24 Δεκεμβρίου 2014

Μπάλα τυριών με καπνιστό σολομό και καρύδια






Φτάσαμε και στην παραμονήηηηη!! Πειράζει που δεν καταλαβαίνω διαφορά στην καθημερινότητα ? 

Αισθάνομαι ενοχή μέσα μου, που το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν με έχει αγγίξει ποτέ. Νομίζω ότι κάτι δεν κάνω καλά. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος γύρω μου να παραληρεί για τις γιορτές αυτές κι εγώ να μην νιώθω σχεδόν τίποτα.  

 

Ίσως να φταίει που είμαι ξεκάθαρα κορίτσι του καλοκαιριού και οτιδήποτε που δεν έχει σχέση με θάλασσα, ήλιο και φωτοσύνθεση,  με αφήνει παγερά αδιάφορη.  Άραγε αν γιόρταζα τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία θα ήταν καλύτερα για μένα?

Μπορεί να φταίει κι ο πέρα για πέρα ορθολογιστής μπαμπάς μου που από σχεδόν μηδέν ηλικία φρόντισε να μου πει πως Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Έτσι στυγνά και ξεκάθαρα, χωρίς περιθώριο ελπίδας. Μπας και το παιδί του βγει ονειροπαρμένο και πιστεύει σε δεισιδαιμονίες και πράσινα άλογα. (Επιτρέπεται να πω σε αυτό το σημείο πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που τώρα για τα εγγόνια του τρίβει κουραμπιέδες στα χαλιά της μάνας μου, χύνει το ποτήρι με το γάλα κοντά στο τζάκι και χτυπάει με ξύλα τα κάγκελα της βεράντας στις 12  τη νύχτα για να πειστούν οι μικρές  που είναι κλεισμένες μαζί μου στο διπλανό δωμάτιο ότι ο Αγιος ήρθε και μες στη βιασύνη του δημιουργεί αυτό τον πανικό ? Όχι, να τα λέμε αυτά! Να τα λέμέ)!!!   

Ίσως όντως να είμαι απλά το ανάποδο πλάσμα που έλεγε παλιά η μάνα μου προσπαθώντας να μου βάλει ταμπέλα για ότι αλλόκοτο έκανα ή σκεφτόμουν που την έβγαζε από τα ρούχα της. 

Θα ήθελα σαν κολασμένη να νιώσω λίγη από την μαγεία και το παραμύθι των γιορτών. Μάλλον όμως δεν είμαι προγραμματισμένη για κάτι τέτοιο και πρέπει να πάψω να το ελπίζω. Κι αν σταματήσω να το ελπίζω, ίσως και να έρθει κάποια στιγμή. Από μόνο του, χωρίς πίεση. 

 

Παρ΄όλα αυτά, είμαι προγραμματισμένη και πολύ καλά κουρδισμένη για το θέμα του γιορτινού φαγητού.  Αυτό είναι ένα project που το βγάζω εις πέρας άνετα και χωρίς σπρώξιμο. Έτσι, διάλεξα να σας δείξω για την παραμονή ένα ορεκτικό της τελευταίας στιγμής που όμως εντυπωσιάζει. 

Για μένα ο σολομός είναι η προσιτή πολυτέλεια για κάθε γιορτινή περίοδο. Η αλήθεια είναι οτι λατρεύω τον σολομό και ειδικά τον καπνιστό τον έχω συνδυάσει με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Φέτος έφτιαξα με αυτόν μια συνταγή που «φτουράει» - που θα έλεγε και η γιαγιά μου -  ή πως αλλιώς να το πω, φτάνει και περισσεύει!!!  Μια μεγάλη μπάλα τυριών, ανακατεμένη με κομματάκια καπνιστού σολομού και τυλιγμένη σε ψιλοκομμένο καρύδι. Την προσφέρετε σαν ορεκτικό μαζί με κράκερς, φέτες από αγγούρι ή  λεπτοκομμένες φέτες μπακέτας και έτσι δημιουργούνται πολλά – πολλά καναπεδάκια που φτάνουν για όλους και περισσεύουν!!! Με λευκό κρασί δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο!! 

Νόστιμο και ευπαρουσίαστο, εύκολο και ιδιαίτερο. Θα καταπλήξετε μετά βεβαιότητας!



