Σήμερα, παραμονή Αγίου Βαλεντίνου,
όλοι θα γράψουν για το μεγαλείο του έρωτα. Τον έρωτα μέσα στο γάμο, τον κεραυνοβόλο, τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας, το μικρό ξανθό αγόρι που φοράει πάνα βρακάκι και πετάει στοχεύοντάς μας με τα βέλη του. Αποφάσισα να αφήσω τους άλλους να
μιλήσουν γι΄αυτό. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουν κάτι καλό να πουν.
Εγώ θα μιλήσω για παντζάρια... Σίγουρα έχω κάτι καλό να πω.
Με μια λέξη: "Brownie"!!! Σοκολατένια κόλαση. Λάβα που έχει μόλις σταθεροποιηθεί και στην καρδιά της εγκλωβίζει το παντζάρι. Το λαχανικό "της ντροπής". Βάφει με πορφυρή μπογιά όπου κι αν ακουμπήσει.. Τα μάγουλά μας, τα ρούχα μας, τη γλώσσα μας... Κόκκινο σαν τον έρωτα, κόκκινο σαν παντζάρι.
Χαρείτε την αυριανή μέρα όπως εσείς αγαπάτε. Κι αν δεν αγαπάτε... κάτι θα βρείτε ν΄ αγαπήσετε. Ίσως πιο πολύ τον εαυτό σας!!
* Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή! Είναι φανταστική!!!
BROWNIE ΜΕ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Υλικά:
1)
350 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και
τριμμένα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
2)
100 γραμμάρια βούτυρο
3)
200 γραμμάρια κουβερτούρα
ψιλοκομμένη
4)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα
βανίλιας
5)
250 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
6)
3 αυγά
7)
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
8)
25 γραμμάρια κακάο
Μέθοδος:
Καλύτερα είναι να αγοράσουμε έτοιμα
προβρασμένα παντζάρια σε κενό αέρος. Έτσι θα αποφύγουμε το βράσιμο. Τα τρίβουμε
και τα πιέζουμε (τα στύβουμε δηλαδή) πολύ καλά ανάμεσα στις χούφτες μας ώστε να
φύγουν τα πολλά υγρά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι
και το κακάο. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το
βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει
και αυτή. Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα, ρίχνουμε μέσα την βανίλια και τα
πατζάρια και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη
με τα αυγά στο μίξερ να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα
το μίγμα των παντζαριών με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία σπάτουλα
και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε πάλι πολύ απαλά.
Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ25. Βάζουμε επάνω του αντικολλητικό
χαρτί, το οποίο βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς περίπου για 40-45 λεπτά ανάλογα με
το φούρνο μας και την έντασή του. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να
βγαίνει σχεδόν καθαρό. Το brownie
τότε είναι έτοιμο. Το αφήνουμε μέσα
στο ταψί του να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν το βγάζουμε μαζί με το λαδόχαρτο και
το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!
Καταπληκτική ιδέα Χρυσαυγή!!! Έντυπωσιακό , αγαπώ τα παντζάρια , φυσικά κ ταιριάζουν σε γλυκό! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Σοφία !!
ΔιαγραφήΌσοι δοκίμασαν το brownie ακόμα και όταν τους είπα πως έχει παντζάρι, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.
Είναι φουλ σοκολατένιο και υγρό.
Εχεις τόσο δίκιο πως τα παντζάρια ταιριάζουν σε γλυκά, όπως και άλλα λαχανικά.
Σε φιλώ! ... Κι ευχαριστώ πολύ !!!!
Μα δε χρειάζεται να πεις πολλά...το μπράουνι με παντζάρι τα είπε όλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό λέω ν' αγαπήσω!!! Ωραία ιδέα!!!
Ζουμερό, μαλακό και φουλ στη σοκολάτα!!
Θα ορμήξω στις φωτογραφίες!!!
Καλημέρα Χρυσαυγή μου!!!
Εγώ το αγάπησα ήδη και το έκανα δικό μου!!!
ΔιαγραφήΠοιο ζουμερό πεθαίνεις. Ποιο σοκολατένιο... Επίσης!!!
Καλημέρα!!!!!!!!!!
Και ευχαριστώ πολυ !!!!!!!!!!!
Υπέροχη ανάρτηση και υπέροχη συνταγή. Προσωπικά, από τότε που δοκίμασα το σοκολατένιο κέικ με παντζάρι λατρεύω αυτόν τον συνδυασμό Χρυσαυγή μου... Το μπράουνι σου έγινε ΤΕΛΕΙΟ!!!! Αφράτο, με ωραία κρούστα, ζουμερό, σοκολατένιο κι εκείνες οι καρδούλες!!!!! Τί να πω τέλεια και η συνταγή και το κείμενο αλλά και οι φωτό σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!!
Κική μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
ΔιαγραφήΕυγενέστατη πάντα.
Το παντζάρι με τη σοκολάτα είναι πράγματι ένας συνδυασμός τόσο απρόβλεπτός αλλά και τόσο τέλειος ταυτόχρονα. Προκαλώ πραγματικά όλους να το δοκιμάσουν. Είναι από τις λίγες φορές που το γράφω στο τέλος της ανάρτησης. Είναι ένα γλυκό που αξίζει μιας δοκιμής.
Σε φιλώ ! Να έχεις μια όμορφη μέρα!
Η συζητηση για τον Βαλεντινο δε με συγκινει και τοσο πολυ, αλλα αυτο το παντζαρομπαρουνι το ερωτευτηκα κεραυνοβολα! Τα λαχανικα ταιριαζουν στις ζυμες, συγκρατουν υγρασια και τις κανουν ζουμερες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Χρυσαυγη, U make my day!
