητικά του, τα πρόσθετά του, τα λίπη του  και τα όλα του, αλλά έχει ένα ευρύ πεδίο που μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε ώστε να το φέρουμε στα δικά μας γούστα. Επιπλέον όπως και να το κάνουμε, ξέρεις τι τρως βρε παιδί μου. Άπαχο κιμά, φρέσκα λαχανικά, σος γιαουρτιού αντί για μαγιονέζα αν θέλεις να μειώσεις τις θερμίδες  και πολλά άλλα που μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις ώστε να φτιάξεις το δικό σου αποκλειστικά μπέργκερ!!!!!!!! 



Η επιλογή μου ήταν να φτιάξω,  ένα μπέργκερ κοτόπουλου με παρμεζάνα.  Παρμεζάνα υπάρχει  και μέσα στο ίδιο το μπιφτέκι αλλά και στην σος από γιαούρτι και τυρί κρέμα. Θέλω να προσθέσω επίσης  ότι ακόμα κι αν δεν θέλετε να φάτε απαραίτητα μπέργκερ, μπορείτε απλά να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα μπιφτέκια κοτόπουλου και να τα απολαύσετε με μια σαλάτα! Φαγητό όνειρο, ούτως ή άλλως!! 

Τέλος,  ιδιαίτερη σημασία έχει το ψωμί, το οποίο θεωρώ ότι είναι αυτό που μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει τη γεύση ενός μπέργκερ. Ένα φρέσκο ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς, ή ακόμα και ένα χειροποίητο δικό σας, είναι απείρως καλύτερη λύση από τα τυποποιημένα του σούπερ μάρκετ. Κι εδώ θα πω ότι εγώ, αυτή τη φορά που είχα προγραμματίσει να φτιάξω μπέργκερ στάθηκα άτυχη. Ενώ είχα παραγγείλει ψωμάκια πολύσπορα στο φούρνο της γειτονιάς μου, μια κακή συνεννόηση στάθηκε αιτία να μην τα έχω τη μέρα που τα ήθελα και επιπλέον να μην μπορώ να βρω και πουθενά αλλού. Κατέληξα ως τελευταία επιλογή σε αυτά του σούπερ μάρκετ. Ωστόσο δεν τα προτείνω! 


 
ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά για 8 μεγάλα μπιφτέκια κοτόπουλου:

     1)      1 κιλό κιμά κοτόπουλου από στήθος
     2)      2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
     3)      10 κοφτές κουταλιές της σούπας βρώμη
     4)      ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο, τριμμένο
     5)      1 μέτριο κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
     6)      1 αυγό
     7)      1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
     8)      ¼ κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
     9)      ¼ κουταλάκι γλυκού κύμινο
     10)   ¼ κουταλάκι γλυκού δενδρολίβανο αποξηραμένο ψιλοκομμένο
     11)   ¼ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη
     12)   1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
     13)   1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
    14)   5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο



Υλικά για την σος: 

     1)      200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
     2)      ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
     3)      100 γραμμάρια τυρί κρέμα
     4)      αλάτι

Επιπλέον υλικά για τα μπέργκερ: 

     1)      8 ψωμάκια για μπέργκερ
     2)      1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
     3)      1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
     4)      1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
     5)      8 φέτες από κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει (πχ. κασέρι, μοτσαρέλα, γκούντα κλπ) 



Μέθοδος: 

Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια: 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Κατά προτίμηση φοράμε γάντι μιας χρήσης για να ζυμώσουμε τον κιμά, γιατί ο κιμάς κοτόπουλου κολλάει στα χέρια. Όταν έχουμε το μίγμα έτοιμο, στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου. Λαδώνουμε καλά τα χέρια μας, (αν φοράμε γάντι και σε αυτή τη διαδικασία, ακόμα καλύτερα) και πλάθουμε 8 μεγάλα μπιφτέκια τα οποία και πατικώνουμε με την παλάμη μας, ώστε να μην είναι φουσκωτά αλλά πλακέ. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να σταθούν τα υλικά όταν συναρμολογούμε το μπέργκερ. 

Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδίσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρνάμε μια φορά.



Φτιάχνουμε τη σος γιαουρτιού: 

Βάζουμε το μούλτι το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι. Τα χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι προσθέτουμε. Διατηρούμε τη σος στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση: 

Εχουμε όλα τα υλικά μπροστά μας. Ανοίγουμε τα ψωμάκια, βάζουμε ένα μπιφτέκι και ότι άλλο θέλουμε μέσα από τα υλικά που έχω προαναφέρει ή άλλα της αρεσκείας σας. Τέλος προσθέτουμε τη σος και κλείνουμε  το μπέργκερ.

Απολαμβάνουμε!! 

Καλή επιτυχία!!!!!! 

Tip: 

Μην φοβηθείτε την βρώμη στα μπιφτέκια. Τα κάνει αφράτα όσο δεν φαντάζεστε!!!! Είναι απείρως καλύτερα από αυτά με το ψωμί και φυσικά πολύ πιο υγιεινά.  Αυτό ισχύει για τα μπιφτέκια κοτόπουλου αλλά και για τα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά. 






38 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χρυσαυγή μου !! Βρώμη στα μπιφτέκια ε; τέλεια ιδέα! Και η σως φανταστική θα την δοκιμάσω! Εξαιρετική παρουσίαση και φωτογράφηση ( όπως πάντα) !! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνα βαλε βρωμη και δεν θα ξαναφτιαξεις ποτε μπιφτεκι με φρυγανια η ψωμι. Θυμισου τα λογια μου. Θα φας τα πιο ωραια και αφρατα μπιφτεκια που εχεις φαει ποτε, ακομα και την επομενη μερα!!

      Διαγραφή
  2. Ακούω Burger και τρέχω! Τα λατρεύω! Μπορώ να τρώω μόνο burger! Τα τελευταία χρόνια μου αρέσουν περισσότερο τα σπιτικά. Θα δοκιμαστεί η συνταγή σου σίγουρα και άμεσα. Για το ψωμάκι έχεις απόλυτο δίκιο. Έχει προτείνει ο αγαπημένος slowchef Κλεομένης και όλο λέω να στρωθώ να τα φτιάξω και συνέχεια το αναβάλω. Πλησιάζει όμως ο καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα Νοτουλα!! Νομιζω οτι εφτασε ο καιρος. Δεν νομιζω να το σκεφτεις πολυ ακομα. Αν σου αρεσουν τοσο πολυ τα μπεργκερ μην το καθυστερεις αλλο!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Αν όλα πάνε καλά έχουμε βραδιά burger!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! Από τις φωτογραφίες και μόνο με έκανες και πείνασα! Πολύ ωραία συνταγή! Έδωσες ωραία ιδέα για τι φαγητό μας αυτή την εβδομάδα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νατασα!
      Χαιρομαι που η συνταγη μου ηταν πηγη εμπνευσης για σενα και ελπιζω να την φτιαξεις και να σας αρεσει.
      Ευχαριστω για την επισκεψη!!
      Καλο βραδυ!

      Διαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα ψωμάκια! Αυτά του εμπορίου έχουν μία γλυκάδα που χαλάει όλη τη γεύση του μπέργκερ!!!
    Α! και δηλώνω παιδί!!!! (αφού η ετικέτα του είναι "αγαπημένα παιδιών" χεχεχεχεχεχε)
    Πολλές καλημέρες & φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα, ελα...
      Ηξερα οτι σημερα θα σου αρεσε το φαγητο. Λιγο το αβοκαντο, λιγο η γιαουρτενια σως, λιγο το μπιφτεκι, λιγο η παρμεζανα..
      Δηλωσες και παιδι προκειμενου να εξασφαλισεις μια εξτρα μεριδα. Χεχεχε!!
      Χαιρομαι παντως να ταιζω πεινασμενα παιδακια!!!!

