13 Φεβρουαρίου 2014

Brownie με παντζάρι






 Σήμερα, παραμονή Αγίου Βαλεντίνου, όλοι θα γράψουν για το μεγαλείο του έρωτα. Τον έρωτα μέσα στο γάμο, τον κεραυνοβόλο, τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας, το μικρό ξανθό αγόρι που φοράει πάνα βρακάκι και πετάει στοχεύοντάς μας με τα βέλη του. Αποφάσισα να αφήσω τους άλλους να μιλήσουν γι΄αυτό. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουν κάτι καλό να πουν.







Εγώ θα μιλήσω για παντζάρια... Σίγουρα έχω κάτι καλό να πω.

Με μια λέξη: "Brownie"!!! Σοκολατένια κόλαση. Λάβα που έχει μόλις σταθεροποιηθεί και στην καρδιά της εγκλωβίζει το παντζάρι. Το λαχανικό "της ντροπής". Βάφει με πορφυρή μπογιά όπου κι αν ακουμπήσει.. Τα μάγουλά μας, τα ρούχα μας, τη γλώσσα μας... Κόκκινο σαν τον έρωτα, κόκκινο σαν παντζάρι.








Χαρείτε την αυριανή μέρα όπως εσείς αγαπάτε. Κι αν δεν αγαπάτε... κάτι θα βρείτε ν΄ αγαπήσετε. Ίσως πιο πολύ τον εαυτό σας!!

* Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή! Είναι φανταστική!!!







BROWNIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ 

Υλικά:



     1)      350 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και τριμμένα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη

     2)      100 γραμμάρια βούτυρο

     3)      200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη

     4)      1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

     5)      250 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

     6)      3 αυγά

     7)      100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

     8)      25 γραμμάρια κακάο





Μέθοδος:



Καλύτερα είναι να αγοράσουμε έτοιμα προβρασμένα παντζάρια σε κενό αέρος. Έτσι θα αποφύγουμε το βράσιμο. Τα τρίβουμε και τα πιέζουμε (τα στύβουμε δηλαδή) πολύ καλά ανάμεσα στις χούφτες μας ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο. Το αφήνουμε στην άκρη.



Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει και αυτή. Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα, ρίχνουμε μέσα την βανίλια και τα πατζάρια και ανακατεύουμε.

Το αφήνουμε στην άκρη.



Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των παντζαριών με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε πάλι πολύ απαλά.



Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι  διαστάσεων 25Χ25. Βάζουμε επάνω του αντικολλητικό χαρτί, το οποίο βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς περίπου για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας και την έντασή του. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν καθαρό. Το brownie τότε είναι έτοιμο. Το αφήνουμε μέσα στο ταψί του να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν το βγάζουμε μαζί με το λαδόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία!! 







29 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα Χρυσαυγή!!! Έντυπωσιακό , αγαπώ τα παντζάρια , φυσικά κ ταιριάζουν σε γλυκό! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σοφία !!
      Όσοι δοκίμασαν το brownie ακόμα και όταν τους είπα πως έχει παντζάρι, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.
      Είναι φουλ σοκολατένιο και υγρό.

      Εχεις τόσο δίκιο πως τα παντζάρια ταιριάζουν σε γλυκά, όπως και άλλα λαχανικά.
      Σε φιλώ! ... Κι ευχαριστώ πολύ !!!!

      Διαγραφή
  2. Μα δε χρειάζεται να πεις πολλά...το μπράουνι με παντζάρι τα είπε όλα!!!

    Αυτό λέω ν' αγαπήσω!!! Ωραία ιδέα!!!
    Ζουμερό, μαλακό και φουλ στη σοκολάτα!!
    Θα ορμήξω στις φωτογραφίες!!!

    Καλημέρα Χρυσαυγή μου!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το αγάπησα ήδη και το έκανα δικό μου!!!
      Ποιο ζουμερό πεθαίνεις. Ποιο σοκολατένιο... Επίσης!!!

      Καλημέρα!!!!!!!!!!
      Και ευχαριστώ πολυ !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη ανάρτηση και υπέροχη συνταγή. Προσωπικά, από τότε που δοκίμασα το σοκολατένιο κέικ με παντζάρι λατρεύω αυτόν τον συνδυασμό Χρυσαυγή μου... Το μπράουνι σου έγινε ΤΕΛΕΙΟ!!!! Αφράτο, με ωραία κρούστα, ζουμερό, σοκολατένιο κι εκείνες οι καρδούλες!!!!! Τί να πω τέλεια και η συνταγή και το κείμενο αλλά και οι φωτό σου!!
    Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Ευγενέστατη πάντα.

      Το παντζάρι με τη σοκολάτα είναι πράγματι ένας συνδυασμός τόσο απρόβλεπτός αλλά και τόσο τέλειος ταυτόχρονα. Προκαλώ πραγματικά όλους να το δοκιμάσουν. Είναι από τις λίγες φορές που το γράφω στο τέλος της ανάρτησης. Είναι ένα γλυκό που αξίζει μιας δοκιμής.

      Σε φιλώ ! Να έχεις μια όμορφη μέρα!

      Διαγραφή
  4. Η συζητηση για τον Βαλεντινο δε με συγκινει και τοσο πολυ, αλλα αυτο το παντζαρομπαρουνι το ερωτευτηκα κεραυνοβολα! Τα λαχανικα ταιριαζουν στις ζυμες, συγκρατουν υγρασια και τις κανουν ζουμερες.
    Καλημερα Χρυσαυγη, U make my day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως τα λες είναι Μαρίνα! Τα λαχανικά δίνουν υγρασία και όσοι προτιμούν τις υγρές και ζουμερές ζύμες, ας σταματήσουν εδώ σε αυτό το brownie.

