27 Αυγούστου 2010

Αφράτη μους με σοκολάτα γάλακτος

       
Στο κατώφλι του Σεπτέμβρη...
        Ο Σεπτέμβριος και ο Ιανουάριος για μένα σηματοδοτούσαν ανέκαθεν μια καινούρια αρχή.

 

        Ο μεν Ιανουάριος γιατί είναι η αρχή κάθε νέας χρονιάς. Αφήνουμε πίσω τα παλιά, τα πράγματα που μας στεναχώρησαν, ακόμα και τα επιπλέον κιλά που πήραμε κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και θέτουμε νέους στόχους για την χρονιά που έρχεται.

       Ο δε Σεπτέμβριος, είναι ένας μήνας που και αυτός κατά κάποιο τρόπο δηλώνει μια καινούρια αρχή. Την αρχή μιας ανηφόρας. Ως μαθήτρια σκεφτόμουν κάθε Σεπτέμβριο ότι τη φετινή σεζόν έπρεπε να προσπαθήσω περισσότερο, ως ενήλικη εργαζόμενη έβλεπα το Σεπτέμβριο σαν μήνα έναρξης μιας μακράς περιόδου εργασίας μέχρι να ξαναφτάσει το πολυπόθητο καλοκαίρι με τις διακοπές!

       Το μήνα αυτό τέλος τον έχω συνδέσει με το χειμώνα γιατί παρόλο που έχει ενταχθεί στη χώρα μας στο καλοκαίρι, λόγω καιρικών συνθηκών, εμείς κάνουμε τις προετοιμασίες για το χειμώνα! Αγοράζουμε ξύλα για το τζάκι, σκεφτόμαστε τα πρώτα κρύα κάνουμε σχέδια για την νέα σχολική χρονιά των παιδιών και…. τρώμε σοκολάτα!!!

        Η σοκολάτα όπως και να το κάνεις μου θυμίζει περισσότερο το χειμώνα. Τέσσερις λοιπόν μέρες πριν το φθινόπωρο φτιάχνω μια υπέροχη και αφράτη μους με σοκολάτα γάλακτος! Enjoy!

       Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Σοκολάτα», του Στέλιου Παρλιάρου και είναι πανεύκολη!




ΑΦΡΑΤΗ ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Υλικά για 6 μερίδες:

1) 6 κρόκοι αυγών
2) 6 ασπράδια αυγών
3) 80 γραμμάρια ζάχαρη
4) 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
5) 350 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη σε μπεν μαρί
6) Λίγη κουβερτούρα (όχι γάλακτος) τριμμένη για την διακόσμηση.



Εκτέλεση:

         Βάζουμε σ΄ ένα μεταλλικό μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί (πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει) και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα έως ότου ασπρίσει και φουσκώσει.

          Προσθέτουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα, της οποίας η θερμοκρασία πρέπει να είναι 35ο C (να μην είναι ούτε κρύα ούτε ζεστή στο δάχτυλό μας), ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος.

           Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά και γεμίζουμε μικρά μπολ. Αφήνουμε την μους στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρουμε. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε πάνω από κάθε μπολάκι τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!



5 σχόλια:

  1. Στο κατώφλι του Σεπτέμβρη τα έκανες όλα πιο γλυκά με τη μους σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα έχουμε ένα γλυκό Σεπτέμβρη σαν τη μους που μας κερνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστή η μους που έφτιαξες! Που είσαι; Έμεινε τίποτα; προλαβαίνω;-)
    Καλό χειμώνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια, ξέρω ότι βιάστηκα να φέρω το φθινόπωρο, αλλά η μους θα σας αποζημειώσει! Να σημειώσω ότι μπορεί να μπει και ανάμεσα σε παντεσπάνια και να φτιάξουμε μια ωραία τούρτα!!! Καλή επιτυχία και big mama... δυστυχώς δεν έμεινε τίποτα. Φρόντισε η κόρη μου να την φάει όλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ...!!! τελειο!
    Η σοκολατα ειναι η αδυναμια μου!!
    φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10