29 Ιανουαρίου 2012

Σουτζουκάκια στο φούρνο




Food Styling

            Έχουν δίκιο που λένε ότι πρώτα τρώει το μάτι. Έχοντας ξεφυλλίσει εκατοντάδες περιοδικά και βιβλία μαγειρικής και έχοντας ξοδέψει άπειρες ώρες στο διαδίκτυο προς ανεύρεση συνταγών, μπορώ να πω ότι η πρώτη ματιά έχει τεράστια σημασία για μένα. Φυσικά τα υλικά δεν παύουν να παίζουν πάντα τον πρωταρχικό ρόλο, αλλά όπως και να το κάνεις, η φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Αυτή είναι που θα σε τραβήξει απ΄ τη μύτη, θες δεν θες, θα σε κάνει να λιγουρευτείς το φαγητό, να σου τρέξουν τα σάλια και να επιθυμήσεις να το φτιάξεις…



           Όπως κατάλαβα με τον καιρό, τα περισσότερα φαγητά που βλέπουμε στα βιβλία και περιοδικά μαγειρικής έχουν φωτογραφηθεί μισοέτοιμα. Βλέποντας ένα μοσχαράκι με λαχανικά, διακρίνεις ότι χάριν της πόζας, αυτό που βλέπουμε δεν είναι η τελική του μορφή όπως θα ήταν αν το φτιάχναμε στο σπίτι. Αν χρειάζεται το φαγητό αυτό να μαγειρευτεί 2 ώρες για να έρθει στο πιάτο μας, είμαι κατά 99% σίγουρη ότι έχει φωτογραφηθεί στα πρώτα 30λεπτά μαγειρέματός. Και είναι λογικό. Πώς αλλιώς θα έδειχνε τόσο στητό, με τα λαχανικά να διατηρούν τη ζωντάνια και τα χρώματά τους και το μοσχάρι τόσο σκληρό ώστε να δείχνει καλομαγειρεμένο μεν, όχι λιωμένο δε?



          Την τεχνική αυτή δεν την χρησιμοποιούμε οι food blogers. Οι ερασιτέχνες μάγειρες και φωτογράφοι απλώς φτιάχνουμε το φαγητό που τρώμε σπίτι μας  και το φωτογραφίζουμε σχεδόν σε όλα τα στάδια του μαγειρέματος, μέχρι και την τελική του μορφή. Την αληθινά τελική του μορφή!

          Μου αρέσει να βλέπω καλαίσθητες και όμορφα στημένες φωτογραφίες. Δίνω μεγάλη σημασία στην εικόνα και την παρουσίαση του φαγητού και χαίρομαι όταν βλέπω επαγγελματικές λήψεις. Πώς να το κάνουμε? Πρώτα χαίρονται τα μάτια μου και κατόπιν ανοίγει η όρεξη και η διάθεση να διαβάσω όλη τη συνταγή μέχρι το τέλος.

       Καλή σας μέρα!!



ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά:


1) 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2) λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
3) 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
4) Αλάτι
5) πιπέρι
6) 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
7) 7-8 φρυγανιές τριμμένες
8) 1 ντομάτα λιωμένη στο multi
9) 2 σκελίδες σκόρδο
10) Δυόσμος ξερός ή φρέσκος
11) Περίπου 1 συσκευασία χυμό ντομάτας συμπυκνωμένη ή το χυμό από 4 ντομάτες μεγάλες φρέσκιες
12) Λάδι για τη σάλτσα



Εκτέλεση:

          Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια όλα μαζί και τα ζυμώνουμε καλά. Δηλαδή τον κιμά, τις 3-4 κουταλιές λάδι, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, τις τριμμένες φρυγανιές, τη 1 ντομάτα λιωμένη, το σκόρδο και το δυόσμο. Πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια.

         Σε πυρέξ βάζουμε περίπου ½ φλιτζάνι λάδι και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Αραδιάζουμε πάνω τα σουτζουκάκια και προσθέτουμε περίπου μισή κούπα νερό.

         Ψήνουμε τα σουτζουκάκια σε μέτριο φούρνο και κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 1-2 φορές. Μόλις πιούν όλα τα υγρά και μείνουν με τη σάλτσα τους είναι έτοιμα.

