21 Αυγούστου 2021

Μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια (ΤΙΚ ΤΟΚ)

 


Πρόκειται για τη μακαρονάδα που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους κύκλους των foodies (και όχι μόνο) τον τελευταίο ένα χρόνο. Την έχει φτιάξει κυριολεκτικά ο μισός πλανήτης. Είναι διάσημη, είναι απλή και κυρίως είναι τρομερά νόστιμη. Είναι η μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια ή αλλιώς «μακαρονάδα ΤΙΚ ΤΟΚ».




Η ειρωνεία δε είναι πως το βασικό της υλικό που είναι η φέτα, είναι καθαρά ελληνικό προϊόν. Παρ΄ όλα αυτά, τη συνταγή αυτή τη λάνσαρε μια γνωστή, ξένη μπλόγκερ και την έκανε αναγνωρίσιμη παγκοσμίως, ανεβάζοντάς την στο τικ τοκ. Εξ΄ ού και τ΄ όνομά της. Κάπως έτσι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και το viral ήταν μονόδρομος. Αν τη γκουγκλάρεις θα την βρεις ως «μακαρονάδα τικ τοκ» όπου θα δεις ένα σωρό παραλλαγές της.

Αν τώρα είσαι ο ένας και μοναδικός που δεν την ξέρεις και θέλεις να τη μάθεις και να τη φτιάξεις, αφού ενημερωθείς πρώτα από το google δες και τη συνταγή έτσι όπως τη φτιάχνω εγώ, με τις δικές μου ιδανικές αναλογίες και αν θες κάνε κι εσύ τα δικά σου.



Χρησιμοποιώ πάντα σπαγγέτι Νο 6 γιατί έτσι. Μου αρέσει πολύ το χοντρούτσικο αυτό ζυμαρικό όπως τυλίγεται γύρω του η σάλτσα που δημιουργεί η ψητή φέτα με τα ντοματίνια. Το σκόρδο το ψιλοκόβω ώστε να πάει παντού και να μην καταλαβαίνω το κριτσάνισμά του στο στόμα και τη λίγη ζάχαρη τη θεωρώ άκρως απαραίτητη γιατί εξισορροπεί την οξύτητα της ντομάτας. Προαιρετικά βάζεις μπούκοβο. Εγώ πάλι το θεωρώ υποχρεωτικό! Τρώγεται ζεστή, αμέσως μόλις την φτιάξεις.




ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ (ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΙΚ ΤΟΚ)

Υλικά:

1)     500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι Νο6

2)     500 γραμμάρια ντοματίνια

3)     200 γραμμάρια φέτα μαλακή

4)     2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

5)     1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

6)     1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι

7)     1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

8)     1/3 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά αν τη θέλετε λίγο καυτερή)

9)     1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

10)  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Μέθοδος:

Στο κέντρο ενός πυρέξ βάζουμε τη φέτα και γύρω γύρω απλώνουμε τα ντοματίνια. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε τη ρίγανη. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και αν θέλουμε το μπούκοβο.

Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για ακριβώς 30 λεπτά, έτσι ώστε η φέτα να ψηθεί καλά και τα ντοματίνια να «σκάσουν» και να μαραθούν.

Στο μέσον του ψησίματος της φέτας με τα ντοματίνια (δηλαδή στα 15 λεπτά) ρίχνουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα βράζουμε αλ ντέντε. Θέλουμε να κρατάνε.

Λίγο πριν βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, σουρώνουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν βγάζουμε το πυρέξ και μ΄ ένα πιρούνι αρχίζουμε να πατάμε την φέτα να διαλυθεί και να γίνει σαν κρέμα, ενώ παράλληλα ζουλάμε και τα ντοματίνια για να βγάλουν όλα τους τα υγρά, να λιώσουν και να ανακατευτούν με τη φέτα.  Αύτη ουσιαστικά είναι η σάλτσα. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί καθώς λιώνουμε τα ντοματίνια με το πιρούνι, πετάγονται πολλές φορές καυτά ζουμιά από το εσωτερικό τους. Χρειάζεται λοιπόν λίγο προσοχή καθώς κάνουμε αυτή τη διαδικασία.

Μόλις ανακατευτούν τα λιωμένα ντοματίνια με τη λιωμένη φέτα και γίνει κάτι σαν κρεμώδης σάλτσα, ρίχνουμε τα καυτά μακαρόνια που έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν και να «λουστούν» με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως τη μακαρονάδα στα πιάτα έτσι ζεστή όπως είναι και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!





3 σχόλια:

  1. Δεν είχα ακούσει το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά εννοείται πως θα φτιάξω κατευθείαν τη δική σου παραλλαγή!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδα από το ινσταγκραμ σου και σήμερα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10