20 Απριλίου 2015

Πολιτισμικό σοκ !!!






Το φετινό Πάσχα με βρήκε να φτιάχνω  βαλιτσες με μαγιό, αντηλιακά και σανδάλια.


Σε αντίθεση με τις εκτός εποχής χαμηλές θερμοκρασίες  που επικρατούσαν στην Ελλάδα, εγώ, σαν χελιδόνι, θα ταξίδευα  σε μέρη ζεστά. 


Η αναχώρηση για Ντόχα, όπου θα συναντούσαμε τους νονούς της Μικρής,  ήταν μόλις δύο μέρες πριν από τα κοινά μας  γενέθλια  (τα δικά μου και τα δικά της).  Τρελός ενθουσιασμός και ανυπομονησία που είχε χτυπήσει κόκκινο. Οι διακοπές στο Κατάρ ήταν γεγονός!!!!


Οι στιγμές που έζησα / ζήσαμε, ειλικρινά δεν μπορούν να περιγραφούν και ίσως δεν χρειάζεται  κιόλας! Τις κρατώ σαν φυλαχτό στην καρδιά μου!


 Αυτό που αξίζει όμως να μοιραστώ, σχετίζεται με το περιεχόμενο του ιστολογίου και είναι  το «food porn» των διακοπών αυτών. Έθνικ αραβικό φαγητό, τούρκικο, μεσογειακό, παράξενα φρούτα, δροσερά κοκτέιλ αλλά και σπιτικό μαγειρεμένο απο εμάς ήταν όλα όσα δοκίμασα και απόλαυσα πολύ. Δεδομένου ότι τα πάντα ήταν καινούρια και οι διατροφικές συνήθειες της αραβικής αυτής χώρας απέχουν από τις δικές μας αφού το χοιρινό και το αλκοόλ απαγορεύονται από τη θρησκεία δια ροπάλου, αξίζει να μοιραστώ όλα όσα πέρασαν από το πιάτο μου! 

Αυτά, αλλά και μερικές ακόμα φωτογραφίες για το πως είναι αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της. Τα πράγματα που με κέντρισαν δηλαδή, μέσα από το φακό της κάμεράς μου.


Ένας άνθρωπος εθισμένος στις γεύσεις, κρατάει μια φωτογραφική στο χέρι και απαθανατίζει ακόμα και το νερό που πίνει. Τα πάντα ξεκίνησαν από το αεροπλάνο. Πρώτο κλικ στο κοτόπουλο αλά κρεμ με πατάτες ψητές και λαχανικά στον ατμό των Qatar Airways. Ωραίο γεύμα με μια ίσως αδιάφορη μακαρονοσαλάτα και μια πραγματικά φανταστική μηλόπιτα με καραμέλα! Παρακαλώ δεθείτε. 

Απογειωνόμαστε! 
 


Φτάνοντας είδαμε ουρανοξύστες! Δέος! Πολλούς, διαφορετικούς και υπερμεγέθεις ουρανοξύστες. Τόσους, ώστε να νιώσουμε μόλις σε λίγα λεπτά, μικροσκοπικά ανθρωπάκια σε μια χώρα γιγάντων.
 


 Κι άλλους... 




Όπου κι αν γυρνούσες, σήκωνες τα μάτια ψηλά.


Ένιωθες τόσο μικρός, με μάτια που έχουν ανοίξει διάπλατα και οι κόρες έχουν συσταλεί, λες και προσπαθούν να ρουφήξουν μέσα τους σαν δίνη όλα τα καινούρια. 


Επισκεφθήκαμε το Pearl. Το τεχνητό νησί φτιαγμένο μέσα στη θάλασσα. Περπατώντας στους δρόμους του, άκουγες αδιόρατα, από μικροσκοπικά ηχεία κλασική μουσική. 


Καθίσαμε σε ένα ιδιαίτερο μαγαζί που όμοιό του δύσκολα βρίσκεις. Το "θεατρικό" Shakespeare.


Σαιξπηρικό!! Βγαλμένο από άλλη εποχή. 


Δοκίμασα lemon mint. Το φημισμένο τους κοκτέιλ που φτιάχνεται από λεμονάδα και μέντα, φυσικά χωρίς αλκοόλ, αλλά ποιος νοιάζεται μπροστά στη δροσιά του?


Όπου και να πας όμως, όσο μακριά, θα συναντήσεις πάντα κάτι από Ελλάδα. 