      Καλό σου βράδυ θα πω εγώ γιατί τέτοια ώρα έχει περάσει κατά πολύ η μέρα!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα! Και νοστιμότατο και υγιεινό! Και από εμφάνιση σκίζει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό με το παντζάρι σε γλυκό το τριγυρίζω εδώ και καιρό κι ακόμη δεν το έχω υλοποιήσει. Είδα τα υλικά και μου άρεσαν δεν είναι και πολύ μεγάλο ( ποιος να το φάει το περισσότερο) και πρέπει επιτέλους να δοκιμάσω.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη παράλειψη θα πω Ξανθή!
      Φανταζόμουν πως δεν θα σου είχε ξεφύγει κανένας πιθανός συνδυασμός γλυκού και λαχανικού μαζί .
      Να το φτιάξεις λοιπόν. Δεν βγαίνει μεγάλη η ποσότητα. Είναι πολύ νόστιμο. Θα σας αρέσει πιστεύω!

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  7. πω πω πραγματικά φαινεται υπέροχο!! Μπαίνει στα προσεχως!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μπει Ελπίδα μου!
      Να μπει και να μου πεις τη γνώμη σου τελικά!

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Δείχνουν φανταστικά Χρυσαυγή μου, αλλά εγω ακόμη δεν μπορώ να απελευθερώσω το κράτημά μου στη σκέψη "παντζάρι στο γλυκό"; Πού θα πάει όμως, κάποια στιγμή θα απελευθερώσω και το κράτημα και τους φόβους μου και τότε μαζέψτε τα παντζάρια από μπροστά μου! Την καλημέρα μου ωραία κυρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γιατί δεν έχεις κάποια φίλη σαν κι εμένα κοντά να στο φέρει δώρο, να το δεις, να πέσεις με τα μούτρα να το φας όλο το ταψάκι και μετά να σου αποκαλύψει ότι είχε μέσα παντζάρι.
      Να δεις για πότε θα σου φύγουν οι αναστολές!!!!!!!!!!!

      Μαρθούλι σε φιλώ πολύ κοριτσάρα μου!

      Διαγραφή
  9. Όλο λέω να τη δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, και όλο το αμελώ, με μπρίζωσες κανονικά όμως τώρα! Φαίνεται λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαα
      Βγες από τη μπρίζα και φτιάξ΄το Χρύσα!!!!

      Θα τρελαθείς!

      Διαγραφή
  10. Μου έφτιαξες τη μέρα και την ίσωση!

    Πώς το περίμενα!
    Ήθελα να δω και τη διαδικασία παρασκευής του και επειδή είμαι από τις τυχερές που το απόλαυσαν, ένα έχω να δηλώσω:
    Μην το αμελήσετε, φτιάξτε το και απολαύστε το, εξαιρετικό μπράουνι soft και υγρό!
    Τ.Ε.Λ.Ε.Ι.Ο
    * Οι φωτογραφίες, αν και δύσκολες λόγω σοκολάτας, είναι απίστευτα επιτυχημένες! Εύγε σου!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου είσαι μάρτηρας λοιπόν που το δοκίμασες και σου άρεσε δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω εγώ.
      Τα είπες όλα !


      Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. To παντζάρι ομολογώ ότι δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα… όταν ωστόσο είναι κρυμμένο μέσα σε ένα τόσο ωραίο brownie το τρώω με μεγάλη ευχαρίστηση! Νομίζω ότι είναι πραγματικά ο μοναδικός τρόπος για να φάω παντζάρια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να έχεις δίκιο. Δεν το καταλαβαίνεις σε καμία περίπτωση ότι έχει παντζάρι!! Σε καμία όμως!!!
      Σε προκαλώ λοιπον Ερμιόνη μου!!! Δοκίμασέ το και θα το καθιερώσεις. Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται αυτό που σου λέω!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Είναι από τους συνδυασμούς που πρέπει να δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!! Η συνταγή και οι φώτο καταπληκτικές!!!!
    Καλό βράδυ!!!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eίμαι σίγουρη για την νοστιμιά του Χρυσαυγή μου
    Το παντζάρι το έχω δοκιμάσει σε κεικ και ειναι φανταστικό
    Δεν καταλαβαίνει κανείς τι έχει μέσα :)

    Πολύ ωραίο & ζουμερό.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντυπωσιακό και τόσοοοο ζουμερό! Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσω! Η γλύκα του παντζαριού είμαι σίγουρη πως πηγαίνει φοβερά με τη σοκολάτα!Happy Valentine Day^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα! Θα το δοκιμάσω σίγουρα γιατί με τις περιγραφές σου τρέχουν τα σάλια μου. Αφου επιβεβαιώνεις ότι δεν φαίνεται το πατζάρι θα το δώσω να το δοκιμάσουν και οι περίεργοι του κύκλου μου!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αααα, πάντα με εκπλήσσεις με εξαιρετικό τρόπο! Δεν θα μου ξεφύγουν, πρέπει να τις δοκιμάσω!
    Με έπεισες απολύτως!
    Φιλάκια πολλά, γλυκιά Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ιδιαίτερη η συνταγή σου και άκρως δελεαστική!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με πρίζωσες τώρα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ψήνομαι τρελά!!! Πρώτα αγαπάμε εμάς για να μπορούμε να αγαπήσουμε μετά τους άλλους!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή