30 Ιουλίου 2012

Μπάρες τύπου Bounty



Το πώς μου αρέσουν οι συνταγές με 3-4 υλικά δεν λέγεται! Το θεωρώ μεγάλη μαγκιά να μπορείς να φτιάξεις κάτι με ελάχιστα υλικά και να είναι νόστιμο. Εκτός βέβαια από το να πετάξεις μια μπριζόλα χοιρινή στα κάρβουνα!! Δεν μιλάω γι΄αυτό, αλλά για το να φτιάξεις κάτι στην κουζίνα, να μαγειρέψεις, να δημιουργήσεις, να εμπνευστείς!



Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχω βάλει ειδική κατηγορία στις ετικέτες μου: «Με ελάχιστα υλικά». Νομίζω ότι αν θέλει κανείς μπορεί να φτιάξει γευστικά αριστουργήματα με 3-4 υλικά! Ένα κάρυ ας πούμε μεταμορφώνει το κοτόπουλο. Ένα σοκολατάκι μπορεί να γίνει εξαιρετικό με 2 μονάχα υλικά. Κι έχω αρκετές τέτοιες συνταγές για μικρά κεράσματα που τόσο τα συμπαθώ. 

Αλλά ακόμα και από κοινωνικοοικονομικής άποψης να το πάρουμε το θέμα, οι τάσεις πλέον αλλάζουν. Όσο οι άνθρωποι στην Ελλάδα φτωχαίνουν, οι συνταγές με λίγα υλικά καθιερώνονται. Αν δε, είναι και ιδιαίτερες, ακόμα καλύτερα! Γιατί και οι πατάτες μπλούμ (όπως έλεγε η γιαγιά μου τις πατάτες γιαχνί) έχουν λίγα υλικά, αλλά είναι «μπλούμ» και «μπλιαξ» !

Τρία μόνο υλικά λοιπόν για τις τόσο δημοφιλείς αυτές μπάρες. Καρύδα, ζαχαρούχο και φυσικά σοκολάτα αρκούν για να μας δώσουν ένα γλυκό σαν αυτό που αγοράζουμε συσκευασμένο στο περίπτερο. Και όσοι είστε φανατικοί αυτού του σνακ, τότε είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε! Ναι μεν χειροποίητο, αλλά με γεύση σχεδόν ίδια και απαράλαχτη με αυτή του τυποποιημένου. Μαλακό μέσα, σκληρό απ΄έξω, διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου πολλές - πολλές μέρες!


ΜΠΑΡΕΣ ΤΥΠΟΥ BOUNTY

Υλικά για 22 μπάρες: 

    1)   270 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
    2)   1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    3)   400 γραμμάρια κουβερτούρα



Διαδικασία:

          Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη καρύδα και το ζαχαρούχο. Ζυμώνουμε καλά τα δύο αυτά υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε στα χέρια μας ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά είναι εύπλαστο και μπορούμε να του δώσουμε σχήμα μέσα στις παλάμες μας.

          Παίρνουμε στα χέρια μας λίγη από την ποσότητα του μείγματος και την πλάθουμε σε μακρόστενες μπάρες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλο το μείγμα ζαχαρούχου και καρύδας. Θα προκύψουν περίπου 22 μπάρες (στο μέγεθος αυτών που αγοράζουμε από το περίπτερο). 


          Βάζουμε το ταψί με τις μπάρες στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες (ή και παραπάνω) έτσι ώστε να σφίξουν και να μην διαλύονται όταν τις βουτήξουμε στη ζεστή σοκολάτα.

          Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών βουτάμε μια - μια τις μπάρες μέσα. 



          Προσέχουμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία με όσο πιο λεπτές κινήσεις μπορούμε ώστε να μην κάνει γρουμπούλια ή γραμμές η σοκολάτα στην επιφάνειά τους, αν και αυτό το θέμα είναι καθαρά αισθητικό και δεν επηρεάζει τη γεύση. 


            Εναποθέτουμε όλες τις μπάρες αφού τις έχουμε βουτήξει στη σοκολάτα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε εκεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι η σοκολάτα να παγώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί. Τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τις καταναλώσουμε. Μπορούν να διατηρηθούν τουλάχιστον μια βδομάδα  με δέκα μέρες. Επίσης οι μπάρες μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για πολλούς μήνες και να τις βγάλουμε από αυτήν δύο ώρες πριν τις προσφέρουμε. 

Καλή επιτυχία!



UPDATE: 15/3/2016

Τη συνταγή αυτή την έχω φτιάξει πολλές φορές από το 2012 που πρωτοδημοσιεύτηκε και πάντα με απόλυτη επιτυχία! Πρόσφατα την ξαναφωτογράφησα ώστε οι μικρές αυτές μπάρες τύπου bounty να φαίνονται τόσο θελκτικές όσο πραγματικά είναι. Επιπλέον μετά την παρουσίαση της συνταγής αυτής από την Τάνια και το "Green Mixer", προσάρμοσα τις ποσότητες των υλικών και τις έφερα στα μέτρα μου και στην ιδανική τους κατά τη γνώμη μου αναλογία! 









44 σχόλια:

  1. Μερικές φορές νομίζω ότι όσο πιο απλή είναι μια συνταγή, τόσο πιο πετυχημένη είναι τελικά! Και πράγματι είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να παρουσιάσεις ένα αξιόλογο έδεσμα, χωρίς να έχεις αφιερώσει άπειρες ώρες στην κουζίνα!
    Τα σοκολατάκια σου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας! Υπέροχα σε γεύση και έχοντας 3 μόνο υλικά, δεν γίνεται να μη μας ενθουσιάσουν και να μην τα φτιάχνουμε ξανά και ξανά!
    Θα μου επιτρέψεις να σε μαλώσω όμως γιατί αποκάλεσες "μπλιαξ" ένα πιάτο που υπεραγαπώ για την απλότητα αλλά και τη γεύση!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα Ερμιόνη μου που σου αρέσει η καρύδα και οι σοκολάτες γενικότερα θα σε ξετρελλάνει το χειροποίητο τύπου bounty σοκολατάκι!
      Είναι πράγματι νοστιμότατο, καθ΄ ομολογία μερικών φίλων που το δοκίμασαν καθώς και του Δημήτρη.

      Όσο για τις πατάτες μλουμ, θα δεχθώ το μάλωμά σου. Τι να λέμε τώρα? Με αυτές μεγαλώσαμε, δεν γίνεται να τις απαρνηθούμε.

      Σε φιλώ και καληνυχτίζω!

      Διαγραφή
  2. Θα σου κλέψω ένα σοκολατάκι! Φιλιά Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλέψε όσα θες Ερη μου...
      Τα έφτιαξα άλλωστε πάνω από μια φορές σε διάρκεια 7 ημερών!!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου στα λίγα υλικά!
    Το θεωρώ challenge να καταφέρεις να δημιουργήσεις με λίγα, βάζοντας όμως πολύ από φαντασία!
    Το bounty ειναι αγαπημένο μου περιπτερο-γλύκισμα, μόνο σιλικονάτα φορμάκια μου λείπουν, αλλά θα πάρω και θα τα φτιάξω! Μας έδωσες όμορφη ιδέα Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, και μας μας άρεσαν πολύ Jenny!
    Τα φορμάκια σιλικόνης είναι η αλήθεια πως βοηθούν στο ξεφορμάρισμα των σοκολατακίων μετά την κατάψυξη. Δεν χρειάζεται ειδική θήκη για σοκολατάκια. Οι φόρμες σιλικόνης για παγάκια που χρησιμοποίησα και εγώ κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους!!

    Φιλούρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ τόσο μαζί σου για την απλότητα των υλικών που μπορούν να πετύχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!!!! Τέλεια τα σοκολατάκια σου τα ζήλεψα.Φανταστική ιδέα, φανταστική παρουσίαση!! Μπράβο!
    Γλυκιά μου δεν θυμάμαι αν σε ευχαρίστησα...και απλά το κάνω τώρα! Σε ευχαριστώ για όλη τη θετική ενέργεια και την ενίσχυση, σε ευχαριστώ για τις ευχές στο μικρό μου.....Για όλα!! Να είσαι καλά κοριτσάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου κατ΄ αρχίνα να είσαι καλά κι εσύ και η θεσπέσια οικογένειά σου! Εγώ αυτό έχω να πω και να μην με ευχαριστείς καθόλου.

