10 Αυγούστου 2015

Τούρτα παγωτό τσιζ κέικ






Όταν είσαι ένα σκαλοπάτι πριν τα εβδομήντα, παππούς ήδη δύο φορές και έχεις μεσάνυχτα από  τεχνολογία, η μόνη σου έννοια λογικά θα πρέπει να είναι το ξεκοκάλισμα της εφημερίδας, κάτι που ξέρεις άλλωστε να το κάνεις πολύ καλά, μιας και το κάνεις σε καθημερινή βάση από τότε σχεδόν που κατάλαβες τον εαυτό σου, και φυσικά να δεις ειδήσεις, ντοκιμαντέρ και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση. 



Τηλεόραση.  Ξέρεις, αυτό το φλατ «κάδρο», που παλιότερα ήταν κουτί και κάποτε δεν υπήρχε κιόλας. Ξέρεις. Για τότε λέω, που πάγωνε η μαμά σου  το καρπούζι στο πηγάδι γιατί ούτε ψυγείο υπήρχε. Θυμάσαι? 


Εν τέλει, άλλη γνώμη είχε ο άνθρωπος που έζησε την εποχή πρίν την τηλεόραση, τον υπολογιστή και τα κινητά. 




Τα (σχεδόν) εβδομήντα είναι μια ωραιότατη ηλικία για να ανοίξει κανείς λογαριασμό στο facebook. Να γίνει φίλος με τους ήδη φίλους του, το παιδί του, τους φίλους του παιδιού του και λίαν συντόμως με τα εγγόνια του, που στοιχηματίζω πως  θα τον μπλοκάρουν (Σσσσς!! Δεν είπα κάτι!). Είναι μια ωραιότατη ηλικία λοιπόν, για να κάνει κανείς τα πρώτα του βήματα στο αχανές ίντερνετ, να παρακολουθεί τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν και να μην χάνει ούτε τελεία από τις πολιτικές εξελίξεις. Να κάνει like, share και follow σε οτι τον ενδιαφέρει βρε αδερφέ. 


Οκ μπαμπά, σοβαρά τώρα. Μήπως με τρολάρεις?  Έλα, λέγε.


Προφανώς και σοβαρολογούσε, γιατί και λογαριασμό του άνοιξα και φίλο τον έκανα και ταχύρρυθμα μαθήματα για κατανόηση και χρήση του αντικειμένου περιμένει! Διψάει για γνώση ο μαθητής. Τι να προβλέψω για το μέλλον? Με το καλό και instagram να πω?


Έλα μπαμπά! Φίλοι!!

Σε κράζω?

Σε θαυμάζω!! 




ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ


Υλικά:


     1)      400 γραμμάρια μπισκότα κανέλας (ή digestive)

     2)      150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

     3)      200 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

     4)      400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο

     5)      400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)

     6)      1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

     7)      1 λάιμ (ξύσμα και χυμό)

     8)      Γλυκό κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα 





Μέθοδος: 


Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα "ζυμώνουμε" με τα χέρια μας, μέσα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο πολύ καλά. 


Στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και διαμέτρου 30 εκατοστών, αντικολλητικό χαρτί. Επάνω εναποθέτουμε το μίγμα του μπισκότου με το βούτυρο και το απλώνουμε πολύ καλά με τα δάχτυλά μας να πάει παντού ελέγχοντας να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία. Αυτή είναι η βάση της τούρτας τσιζ κέικ. 


Βάζουμε στην κατάψυξη τη φόρμα μέχρι να τελειώσουμε την υπόλοιπη διαδικασία.


Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ζαχαρούχο  γάλα, το ξύσμα από το λάιμ μαζί με τον χυμό του και τέλος το  τυρί κρέμα το οποίο έχουμε ήδη αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά και με έντονο ρυθμό για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.  Το αφήνουμε στην άκρη. 




Χτυπάμε την παγωμένη από το ψυγείο κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. 


Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σαντιγί το μίγμα του ζαχαρούχου με τα υπόλοιπα υλικά και αυτή τη φορά ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθεί η σαντιγί με το μίγμα του ζαχαρούχου. Το ανακάτεμα γίνεται απαλά για να μην ξεφουσκώσει η σαντιγί. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, την ρίχνουμε πάνω στη βάση από μπισκότο και βούτυρο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.


Τοποθετούμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Κατά προτίμηση όλο το βράδυ. 


Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε την αφήνουμε για δέκα λεπτά εκτός κατάψυξης να μαλακώσει ελαφρώς. Αφαιρούμε το αποσπώμενο τοίχωμα της φόρμας και την κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι τρίγωνα κομμάτια σαν της τούρτας. 


Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. 


Καλή επιτυχία!! 







17 σχόλια:

  1. Κατ'αρχήν ,να πω τα συγχαρητήρια στον πατέρα σου ,έναν άνθρωπο που δεν μένει εκτός εποχής,αλλά θέλει να συμβαδίσει με αυτά που του φέρνει η κάθε μέρα.Δείχνει άνθρωπο που δεν επαναπαύεται ,μα κοιτάζει μπροστά και προσπαθεί να είναι μέρος του συνόλου και όχι στο περιθώριο.
    Όσο για το γλυκάκι-παγωτό ακόμη μια φορά μας κάνεις και τρέχουν τα σάλια μας.Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Τα 70 ειναι τα νέα 50 ;) Οπότε μια χαρά τον βρισκω τον μπαμπα σου, συντονισμενος στην εποχή του!
    Να τον χαιρεσαι!
    5νοστιμο φαινεται το γλυκό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμμμμμμμμμ... χωρις λόγια!!!! και cheesecake και παγωτο....;;;λιωνω...
    και καλη πρόοδο στο μαθητη..χεχε... και blogger του ευχομαι...
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και δε φτάνει που θα "βγει" στο facebook.....τον έκανες και τροφή για πρόλογο!!! χαχαχαχα

    Το παγωτό σου σκίζει!!! Τέλειο έγινε!!! Οι φωτογραφίες τα λένε όλα...ειδικά η προτελευταία αλλά και αυτή που είναι ολόκληρη η τούρτα χωρίς το βύσσινο.
    Πολύ θα το ήθελα τώρα!!!!!