ΜΠΑΛΑ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
 

Υλικά: 

     1)      300 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
     2)      200 γραμμάρια καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
     3)      1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
     4)      2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
     5)      ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου αποξηραμένου
     6)      2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
     7)      1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
     8)      Αλάτι (προαιρετικά)
     9)      Πιπέρι
     10)   1 φλιτζάνι περίπου καρύδι μέτρια τριμμένο





Μέθοδος: 

Σε ένα μπολ τοποθετούμε  όλα τα υλικά εκτός από το καρύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν. Δοκιμάζουμε και εάν κρίνουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι αν και το θεωρώ περιττό μιας και ο σολομός έχει αρκετό και δίνει γεύση παντού. 

Βάζουμε το μίγμα στο κέντρο μιας διαφανούς μεμβράνης που έχουμε τοποθετήσει στον πάγκο της κουζίνας. Κλείνουμε τη μεμβράνη συμπιέζοντας το μίγμα και δημιουργώντας μια μπαλα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή ακόμα και για ένα βράδυ. Σε αυτό το σημείο να πω ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμη σε αυτό το στάδιο τη μπάλα  από την προηγούμενη μέρα! Θα βοηθήσει πολύ! 



Όταν έρθει η ώρα να την ολοκληρώσουμε, απλώνουμε το καρύδι σε ένα μεγάλο πιάτο, βάζουμε στο κέντρο του την μπάλα αφού της έχουμε αφαιρέσει τη μεμβράνη και την ρολάρουμε στο καρύδι απ΄όλες τις μεριές, ώστε να καλυφθεί καλά. 

Την τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε πλατώ και γύρω της αραδιάζουμε κράκερς, κριτσίνια, φέτες ψωμιού, ροδέλες από αγγούρι ή ότι άλλο νομίζουμε οτι ταιριάζει. Την σερβίρουμε μαζί με ένα μαχαίρι βουτύρου που έχει πλατιά μύτη ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι εύκολα να την αλείψουν. 


Καλή επιτυχία και
καλά Χριστούγεννα!!!!!!!! 
 


30 σχόλια:

  1. Αυτή η μετάλλαξη που παθαίνουν οι παπούδες και οι γιαγιάδες είναι τρομερή!
    Έλα τώρα είναι τόσο ωραία τα Χριστούγεννα! Έχω ιδέα, ξαπλώστε στο κρεβάτι όλη η οικογένεια και δείτε το Πνεύμα των Χριστουγέννων, αγκαλιά με μια πιατέλα κουραμπιέδες. Ε δεν μπορεί θα αλλάξει η διάθεση ! Καλές γιορτές και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απλή μετάλλαξη. Είναι ολική μεταμόσχευση εγκεφάλου!
      Με τους κουραμπιέδες που προτείνεις το μόνο που θα γίνει είναι να με επισκευθούν 2-3 κιλά. Το πνεύμα των Χριστουγέννων χλωμό το βλέπω!! χαχαχαχα

      Δεν πειράζει. Μπορω να ζήσω κι έτσι!
      Χρόνια πολλά Νοτούλα μου!
      Καλά να περάσετε!

      Διαγραφή
  2. Καλά όσο μεγαλώνουμε χάνουμε αυτή τη μαγεία που νιώθαμε ίσως σαν παιδάκια (έχει ίσως να κάνει και με την προσμονή να σταματήσει το σχολείο και να κάτσουμε, να αράξουμε και να πάρουμε δώρα), ενώ τώρα με δουλειές και υποχρεώσεις απλά έχουμε να κάνουμε και όλα τα "εορταστικα", τα ρεβεγιόν και τα ξενύχτια. Πιο μεγάλο ξενέρωμα από το να δουλεύεις μέχρι αργά και μετά να πρέπει να είσαι χαρούμενος και φρέσκος για να γιορτασεις δεν υπάρχει.
    Φοβερή η μπάλα... τυρί, σολωμός και ψωμάκι το καλύτερό μου, μαζί με ένα ποτό στο χέρι, και το δισκο αγκαλιά θα έβγαζα άνετα όλο το βράδι σε ρεβεγιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, έχω καταλλήξει πλέον πως ο μόνος τρόπος να δω τα Χριστούγεννα διαφορετικά είναι να τα γιορτάσω σε ένα παραμυθένιο μέρος στο εξωτερικό. Τότε ίσως αλλάξουν τα πράγματα για μένα. Κάπως δηλαδή όπως στις ταινίες. Το να δέρνομαι στην κούραση και στο άγχος να τα προλάβω όλα δεν το βρίσκω τόσο μαγικό!!! Καταλαβαίνεις τι εννοώ! Πόσο μάλλον και αν κάποιος δουλεύει όπως λες! Τότε βράσε όρυζα!

