30 Ιουνίου 2010

Μπιφτέκια Μοσχαρίσια

         


              Σας δίνω την συνταγή μου για μπιφτέκια, στην οποία έχω καταλήξει εδώ και χρόνια. Το χαρακτηριστηκό τους είναι η έντονη, αλλά καθόλου ενοχλητική γεύση ρίγανης και το ότι είναι πολύ, μα πολύ αφράτα!

       


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ

Υλικά: 

1) 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2 φορές περασμένος από τη μηχανή του κιμά
2) 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο multi
3) 1 πολύ μεγάλη ντομάτα (ή 2 μικρές) και αυτές λιωμένες στο multi
4) 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
5) αλάτι
6) 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη 
7) 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 

Πριν το ψήσιμο


Διαδικασία: 

           Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά πολύ - πολύ καλά! Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά να σταθεί για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο. Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια, και τα τοποθετούμε σε ένα ριχό ταψί φούρνου το οποίο έχουμε προηγουμένως στρώσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να ροδίσουν καλά. Περίπου 40 λεπτά χρειάζονται. Στο διάστημα αυτό τα γυρίζουμε μία μόνο φορά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 

Καλή επιτυχία !! 



*  Και μια ιδέα:
          Μην ξεχνάτε! Τα σημερινά σπιτικά μπιφτέκια που περίσσεψαν, αύριο κάντε τα ολοκαίνουργα φρέσκα hamburger. 
             Θα χρειαστείτε, ψωμάκια για humburger, κέτσαπ, μουστάρδα, ντομάτα, μια φέτα τυρί του τοστ και φυσικά το δικό σας μπιφτέκι.
...Θα σας λατρέψουν!

 
 

2 σχόλια:

  1. Πω πω αυτή η τελευταία φωτογραφία με πέθανε!!!
    Θα τα δοκιμάσω γιατι με το ψήσιμο τους δε τα παω καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για δοκίμασε να τα ψήσεις στη λαδόκολα. Ούτε ταψί θα λερωθεί και ψήνονται και μια χαρά!!!

      Διαγραφή