16 Ιουλίου 2010

Μανιτάρια Portobello Πίτσα




Η Ελληνική οικογένεια πάει θάλασσα!!       

      Σας αφήνω για κανά 2-3 μέρες και πάω στη γενέτειρά μου για μπανάκια. Σκεφτόμενη τι θα αντιμετωπίσω εκεί και με καραμπόλες πήγε το μυαλό μου στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των περισσοτέρων ελληνίδων μανάδων. 


       Τι κάνει τις ελληνίδες μαμάδες να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες Ευρωπαίες, για να μην το απλώσω σε παγκόσμιο επίπεδο? Νομίζω η υπερβολή που τις διακατέχει σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους! Ένα κομμάτι από αυτή την υπερβολή μεταφέρεται και στη σχέση με το φαγητό και τα παιδιά τους. Παγκόσμια πρώτη κατέχουν οι ελληνίδες στο θέμα «τάισμα» οπουδήποτε, οποτεδήποτε και κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες!


      Ποιος δεν έχει δει το καλοκαίρι οικογένειες να έρχονται στη θάλασσα με σακούλες γεμάτες ταπεράκια και τυρόπιτες από το γειτονικό φούρνο? Σκάνε μύτη στις 9:00 το πρωί, απλώνουν πετσέτες, καθίσματα, ομπρέλες ενώ τα παιδιά έχουν ήδη πέσει στο νερό. Μέχρι οι γονείς να στήσουν την κατάσταση, τα ευτραφή παιδιά πλατσουρίζουν νωχελικά και ιπποπόταμίσια στη θάλασσα. Ώρα 9:15 και έχοντας τα πάντα έτοιμα ακούγεται η πρώτη φωνή: «Γιωργάκη, Μαρία ελάτε να φάτε το λουκουμά σας»! Σπεύδουν λοιπόν τα μικρά και αρχίζει ένας μαραθώνιος ταΐσματος. Πρώτα ο λουκουμάς, μετά το αυγό, μετά το φρούτο και το πατατάκι στην καβάτζα….! Το πως θα κάνουν από κει και πέρα μπάνιο τα παιδιά με το στομάχι τούμπανο είναι ένα άλλο θέμα. Απλό! Η μέρα τους στη θάλασσα τελειώνει εκεί! Τώρα ανάπαυση κάτω από την ομπρέλα!


        Αναφέρομαι σε αληθινό περιστατικό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω βρεθεί μάρτυρας μπροστά σε παρόμοια κατάσταση! Έχω δει να ταίζουν τα πάντα στη θάλασσα, μέχρι και σούπα!! Την τελευταία φορά είδα στη Νέα Μάκρη ταπεράκι με αυγά μάτια και λουκάνικα και μετά καπάκι μπανάνα και λουκουμά. Και αυτό μόνο μισή ώρα μετά την έλευση της οικογένειας στη θάλασσα! Τα συμπεράσματα δικά σας.

        Με αυτά τα λίγα σας αφήνω αφού πρώτα σας δώσω μια υπέροχη χορτοφαγική συνταγή για μανιτάρια. 

Πριν το ψήσιμο



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO PIZZA

Υλικά:

1) 2 μικρές ζουμερές ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κομματάκια
2) ½ κούπας τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα ή μαλακό κασέρι σε κύβους
3) 6 κουταλιές ελαιόλαδο
4) ½ κουταλάκι ρίγανη
5) Αλάτι
6) Πιπέρι
7) 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
8) Χυμό 1 λεμονιού
9) 6 κουταλιές έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή ναπολιτάνα από βάζο





Διαδικασία:


       Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε στη συνέχεια αλατοπίπερο. Κόβουμε και αφαιρούμε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβουμε και αυτά στο μπολ.



       Αλείφουμε τα μανιτάρια με χυμό λεμονιού και κατόπιν τα αραδιάζουμε σε καλά λαδωμένο πυρέξ. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και τα καλύπτουμε με μία κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας στο καθένα.


       Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά . Κρύα ή ζεστά είναι το ίδιο νόστιμα!!



      Καλή επιτυχία!!


1 σχόλιο:

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10