3 Ιουλίου 2010

Πίτσα Κλασσική

         


         Να σας αποχαιρετήσω για το Σαββατοκύριακο με μια λιχουδιά! Ένα φαγητό κόλαση! Κόλαση από την πλούσια γεύση του, κόλαση από την ηδονή που αισθάνεσαι όταν το απολαμβάνεις..... κόλαση και από θερμίδες! Δε βαριέσαι? Για δυό κομμάτια πίτσα μπορώ να αμαρτήσω! Ξεχνάω και δίαιτες, ξεχνάω και ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο ανταγωνισμός του μπικίνι είναι μεγάλος!

          Αχ!!! Πίτσα, πίτσα, πίτσα! Πίτσα όμως μόνο σπιτική! 

         Το φαγητό αυτό μπορεί να είναι συνυφασμένο με την γρήγορη απόλαυση, αφού με ένα τηλέφωνο το έχουμε στο σπίτι μας, αλλά πιστεύω ότι έχει άλλη χάρη και γεύση αν το φτιάξουμε μόνοι μας!  Και η καλύτερη πίτσα να ξέρετε.... φτιάχνεται και τρώγεται μόνο με φίλους!!



ΠΙΤΣΑ

Υλικά για τη ζύμη (για 1 μεγάλο ταψί φούρνου): 
1) 1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
2) 2 φακελάκια ξερή μαγιά
3) 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4) μία πρέζα αλάτι
5) αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Υλικά για τη σάλτσα: 
1) Μισή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
2) 1 φλιτζάνι συμπικνωμένο τοματοχυμό
3) μισό κουταλάκι γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
4) 2 κουταλιές σούπας λάδι
5) λίγο αλάτι
6) μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
7) 1 κύβο βοδινού ή κότας


Υλικά επίστρωσης: 
1) τυρί γκούντα, έμενταλ, μοτσαρέλα, ένταμ ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
2) μανιτάρια (φρέσκα κατά προτίμηση σε φετάκια)
3) πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν 
4) λουκάνικα σε ροδελίτσες 
5) μπέικον
6) ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ή φέτες πάριζα
7) φέτες φρέσκιας τομάτας και ρίγανη από πάνω τους


Εκτέλεση:
         Φτιάχνουμε το ζυμάρι βάζοντας σε μπολ το αλεύρι ανακατεμένο με την μαγιά και το αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το γάλα το οποίο να είναι οπωσδήποτε χλιαρό (όχι όμως καυτό γιατί η μαγιά θα καεί και δεν θα φουσκώσει το ζυμάρι μας). Τέλος ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη, την οποία θα αφήσουμε σκεπασμένη στο μπολ (σε ζεστό σημείο του σπιτιού) για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

         Κατά τη διάρκεια που φουσκώνει το ζυμάρι φτιάχνουμε την σάλτσα ρίχνοντας όλα τα υλικά της σε κατσαρολάκι και βράζοντάς τα για 5 μόνο λεπτά!

         Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο.

         Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο λαδώνουμε το τετράγωνο ταψί του φούρνου, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και την απλώνουμε επάνω του. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μόνο του το ζυμάρι. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, απλώνουμε πάνω του την σάλτσα και τα υλικά της πίτσας που έχουμε επιλέξει. Ψήνουμε την πίτσα για 20 λεπτά περίπου και είναι έτοιμη!!

Καλή απόλαυση!







3 σχόλια:

  1. Συστηνω ανεπιφυλακτα την pizza της Χρυσαυγης!!! Την εχω φαει κ ειναι απολαυστικοτατη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει αυτή η πίτσα!! Πεντανόστιμη και πανεύκολη!! Την έχω φτιάξει πολλές φορές και πάντα κερδίζω τις εντυπωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μας καταστρεφεις βραδιατικα!Φαινεται τοσο υπεροχη η πιτσα που θέλω να χωθω στην οθ'ονη του υπολογιστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10