7 Οκτωβρίου 2012

Τρουφάκια με φιστίκια και ανθόνερο





Τα τρουφάκια της Μαρίνας.

Είναι γνωστό ότι μου αρέσουν οι γρήγορες συνταγές. Γρήγορες γιατί είμαι άνθρωπος ανυπόμονος, νευρικός και με ένα 18 μηνών ζουζούνι, πάντα ανάμεσα στα πόδια μου, να ζητάει να μου ανέβει στο σβέρκο. Αναζητώ αυτές τις συνταγές με μανία, ειδικά την περίοδο που διανύουμε. Μεταξύ παράδοσης και παραλαβής της Νεφέλης απ΄ το σχολείο, ορθογραφίας και αντιγραφής, προπόνησης και μπάνιου, ταΐσματος και ντυσίματος,  το μόνο που προλαβαίνω να φτιάξω, είναι τα παρακάτω τρουφάκια. 


Ανακάλυψα τη συνταγή και την ανακήρυξα ως την top συνταγή  ταχύτητας. Χρειάζονται μόλις 3 λεπτά για να φτιάξει κανείς το μίγμα για τα τρουφάκια και άλλα 2 για να τα πλάσει. Με προκλητική ευκολία και υπερηχητική ταχύτητα, έχετε έτοιμο ένα γλυκό, ακόμα και αν ο καλεσμένος είναι ήδη στο χαλάκι της εξώπορτάς σας! 

Προϋπόθεση, να σας αρέσει το ανθόνερο!!! Και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Μαρίνα. Η κουμπάρα και καρδιακή μου φίλη, που μέχρι να πεθάνω δεν θα ξεχάσω τη φάτσα της μόλις δοκίμασε το τρουφάκι, την ημέρα που τα έφτιαξα.

 Ήρθε στο σπίτι εκτάκτως για να μου αφήσει κάτι, και εβρισκόμενη εγώ σε τρελό ενθουσιασμό που είχα φτιάξει αυτό το «γλυκό αστραπή», τη ρώτησα βιαστικά αν τρώει φιστίκια, κρατώντας ήδη ένα τρουφάκι πίσω από την πλάτη μου. Μόλις μου απάντησε θετικά, τη μπούκωσα με το τρουφάκι, πριν καλά – καλά πάρει ανάσα. Ο ενθουσιασμός μου ξεχείλιζε και αδημονούσα να πάρω τον έπαινο, αμέσως μόλις κατάπινε. Μόνο για μερικά δευτερόλεπτα κράτησε η χαρά… Μόλις είδα να της γυρνάνε τα μάτια ανάποδα κατάλαβα ότι κάτι είχε πάει στραβά. Μπορεί φιστίκια να έτρωγε, όμως σιχαινόταν όσο τίποτα το ανθόνερο!!! Τι πλήγμα κι αυτό Θεέ μου!!! 

Τα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν προσπαθούσα να της ξεπλύνω το στόμα με νερό (και όχι ανθόνερο!!), να της  αλλάξω τη γεύση με κάτι άλλο, να της κάνω μια μίνι πλύση στομάχου βρε αδερφέ! 

Η καημένη που είχε παρκάρει παράνομα και είχε μπει βιαστικά για λίγα μόνο λεπτά στο σπίτι, έφυγε με την ουρά στα σκέλια και φτύνοντας το σάλιο που δεν άντεχε να καταπιεί… Τώρα το μόνο που έλειπε για να ολοκληρωθεί η ατυχία της, ήταν να βρει μια κλήση στο τζάμι του παρμπρίζ…
Τα τρουφάκια από εκείνη τη στιγμή τα καταχώρησα ως «Τρουφάκια Μαρίνας»,  γιατί ότι και να περιγράφω, ωχριά μπροστά σε αυτό που είδα με τα μάτια μου. Ε, λοιπόν δεν αξίζει να πάρουν το όνομά της απλά και μόνο γιατί υποβλήθηκε στην δοκιμασία να φάει κάτι που σιχαίνεται?

Tip: Τα τρουφάκια αυτά με το φιστίκι μοιάζουν κατά 99% με τα αμυγδαλωτά που τρώμε στα νησιά το καλοκαίρι. Αλλάζει μονάχα ο ξηρός καρπός. Είναι ιδανικό γλυκό και για βάπτιση. Αν είστε fun των αμυγδαλωτών όπως εγώ, θα τα λατρέψετε! Αν όχι, μπορείτε να πάτε να κάνετε παρέα με τη Μαρίνα!!!!!



ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
Υλικά: 

    1)  200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
    2)  100 γραμμάρια καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ωμά
    3)  10-15 γραμμάρια ανθόνερο ή ροδόνερο



Διαδικασία: 

                Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τη ζάχαρη άχνη και τα φιστίκια. Τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε αρχικά τα 10 γραμμάρια ανθόνερο (ή ροδόνερο) και πλάθουμε με το χέρι. Αν δουμε ότι δεν επαρκεί έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά σε ένα μείγμα, τότε προσθέτουμε και τα 5 γραμμάρια επιπλέον.  Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό και αφράτο. Αν ακόμα δεν είναι έτσι προσθέτουμε λίγο νερό. Προσοχή όμως! Αρκούν μερικές σταγόνες νερού. Μην προσθέσετε απότομα πολύ γιατί μετά θα κολλάει στα χέρια και δεν θα μπορεί να πλαστεί σε τρουφάκια. 

                Με τα χέρια πλάθουμε μπαλίτσες. Αν θέλουμε τις σκεπάζουμε με ζάχαρη άχνη και τις τοποθετούμε σε τάπερ εντός ή εκτός ψυγείου. Εγώ προτίμησα να αφήσω τα τρουφάκια χωρίς επικάλυψη για να φαίνεται το όμορφο φιστικί τους χρώμα!!

Καλή επιτυχία!!



31 σχόλια:

  1. χμμμ τα φαντάζομαι βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα ή και γάλακτος..Μήπως είναι too much?? Θα βγούνε πολύ γλυκά ?? Καλημέρα Χρυσαυγή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελπίδα και καλή Κυριακή!
      Η λευκή σοκολάτα είναι η αλήθεια ότι έχει μια γλύκα παραπάνω.
      Αν επέλεγα επικάληψη σοκολάτας για τα τρουφάκια θα διάλεγα μάλλον την κουβερτούρα. Πιστεύω ταιριάζει λίγο καλύτερα!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. μου αρεσει το ανθονερο , μου αρεσουν τα φιστικια αλλα περισσοτερο απο ολα μου αρεσουν οι γρηγορες συνταγες!λοιπον ειναι καταπληκτικο κερασμα για γιορτη!φαινονται πεντανοστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη έτσι ακριβώς. Ωραίο και γρήγορο κέρασμα. Ότι πρέπει για άξαφνα καλέσματα. Αφού σου αρέσουν και τα φιστίκια και το ανθόνερο, τα τρουφάκια θα τα λατρέψεις. Στο εγγυώμαι!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Σισακι σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση, μου έρχεται από τη συγκίνηση να καταπιώ μερικά τρουφάκια αμάσητα! Φαντάζομαι αν δεν τα μασήσω δε θα το καταλάβω το ανθόνερο ε?! Πάντως αν σας αρέσει το ανθόνερο είναι υπέροχα!
    Με πολλή πολλή αγάπη
    Η Μαρίνα των τρουφακίων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα, έσκασες μύτη "Μαρίνα των τρουφακίων", όπως λέμε "Λουδοβίκος των Ανωγείων"?????

      Μην μου βάζεις ιδέες γιατί έχω πολλά να σκεφθώ για να σε κάνω να τρέχεις σαν αεροπλάνο, όπως εκείνη την ημέρα!!! Πιθανότατα στο επόμενο κάλεσμα για φαγητό που θα σας κάνω θα φτιάξω τα "άπαντα ανθόνερου"!!!

      Φιλιααααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  4. Γεια σου βρε Χρυσαυγή με τα τρουφάκια δολοφόνοι χιχιχι!!!Καλά βρε χρυσή μου κοπέλα δε ρώτησες πρώτα αν το τρώει;Δεν θα ήθελα να είμαι με τίποτα στη θέση της(φαντάζομαι το ίδιο σκηνικό απλά εγώ να τρώω κατσίκι μπλιάξ), αν κι εγώ θα το έτρωγα ευχαρίστως,το τρουφάκι.Σ΄αυτό μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη άχνη απο πάνω φαντάζομαι!!!!
    Να είσαι καλά πάντα τέτοια χαχαχα!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου βρε Ροδάνθη που το όνομά σου μου θυμίζει το ροδόνερο - ανθόνερο!!
      Τρουφάκια δολοφόνοι, δεν λες τίποτα!! Ρώτησα αν τρώει φιστίκια, δεν σκέφθηκα όμως να ρωτήσω αν τρώει ανθόνερο... Με την ίδια λογική θα έπρεπε όμως να ρωτήσω και αν τρώει ζάχαρη άχνη, ε??? χαχαχα

