16 Νοεμβρίου 2015

Τούρτα βαρύτητα / Gravity cake






Στον απόηχο των γεγονότων που συνέβησαν την Παρασκευή στο Παρίσι γιορτάσαμε χθες οικογενειακά τα γενέθλια της Μεγάλης, με το πίσω μέρος του μυαλού μας σε όσα συμβαίνουν και παρακολουθούμε ως θεατές της ίδιας μας της ζωής. Δεν γινόταν όμως να περάσει και να χαθεί η μοναδική μέρα της ζωής της που κλείνει τα 9, χωρίς να γίνει κάτι όμορφο. Και έγινε κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό  που την άφησε κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό!! 





Την τούρτα «βαρύτητα»  (gravity cake) την είχα δει εδώ και μήνες  να φιγουράρει στο διαδίκτυο μέχρι που συνάντησα την διακόσμησή της  βήμα – βήμα σε ένα από τα εξαιρετικά ξένα blog που παρακολουθώ, στο ισπανικό Kanela y Limon. Αποφάσισα να την φτιάξω με την πρώτη ματιά που της έριξα! 


Ήθελα να πετύχει πάση θυσία και θα απογοητευόμουν πολύ αν γινόταν το αντίθετο. Ήταν η επόμενη πρόκληση που έβαλα στον εαυτό μου και ήθελα να την κερδίσω. Τελικά είδα ότι τζάμπα το άγχος και η ανησυχία. Ήταν πραγματικά πολύ πιο  εύκολη απ΄ότι είχα φανταστεί και οι  δικές μου πλέον φωτογραφίες το αποδεικνύουν.


Καλή εβδομάδα !! 




ΤΟΥΡΤΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ / GRAVITY CAKE


Υλικά για τη διακόσμηση: 


     1)      200 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)

     2)      100 γραμμάρια μερέντα

     3)      1 χοντρό και σκληρό καλαμάκι

     4)      1 κουβερτούρα (125 γραμμάρια)

     5)      2 μεγάλα σακουλάκια Smarties (σύνολο 500 γραμμάρια)

     6)      1 μικρό και ελαφρύ σακουλάκι από m&ms ή smarties (για να σταθεί πάνω στο καλαμάκι) 


Επιπλέον θα χρειαστούμε μισή από την δόση της τούρτας που θα δείτε ΕΔΩ.




Μέθοδος: 


Αρχικά φτιάχνουμε την τούρτα όπως περιγράφεται εδώ. Αντί για την συνταγή αυτής της τούρτας μπορείτε να φτιάξετε ένα κέικ σε φόρμα με σχήμα ημισφαίριο.


Θα χρειαστούμε ένα μπολ με κυκλικό πάτο, χωρητικότητας 1,5 λίτρου. 


Το ντύνουμε εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη και μέσα σε αυτό στρώνουμε την τούρτα.  Μόλις το γεμίσουμε με τα υλικά της μέχρι επάνω το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για ένα βράδυ. 


Όταν πρόκειται να τη στολίσουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία:


Αναποδογυρίζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη. 


Φτιάχνουμε το γλάσο. 


Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα που το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου και την μερέντα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Με το γλάσο αυτό καλύπτουμε πολύ καλά την ημισφαιρική τούρτα στρώνοντας την επιφάνειά της με μια σπάτουλα.



 Μετά αρχίζουμε να την καλύπτουμε με smarties


Μόλις καλυφθεί όλη καρφώνουμε το καλαμάκι στην κορυφή της τούρτας αφήνοντας λιγότερο από το μισό έξω. Ιδανικά το κόβουμε και λίγο αλλά όχι πολύ. Πρέπει να είναι βαθιά χωμένο έτσι ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει το βάρος από τα καραμελάκια που θα κολλήσουμε στην επιφάνειά του. 


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αρχίζουμε σιγά σιγά να κολλάμε καραμελάκια γύρω γύρω από το καλαμάκι στο σημείο που το έχουμε βυθίσει στην τούρτα. 


Η σοκολάτα που βάζουμε σε κάθε καραμελάκι είναι λίγη. Ίσα – ίσα για να κολλήσει.
 