      Διαγραφή
  5. οκ...τρια πακετο παρακαλω αλλα χωρις αβοκαντο, γινεται???? τα τρια ειναι για μενα..σεκ ...ξεχασα ανδρα και κορη! αντε βρε, θα σε τιμησουμε παλι!!!!!!

    αμαν αμαν πρωι πρωι μρ τον καφε τι βλεπω παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα
      Η κυριολεξια του "να τρωει η μανα και του παιδιου να μη δεινει".
      Καλα, για το συζυγο δεν το συζυτω. Ερχεται τριτος και καταιδρωμενος!! Χαχαχαχαχα
      Φτιαξ'τα και θα με θυμηθεις!!
      Καλο βραδυ!!

      Διαγραφή
  6. Η τελευταία φωτογραφία σου... μας αποτελείωσε!!!

    Εξαιρετικό!!!

    Πολλά φιλιά, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω!!!
      Χαιρομαι που σου αρεσε και η φωτογραφια και το μπεργκερ!!

      Καλο βραδυ!!

      Διαγραφή
  7. Κι εγω χωρις αβοκαντο παρακαλωωω!! Φαινονται λαχταριστα και σουπερ νόστιμα!!! Και το καλύτερο;; Απείρως πιο υγιεινά!! Μπραβο Χρυσαυγή μου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδα ο μπουφες με τα υλικα απ'οτι βλεπεις εχει στηθει, και ο καθενας γεμιζει το μπεργκερ του με οτι επιθυμει. Ακομα και κετσαπ υπαρχει στο βαθος!!!
      Διαλεξε και παρε!
      Καλο βραδυ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. αμαν βρε Χρυσαυγή! Κάθε μέρα αναρωτιέμαι τι να μαγειρέψω, πως τα καταφέρνεις και όχι μόνο μαγειρεύεις αλλά φτιάχνεις και τέτοια πράγματα;
    Φαίνονται τέλεια!
    Επίσης μια άλλη απορία.
    'Οταν παντρεύτηκα πριν 5 χρόνια αγόρασα δεν ξέρω και γω πόσα μπαχαρικά. Ε πέρυσι, διαπίστωσα ότι όλα έχουν λήξει προ πολλού και τα πέταξα όλα. Ειδικά κάτι κάρδαμα και κάτι τέτοια παράξενα, ζήτημα αν χρησιμοποίησα μια πρέζα.
    Υπάρχει κάποια μαγική λύση για το πρόβλημα αυτό; Πως καταφέρνεις και έχεις τόσα μπαχαρικά; Μαγειρεύεις συνέχεια φαγητά που τα απαιτούν και καταναλώνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Μαργαριτα.
      Κοιτα, δεν τρωμε καθε μερα τετοια φαγητα. Ομως δεν τρωμε και μονο τα κλασσικα. Η διατροφη μας ειναι η κλασσικη του νορμαλ ελληνικου νοικοκυριου με καποιες μικρες αναλαμπες του διαφορετικου για να μην πληττουμε.
      Οσο για τα μπαχαρικα θα σου πω να τα βαλεις στη μαγειρικη σου αμεσα. Για παραδειγμα φτιαχνεις ενα κοτοπουλο στο φουρνο. Αν το πασπαλισεις με λιγο θυμαρι, ισως και λιγο δενδρολιβανο, παπρικα καπνιστη και λιγο αποξηραμμενο κολιανδρο, θα το μετατρεψεις σε πολυ ιδιαιτερο φαγητο και εντελως διαφορετικο απο οτι τρωγατε μεχρι σημερα.
      Για να απαντησω στην ερωτηση σου, δεν μαγειρευω φαγητα που χρειαζονται μπαχαρικα, αλλα στα κλασσικα φαγητα που φτιαχνω εχω ενσωματωσει τα μπαχαρικα. Και ειναι πολυυυυυ νοστιμοτερα απο πριν.
      Φιλια!!

