2 Ιουλίου 2012

Λεβαντένια Muffins Λεμονιού με Παπαρουνόσπορο



Χαμένες προσδοκίες

Ξεκινώ με τις καλύτερες των προθέσεων να φτιάξω μια συνταγή. Την έχω σταμπάρει, την έχω λιγουρευτεί, την έχω οραματιστεί. Αγοράζω τα υλικά (… ευτυχώς είχα και μερικά απ’ αυτά στο σπίτι) και αρχίζω την εκτέλεση με ασυγκράτητο ενθουσιασμό και προσμονή! 


Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά. Αναμονή 1 ώρα. Ψήσιμο 20 λεπτά. Λάντζα 15 λεπτά. Δοκιμή 4 δευτερόλεπτα. Απογοήτευση στο πρώτο millisecond

Το χειρότερο δε, είναι όταν αυτό συμβαίνει σε συνταγή που εκτελέστηκε από βιβλίο μαγειρικής. Όταν έχεις δώσει τα ωραία σου ευρώ που τείνουν πλέον να γίνουν δραχμές, όταν έχεις πιστέψει στον συγγραφέα του βιβλίου (ανερχόμενο τηλεμάγειρα), και το χειρότερο, όταν δίνεις χρόνο απ΄τη ζωή σου, περιμένεις ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Τότε τρως την ψυχρολουσία… 

       Καθώς πετιέται το γλυκό στα σκουπίδια, καθώς έχει πάει το μισό πρωινό στράφι, καθώς το αίμα μου έχει ανέβει στο κεφάλι, έρχεται ο απομηχανής Θεός να εξισορροπήσει τα πράγματα. Ιδέα!

       Ανοίγω ντουλάπια και κιτάπια. Ψάχνω ράφια και ψυγείο και βρίσκω μια δοκιμασμένη συνταγή. Χιλιοδοκιμασμένη δηλαδή, πολυλατρεμένη, πενεμένη ακόμα και από τους ποιο δύσκολους γνωστούς και φίλους. Την φτιάχνω και παραμιλώ… «δεν θα ξαναγοράσω ποτέ βιβλίο μαγειρικής ανερχόμενου τηλεμάγειρα».

Δεν θα ξαναγοράσω ποτέ βιβλίο μαγειρικής…. μέχρι την επόμενη φορά που θα αγοράσω, γιατί απλά θα έχω ξεχάσει…!


ΛΕΒΑΝΤΕΝΙΑ MUFFINS ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Υλικά για περίπου 15 muffins: 

    1)  175 γραμμάρια ζάχαρη (κάτι λιγότερο από ένα ποτήρι νερού)
    2)  125 γραμμάρια βούτυρο βιτάμ (είναι ακριβώς το μισό από την τετράγωνη συσκευασία)
    3)  3 αυγά
    4)  Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
    5)  ½ κεσεδάκι γιαούρτι
    6)  250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (είναι ακριβώς η μισή συσκευασία)
    7)  2 κουταλάκια γλυκού παπαρουνόσπορο 

Για το γλάσο λεμονιού:

   1)  80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
   2)  χυμό λεμονιού σουρωμένο
Διακόσμηση: 

Ελάχιστους αποξηραμένους σπόρους λεβάντας


Εκτέλεση: 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, το γιαούρτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν. Σταματάμε το μίξερ και τέλος προσθέτουμε και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί με τη ζύμη.

Μοιράζουμε το μίγμα σε φόρμα για muffins βουτυρωμένη και αλευρωμένη ή σε μικρά ατομικά ειδικά χαρτάκια που έχουμε τοποθετήσει μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 40 λεπτά. Στη μισή ώρα ανοίγουμε το φούρνο και ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν τα κέικ μας είναι ψημένα. 