"Μύκονος". Το μοναδικό Ελληνικό εστιατόριο στη Ντόχα. Εκεί όπου τα κοκτέιλ που σερβίρουν έχουν καρφωμένο έναν ανεμόμυλο. 


Εκεί όπου γιορτάσαμε τα γενέθλιά μας με ανθρώπους που αγαπάμε. 


Φάγαμε τροπικά φρούτα,


σε πανέμορφα ψηφιδωτά πιάτα.


Δοκίμασα για πρώτη φορά το dragon fruit, ένα φρούτο που φύεται αποκλειστικά και μόνο στην Ταϊλάνδη. Η λευκή του σάρκα διαλύεται στο στόμα με την πρώτη μπουκιά ενώ τα σποράκια του κριτσανίζουν στα δόντια για αρκετή ώρα μετά. Αν με ρωτούσε κάποιος, το βλέπω πανέμορφο γιατί έχει τον αγαπημένο μου συνδυασμό χρωμάτων που δεν έχω ξανασυναντήσει σε άλλο φρούτο. Το λευκό και το μαύρο.


Δοκίμασα το τοπικό ψάρι του αραβικού κόλπου. Το hamour, ή όπως το λένε οι εκεί Έλληνες, "χαμούρα".... χεχε


Κριθαρώτο με γαρίδες,


σολομό με πράσινη σαλάτα, 


 σαλάτα "Μύκονος",


αλλά και ελληνικότατο σουβλάκι κοτόπουλο με τις πιο σούπερ πατάτες γουέτζις (Wedges potatoes)!



Ουπς! Μια στιγμή παρακαλώ !!! Προσοχή! 
Στάση γιατί περνάει πεζός με ....κελεμπία!! 



Φωτογραφίζοντας στα κρυφά (γιατί δεν επιτρέπεται), τις μουσουλμάνες με μπούργκα,


ή με το ολόσωμο μαγιό τους. 


Άραβες με λευκές κελεμπίες. 


Αναρωτώμενη πόσο έξω είναι όλα αυτά από τη δική μας πραγματικότητα. 


Τα εντυπωσιακά πράγματα δεν έλειψαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπου κι αν γυρνούσα το κεφάλι, μαγευόμουν από τον πλούτο μερικών και τη διαφορετικότητα. Όπως αυτό το μπλε αυτοκίνητο, αξίας πάνω από 1.500.000 ευρώ. Χειροποίητο μέχρι την τελευταία βίδα, κάτοχος του οποίου είναι ο γιος του Σεϊχη που έχει το ξενοδοχείο Intercontinental. Ποιος άνδρας θα το δει και δεν θα κάνουν τα μάτια του πουλάκια?


Επιστροφή στα αξιοθέατα. Το μουσείο της Ντόχα, ή αλλιώς "Museum of Islamic Art", είναι ένα πραγματικά αρχιτεκτονικό αριστούργημα στο εσωτερικό του όπως μου είπαν αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να το επισκεφθώ παρά μόνο απ΄έξω.
 

 Το ψηλότερο σημείο του έχει ανοίγματα που θυμίζουν μια γυναίκα που φοράει μπούργκα και φαίνονται μονάχα τα μάτια της. 



 Βρίσκεται δίπλα στο ΜΙΑ park, το μεγαλύτερο πάρκο, με τεράστιες παιδικές χαρές, καφετέρια με θέα τους ουρανοξύστες της Ντόχα, 



  και άπειρα στρέμματα γκαζόν.



Ωπ! Άλλη μια κυρία με μπούργκα. Ευκαιρία για μια ακόμη φωτογραφία στη... ζούλα. 




Στάση για καφέ και σοκολατάκια με μορφή Άραβα, μουσουλμάνας και παραδοσιακών μορφών του Κατάρ. 



Το απόγευμα μας βρήκε στα Souqs (Σουκ), την παλιά αγορά της Ντόχα. Εκεί που τα χρώματα περισσεύουν και μεταφέρεσαι αυτόματα σε ανατολίτικες χίλιες και μία νύχτες. 



Σημείο αναφοράς το τζαμί που φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.


Στα στενά της αγοράς είδαμε ανθρώπους να ράβουν κελεμπίες. 



Χρώματα.



Κι άλλα χρώματα.



Ομοιώματα ζώων. 



Αλλά και αληθινά πανέμορφα, εξωτικά πουλιά, 



που κάθισαν ακόμα και στα χέρια μας. 



Απ΄ όλα ξεχώρισα τα αγέρωχα, κυνηγετικά γεράκια, τα οποία χρησιμοποιούν οι Άραβες στην έρημο.