      Ας φάμε ένα σολομό στην υγειά μας Τάνια να πανε τα φαρμάκια κάτω.
      Φιλιά κοριτσάρα μου!!!!
      Θα τα πούμε!

      Διαγραφή
  3. Νοστιμότατη η τυρομπαλίτσα σου, Χρυσαυγή!!! Το τυρί κρέμα δένει απίθανα με τον καπνιστό σολομό και τα πράσινα κρεμμυδάκια και φυσικά με την καρυδένια επικάλυψη!!! Εύχομαι Χαρούμενα Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένειά σου, υγεία και χαρά, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Χαρά η γιορτινή επιτραπέζια μπάλα μου!
      Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να περάσετε υπέροχες γιορτές!!!

      Φιλιά πολλά !
      Καλά χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  4. μεχρι τα 22 μου παντα ημουν μεσα στο κλιμα των γιορτων,μιλαμε οτι ημουν το κοριτσι Χριστουγεννα.Μετα τα 22 λοιπον αρχισε σιγα σιγα να μου φευγει...και να μην αισθανομαι αυτο το χριστουγεννιατικο πνευμα,γενικα να μην αισθανομαι τιποτα.....μου ξανα ρθε λιγο με την γεννηση των παιδιων μου...ποτε φευγει ποτε ερχεται....μου εχει λειψει νομιζω αυτο το συναισθημα της ελαφροτητας και της ανεμελιας της πρωτης μου νιοτης....ενα γκρουπ θεραπι λες να μας σωσει???αχαχαχ!!!!
    Η τυρενια μπαλα σου ειναι τοσο εντωπωσιακη!!!Μου αρεσε αυτο που ειπε ς για τον σολωμο οτι ειναι η προσιτη πολυτελεια,συμφωνω απολυτα!!Εξαιρετικο γκουρμε ορεκτικο!!!!
    καλα Χριστουγεννα και ευχομαι να μπεις...να μπουμε δηλαδη γρηγορα σε αυτο το πναυμα των Χριστουγεννων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει! Αφού δεν είμαι η μόνη, το βάρος γίνεται ποιο ανεκτό!
      Αφού έχω φτάσει στο σημείο να αισθάνομαι άβολα με όλους γύρω μου σε τρελό ενθουσιασμό!!!!
      Λέω ρε παιδί μου : "Τι κάνω στραβά"?
      Όταν βρίσκω κι άλλους ομοιοπαθείς, τουλάχιστον νιώθω καλύτερα!!

      Ο σολομός για μένα Κικίτσεν μου, είναι ταυτόσημος με τις γιορτές. Με όποιον τρόπο κι αν είναι φτιαγμένος. Μιλάω για τον καπνιστό. Και αυτή είναι όντως μια ωραία εκδοχή του και πολύ όμορφη κι ευπαρουσίαστη για το γιορτινό τραπέζι.

      Σου εύχομαι ότι καλύτερο για τις γιορτές αυτές!!!
      Να είσαι χαρούμενη αν μη τι άλλο!!!!!!!!!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Πολύ εντυπωσιακό πιάτο,Χρυσαυγούλα! Ο μπαμπάς σου φ-ο-β-ε-ρ-ό-ς, δεν το συζητώ! Εγώ πάλι είμαι παιδί των Χριστουγέννων κ αν δεν ακούσω πολλάκις τον Ρούντολφ, δεν στανιάρω!!!

    Πολλά φιλάκια κ τις θερμότερες των ευχών μας σου στέλνουμε αμφότεραι από Ζάκυνθο κ Πάτρα! Μουάτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Και που να δείτε τι ωραία πέρασε ο μπαμπάς μου πέρσι μετά την κατσάδα που έφαγε από τη μητέρα μου αφού το παράκανε με το τρίψιμο των κουραμπιέδων (και καλά ο Αη Βασίλης τρώει βιαστικά και αφήνει τρίμματα), όταν τα ψύχουλα πατήθηκαν και δεν έβγαιναν από το χαλί!!!!
      χαχαχαχαχαχα