Εντωμεταξύ καθόσον ψήνονται εμείς φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού ως εξής:
Βάζουμε σε μία κούπα τη ζάχαρη και αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε σταγόνες από χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε το λεμόνι σε πολύ μικρή ποσότητα κάθε φορά ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού. Το γλάσο πρέπει να έχει παχύρευστη μορφή. Όσο περισσότερο λεμόνι ρίξουμε τόσο ποιο αραιό θα βγει το γλάσο και θα ποτίσει το κέικ μας στο εσωτερικό του. Αντίθετα αν βγει αρκετά παχύρευστο θα μείνει στην επιφάνεια του μάφιν δημιουργώντας μια ωραία επικάλυψη. 

Μόλις τα μάφινς είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε κουταλιά – κουταλιά με το γλάσο. Ρίχνουμε και 2-3 σποράκια λεβάντας στο καθένα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο μας και να κρυώσουν.


Tips: 

   1)  Η ζύμη αυτή μπορεί κάλλιστα να μπει σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και να φτιάξετε έτσι ένα κέικ λεμονιού αντί για πολλά μικρά ατομικά κεκάκια (muffins).

   2)  Το γλάσο λεμονιού προσδίδει σίγουρα μια ποιο γλυκιά και ποιο βαριά γεύση στο γλυκό μας. Μπορείτε να το παραλείψετε αν πιστεύετε ότι δεν θα σας αρέσει.

   3)  Τα σποράκια λεβάντας τρώγονται ευχάριστα σε μικρή ποσότητα. Δίνουν μια ωραία γεύση στο στόμα όπου τα συναντάμε. Δεν είναι ωραία όμως σε μεγάλη ποσότητα. 2-3 σποράκια σε κάθε ατομικό κεκάκι αρκούν για να δώσουν τη γεύση τους και να κάνουν το γλυκό μας ιδιαίτερο. Αν θέλετε ωστόσο, τα παραλείπετε.

 Καλή επιτυχία!


38 σχόλια:

  1. Tα λεμονογλυκάκια τα λατρεύω, λεβάντα δεν έχω φάει ποτέ, θα τη δοκιμάσω όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την Λίλα, μόνο πρόσεξε η ποσότητα να είναι μικρή. 2-3 ανθάκια λεβάντας σε κάθε κεκάκι αρκούν για να δώσουν νοστιμιά και να μην σου πέσουν πολλά!

      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν εγώ στην αρχή διάβασα λεβεντένια και απόρησα τι λεβέντικο μπορεί να έχει ένα μάφιν :)
    Συμπάθα με Χρυσαυγή, αλλά είναι δύσκολη ώρα και τα μάτια μου κάνουν πουλάκια!
    Που λες, εννοείται ότι επιβάλλεται να την πατήσουμε με συνταγή! Έχει και αυτό τη γοητεία του, δεν μπορείς να πεις! Αν και ομολογώ ότι έχω γίνει πολύ αυστηρή στην αγορά βιβλίων μαγειρικής!
    Τα μάφινς σου όμως είναι απίθανα! Με το λεμονάκι τους, γιαουρτάκι και παπαρουνόσπορο είναι εγγύηση επιτυχίας! Λεβάντα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά νομίζω ότι θα ταιριάζει όμορφα με τα συγκεκριμένα υλικά!
    Μ' αρέσει πολύ και η πιατέλα στην οποία έβαλες τα κεκάκια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, λοιπόν!!

      Λεβέντικα μάφινς λεμονιού με παπαρουνόσπορο!! Μα πως δεν το σκέφθηκα να τους δώσω αυτή την ονομασία??

      Λεβάντα αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά. Είναι κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Όμως προσοχή στην ποσότητα. Δίνει ωραία γεύση όταν σκάει στο δόντι, αλλά η παραπάνω μπουχτίζει δυσσάρεστα. Είπαμε, ωραία η λεβάντα σε ποσότητα μόνο για αντισκοριακό. Δεν είμαστε δα και σκόροι να την τρώμε με το κουτάλι!! χααχαα

      Η πιατέλα είναι ΙΚΕΑ. Την αγόρασα περίπου 3 χρόνια πριν, αλλά μπορεί να υπάρχει ακόμα. Κλασσικό κομμάτι.

      Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα Χρυσαυγη-με το υπεροχο ονομα που παραπεμπει σε ανατολη ηλιου-.Θαυμασια τα muffins που εφτιαξες!!Ευωδιαστα απο το διακριτικο αρωμα της λεβαντας,μυρωδατα απο την απαλη παρουσια του λεμονιου,πρωτοτυπα απο τηνπροσθηκη του παπαρουνοσπορου.Εν ολιγοις προκλητικα!Και τι αλλο θα μπορουσε να περιμενει καποιος απο τα τετραδια σου Χρυσαυγη μου εξαλλου?Τι πιο φυσιολογικο απο εμας να ενδωσουμε στην προκληση!Ευγε Χρυσαυγη για την ευκολη και μυρωδατη προταση!Οσον αφορα τις δηθεν 'σιγουρα επιτυχημενες'συνταγες,λιγο η πολυ ολοι μας την εχουμε παθει.Καλο ειναι να ειμαστε επιφυλακτικοι και λιγοτερο ενθουσιωδεις στην προσπαθεια μας να εμπλουτισουμε το οικογενεικο τραπεζι.Να κραταμε τους γευστικους θησαυρους που αποκτησαμε απο τις παραδοσεις μας,ενω παραλληλα να κανουμε τις απαραιτητες -προσεκτικα ομως-παρεμβασεις που απαιτουνται για να ανανεωσουμε τα πιατα μας.Συγνωμη για την πολυλογια,ευχομαι ενα ευχαριστο και ησυχο απογευμα σε ολους και σε εσενα Χρυσαυγη να εισαι παντα δημιουργικη καιχαρουμενη.Φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όνομα Φωτεινή μου παραπέμπει σε ανατολή και αυτή ηταν η σκέψη των γονιών μου όταν το επέλεξαν. Όμως τώρα πια της μόδας είναι να με πειράζουν οι φίλοι με τον παραλληλισμό του νεοεισαχθέντος κόμματος στη βουλή "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ". Τι να κάνουμε??? Τα πράγματα στη ζωή έχουν πάντα δύο όψεις!! χαχαχαα

      Η πολυλογία πάντα μου άρεσε Φωτεινή μου και είμαι φαν των μακροσκελλών σχόλιων απ΄ ότι έχεις καταλάβει. Αρα την επόμενη φορά και έκθεση ιδεών να μου γράψεις είμαι εντάξει!!!

      Φιλιά πολλά!!!!
      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς Χρυσαυγή μου τα κρούσματα ανακολουθιών σε διάφορα έντυπα έχουν γίνει πολλά.
    Και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν είναι από νέους μόνο αλλά κι από πολύ παλιούς.
    Επειδή δεν ήθελα να το πιστέψω κάτι τέτοιο φρόντισα να μάθω μέσα από έγκυρη πηγή.
    Η απάντηση είναι ότι όλοι πλέον έχουν δίπλα τους ένα επιτελείο ασχέτων κι επειδή δεν υπάρχει χρόνος διπλοτσεκαρίσματος βγαίνουν στον "αέρα" πράγματα που τους εκθέτουν.
    Την έχω πατήσει παλιότερα και είμαι πολύ προσεκτική στις επιλογές μου διαβάζοντας πολλές φορές κάτι που δεν μου πάει καλά και το εγκαταλείπω. Λεβάντα δεν έχω χρησιμοποιήσει και φέτος που είχα σκοπό η λεβάντα μου δεν λέει να ανθίσει.
    Καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με την "πηγή" κάπου το ξέρω Ξανθή μου!