Πανέμορφα, 



ακόμα και  με τα σκουφάκια που τους φορούσαν, ωστε να μην βλέπουν και επιτεθούν σε κάποιον από μας.



Η βραδιά έκλεισε στον Βόσπορο. Το τούρκικο εστιατόριο μέσα στην παλιά αγορά που κάνει το εκπληκτικότερο κεμπάπ έβερ που έχω φάει. 



Πίντε και λαχματζούν,



αλλά και άφθονα λέμον μιντ, τα οποία σερβίρονται δίχρωμα και μόλις ανακατευτούν αποκτούν το έντονο πράσινο χρώμα της μέντας.



Μια άλλη όψη της Ντόχα ήταν τα εμπορικά κέντρα. Το Landmark, το Lagoona, το City Center αλλά κυρίως το Villaggio. 



Μια προσομοίωση της Βενετίας μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο,



με οροφή που μοιάζει με ουρανό,



δίνοντάς σου την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο. 



Από το πιάτο μου πέρασε και η αραβική κουζίνα. 

Meat Kebeh, αραβικά κεφτεδάκια με πλιγούρι και αρνίσιο κιμά. 



Σαλάτα φατούς.



Χούμους.



Ταμπουλέ. 



Αλλά και chicken shawarma (Σαουάρμα). 



Δέκα μέρες πέρασαν σαν νεράκι. Νεράκι δροσερό, λυτρωτικό και ανακουφιστικό για την ψυχή και την καρδιά μας. Λίγο πριν αναχωρήσουμε για την Ελλάδα γιορτάσαμε το Πάσχα. 

Βάψαμε αυγά,



φτιάξαμε τζατζίκι και σαλάτες, 



ψήσαμε αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, 



ήπιαμε κρασί, 



παίξαμε το κυνήγι του κρυμμένου αυγού, 



και φυσικά τσουγκρίσαμε κόκκινα αυγά, 



με ξεκάθαρο, αδιαμφισβήτητο νικητή το νονό και αυγό highlander !!!!! 



Τελευταία μέρα μας αποχαιρέτησε η αμμοθύελλα. Το ζήσαμε και αυτό! Αέρας που σηκώνει την άμμο από την έρημο και υπάρχουν φορές που δεν βλέπεις ούτε στο ένα μέτρο.



Ο φοίνικας στο προσκήνιο ενώ στο βάθος μετά βίας ξεχωρίζουν σαν σκιές (αν καταφέρεις να τους δεις) οι ουρανοξύστες. 


 Νομίζω δε χρειάζεται καθόλου σκέψη για να ομολογήσω πως ήταν το ωραιότερο Πάσχα της ζωής μου.




Αντίο Oryx! 


* Όρυξ ονομάζεται η κατσίκα που ήταν η μασκότ των ασιατικών αγώνων στο Κατάρ το 2006 και έμβλημα των Qatar Airways.



Αντίο Ντόχα! 
Εις το επανιδείν αγαπημένοι μας!!






46 σχόλια:

  1. Φανταστικά! Τι ωραίες περιγραφές! Σε ζηλεύω! Να είστε καλά να πάτε και σε άλλα όμορφα μέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νοτούλα !!!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου! Περάσαμε όμορφα και αυτό το ταξίδι νομίζω πως ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Το χρειαζόμασταν εδώ και χρόνια.

      Διαγραφή
  2. Τι μου κάνεις τώρα βρε Χρυσαυγή πρωί πρωί;;;Με την κοιλιά στο στόμα ζηλεύω απεριόριστα όποιον από το περιβάλλον μου πήγε κάπου το Πάσχα. Δεν το συζητώ ότι όλοι όσοι έφυγαν στο εξωτερικό είναι στη μαύρη λίστα!!!!!Που θα πάει δύο χρόνια προγραμματίζουμε ταξιδάκι κάποια στιγμή θα μας κάτσει.
    Σίγουρα περάσατε τέλεια! Όλα τα περί γαστρονομίας φαίνονται λαχταριστά αλλά και όλες οι φωτό σου με ταξίδεψαν έστω και νοητά! Να είστε καλά να το πραγματοποιήσετε ξανά και ξανά!
    Σημ. Τέλειο να έχεις συγγενείς στο εξωτερικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα πράγματα Νίκη νομίζω πως έρχονται τη στιγμη που πρέπει. Μπορεί να το προγραμματίζετε χρόνια το ταξίδι σας αλλά θα έρθει και όταν θα έρθει θα το εκτιμήσετε πολλαπλάσια και θα το χαρείτε στο μέγιστο!
      Σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μα τι ωραίες εικόνες μας περιγράφεις!!! Προσωπικά με ταξίδεψες σε ένα μέρος που ούτε καν είχα στα πλάνα μου να επισκευτώ..... τώρα μόλις μπήκε στη λίστα των επιθυμητών προορισμών!!! Πάντα όμορφες στιγμές και ωραία ταξίδια λοιπόν για όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Παναγιώτα μου!
      Ξέρεις από πόσους άκουσα τον τελευταίο καιρό πως δεν γνώριζαν τον πολιτισμό και την τεχνολογική ανάπτυξη του Κατάρ? Πολλοί νομίζουν πως είναι μια χώρα οπισθοδρομική. Όμως είναι αναπτυσσόμενη και έχει πολλά πραγματα να δεις ξεκινώντας από την ξεκάθαρα διαφορετική κουλτούρα των ανθρώπων που εμένα προσωπικά με μάγεψε. Μου αρέσει το ασυνήθιστο και η χώρα προσφέρται για ανθρώπους με τέτοια γούστα.

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την τελευταία ευχή σου!! Το ελπίζω για όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Οδοιπορικό στο όνειρο με ξεναγό τις εκπληκτικές φωτογραφίες ενός άλλου κόσμου,αλλά κυρίως την ανόθευτη απο επιτήδευση περιγραφική δύναμη της πένας σου Χρυσαυγή μου!
    Συγκινητικό ,για εμένα τουλάχιστον ,νοερό ταξίδι ,με χρώματα,αρώματα,εικόνες,με διάχυτα τα συναισθήματα του ενθουσιασμού και της έντονης συγκινησιακής φόρτισης, που δεν κατάφερες να κρύψεις....
    Ονειρεμένο το ταξίδι σου και όπως πολυ σωστά επισήμανες ,υπαλρχουν συναισθήματα που δεν περιγράφονται,αλλά και δρν μπορούν να καταγραφούν,ακριβώς γιατι είναι τοόσο πολύτιμα!
    Μου άρεσε που επικεντρώθηκες κυρίως στον γευστικό πλούτο που απόλαυσες,υπερτονίζοντας και την κεντρική ιδέα του blog σου....
    Λάτρεψα την προσπάθεια σου να τιθασεύσεις τον θαυμασμό σου και την πρόκληση να δημοσιεύσεις όλες τις φωτογραφίες!!....
    Οφείλω να παινέψω την ακριβή και λεπτομερειακή επιλογή των φωτογραφιών!Δίνουν επακριβώς όλα αυτα που έπρεπε να μας δώσουν....
    Τροφή για σκέψη.
    Τροφή για όνειρα.
    Εύχομαι ο Θεός να σας αξιώσει να κάνετεολλα τέτοια ταξίδια!Ακόμα πιο μακριά,ή και πολυ πιο κοντά...
    Η περιπέτεια είναι αυτη που ορίζει την ευτυχία.
    Σε φιλω πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου τα ταξίδια είναι περιουσία για το μυαλό και την ψυχή! Μόνο όταν βλέπεις το διαφορετικό εκτιμάς αυτό που έχεις, θέλεις να καλυτερέψεις τον εαυτό σου και ανοίγεις τους ορίζοντές σου κυριολεκτικά και μεταφορικά! Αν είχα χρήματα το μόνο που θα έκανα είναι αυτό!!!!!!!! Ταξίδια στα πιο παράξενα μέρη της γης! Δεν πληρώνονται και δεν αγοράζονται αυτές οι εμπειρίες! Αυτό εύχομαι ολόψυχα και για τα παιδιά μου. Να αξιωθούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο!!!!!

