12 Μαΐου 2013

Γλυκές Αυγόφετες με Φράουλες





Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ηλεία, τα άπειρα δημοσιεύματα και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με τις «ματωμένες φράουλες» ομολογώ ότι κάπως μου έρχεται όταν τις βλέπω στον πάγκο της λαϊκής. Το σίγουρο είναι ότι κοιτάζω την προέλευσή τους πριν αγοράσω. 


Μεγαλωμένη στην επαρχία και έχοντας στο σόι μου συγγενείς αγρότες, νιώθω ότι οι γνώμες διήστανται  και σίγουρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση όσον αφορά την τραγική κατάληξη που είχε ο διαπληκτισμός των φραουλοπαραγωγών με τους αλλοδαπούς εργάτες της Μανωλάδας.  

Βαθιά τις ρίζες του έχει ο ρατσισμός και σε αυτό το γεγονός.  Ο ρατσισμός, που το τελευταίο διάστημα οργιάζει στη χώρα μας όπως και άλλα φαινόμενα παρακμής.

Προσπαθούσα ανέκαθεν να μην διαχωρίζω τους ανθρώπους από το χρώμα, την προέλευση, τη θρησκεία, τις πολιτικές τους απόψεις, τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους ή οτιδήποτε άλλο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την «ανταλλαγή πληθυσμών» που παρατηρείται στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, είναι  αφελές το να είναι κάποιος ρατσιστής με τους ξένους, τη στιγμή που όλοι είμαστε εν δυνάμει αλλοδαποί.

Αν οι νόμοι δεν τηρούνται, αν οι ξένοι προκαλούν προβλήματα στους ντόπιους δεν φταίει κανείς αλλος παρά το ίδιο το κράτος, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Ελλάδα. Αυτοί ήρθαν για να μείνουν και να αναζητήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής απ΄ αυτήν που είχαν. Αυτό θα πει εξέλιξη. Ακριβώς ότι ζητάει ο κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη. Να βελτιώσει τη ζωη του.  

 Ό,τι κάνουν και οι Έλληνες δηλαδή τα τελευταία χρόνια. Φεύγουν από την πατρίδα τους, ξενιτεύονται και αντιμετωπίζονται πολλές φορές με ρατσισμό. Με τον ίδιο ρατσισμό που αντιμετώπιζαν κάποτε και αυτοί τους αλλοδαπούς όταν ένοιωθαν κυρίαρχοι στην άλλοτε ισχυρή χώρα τους.  Αυτό όμως τώρα ανατράπηκε. Οι Έλληνες, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι και όχι μόνο οι Πακιστανοί και οι Αλβανοί όπως παλιά, πάνε και έρχονται σαν κάποιος αόρατος γίγαντας από πάνω να τους φυσάει και αυτοί τρέχουν από χώρα σε χώρα ν΄απαγκιάσουν, να κρυφτούν και να ριζώσουν.

Όποιος κάνει τον κόπο να μπει πραγματικά στη θέση του άλλου, μόνο τότε θα καταλάβει πόσο αφελές, κουτό και απάνθρωπο είναι να είσαι ρατσιστής.

                ...Φράουλες τελικά αγόρασα. Όχι όμως από την Ηλεία. 




ΓΛΥΚΕΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ 

Υλικά: 

     1)      1 κούπα φράουλες κομμένες σε λεπτά φετάκια
     2)      4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
     3)      1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
     4)      2 αυγά
     5)      ½  κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
     6)      1 κάψουλα βανίλιας
     7)      1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
     8)      1 τσιμπιά αλάτι
     9)      6-8 φέτες ψωμί
     10)   ½ κούπα λάδι
     11)   Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο  ή τριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα 





Διαδικασία:

                Αρχικά ετοιμάζουμε τις φράουλες μιας και χρειάζονται χρόνο για να μαριναριστούν. 

              Τις πλένουμε, κόβουμε τα κοτσανάκια τους, τις τεμαχίζουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε δύο από τις τέσσερις, κουταλιές ζάχαρη, καθώς και τη μια κουταλιά κονιάκ. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά να μαριναριστούν στο σιρόπι αυτό και να βγάλουν τα υγρά τους. 

                Σε ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε τα δύο αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα, το αλάτι και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές ζάχαρη. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη καλά. 

                Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι. Το αφήνουμε να κάψει. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα των αυγών, μουσκεύοντάς τες και από τις δύο μεριές και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν. Προσοχή εδώ. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή καθώς οι αυγόφετες θα αρπάξουν και θα καούν εξωτερικά. 

                Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας έτσι ώστε να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι.

                Σερβίρουμε ζεστές, περιχυμένες  με φράουλες και λίγο από το σιρόπι τους, καθώς και με αμύγδαλα φιλέ ή σοκολάτα τριμμένη. 

Καλή επιτυχία!!






35 σχόλια:

  1. Μα πόσο έχω πεθυμήσει τις αυγόφετες!!!
    Θα τις φτιάξω και ...θα τρίψω σοκολάτα.......!!!!!!

    Χρόνια πολλά Χρυσαυγή!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίψε σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα ή οτιδήποτε άλλο θέλεις.
      Πάντως οι φράουλες τις δρόσισαν πολύ και με το σιρόπι που δημιούργησαν κάλυψαν όμορφα τις φετούλες!!!

      Ευχαριστώ για τις ευχές Πεπάκι. Να χαίρεσαι τη μαμά σου!

      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Μεγάλο θέμα οι ''φράουλες'' Χρυσαυγή μου. Αν το εξετάσουμε καλά, πάντα ήταν ''ματωμένες'', αλλά τις τρώγαμε. Απλά κάποιοι δεν το ξέραμε, κάποιοι το προσπερνάγαμε. Αυτό τουλάχιστον ας γίνει αφορμή να καλυτερέψουν οι συνθήκες για όλους τους ανθρώπους.

    Eνα τέτοιο πρωϊνό το έτρωγα κάθε μέρα.

    Με απλά υλικά γίνονται τα καλύτερα.

    Φιλιά πολλά
    & χρόνια πολλά για την ημέρα, να σε χαίρονται τα κοριτσάκια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Τις τρώγαμε, τις τρώγαμε... και πόσα άλλα κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε που δεν ειναι σωστά...

      Ελπίζω πάντα σε καλύτερες μέρες για τη χώρα μας, αρκεί να αλλάξουμε συντομα μυαλά!

      Σου εύχομαι χρόνια πολλά για τη σημερινή μέρα της μανούλας και σε φιλώ Μάριόν μου!!

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς πάλι τα λέμε, πάλι τα ίδια γίνονται..
    Πάντως, χθες στη λαϊκή ζαχάρωνα πολύ σοβαρά 2 φραουλιές σε γλαστράκια! Στο τσακ δεν τα πήρα!
    Πήρα βέβαια φράουλες και έκανα μαρμελάδα! Πολύ έχουμε φραουλιάσει όλες τελευταία! Οι αυγόφετες βέβαια είναι..θεϊκές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε χρόνο την εποχή της φράουλας αυτό παρατηρείται Βέρα μου σε όλα τα μαγειρικά μπλόγκς! Οργαζμός φραουλοσυνταγών...
      Εγώ επέλεξα μια πολύ εύκολη και γρήγορη που μπορεί φυσικά να γίνει και με άλλα υλικά τον υπόλοιπο χρόνο πχ. τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κλπ!!

      Τις φραουλιές να τις αγοράσεις.... Θα κολλήσεις λέμε, αν δεις τους δικούς σου καρπούς να κοκκινίζουν και να κρέμονται προκλητικοί! Θα αρέσουν πολύ και στην Αθηνά!

      Φιλάκια !