Σημείωση: Έχω καταλήξει σε αυτή τη συνταγή για σουτζουκάκια εδώ και χρόνια γιατί πρώτον αποφεύγεις το μπελά του τηγανίσματος και δεύτερον δεν έχουν καμία διαφορά από τα τηγανιτά! Είναι εξίσου νόστιμα και πολύ αφράτα λόγω της ντομάτας που περιέχουν στη ζύμη. Αν τα δοκιμάσετε δεν θα χάσετε!!!




Καλή επιτυχία!

Τα σουτζουκάκια στο φούρνο έφτιαξε και φωτογράφισε η φίλη μου,
 Παναγιώτα Χούμα!







24 σχόλια:

  1. Όλα είναι καταπληκτικά Χρυσαυγή...το άρθρο σου είναι πολύ ωραίο...και τα σουτζουκάκια σου ακόμη πιο ωραία και λαχταριστά!Οι φωτογραφίες σου,για εμένα...εξαιρετικές!!!Εγώ μένω με τους γονείς μου και δεν έχω τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα που θα ήθελα για να είναι εμφανίσιμα στις φωτογραφίες...γενικά υπάρχουν διάφορες δυσκολίες όπως λές κι εσύ... που έυχομαι να τις ξεπεράσω γρήγορα!!!!Λιγουρεύτηκα τα σουτζουκάκια σου τώρα...πολλά φιλιά!!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά το κατάλαβες ότι τα περισσότερα φαγητά στα περιοδικά ή βιβλία μαγειρικής, είναι μισο-μαγειρεμένα.
    Σίγουρα είναι πολύ βασική η εικόνα, και μια όμορφη φωτογραφία είναι αυτή που θα μας κάνει να προσέξουμε ένα φαγητό.
    Να προσέξουμε..... όχι απαραίτητα να το φτιάξουμε κιόλας!
    Εκεί ρόλο παίζουν τα υλικά και οι γευστικές μας προτιμήσεις.
    Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των food bloggers δεν είμαστε επαγγελματίες, ούτε αποκομίζουμε κάποια χρηματικά ωφέλη από αυτό που κάνουμε.
    Την αγάπη μας για την μαγειρική εκφράζουμε και τις όποιες γνώσεις μας μοιραζόμαστε με τους υπόλοιπους.
    Οι φωτογραφίες μας δεν μπορεί να είναι επαγγελματικές, εκτός αν έχουμε προσλάβει επαγγελματία φωτογράφο.
    Μπορούμε να αποφύγουμε κάποια "ατοπήματα" στην φωτογράφηση, να φροντίσουμε το πιάτο μας να είναι καθαρό, το φαγάκι μας όμορφα σερβιρισμένο, και από κει και πέρα αν το φαγητό μας είναι μαγειρεμένο και σερβιρισμένο με αγάπη και σεβασμό στον όποιον μας διαβάζει, αυτό βγαίνει προς τα έξω πιστεύω!

    Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες και τα σουτζουκάκια είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα μας φαγάκια!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Χρυσαυγή μου!Πολύ ωραίο το άρθρο σου, συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Και γω αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα και μάλιστα αρκετά.Ξέρεις όσο περνά ο καιρός εξασκείσαι περισσότερο και όσο μπορείς βελτιώνεσαι(αρκεί βέβαια να διαθέτεις και τα κατάλληλα μέσα).Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες σου, ο τρόπος που συνδιάζεις αντικείμενα, είναι όλα φοβερά!Καλό βράδυ, μας άνοιξες και την όρεξη με τα νοστιμότατα σουτζουκάκια σου.Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνοιξες πολύ μεγάλο θέμα για την παρουσίαση αλλά και τη φωτογράφιση.
    Έτυχε να διαβάσω κάπου το πως φωτογραφίζονται τα φαγητά των περιοδικών κλπ και ειλικρινά κάτι έπαθα.
    Εγώ λοιπόν να σου εξομολογηθώ ότι πριν αρχίσω τις αναρτήσεις δεν έπιανα φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου. Τώρα μετά από πολύ παίδεμα μπορώ να πω ότι είμαι κάπου στη μέση των γνώσεων. Μου λείπουν σχεδόν όλα αυτά που αναφέρεις.
    Όμως μετά από πολλές συζητήσεις με φίλους ή αναγνώστες έχω καταλήξει στο εξής: Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πρώτη ύλη οι σωστές αναλογίες- ποσότητες υλικών και η πιστή εκτέλεση της συνταγής.Κι όλα αυτά τα λέω γιατί δελεασμένη από φωτογραφία είχα αποτυχία.
    Χτες είχα φτιάξει σουτζουκάκια αλλά δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελένη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σχετικά με τις φωτογραφίες μου. Το ότι μένεις με τους γονείς σου δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στις φωτογραφίες που θέλεις να βγάλεις. Μου έχει τύχει να αγοράσω μόνο ένα πιάτο ή ένα πιρούνι από το Zara Home, μόνο και μόνο για να φωτογραφίσω το φαγητό μου γιατί έτσι το είχα φανταστεί. Δεν έχω ολόκληρα σερβίτσια από τα σκεύη που βλέπεις. Μαζεύω από εδώ και από εκεί ότι βρήσκω για να βγουν φωτογραφίες. Επίσης μπορείς να ζητήσεις και από μια φίλη σου μια πιατέλα ή ένα σκεύος από αυτά που έχει και σου αρέσουν για να βγάλεις τις φωτογραφίες που θέλεις. Φιλιά πολλά και πάλι ευχαριστώ!