Ακριβώς όπως τα λες είναι Μαρίνα! Τα λαχανικά δίνουν υγρασία και όσοι προτιμούν τις υγρές και ζουμερές ζύμες, ας σταματήσουν εδώ σε αυτό το brownie.
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ θα πω εγώ γιατί τέτοια ώρα έχει περάσει κατά πολύ η μέρα!!!
Φιλιά πολλά!
Πολύ ωραία ιδέα! Και νοστιμότατο και υγιεινό! Και από εμφάνιση σκίζει:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!! :)
ΔιαγραφήΑυτό με το παντζάρι σε γλυκό το τριγυρίζω εδώ και καιρό κι ακόμη δεν το έχω υλοποιήσει. Είδα τα υλικά και μου άρεσαν δεν είναι και πολύ μεγάλο ( ποιος να το φάει το περισσότερο) και πρέπει επιτέλους να δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
Μεγάλη παράλειψη θα πω Ξανθή!
ΔιαγραφήΦανταζόμουν πως δεν θα σου είχε ξεφύγει κανένας πιθανός συνδυασμός γλυκού και λαχανικού μαζί .
Να το φτιάξεις λοιπόν. Δεν βγαίνει μεγάλη η ποσότητα. Είναι πολύ νόστιμο. Θα σας αρέσει πιστεύω!
Καλό σου βράδυ!
πω πω πραγματικά φαινεται υπέροχο!! Μπαίνει στα προσεχως!! πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μπει Ελπίδα μου!
ΔιαγραφήΝα μπει και να μου πεις τη γνώμη σου τελικά!
Σε φιλώ!
Δείχνουν φανταστικά Χρυσαυγή μου, αλλά εγω ακόμη δεν μπορώ να απελευθερώσω το κράτημά μου στη σκέψη "παντζάρι στο γλυκό"; Πού θα πάει όμως, κάποια στιγμή θα απελευθερώσω και το κράτημα και τους φόβους μου και τότε μαζέψτε τα παντζάρια από μπροστά μου! Την καλημέρα μου ωραία κυρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι γιατί δεν έχεις κάποια φίλη σαν κι εμένα κοντά να στο φέρει δώρο, να το δεις, να πέσεις με τα μούτρα να το φας όλο το ταψάκι και μετά να σου αποκαλύψει ότι είχε μέσα παντζάρι.
ΔιαγραφήΝα δεις για πότε θα σου φύγουν οι αναστολές!!!!!!!!!!!
Μαρθούλι σε φιλώ πολύ κοριτσάρα μου!
Όλο λέω να τη δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, και όλο το αμελώ, με μπρίζωσες κανονικά όμως τώρα! Φαίνεται λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαα
ΔιαγραφήΒγες από τη μπρίζα και φτιάξ΄το Χρύσα!!!!
Θα τρελαθείς!
Μου έφτιαξες τη μέρα και την ίσωση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς το περίμενα!
Ήθελα να δω και τη διαδικασία παρασκευής του και επειδή είμαι από τις τυχερές που το απόλαυσαν, ένα έχω να δηλώσω:
Μην το αμελήσετε, φτιάξτε το και απολαύστε το, εξαιρετικό μπράουνι soft και υγρό!
Τ.Ε.Λ.Ε.Ι.Ο
* Οι φωτογραφίες, αν και δύσκολες λόγω σοκολάτας, είναι απίστευτα επιτυχημένες! Εύγε σου!
Z.
Αφου είσαι μάρτηρας λοιπόν που το δοκίμασες και σου άρεσε δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω εγώ.
ΔιαγραφήΤα είπες όλα !
Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!!!!
To παντζάρι ομολογώ ότι δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα… όταν ωστόσο είναι κρυμμένο μέσα σε ένα τόσο ωραίο brownie το τρώω με μεγάλη ευχαρίστηση! Νομίζω ότι είναι πραγματικά ο μοναδικός τρόπος για να φάω παντζάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Δεν το καταλαβαίνεις σε καμία περίπτωση ότι έχει παντζάρι!! Σε καμία όμως!!!
ΔιαγραφήΣε προκαλώ λοιπον Ερμιόνη μου!!! Δοκίμασέ το και θα το καθιερώσεις. Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται αυτό που σου λέω!
Φιλιά πολλά!
Είναι από τους συνδυασμούς που πρέπει να δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!! Η συνταγή και οι φώτο καταπληκτικές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!!! Πολλά φιλιά!
Eίμαι σίγουρη για την νοστιμιά του Χρυσαυγή μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παντζάρι το έχω δοκιμάσει σε κεικ και ειναι φανταστικό
Δεν καταλαβαίνει κανείς τι έχει μέσα :)
Πολύ ωραίο & ζουμερό.
Φιλιά
Εντυπωσιακό και τόσοοοο ζουμερό! Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσω! Η γλύκα του παντζαριού είμαι σίγουρη πως πηγαίνει φοβερά με τη σοκολάτα!Happy Valentine Day^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Θα το δοκιμάσω σίγουρα γιατί με τις περιγραφές σου τρέχουν τα σάλια μου. Αφου επιβεβαιώνεις ότι δεν φαίνεται το πατζάρι θα το δώσω να το δοκιμάσουν και οι περίεργοι του κύκλου μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Αααα, πάντα με εκπλήσσεις με εξαιρετικό τρόπο! Δεν θα μου ξεφύγουν, πρέπει να τις δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε έπεισες απολύτως!
Φιλάκια πολλά, γλυκιά Χρυσαυγή!
Ιδιαίτερη η συνταγή σου και άκρως δελεαστική!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πρίζωσες τώρα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ψήνομαι τρελά!!! Πρώτα αγαπάμε εμάς για να μπορούμε να αγαπήσουμε μετά τους άλλους!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή