9 Μαρτίου 2015

Κρέπες με κοτόπουλο και μανιτάρια




Οι περισσότερες φίλες μου γυμνάζονται συστηματικά εδώ και χρόνια. Εγώ από την άλλη, έχω να σηκώσω το χέρι από το Λύκειο όπου το τέντωνα μόνο για να πιάσω τα πατατάκια στο πάνω μέρος του ντουλαπιού. Και παρ΄ όλο που ακόμα και τις  σκάλες αποφεύγω όταν μπορώ,  το παράπονο το είχα στο στόμα.  Πάχυνα, έχω πλαδαρέψει, έχω σκουριάσει, έχω, έχω, έχω... 


Στις προτροπές να ξεκουνηθώ επιτέλους απαντούσα σαρκαστικά ότι είμαι της «τάβλας» ή ότι δεν είμαι αθλητική γκόμενα εγώ,  και άλλα τέτοια χαζά με τα οποία γελούσα μόνη μου (τύπου: όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια). 

Έρχεται  όμως η εποχή που σε οδηγεί πλέον το σώμα και όχι το μυαλό. Και πάλι καλά δηλαδή, γιατί  τέτοιο που είναι τι να το κάνεις?  

Ως γνήσια Ελληνίδα με τοπικό πάχος και σωματότυπο αχλαδιού, ώριμου, τσουπωτού, ζουμερού  και φυσική κατάσταση κλινικά νεκρή,  φτάνει κάποτε η στιγμή που λες στοπ! Γιατί το αχλάδι βλέπεις να γίνεται καρπούζι, ο μεταβολισμός σου έχει πέσει σε χειμέρια νάρκη και συνειδητοποιείς ότι δεν αρκεί να νιώθεις νέος αλλά πρέπει να φαίνεσαι κιόλας.

Κάπου εκεί είναι που τον τελευταίο χρόνο μου μπήκαν τα διαόλια. Ρε μήπως να...? Βρε λες να το δοκιμάσω? Μπας και δω αλλαγή?? Γιατί οι άλλοι να μπορούν κι εγώ όχι? ... κι άλλα τέτοια εσωτερικά ερωτήματα που όμως έμεναν μόνο ερωτήματα. Προέβαλλα ταυτόχρονα στον εαυτό μου και το κομμάτι του οικονομικού, που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει στο «ντούκου» και όλα καλά. Κοιμόμουν ήσυχη με τη συνείδησή μου, καθαρή, ξάστερη και οκνυρή.



Η λύση δόθηκε από τον από μηχανή θεό, όπως γίνεται σε όλα τα παραμύθια των βιβλίων αλλά ορισμένες φορές και  της ζωής.  Αρχές Ιανουαρίου άνοιξε γυμναστήριο απέναντι από το σπίτι μου και όλα αυτά τα φιλοσοφήματα περί Μωάμεθ και βουνού πήραν σάρκα και οστά.  Όταν λέω απέναντι, εξηγώ  ότι   πετάγομαι, κάνω δυό σετ βαράκια και επιστρέφω να ανακατέψω τις φακές που βράζουν.

Ήμουν λοιπόν η πρώτη γειτόνισσα που γράφτηκε και είπα μέσα μου:  «Άντε κι ο  (απομηχανής) Θεός βοηθός»!!

Το πήρα απόφαση και ξεπέρασα το σκόπελο των πρώτων εβδομάδων  που στηριζόμουν στη μπανιέρα για να καθήσω στη λεκάνη παραδίπλα, που ήμουν πιασμένη απ΄την κορφύ ως τα βαμμένα κόκκινα νύχια μου και που όταν γύριζα από την προπόνηση  προσπαθούσα να κεντράρω γύρω στο δίλεπτο  την κλειδαρότρυπα για να βάλω το κλειδί στην εξώπορτα. Δεν θα μιλήσω για το ότι απέφευγα να γελάσω για να μην τρανταχτούν οι κοιλιακοι μου, ή για το πρωί που ξυπνούσα και κατρακυλούσα από το κρεβάτι στο πάτωμα γιατί δεν μπορούσα να λυγίσω κανένα μέρος του σώματός μου από το ολοκληρωτικό, καθολικό  πιάσιμο. 