      Διαγραφή
  9. αααααααααααααααα Χρυσαυγη...ειναι δυο παραδεκα....η πεινα μου εχει χτυπησει κοκκινο....και βλεπω...(αχ κατσε να να ξεροκαταπιω,,,) βλεπω αυτο το θεικο μπεργκερ!!Εκεινη η σαλτσα γιαουρτιου να ξεχειλιζει....το μπιφτεκι φουσκωτο και χρυσαφενιο....το κρεμμυδακι με την ντοματουλα φατσα καρτα....(αχ κατσε να ξανα ξεροκαταπιω).....Δεν εχω φτιαξει ποτε κατι με κιμα κοτοπουλου,ελπιζω να καταφερω μεσα στο σουκου και να φτιαξω αυτα τα υπεροχα μπιφτεκακια σου...α να μην ξεχασω,βαλε ενα απ ολα,με αβοκαντο με κρεμμυδι,ντοματα...απ ολα βρε παιδι μου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα
      Με κανεις παντα να γελαω με τα σχολια σου.

      Αν οπως λες δεν εχεις δοκιμασει ποτε να μαγειρεψεις κιμα κοτοπουλου να το κανεις αμεσα. Δεν ξερεις τι χανεις!! Και σου προτεινω ακομη μια φανταστικη συνταγη. Τη μπολονεζ με κιμα κοτοπουλου και καρι που υπαρχει στη σελιδα με τις συνταγες μου.
      Αντε, καλες δοκιμες!!
      Σε φιλω!

      Διαγραφή
  10. Έπρεπε να είχα αφήσει σχόλιο από το πρωί....τώρα πεινάωωωωω, θα φάω την οθόνη!!!!!
    Καλά...τα μπιφτέκια είναι τέλεια ψημένα, ροδοκόκκινα και με τόσα υλικά μέσα φαντάζομαι γεύση.....σιγά μη προλάβουν να γίνουν μπέργκερ!!!
    Η σως άπαιχτη και χωρίς μαγιονέζα...γιούπι!!!
    Όσο για τα ψωμάκια.....εμένα μ' αρέσουν πολύ αυτά τα τυποποιημένα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τα πλάνα ξελιγωτικά όπως πάντα!!

    ...γράφω μπας και διώξω τη πείνα και τη λιγούρα μ' αυτά που βλέπω!!!

    Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα μπέργκερ κοτόπουλου είναι πλέον τα αγαπημένα μας.
    Και λέω πλέον,γιατί μέχρι πρότινος,κάτι δεν πήγαινε καλά....δεν τα πετύχαινα βρε παιδί μου!!!
    Στεγνά,σκληρά,άγευστα,κάτι μεταξύ σόλας και λάστιχου καουτσούκ....
    Βρε τι μυρωδικά έβαζα,τι αρωματικά,τι ασπράδια και τι μαγειρικά γιατροσόφια ανακάλυπτα...τίποτε!!!!
    Τριμμένα λαχανικά μου είπανε,άλλοι έναν τόνο λάδι για την αφρατοσύνη[την δικιά μου ή του μπιφτεκιού?..],το ξύδι[που το σιχαίνεται ο γυιός μου και όταν του το σέρβιρα μονολογούσε ότι κάτι δεν του αρέσει,αλλά εγώ έκανα την αδιάφορη],το ούζο που πολύ συνωμοτικά με συμβούλευσε η αιωνόβια θεία του άνδρα μου,η οποία σημειωτέον, ποτέ της δεν έκανε μπιφτέκια κοτόπουλου!!
    Τούβλα.Σε όψη και σε γεύση.
    Όλα τα έβαλα ,όλα τα δοκίμασα!Μέχρι που απογοητεύτηκα.
    Τέρμα τα μπιφτέκια κοτόπουλου.Ως εδώ και μη παρέκει!
    Έφερνα στο μυαλό μου τα ζουμερά μπέργκερ των εστιατορίων και ήθελα να κλάψω.
    Τόσο ανίκανη ήμουν πια....
    Στο μυαλό μου βαθιά το αναζητούσα ,αλλά στους υπολοίπους, δεν τολμούσα να πω τίποτε.
    Δεν τολμούσα καν να τους υποβάλλω σε νέο μαρτύριο δοκιμής,όχι τουλάχιστον πριν πιστοποιηθεί θετικά μία νέα συνταγή...
    Σχετικά πρόσφατα,συζητώντας με μία νέα φίλη από την Κύπρο,μου μίλησε για τα καταπληκτικά μπιφτέκια κοτόπουλου που κάνει....'Γνωρίζοντας ότι στην Κύπρο καταναλώνουν πολύ το κοτόπουλο και το χοιρινό,αφού μοσχαρίσιο κρέας δεν υπάρχει...?,ζήτησα την συνταγή και έκπληκτη διαπίστωσα την προσθήκη της βρώμης! μεταξύ όλων των άλλων γνωστών και αγνώστων υλικών...
    Μου εκμυστηρεύτηκε ότι εκεί βρίσκεται η διαφορά και ότι σίγουρα εκεί κρύβεται το μυστικό των περίφημων αφράτων μπιφτεκιών της.
    Έτσι Χρυσαυγή μου χάρηκα που που διαπίστωσα εκ πρώτης,την επισήμανσή σου σχετικά με την βρώμη!!!Είναι πέρα για πέρα αληθινή και καρατσεκαρισμένη!
    Μεγάλη εισαγωγή για μία κουβέντα ,εεεεε.....????
    Η μαγειρική όμως και πολύ περισσότερο η ζαχαροπλαστική βασίζεται σε λεπτομέρειες που οφείλουμε να επισημαίνουμε.
    Όπως οφείλω να επισημάνω ότι για μια ακόμα φορά ,εξιδανίκευσες ένα απλό,αλλά απόλυτα αγαπητό μας πιάτο!
    Η ιδιοσυγκρασία της πρότασης,δημιουργεί από μόνη της εξάρσεις φανατικού ενθουσιασμού.
    Είναι οι τύψεις του ταχυφαγείου και η μόνιμη κατάθλιψη που τις ακολουθούν...
    Η σπιτική εκδοχή,η πρόταση που μας προσφέρεις,είναι το αντίδοτο.
    Όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε,τουναντίον,με τον ατομικό μας καταμετρητή γεύσης ,θα εκτοξευόταν σε ύψη δυσθεώρητα.
    Λάτρεψα ,για μια ακόμα φορά,την εξαιρετική παρουσίαση!
    Θώρησα το χορταστικό οικοδόμημα ,το ύψος του οποίου μόνο ίλιγγο μου πρόσφερε[ευχάριστο!] και αποδόμησα τα πατώματα του...
    Όροφος και απόλαυση.Στάση δεν κάνω πουθενά!!!!Και το εννοώ!!!!!Χωρίς ανάσα ,το ανεβαίνω για να δείξω και την καλή φυσική μου κατάσταση....
    Η τελευταία φωτογραφία θα με παραπέμψει στις μέρες που έρχονται...δαγκωτό... και ο Θεός βοηθός!!!
    Καλό σου απόγευμα Γλυκιά Χρυσαυγή!!!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι υπέροχα πράγματα είναι αυτά!! Φαντάζομαι αν είχες και τα ψωμάκια σου...
    Έχω κόψει την πίτσα από έξω αφού τα τελευταία χρόνια φτιάχνω μόνη μου ;-) Ήρθε η ώρα να κόψουμε και τα burger λοιπόν! Θα τους εκπλήξω τους άντρες μου λέμε!!! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου μπιφτέκια κοτόπουλου αν και το τρώμε αρκετά σπίτι σαν κρέας. Λατρεύω παρμεζάνα επίσεις!
    Φιλιά Χρυσαυγή <3
    Μια νέα fun σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα σε διορθώσω: το ετοιματζίδικο ΔΕΝ αγγίζει την τελειότητα του σπιτικου ;) φοβερα τα μπερκεράκια σου τα λιγουρεύτηκα!!! μ αρεσει που βαζεις πραμα μεσα απο μυρωδικα και μπαχαρικα και το απογειώνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπερλαχταριστό το burger σου... πριν λιγες μερες βρεθηκα σε ενα μαγαζι που εχει πιάτα μόνο απο κοτόπουλο
    και δοκίμασα κοτο-μπεργκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φανταστικά! Μας το έκανες το σαλάκι μας να τρέξει πάλι!
    Θα τα φτιάξω πολύ σύντομα! Φιλιά πολλά Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλοφτιαγμένο, καλοσερβιρισμένο και, αν κρίνω από τα υλικά, νόστιμο!
    Ειδανικό για μικρούς και μεγάλους.
    Επικροτώ τη βρώμη στο μείγμα και το αβοκάντο στο σερβίρισμα.
    Έμεινε κανένα, Χρυσαυγή μου;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλέ αυτά δεν είναι burger.. αυτά είναι χολιγουντιανή υπερπαραγωγή! Τι μυρωδικά τι αβοκάντα τι υπέροχα χρώματα! Καταπληκτικά και το κυριότερο υγειϊνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεγάλες δαγκωνιές βλέπω στην τελευταία και καταλυτική φωτό... φαντάζομαι, θα είχες ξελιγωθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η φωτογράφιση! :) :) :)