      Ωστε κατσίκι, ε??? Για πέρνα μια μέρα από το σπίτι μου να σε κεράσω ένα κοψίδι!!! ... Το στούμπωμα είναι ειδικότητά μου!! χιχιχι

      Διαγραφή
  5. Το ανθόνερο δεν είναι και πολύ του γούστου μου αλλά τρελαίνομαι για φιστίκι Αιγίνης, οπότε με τίποτα δε θα άφηνα αυτό το λαχταριστό τρουφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε ίσως πρέπει Μαρία μου να σκεφθείς έναν άλλο συνδετικό κρίκο για τη ζάχαρη και τα φιστίκια. Αν δεν σου αρέσει το ανθόνερο, δεν θα προτιμήσεις τα τρουφάκια. Το νιώθεις στη γεύση γιατί είναι το 30% των υλικών, ένα από τα 3 δηλαδή στοιχεία που αποτελούν το γλυκό.

      Σε φιλώ πολύ!!

      Διαγραφή
  6. Σκέψου να της άρεσαν της Μαρίνας τα τρουφάκια σου Χρυσαυγή μου.
    Θα έδινες το όνομα της στο δρόμο έξω από το σπίτι σου..χιχι..πολύ γέλασα πάντως με την στιγμή της δοκιμής..:)..Παραστατικότατη όπως πάντα.

    Στο θέμα μας τώρα: οπως λες γίνονται στο άψε σβήσε. Πιο γρήγορα δεν γίνεται. Αμα τυλιχτούν και με επιπλέον φιστίκι Αιγίνης διπλή απόλαυση.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαα Αυτό δεν το είχα σκεφθεί, το ομολογώ.
      Ίσως τελικά είναι προτιμότερο να μην αρέσουν τα φαγητά μου στους φίλους μου, παρά να αρέσουν, ε?

      Φυσικά μπορείς και να τα τυλίξεις με τριμμένο φιστίκι αν το θές ή με ζάχαρη άχνη όπως προείπα!!

      Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  7. Φανταστικά είναι Χρυσαυγή μου και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτά. Φιλάκια πολλά κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Έρη μου!! Είναι εθισμός τα άτιμα...
      φιλιά κορίτσι!!!

      Διαγραφή
  8. Εμένα μ'αρέσουν και τα δύο υλικά! Άρα προβλέπεται..επιτυχία! Ειδικά που είναι και γρήγορη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάξ΄ τα και μοίρασε στους φίλους σας Βέρα μου!!
      Μην τους μπουκώσεις όμως όπως εγώ, ε??? Ποιο χαλαρά!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Αγαπώ τα γλυκά, τρελλαίνομαι για ανθόνερο και φυστίκια, και εμπιστεύομαιτα τρουφάκια σου που έχω ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν. Οπότε, καταγράφονται!!!Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα τα έχεις δοκιμάσει, τότε είσαι η ποιο κατάλληλη να δώσεις συστάσεις!!!

      Διαγραφή
  10. Βρε την κακομοίρα την Μαρίνα ... κάτι πρέπει να της κάνεις για να εξιλεωθείς Χρυσαυγή μου .

    Εγώ πάντως θα τα δοκιμάσω ... λατρεύω το φυστίκι, δεν με χαλάει το ανθόνερο, οπότε όλα καλά θα πάνε ... χιχιιχι

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να εξιλεωθώ πρέπει να της φτιάξω κάτι με ζύμη που είναι η αδυναμία της!! Κάτι θα σκεφθώ... ίσως ψωμί με ανθόνερο χαχαχαα!!!!!

      Καλό βράδυ Κωνσταντίνα μου!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Χρυσαυγή μου ...κάποτε έπαθα κι εγώ τα ίδια όταν έδωσα χαρούμενα σε μια γνωστή μου γλυκό με ινδοκάρυδο...χαχαχαχα!!! Δεν πειράζει αυτά συμβαίνουν. Πάντως, όσον αφορά τον ρυθμό της ζωής μας ...σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ το ίδιο ζω... με την μεγάλη μου ανιψιά που την πηγαίνω στο σχολείο και την παίρνω το μεσημέρι αφού έχω μαγειρέψει και για τις δύο τους κι έχω ταϊσει την μικρή και μετά δουλειά και...και... Εγώ, ευτυχώς, γλυτώνω τα απογευματινά εξωσχολικά γιατί εκεί αρχίζει το τρέξιμο η αδερφούλα μου!!!! Δεν πειράζει όμως, ας είναι καλά τα ζουζούνια όλα και ...χαλάλι τους! Εξάλλου γι αυτό υπάρχουν οι γρήγορες συνταγές. ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑΑΑΑΑ!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, Κική μου, έχω κι εγώ γνωστούς που δεν τρώνε ινδοκάρυδο!!

