3 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατένιο κέικ με χουρμάδες και μαυροδάφνη








Σήμερα θα πιούμε το καφεδάκι μας παρέα. Έχω που έχω περιορίσει τις αναρτήσεις μου σε μία την εβδομάδα τον τελευταίο καιρό, με έπιασε η όρεξη και είπα να φτιάξω ένα πολυσυλλεκτικό και τεραστίων διαστάσεων post που και μαγειρική θα έχει, και κατασκευές και πολύ μπλα μπλα. Κάτι σαν πρωινάδικο βρε παιδί μου. Γι΄αυτό σερβιριστείτε καφέ και be my guest! 



Τον τελευταίο καιρό οι φίλοι μου έχουν βαρεθεί να με ακούν να τους λέω πως βάφω. Το ρολό θαρρώ πως έχει γίνει η προέκταση του χεριού μου και ότι βάφεται το βάφω. Τα όνειρά μου κόκκινα, τα όνειρά μου άσπρα... Για το σπίτι όμως, τα χρώματα που επιλέγω είναι εκτυφλωτικά και έντονα, χρώματα που φωνάζουν... ή καλύτερα ουρλιάζουν. Πάντα μου άρεσε το χρώμα στους τοίχους γιατί νομίζω πως ντύνει το χώρο, τον ζεσταίνει και του δίνει προσωπικότητα, ακριβώς όπως το μπλουζάκι που φοράμε. Μπεζ το μπλουζάκι, άχρωμοι κι εμείς.. 




Άρχισα με κόκκινο - βυσσινί στο τζάκι, συνέχισα με πράσινο - "χελωνί" (χαχαχα έτσι το είπε η Ν. και πολύ μου άρεσε!!!) στο σαλόνι, πράσινο - λάιμ στην είσοδο, έναν τεραστίων διαστάσεων μαυροπίνακα στην ασπρόμαυρη κουζίνα μου και έναν μαύρο τοίχο στον μακρύ διάδρομο.

 Νομίζω ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιώ το μαύρο, τόσο περισσότερο εθίζομαι σε αυτό. Είναι ένα υπέροχο χρώμα που μπορεί κανείς να κάνει θαύματα με αυτό, αρκεί να το χρησιμοποιήσει έξυπνα.  




Από μια σκοτεινή φωτογράφιση φαγητού που είναι της μόδας (όποτε πετύχω τέτοιες φωτογραφίες τις κοιτώ σαν μαγνητισμένη), μέχρι μαύρο χρώμα στους τοίχους, και ας μην μιλήσουμε για τους μαυροπίνακες που δίνουν και παίρνουν πλέον.. Κάθε σπίτι νομίζω πως έχει μετατραπεί σε σχολική αίθουσα! Έφυγαν από τα σχολεία οι μαυροπίνακες και εγκαταστάθηκαν στα σπίτια. Oh yeah! Το μεγαλύτερο μειονέκτημα? Η σκόνη... Η απίστευτη σκόνη που προκύπτει από την κιμωλία.  Γι΄αυτό χρησιμοποιήστε τον με φειδώ! Η δικιά μας συμφωνία ήταν: «γράφουμε στον πίνακα μία φορά την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο», έτσι ώστε το καθάρισμα να γίνεται μόνο τότε. Ουφ... 





Ας κάνουμε ένα στοπ καρέ όμως στο διάδρομο. Μακρύς διάδρομος με πλακάκι σκακιέρα. Σταματάει σε έναν τοίχο άσπρο, άοσμο, άχρωμο, αδιάφορο. 
Θέλει αλλαγή... ΧΤΕΣ!!! 



Είχα πολλά καδράκια και κορνίζες σε διάφορα μεγέθη. Παλιομοδίτικα, στο χρώμα του ξύλου, άχρηστα πλέον για μένα -ευτυχώς που δεν τα χάρισα-. Τα παίρνω, τα ξύνω με γυαλόχαρτο, τα βάφω με ματ λευκή λαδομπογιά (μου αρέσει το ματ και όχι η γυαλάδα). Στεγνώνουν. Χάρμα!!! Τα πηγαίνω και μου βάζουν καθρέφτη. Για όλα αυτά πλήρωσα μονάχα 20 ευρώ. Βάφω τον τοίχο μαύρο. Κρεμάω τα κάδρα με τους καθρέφτες σε ακανόνιστα σημεία και επιπλέον τοποθετώ μια σειρά χρωματιστά φωτάκια που κλέβω από το παιδικό δωμάτιο. Χρειαζόταν και λίγο χρώμα... Ο τοίχος έτοιμος με ελάχιστο κόστος, αρκετή προσωπική δουλειά, ευχάριστη και δημιουργική .... πείτε το και ψυχοθεραπεία ! 