Θα μιλήσω για τον δεύτερο μήνα! Το μήνα μετά την προσαρμογή, όπου η ψυχολογία μου ανέβηκε κατακόρυφα, χάθηκαν 5 ολόκληρα κιλά μιας και ο μεταβολισμός μου ξύπνησε και συστηθήκαμε επιτέλους, και για το ότι νιώθω άλλος άνθρωπος στο νου αλλά και στο σώμα μου!  Για το ότι περιμένω πως και πως την ώρα που θα πάω γυμναστήριο και επιτέλους περιμένω με χαρά το καλοκαίρι για να ξεκινήσω και κολύμπι και να γίνω τελικά αυτό που κάποτε κορόιδευα, η λίιιιιγο αθλητική γκόμενα!




ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά: 

      1)      16 κρέπες χειροποίητες ή έτοιμες (συνταγή εδώ)
      2)      500 ml γάλα φρέσκο
      3)      6 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      4)      1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
      5)      200 ml κρέμα γάλακτος
      6)      250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
      7)      2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
      8)      3 κούπες κοτόπουλο ψημένο, ψαχνό από μπούτι ή στήθος, ψιλοκομμένο
      9)      ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος ή και λιγότερο ανάλογα το γούστο μας
      10)   ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
      11)   150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
      12)   Αλάτι 



Μέθοδος: 

Φτιάχνουμε τις κρέπες όπως στη συνταγή που έχω δώσει ΕΔΩ. Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε καιρό πριν και να τις έχουμε στην κατάψυξη. 

Φτιάχνουμε τη γέμιση για τις κρέπες ως εξής: 

Ετοιμάζουμε αρχικά τη μπεσαμέλ βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτοντας το αλεύρι. Πριν βάλουμε στη φωτιά το κατσαρολάκι, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι με έναν αυγοδάρτη για να σπάσουν οι τυχόν σβόλοι που έχει. Κατόπιν βάζουμε στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μας το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δούμε ότι η κρέμα πήζει. Μόλις πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας βούτυρο καθώς επίσης και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει λίγο. Την ανακατεύουμε όμως ανά διαστήματα έτσι ώστε να μην κάνει κρούστα από πάνω. 


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάροντάς τα πολύ καλά ώστε να βγουν όλα τους τα υγρά. Μόλις μείνουν με το λάδι είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξεψαχνισμένο και ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο και προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την τριμμένη γραβιέρα και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί η γέμιση για τις κρέπες.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί ή πιρέξ και το βουτυρώνουμε καλά. 

Γεμίζουμε τις κρέπες, τοποθετώντας στην άκρη της κάθε μιας  2 περίπου κουταλιές της σούπας από τη γέμισης και ρολάροντάς την ώστε να γίνει κύλινδρος σαν χοντρό πούρο. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλες τις κρέπες και τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη στο ταψί. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη! 

Αν θέλουμε να τις ψήσουμε επιτόπου ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα,  για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να τις δούμε να έχουν ροδίσει καλά. 

Καλή επιτυχία!!!!!!





44 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χρυσαυγή!
    Πολύ γέλασα με την περιγραφή της κατάστασής σου τον πρώτο μήνα γυμναστικής! Σε ένιωσα απόλυτα,χαχα! Είναι μια περίοδος που από τη μια καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που ξεκίνησες και από την άλλη δεν χάνεις μάθημα και προπόνηση...
    Οι κρέπες είναι ονειρεμένες και οι φωτογραφίες σου λαχταριστές όσο δεν πάει...
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι όπως τα λές Κούκικα. Καταριέσαι και πορώνεσαι ταυτόχρονα.
      Οι κρέπες είναι απλά τέλειες αν σου αρέσει ο συνδυασμός των υλικών που έχουν μέσα. Είπα μωρέ να μη σας πέσει βαρύς ο πρόλογος για το γυμναστήριο. Ας έχω στο τέλος κάτι με λιπαρά να ανέβει λίγο η ψυχολογία!!! Ουφ!! χαχαχαχααα

      Σε ευχαριστώ πολύ για τα εμψυχωτικά σου λόγια!
      Καλή εβδομάδα εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  2. Και μιας και έχασες 5 κιλα, είπες να το γιορτάσεις με ένα ωραίο φαγητάκι όπως αυτό, που είναι σουπερ νόστιμο και απολαυστικό (συνοδευόμενο και με ενα ποτηράκι μπύρα υποθέτω, για να πάει κάτω). Πολύ σε νιώθω με τα γυμναστήρια, έχω περάσει φάσεις που δεν έκανα τίποτα και ένιωθα να με παίρνουν προς τα κάτω όλα αυτά, κυρίως η βαρύτητα, και όσό δύσκολο και να είναι στην αρχή, όταν μπεις στο "τριπάκι" δεν το μετανιώνεις ούτε λεπτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας γυμναστήριο με χάλια διάθεση και να μην φύγεις με βελτιωμένη αν έχει πολύ ανεβασμένη διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, όχι.. Τα φαινόμενα απατούν όπως πάντα. Το φαγητάκι αυτό το κουβαλάω μήνες! Αλλά όταν έγραψα το εισαγωγικό μου, σκέφτηκα ότι θα έπεφτε πολύ βαρύ να βάλω κάτι διαιτιτικό από κάτω! Κι έτσι ναι μεν δίαιτα και γυμναστηκή, αλλά από την άλλη γεύμα επιβράβευσης γιατί έτσι το αξίζουμε!!! χαχαχαα

      Αυτό το τριπάκι που λες είναι μεγάλη υπόθεση! Αν μπεις δεν βγαίνεις μετά.

      Καλημέρα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Αφήνω ,προς το παρόν μάλλον,την συνταγή,που ούτως ή άλλως,ξέρω οτι θα είναι θεσπέσια!
    Αν προλάβω θα την υμνήσω αργότερα....
    Σήμερα που η μέρα ξύπνησε μουντή ,παραπονιαλρα και κακόκεφη και μαζί με αυτη και εγώ,πριν ξεμυτίςω από το σπίτι για τις μυριάδες,μέσα στο μυαλό μου,δουλειές,έριξα την μάτια που οφείλω να αφήνω στο εβδομαδιαίο πόστ σου....και λέω οφείλω,όχλο γιατι κάποιος με πειθαναγκάζει,αλλά γιατι εκεί γίνει εσωτερική μου ανάγκη .
    Ξέρω όλοι θα χαμογελάσω.Το λιγότερο !
    Σήμερα γέλασα!Πολυ όμως!!Γέλασα γιατι σε φαντάστηκα.Γέλασα γιατι η περιγραφική σου δύναμη Ιλσως να ξεπέρασε και την μαγειρική....λέω ..ίσως!
    Γέλασα γιατι η αυθεντικότητα του κειμένου αντιπροσωπεύει την μέση Ελληνίδα και γιατί οι αυτοσαρκασμός είναι λυτρωτικός.
    Γέλασα γιατι η καθημερινότητα των διπλανών μας πολλές φορές μοιάζει στα μακριά μας μαγική,όμως δεν είναι!Όλοι μας,Τουλαλχιστον οι περισσότεροι ασχολούμαστε με τα ίδια ,τετριμμένα πράγματα.
    Το θέμα είναι,πως τα βλέπουμε και πως τα αντιμετωπίζουμε!
    Σήμερα Χρυσαυγή μου ,μου έφτιαξες την μέρα,γιατι σκηνοθέτησες την επιλογή σου,την πραγματοποίησες-και εδώ επίτρεψε μου να δηλώσω με ειλικρίνεια οτι ζήλεψα το αποτέλεσμα -,και το διασκέδασες,προκαλώντας και προσκαλώντας όλους εμάς για την αθέλητη,ή, ηθελημένη συμμετοχή μας στο event .
    Σήμερα ξεκινά η μέρα με χαμόγελο.Χαίρομαι οταν μια φίλη περνά καλά,όταν κυνηγά και πετυχαίνει τους στόχους της!
    Χαίρομαι επίσης με τις αξιοζήλευτες μαγειρικές της επιδόσεις!
    Με λέβα πράγμα θα θυμώσω....θα διαφωνήσω...
    Εσύ κτυπιέςαι ι στα γυμναστήρια ,χάνεις κιλά ,ετοιμάζεςαι για μια μεγαλειώδη εμφάνιση στις παραλίες και εμάς μας μοστράρεις με ταπεινή επίδειξη τις κρέπες?????
    Δεν μπορώ να το συγχωρέσω,άσχετα αν η εικόνα τους θα με κυνηγά όλη μέρα....
    Οι κρέπες και το γυμναστήριο....
    Το γυμναστήριο και οι κρέπες....
    Ποιό ζυγίζει περισσότερο στον ζυγό της αλήθειας!!Εεεεεε...ποιό?
    Φιλια πολλά,πολλά!!!!!
    Και μπράβο σου!!
    ΥΓ.εγω αυτή τη στιγμή ,μετρώ τα κιλά των ενοχών μου και των τύψεων μου...και έχουν πολυ βάρος,πίστεψε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου...
      μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό όταν άρχισα γυμναστήριο και βρησκόμουν στη φάση κρατιέμαι-απο-τη-μπανιέρα-για-να-κατσω-στη-λεκανη, να γράψω μια ανάρτηση όπου θα περιέγραφα τα δεινά που περνούσα εκείνη την περίοδο. Όμως κρατήθηκα, γιατί αφ΄ενός σκέφτηκα ότι θα ήμουν παραπάνω απ΄ότι ήθελα δραματική και αφετέρου ήθελα να μιλήσουν τα αποτελέσματα καλύτερα και όχι εγώ! Με λίγα λόγια ήθελα να αποστασιοποιηθώ από το πρωτόγνωρο για μένα γεγονός και να μιλήσω όσο γίνεται αντικειμενικά και πάντα αυτοσαρκαστικά βεβαίως!!!!!!!! χαχαχα Εύχομαι να το πέτυχα και χαίρομαι που χάρισα λίγο γέλιο σε όσους πέρασαν από δω σήμερα!! :)

      Τέλος να πω ότι δεν υπήρχε περιπτωση να σας μιλάω για γυμναστήριο και από κάτω να βάλω συνταγή διαίτης! Ε, όχι δα!!! Διαβάσατε που διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες για τι δίαιτα και το σολωμό διαίτης, σήμερα έπρεπε να γιορτάσουμε τα 5 κιλά που έχασα! Με ποιον τρόπο? Μα με το να τα ξαναπάρω με τις κρέπες!! χαχαχαχα Αστειεύομαι!!!

      Σε ευχαριστώ για το υποστηρικτικό και πάντα εγκάρδιο σχόλιό σου!!
      Σε φιλώ πάρα πολύ! Πολύ πολύ δηλαδή!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Μου έφτιαξες τη διάθεση.. γέλασα με την προσπάθεια να κάτσεις στην τουαλέτα, το πέρασα και εγώ!!! Μπράβο που έβαλες τη γυνμναστική στη ζωή σου, εκτός από το σώμα βοηθά και το μυαλό, σε χαλαρώνει, σε αποτοξινώνει. Εγώ σταμάτησα για κάποιους μήνες αλλά ξεκινώ αύριο δυναμικά και πάλι.
    Ωραία και η συνταγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το στάδιο της λεκάνης είναι δυστυχώς το πιο χαρακτηριστικό και δεν το λέω εγώ.... το λένε όλοι όσοι αρχίζουν συστηματική γυμναστική μετά από περίοδο μακράς ζελεδοποίησης! Σίγουρα η γυμναστική βοηθά εκτός από το σώμα και το μυαλό και την ψυχή και αυτά ήταν τα ωφέλη που ένιωσα πιο άμεσα απ΄όλα.

      Χαίρομαι πολύ Κούλλα που σε έκανα να γελάσεις !
      Εύχομαι από αύριο να ξεκινήσεις δυναμικά και να συνεχίσεις ακόμα πιο δυναμικά την άσκηση!

      Σε χαιρετώ!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Οι κρέπες φαίνονται υπέροχες!
    Πέρσι αξιώθηκα να πάω TAE BO, είχα κι εγώ να γυμναστώ από τα 15 μου. Δεν κράτησε πολύ όμως γιατί στην αίθουσα του γυμναστηρίου φτάσαμε τελικά να είμαστε πάνω από 30 άτομα. Έμπαινες υγιής και έβγαινες άρρωστος. Τώρα σκέφτομαι να αρχίσω περπάτημα μπας και κάνω κάτι. Το οικονομικό είναι ένα σοβαρό εμπόδιο. Έχουμε κοντά μας ένα κέντρο Yoga και Pilates αλλά δυστηχώς είναι απαγορευτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τα πολυμελή τμήματα είναι μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς δεν το αντιμετωπίζω εγώ, γιατί μάλλον οι ώρες που πηγαίνω δεν είναι ώρες αιχμής.
      Όσο για το οικονομικό, είναι όντως ένα μεγάλο κονδύλι!! Δυστυχώς...

      Καλή σου μέρα Νοτούλα!!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. μα ποσο θεα μπορεις να εισαι αααχααχαχαχαα!!!!!!περιεγραψες τοσο ρεαλιστικα και γλαφυρα την ολη κατασταση που καλυτερα δεν θα γινοτανε!!!!!"αχλαδι τσουπωτο"...αχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!
    καλα 5 κιλα κιολας?προσεξε μη χασεις κι παρα πολλα κιλα και μετα "τρεχουμε" να σε παχυνουμε!!!!
    οι κρεπες ειναι οτι πρεπει για "αντι-διαιτα" ,μμμμμμ ετσι κρεμωδεις απο μεσα και χρυσαφενιες απ εξω.... θα τσακιζα το μισο ταψακι χωρις αμφιβολια και ας μην πηγαινω γυμναστηριο,ααχαχα!!!!
    πολλα φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσουπωτό! Τόσο γινωμένο και ζουμερό που μόλις έπεσα από την αχλαδιά και πάω για σάπισμα! Τελευταία στιγμή το γλύτωσα, δε λες?? Ανασκουμπώθηκα και είπα ως εδώ. Κάτι πρέπει να γίνει με την πάρτη μου. Ετσι όπως συνεχίζω θα με φάει η μαρμάγκα. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι περιπέτειες μιας φουντ μπλόγκερ που τη μέρα κάνει γυμναστική και το βράδυ ψάχνει στο διαδίκτυο συνταγές με σοκολάτες, τάρτες, πίτες και ογκραντέν!!!!!!!!!!!! Αχ, βαχ Κικίτσεν μου!

      Φιλιά πολλά και σε σένα!!!!!!!!!!!!!!
      Χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις!!!!!!!!! :)

      Διαγραφή
  7. Ωραία, τέτοια να βλέπω κοιλιακούς, δικέφαλους και τετρακέφαλους μαζί να σκούζουν από την επιμονή!

    Οι κρέπες σου τρώγονται (όλες) σε χρόνο dt και από μέσα σου σκέφτεσαι: δεν έχει άλλο πυρέξ?

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μεχρι να δεις τρικέφαλους, τετρακέφαλους και κοιλιακούς θα περάσουν πολλοί μήνες... για να μη μιλήσω πιο δραματικά για χρόνια!!!!!!!!!
      Κρέπες όμως μπορείς να δεις πολύ πιο άμεσα! Αποφάσισε τι διαλέγεις! χαχαχαχαα Εγώ στη θέση σου το δεύτερο! Πιρεξάκια βγήκαν δύο, άρα φτάνουν και περισσεύουν. Στέλνω το ένα, διαβάζοντας τη σκέψη σου!!!

      Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!
      Καλή εβδομάδα!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Προτιμώ να φάω τις κρέπες σου παρά να πάω γυμναστήριο, μια μόνιμη"προστριβή" με το σύζυγο ο οποίος αθλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καταλαβαίνω από τη μεριά σου! Κι εγώ το ίδιο θα επέλεγα.
      Αλλά το καταλαβαίνω και από τη μεριά του, αφού είναι δύσκολη η μοναχική γυμναστική. Θέλει παρέα εδώ που τα λέμε..

      Διαγραφή
  9. Και εγώ προς τις κρέπες το κόβω...όχι λόγω εγκυμοσύνης, αλλά λόγω μυαλού. Πήγα γυμναστήριο πριν 4-5 χρόνια για ένα μήνα έχασα αρκετά και έσφιξα και μόλις το σταμάτησα τα ξαναπήρα και τι κατάλαβα...
    Μια χαρά γυμναστική γίνεται μέσα στο σπίτι. Μόνο και μόνο να ανεβοκατεβείς καμιά τριανταριά φορές τις σκάλες μέσα στο σπίτι και να βγεις 5-6 φορές να πάρεις ξύλα για το τζάκι φτάνει!
    Οι κρέπες πάντως μπαίνουν στα υπ' όψιν! ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ειδικά που είσαι έγκυος δώσε βάση μόνο στις κρέπες. Μετά με το μωρό θα τρέχεις τόσο πολύ που θα είναι σαν να κάνεις σχεδόν επί 24ώρου βάσεως αερόβια άσκηση!!!

      Γειά σου Νίκη μου!

      Διαγραφή
  10. κρεπες!!!!! γλυκες...αλμυρες...σκετες! τις λατρευω! ποσο μαλλον με μανιταρακια! ευκολη συνταγη που ταιριαζει απόλυτα και σε παρτακι!

    ευχαριστουμε! φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τις λατρεύω τις κρέπες!!!!!!!!!
      Από τα ζυμαράκια τους μέχρι την πάσης φύσεως γέμιση που μπορεί να μπει μέσα.

      Για πάρτι και για μπουφέ είναι ότι πρέπει η συνταγή αυτή!

      Φιλάκια Ζήνα μου!

      Διαγραφή
  11. Μμμμ πολύ νόστιμα βλέπω αρχιζει η βδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αρχή είναι το ήμισι του παντός!
      Είπα να δώσω ώθηση στην τσαγκαροδευτέρα που μόλις ξεκίνησε!

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  12. αγαπαμε κρεπες!!! Προτιμω τις γλυκες αλλα και τις αλμυρες σε ένα ωραιο μπουφε!! καλο μηνα Χρυσαυγη μου!! και καλη εβδομαδα!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελπίδα μου! Εγώ νομίζω ότι είμαι της αλμυρής γεύσης χωρίς όμως και πολύ σιγουριά.
      Βλέπεις ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!

      Φιλιά πολλά! Καλή σου βδομάδα!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Χαχαχαχαχαχα.Αυτά είναι.... συνταγή μαγειρικής μετά χιουμοριστικού αλλά και άκρως αληθινού, ως προς τους πόνους, κειμένου!!!!
    Το 'χεις, το 'χεις, το 'χεις!!!!!
    Την συνταγή δεν την σχολιάζω γιατί μάλλον θέλεις να με βάλεις κι εμένα σε δίαιτα με τα ...φίλτατα μανιτάρια. Σμουτς πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο γράφτηκε όχι με πόνο ψυχής αλλά με πόνο ποδιών, χεριών, κοιλιάς και δεν συμαζεύεται! χαχαχα Γι΄αυτό είναι και αληθινό. Εδώ μιλάει η πραγματικότητα και όχι η φαντασία..

      Τη συνταγή παρέβλεψέ την ! Πολύ μανιτάρι έχει πέσει βρε παιδί μου τελευταία και το συνηδειτοποιώ κάθε φορά που μου αφήνεις σχόλιο! χαχαχαχαχαχα
      Κάνε δουλειά σου! Δεν παρεξηγώ! Μακάρι κι εγώ να τα ζωγράφιζα τόσο ωραία όσο εσύ κι ας μην μπορούσα να τα φάω!