      Μην μου δίνεις ιδέες, μην μου δίνεις ιδέες!!!!

      Ωχ, έχετε και δύο εσείς ε που έχουν εξωσχολικές δραστιριότητες. Δύσκολα τα πράγματα!! Ας είναι καλά τα παιδιά όμως για να μας τρέχουν!

      Φιλιά Κική μου και καλή εβδομάδα από αύριο!

      Διαγραφή
  12. Αναζωογονημένη από την δροσερή εισαγωγή σου με το απρομελέτητο,,άκρως χιουμοριστικό ενσταντανέ,μειδιώντας,αλλά προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσω το χαμόγελό μου ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στην ..άτυχη Μαρίνα,ενθυμούμενη παρόμοιο περιστατικό με αποδέκτη συγγενικό μου πρόσωπο με αλλεργία στα ακτινίδια,κατανάλωση τάρτας με κρυμμένο το δολοφονικό φρούτο στα ενδότερα και την αστραπιαία -ευτυχώς για την παθούσα -επίσκεψη στο νοσοκομείο για την αναγκαία ένεση,έμεινα να θωρώ προσεκτικά το αχνοπράσινο γλυκό σφαιρίδιο..
    Κοντά στα μάτια μου-ωραία φωτογράφιση-,αλλά συνάμα και τόσο μακριά..τόσο κοντά που μπορώ να διακρίνω-ή μήπως καλύτερα να φανταστώ?-την ελαιώδη υφή του πεντανόστιμου ξηρού καρπού,τα σκουροπράσινα λεπτόφλουδα κύτταρα του,θρυμματισμένα,ακαταμέριστα να παρασύρονται από την χιονάτη,ανάλαφρη γλυκειά σκόνη της ζάχαρης, να παντρεύονται σε γάμο υπέρλαμπρο και ταυτόχρονα απλό,περιλάλητο μα κατά βάση σεμνό,σίγουρα μεθυστικό από το άρωμα της υγρής ευωδιάς των ανθέων!Σκιτσάρισμα και γεύση θεϊκή,ανάταση και ανατροπή,αναγάλλιασμα και πρόσκληση στη χαρά με ένα μικρό κέρασμα ψυχής!!!Φιλιά,πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πράγματι πολύ γρήγορη αλλά και εύκολη η συνταγή που μας προτείνεις σήμερα και μου αρέσουν τόσο τα φυστίκια όσο και το ανθόνερο.
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα, Χρυσαυγή!
    Την καημένη τη Μαρίνα τι έπαθε! Αλλά κι εσύ που περίμενες έπαινο;
    Εγώ πάντως σου χαρίζω έπαινο πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας-πώς τα προλαβαίνεις όλα; Έχω μία απορία!
    Τα υλικά τους μου αρέσουν και θα τα δοκιμάσω μόλις βρω φρέσκα υλικά. Εδώ έρχονται από χαλέπι αλλά εκεί τώρα έχουν πρόβλημα! θα δω τι θα κάνω.
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ τα τρώω όλα, είμαι παμφάγο!!!! Τρελαίνομαι δε για το φυστίκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου και μπράβο στην Μαρίνα που άντεξε!!!!

    Την επόμενη φορά να τα ποτίσεις με πορτοκαλόνερο και να τα ρολλάρεις στη άχνη, ίσως και να της "κάτσουν" περισσότερο σαν γεύση!

    Κατά τα λοιπά, δηλώνω κι' εγώ Fun αυτών των συνταγών και με τα δύο μου χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα Χρυσαυγή και καλή εβδομάδα!
    Στις συνταγές εξπρές δεν λέμε ποτέ όχι!
    Όταν μάλιστα είναι νόστιμες και διαφορετικές, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα!!
    Κοίτα βέβαια να φτιάξεις και κάτι στα γούστα της Μαρίνας για να εξιλεωθείς ε;;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πωπω τι έπαθε η Μαρίνα!!!
    Χρυσαυγή μου λατρεύουμε τις συνταγές εξπρές!Μου αρέσουν πολύ όλα τα υλικά που περιέχουν τα τρουφάκια σου!Μπράβο, φαίνονται τέλεια τα άτιμα !
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα τι νόστιμο φιστικογλυκό!
    Μ΄αρέσουν και τα αρώματα και οι γεύσεις του, και πες στο ντελίβερυ μπόϋ να μην καθυστερεί...τσάμπα πληρώνω; :)

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πεντανόστιμα φαίνονται και το καλύτερο... Πανεύκολα!!!
    Σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10