Και επειδή το μαύρο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου, μεταπηδάω σε ένα μαύρο κέικ που φωτογραφήθηκε μπροστά από τον γιγαντιαίο μαυροπίνακα της κουζίνας.  
   
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι το ωραιότερο κέικ σοκολάτας που έχω φάει ως τώρα. Δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά και πολύ πιθανό αν με βλέπατε αυτή τη στιγμή να έκανα κατά κάποιο τρόπο την περιγραφή του προφιτερόλ όπως ο Κωνσταντίνου στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο». 

          Θα κουνούσα χέρια, κεφάλι, σώμα, βλέφαρα, ακόμα και ουρά αν ήμουν σκύλος. Θα κουνούσα ότι κουνιέται τέλος πάντων. Θα έδειχνα με κάθε τρόπο την ευχαρίστησή μου για αυτό το απόλυτα σοκολατένιο, υγρό και αδιανόητα γευστικό κεικ, που και ικανή ποσότητα Μαυροδάφνης έχει και τους χουρμάδες του τους έχει. Μάλλον περισσότερο με σουφλέ μοιάζει παρά με κεικ, αφού είναι τόσο υγρό και κολλώδες. 


          Θα μπορούσα να παιδευτώ πολύ για να το φτιάξω χωρίς να δυσφορίσω ούτε στιγμή, καθώς η προσμονή της μπουκιάς που λιώνει στο στόμα θα ήταν η Ιθάκη μου. Ναι μεν είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά αυτό που σε περιμένει όταν βγει από το φούρνο η φόρμα του κέικ, είναι η ανταπόδοση στο μέγιστο. Παρόλα αυτά ούτε μακρύς, ούτε δύσκολος ήταν ο δρόμος, αφού το μίξερ και κουζινικά έμειναν αμέτοχα σε αυτή τη συνταγή. Ένα μπολ, μια σπάτουλα, μια φόρμα. Σοκολατένιο κέικ με χουρμάδες, έτοιμο!

               * Αφιερωμένη η συνταγή στην χουρμαδόπληκτη φίλη εκ Θεσσαλονίκης... 
την γλυκιά μου Φωτεινούλα, που παρόλο που της το αφιερώνω δεν εμπεριέχεται κανένας ήπιος εξαναγκασμός ΚΑΠΟΤΕ να το φτιάξει, παρά μόνο να ξέρει πως όταν θα βλέπω χουρμάδες από δω και πέρα θα την σκέφτομαι !!! 



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Υλικά: 

1)    200 γραμμάρια γλυκό κόκκινο κρασί (Μαυροδάφνη)
2)    200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3)    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4)    250 γραμμάρια ζάχαρη
5)    30 γραμμάρια κακάο
6)    160 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
7)    180 γραμμάρια κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
8)    3 αυγά
9)    400 γραμμάρια χουρμάδες ψιλοκομμένους



Διαδικασία:

Σ΄ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κρασί και τους χουρμάδες, τους ζεσταίνουμε καλά, αλλά όχι να αρχίσουν να βράζουν. Στη συνέχεια τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στο αερόθερμο.

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και μετά ρίχνουμε
τους χουρμάδες μαζί με το κρασί, τη μαργαρίνη και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε ξανά για να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά το πολύ. Δεν χρειάζεται να κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι γιατί ούτως ή άλλως το κέικ είναι υγρό στο εσωτερικό του. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει απόλυτα μέσα στη φόρμα του πριν το αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα και το κόψουμε.

Καλή επιτυχία!!! 

 


42 σχόλια:

  1. Έφτιαξα, λοιπόν, πράσινο τσάι....να "διαλύσω" τις χθεσινές κρεπάλες...χαχαχαχαχαχα, ανοίγω λαπ τοπ και λέω ωραία! έχουμε διάβασμα σήμερα, να συνοδεύσει το τσαγάκι, έχει και κρύο έξω...ότι πρέπει!!!!

    'Εχεις πολύ γούστο!!! Μπράβο σου!!! Σε προσλαμβάνω!!!
    Μ' αρέσει το μαύρο αλλά όπως λές πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις κι εσύ ...το 'χεις!!!
    Μαύρο, άσπρο σε συνδυασμό με έντονα χρώματα! Μ' αρέσουν πολύ...όλα!!

    Για το κέικ...τι να πώ....δεν είμαι φαν του χουρμά αλλά δοκίμασα το κέικ σου και ήταν άπαιχτο!!!
    Ζουμερό και με δυνατή γεύση!!

