17 Μαρτίου 2014

Πιτσάκια ρολά





Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα γιατί θα σας δείξω την πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή γρήγορης πίτσας που έχω φάει. Πιτσάκια μπουκιάς. Μια συνταγή που θα εξαφανιστεί πρώτη σε ένα πάρτι. Ένα finger food που θα κάνει θραύση σε ένα tv dinner. Γιατί η πίτσα είναι η πρώτη επιλογή όλων μας νομίζω...







ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΡΟΛΑ

Υλικά: 

     1)      1 φύλλο ΦΡΕΣΚΙΑΣ σφολιάτας
     2)      ¼ πιπεριά πράσινη πολύ ψιλοκομμένη
     3)      80 γραμμάρια γαλοπούλα ψιλοκομμένη
     4)      80 γραμμάρια τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας τριμμένο
     5)      1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
     6)      2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
     7)      Μια τσιμπιά ρίγανη
     8)      1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 




Μέθοδος: 

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ως εξής: 

Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ την κέτσαπ, τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη τη σάλτσα. 

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, το τυρί και την πιπεριά. Αφήνουμε και αυτό το μπολ στην άκρη. 

 

Παίρνουμε την ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ, και την απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας αφήνοντας από κάτω της το χαρτί που ήταν τυλιγμένη. Ανοίγουμε την σφολιάτα και με τη βοήθεια ενός πλάστη την απλώνουμε λίγο παραπάνω στις άκρες έτσι ώστε να τεντωθεί καλύτερα. 

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της, την σάλτσα. Πασπαλίζουμε από πάνω το μίγμα τυριού – γαλοπούλας – πιπεριάς και ρολάρουμε το φύλλο από την μακρόστενη πλευρά όσο ποιο σφιχτά μπορούμε, βοηθώντας το με το χαρτί που βρίσκεται κάτω από τη σφολιάτα. 



Μόλις είναι έτοιμο το ρολό, το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να μισοπαγώσει. Κατόπιν το βγάζουμε και το κόβουμε σε 15 περίπου ρολάκια των δύο εκατοστών περίπου έκαστο. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να ξαναβάλουμε τα ρολάκια στην κατάψυξη και να τα παγώσουμε. Έτσι θα έχουμε πιτσάκια ότι ώρα θέλουμε, τα οποία μπορούμε να τα ψήσουμε κατευθείαν παγωμένα όπως αυτά για παράδειγμα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. 

Αν ωστόσο θέλουμε να τα ψήσουμε κατευθείαν, τα τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.  Τρώγονται κατά προτίμηση ζεστά.


Καλή επιτυχία!!!



Σημείωση:
Η σφολιάτα πρέπει να είναι φρέσκια γιατί αν είναι κατεψυγμένη δεν πρέπει να αποψυχθεί και μετά να ξαναμπεί στην κατάψυξη να μισοπαγώσει. Στην κατάψυξη, βάζουμε το ρολό για 30 λεπτά, γιατί με αυτό τον τρόπο κόβεται πολύ καλύτερα σε κομμάτια και δεν διαλύεται.

* Την εθιστική αυτή ιδέα την πήρα από ΕΔΩ.




36 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πράγματι υπέροχα τα πιτσάκια! Την έχω βάλει στο "μάτι" από την πρώτη φορά που την είδα στην Πέπη. Τώρα με ξεσήκωσες κι εσύ. Θα δοκιμαστεί σύντομα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτούλα να την δοκιμάσεις!!!!!!!!!!!!
      Εθίζεσαι.
      Είναι καταπληκτική συνταγή. Εύκολη και πολύυυυυ νόστιμη.
      Την έφτιαξα πολλές φορές από τη μέρα που την είδαμε και οι δύο στην Πέπη...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Τι μας κάνεις τώρα;;;;;;;;Αυτά δεν τα βάζουν σε περίοδο νηστείας......Τι φοβερή ιδέα!!!!Και η εναλλακτική των κατεψυγμένων σούπερ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κατεψυγμένα σε σώζουν! Τα φτιάχνεις ένα μήνα πριν το πάρτι σου και ξενοιάζεις!!!!!!!!!!
      Μόνο φτιάξει τριπλή δόση!!!!!!!!!!

