Οι γιορτές πλησιάζουν επικίνδυνα
και όσοι θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο, μα όχι πολύπλοκο, ας ρίξετε μια
ματιά στο παρακάτω φαγητό. Το κοτόπουλο αντί της γαλοπούλας κάνει το φαγητό
ακόμα ποιο εύκολο για τους δύσκολους. Φυσικά μπορεί το κρέας αυτό να να
αντικατασταθεί με οποιοδήποτε πουλερικό θελήσετε. Παίξτε ανάλογα με τα γούστα
σας στην επιλογή του κρέατος αλλά δοκιμάστε τον συνδυασμό των υλικών σε αυτό το
πραγματικά νόστιμο και γιορτινό πιάτο!
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ
Υλικά:
1)
1
κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2)
Λίγο
αλεύρι
3)
½ κούπας λάδι
4)
½
κούπα λευκό κρασί
5)
100
γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
6)
50
γραμμάρια κουκουνάρι
7)
2
κούπες φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
8)
1
κουταλάκι του γλυκού κάρι
9)
1
εκατοστό φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
10) 10 κόκκους μπαχάρι
11) Αλάτι
12) Πιπέρι
Διαδικασία:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το
πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το αλευρώνουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα
να κάψει και σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αφήνουμε για 3 λεπτά να
βράσει σε έντονη φωτιά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, όσο χρειαστεί ώστε να
μαλακώσει αρκετά το κρέας. Σε περίπτωση που πιει τα υγρά του και δεν είναι
ακόμα έτοιμο, προσθέτουμε λίγο νερό. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δούμε ότι το
κοτόπουλο είναι πολύ μαλακό και η σάλτσα δεμένη. Σερβίρουμε με πιλάφι.
Καλή
επιτυχία!!!
Λατρευω τον συνδυασμο κοτοπουλο-καρυ! Εγω φτιαχνω μια πιο απλη εκδοχη, αλλα και το δικο σου φαινεται υπεροχο!!! Καλημερα Χρυσαυγη μου, φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Σοφία!! Αυτό εδώ είναι μια γιορτινή εκδοχή του απλού κοτόπουλου με κάρι. Εμπλουτισμένο με ξηρούς καρπούς, γίνεται διαφορετικό και πολύ ιδιαίτερο. Εμάς μας άρεσε πολύ!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!!
Φιλιά πολλά!
Εξαιρετικό το κοτοπουλάκι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μυρωδικά και τ' αρώματα του είναι ένα κι ένα!!
Πολύ ωραία παρουσίαση...ανατολίτικη!!!
Φιλιά!!!
Γειά σου κοριτσάρα!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
Αν και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημενη από τις φωτογραφίες λόγω συννεφιάς.....
Καλημέρα!!
Καλομαγειρεμένο το κοτόπουλο σήμερα. Η παρουσίαση δε; Πανέμορφη με το ροζ-μωβ παλαιϊκό πιάτο με τους όμορφους ιριδισμούς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεύσεις και αρώματα έντονα μα και ιδιαίτερα. Τζίντζερ, κάρυ, πορτοκάλι μας προετοιμάζουν για την απογείωση.
Τα ξηροκάρπια, Χρυσαυγή μου, είναι του γούστου μου και σίγουρα προσθέτουν στο κριτσανιστό δάγκωμα, την απόλαυση!
Είμαστε τροφολάγνοι τελικά...Επιδιώκουμε την τέλεια γεύση και τη σιγουριά ότι την πετύχαμε. Η πρώτη πιρουνιά θα μας το επιβεβαιώση.
Z.
Μα τι ωραία που τα γράφεις!!!! Μου 'ρχεται να φάω και το σχόλιο!!!
ΔιαγραφήΞέρεις πόσην ώρα μού πήρε μέχρι να το γράψω;
ΔιαγραφήΗ Φωτεινή γράφει όπως αναπνέει, κι η φίλη μας εδώ το ίδιο...Εμένα μού παίρνει πολύ χρόνο η κάθε πρόταση, γι αυτό προτιμώ να διαβάζω αυτές παρά να γράφω εγώ.
Έχοντας επίγνωση της...αδυναμίας μου, το αποφεύγω πολλές φορές.
* Είμαστε παμφάγα όντα τελικά...
Δίκιο είχε ο Δαρβίνος! :) :) :)
Z.
MMM τι νοστιμιά θα έχει το κοτόπουλό σου! Γεμάτο αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα πεντανόστιμο πιάτο με αρώματα και επιρροές Ανατολής, παρουσιασμένο σ' ένα περίτεχνο πιάτο που κι αυτό ακόμα σε ταξιδεύει προς τα κει. Λατρεύω τον συνδυασμό των μπαχαρικών σου Χρυσαυγή και όπως κι αυτόν του υπέροχου κουκουναριού με τα αμύγδαλα!!! Ασυναγώνιστη γεύση που σε κατακυριεύει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKατ΄αρχήν να πω εύγε για την παρουσίαση και την πολύ ωραία πιατέλα. Είναι φανταστική
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα το φαγητό σου είναι ακόμα πιο ωραίο. Κάρυ & τζίντζερ είναι άπαιχτος συνδυασμός.
Θα το έχω στα υπόψη Χρυσαυγή μου
Φιλιά πολλά
Χωρίς αμφιβολία από τα πιο γιορτινά και ευπαρουσίαστα πιάτα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο στην παρασκευή του χωρίς να στερείται της γεύσης και της εμφάνισης, μας οδηγεί σε μια ανατολίτικη γευστική περιπλάνηση!!!!!
Πολλά φιλιά!
Υπέροχο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εύκολο είναι και αρωματικό και πολύ εμφανίσιμο και με υλικά που του προσδίδουν πολύ γιορτινό χαρακτήρα!
Κάτι τέτοια πιάτα είναι που επιβεβαιώνουν ότι δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε μισή μέρα στο μαγείρεμα προκειμένου να έχουμε ένα κομψό και γευστικό αποτέλεσμα!
Φιλιά
Προτιμώ χίλιες φορές το κοτόπουλο από τη γαλοπούλα. Και με το καρυ είναι τόσο ωραίο, τόσο αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχάς μου αρέσει πολύ η πιατέλα σου :) στη συνέχεια φυσικά πάμε στο κοτοπουλάκι που είναι γεμάτο αρώματα και κουκουνάρι που μου αρέσει ιδιαίτερα! Ωραίο το τζίντζερ που έβαλες, αν και πολλοί δεν το θέλουν! Χρόνια Πολλά και Καλές γιορτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο που βλέπω τον συνδυασμό κάρυ με πορτοκάλι, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα άδειαζα την πιατέλα πολύ ευχαρίστως! Πολύ νόστιμο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι και ιδιαίτερα εύκολο! Έτσι θα μας μείνει χρόνος και για τα beaute... χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια, Χρυσαυγή μου!!!