2 Νοεμβρίου 2015

Πολύσπορα τυροπιτάκια κουρού






Ο φούρνος της γειτονιάς μου,  φτιάχνει τα πιο θεϊκά πολύσπορα τυροπιτάκια με αλεύρι ολικής. Τρως ένα και πας στον παράδεισο! Για μερικά λεπτά μεταφέρεσαι μέσα σε διαφημιστικό σποτ, όπου με κλειστά μάτια απολαμβάνεις το τυροπιτάκι κάτω από μια αιωνόβια ελιά σ΄ έναν λόφο που βόσκουν πρόβατα. Αμέσως μετά περνάει το μηχανάκι έξω από τον φούρνο, που τρέχει στον κεντρικό δρόμο με διακόσια και παραλίγο να γίνεις χαλκομανία εσύ και η φαντασίωσή σου, με σοβαρό πλέον το ενδεχόμενο όντως να πας στον παράδεισο. 


Λίγα χρόνια τώρα που τα έχω ανακαλύψει έχω εθιστεί σε αυτά  και δεν θέλω να περνάω ούτε απ΄έξω απ΄το φούρνο μπας και παρασυρθώ, μπω μέσα και γίνει της κακομοίρας.  Κι επειδή ποτέ δεν στέκομαι σε ένα ή δύο, αλλά το λιγότερο σ΄ένα γεμάτο σακουλάκι, προτιμώ να μην φάω καθόλου από το να περιοριστώ στα λίγα.

Η ιδέα αυτή του πολύσπορου με έκανε να μπω στον πειρασμό να φτιάξω τα δικά μου. Έψαξα λίγο σε σχετικές συνταγές και κατέληξα τελικά σε μια παραλλαγμένη σύνθεση δύο  συνταγών που ήδη υπάρχουν στο μπλογκ. Έτσι δημιουργήθηκαν αυτά τα μικρά, στρογγυλά τυροπιτάκια της μιάμισης μπουκιάς το καθένα. Μοιάζουν πολύ με αυτά του φούρνου και τα κοντράρουν στα ίσια! Ασε που δεν κινδυνεύω πια να με χτυπήσει και μηχανάκι...  


 Κατά καιρούς έχω πειραματιστεί με  διάφορες συνταγές, μερικές από τις οποίες έχουν πάει στα αζήτητα. Μακάρι δηλαδή να ήταν πάντα η επιτυχία εξασφαλισμένη, αλλά αυτό είναι ουτοπικό. Υπάρχουν όμως και αυτά τα πειράματα  που η επιτυχία τους είναι πάνω από τις προσδοκίες μου. Τόσο δα μικρούτσικα θαυματάκια γεύσης που καταγράφονται με τα ομορφότερά μου -λέμε τώρα- γράμματα στο τετράδιο των συνταγών! 

Καλό μήνα!!!





ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ 
(βγαίνουν περίπου 27 τυροπιτάκια)


Υλικά για τη ζύμη: 


     1)      2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο

     2)      2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο

     3)      2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο

     4)      500 γραμμάρια αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του

     5)      200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι)

     6)      250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

     7)      1 αυγό

     8)      ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι


Υλικά για τη γέμιση: 


     1)      350 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

     2)      150 γραμμάρια φέτα μαλακή τριμμένη

     3)      8 τρίγωνα τυράκια (La vache qui rit)


Επιπλέον υλικά για την επάλειψη: 


     1)      1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας γάλα

     2)      Λίγο παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

 
Στο ταψί πριν το ψήσιμο


Μέθοδος: 


Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη γραβιέρα, την τριμμένη φέτα και τα τρίγωνα τυράκια. Με ένα πιρούνι κατά προτίμηση ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν τα τρίγωνα τυράκια και να δημιουργηθεί μια αρκετά σταθερή γέμιση. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου, να σκληρύνει η γέμιση, έτσι ώστε να πλάθεται σε μπαλάκια.



Φτιάχνουμε τη ζύμη.


Στο μούλτι βάζουμε τον κολοκυθόσπορο, τον ηλιόσπορο και  το λιναρόσπορο. Αλέθουμε λίγο τους σπόρους έτσι ώστε να σπάσουν αλλά να μην τριφτούν πάρα πολύ. Θέλουμε να τους καταλαβαίνουμε στη γεύση. 


Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το αλεύρι ολικής, τους σπασμένους σπόρους, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι, το αλάτι και το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία σταθερή ζύμη που να μην κολλάει. 


Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο. 


Μετά το δίωρο βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα ανακατεμένα τυριά αφού πλέον έχουν ήδη σταθεροποιηθεί.  Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μέρος από το μίγμα και το πλάθουμε με τις παλάμες μας σε στρογγυλό μπαλάκι. Πρέπει να είναι μικρό, στο μέγεθος κερασιού περίπου.  Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλη την ποσότητα των ανακατεμένων τυριών και τοποθετούμε τα τυρομπαλάκια σε μια πιατέλα. 




Μόλις τελειώσουμε παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο. 


Κόβουμε ένα κομμάτι  από το ζυμάρι σε μέγεθος καρυδιού. 



Κατόπιν το ανοίγουμε στις παλάμες μας σε έναν μικρό δίσκο. 




Βάζουμε στο κέντρο του ένα τυρομπαλάκι.


Αρχίζουμε με τα δάχτυλά μας να κλείνουμε μέσα στη ζύμη το τυρομπαλάκι και κατόπιν πλάθουμε πάλι το ζυμαράκι που πλέον έχει μέσα του το μπαλάκι τυριού σαν να πλάθουμε κεφτεδάκι. Αυτό γίνεται για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η ζύμη έχει κλείσει καλά απ΄όλες τις πλευρές της ώστε να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Δεν πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα!!!!!




Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη που έχουμε στη διάθεσή μας. 



*Τυρομπαλάκια θα περισσέψουν σίγουρα. Για το λόγο αυτό κοιτάξτε στο τέλος της συνταγής στο tip 2, ώστε να δείτε μερικούς τρόπους να τα αξιοποιήσετε. 


Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια  σε ένα (ή περισσότερα) ταψιά που έχουμε προηγουμένως στρώσει με λαδόκολλα. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο. 


 Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά της σούπας γάλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε  τα τυροπιτάκια πολύ καλά σε όλη την επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. 




Στο στάδιο αυτό μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη σκεπάζοντας το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο. 


Για να τα ψήσουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία. 


Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 220-250 βαθμούς. Τα ψήνουμε στο τέρμα του φούρνου για 15 ή το πολύ 20 λεπτά, σε φούρνο με αέρα. Αυτό γίνεται για να μην ανοίξουν και χυθεί η γέμιση απ΄έξω. Με την υψηλή θερμοκρασία του φούρνου τα τυροπιτάκια θωρακίζονται και έτσι δεν σκάνε γρήγορα ώστε να χυθεί η γέμισή τους. Μόλις περάσουν τα 15-20 λεπτά θα δούμε ότι μερικά θα αρχίσουν να ανοίγουν απ΄έξω, δηλαδή να σκάνε στην επιφάνειά τους. Τότε είναι έτοιμα να βγουν από το φούρνο.  


 Καλή επιτυχία!!!! 


 Tips


     1)      Για τη συνταγή αυτή χρησιμοποιώ φέτα μαλακή «Ήπειρος». Και αυτό γιατί είναι αρκετά κρεμώδεις και έτσι πετυχαίνω μια ωραία γέμιση που μπορώ εύκολα να την πλάσω σε μπαλάκια. 


     2)      Με την δοσολογία των υλικών βγαίνουν 27 τυροπιτάκια. Όμως περισσεύουν και 15 περίπου τυρομπαλάκια. Αυτά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε ως εξής. Μπορούμε να τα ρολάρουμε σε παπαρουνόσπορο, σε σουσάμι, σε πάπρικα, σε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή οτιδήποτε άλλο υλικό σκεφτούμε που μας αρέσει και να τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα με μεζεδάκια για τσίπουρο ή κρασί. Επιπλέον μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη στιγμή σαν γέμιση για τυροπιτάκια με ζυμάρι που θα μας περισσέψει από άλλη συνταγή. Τέλος μπορούμε να τα ενσωματώσουμε σε γέμιση για τυρόπιτα που θα φτιάξουμε ή ακόμα και να τα τυλίξουμε σε στρογγυλά φύλλα σφολιάτας και να κάνουμε πάλι τυροπιτάκια. 


     3)      Αν καταψύξουμε τα τυροπιτάκια άψητα και θελήσουμε να τα ψήσουμε μετά από καιρό, δεν χρειάζεται να τα αποψύξουμε. Τα ψήνουμε κατευθείαν από την κατάψυξη ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγείες. 