Αν βάλουμε περισσότερη διατρέχουμε τον κίνδυνο να πασαλειφτεί και να φαίνεται κακοφτιαγμένη η τούρτα. Πρέπει να την κάνουμε όσο πιο αληθοφανή γίνεται και να μην αποκαλύπτεται η κουβερτούρα που είναι η «κόλλα» που χρησιμοποιούμε, ούτε και να φαίνεται το καλαμάκι. 


Βάζουμε λίγα καραμελάκια πάνω στο καλαμάκι. Αρχίζουμε να το καλύπτουμε από την βάση του, προχωρώντας προς τα πάνω. Κάθε δύο – τρία καραμελάκια που θα κολλάμε, θα πρέπει να βάζουμε την τούρτα για 1-2 λεπτά στο ψυγείο ώστε να πετρώνει η σοκολάτα και να μπορεί να αντέξει το βάρος των επόμενων που θα μπουν. 



Αν στο διάστημα αυτό η κουβερτούρα που έχουμε λιώσει στο μπεν μαρί μας παγώσει εντελώς τότε απλά την λιώνουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο (σε μπεν μαρί δηλαδή). Άλλο ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι την κουβερτούρα δεν την θέλουμε πολύ ρευστή γιατί δεν θα καταφέρει να συγκρατεί τα καραμελάκια πάνω στο καλαμάκι. Θέλουμε να είναι παχύρρευστη. Στο στάδιο δηλαδή που πάει να παγώσει. Έτσι είναι πολύ πιο «δυνατή» και σταθερή για την δουλειά που την χρειαζόμαστε. 


Όταν φτάσουμε στο πάνω μέρος από το καλαμάκι, παίρνουμε ένα σακουλάκι από m&ms το οποίο θέλουμε να είναι μικρό και ελαφρύ!!! Του κόβουμε τη μια γωνία και αδειάζουμε το περιεχόμενό του. Βάζουμε στο εσωτερικό του λίγη σοκολάτα και το κολλάμε στο καλαμάκι. 



Το κρατάμε λίγα δευτερόλεπτα με το δάχτυλό μας ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Μόλις δούμε ότι σταθεροποιήθηκε, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για λίγα λεπτά ώστε να κοκαλώσει η κουβερτούρα και να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος  αυτό να πέσει. 


Τέλος, βγάζουμε την τούρτα ξανά από το ψυγείο και κολλάμε καραμελάκια στην βάση από το καλαμάκι, στα άλλα, ώστε να είναι πιο αληθοφανής η «πτώση» τους από το σακουλάκι. 


Η τούρτα είναι έτοιμη!!!!!!!!!!!!!! 




Την βάζουμε στο ψυγείο και την παρουσιάζουμε στους καλεσμένους μας εντός μιας ώρας διότι τα καραμελάκια από την υγρασία του γλάσου και του ψυγείου αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους και να ξεθωριάζουν.


Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!!!!!!!!!
  





34 σχόλια:

  1. WOW!! ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΑ!!! Ειναι πραγματικα φανταστικη!! και γινεται πολυ πιο ευκολα απ'οτι ειχα φανταστει!!! Χρονια πολλα στο κοριτσακι σου Χρυσαυγη μου!! Παντα τυχερη και χαμογελαστη!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τελικά γίνεται εύκολα!! Δεν το φανταζόμουν και είχα το άγχος για το αν θα σταθούν τα σμάρτις πάνω στο καλαμάκι, αλλά τελικά με υπομονή και μεθοδικότητα όλα γίνονται.
      Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Να χαίρεσαι κι εσύ τον Νικόλα!!!

      Διαγραφή
  2. Να το χαίρεσαι το μικρο σου κορίτσι, που μεγαλώνει επικινδυνα γρήγορα (οταν σε ανακάλυψα, "προχτες¨", καποια μωβ πουα τούρτα θυμάμαι είχες ποστάρει). Να ειναι καλότυχη, υγιής και τσαμπουκαλού (είμαι σίγουρη ότι οποιος την πειράξει θα φάει πολύ ξύλο).
    Φανταστική η τούρτα, είμαι σίγουρη ότι θα έμειναν ολοι με ανοιχτά στόματα, ιδίως τα μικρά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω!! Καταπληκτικές ευχές! Το ίδιο θέλω κι εγώ γι΄αυτήν, υγεία, τύχη και δυναμισμό!!! Σε ευχαριστώ πολύ Τάνια μου!!!!!!!!!!!!!!!