    Εύχομαι και οι επόμενες αναρτήσεις σου να είναι πληθωρικές όπως η σημερινή!!!

    Καλημέρα Χρυσαυγή!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πράσινο τσάι διαλύει τις κρεπάλες ως ένα σημείο... Θαύματα όμως δεν κάνει.
      Κι εσύ μιλάς για τρελό θαύμα εδώ πέρα.... !!!!
      χαχχαχχαα

      Αφού με προσέλαβες εντάξει τότε!!!!!!!
      Θα πάρω τα ρολά μου και τα πινέλα μου και θα έρθω.
      Παρεμβάσεις δεν δέχομαι. Αυτό να το ξέρεις εκ των πρωτέρων.

      ....όσο για τις επόμενες αναρτήσεις μου.... εσύ κάτι ξέρεις και δεν το λες!!!!!
      χαχαχχχαχαχαααα

      Φιλιαααααααααααα

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω τους χουρμάδες!Υπέροχο κέικ!Μπράβο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λένια μου!!!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
      Αν σου αρέσουν οι χουρμάδες, τότε θα το λατρέψεις και αυτό το κεικ.
      Φαντάσου ότι ξετρελαίνονται με αυτό, άτομα που δεν τους πολυσυμπαθούν!!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. οι χουρμάδες μπορεί να μην είναι οι αγαπημένοι μου αλλά το κέικ φαίνεται υπέροχο!! Και ο τοίχος απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ !! WOW!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελπίδα μου!
      Τους χουρμάδες δεν τους καταλαβαίνεις. Υπάρχουν εκεί απλά για να κρατούν το κέικ υγρό και λασπώδες. Ακριβώς όπως ένα σουφλέ σοκολάτας. Αυτό κι αν είναι WOW!!!!!

      Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα χρυσοχέρα Χρυσαυγή! Πολύ όμορφος και παιχνιδιάρικος ο τοίχος με τους καθρέφτες!!! Και το κέικ...πειρασμός! Εύχομαι καλή εβδομάδα με καινούριες δημιουργίες, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα Χρυσαυγή μου τέλειο το ζουμεροχουρμαδένιο κεικ σου!!!!!
    Φαίνεται ότι είναι πεντανόστιμο μπράβο!!!
    Να σου πω μήπως θέλεις να έρθεις και σε μένα να ασχοληθείς με τους τοίχους μου??
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου εν μέσω κρίσης όλα τα κάνω.
      Και χουρμαδοκέικ ψήνω, και τοίχους βάφω και τοίχους γκρεμίζω άμα λάχει!!!
      Διάλεξε τι θες απ΄όλα και πες μου!!!!


      Φιλιά πολλά κοριτσάρα μου!!!
      Ντύσου ζεστά σήμερα!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα! Υπέροχη η διακόσμηση του τοίχου!!!!
    Το κέικ φαίνεται μούρλια.Μου τρέχουν τα σάλια...
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Το κέικ ήταν όντως υπέροχο.
      Ποιό ζουμερό .....πεθαίνεις!! χαχχααχα ... που λένε και οι νέοι!!!

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστώ!!!!To περίμενα.Πως και πως!Βλέπεις οι χουρμαδότρουφες τα Χριστούγεννα δεν με ΄΄έπιασαν΄΄μιας που μοιράστηκαν,κεράστηκαν και η τελευταία εξ αυτών, που είχα κρύψει,την απόλαυσα μόνη στην κουζίνα του χωριού,μετά από τραπέζι,κάτι σαν τρόπαιο ας πούμε...
    Έτσι περίμενα το χουρμαδοκέικ....που ήρθε παρέα με διακοσμητικό εισαγωγικό κείμενο.Food for decoration λοιπόν!
    Λοιπόν θα συμφωνήσω στα χρώματα!Είναι μία μορφή επανάστασης στα ΄΄καθώς πρέπει΄΄χρώματα που η κλασσική διακόσμηση επέβαλλε στα περισσότερα σπίτια.Μουντό γκρι,άχρωμο μπεζ,λευκό νοσοκομειακό,άντε και και στο παιδικό κανένα ροζ πομπόν,ή κανένα γαλάζιο συννεφάκι.Χρώματα που συχνά έχουν την μορφή φίμωτρου ή του χαλιναριού,σαν να επιδιώκουν την εσωτερική φυλακή μας.Άοσμα και άψυχα.
    Ναι ,αλλά το χρωματοπωλείο της ζωής έχει άπειρες αποχρώσεις,πολλά επίπεδα και ασυνάρτητες διαθέσεις.Τα χρώματα λοιπόν αντικατοπτρίζουν κατά κάποιο τρόπο και τις δικές μας.Σκιαγραφούν το κόσμο μας,χαρτογραφούν την διάθεση μας,΄΄ηχογραφούν΄΄τις προσδοκίες μας.Ανασυνθέτουν και ανασυντάσσουν τα συναισθήματα μας.Αναχαιτίζουν την εξασθενημένη πορεία μας και την άκαμπτη μορφή μας.
    Πόσες φορές σταθήκαμε έκθαμβοι στην πολυποίκιλη παλέτα της φύσης?Ζωντάνια,ωραιότητα και πυρετώδης φαντασία από την αέναη ύπαρξη του Θείου.Ασύλληπτη οπτική ομορφιά,σχεδόν επιτηδευμένη,με αποχρώσεις που συμβαδίζουν με κάθε γούστο.Μυριάδες χιλιάδες,αποκαλυπτικές και ζωογόνες.
    Γιατί λοιπόν να αποκλείσουμε τον προσωπικό μας χώρο από την ζωντάνια και την ομορφιά των χρωμάτων?Μη ξεχνάμε πως ακόμα και κάτω από τις γρατσουνιές και τα ραγίσματα των χρωματιστών μας τοίχων ,παραμονεύει το γκρι του σοβά....
    Ακόμα και το ηλιακό φως,όταν αυτό καταφέρει να διεισδύσει στα σκοτεινά ας διαμερίσματα,΄΄παίζει ΄΄αρμονικότερα πάνω στα χρωματιστά ντουβάρια.Διαθλάται και αφήνει τις χρωματικές υποψίες να αιωρούνται σαν ερωτική εξομολόγηση.Τα μόρια της σκόνης αποκτούν χρώμα και οι ιριδισμοί της αντανάκλασης σχηματίζουν ουράνια τόξα,σαν ουράνια συμφωνία.Ασύλληπτες ποσότητες ενέργειας διαχέονται σε κύματα και στο αέρα πλανιέται η πνοή της αναγέννησης.
    Τα χρώματα στο σπίτι μου μπήκαν δυστυχώς μόλις στο τελευταίο βάψιμο πριν δύο χρόνια.Άρχισαν σταδιακά και επιφυλακτικά.Πρώτα στα υπνοδωμάτια,Μου άρεσαν ,όπως και στην υπόλοιπη οικογένεια.Κατόπιν στους υπόλοιπους χώρους και η μεταμόρφωση έγινε...Ακόμα και τώρα ,μετά από χρόνια αισθάνομαι την θαλπωρή των χρωματικών μοτίβων.Την αλλαγή ρυθμού ,τις καινούργιες λεπτομέρειες ,τις υπόνοιες εικόνων που δημιουργεί η φαντασία.
    Καταλαβαίνω την διάθεσή σου Χρυσαυγή για το χρώμα.Απόλυτα.Είναι καταλυτικό και ουσιώδες.Αρκεί η μουντή μονοχρωμία,είτε του λευκού είτε του μαύρου, να μην ξεπεράσει το όριο.Γιατί τότε σκλαβώνει την ψυχή.
    Η αδιάφορη μονοχρωμία ενός κέικ,δεν με κάνει να είμαι άτονη .Τουναντίον, όταν αυτό κρύβει μέσα του δύο από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μου.Σοκολάτα και χουρμάδες.Και φυσικά μετουσιωμένες σε ένα μαστιχωτό,υγρό και κολλώδες γλύκισμα.Αυτό που αφήνει παρατεταμένη νοστιμιά ,λόγω των έντονων συστατικών του.Αυτό που με την συντριπτική νοστιμιά του ,θα ζωγραφίσει μέσα μου πίνακες από πολύχρωμα αστέρια και διαπλανητικά σύμπαντα.Θα κυριαρχήσει το χρώμα της γεύσης,,δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι....για τον καθένα μας είναι διαφορετικό.Το δικό μου τώρα που το σκέφτομαι,είναι όλες οι διακυμάνσεις της αυγής.Της χρυσαυγής.Της Χρυσαυγής μου.
    Αργοπεθαίνει
    όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας...
    ...αργοπεθαίνει
    όποιος αποφεύγει ένα πάθος....[Pablo Neruda]
    Και επειδή υποκύπτω στο πάθος της γεύσης,υποκύπτω γενικά στα πάθη μου και το αναγνωρίζω,καλωσορίζω και το πάθος της ανυπομονησίας....πότε θα γευτώ αυτό το υπέροχο κέικ της αφιέρωσης?????
    Ευχαριστώ ειλικρινά.
    Καλή εβδομάδα να έχετε!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χρώμα με καθορίζει σαν άνθρωπο. Ευτυχώς το ανακάλυψα νωρίς, αλλά νιώθω ότι πάντα έχω πράγματα να κάνω πάνω σε αυτό! Χαίρομαι που στα παιδιά αρέσει. Νομίζω ότι χαίρονται όταν βλέπουν το σπίτι να αλλάζει και να παίρνει χρώμα. Και σε ποιο παιδί θα μου πεις δεν αρέσει το χρώμα? Μήπως τελικά κρύβω μέσα μου ένα μεγάλο παιδί κι έναν μικρό ενήλικα? Ή μήπως Φωτεινή μου εσύ παραμέρισες λίγο τον υπερμεγέθη ενήλικά σου και έδωσες χώρο στο παιδι που κρύβεται μέσα σου, βάζοντας χρώμα στους τοίχους στο τελευταίο σας βάψιμο? Εγώ θα το χειροκροτήσω αυτό. Όσο μικρό κι αν ήταν το βήμα σου! Θα το χειροκροτήσω και θα το επικροτήσω, όχι με το μικρούτσικο χουρμαδοτρουφάκι, αλλά με ένα μεγάλο αφράτο και παχουλό κομμάτι κέικ. Γιατί θέλεις κάτι να σε κρατήσει τις κρύες μέρες του χειμώνα που διανύουμε.

      Μην με ευχαριστείς ειλικρινά!
      Εγώ σε ευχαριστώ περισσότερο!

      Φιλιά πολλά πολλά!
      Πάω παρακάτω να απαντήσω στα bulet point σου!

      Διαγραφή
  8. Για πολλα χρονια πιστευα οτι οι τοιχοι στο σπιτι επρεπε να ειναι ασπροι. Στο πατρικο μου οι τοιχοι ηταν πολυχρωμοι αλλα ειχαν αυτα τα κλασσικα παστελ χρωματα που αντιπαθουσα. Οταν εκανα ανακαινιση το εξοχικο μας, για πρωτη φορα πειστηκα να χρησιμοποιησω χρωμα. Και μου αρεσε! Οσο πιο εντονο, τοσο πιο καλα! Ο ενας τοιχος στην κρεββατοκαμαρα ειναι μπορντω. Οταν τον ειδε η μαμα μου κατι επαθε, μου ειπε "καλα, τι θα το κανετε αυτο το δωματιο?" Ειναι ωραιο ομως να εχεις χρωμα μεσα στο σπιτι. Αλλαζει την διαθεση.
    Πολυ ωραιο το ζουμερο κεκακι. Αχ και να ειχα τωρα ενα κομματακι!
    Καλημερα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου συμφωνώ. Εκανες το μεγάλο βήμα και πίστεψέ με ότι το χρώμα σε εθίζει.
      Αν βάψεις έναν τοίχο, μετά σου φαίνεται λίγο. Θες κι άλλο... Είναι τόσο όμορφη η αλλαγή που θέλεις να αλλάξεις όλο το σπίτι.
      Όσο για τις μαμάδες... ΟΚ! Τώρα μου περιγράφεις την κλασσική αντίδραση της ελληνίδας μάνας που δεν μπορεί με τίποτα να ξεπεράσει το καφεμπέζ και να μεταπηδήσει στο κάτι διαφορετικό!!! χαχαχα

      Σε ευχαριστώ πολύ για το κέικ!
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Επιτέλους!
    Άξιζε να δει τα φώτα της δημοσιότητας όλη αυτή η ψυχοθεραπευτική(?), όπως τη λες, δουλειά...Τη βρίσκω ιδιαιτέρως δημιουργική και πολύ χρήσιμη.
    Ο χώρος άλλαξε ύφος όχι απλά προς το καλύτερο αλλά προς το τέλειο και το εντυπωσιακό!

    Το κέικ σου σούπερ σοκολατένιο με υλικά που μου κάνουν κλικ να τα γευτώ, να τα απολαύσω!

    Φιλιά καλημέρας μοναδική, φίλη, δυναμική, δημιουργική Χρυσαυγή μου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου, γλυκιά σαν το μπακλαβά που με κέρασες,
      Αναλαμβάνουμε στοκαρίσματα, βαψίματα, γυαλοχαρταρίσματα, μετακινήσεις επίπλων.
      Επίσης είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις διακόσμησης και συμβουλές για χρώματα ή ταπετσαρίες στους τοίχους.
      Τιμή συζητήσιμη!