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς Χρυσαυγή μου αυτή η ιστορία συνέβαινε περισσότερα χρόνια απ' όσο ξέραμε... απλά τώρα το μάθαμε. Πάντως κι εγώ δεν αγοράζω πια φράουλες αυτής της προέλευσης.
    Οι αυγόφετές σου είναι καταπληκτικές και πολύ λιμπιστικές.
    Χρόνια πολλά κι από ...να σε χαίρονται οι κουκλίτσες σου!! Και του χρόνου με υγεία!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κι εγώ δεν ήξερα Κική.
      Μερικοί ήξεραν βέβαια, άλλοι όχι.
      Και πόσα άλλα είναι που θα βγαίνουν στην επιφάνεια όσο η κρίση βαθαίνει.. δυστυχώς.

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου για τη σημερινή μέρα!!
      Τα δικά μου τα είπα στο μπλόγκ σου !!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Χρυσαυγή μου.Σήμερα σε γνωρίζω και μου ΄΄αρεσαν και οι αυγοφέτες σου με τις φραουλίτσες και τα κείμενά σου.είμαι νέα blogger και έχω ξετρελλαθεί με τη μπλογκογειτονειά ειδικα με όσες ασχολείστε με τέτοιες εξαιρετικές προτάσεις για λαχταριστά μενού.'Εγινα μέλος σου να με ενημερώνεις και επίσημα και άμεσα.Καλώς σε βρήκα και σε περιμένω για επίσκεψη στο μπλογκοσπιτάκι μου να σε κερνάω κι εγώ με τη σειρά μου ποιητικές και μουσικές διαδρομές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια!!
      Καλώς όρισες!!

      Διαγραφή
  6. Πόσα άραγε προϊόντα παράγονται με παρόμοιο απάνθρωπο τρόπο και δεν το ξέρουμε..πόσοι Όλιβερ Τουϊστ ενσαρκώνουν σύγχρονους ρόλους με πανομοιότυπο σενάριο με αυτό του Κάρολου Ντίκενς?
    Και το χειρότερο..πόσο ανυποψίαστοι μπορούμε να παραμείνουμε και πόσο αδιάφοροι μπροστά στα καθημερινά δράματα που ξεδιπλώνονται στα μάτια μας?
    Τι είδους διατροφική αξία έχουν οι φράουλες που απολαμβάνουμε στο λικέρ που μαρινάρονται?Στην κάτασπρη σαντιγύ που διακοσμούνται?Στις τάρτες που με καμάρι φτιάχνουμε?
    Ποιά χέρια πεινασμένα και ταλαιπωρημένα,ποιά κορμιά ρημαγμένα και ποιά μυαλά κουρασμένα άγγιξαν στο καυτό λιοπύρι αυτά τα ευαίσθητα φρούτα?Αυτά που στο απαλό άγγιγμα του φρούτου,στην προσπάθειά τους να μην πληγώσουν τον φίνο καρπό,μάτωσαν και άφησαν το άλικο χρώμα του ΄΄ρυπαρού΄΄έγχρωμου σώματός τους να το ποτίσουν και να ενδυναμώσουν την έντονη απόχρωση.
    Είναι άδικο να αισθάνεσαι φόβο όταν στη θέα κάποιας τροφής βλέπεις πίσω της σκοτωμένες ψυχές.Είναι αποκαρδιωτικό να παρατηρείς αδιαφορία μπροστά στα φθηνά πλαστικά κεσεδάκια του πεντανόστιμου φρούτου.Είναι σουρεαλιστικό σε ένα τεράστιο SM να υπάρχουν ΜΟΝΟ οι συγκεκριμένες φράουλες του αίσχους.
    Οι αυγόφετες μου αρέσουν πολύ.Αρέσουν σε όλη την οικογένειά μου.Αλήθεια είναι ότι προσωπικά τις προτιμώ αλμυρές,αλλά και οι γλυκές δεν χαλούν καθόλου την διάθεσή μου.
    Όπως και εσύ Χρυσαυγή μου δεν άγγιξα τις συγκεκριμένες ..φοβάμαι όμως και όλες τις υπόλοιπες.Απελπίζομαι από την αισχροκέρδεια και τον άδικο καταναγκασμό.Θυμώνω με την απάνθρωπη συμπεριφορά σε κάθε επίπεδο..εργασιακό,οικογενειακό,φιλικό,κοινωνικό.
    Δεν ξέρω πια τι είναι αγνό γύρω μου.Φοβάμαι ότι αν ψάξω δεν θα το βρω.Και ότι αν το βρω θα περιβάλλεται από κίβδηλο περιτύλιγμα.
    Οι λαχταριστές ομολογουμένως αυγόφετες κυριαρχούν στις υπέροχες φωτογραφίες.Εγιναν από μαμαδίστικα χέρια και αγνές προθέσεις.Προσφέρουν και θέαμα και γεύση.Μυρωδιές πρωϊνής τεμπελιάς και ανεμελιάς.Μυρωδιές αγάπης και φροντίδας.Μπορώ να πάρω μια και να αφεθώ στη σκέψη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο?
    Χρόνια πολλά Χρυσαυγή μου,γλυκιά μανούλα!!!!Να σε αγαπούν και να σε χαίρονται οι κούκλες σου,να τις προστατεύεις και να τις εμψυχώνεις!Πάντα θα ελπίζουμε!
    Σας φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω εγώ και τι υπάρχει για να προσθέσω μετά από όσα εγραψες Φωτεινή?
      Μόνο να αφεθείς εσύ και όλοι μας στη σκέψη και την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Τι άλλο πια να περιμένουμε σε αυτή τη χώρα?

      ..Τις αυγόφετες τις προτιμώ κι εγώ αλμυρές.
      Όμως αυτή η εκδοχή τους ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη..
      Υπόσχομαι τις επόμενες θα τις φτιάξω αλμυρές για σένα μόνο!

      Φιλιά και χρόνια πολλά πολλά κι από μένα για την γιορτή της μητέρας που ήταν χθες!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Χρυσαυγή μου και χρόνια πολλά για τη χθεσινή ημέρα.
    Να σε χαίρονται τα Αστέρια σου!

    Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί σου, νομίζω, είναι κοινοί...Όμως αν ψάξουμε βαθύτερα στις "αγνές" τροφές που καταναλώνουμε φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει ούτε μια που να πληροί τις προϋποθέσεις...

    Οι φράουλες επάνω στις αυγόφετες αλλά και σκέτες, μαριναρισμένες με βάζουν σε γευστικό πειρασμό!
    Η πρότασή σου είναι τόσο λαχταριστά παρουσιασμένη που σκανδαλίζει φραουλομανείς και μη!

    Έχεις την αγάπη μου.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζαμπία μου και χρόνια πολλά και για τον δικό σου πολύ πετυχημένο ρόλο.
      Πετυχημένο εκ του αποτελέσματος, αφού έχεις μια σπουδαία και όμορφη κόρη!

      Η αλήθεια είναι ότι καμία τροφή δεν είναι αγνή πλέον από πολλές απόψεις.
      Από τον τρόπο που συλλέγεται, από τον τρόπο που διακινήται, από τον τρόπο που κατασκευάζεται με χυμικά και πρόσθετα.... ακόμα και από τον τρόπο που καταναλώνεται.
      Ποιος έχασε την αγνότητα για να την βρούμε εμείς ? Κανείς!

      Σε ευχαριστώ για τα σχόλια περί αυγόφετας και μαριναρισμένης φράουλας!
      Μακάρι να μπορούσα να κεράσω!!!

      Σε ευχαριστώ για το τελευταίο!!
      Επίσης!

      Διαγραφή
  8. Καλό μεσημέρι Χρυσομαλλούσα και καλή εβδομάδα φυσικά...
    Και Χρόνια Πολλά και καλά για την χτεσινή μέρα...
    Και όσο για τον "έρωτα" πάντα τον συναντάμε εκεί που δεν τον περιμένουμε, να πεις στην Νεφελίτσα :-)))

    Όπως γράφει και η φίλη Ζαμπία, αν κάτσουμε να ψάξουμε θα βρούμε πολλές-πολλές τέτοιες περιπτώσεις για τα τρόφιμα που έτσι κι' αλλιώς καταναλώνουμε, απλώς κάποια βγαίνουν στον αέρα και κάποια άλλα πάλι απλώς τα "υποψιαζόμαστε".

    Εχω χρόνια να φτιάξω αυγοφέτες! Μ' έκανες και τις λιμπίστηκα τώρα, καθώς σιγά-σιγά έρχεται και η πείνα του μεσημεριού :-)))

    Καλή συνέχεια εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      Ο έρωτας χτύπησε την πόρτα της Κλειούς.. Η μικρή μου βλέπεις έχει μεγάλο πάθος με τα σκυλιά και με οδηγεί όλο και περισσότερο στην απόκτηση κάποιου...

      Η απάντησή μου στη Ζαμπία λοιπόν, ελπίζω να σε κάλυψε.
      Το τι είναι αγνό και με ποιον τρόπο έρχεται στα χέρια μας είναι τεράστιο θέμα.

      Μα καλά, δεν το πιστεύω ότι ΕΣΥ έχεις χρόνια να φτιάξεις αυγόφετες.
      Με τόσες λιχουδιές που φτιάχνεις κάθε μέρα, πως σου ξέφυγαν οι απλές και μαμαδίστηκες αυγόφετες? Πρέπει να κάνεις κάτι γι΄αυτό άμεσα.

      Χρόνια σου πολλά για την γιορτή όλων των μαμάδων χθες!!
      Να σε χαίρεται ο μικρος σου πρίγγιπας!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Χρυσαυγή μου, τέλειες οι αυγοφέτες σου, ευτυχώς έχω δικές μου φράουλες στον κήπο και ξέρω από που προέρχονται!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λίλα!!!
      Ε, άμα έχεις φράουλες, τότε είσαι τυχερή.
      Κι εγώ θα ήθελα πολύ να φυτεψω. Ίσως του χρόνου!! Μου αρέσουν πολύ ακόμα και σαν φυτό στον κήπο ή το μπαλκόνι.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι η δουλειά πρέπει πάντα να αμείβεται, άσχετα με το χρώμα, τη φυλή, το γένος και ό,τι άλλο "διαφοροποιεί" τους ανθρώπους.
    'Οσο για τις αυγοφέτες... Ε καλά! Φραουλίτσες και να μην τις χτυπήσω αλύπητα; Όχι δα! Επίσης τρελαίνομαι και για τα αμυγδαλάκια. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που θα τα προτμήσω από τη σοκολάτα! Ωραίο συνδυασμό έφτιαξες Χρυσαυγή μου!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δουλειά πρέπει να αμοίβεται!
      Πόσο σωστό !!! Απόλυτα!!
      Και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο να συμβεί και τόσο εύκολα μπορεί να καταπατηθεί το δικαίωμα στην αμοιβή της εργασίας.

      Τα αμύγδαλα που σχολιάζεις τα προτίμησα από τη σοκολάτα γιατί έδωσαν την τραγανή ηφή που έλειπε από το πιάτο. Γενικά ο συνδυασμός αυτός, μας ευχαρήστησε απόλυτα.

      Καλή σου εβδομάδα γλυκιά μου Σελ και φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Υπέροχη η πρότασή σου, Χρυσαυγή μου! Ένα εξαιρετικό πρωινό, με γεύση και χρώμα.
    Μου αρέσει πολύ.
    Λέω να τις δοκιμάσω προσεχώς.
    Να είσαι καλά και να σε χαίρονται οι κούκλες σου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελενάκι!
      Να τις δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου.
      Προλαβαίνεις όσο έχει ακόμα φράουλες στην αγορά...

      Ευχαριστώ για τις ευχές!!!
      Σε φιλώ πολύ !

      Διαγραφή
  12. Απίστευτα δελεαστικές οι αυγόφετες!
    Οι φράουλες στις όμορφες φωτογραφίες σου φαίνονται υπέροχες.
    Λίγο αργά, αλλά παρόλα αυτά χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ...
      ... για όλα!!!!!

      Φιλιαάαααααα!

      Διαγραφή
  13. Μα τι υπέροχο ανοιξιάτικο πρωινό!
    Φράουλες με ζάχαρη και κονιάκ έφτιαχνε η μαμά μου και τις λάτρευα!
    Ευκαιρία για αναβίωση ενός αγαπημένου επιδορπίου, με άλλη ματιά και για πρωινό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ,Ερμιόνη...
      όλες οι μαμάδες έφτιαχναν φράουλες με ζάχαρη και κονιάκ.