    Έλενα, συμφωνώ με όλα όσα λές! Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο, πρώτα με το φαγητό που φτιάχνουμε και τη σωστή εκτέλεσή του και μετά με τις φωτογραφίες που το παρουσιάζουμε.... κι ας μήν έχουμε επαγγελματία φωτογράφο στο σπίτι.

    Ελένη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Όντως όσο περνά ο καιρός όλοι βελτιονόμαστε. Παίρνουμε ιδέες από άλλα blogs, από περιοδικά, από βιβλία και βγαίνει πάντα ένα λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από το προηγούμενο.

    Ξανθή, μου έχεις εξάψει την περιέργεια. Θα ήθελα πολύ να μάθω κι εγώ πως φωτογραφίζονται τα φαγητά για τα περιοδικά.... Ίσως κάποια στιγμή να μου πεις....Όσο για την πρώτη ύλη και τη σωστή εκτέλεση της συνταγής που λες, το θεωρώ απόλυτη προυπόθεση. Η φωτογραφία έρχεται για να επισφραγίσει ένα ήδη τέλειο γευστικό αποτέλεσμα! Α!! Και όσο για το ότι δεν είχες πιάσει στα χέρια σου φωτογραφική πριν το blog, θέλω να σε συγχαρώ γιατί κάνεις πολύ καλή δουλειά και δεν φαίνεται αυτό που μόλις μου "εξομολογήθηκες"!!