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον μπαμπά σου... τα 70 είναι μια χαρά ηλικία για να σερφάρεις στο Ίντερνετ, να έχεις Fb, να μάθεις τον υπολογιστή!! Γιατί όχι;;;;
    Όσο για τις φωτογραφίες, τη συνταγή του παγωτού, εκείνα τα βυσσινάκια με πέθαναν!!!!!!!!!!!! ΤΕΛΕΙΑ όλα!!!!!!!!!!!!
    Την καλημέρα μου και μια γλυκιά εβδομάδα εύχομαι Χρυσαυγή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει!!!! Σούπερ ο μπαμπάς!!!! Λατρεύω τους ανθρώπους που ψάχνονται έστω και σε αυτή την ηλικία αντί να ησυχάζουν. Αχ αυτές οι φωτογραφίες σου Χρυσαυγή μου!!!!! Μπουκιά και συχώριο.... πότε θα μου κάνεις μαθήματα οεο???? Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχα 60ρης ο δικος μου και εχουμε 4 χροναι μαθαμε το φειςμπουκ το σκαιπ και τα ειμαιλ!!! μαθαμε να διαβαζουεμ κ ειδησεις στο ιντερνετ καινα πιστευουμε τα παντα ακομα κ για εξωγιηνες συνωμοσιες στην κυβερνηση γτ πολυ απλα " μα αφου το γραφει εδω ψεμματα θα πουνε το διαβαζει τοσος κοσμος"....... σηκωνουμετα χερια ψηλα με hi-tech μπαμπαδες!! χαχαχαχαχαχα
    νταξει το γλυκο θελω να κανω τα στραβα ματια αλλα δν μπορω! θελω ολο το ταψακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπώ τσιζκέικ και δη παγωτό....σλουρπ μάζεψα μόλις το σαλάκι!! Μια χαρά ο μπαμπάς!! Να ξέρεις έπεται το instagram ( μητέρα ετών 72 έχει μέχρι και twitter !! ) Να τους χαιρόμαστε τους silver users μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύγε στον μπαμπά!!! Εξάλλου η ηλικία δεν είναι παρά ένα νούμερο!! Όσο για την τούρτα, τι να πω;;; Είχα καιρό να σε επισκεφθώ και ξεκίνησα το σεργιάνι στο διαδικτυακό σου σπίτι με τους καλύτερους οιωνούς! Σλουρππππππππππππππ!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    Υ.Γ. Μήπως πρέπει να πω και "Πολύχρονος και πάντα έτσι εξερευνητής!" ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίτα σύμπτωση! Και η μαμά μας που κοντεύει τα 60 πήρε τάμπλετ κ της κάνουμε ταχύρρυθμα μαθήματα για να επικοινωνεί με τη Δημητρούλα που πήρε μετάθεση στην Κρήτη! Και έχει κολλήσει, κι όλο μας λέει "καλέ, διάβασα αυτό, διάβασα εκείνο" Κ facebook, skype κ σερφάρισμα κ δεν συμμαζεύεται! Έχει πολλή πλάκα, γιατί κάνει σαν μικρό παιδί από τον ενθουσιασμό της!
    όσο για τη συνταγή τι να πω κ μπήκα κ στον 5ο χτες;;; Μου τρέχουν τα σάλια! Φαίνεται απίθανο!!!
    Φιλάκια γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με την Beauty Follower !!!!!!
    Ακριβώς, τα 70 είναι τα νέα 50, και τα 40 τα νέα 20 :-)
    Μπράβο στον μπαμπά σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω και - σε όλες τις ηλικίες - ψάχνουν.. ενημερώνονται.. μαθαίνουν είναι για μένα άξιοι σεβασμού και θαυμασμού.. τα σέβη μου λοιπόν στον μπαμπά αλλά και στην κόρη για την υπέροχη παρουσίαση της συνταγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπράβο στον μπαμπά!! μαζί του!!
    όσο για το γλυκό... δεν υπάρχει!! θέλω να φάω την οθόνη!!
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Super ο μπαμπάς! Έτσι πρέπει να κάνουν και όχι να τους πέρνει από κάτω ο χρόνος που περνάει και γερνάνε πριν την ώρα τους. Να τον χαίρεσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ χαίρομαι τους μεγάλους ανθρώπους που ασχούνται με την τεχνολογία!
    Θα χαιρόμουν επίσης περισσότερο αν μπορούσα να φάω λίγο από αυτό το τσιζκέικ! Μιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα αν σου πω ότι ο παππούς μου στα 79 (να αγιάσει η ψυχούλα του) είχε έμαθε υπολογιστή, έφτιαξε email, μιλούσαμε μέσω Skype all the time καί απο Facebook επισης... θα με πιστέψεις; Τα έμαθε όλα από τον 10 χρ. γείτονα του !!! Αν υπάρχει θέληση!!!! Μπράβο στον μπαμπά σου!!!
    Τώρα για το παγωτό cheesecake εγώ βαθμόλογω με 10 και '''' τόνους.... είναι κολασμενος συνδυασμός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ζωή δεν σταματάει ποτέ παρά μόνο όταν εμείς παραιτηθούμε από αυτήν! Ποτέ δεν κατάλαβα το θέμα με τις ηλικίες και τα στερεότυπα που έχουν σχέση με αυτές. Τώρα κόψε ένα κομμάτι από αυτό το λαχταριστό κομμάτι cheesecake γιατί μου τρέχουν τα σάλια :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10