37 σχόλια:

  1. μμμμμ.. λαχταριστα και σαφως πιο υγιεινα.. Σιγουρα κονταρονται με του φουρνου!! Τα βαζω στα προσεχως!! καλη εβδομαδα Χρυσαυγη μου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία Ελπίδα αν τα φτιάξεις!!!
      Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  2. Άψογη ανάρτηση. Άψογη σε όλα της!!!!
    Οι φωτογραφίες μιλάνε απο μόνες τους!!!!
    Τυρομπαλάκια με la vache qui rit.... που τα θυμήθηκες!!!! Έχω χρόνια να φάω!!!!
    Φαντάζομαι τα τρως σαν στραγάλια αυτά τα τυροπιτάκια!!!! Χαχαχα

    Απίθανα!!!! Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!!!! Ευχαριστώ!!!!!!!
      Ήταν μια ανάρτηση που η ζύμη βασίστικε στα τυροπιτάκια κουρού που έχω στο μπλόγκ και η γέμιση στα τρίγωνα τηγανιτά τυροπιτάκια.

      Φιλιά πολλά, καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία και λαχταριστά! Τι ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσεις και τρίγωνα τυράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!
      Τα τρίγωνα τυράκια πέρα του ότι βοηθάνε πολύ στο να σφίξει η γέμιση και να πλάθεται σε μπαλάκια, της δίνουν και εξαιρετική κρεμώδη υφή όταν αυτή ψήνεται.

      Διαγραφή
  4. Καλημερα... καλη εβδομαδα και καλό μηνα!
    Ειναι απλά πανέμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα κι από μένα Beauty!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Χαχαχαχαχα, μού θύμισες τις ΘΕΙΚΕΣ διαφημίσεις γνωστής εταιρείας γιαουρτιού που καταρίπτονται διάφορες αισθησιακές καταστάσεις!!!! Όντως πάντως φαίνονται λαχταριστά και ΝΑΙ, αυτό το γράφω εγώ :P Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα κοπέλα μου, κι αγαπημένη φίλη, δεν το πας καλά τον τελευταίο καιρό.
      Σαν πολλά έχουν αρχίσει να σου αρέσουν από αυτά που φτιάχνω.
      Θερμή παράκληση: Απο δω και στο εξής θα μπαίνεις εδώ να λες μόνο για αυτά που ΔΕΝ σου αρέσουν!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαα

      Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ουπς! Τώρα διάβασα το απαντητικό σου σχόλιο και σκεφτόμουν μάλιστα πως κάτι δεν πάει καλά γιατί και στις 2 νεότερες αναρτήσεις σου έγραψα καλά λόγια! Ένα γιατρό γρήγορααααααααααααααα, με χάνεις!!!!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Σμουτς!

      Διαγραφή
  6. Φαίνονται πολύ λαχταριστά και 'ζουμερά'!! Θα μπουν στη λίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που έπαθες εσύ με τον φούρνο της γειτονιάς σου ,και που τόσο περιγραφικά μας το ζωγράφισες,εγω το έχω πάθει το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου.....
    Που κάνει, εκτός απο απίθανα γλυκά,τα καταπληκτικότερα αλμυρά!
    Και εγώ οταν αναπόφευκτα περνώ από έξω ,κάνω ότι δεν βλέπω.....για την ακρίβεια,το κεφάλι μου είναι στραμμένο ίσια,αλλά το βλέμμα μου είναι λοξό....λειτουργεί αυτόνομα βλέπεις,μήπως και συλλάβει καμμιά κίνηση στην βιτρίνα του μαγαζιού.....όλο και κάτι φρέσκο θα μοστράρουν!
    Και θα σημειώσω την εξαιρετική σύμπτωση και ταύτιςη απόψεων ,καταστάσεων και επιθυμιών.....που περιστρέφονται βεβαίως γύρω από τα υπέροχα αυτά τυροπιτάκια!
    Εδώ και λίγο καιρό,αναζητούσα τον χρόνο ,αλλά κυρίως το κέφι, για να ασχοληθώ με την πειραματική παρασκευή τους!
    Τώρα τα έχω έτοιμα!!!
    Κα-τα-πλη-κτι-κά!!!!!!!!!!!!!!
    Συγκλονιστικές οι κοντινές φωτογραφικές λήψεις των κλιμακωτών βημάτων για την παρασκευή!
    Μου αρέσει που είσαι τόοοοοοοοοςο περιγραφική και λεπτομερής στις οδηγίες!
    Που εξαντλείς όλα τα αν και τα μήπως.
    Που προλαβαίνεις τις ερωτήσεις πριν ακόμα αυτές γίνουν.
    Που δίνεις άπειρα tips.
    Που χαϊδεύεις τόςο τα μάτια μας και θωπεύεις την ψυχή μας!
    Εκπληκτική παρουσίαση!Έχω τους λόγους μου να είμαι και να φαίνομαι, παραπάνω ενθουσιώδης!
    Καλή εβδομάδα!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι η μοίρα κάθε λιχούδη ανθρώπου να έχει σε απόσταση αναπνοής/ασφαλείας ένα ζαχαροπλαστείο, έναν φούρνο, ένα μαγαζί με αλαντικά ή τυριά, ή κάτι τελος πάντων που θα τον κάνει να αναμετριέται με τις ψυχικές του δυνάμεις σε καθημερινή βάση!! χαχαχαχα