      Και να σου πω πως το τσεκάρισα...και είχες δίκιο! Όπως άλλωστε σου είχε "πει και η πηγή σου" ήταν σαφώς από άλλη συνταγή.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Ξανθή μου το έχω καταλάβει ότι γενικώς κάποιο λάκο έχει η φάβα με τα βιβλία και γενικότερα με τις συνταγές μαγειρικής. Δυστυχώς δεν μπορείς απροβλημάτιστα να δεις μία και να την εκτελέσεις. Πρέπει πρώτα να την φιλτράρεις και να την επεξεργαστείς και μετά αν σου βγει έχει καλώς.... Σπαστικό και άδικο για τους αναγνώστες. Το εννοώ ότι όταν πληρώνεις έχεις απαιτήσεις αυτό που παίρνεις να είναι έγκυρο. Αλλά τι γίνεται σωστά στην Ελλάδα για να γίνει και αυτό? Η κρυψίνεια και η μυστικοπάθεια βασιλεύουν. Μην τυχόν και μάθουν οι άλλοι τα μυστικά της επιτυχίας και χάσει ο καθένας την πρωτοκαθεδρία...

      Εχε πίστη και θετική σκέψη και η λεβάντα σου θα ανθίσει!! χαχαα

      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  5. Χρυσαυγή μου μολις την περασμένη εβδομάδα έκανα συνταγή "γνωστού" μαγειρα και όχι ανερχόμενου .. και απογοητεύτηκα !!!!!!!! Ευτυχώς δεν ήταν για τα σκουπίδια, απλώς τρωγόταν, καμμία σχέση με το τι έπρεπε να βγει. Αντε μετά να κοιτάς συνταγές και να μην ξέρεις ποιά να "εμπιστευτείς"

    Τα μαφινάκια σου δείχνουν υπέροχα.

    Καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τις προάλλες έκανα ένα κέικ μπανάνας και πήγε απευθείας στα σκουπήδια. Κρίμα και άδικο!!!!

      Τα μάφινς είναι όντως πολύ νόστιμα!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Σε νιώθω Χρυσαυγή όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Την έχω πάθει άπειρες φορές με συνταγές γνωστών που τελικά θα έπρεπε να είχαν παραμείνει άγνωστοι. Γι' αυτό και εμπιστεύομαι περισσότερο blogs και sites που έχουν και άμεση επικοινωνία με αυτούς που δοκιμάζουν τις συνταγές τους.
    Πάντως, υπάρχουν και ορισμένοι σεφ τους οποίους εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια και γι' αυτό έχω και βιβλία τους. Ως επί τω πλείστον ξένους.

    Το μάφινς σου μου αρέσουν πάρα πολύ! Μυρίζουν καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου,

      αυτό που λες με τα blogs και sites που εμπιστευόμαστε καθότι υπάρχει άμεση επικοινωνία, είναι απόλυτα σωστό!! Αυτό κάνω πάνω κάτω κι εγώ, καθώς και πολύ καλό φιλτράρισμα συνταγών από βιβλία και περιοδικά. Πάντα βέβαια με κάποιο ποσοστό αποτυχίας.

      Φιλιά πολλά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Τι λαχταριστα μαφφινακια ειναι αυτα Χρυσαυγη μου! Κι εγω εφτιαξα κατι με λεβαντα πριν απο λιγες μερες, δεν την ειχα ξαναδοκιμασει, και μου αρεσε!
    Αυτο που αναφερεις με τις ακυρες συνταγες ειναι ενα θεμα. Και αναρρωτιεσαι, αντε δεν εχει τη πειρα με τα υλικα, δεν το δοκιμασε πριν το γραψει? Και οι λαχταριστες φωτογραφιες που συνηθως τα συνοδευουν? Το χειροτερο απ'ολα ειναι οτι επιβεβαιωνουν τις υποψιες μου οτι η προχειροτητα βασιλευει και ο επαγγελματισμος ειναι μια παρα πολυ παρεξηγημενη εννοια... Κριμα γιατι σωστος επαγγελματιας δεν ειναι αυτος που φιγουραρει συχνα πυκνα στα καναλια, αλλα αυτος που κερδιζει την αναγνωριση με το εργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα αναφέρεις.
      Ζούμε βλέπεις στην εποχή της προχειρότητας, του εύκολου και του γρήγορου. Τι να πει κανείς και πως να προστατευτεί ύστερα?