      χαχαχαχαχα

      Το κέικ είναι μέσα στις γεύσεις σου!
      Τουλάχιστον όσον αφορά στη μαυροδάφνη και τη σοκολάτα. Για τους χουρμάδες δεν ξέρω..

      Καλημέρα καλή μου φίλη κι από μένα!!!
      Σε ευχαριστώ που με τίμησες!

      Διαγραφή
  10. Μετέπειτα παρατηρήσεις....
    1η.Ο νάνος τι υποβαστάζει?????Κάτι το αόρατο και άπιαστο ή μέλλει να υποβαστάζει το βαρύ χρώμα, δίνοντας του όμως σκηνοθετική παιδική ανεμελιά???
    2η.Έχουμε ακριβώς τα ίδια πλακάκια.....
    3η.Δικαιούμαι να γράψω στον ανατρεπτικό πίνακα κουζίνας ένα μεγάλο ευχαριστώ ,άλλη μέρα εκτός Σαββάτου???Για το χθεσινό υπέροχο mail ποίησης....για την αφιερωμένη συνταγή ...για ..εσύ ξέρεις.
    4η..και τελευταία..υπάρχει και πολύ ωραία χουρμαδότουρτα!!!!!!!!.....
    Ξανά φιλιά ,γιατί όπως υποστηρίζεις κανέναν δεν έβλαψαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει τελικά να απαντάω σε αριθμημένες ερωτήσεις ή παρατηρήσεις γιατί έτσι τακτοποιώ τις σκέψεις μου καλύτερα!!! χαχαχα
      Έχουμε και λέμε λοιπόν!
      1) Νάνος! Ο νάνος που λες είναι ένα κομοδίνο ή σκαμνάκι ή τραπεζάκι για να ακουμπάς τον καφέ σου! Δεν χρησιμεύει σε τίποτα απολύτως εκεί γιατί απλά δεν είναι εκεί η θέση του. Τον τοποθέτησα εκεί καθαρά και μόνο για τη φωτογράφιση επειδή ήθελα λίγο χρώμα παραπάνω καθώς στις φωτογραφίες τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά απ΄ότι στην πραγματικότητα. Το μέρος του σπιτιού που βλέπεις είναι διάδρομος και οτιδήποτε επιδαπέδιο τοποθετηθεί εκεί θα το παρασύρουμε καθώς διασχίζουμε το σημείο εκτό φορές τη μέρα. Στην πραγματικότητα ο τοίχος είναι πολύ όμορφος και χωρίς το νάνο. Για τη φωτογράφιση όμως, ένιωσα πως χρειαζόταν.
      2) Πλάκα μου κάνεις??? Ή μάλλον ... Πλάκα(κι) μου κάνεις???? Τα ίδια πλακάκια??? Ε, αυτό δεν το φανταζόμουν ποτέ!
      3) Δικαιούσαι να γράψεις στον μαυροπίνακα της κουζίνας οτιδήποτε θες, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας θέλεις εκτός από "ευχαριστώ". Δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστήσεις για τίποτε!!!!!!!!!!!
      4) Που υπάρχει? Πώς υπάρχει? Γιατί υπάρχει?? Και μου βάζεις και ένα σορό θαυμαστικά στο τέλος μαζί με τα αποσιοποιητικά της υπόσχεσης.....

      Τα φιλιά δεκτά με πολύ χαρά!!!
      Όχι μόνο δεν βλάπτουν !! Είναι βάλσαμο!
      Ανταποδίδω!

      Διαγραφή
  11. Το μαύρο χρώμα όντως είναι παρεξηγημένο! Και εγώ το αγαπώ πολύ και δεν φοβάμαι να το χρησιμοποιήσω κάπου αρκεί να πηγαίνει! Μαυροδάφνη έχω δοκιμάσει να φτιάξω σε κέικ και έχει βγει καταπληκτικό!Φαντάζομαι ότι και το δικό σου έτσι όπως το βλέπω θα είναι πειρασμός! Από Χουρμάδες δεν έχω πολύ πείρα αλλά δεν χάνω να δοκιμάσω! Φιλιά γλυκιά μου Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μαυροδάφνη είναι ένα συστατικό που αν το παντρέψεις με σοκολάτα ή μπαχαρικά δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα σε κέικ. Και αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα που το αποδεικνύουν.
      Τους χουρμάδες δεν τους πολυκαταλαβαίνεις. Υπάρχουν εκεί και διατηρούν την υγρασία μέσα στο κέικ.
      Το συστήνω!!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! !!!

      Διαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν φτάνουν οι χουρμάδες που έχω αλλιώς θα πάω για άλλους και θα το φτιάξω.
    Το καλλιτεχνικό σου ταλέντο ιδιαίτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή νομίζω ότι δεν θα απογοητευτείς στο ελάχιστο!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Εγώ την αγάπη μου για το μαύρο την έχω δείξει ακόμα και στο μπλογκ :-p
    Πολυτάλαντη Χρυσαυγή, αλλά δεν απορώ για κριαράκι ;-) Πολύ όμορφο το έκανες!
    Τώρα για το κέικ, έχω μια μαυροδάφνη και κάθεται...Είσαι πειρασμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, έχεις δίκιο! χαχαχα
      Εχεις δώσει μαύρο στη ζωή σου από το πρώτο κλικ που θα σου κάνουμε!!

      Ωστε θυμάσαι ακόμα και το κριαράκι, ε?
      Με εκπλήσσεις τώρα λέμε!!!!

      Εκτός από πολυτάλαντη είμαι και πειρασμός!!
      Ουάου!! Νομίζω ότι σε ένα σχόλιο μου έκανες κάτι παραπάνω από όσα κοπλιμέντα θα μπορούσα να αντέξω!!
      χαχαχαχα Σε πειράζω!

      Πάντως το κέικ λέει!! Είτε το φτιάξεις είτε όχι και το αφήσεις για κάποια άλλη στιγμή!
      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Εγω ως γνήσια κριος (;-) ) δε λέω λόγια περιττά, παρά μόνο όσα πιστεύω.
      Ετοιμάζομαι να φτιάξω το κέικ. Το κρίμα (των κιλών) στο λαιμό σου :-p

      Διαγραφή
    3. Το έφτιαξα και ήταν τέλειο!

      Διαγραφή
    4. Κική χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε!!!
      Ως γνήσιος Κριός λοιπόν κρατάς το λόγο σου!
      Τα γούστα μας ταυτίζονται !!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Ε ναι, αυτή τη φορά ζωγράφισες και κυριολεκτικά. :) Ο τοίχος με τους καθρέφτες μου άρεσε πάρα πολύ! Η ενασχόληση με το σπίτι, είναι πράγματι κάτι σαν ψυχοθεραπεία. Κουραστική δε λέω, αλλά το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές μας αποζημιώνει.
    Το κεκάκι φαίνεται ιδιαίτερο. Επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα, κάποια στιγμή θα το φτιάξω. Πάντως από εμφάνιση είναι εντυπωσιακό. Γεια στα χέρια σου και για τις 2 δημιουργίες!
    Πολλά φιλιά Χρυσαυγή μου. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σελ μου γλυκιά!!!!!!
      Τι κάνεις ? Είσαι καλά?
      Ζωγράφισα δεν θα πει τίποτα....
      Αν και μονόχρωμα αυτή τη φορά, αλλά που ξέρεις... Δεν έχω τελειώσει ακόμα..
      Λες να αρχίσω τα τοπία ξαφνικά?

      Το κέικ πιστεύω ότι θα σου αρέσει. Οι στατιστικές λένε ότι έχει 99,9 % επιτυχία. Το 0,1% το αφήνω έτσι για το κακό το μάτι... Ειναι απλά τέλειο και νιώθω πως θα σου αρέσει.
      Σε φιλώ και χάρηκα πολύ που σε είδα!

      Διαγραφή
  15. Α για το μαύρο θα συμφωνήσω! Είμαι χρόοονια κολλημένη μαζί του ;)
    Θα συμφωνήσω όμως και για το κέικ, άμα είναι και αλκοολικό ακόμα καλύτερα!
    Πιστεύω πως η μαυροδάφνη μαζί με την σοκολάτα θα το κάνει σίγουρα τέλειο. Κρατάω τη συνταγή για να "αμαρτήσω" όταν θα είμαι σε τέτοιο mood (σύντομα δηλαδή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου έλεγες εσύ ότι δεν σου αρέσει το μαύρο, τότε ειλικρινά δεν θα ήξερα τι να σχολιάσω!
      Αλλά οκ!!!
      Το αλκοολικό, θα είναι του γούστου σου!
      Trust me!
      Δεν μένει παρά να δοκιμάσεις για να πειστείς!
      Σε προκαλώ!!! χαχαχαχα