      Όσο για τη νηστεία.... αφαίρεσε την γαλοπούλα και απόλαυσέ τα χωρίς τύψεις.
      Χορτοφαγικά και νηστήσιμα! Όλα γίνονται!!! χα!

      Φιλιά Γεωργία και ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. καλημέρα Χρυσαυγή μου!!! Κι εγώ το κάνω αυτό!! Συνταγή της πεθεράς..χεχεχε.. Μόνο που δεν βάζω λάδι και πελτέ.. Βγαίνουν μέχρι και 40 κομμάτια και είναι οτι πρεπει για πάρτι.. Ασε που τρώγονται και κρύα!!! Τέλεια!! Και οι φωτογραφίες σου απίστευτα λιγουρευτικές!!!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις προχωρημένη πεθερά!
      Σίγουρα τρώγονται όπως και να είναι, κρύα ή ζεστά!!!!
      Απο ένα φύλλο σφολιάτας σου βγαίνουν 40 κομμάτια???? Πως το καταφέρνεις?
      Μήπως εννοείς από ολόκληρη τη συσκευασία (όλο το κουτί δηλαδή) που περιέχει δύο φύλλα σφολιάτας? Εδώ εγώ, έχω δώσει αναλογίες για ένα φύλλο.
      Σε ευχαριστω πολύ για τα όμορφα λογάκια σου πάντα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. ναι ναι!!! και τα δυο φυλλα βάζω εγώ!!! Ε μα ναι!!! Ποιος θα τα πρωτοφάει με ένα φύλλο μόνο!! χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχα
      Ε...μα, πως τολμησα να σκεφτω το αντιθετο;;; χαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Φοβερή ιδέα, μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μαμάδες θα λατρέψουν να τα φτιάχνουν και τα μικρά να τα τρώνε!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Λατρεμένη πίτσα όπως και αν την φτιάξουμε!!!
    Τέλεια τα ρολάκια σου Χρυσαυγή μου!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λες τίποτα Ελπίδα εσύ για πίτσες.
      Ξέρω την αδυναμία σου.
      Φτιάξε και αυτή την εύκολη εκδοχή και θα την αγαπήσεις...!!!!!
      Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα! Πράγματι εθιστικά τα πιτσάκια σου Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία.
      Εφαγα πολλές σφολιάτες από τη μέρα που έκανε την ανάρτηση η Πέπη!!!!
      Όταν μίλησα για εθισμό, δεν το είπα τυχαία.

      Διαγραφή
  7. Τόσο η "αρχική πηγή" της συνταγής...όσο και εσύ...ως "αγωγός μεταφοράς" της, με κάνετε να λιγουρεύομαι τέτοια ώρα!
    Και ο φούρνος ψήνει μπακαλιάρους... Ναι, εκείνους της προηγούμενης ανάρτησης.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε προλαβαίνω Πηνελόπη, δεν σε προλαβαίνω.
      Με ακολουθείς κατά πόδας.
      Το πιτσάκι αξίζει και με το παραπάνω σου λέω.
      Για νυχτερινές λιγούρες, σχολικά σνακ, παιδικά πάρτι κοκ.

      Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Εθιστική δεν λες τίποτα!! Με αυτή την σφολιάτα μπορείς να κάνεις παπάδες τελικά! Φτιάχνεις μια εξαιρετική πίτσα χαλαρά και ξεκούραστα με υλικά που αγαπάς! Χρυσαυγή μου είναι υπέροχη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι!
      Χαλαρά και δεν υπολείπεται καθόλου σε γεύση.
      Ευπαρουσίαστα και δεν έχεις να κόβεις και να σερβίρεις. Είναι όλα σε μέγεθος μπουκιάς.

      Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Βλέπω παραλλαγές της συνταγής να κυκλοφορούν παντού, με ζύμη πίτσας, με φύλλο ή σφολιάτα η γέμιση θυμίζει σίγουρα αυτήν της πίτσας και τα ορεκτικά αυτά είναι γευστικά και πανεύκολα!
    Πρέπει να τα φτιάξω σύντομα κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το καθηστερείς καθόλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Εγώ τώρα τι να πω; Οτι μου τρέχουν τα σάλια μόνο από την φωτογραφία ;Δεν χορταίνω να την βλέπω πόσο μάλλον αν την φτιάξω και την δοκιμάσω!Φαίνεται πεντανόστιμη,πολύ ωραία ιδέα και για γιορτή πρωτότυπο σχέδιο και η ζύμη σφολιάτας κάτι το διαφορετικό !!Μπράβο!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήρθα αργά;;;; Έμεινε κανένα;;;; Όχιιιι;;;; Καλά να πάθω να μάθω να μην αργώ!!!!!!!!!!!!! Τί νοστιμιά είναι αυτή που ετοίμασες Χρυσαυγή μου;;; Μπήκα μέσα στις φωτογραφίες σου αλλά δεν φτάνω ένα κομματάκι!!! Λαχταριστό!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλή εβδομαδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτέλους ήρθα!!!
    Ώρα να απολαύσω πιτσάκια!!!
    Μα είναι ακαταμάχητα!!!! Οι φωτογραφίες σου ΑΠΑΙΧΤΕΣ!!!!!
    Μπράβο σου, μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη πρόταση!
    Φτιάχνω παρόμοια ρολάκια στα πάρτι μας και είναι από τα πρώτα που φεύγουν!
    Μου αρέσει που σου έγιναν τόσο καλοσχηματισμένα, μπράβο σου!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εύκολο και νόστιμο.
    Με αυτό τον τρόπο φτιάχνω τυροπιτάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να'τα πάλι τα λαχταριστά!!!! Κι εγώ τα φτιάχνω συνέχεια (η γουρούνα...)!!!!
    Δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες σου Χρυσαυγή, κάθε φορά και καλύτερες!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πωπω τέλεια φαίνονται!!! και γω ακριβώς έτσι τα κάνω απλά προσθέτω καλαμπόκι και μανιτάρια.Καλή σου όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το πιστεύεις πως δεν τα έχω φτιάξει ποτές;;; Και είναι τοσο εύκολα και σίγουρα γευστικά τα ατιμούλικα!!!
    Η ιδέα με την κατάψυξη σούπερ και πολύ πρακτική λύση!!!
    Σ'ευχαριστουμε Χρυσαυγουλ μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχω κάνει παρόμοια αλλά αυτά δείχνουν ακόμα πιο ωραία και πιτσάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από τα πιο αγαπημένα finger food!!!!! Δεν σταματάς αν δεν τελειώσει και το τελευταίο!!!!
    Καλό βράδυ να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι όντως εθιστικά και δεν σταματάς ποτέ σε ένα!!!!!!!!!!! Εγώ τα φτιάχνω και με σπιτική ζύμη πίτσας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα φτιαχνω κ εγω κ όντως με βγάζουν ασπροπρόσωπη. Βρήκα εξαιρετικη την ιδέα σου να να φτιάξω εκ των προτέρων και να τα βάλω στην κατάψυξη κ θα το κανω άμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν νομίζω να προλαβαίνουν να κρυώσουν Χρυσαυγή μου αυτά τα πιτσάκια.
    Σκέτος πειρασμός.
    Ωραία ιδέα της κατάψυξης για να σφίξουν και να κοπούν ωραία

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ιδανικά για πάρτι, πολύ νοστιμα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι μου θυμισες!
    Καιρό είχα να κανω μια παρόμοια συνταγή!

    Καλώς σας βρήκα :)

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ ωραία ιδέα. Σκέφτομαι να τα φτιάξω για το πάρτυ μας. Αν φτιάξω τα ρολά από την προήγουμενη και μείνουν στο ψυγείο όλο το βράδυ και τα ψήσω το πρωί, λες να έχω πρόβλημα?

    Σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10