      Αλλά αφού με ευχαριστείς εσύ, θα σε ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου, όχι επειδή ειμαι υποχρεωμένη, αλλά επειδή τα λόγια σου ξέρω ότι είναι ειληκρινέστατα.

      Την παρουσίαση είπα να την κάνω παιχνιδιάρικη και παιδική. Ξέρεις, συνειρμικά μου ήρθαν στο μυαλό πολλά.... σοκολατάκια bounty, κάτι γρήγορο, παιδική ανάμνηση, τυποποιημένη αμαρτία, παιχνίδια, lego, παιδιά κλπ...

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία η ιδέα σου αλλά και η παρουσίαση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρέχουν τα σάλια μου...Λατρεύω το bounty !! Μου έχει χαρίσει στιγμές απόλαυσης και πολλά κιλάκια...Αν και διαιτεύω προς το παρόν, θα τα τιμήσω (προσεκτικά όμως) στο μέλλον!! Φαίνονται υπέροχα Χρυσαυγή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Ελπίδα μου.
      Να τα τιμήσεις με προσοχή τα σοκολατάκια μου, γιατί δεν θέλω ποτέ να γίνω η αιτία και για άλλα περιττά κιλάκια!!!

      Φιλάκια !

      Διαγραφή
  8. Αναζητωντας καθημερινα την παρουσια σου με τις παντα ενδιαφερουσες αναρτησεις,τις σχεδον επαγγελματικου υφους φωτογραφιες αλλα κυριως για τα υπεροχα συνοδευτικα κειμενα σου,σκονταψα στο μικρο,σκανταλιαρικο γλυκακι..Αυτο που στεκει περιεργα στο τουβλακι ισορροπωντας την κομψοτητα του αλλα και την νοστιμια του!Αυτο που δαγκωνοντας το,δεν προλαβαινεις να νιωσεις ικανοποιητικα τη διαρκεια, γιατι η γλυκα του ρεει βιαστικα στον ουρανισκο καταλαμβανοντας κυριαρχη θεση σ'ολο το σωμα,την καρδια και τον νου.Δυνατες,σπινθηροβολες,ατελειωτες,αισθησιακες εκρηξεις γευσης απο ενα τοσοδουλι,ταπεινο γλυπτο της ζαχαροπλαστικης που μερευουν τα ατιθασσα βασανακια και χαιδευουν τη βαρυθυμια μας.Καλο βραδυ.Φιλια πολλα,πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή, πές μου αν στ΄ αλήθεια γράφεις ποιήματα...
      Μόνο αυτό μπορώ να σκεφθώ με την τόσο γλαφυρή περιγραφή που κάνεις...

      Καλό σου βράδυ και ανταποδίδω φυσικά τα πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Μάλιστα βάλαμε σε "υψηλό" βάθρο Lego (λόγω Ολυμπιακών Αγώνων) τούτο το σοκολατάκι και βγήκαμε "τσάρκα" για να πάθουν μια "λιγούρα" τα πλήθη!!!

    Άξια!!!
    Με 3 μόνον υλικά κατάφερες Χρυσαυγή μου, να μας κάνεις να θέλουμε να δαγκώσουμε την οθόνη μας νυχτιάτικα!!!

    Οι πατάτες σοφιγάδες όπως τις έλεγε εμένα η γιαγιά μου, αν έχουν καλό μπαχαρικό και φρέσκια ντομάτα είναι πρώτο πιάτο, κοκονίτσα μου :-))
    Καλά κάνει η Ερμιόνη μας και σε "μαλώνει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει λοιπόν Πηνελόπη.
      Μάλωσέ με κι εσύ. Θα τ΄ αντέξω...
      Βαλθήκατε όλες να με ξεκάνετε που είπα "μπλιαξ" τις πατατούλες γιαχνί.

      Εντάξει λοιπόν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος σας και θα το υποστώ και αυτό το μαρτήριο!!!

      χαχαχαααααααααααααααααααααααααααα

      Ένα μόνο έχω να πω:

      Μη βαράτε τον πιανίσταααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Παίζεις και πιάνο;
      Μα τι ταλαντούχα κόρη, από σπίτι είσαι εσύ κυρά μου :-)))

      Διαγραφή
  10. Aααα, σπιτικό bounty! Και μ'αρέεεεσει! Θα το κάνω σίγουρα!
    Η φωτογράφιση πολύ εμπνευσμένη σήμερα! Like, like, like!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ μαζί σου Χρυσαυγή μου, γιατί όταν έχεις πληθώρας υλικών και μάλιστα ακριβών είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια λιχουδιά ενώ με απλά και λίγα υλικά χρειάζεται περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα ...κι εσύ τα διαθέτεις κατά κόρον και τα δύο... Ζωγράφισες κι όχι τίποτε άλλο... λατρεύω τη γεύση αυτή...να πάρω ένα;;;;;; Όσο για τις πατάτες, εγώ δεν θα σε μαλώσω γιατί κι εμένα πρόσφατα άρχισαν να μου αρέσουν κι αυτό με μπαχαρικά ή μάλλον εξ αιτίας των μπαχαρικών που προσθέτω... Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου συμφωνούμε σε όλα.
      Όσο για το μάλωμα, ευτυχώς από σένα το γλιτώνω!! χαχα

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Αυτα τα σοκολατακια πρεπει να τα φτιαξω για τον Δημητρη... θα ξετρελλαθει!
    Κι εγω λατρευω τις ... μαγγικες συνταγες, και ειναι απιστευτο τι νοστιμιες μπορουν να βγουν απο το σωστο παντρεμα λιγων και απλων υλικων...
    Καλημερουδια Χρυσαυγη μου
    α, παιρνω και ενα σοκολατακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου να τα φτιάξεις. Θα πετύχουν σου λέω και θα τα απολαύσετε...

      Σε φιλώ και σε κερνώ!

      Διαγραφή
  13. Τα σοκολατάκια εξαντλήθηκαν στην αναμονή αλλά και στη ζήτηση!
    Την επόμενη φορά κάνεις διπλή δόση και με παίρνεις τηλέφωνο...Δεν αντέχω άλλο να τα βλέπω legoστολισμένα και όχι στον ουρανίσκο μου. Κρύα, προκλητικά, απίθανα σοκολατάκια!

    Σου στέλνω και φιλί, να σε καλοπιάσω για 2-3, βρε παιδί. Έχουμε και εμείς ψυχή!:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου κι εσείς έχετε ψυχή αλλά αργήσατε καρντιά μου...
      Τι να κάνω η έρμη? Πως να τα προστατέψω απ΄ το φιλοθεάμον κοινό για να σου εξασφαλίσω έστω ένα?

      Στην επόμενη δόση προηγείσαι!!!

      Φιλιά πολλά κι από μένα φυσικά!

      Διαγραφή
  14. Αν τα φτιάξω αυτά θα τα φάω κατευθείαν, δεν θα προλάβουν να μπουν στο ψυγείο!!! Πολύ ωραία συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι έγινε και με μας. Δεν πρόλαβαν να δουν το φως του ήλιου... τα εξαφανίσαμε!

      Διαγραφή
  15. γεια σου χρυσανθή πολύ ωραία η ιδέα σου με τα λέγκο. θα το σκεφτώ και γώ για τον μικρό στα γενέθλια του. σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα έχουν τα lego και είναι και unisex. Και για αγόρια και για κορίτσια.

      Διαγραφή
  16. Αχ και ήθελα κάτι σοκολατένιο τώρα.. Τι να φάω..
    Αμα έχει μείνει κανένα ειδοποία να έρθω..:)

    Τέλεια είναι Χρυσαυγή μου. Ειλικρινά με τρια υλικά βγήκε ένα απίστευτο κέρασμα. Τι άλλο να πω..Μόνο ότι θα τα δοκιμάσω όπως και δήποτε..χιχι.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Μάριον δεν περίσεψε ούτε ένα ρίνισμα ινδοκάρυδου...