    Πολλά λάϊκςςςς!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nα πω ότι τα είδα πρωι πρωί στη δουλειά και δεν είχα προλάβει να πιω μια γουλιά καφέ.
    Θα το έτρωγα όμως άνετα για πρωινό έτσι όπως μου έσκασε στην οθόνη.

    Αυτό είναι burger...και τα έτοιμα έχουν την νοστιμιά τους δεν λέω, αλλά άλλο πράγμα αυτό.
    Θα συμφωνήσω πως τα έτοιμα ψωμάκια δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά ανωτέρα βία ;)
    Υπέροχες, λαχταριστές φωτογραφίες Χρυσαυγή μου

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ όμορφο! Πολύ λαχταριστό! Να σου πω ότι ένας λόγος που δεν φτιάχνω, είναι ότι δεν έχω βρει ψωμάκι που να μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Χρυσαυγή!
    Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή,δες τα email σου :)..
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφού δεν δάγκωσα οθόνη, πάλι καλά! Λαχταριστό και υπέροχο πήγε για pin! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νo comments!!!
    Ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος (για να είμαι και επίκαιρη) Χρυσαυγή μου.
    Ότι πιο απολαυστικό για τους λάτρεις των μπέργκερς :-))
    Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά, η τελευταία φώτο σε αποτελειώνει! Αν δεν έχεις ξελiγωθεί αρκετά με τις προηγούμενες, με εκείνα τα μπιφτέκια που σε προκαλούν στο close up, έρχεται η τελευταία και σου δίνει τη χαριστική βολή! Μετά τρέχεις να αγοράσεις τα υλικά (και ψωμάκια φούρνου) για να προλάβεις να τα φτιάξεις γρήγορα-γρήγορα. Χρειάζεται να πω τίποτα άλλο;
    Φιλάκιαααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πόσα εκανες;;; Τα θελω ολα!!!!!!!!!!!!! Αχ φαινονται τοσο λαχταριστα!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το λιγουρεύομαι ήδη!!!!!
    Πω πω πω κολαση Χαυσαυγή μου!! Αν θες να το πιστέψεις, δεν εχω φτιάξει burger ποτές! Δεν ξέρω γιατί, τα βλέπω σαν mission impossible! Η ανάρτησή σου όμως κάτι μου ξύπνησε και με ωθεί να τα φτιάξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ετοιμαζόμαστε και burger night και επέλεξα αυτή τη συνταγή σου. Όμως έχω μόνο φρέσκο σκόρδο και φρέσκο τζιντζερ. Λες να υπάρξει πρόβλημα; Φοβάμαι ότι θα'ναι πολύ έντονη η γεύση τους. Και πόσο να βάλω τελικά; Μια σκελίδα σκόρδο και ένα κομματάκι τζίντζερ σαν τον αντίχειρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10