    Ευχαριστώ όλες τις κυρίες που μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν!!
    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αλήθεια ότι πρώτα χορταίνει το μάτι..πάντως για ερασιτέχνης μια χαρά είναι οι φωτογραφίες σου!
    Το καλύτερο όμως είναι η συνταγή για τα σουτζουκάκια που δεν χρειάζονται τηγάνι! Μπαίνει στα υπ'όψιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή η ανάρτηση σου αλλά και το φαγητό σου νοστιμότατο! Οι φωτογραφίες σου είναι πανέμορφες όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάς Χρυσαυγή μου!!Πόσο γέλασα με τον "πρόλογο".Ας σχολιάσω όμως ανάποδα.Είμαι λίγο στραβόξυλο όταν πρόκειται για σουτζουκάκια.Βλέπεις η καταγωγή μου δεν μου το επιτρέπει...χαχαχχαχα Πάντως η σάλτσα τους και το ψήσιμο στο φούρνο δίνουν άλλο ενδιαφέρον.
    Τώρα όσον αφορά την φωτογράφιση .....εεε ναι θα το πω.Η Ζαμπία είναι μέγας δάσκαλος μου.Την μιμούμαι ,την αντιγράφω και φυσικά έχω πάρει και ιδιαίτερα μαθήματα "άνευ χρημάτων".Η αλήθεια είναι ότι πλήρωσα με κάτι τσικολατάκια...αλλά έχω την αίσθηση ότι τα ψιλοκαταφέρνω πλέον.Δεν διαβάζω τίποτα περί food styling,γιατί δεν μου αρέσει το στημένο.Άσε που την ώρα που φωτογραφίζω συνήθως είναι και η ώρα που σερβίρω τα καλούδια προς βρώση της οικογένειας.Απλά το τραπέζι της κουζίνας μου είναι δίπλα στο παράθυρο και συνήθως έχει φως.Οι επιλογές λοιπόν λίγες και ο χρόνος μου επίσης.Αυτά τα λίγα...φιλιάαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα! Από την πρωτη στιγμη που αρχισα το blog το θεμα της φωτογραφισης με ποναει και μενα! Ειδικα η φωτογραφικη μηχανη που χρησιμοποιουσα τον πρωτο καιρο εβγαζε πολυ κακες φωτογραφιες.
    Σιγα σιγα τα πραγματα βελτιωνονται και οι ληψεις ειναι καλυτερες, εχουντας αλλαξει μηχανη αλλα νομιζω οτι για ολους τους λογους που αναφερεις μια ερασιτεχνικη φωτογραφιση δεν μπορει ποτε να συγκριθει με την επαγγελματικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρυσαυγή καλημέρα! Πραγματικά άνοιξες πολύ μεγάλο κεφάλαιο τώρα! Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που εμπλέκονται στη φωτογράφηση ενός πιάτου και όλοι έχουν τη δική τους βαρύτητα…
    Είναι αλήθεια ότι μια καλή φωτογραφική μηχανή βοηθά, αλλά και με μια καλή Point & shoot μπορείς να τραβήξεις πολύ αξιοπρεπείς φωτογραφίες! Ο φωτισμός είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας! Προσωπικά κυνηγώ τον φυσικό φωτισμό της μέρας αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό προσπαθώ να δω τι θα κάνω με τον τεχνητό φωτισμό στο σπίτι. Οπωσδήποτε πάντως δεν χρησιμοποιούμε φλας, γιατί κάνει επίπεδες τις φωτογραφίες μας και προσθέτει πολλές ανακλάσεις.
    Το σημαντικό είναι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και αν μπορούμε κιόλας να βελτιώνουμε την εικόνα του ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hello girl! Ωραίο πιάτο (αγαπημένο!) και ωραίος γαϊδαράκος αλατιέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η πρώτη παράγραφός σου είναι η σημαντικότερη διαπίστωση και για μένα,τουλάχιστον. Όχι ότι το υπόλοιπο κείμενό σου στερείται νοήματος, περιεχομένου, σημαντικότητας ή ουσίας.
    Σχεδόν έτσι είναι, όπως τα γράφεις.

    Όσο για τη δουλειά (μισοψημένα φαγητά και άλλα πολλά) των επαγγελματιών φωτογράφων και food stylist, πολύ καλά την κάνουν. Ο σκοπός τους είναι να βγει μια σωστή φωτογραφία και όχι να ταΐσουν την οικογένεια τους ή το συνεργείο.
    Η δική μας δουλειά είναι να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και στους δυο τομείς. Και πάντα να βελτιωνόμαστε.

    Το σημερινό σου πιάτο, παρά τις αντίξοες συνθήκες φωτογράφισής του, μου έχει κλέψει την καρδιά.
    Εύγε Χρυσαυγή μου.

    * Η Μάρα με δωροδόκησε με κάτι απίθανα σοκολατάκια για τα συνεχή και ατελείωτα σεμινάρια φωτογράφισης που της έκανα. Χαχαχα!
    Καλά τα λόγια της και την ευχαριστώ αλλά και εγώ το παλεύω πάντα. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μου μέχρι να φτάσω να "παραδίδω μαθήματα φωτογραφίας!"...

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα αγαπητή Χρυσαυγή.
    Έτυχε να βρεθώ στο μπλογκ σου το οποίο βρίσκω πολύ ωραίο και ενδιαφέρον.
    Το δικό μου μπλογκ είναι http://eftenhsa.blogspot.com.
    Aν θέλεις πέρασε να δεις.
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mia maria & κουκουβάγια Βέρα, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Βέρα να τα φτιάξεις, πιστεύω θα σου αρέσουν πολύ!

    Μάρα μου, μπορεί να μην είναι η original συνταγή, αλλά για το είδος τους,νομίζω ότι είναι πολύ νόστιμα! Όσο για τα τσικουλατάκια σου.... τι υπηρεσίες πρέπει να σου προσφέρω και εγώ για να με δωροδοκίσεις με αυτά?????????????