      Φιλιά πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Απολαυστικός και ξεκαρδιστικός ο πρόλογος, και παρόλο που δεν βλέπω να πηγαίνω στο γυμναστήριο (είμαι ιδεολογικά αντίθετη) άρχισα να αναρωτιέμαι για το κολύμπι!
    Όσο το σκέφτομαι θα φτιάξω μερικές από τις υπέροχες, ξεροψημένες, κρεμώδης κρέπες σου, μήπως και βοηθήσουν. Δεν κάνω πλάκα, έχω πολύ καιρό να φτιάξω κρέπες και οι ξελιγωτικές φώτο σου μου άνοιξαν την όρεξη!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κι εγώ ιδεολογικά αντίθετη ήμουν αλλά πήγε και η ιδεολογία και εγώ στον αγύριστο. Γι΄αυτό δεν μιλάω ξανά για τίποτα γιατί η γνωστή παροιμία επιβεβαιώνεται συνεχώς στη ζωή μου. χαχαχαχα Το κολύμπι από την αλλη είναι μια εξαιρετική άσκηση αλλά με περιορισμούς και για λίγους μήνες το χρόνο.

      Φτιάξε τις κρέπες και πες μου τις εντυπώσεις σου! Θα χαρώ πολύ!
      Φιλιά πολλά πολλά Μίνα μου!

      Διαγραφή
  15. από τις καλύτερες αναρτήσεις που έχεις γράψει!! πραγματικά απολαυστική!
    οι κρέπες σου φαίνονται απίθανες, πολύ πολύ λαχταριστές, όπως και οι φωτογραφίες σου!!
    φιλιά κοριτσάκι! καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωωω! Εύη είσαι πολύ εμψυχωτική σήμερα και χαίρομαι πολύ!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η εισαγωγή μου αλλά και η συνταγή!!
      Μακάρι να ήμασταν κοντά να κάναμε ένα ωραίο γεύμα να γελούσαμε!!

      Σε φιλώ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Εύγε και πάλι εύγε που τα κατάφερες να "πείσεις" τον εαυτό σου Χρυσαυγή μου.

    Προσωπικά με τα γυμναστήρια δεν το έχω, ούτε και τα ομαδικά ...αλλά από μοναχικό ποδαρόδρομο 4-5 χιλιομέτρων σχεδόν καθημερινά (από όταν σταμάτησα με τη δουλειά) έχω καταφέρει επίσης να χάσω 6 κιλά (και χωρίς να βάζω φερμουάρ στο στόμα).

    Η κάθε προσπάθεια για λίγη περισσότερη άθληση είναι μεγάλη υπόθεση.

    Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια "κορμάρα"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωπς...ξέχασα να πάρω την κρεπούλα μου!
    Θα μου δώσεις μια έτσι;

    Φιλιά πολλά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά, διαβάζω τον πρόλογο, και βλέπω τις φωτογραφίες και λέω, πού το πάει; Μας δουλεύεις μου φαίνεται σήμερα κυρία μου! Από τη μια το γυμναστήριο και από την άλλη το τυρί να ξεχειλίζει;;;
    Θα πάρω το τυρί.... (όχι τίποτα, γιατί εγώ είμαι καλό κορίτσι και το κάνω το πιλάτες μου δις εβδομαδιαίως... δικαιούμαι κρεπούλα!)
    Θέλω να κλάψω με αυτές τις κρέπες! Είναι θεϊκές... Α! και το πυρεξάκι. Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στείλε κρέπες να κάνω τους κοιλιακούς μου φέτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχα

    Φναταστικές και οι όλες οι φωτό σούπερ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εγώ στην φάση καρπούζι είμαι δυστυχώς, έχω πάρει άσκημη κατρακύλα μετά το κόψιμο του τσιγάρου. Στο γυμναστήριο έχω χρόνια να πάω, όταν το έκανα είχα πάρει αρκετά κιλά, και τότε.. Βέβαια όχι απλώς ξύπνησα τον μεταβολισμό μου αλλά τον έστειλα αδιάβαστο!! Μετά όμως από ένα πρόβλημα υγείας δεν μου επιτρέπεται το γυμναστήριο μόνο κολύμπι, οπότε έχω βολευτεί αλλά με ξεβολεύουν τα ρούχα μου σίγα σιγά.
    Εννοείται πως θέλω να δοκιμάσω τις κρέπες... :)) Γιατι πάνω από όλα είμαι φαγανό παιδί και μου αρέσει το καλό και νόστιμο φαΐ!!! Οι κοντινές σου φωτογραφίες είναι όλα τα λεφτά!!!
    Καλή εβδομάδα... και ας μας βάζεις σε πειρασμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετά από τις θεσπέσιες αυτές κρέπες τί να πω... πρέπει κι εγώ να αρχίσω γυμναστήριο!!!! χεχεχεχε...
    Ευτυχώς που είσαι μακριά γιατί είναι πειρασμός... μα τί φωτό είναι αυτές ...ειδικά εκείνη η κοντινή με πέθανε... λυπήσου με!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά λες και ακούω εμένα...χιχι :)
    Σε καταλαβαίνω Χρυσαυγή μου. Μια απο τα ίδια κι εγώ. Απο το Λύκειο έχω να κάνω γυμναστική και τώρα είμαι σε αυτή τη φάση που ησουν εσυ πριν αρχισεις γυμναστήριο. Το σκέφτομαι το ξανασκέφτομαι...χμμ.... Ευγε πάντως.

    Τώρα στις κρέπες... χρειάζονται μετά το γυμναστηριο..εννοείται.
    Πολύ πολύ ωραίες. Με κοτόπουλο δεν τις έχω κάνει αλλά έδωσες ιδέα.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο ρε Χρυσαυγή! Και για τις κρέπες που είναι κόλαση και για το κατόρθωμα σου! Αντε και στα δικά μου να πω που για κακή μου τύχη δεν λέει να ανοίξει κανένα γυμναστήριο εδώ κοντά κι ο μεταβολισμός μου δεν κοιμάται απλώς αλλά έχει πέσει σε λήθαργο. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ζιζεεεελλλλλ !!!! μπραβο για το κατορθωμα και εις ανωτερα!!! μερικες φορες το μονο που χρειαζομαστε ειναι λιγο σπρωξιμο να μπουμε στο τρυπάκι!!!! καλα οι κρεπες σου φανταστικες!! μονο και μονο για να φαω το ταψι θαξεκινουσα γυμναστηριο για να χασω τις θερμίδες και να ξαναφαω ενα ακομα ταψι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είμαι στη φάση σταμάτα-ξεκίνα από το γυμναστήριο για να χαθούν μερικά κιλάκια που πήρα πέρσι με το άγχος των εξετάσεων του γιου!!!! Πάντως τώρα προτιμώ να απολαύσω τις θεσπέσιες κρέπες σου!!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο βρε Χρυσαυγή!! Σε συγχαίρω που πήρες την δύσκολη απόφαση. Δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Δεν είναι τέλεια αυτή η ευεξία που νιώθεις; Η ευχάριστη διάθεση; Το λίμπιντο που ανεβαίνει; ;)
    Κι εγώ όταν πήρα την απόφαση να γυμνάζομαι τακτικά κι όχι στη χάση και στη φέξη (εγώ κάνω γιόγκα, πιλάτες και πολύυυ jogging, δεν είμαι του κλασικού γυμναστηρίου, δεν μου ταιριάζει) ένιωσα άλλος άνθρωπος.
    Όσο για τις κρέπες σου, φο-βερ-ρές! Πείνασα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mmmm,so delicious! Lovely pict.
    Lets follow eachother on GFC. let me know if it is yes. Leave a comment about following and then I will come back immediately and follow you.

    http://vkusnosbety.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαχαχα βρε Χρυσαυγή πόσο απολαυστική και αληθινή είσαι κορίτσι μου! Πόσο θέλω να σε υποστηρίξω στη γυμναστική σου αλλά δεν μπορώ γιατί κοιτάω τις κρέπες σου!! Πω πω μου αρέσουν πολύ έτσι...θα τις φάω και μετά ελπίζω να έρθει και να ανοίξει και για μένα ένα γυμναστήριο απέναντι από το σπίτι μου!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10