      Θερμότερες, θερμότατες ευχές και από εμένα για ότι εσείς επιθυμείτε!!!
      Να είστε πολύ πολύ καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  6. Speachless που λενε για το ορεκτικο, σιγουρα πεντανοστιμο και ευπαρουσιαστο!
    Με τα Χριστουγεννα αλλα και με το Πασχα κι εγω δεν τα παω καλα, ισως γιατι ειχα μαθει να γιορταζω μακρυα απο το σπιτι, αφου οι ολιγοημερες αργιες των μεγαλων γιορτων ηταν παντα ευκαιρια για ταξιδακι... Τα τελευταια χρονια που αναγκαστηκα να μεινω εντος των τειχων, συν του οτι για εναν περιεργο λογο ολο το σοϊ τραπεζωνεται ανελλειωπως στο σπιτι μας, οι γιορτες αυτες με κουρασαν και με κουραζουν αφανταστα... Παλι καλα που μου αρεσει το μαγειρεμα και το ολο θεμα δεν γινεται αγγαρεια...
    Καλε γιορτες Χρυσαυγη μου!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου!!!!
      Ήταν όμορφο! Όντως!

      Αχ, αυτό με το σόι και τα μαγειρέματα είναι λίγο δύσκολο, για να είμαι και ευγενική.
      Πάντως το Πάσχα νιώθω καλύτερα εγω μιας και είμαστε κοντά στο καλοκαίρι και ο καιρός είναι πολύ ανοιξιάτικος! Είναι η περίοδος που παίρνω τα πάνω μου!!! χαχαχα

      Σου εύχομαι τα καλύτερα για τις γιορτές που ήδη έφτασαν.
      Να περάσετε όμορφα, ξεκούραστα και όσο το δυνατόν ποιο αγαπημένα!

      Φιλιά και ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. ... για να ξαναπιάσω τον ειρμό των σκέψεών μου από ΄κει που τον άφησα...
    Αυτοπροσκαλούμαι.
    Έρχομαι να απολαύσουμε μαζί αυτή την εκπληκτική λιχουδιά, αφού ξέρεις ότι λατρεύω τον συγκεκριμένο συνδυασμό γεύσεων...
    Και έγινε και η μπάλα ολοστρόγγυλη. Πως τα κατάφερες!?

    Πάντα γιορτινό και χαρούμενο το τραπέζι σου Χρυσαυγή μου!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί αναρωτιέσαι πως τα κατάφερε?....αφού δουλεύει με χάρακες, μοιρογνωμόνια, διαβήτες, γυαλόχαρτα....βλέπε παστίτσιο, κεφτεδάκια κλπ κλπ

      Διαγραφή
    2. Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά (που δεν έχουμε) δεμένα!
      Ελα και φέρε μαζί και την τούρτα σου!

      Το συγκεκριμένο ορεκτικό το είχα σιγουράκι για σένα. Ήξερα από την αρχή ότι θα σου άρεσε πολύ.

      Σε ευχαριστώ Ζαμπία μου για τις ευχές σου και ανταποδίδω!!
      Να περάσετε όμορφα αυτές τις μέρες!!!

      Φιλιά πολλά!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Πέπη και με καλούπια δουλεύω!
      Μην το ξεχνάς!!
      Σε καλούπι την έβαλα την μπάλα και μου βγήκε!
      Αντε, ένα ένα τα λέω τα μυστικά μου!!!!