      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Αφού χειρίζεσαι το μαύρο με τέτοια μαεστρία και με τέτοια αποτελέσματα μπράβο σου κοπέλα μου! Η διακόσμηση σου πάει τελικά!
    Και ακόμα ένα μπράβο για το σούπερ φανταστικό και άκρως ξελιγωτικό κέικ που μας προτείνεις. Απλά θέλω να το φάω και μόνο που το βλέπω!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ότι είχες στυλ στη μαγειρική αλλά και στη φωτογραφία, το ξέραμε. Τώρα μάθαμε ότι έχεις και στη διακόσμηση! Βγάλε κι άλλες φωτογραφίες, θα κάνουν θραύση στο pinterest! Ε, για το κέικ τι να πω, πάω αύριο να πάρω χουρμάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κορίτσι...άμα τελειώσεις με το δικό σου σπιτικό, έλα και προς τα μέρη μας!
    Χρειαζόμαστε κάτι φρεσκαρισματάκια σε ορισμένους χώρους :-)))

    Πολύ ζουμερό και αρωματικό κεϊκ. Μου θύμισες κάποιο παρόμοιο γλυκό που είχα γευτεί πριν πολλά χρόνια σε φιλικό σπίτι στην Κύπρο. Το κρατώ και καταγράφω υλικά, (για να αγοράσω χουρμάδες δηλαδή...)

    Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λάτρεψα και το κέηκ σου και τους τοίχους σου με όλες τις δημιουργίες! Μπράβο σου Χρυσαυγή! Η ψυχοθεραπεία με τα κατσαρόλια και τα πινέλα είναι αποτελεσματική, καλλιτεχνική, νόστιμη και αισθητικά ωραία!Εισαι ωραία ρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα, Χρυσαυγή μου, χρυσοχέρα!
    Το κέικ σου υπέροχο και θα το δοκιμάσω! Η μαυροδάφνη το κάνει πολύ ιδιαίτερο, γευστικά και αρωματικά.
    Φτιάχνω κι εγώ ένα αλλά είναι πιο στεγνό.
    Βλέπω πολύ μεράκι και διάθεση για αλλαγή κι όχι ψυχοθεραπεία-είναι έτσι. Όσο για το μαύρο; χρειάζεται τόλμη και πολλή αισιδοξία για να το βλέπεις κάθε μέρα!

    Πάντως συνέχισε να εκφράζεσαι, όπως σου αρέσει. Τοίχος είναι, αλλάζει εύκολα!
    Πολλά πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εντάξει άργησα να σχολιάσω..αλλά ήρθα. Την είχα δει την ανάρτηση και ειλικρινά ξετρελλάθηκα με τον μαύρο τοίχο. Αν και το μαύρο ακούγεται στην αρχή φοβιστικό, αλλά βλέπω πως το έκανες πολύ ωραίο με τις κορνίζες και τα χρωματιστά φωτάκια. Μπράβο Χρυσαυγή.. Κeep ρολλινγκ (με το ρολό στο χέρι) χιχι.

    Τώρα πιο ζουμερό κέικ δεν έχω δει..φαίνεται πολύ ωραίο.
    Πρέπει να δοκιμάσω πια αυτούς του χουρμάδες...

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρυσαυγή είναι φα ντα στι κός ο τοίχος με τους καθρέπτες!!!! Τόσο σικ και πρωτότυπος. Λίγοι θα το τολμούσαν και χαίρομαι που το έκανες!!! Λατρευω το χρωμα μεσα στο σπίτι και ειδικά στους τοίχους. Λέμε φέτος την άνοιξη να βαφτουμε και εμεις!!! Και συνεχεια κοιτάω κάτι κίτρινα εντονα, κατι λάιμ, κατι μπλε-πετρόλ!!!
    Υποκλίνομαι στο γουστο σου και στη μαγκια σου που τα εκανες μονη σου!!!!
    Δεν μπορώ να πω οτι ειμαι φαν των χουρμάδων αλλα το κεικ σου φαίνεται λαχταριστο και ζουμερο. Γιαμι γιαμι.
    Δεν πειράζει που δεν γράφεις συχνά. Το θέμα ειναι να γράφεις οταν εχεις χρονο και ορεξη και να μην σου γινεται αγχος. Εμεις παντως σε απολαμβανουμε καθε φορα γιατι συνδυαζεις μοναδικα τη συνταγη με τα τσαχπινικα ή αλλες φορές φιλοσοφημενα λογακια σου.
    Φιλια πολλα Χρυσαυγουλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο τολμών νικά κι εσύ το απέδειξες περίτρανα Χρυσαυγή, καθώς ο τοίχος είναι υπέροχος! Πόσο υπέροχο είναι με λίγα λίτρα μπογιάς και δημιουργική σκέψη να κάνεις έναν χώρο δικό σου!!!

    Περιμένω κι άλλες τέτοιες αναρτήσεις από εσένα ;) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10