      Ευχαριστώ πολύ για τα τόσο ενθουσιώδη λόγια! Η αλήθεια είναι ότι είσαι αρκετά πιο ενθουσιωδης από άλλες φορές. Κάτι περισσότερο θα ξέρεις........ Ελπίζω να τα φτιάξεις και να σου αρέσουν όσο ελπίζεις να σου αρέσουν!!!!!

      Φιλιά πολλά πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Πως ήξερες ότι ψάχνω για τυροπιτάκια, πριν λίγο διάβαζα κάποια άλλη συνταγή σου με ζύμη κουρού.
    Θα φτιάξω μια από τις δυο.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Δεν το ήξερα!!!!!!!!
      Ορίστε λοιπόν, πάνω στην ώρα!!!!
      Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις. Αξίζουν και τα δύο!!!

      Φιλιά πολλά Ξανθή!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. "Συναγωνίζεσαι" επάξια τον φούρνο της γειτονιάς σου Χρυσαυγή :-)) γιατί και για τα δικό σου τυροπιτάκια εγώ στα 2-3 δεν θα σταματούσα με τίποτε!
    Απολαυστική ανάρτηση.
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, ο φούρνος με νικάει στα σημεία εδώ που τα λέμε αλλα η προσπάθεια ήταν καλή!! χαχααχα
      Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!!
      Να είσαι καλά! Σου εύχομαι καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  10. Ένα θα πω και μόνο: τα αγάπησα, θα τα φτιάξω άμεσα!! Το πόσο μου αρέσει που δεν ανοίγει φύλλο δεν λέγεται!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πανέμορφη γευστική πρόταση Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πολύ ωραία!!! Χαίρομαι για τον κεραυνοβόλο έρωτα που έπαθες με τα τυροπιτάκια!! χαχα
      Αν τα φτιάξεις θα χαρώ να μου πεις πως σου φάνηκαν! Φιλιά πολλά Αθηνά και ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  11. εδω μεταφερθηκα εγω στον παραδεισο και στο δεντρο σου μονο με τη φωτο...που να τα ετρωγα κιολας!!!!! ειπαμε...δε σε ξαναδιαβαζω με αδειο το στομαχι!

    οποτε αντι να ονειρευεσαι, δε στρωνεσαι να μας βρεις καμια λυση να ανεβασεις και δειγμα με την αναρτηση??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον παράδεισο υπάρχουν και οι πειρασμοί ξέρεις.. Για τέτοιο πράγμα μιλάω όταν λέω ότι ο φούρνος δίπλα με έχει καταστρέψει!! χαχαχα

      Αυτό με το δείγμα μην το γελάς! Σε εκατό χρόνια θα πετιέται το τυροπιτάκι από την οθόνη για άμεση δοκιμή!!! χαχαχααχα

