10 Φεβρουαρίου 2023

Σοκολατένιο κέικ με εσπρέσσο και γλάσο από τυρί κρέμα

 



Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι, ερωτευμένοι και μη, τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν την προσπερνάμε. Δεν περνά απαρατήρητη. Είτε ένας συνάδελφος στη δουλειά θα μας κάνει αστειάκι, είτε ένα φιλαράκι θα μας δώσει σοκολάτα, είτε θα πω εγώ στην Τσόφλι μου πόσο πολύ την αγαπώ, είτε οι βαθιά ερωτευμένοι θα κάνουν μια παραπάνω κίνηση αγάπης!




Είναι μικρή η ζωή για να είμαστε αφοριστικοί και απόλυτοι. Εν πάση περιπτώσει, είναι μια καλή ευκαιρία για φαγητό. Δες το έτσι εσύ ο κυνικός. Εγώ πάντως ψάχνω πάντα μια τέτοια ευκαρία!




Θα σου δώσω ένα πανεύκολο και ξεκούραστο κέικ να φτιάξεις την ερχόμενη Τρίτη ή για όποτε! Ένα κέικ σοκολατένιο, με νότες καφέ και γλάσο τυριού. Το έφτιαξα εύκολα χωρίς μίξερ αν και για το γλάσο θα χρειαστείς. Πλούσιο, απολαυστικό και πεντανόστιμο, στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά σου!




Στη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η φυτική κρέμα σαντιγί Morfat Creamy, για λογαριασμό της οποίας δημιουργήθηκε και η συνταγή.




ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Υλικά για το κέικ:

1)     200 ml καυτό εσπρέσσο

2)     95 γρ σκόνη κακάο

3)     200 γρ Morfat Creamy

4)     125 ml ελαιόλαδο

5)     2 αυγά

6)     1 κγ βανίλια

7)     310 γρ αλεύρι γοχ

8)     300 γρ ζάχαρη

9)     2 κγ baking powder

10)  1 κγ μαγειρική σοδα

11)  1/3 κγ αλάτι

Υλικά για το γλάσο:

1)     200 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2)     150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3)     270 γρ ζάχαρη άχνη

4)     50 γρ Morfat Creamy

5)     1 κγ σκόνη στιγμιαίου καφέ




Μέθοδος:

Σε μπολ ανακατεύω το κακάο με τον καυτό καφέ. Αφήνω να κρυώσει. Σε άλλο μπολ ανακατεύω τα αυγά, με τη Morfat Creamy και το λάδι. Προσθέτω το μίγμα του καφέ με κακάο. Ανακατεύω και προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τη ζύμη του κέικ μέσα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα που την έχω πασπαλίσει με κακάο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αφήνω το κέικ να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ πριν το ξεφορμάρω!

Φτιάχνω το γλάσο:

Χτυπάω στο μίξερ το τυρί κρέμα να γίνει λείο και προσθέτω το βούτυρο. Χτυπάω πάλι και προσθέτω την άχνη, τον καφέ και τη Morfat Creamy. Χτυπάω να γίνει λείο και το απλώνω πάνω στο κέικ.

Καλή επιτυχία!!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10