      Αναβίωση παλιομοδίτικου επιδορπίου για τη γιορτή της μητέρας λοιπόν.

      Πάντως για πρωινό ήταν πραγματικά περίφημο, δροσερό και χορταστικό.
      Στο προτείνω ανεπιφύλαχτα!!

      Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά για χθες!

      Διαγραφή
  14. Αχ, πόσο μου αρέσουν οι αυγόφετες (και οι αλμυρές και οι γλυκές)! Οι δικές σου, Χρυσαυγή μου, με τις μαριναρισμένες φράουλες και το σιροπάκι τους είναι πανέμορφες και σίγουρα πεντανόστιμες! Εξαιρετικό πρωινό!!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γλυκές αβγόφετες δεν έχω φάει.. ακόμα!
    Οι δικές σου είναι σίγουρα από τις καλύτερες οπτικά που έχω δει,
    φαντάζομαι και γευστικά Χρυσαυγή μου!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μεγάλη κουβέντα η περι ρατσισμού κουβέντα... δεν τελειώνει ειδικά στην Ελλαδα... Όσο για τις φράουλες και εγώ το ίδιο παθαίνω στην λαϊκή! Και νιώθω οτι την πληρώνουν οι φράουλες για κρίματα άλλων! Και στο θέμα μας! Θεϊκές οι αυγόφετες. Έχω κόλλημα. Απ΄τα λίγα μεγάλα κολλήματα μετά την Μερέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλεια πρόταση Χρυσαυγή μου!!!
    Αγαπώ αυγόφετες.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρυσαυγή μου, τις χαζεύω από την στιγμή που έκανες την ανάρτηση! Σήμερα τις έφτιαξα κιόλας και τις απόλαυσα! Το υπέροχες είναι το λιγότερο που τις χαρακτηρίζει! Μπράβο!

    Τώρα για το θέμα του ρατσισμού συμφωνώ με όσα λες! Ιδιαίτερα εμείς οι εκπατρισμένοι έχουμε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα ανακλαστικά στο θέμα! Ονειρεύομαι κάποια στιγμή θα πάψουν οι διώξεις-διακρίσεις που στηρίζονται σε διαφορετικό χρώμα, διαφορετική κουλτούρα. διαφορετική καταγωγή ή φύλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χριστός Ανέστη Χρυσαυγή μου! Χρόνια Πολλά!
    Οι αυγοφέτες σου είναι must. Λαχταριστότατες. Εύκολες και γρήγορες στην παρασκευή. Κάνω και εγώ συχνά. Με φράουλα να σου πω την αλήθεια δεν τις έχω φάει ποτέ, αλλά φαντάζομαι θα ταιριάζουν οι γεύσεις πολύ.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τέλειο πρωινό οι αυγόφετες σου. Καλα το θέμα του ρατσισμού ατέλειωτο και μου φαίνονται θα δουν πολλά τα μάτια μας δυστυχως. Τώρα αυτό με την προέλευση του κάθε προϊόντος πάντα με προβλημάτιζε στην λαϊκή, αλλά ας το προσπεράσουμε και αυτό, τι να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εγώ δεν ψωνίζω πλέον αυτές τις φράουλες! Πολύ σωστά τα έγραψες Χρυσαυγούλα μου.
    Αυγοφέτες δεν έχω φτιάξει ποτέ και το ακούω καμιά φορά απο μια φιλη μου και όλο λέω να κάνω.
    Ορίστε η ευκαιρία!!! Το ΣΚ μάλλον!!!
    Φιλάκια πολλά
    ΥΓ Χρόνια πολλά για τη γιορτή της Μητέρας!!! Να σε χαίρονται οι κοράκλες σου και εσύ να καμαρώνεις για πολλά πολλά χρόνια τη δική σου μανούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ μαζί σου...
    Μα τι ωραία εμφάνιση που έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10