      Γειά σου Ζήνα μου!!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Χα χα! Πλάκα έχει η περιγραφή σου με τον παράδεισο. Μπράβο που έφτιαξες τα δικά σου όμως ;)
    Τα οποία φαίνονται λαχταριστά λαχταριστά !! Και οι φωτογραφίες, όπως πάντα, δυνατές !!
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε καλά, τι άγχος και αυτό με τα τυρομπαλάκια που θα περισσέψουν? Εγώ δεν τα φοβάμαι αυτά, ειναι τα καλά της μαγείρισας, όπως οταν φτιάχνεις γλυκό γλύφεις τα μπολ/πιάτα/σπατουλες, ετσι και με τα αλμυρά απλά τα τρώς για να καθαρίσεις το μπολ/πιάτο/κρύψεις τα αποδεικτικά στοιχεια...
    Πολύ λαχταριστά αυτα τα μικρούλικα, εγώ ποτέ δεν τα αγοράζω, ούτε καν τα πλησιάζω στους φούρνους (αν μπω) γιατί μου κλέινουν το μάτι τσαχπίνικα και μου ζητούν παρέα.....Και ειναι τα μονα που δεν μπορώ να τους αντισταθώ..... εχω μια φέτα μαλακή στο ψυγείο που έλεγα να την ξεφορτωθω... (πάει η διαίτα και αυτη τη βδομάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν, για να ειμαι τελείως ειλικρινής, θα προσποιηθώ ότι είναι... ά-σπορα, αντί για πολύ -σπορα, γιατί δεν.... Με τίποτα όμως...
    Αυτή η γέμιση όμως.... Τη θυμάμαι αυτή τη γέμιση, με έχει συμαδεψει αυτή η γέμιση...
    Και πες μου σε παρακαλώ, πώς τα καταφέρνεις, τόσο ομοιόμορφα, τόσο αλφαδιασμενα, έτοιμα για παρέλαση... Η φωτογραφία μέσα στο ταψί είναι για να την πάρει ο φούρνος της γειτονιάς σου και να τη βάλει αφίσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχα...ειναι σαν να σε βλεπω...να κρατας το σακουλάκι με τα τυροπιτάκια να τα τρως με κλειστα μάτια και να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου...μηχανάκια κλπ..χαχαχα...
    Καλύτερα να τα φτιάχνεις μονη σου... πιο ακίνδυνο είναι ;)

    Δεν έχω λόγια... φαίνονται φανταστικά. καλοφτιαγμένα, στοιχισμένα... στολισμένα...
    Οι φωτογραφίες σου πολύ ωραίες...ιδίως οι τελευταίες με το λιωμένο τυρί..
    Θα τα φτιάξω!!!

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λυπήσου μας...πραγματικά!! Πεθαίνω για τέτοιες αλμυρές μπουκίτσες με έκρηξη τυριών!!
    Μα αλήθεια, πως τα κάνεις τόσο αλφαδιασμένα που λέει και η Χρύσα;;;
    Καλημέρα και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πωωωωωωωωωωωωω αν κ δε μου αρεσει το ολικης αυτα θα τα τσακιζα ευχαριστως!!! εξτρα ποιντς γαι το τυρακι κρεμα !!!!!δε τοηξερα αυτο με την ψυξη της τυρογεμισης και το ψησιμο σε δυνατο φουρνο για να μη φυγει το τυρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι όμορφα και καλοσχηματισμένα που είναι Χρυσαυγή!
    Καθότι τελειομανής, ενθουσιάζομαι καταρχήν βλέποντας το άψογο σφαιρικό σχήμα τους.
    Η ζύμη έχει φοβερό χρώμα, δείχνει ψημένη ακριβώς τόσο όσο πρέπει.
    Και η γέμιση... και μόνο που έχεις βάλει τα τρίγωνα τυράκια, λιώνω και εγώ μαζί της!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πωωωω έχω φάει κι έγω σε ένα φουρνο που υπήρχε κοντά στη δουλειά μου και είναι κόλαση. Αν όντως τα κοντράρεις στα ίσια μας άναψες μεγάλη φώτια Χρυσαυγή. Θα τα δοκιμάσω και θα σου πώ αν βρέθηκα και εγω κάτω απ' την ελιά και δίπλα στα πρόβατα. Πολύ ωραία και για μπουφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπεροχα φαίνονται Χρυσαυγή. Γέλασα πολύ με την ...χαλκομανία αλλά έχεις απόλυτο δίκιο!!! Αυτές οι τυρομπουκίτσες αγγίζουν την τελειότητα μου φαίνεται κι αυτό το τυρομπαλάκι στο εσωτερικό τα κάνει ακαταμάχητα!!! Φαντάζομαι την έκρηξη νοστιμιάς με την πρώτη μπουκιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρυσαυγή .. τώρα γνωρίζω το blog σου και πραγματικά το λάτρεψα... μοσχομυρίζει ολόκληρο... μου έδωσες ιδέα για μαζωξη μαμάδων.. να τι θα φτιάξω για να πάω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!! ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ!!!!!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΩ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Ή ΜΕ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΕΓΩ BAKING POWDER? EAN ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα!! Η συνταγή είναι πολύ ωραία, αν και την έκανα στην απλή εκδοχή της, δηλαδή χωρίς τους σπόρους, διότι δεν είχα εκείνη τη στιγμή. Απλά χρειάστηκε να βάλω όλο το πακέτο της φαρίνας ολικής άλεσης που ήταν 600 γραμμάρια, γιατί με τα 500 γρ. ήταν ακόμα πολύ υγρή και κολλούσε. Σε ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10