      Πάντως δεν είναι δύσκολα απ΄ ότι είδες και εσύ. Φτιάξ΄τα και απολαύστε τα όλα δικά σας!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  17. ola kala, alla lipi mia simandiki pliroforia apo tin ektelesi re filenada: Ta Lego ta tripame prin i meta to liosimo tis sokolatas? Ke me ti diametrima tripanaki????? Hi Hi Hi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου γνωστή - άγνωστη Εύα!!

      Τα lego τα τρυπάμε με τρυπάνι 1,5 χιλιοστού, τα βουτάμε στη σοκολάτα και μόλις σταθεροποιηθεί, τα κρεμάμε κατευθείαν στο αυτί!!!

      Είναι σαφής τώρα η διαδικασία??? :-)

      Διαγραφή
  18. Χρυσαυγή λατρεύω τον συνδυασμό σοκολάτας και καρύδας. Πολύ εύκολη συνταγή μόνο με τρία υλικά τα φτιάξω οπωσδήποτε. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα χάσεις Έλενά μου! Είναι πραγματικά νόστιμα τα σοκολατάκια αυτά και δεν το λέω μόνον εγώ. Όλοι όσοι τα δοκίμασαν!!

      Φιλιά και από μένα!

      Διαγραφή
  19. Έτσι που το είδα, Χρυσαυγή μου, πάνω στο γαλάζιο τουβλάκι έπεθα ένα κάτι!
    Το πόσο λατρεύω την καρύδα δεν λέγεται! Ίσως με το περιτύλιγμα της σοκολάτας ξεγαλάσω τους λοιπούς που δεν θέλουν άσπρα γλυκά! Πόσο να φάω μόνη μου που δεν πρέπει; Αχ, έχω ένα πρόβλημα!!!
    Καλό μήνα, γλυκό και αρωματισμένο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πώς μου ξέφυφε... λατρεύω την καρύδα σε όλες τις μορφές!!
    Ερώτηση: όταν φτιάξουμε τις μπάρες μπορούμε να τις βλαλουμε στην κατάψυξη για να σφίξουν αντί για το ψυγείο?
    Θα το φτιάξω σίγουρα μέσα στη βδομάδα. Περίμενε φωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραια!!! Χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη τοσο πολυ! Φτιαξ τα και δεν θα χασεις.. Ακουσε με!!!!!
      Οσο για την καταψυξη, ναι μπορεις να τα βαλεις να σφιξουν για κανα μισαωρο εκει αντι για την ψυξη του ψυγειου σου.

      Διαγραφή
  21. Λατρεύω τα Bounty! Μου θυμίζουν την περίοδο που διάβαζα για τις Πανελλήνιες και στα διαλείμματα στο φροντιστήριο τα ξετινάζαμε όλη η κοριτσοπαρέα στο διπλανό περίπτερο! Για κάποιον ανεξήγητο λόγο τα Bounty τα θεωρούσα ως τα λιγότερο επιβαρυντικά από τα υπόλοιπα σοκολατοειδή, ίσως λόγω της καρύδας! Τη συγκεκριμένη εκδοχή με ζαχαρούχο δεν την έχω δοκιμάσει (ακόμη). Πριν μερικά χρόνια έκανα τη συνταγή της Αθηνάς Πάνου, που αντί για ζαχαρούχο χρησιμοποίησε βανίλια υποβρύχιο και έτσι η συνταγή γίνεται νηστίσιμη/vegan. Δεν έχω λόγια για το concept της φωτογράφισης. Με γύρισες στα παιδικά μου χρόνια με τα Lego και τα Playmobil! Τέλος
    για το ότι διατηρούνται πολλές πολλές μέρες δεν αντιλέγω, αλλά δεν το έχω τεστάρει, γιατί εξαφανίζονται το πολύ σε 2-3 μέρες! :)
    Maria Ifadopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ μου αρέσει η φωτογράφιση με τα Playmobil!!! Τέλεια σου βγήκαν και τα γλυκάκια, χαίρομαι που σας άρεσαν! Η πρωτοτελευταία φωτογραφία όλα τα λεφτά λέμε.... (τα "βρωμικα" πηρούνια και μπολ δεν είναι το καλύτερο μετά από μια τέτοια συνταγή?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10