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Χρυσαυγούλα! Και εγώ παιδί του καλοκαιριού είμαι, ωστόσο όταν παραχορτάσω καλοκαίρι (όπως π.χ. φέτος) θέλω κρύα και ακόμη καλύτερα χιόνια :) Μακάρι να χιόνιζε αυτά τα Xmas, αλλά που...
    Οι παππούδες για τα εγγόνια είναι άλλοι άνθρωποι. Οπότε, φαντάζομαι τον μπαμπά σου να τρίβει τους κουραμπιέδες στα χαλιά :) Χαχα
    Το ορεκτικό σου είμαι σίγουρη ότι κλέβει τις εντυπώσεις. Μπαίνει στα υπόψη! Και είναι και σούπερ πρόταση για συνοδευτικό σε κρασάκι με φίλους. Καλές γιορτές σου εύχομαι και να τα περάσεις ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!
    Φιλάκια πολλά!!! Σμακ σμακ
    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι λίγο έχω θυμώσει μαζί σου.
    Γιατί η εξομολογητική σου διάθεση λειτούργησε ως μία σύγχρονη μέθοδο προσωπικής ενδοσκόπησης.
    Έσκυψε βαθιά και ανέσυρε παρόμοια συναισθήματα με τα δικά σου.
    Με τη διάφορα που εγώ ήμουν παιδί των Χριστουγέννων ,μιας που η εποχή του χειμώνα με εκφράζει απόλυτα.Η μαγεία τους δεν ήταν διάχυτη στο σπίτι,αλλά την δημιουργούσα μόνη, με το βουνό των χριστουγεννιάτικων βιβλίων που φρόντιζα να μου κάνουν δώρα και φυσικά την εσωτερική μου ανάγκη να γευτώ ,να μπω και να νιώσω τις πανέμορφες εικόνες που τα διακοσμούσαν.
    Τα Χριστούγεννα είναι αξία εσωτερική χαρά.
    Δεν θέλησα να μεγαλώσω το παιδί μου με την χαρά του άκρατου καταναλωτισμού τις μέρες αυτές.
    Μικρό,τον έπαιρνα την παραμονή και βγαίναμε στην αυλή του χωριού,αφού συνήθως εκεί πηγαίνουμε στις γιορτές.
    Στην απεραντοσύνη της βραδινές σιγαλιάς,του μιλούσα για το θαύμα της αγάπης και του έδειχνα τα αστέρια,προσπαθώντας να του εξηγήσω ότι τέτοιο μέγεθος πρέπει να έχει αυτή και τόσο απλωμένη οφείλει να είναι.
    Τον κρατούσα από το χεράκι του και αφουγκραζόμασταν την μαγεία της χριστουγεννιάτικης νύκτας που εμείς δημιουργούσαμε.
    Στους αχνούς που έβγαιναν από τις ανάςες μας μετρούσα τις απορίες του και θώπευα τις ανησυχίες του.
    Τα Χριστούγεννα γέμισαν τις καρδιές μας με πολύ απλό τρόπο.Τόσο απλό,που σχεδόν πονούσε από την πληρότητα.
    Τα τελευταία χρόνια η μαγεία ,όχι πως χάθηκε,αλλά συρρικνώθηκε κάπου βαθιά .....
    Λίγο δύσκολα θα την ανασύρω.
    Μια γλυκιά πίκρα ,μια χαρμολύπη περιφέρεται ,αλλά αντιστέκομαι....
    Τέτοια εποχή,έρχονται στο μυαλό μου κάποιοι άνθρωποι που δεν υπάρχουν,αλλά ταυτόχρονα σκέπτομαι
    ότι θέλω να κρατώ τις ευτυχισμένες στιγμές που πέρασα μαζί τους ,σαν το δώρο των Χριστουγέννων που όμοιο του δεν υπάρχει.
    Χρυσαυγή μου,κάθε γιορτή είναι η ζεστασιά της αγάπης που έχουμε όλοι μας μέσα μας.
    Αν προς περάσω μία απειροελάχιστη δόση ´´ κυνισμού ´´ που διέκρινα στο υπέροχο γραπτό σου - κατάθεση ψυχής-θα μείνω στο λεπτό χιούμορ και την άσβεστη φλόγα που διέκρινα για την ζωή.
    Ο φιλήσυχος ύπνος του πνεύματος των Χριστουγελννων,σε κάλυψε άνθρωπο λειτουργεί διαφορετικά.
    Πράγματι σε άλλη μακρινή ήπειρο ´ισως λειτουργούσες διαφορετικά,αφού ο κάθε άνθρωπος ορίζεται και από την εποχή που τον αντιπροσωπεύει.
    Καλοκαιρινή μου Χρυσαυγή....η τυρόμπαλα σου είναι γιορτινή ,άκρως εθιστικό και πολυ μα πολυ όμορφη.Έιναι μία μπάλα γεύσης και όχι απαραίτητα συνειρμικης χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.
    Έιναι μία μπάλα γευστικής προσφοράς και άκρατης αγάπης για τα κοντινά μας πρόσωπα.
    Ευτυχώς που προλαβαίνει να στολίσει το αυριανό μου τραπέζι.
    Έτσι ,βλέποντας την,θα είναι σαν να τρώμε παρέα!
    Καλά Χριστούγεννα,με πολλή πολλή ,πολλή αγάπη,οικογενειακή γαλήνη και χαρά.
    Πολλά πολλα,πολλα φιλιά!!
    Το ξέρεις πόσο σε αγαπώ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ όπως ξέρεις είμαι παιδί του χειμώνα αλλά για Αυστραλία, μέσα είμαι!!!!

    Καλά, τι σολωμοτυρένια μπάλα είναι αυτή!
    Θα συμφωνήσω με τη Τάνια....με αυτή τη πιατέλα και με παγωμένο αφρώδες κρασί άνετα βγάζω όλο το βράδυ!!
    Οι φωτογραφίες σου είναι άπαιχτες!!!!!!!!!!! ειδικά αυτή με το μαχαίρι στο "κόκκαλο"...ααααααχχχχχ

    Μπράβο!!!! Σούπερ ορεκτικό!!!!!!!!!!!!

    Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάλι (το christmas junkie) είμαι της άποψης "με το ζόρι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται". Αν δεν το'χεις, δεν πειράζει, λίγες μέρες το χρόνο είναι και περνάνε! Και μετά, φυσικά, όλοι (οι νορμάλ, όπως εσύ κι εγώ) ανυπομονούμε για το καλοκαιράκι, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να υπομένουμε το κρύο, αν δε συνοδεύεται από φωτάκια και μελομακάρονα.
    Στο ιδανικό ρεβεγιόν που έχω στο μυαλό μου, αυτή η μπαλίτσα ταιριάζει απόλυτα! Προσιτή πολυτέλεια, όπως λες κι εσύ, στυλάτη εμφάνιση, και για γεύση, δεν το συζητάμε!
    Καλά, γλυκά και φαντασμαγορικά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω πω τι νοστιμο που φαινεται... θα παιξει σε καποια απο τις γιορτινές μαζωξεις ;)

    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω παλι ειμαι περισσότερο παιδι του χειμωνα και τα χριστουγεννα τα λατρευω.. Όχι ομως αυτα της υπερκατανάλωσης όσο αυτα της μαγειας.. ίσως γιατι παντα η μαμα μου τα έκανε μαγικα!! Οπως και ναεχειπαντως Χρυσαυγούλα μου εσυ κανεις μαγικα στην κουζινα.. χεχεχε.. Απιστευη η μπαλα τυριων!! θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε! καλες γιορτες Χρυσαυγη μου!! Να περασετε όμορφα!! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και δεν ειμαι του αθλητισμού, με τέτοιες μπάλες θα έπαιζα με το πηρουνάκι μου!
    Φαινονται σουπερ γευστικες!
    Καλά χριστούγεννα απο καρδιάς, με υγεία και αγάπη!
    Να περάσετε υπέροχα!
    Πολλά φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταπληκτική πρόταση για το εορταστικό μας τραπέζι!!!
    Ολόψυχες ευχές για υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο καπνιστός σωλομός μου αρέσει σε σημείο που μπορεί να πάρω ολόκληρη συσκευασία και την φάω ολόκληρη αντι γεύματος. Μιλάμε για εθισμό! Σολωμός +τυριά +καρύδι= Πεθαίνω + πεθαίνω=πεθαίνω. Καταπληκτική ιδέα για μπουφέ και θα αξιοποιηθεί την Πρωτοχρονιά! Αφου φτουράει κι όλας (κι η μαμά μου το λεέι χεχε).Ευχαριστούμε εκ' βάθους καρδίας Χρυσαυγή! Καλά Χριστούγεννα όπως τα ονειρεύεσαι και με αυτούς που αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Χρυσαυγή μου και χρόνια πολλά! Και του χρόνου με υγεία, αγάπη και χαρά!!
    Εγώ πάλι είμαι παιδί των Χριστουγέννων αλλά παρόλα αυτά δεν ξέρω τί γίνεται... έρχονται, φεύγουν κι εγώ ακόμα περιμένω εκείνο το πνεύμα... τέλος πάντων με ξέχασε μάλλον!!!
    Το ορεκτικό σου φαίνεται πολύ λαχταριστό Χρυσαυγούλα μου και σου το λέω εγώ που δεν τρώω τον σολωμό ή μάλλον τον τρώω 1-2 φορές τον χρόνο!! Με το συνδυασμό των υλικών όμως που έκανες σίγουρα θα τον δοκίμαζα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά σε όλους!
    Τί να πώ?? άν ήμουν ο Santa Klaus θα έμπαινα απτην καμινάδα να το κλέψω!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε τι παθαίνουν οι παππούδες, χιχι! Όσο για το πνεύμα των Χριστουγέννων....άσε όλοι αυτό ψάχνουμε!
    Υπέροχη η μπάλα τυριών με σολομό!
    Χρόνια πολλά Χρυσαυγή μου και καλή χρονιά να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χρονια πολλα υπέροχο το γευστικοτερο ολων !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ ωραια συνταγουλα!!! Γιαμι!!! Χρονια Πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10