      Σε ευχαριστώ για το από καρδιάς όπως πάντα σχόλιο.
      Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Τι φανταστικό και ζηλευτό ταξίδι!!! Κάποτε είχα την ευκαιρία να πάω καλεσμένη στο Qatar και την Ντόχα, αλλά δυστυχώς δεν την άρπαξα και τώρα μέσα από τις περιγραφές σου καταλαβαίνω τι έχασα και φυσικά ζηλεύω αφόρητα!! Εύχομαι πάντα τέτοια όμορφα ταξίδια!!
    Προσωπικά για μένα αυτά τα ταξίδια είναι όνειρα ζωής!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρί μου!
      Οι ευκαιρίες περνούν για να τις αρπάζουμε. Είναι κάτι που δεν είχα υπόψη μου παλιότερα αλλά όσο μεγαλώνω εκτιμώ αυτά που έρχονται από το πουθενά και προσπαθώ να τα "εκμεταλλεύομαι". Δεν πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου για κάτι που δεν έκανες κάποτε γιατί αλλο το μυαλό τότε άλλο τώρα. Πάντως ευκαιρίες έρχονται πάλι ! Αν αυτό μου το έλεγες δύο χρόνια πριν θα σου έλεγα πως είσαι τρελή. Κι όμως να που συνέβη! Σου εύχομαι να πας και να περάσεις τόσο όμορφα όσο κι εγώ! Γιατί ήταν πράγματι ένα ταξίδι ζωής!

      Σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολυ!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο ταξίδι και χαίρομαι που περάσατε πανέμορφα τις μέρες αυτές αλλά χαίρομαι πολύ και για το ταξίδι που έκανα μαζί σου Χρυσαυγή μου και ήταν υπέροχο!!!! Βλέπω και ξαναβλέπω τις φωτό σου και είναι, σχεδόν, σαν να έχω πάει κι εγώ!! Ευχαριστώ πολύ!!!
    Φιλιά καλημέρας και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Κική μου για τα όμορφα λογια σου και την ματιά με την οποία βλέπεις τα πράγματα. Δηλαδή βλέπεις ένα καλό για σένα μέσα από ένα καλό που συνέβη σε καποιον άλλο. Θα μπορούσε κάποιος να το δει αντίθετα!! Συνήθως δηλαδή έτσι γίνεται!!
      Σε ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Καλημερα! Πολύ ομορφο το post σου σημερα!
    Αυτα που θα μου αρεσαν παρα πολυ θα ηταν τα virgin cocktails... καθ οτι μπορεις να πινεις όσο θες, χωρις να μεθας χα χα. Το αραμπεσκ μαγιω μπορω να σου πω οτι το καλοκοίταγα... ειναι το ιδανικο για μενα που καιγομαι πολύ ευκολα στον ήλιο.

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαχαχα
      Αποκαλυπτικό το μαγιουδάκι, δε βρήσκεις? χαχαχαχαχαα
      Όσο τα τα κοκτέιλ δοκίμασα και μοχίτο χωρίς αλκοόλ το οποίο ήταν εξίσου ωραίο και δροσιστικό!! ΝΟxito όπως το λέγαμε (δηλαδή ΜΟχιτο χωρίς αλκοολ)!! χαχαχαχαχα

      Καλή σου εβδομάδα Beauty!!!

      Διαγραφή
  8. Αυτή είναι ανάρτηση για ταξιδιωτικό σάιτ. Ο σείχης του Κατάρ πρέπει να τη δει!!!!!!
    Μα τι ωραίες φωτογραφίες και πόσο απολαυστικό το κείμενο σου!!!!!

    Λοιπόν!
    Γέλασα πολύ με το "στάση γιατι περνάει πεζός με κελεμπία" χαχαχαχαχα πολύ χαρακτηριστική φωτό!!!!!
    Το Shakespeare φαίνεται παραμυθένιο!
    Το kebeh δεν υπάρχει...το τέλειο κεφτεδάκι και μαζί με χούμους και φατούς, δεν θες τίποτα άλλο! (οκ και λέμον μιντ!!)
    Θέλω βόλτα στα souq και τούρκικες γεύσεις!
    Εντυπωσιακή η φωτογραφία με την αμμοθύελλα!

    Μπράβο!! Μπράβο!!! Πολύ χαίρομαι!!!!
    Πέρασατε υπέροχα και δεν θα μπορούσες να μας το μεταδώσεις πιο όμορφα!!!
    Να είσαστε όλοι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα Χρυσόστομη!!!
      Να μου την αγοράσουν κανονικά την ανάρτηση πρεπει!!! χαχαχαχαχαχα

      Τα είπες όλα! Κι εμένα αυτά μου άρεσαν και άλλα μερικά που δεν μπόρεσα να ενσωματώσω στην ανάρτηση. Ήταν ένα ωραίο ταξίδι που εσύ που έχεις ταξιδέψει αρκετά στη ζωή σου μπορείς να εκτιμήσεις.

      Σε ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φιλια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ααααα ξέχασα να αναφερθώ στα αραβικά σοκολατάκια!!!!! χαχχαχαα τέλεια είναι!!!!!

      Διαγραφή
  9. την κατα απολαυσα την αναρτηση σου Χρυσαυγη,αου οταν εφτασα στην τελευταια φωτο ξενερωσα γιατι ηθελα κι αλλο,αχχαχχα!!!αυτο που με εξιταρει σε ενα τα ταξιδι ειναι το διαφορετικο,οι διαφορετικες εικονες απο τους δρομους μεχρι τα φαγητα (ισως για αυτο προτιμω λιγο παραπανω τα ταξιδια στο εξωτερικο).Χρονια σας πολλα να εχετε παντα τοσο ωραιες στιγμες και να κανετε πολλα πολλα ταξιδια οπου και οπως θελετε!!!α να μην ξεχασω να πω Χρυσαυγη εισαι μια κουκλα ; )
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφα όλα! Σαν να ταξιδέψαμε και εμείς λίγο μαζί σου! Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και μια απο τις ωραιοτερες αναρτησεις σου Χρυσαυγη μου! Καταρχην Χρονια Πολλα, Χριστος Ανεστη! Δεν εχω παει Καταρ αλλα περασαμε το μηνα του μελιτος στην Αιγυπτο και μοιαζουν παρα πολυ...εκτος βεβαια απο τους ουρανοξυστες! σα να ζεις στον πολεμο των αστρων μου εφερνε!!! και τοσα φαγητα...τα μισα μονο εχω δοκιμασει...αλλα εχω ηδη λατρεψει την κουζινα τους!!!! αληθεια, θα εχεις και εσυ καμια τετοια συνταγουλα???

    να περνατε παντα καλα και να περναμε και εμεις μεσα σπο τις φωτο σου!

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φοβερό post !!! Εντυπωσιάστηκα με πολλά, άλλα έπαθα πλάκα με τους ουρανοξύστες !! Έχουν ξεφύγει !!!
    Σε ευχαριστούμε για τη βόλτα που μας πήγες !!!
    Μπράβο !! σας εύχομαι πολλά ταξίδια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο ταξίδι!!!
    Εύχομαι να έχεις πολλά και όμορφα ταξίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτές είναι διακοπές! Σε άλλα μέρη, εξωτικά. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις εικόνες σου από εκεί. Τέλειες φαίνονται, ειδικά αυτές με τα φαγητά :) Εύχομαι πολλά ακόμα ταξίδια στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχο και ανεπανάληπτο ίσως, ταξίδι που άξιζε να το κάνετε!
    Ταξίδεψα μέσα από τις όμορφες εικόνες που μας έδειξες.
    Και στα επόμενα με το καλό!

    Χρόνια Πολλά και για τα γενέθλιά σας, αν κι αργοπορημένα!

    Φιλιάαααα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου κοσμογυρισμένο κορίτσι !!!
    Οι φωτογραφίες σου με ταξίδεψαν κι εμένα. Νομίζω μας τα έδειξες σχεδόν όλα. Από αξιοθέατα, φαγητά... ασε να μην μιλήσω για φαγητά. Ολα φαίνονται υπέροχα. Ενα μέρος τόσο διαφορετικό από φυσική ομορφιά όσο και από κουλτούρα...
    Μπράβο...πολύ χαίρομαι που ήρθαν και οι μικρές μαζί.

    Αναμένουμε τα επόμενα ταξίδια σου... ;) κι εύχομαι να είναι πολλά :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. υπεροχο το οδοιπορικο Χρυσαυγη μου!!! Μαγευτικες φωτογραφιες που μας ταξιδεψαν σε αλλους πολιτισμους.. και κουλτουρες.. Το φαγητο...καταπληκτικο !!! Πραγματικα food porn!! Να ειστε καλα να ξαναπατε!! πολλα φιλια και χρονια πολλα και στις 2 σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρυσαυγή μου, να'σαι καλά και να κάνεις πολλά πολλά ακόμη τέτοια υπέροχα ταξίδια!
    Μαζί με σένα ταξιδέψαμε νοητικά και εμείς με τις φωτογραφίες σου και τολμώ να πω ότι κι εγώ αγάπησα τόσο την πινακίδα πεζού όσο και το μαγιό...Έτσι που πάμε με το φαγητό ίσως να είναι μια καλή λύση για το καλοκαίρι,χα χα!
    Πάντα χαρές και νέες εμπειρίες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρότι δεν ειμαι φαν των αραβικών χωρών, χάζεψα με τις φωτογραφίες σου και ζήλεψα προς στιγμή, όντως έιναι άλλος κόσμος εκει πέρα και θα ήθελα κάποια στιγμή ίσως να τα δω και από κοντά η ίδια. Μα καλά, πήγατε μέχρι εκεί και πήγατε σε ελληνικό εστιατόριο να φάτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ααααααααααα ειναι τελεια!!! σα παραμυθι 1001 νυχτες!! μπραβο!! σιγουρα περασατε υπεροχα!!! ζηλεψα το ομολογω!!! παντα να στε καλα να κανετε τετοια ταξιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ με ταξίδευσες σε γνώριμα μονοπάτια, με γεύσεις και αρώματα που πολύ νοσταλγώ!
    Πολλά χρόνια έζησα στην Αραβική χερσόνησο και ήταν μια εμπειρία αξέχαστη. Φεύγοντας από εκεί έφερα μαζί μου και τη δική μου αμπάγια-όχι μπούρκα. Αχ και να το ήξερα, θα σου ζητούσα να φέρει αυθεντικό σούμακ που εδώ-Ελάδα_ δεν βρίσκω!
    Να είσαι καλά, Χρυσαυγή μου. Πάντως με ναργιλέ δεν σε είδα!!!
    Άντε και στο επόμενο ταξίδι σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχη ταξιδιάρικη ανάρτηση! Μας ταξίδεψες κι εμάς με τον μοναδικό σου τρόπο!
    Πάντα τέτοια! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να ευχηθώ κατ' αρχάς Χρυσαυγή μου Χρόνια Πολλά και γεμάτα από εμπειρίες σε όλες τις εορτάζουσες.
    Και εμπειρίες θετικές και όμορφες όπως τούτο το "εξωτικό" ταξίδι, γιατί πραγματικά για τα δεδομένα της δικής μας κουλτούρας αυτές οι χώρες μοιάζουν "εξωτικές".

    Τα φαγητά είναι μεγάλο αυτού σ' ένα τέτοιο ταξίδι και νομίζω πως τους έδωσες την απόλυτη φωτογραφική διάσταση.

    Φιλιά πολλά και σύντομα και σ' άλλα παρόμοια οδοιπορικά εύχομαι.

    Χριστός Ανέστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πώς να το σώσω που η αυτόματη γραφή έβγαλε την Ελλάδα με ένα λ, σαν να ήταν Γιάνης;
    Μην γελάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πωπω...με ταξίδεψες!! Πόσο όμορφα όλα..και πόσο διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει!!
    Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα και να ταξιδεύετε σε τόπους μαγικούς!!
    Καλό βράδυ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μας άνοιξες την όρεξη! Και για φαΐ, αλλά κυρίως για ταξίδι!
    Το κτίριο του μουσείου εκπληκτικό, οι περιγραφές σου λαχταριστές!
    Χρόνια πολλά σε μαμά και κόρη, να είστε πάντα καλά και να κάνετε πολλά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα Χρυσαυγή μου και χρόνια Πολλά!! Τέλειο το ταξίδι σας και τόσο όμορφη και αναλυτική η ξενάγησή σου!! Έφτιαξες πραγματικά μία όμορφη ανάρτηση για να την θυμάστε για πάντα με την οικογένειά σου!! Εύχομαι και του χρόνου !! Άσε που πείνασα με όλα αυτά τα (υπέροχα) φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι όμορφο ταξίδι. Πολύ όμορφες οι περιγραφές σου. Με πήρες μαζί σου. Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έχω πάθει πλάκα με τις εικόνες που είδα! Πόσο μπροστά είναι οι άνθρωποι; Εντυπωσιάστηκα με την οροφή ουρανό του εμπορικού. Πόσο μα πόσο διαφορετική αίσθηση σου δημιουργεί από το να ήταν μία κλασσική οροφή...Ώστε ήπιατε mohito χωρίς ρούμι; Και το Chianti που το βρήκατε; Στη ζούλα το έφεραν οι κουμπάροι από την Τοσκάνη; Το να πάω διακοπές και να μην μπορώ πάντως να απολαύσω κρασί με το γεύμα μου (εκτός σπιτιού εννοώ), δεν μπορώ. Εντυπωσιακή και η φωτογραφία με το φοίνικα και την αμμοθύελλα. Μπάνιο, δε μας είπες, κάνατε; Στη θάλασσα εννοώ. Όχι την πισίνα. Ήταν ζεστή όπως λένε; Η παλιά αγορά επίσης εντυπωσιακή με τα πολύχρωμα κιλίμια και στρωσίδια. Καλά, τι να σχολιάσω το ολόσωμο μαγιό. Έλεος. Να είμαι Σιγκαπούρη και στο lobby του ξενοδοχείου έρχονται δύο με μπούργκες και μαύρες κελεμπίες, τις βγάζουν και ξαφνικά η μία έχει ξεσηκώσει τη Louis Vuitton και η άλλη τη Ferre. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Από μαντήλι, ρούχο, παπούτσι, γυαλιά, τσάντα, ΟΛΑ. Ρε που πάνε τα λεφτά...Ο Άραβας πάντως σε κοιτάζει αγριεμένα να πω; Με καχυποψία να πω; Στη θέση σου θα φοβόμουν να τον φωτογραφήσω. Το Σάιξπηρ πολύ καλόγουστο περιβάλλον. Έφαγες του σκασμού ένα σωρό λιχουδιές. Μπράβο! Πάντα τέτοια και του χρόνου να ξαναπάτε! Την απόλαυσα την ανάρτησή σου από ό,τι βλέπεις. Χαχα. Σολάρω! Ευχαριστούμε για τις όμορφες εικόνες που μοιράστηκες μαζί μας (μαζεύω το σεντονάκι που μόλις άπλωσα και φεύγω).
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πόσο απαραίτητα είναι τα ταξίδια αυτά! Ανοίγει το μυαλό και η ψυχή. Βγαίνεις από τις συνήθειές σου και βλέπεις πόσο καλό μπορεί να κάνει ένα "ξεβόλευμα"! Καλά να είστε Χρυσαυγή μου να ξαναπάτε και εκεί και σε άλλα μέρη!
    Φιλιά πολλά!

    Υ.Γ. Όλες οι φωτογραφίες ήταν υπέροχες αλλά εγώ έμεινα να κοιτάζω λίγο παραπάνω αυτή της αγοράς και φανταζόμουν όλα τα -διακοσμητικά- καλούδια που θα μπορούσες να βρεις εκεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να είστε καλά και να πάτε πολλά τέτοια ταξίδια Χρυσαυγή μου!
    Πολύ απολαυστική και χορταστική ανάρτηση!
    Όσο την διάβαζα αναριωτόμουν πως είναι τόσο καθαρή η ατμόσφαιρα (γιατί είχα μάθει πως είχε αμμοθύελλες), αλλά τελικά φάνηκαν και αυτές οι φωτογραφίες! :)
    Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νόμιζω πως θα μπω και εγώ επίσημα στη λίστα εκείνων που σε ζηλεύουν Χρυσαυγή μου! Όμως δεν έχω παράπονο, φρόντισες και μας έδωσες μια γεύση από όλα με πολλές και καταπληκτικές φωτογραφίες και χρήσιμες πληροφορίες! Είμαι σίγουρη πως ήταν το καλύτερο σας Πάσχα .Σου εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια στο μέλλον! Χρόνια Πολλά και σε ευχαριστούμε που τα μοιράστικες μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλά...Ταξίδεψα κι εγώ μαζί σου. Πρέπει να ήταν τέλεια! Μπράβο! Εύχομαι να ξαναπάτε σύντομα. Χρόνια πολλά και στις δυο σας!

    υγ. το ξενοδοχείο αλα Βεντία, υπάρχει ακριβώς το ίδιο στο Λας Βέγγας (άλλο πολιτισμικό σοκ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι υπέροχο post! Τι θαυμάσια περιήγηση! Χρυσαυγή μου σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτό το ταξίδι! Έυχομαι να ταξιδεύεις συχνά και να μας παίρνεις μαζί σου με τέτοιες καταπληκτικές αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. An to diavazan oi Qatarianoi,tha se xrysonane gia to Qatar tourism authority.Den yparhei tetoia douleia sti Doha oute apo megales diafimistikes.
    Bravo al fazr al thahab.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χωρίς να έχω ταξιδέψει στις αραβικές χώρες, πραγματικά είναι σαν να πήγα και να γύρισα χορτασμένη!!! Πόσο πλούσιο υλικό, καταπληκτικές φωτογραφίες, λαχταριστά εδέσματα αλλά αυτή η κατάσταση με τις μπούργκες με τρελαίνει! Με τίποτα δεν θα μπορούσα να ζω με τέτοια καταπίεση. α πα πα πα πα!!!
    Μαγικό ταξίδι Χρυσαγή μου! Αναμνήσεις για μια ζωή!! Μπράβο σας που καταφέρατε να πάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10