      Διαγραφή
  8. Αχ, κοριτσάκι μου...μην μου στεναχωριέσαι.
    Και να σου δώσω και μια μικρούλα συμβουλή κράτα μικρό καλάθι, όταν ακούς πολλά κεράσια!
    Τα δικά σου είναι σαφώς ανώτερα, από κάθε ανερχόμενου τηλεμάγειρα και σίγουρα ταιριάζουν πιο πολύ στα γευστικά σου δεδομένα.
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου γλυκιά και καλόκαρδη,

      Δεν στεναχωριέμαι. Νευριάζω. Νευριάζω που περνούν τον κόσμο για χαζό και τον "ταϊζουν" ότι να ΄ναι. Όσο για το καλάθι.... Σε πληροφορώ ότι παραείναι μικρό αυτό που κρατάω, αλλά πόσο πια????

      Φιλιά πολλά και καληνύχτα σου!

      Διαγραφή
  9. Πολύ μοσχομυρωδάτα φαίνονται τα μαφινάκια σου και κριτσανιστά όπως μου αρέσουν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Χρυσαυγή μου...την έχω πατήσει κι εγώ άπειρες φορές έτσι αλλά τί να γίνει;;; Και μάλιστα από γνωστούς σεφ και ζαχαροπλάστες... Τέλος καλό όμως όλα καλά! Τα κεκάκια σου υπέροχα και αρωματικά και η παρουσίασή του τέλεια! Στο σπιτάκι μου σε περιμένει παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ αυτοί οι ανερχόμενοι τηλεμάγειρες, Χρυσαυγούλα μου που σε σύγχισαν και σε ξόδεψαν, αλλά δεν σ' άφησαν στον άσσο γιατί πλαφ, σου'ρθε η ιδέα.
    Με τα λεμόνια εγώ είμαι πολύ φιλενάς, κι έχω κι ένα κεκάκι με λεμόνια και γιαουρτάκι, οπότε μου το θύμισες να το βάλω κάποια στιγμή.
    Παπαρουνόσπορο δεν έχω βάλει ποτέ, ούτε λεβάντα, και ευχαριστώ που μού δίνεις ιδέες.
    Και συνέχισε να δοκιμάζεις. Μόνο έτσι μένουμε ανοιχτοί στην περιπέτεις της εξερεύνησης και της μάθησης.
    Bravissima Χρυσαυγούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Μάρθα μου!

      Σε ευχαριστώ πολύ. Δοκίμασε τον παπαρουνόσπορω. Είμαι βεβαία ότι θα σου αρέσει. Όσο για τη λεβάντα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό. Μπορείς να το βάλεις σε πολύ πολύ μικρή ποσότητα αρχικά. 2-3 σποράκια σε κάθε μαφινάκι αρκουν για να δώσουν υπέροχο άρωμα και δροσιά στο στόμα.

      Άντε λοιπόν, τι πέριμένεις.
      Βάλε και το δικό σου λεμονογλυκό να το δούμε!!

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Τέλειο το κεκάκι. Και λεβαντένιο και λεμονάτο και με παπρουνόσπορο. τέλειο σου λέω!
    Ε τώρα για τα βιβλία εντάξει καμια φορά τυχαίνουν κ αυτά τι να κάνουμε. Μερικές φορές ξέρεις είναι κ απο λάθος, απο τον δαίμονα του τυπογραφείου που λένε. υπάρχουν πάντως κ αυτοί που έχουν βγάλει βιβλία επανειλημμένες φορές καταστροφικά που στην συνέχεια φυσικά τους έφαγε η μαύρη μαρμάγκα. Το ίδιο ισχύει και για εμάς εδώ βεβαια.. την ίδια ευθύνη έχουμε.
    Καλό μήνα Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί δαίμονες υπάρχουν στα τυπογραφεία τα τελευταία χρόνια Έρη μου. Μήπως να κάνουμε κανένα ευχέλαιο να φύγουν?? χαχα

      Σε αυτό που λες όσον αφορά και στην ευθύνη των μπλόγκερς με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!!

      Φιλιά και καλό σου μήνα!

      Διαγραφή
  13. τρελενομαι για οτι εχει να κανει με λεμονια!!!!!!Οσο για τις συνταγες εγω ξερω και καταξιωμενων που δεν βγαινουν.Γιατι φοβονται να πουν τα μυστικα, να πουν τα δυσκολα σημεια και τι μπορει να σου τυχει..
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβούνται ή δεν θέλουν να χάσουν την πρωτοκαθεδρία???

      Μαλλον στο δεύτερο κλείνω εγώ.

      Καλό σου βράδυ!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  14. Πονεμένη ιστορία Χρυσαυγή μου.
    Κι η αποτυχία μέσα στο πρόγραμμα είναι αλλά όχι να την κάνεις βάσει συνταγής. Να επιχειρήσεις κατι μόνος σου χωρίς να ξέρεις πολλά το καταλαβαίνω. Αλλά να αγοράζεις βιβλιο και να ακολουθείς υποτίθεται τον έμπειρο κι αυτό να είναι ''πατάτα'' αυτό είναι άλλο θέμα.
    Ισως οι απλές παραδοσιακές συνταγές από ''άγνωστους'' στο Life style κόσμο είναι οι καλύτερες. Και το ότι στα βιβλία/περιοδικά βλέπεις τις φωτογραφίες με ''ζωντανά'' ωμά τα φαγητά για να έχουν ωραίο χρώμα, καταλαβαίνεις πως δεν φτάνουν ποτέ στο τελικό αποτέλεσμα κι ότι κανεις δεν τα δοκιμάζει.

    Τα κεκάκια λεμονιού τα λατρεύω. Ωραία τα δικά σου με την προσθήκη λεβάντας & παπαρουνόσπορου. Εχω κι εγώ λεβάντα και σκέφτομαι τι να την κάνω.
    Λιγα σποράκια πάνω σε κεικ θα δίνουν ωραία γεύση.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Καλό αυτό που είπες!! Αποτυχία βάσει συνταγής!! Πολύ σωστό. Θα ήταν ωραίος τίτλος για το κείμενό μου!! Εμπνευσμένη παρατήριση!

      Λίγα σποράκια λεβάντας δίνουν ωραία γεύση. Πρόσεξε όμως να είναι λίγα. 2-3-4 αρκούν για να δώσουν γεύση. Τα περισσότερα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Όλες την έχουμε πατήσει με συνταγές ανερχόμενων και μη μαγείρων... Συχνά ο βασιλιάς είναι εντελώς γυμνός και δεν τολμάμε να το πούμε!
    Τα κεκάκια σου φαίνονται υπέροχα! Να σε ρωτήσω από που αγοράζεις την λεβέντικη λεβάντα σου?

    Αν έχει όρεξη για παιχνίδια για πέρασε από μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου,

      τη λεβάντα μου με την έξτρα λεβεντιά την αγοράζω από ένα μαγαζί εδώ στο μαρούσι που έχει μπαχαρικά, βότανα, αφεψίματα κλπ. Όμως στο Κιάτο η μητέρα μου έχει στον κήπο της πολλές λεβάντες. Ετσι την επόμενη φορά αυτό που θα κάνω είναι να κόψω μερικές και να αποξηράνω έτσι ώστε να έχω τη δικιά μου. Αν έχεις φυτό λεβάντας αυτό θα ήταν ότι καλύτερο.