    Ελπινίκη μου τελικά δεν νομίζω ότι εγώ προσωπικά με τα μέσα που διαθέτω μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο σε επίπεδο φωτογράφισης. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του ερασιτέχνη...

    Ερμιόνουλα θα συμφωνίσω απόλυτα μαζί σου. Και εγώ κατέληξα τελικά ότι το φώς και ο φωτισμός είναι το Α και το Ω μιας καλης φωτογραφίας!!

    Donkey σου έστειλα μήνυμα στο facebook για το γαιδαράκο αλατιέρα!!

    Ζάμπια, το έγραψα και ποιο πάνω στην Μάρα.... Μα τι πρέπει να κάνω επιτέλους για να δωροδοκηθώ και εγώ με τσικουλατάκια??? Τι γίνεται βρε Ζάμπια, έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας?? Αμα λάχει, παραδίδουμε και εμείς μαθήματα φωτογραφίας ή ηλεκτρικής σκούπας ή σφουγγαρίσματος ή κατασκευής κοσμημάτων ή θυλασμού ή ότι άλλο βρε παιδί μου......... αρκεί τα τσικουλατάκια να φτάσουν στον προορισμό τους!

    Dennis θα περάσω, ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρυσαυγή μου καλώς σε βρήκα στο όμορφο σπιτάκι σου!!!Με οδήγησε αυτή η θεσπέσια μυρωδιά από τα σουτζουκάκια σου χα χα χα!!!!Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!!!!Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες μπράβο πολύ καλή δουλειά!!!Θα σε παρακολουθώ και θα χαρώ πολύ να τα λέμε!!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ!!
    ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απόλυτα αληθινά όλα όσα λες, όσες βρεθήκαμε στο 1st GR food blogger camp (τον Οκτώβρη του 2010) ακούσαμε από πρώτο χέρι και από επαγγελματίες ότι έτσι ακριβώς γίνεται η φωτογράφιση των φαγητών για περιοδικά και βιβλία μαγειρικής!
    Προσωπικά ούτε τον εξοπλισμό ούτε τις γνώσεις και τον ανάλογο χρόνο διαθέτω. Όπως είπαν και οι προηγούμενες φίλες, οι εντελώς ερασιτεχνικές φωτογραφίες μου προσπαθώ να είναι όσο γίνεται καλαίσθητες και καθαρές...
    Όσο για τις δικές σου, πραγματικά τις ζήλεψα και τα σουτζουκάκια σου με έκαναν να θέλω να μπω άμεσα στην κουζίνα!
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλές οι φωτογραφίες ...αλλά και η συνταγή σου!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς σε βρήκα πολύ "νόστιμο" το μπλόγκ σου.Και τα σουτζουκάκια σου λαχταριστά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταπληκτικά!!! Χρυσαυγή μου και η συνταγή τέλεια αλλά και η παρουσίαση!!! Λαχταριστά!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ ωραίο το πιάτο και ωραίο το θέμα που άνοιξες με τις φωτογραφίες!Προσπαθώ και εγώ να πιάσω το σωστό φως σε μπαλκόνια,παράθυρα με αποτέλεσμα οι γείτονες να αναρωτιούνται για την ψυχική μου υγεία!Παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο αλλά η ποιότητα της συνταγής είναι σίγουρα το βασικότερο!δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλέ τι ζουμπουρλούδικα σουτζουκάκια είναι τούτα! Συμφωνώ στα περί φωτογραφήσεως 100%. Υπάρχουν εξαιρετικά blog μαγειρικής και όχι μόνο που παρουσιάζουν υπέροχες δημιουργίες αλλά δεν έχουν την ανάλογη ανταπόκριση λόγω των φωτογραφιών. Δεν είναι εύκολο απαιτεί και μάτι αλλά και καλό εξοπλισμό είναι όμως αυτό που κάνει ένα Post να ξεχωρίζει και ένας απο τους λόγους για τους οποίους απολαμβάνω τα δικά σου Post Χρυσαυγή! Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η συνταγή σου σούπερ, την έχω φτιάξει πολλές φορές και τα παιδάκια μου την λατρεύουν!
    Οι φωτογραφίες σου να ξέρεις πως είναι πολύ ΟΡΕΚΤΙΚΕΣ, πολύ αληθινές και τα κείμενά σου κάνουν τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10