      Σε φιλώ και ευχαριστώ για την πρόσκληση στο παιχνίδι.

      Διαγραφή
  16. Απ'ότι βλέπω κι απ'΄τα σχόλια όλοι την έχουμε πατήσει με συνταγές βιβλίων..εγώ πάντως από τότε που ανακάλυψα τα food blogs μόνο από εκεί κάνω συνταγές..πλάκα πλάκα βρίσκω απ'όλα!
    Αυτά τα muffins είναι πολύ λεμονο-μυρωδάτα,ε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρυσαυγή μου δυστυχώς την έχω πατήσει και γω πολλές φορές με τα βιβλία μαγειρικής, κι όμως συμβαίνουν!
    Τα κεκάκια σου φαίνονται καταπληκτικά, πολύ ωραίοι συνδυασμοί!!!μπράβο!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Χρυσαυγή μου.
    Αργοπορημένη αλλά η σκέψη μου ήταν στα λεβαντένια μαφινάκια με το μαβί τατς της λεβάντας!
    Και όμορφα και νόστιμα και με το κριτσανιστό παπαρουνόσπορο έγιναν ακαταμάχητα!

    Όσο για τις ασαφείς, τις λανθασμένες ή τις γελοίες συνταγές συμβαίνουν και στα βιβλία και στα blogs και στα sites. Βέβαια όταν έχεις δώσει τα χρήματά σου, έχεις περισσότερες απαιτήσεις αρτιότητας!

    Είναι θέμα σοβαρότητας, υπευθυνότητας και σεβασμού πρώτα για τον ίδιο το "συγγραφέα" και ύστερα για τον κόπο και τα έξοδα εκείνου που θα κάνει τη συνταγή, την οποία προτείνεις.

    Είναι διαφορετικά πράγματα να κάθεσαι να κάνεις όλη την προσπάθεια και να προτείνεις ένα παρασκεύασμα και άλλο πράγμα να ανοίγεις μια κονσέρβα ντολμαδάκια και να προσπαθείς να πείσεις ότι τα έφτιαξες εσύ...Τι αυταπάτη!

    Σε φιλώ
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νομίζω οτι το χειρότερο ειναι ο χρόνος που δαπανάς για να φτιάξεις κάτι αποτυχημένο, παρά τόσο το χρήμα πχ για αγορά βιβλίου... κριμα! Πάντως τα μαφινάκια δείχνουν γιάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. M'αρέσει που υπολόγισες και τα λεπτά της λάντζας!! εγώ γιατί χρειάζομαι κάθε φορά τουλάχιστον μισή ώρα για να συμμαζέψω τη βόμβα που πέφτει στην κουζίνα??!
    πολύ πρωτότυπη συνταγή και τα μαφινάκια σου φαίνονται άκρως λαχταριστά! ελπίζω να είναι η δεύτερη συνταγή έτσι???)
    Φιλιά και καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα πρώτα χρόνια την πάταγα επανειλλημένα με τα βιβλία γνωστής τηλεμαγείρισσας....η πεθερά μου μου το έλεγε αλλά είχα πείσμα και δεν την άκουγα...σιγά-σιγά άρχισα να αποφεύγω τα γλυκά της....στράφηκα στο νετ και δεν ξανασχολήθηκα με τα βιβλία της συγκεκριμένης...Στο φαγάκι μπορείς και να το σώσεις, στο γλυκό πρέπει να εχεις μεγάλη τύχη. Μαθαίνουμε Χρυσαυγή μου και να προσέχουμε και να αποφεύγουμε .... Τα μαφινάκια σου φαίνονται πολλά υποσχόμενα και η λεβάντα με τρελαίνει. Την έχω δοκιμάσει σε σαλάτα με λολα, πράσινο μήλο και πραγματικά έδινε άλλη νότα! Νομίζω την χρησιμοποιούν και σε κρέμες. Φιλιά πολλά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ohhh...rica combinación muy aromático es una exquisitez,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10