      Σοβαρά τώρα? Το μπλόγκ το είχες ανακαλύψει τότε που είχα ποστάρει την πουά τούρτα? Τότε ήταν Νοέμβριος πριν 3 χρόνια, "προχθές" δηλαδή!! χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν να χαίρεστε το κορίτσι σας !! Να είναι πολύχρονο και ευτυχισμένο!!! Έπαθα πλάκα με την τούρτα!! Και η κατασκευή της είναι τόσο αναλυτική που απλά δεν γίνεται να αποτύχεις!! Ευχαριστούμε πολύ Χρυσαυγή, καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ Αθηνά για τις όμορφες ευχές και τα καλά σου λόγια!!
      Την χαιρόμαστε όλοι γιατί της αξίζει!!!

      Καλή σου εβδομάδα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία...συγχαρητήρια! Με τις αναλυτικές φωτογραφίες σου, το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο!
    Χρόνια πολλά στο κορίτσι σου, να είναι πάντα ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ήταν εύκολο!!! Λίγο να πιάνουν τα χέρια σου θέλει Μαρία και η τούρτα θα πετύχει.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!!
      Καλή σου εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  5. Φανταστική τούρτα!!!!!!!!!!!!!!!! Άψογη!!!!!!!!!!!
    Μπράβο που το τόλμησες και όλα πήγαν μια χαρά!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολύ εντυπωσιακή!!!!!!!!!!!!!!!
    Και τη κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολη!!
    Οι φωτογραφίες σου την αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο...είμαι σίγουρη οτι η Ν την κατασπάραξε!!χαχα Ωραία φωτό και οι δυο μαζί!
    Χρόνια πολλά στο κορίτσι!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τολμησα γιατί ήμασταν μεταξύ μας και είπα "ας πάει το παλιάμπελο, κι αν δεν πετύχει δεν πειράζει". Αλλά αφού την έφτιαξα είδα ότι δεν ήταν και κάτι το τρομερό.

      Σε ευχαριστώωωωω!!! Και εμένα η αγαπημένη μου φωτό είναι η δεύτερη!!! χαχα
      Ευχαριστώ για τις ευχές!! Φιλιά και καλημέρες!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Nα το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου. να είναι γερό και χαρούμενο. Ολα τα καλά στη ζωή της εύχομαι.
    Και φυσικά να χαίρετε κι εσένα με τα φανταστικά πράγματα που φτιάχνεις.

    ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Την έκανες πολύ ωραία και τελικά δεν είναι τόσο δύσκολη.
    Σίγουρα ξετρελλαθηκαν μικροί-μεγάλοι ;)

    Να' σαι καλά Χρυσαυγή μου να τους φτιάχνεις όλες τις τούρτες τους.

    Φιλιά πολλά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάριον σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές!!

      Ναι, άρεσε σε όλους μα περισσότερο σε αυτήν!!! Πραγματικά πέταξε τη σκούφια της!!!!
      Εχει αρχίσει τώρα βλέπεις και μεγαλώνει και πρέπει να σκέφτομαι θέμα για τούρτα λιγότερο παιδικό. Αυτή ήταν ότι έπρεπε για φέτος!

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα και καλή εβδομάδα φανταστική μαμά! Να το χαίρεσαι το κορίτσι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιδέα (και εκτέλεση)! Νομίζω είναι μια τούρτα που αφήνει με το στόμα ανοιχτό όχι μόνο παιδιά, αλλά και μεγάλους! Τέλεια!
    Χρόνια Πολλά, να τη χαίρεσαι, να είναι πάντα γερή, καλότυχη και ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα!! Η ιδέα βέβαια δεν ήταν δικιά μου αλλά είχα δει αυτή την τούρτα μήνε πριν σε πολλά ξένα μπλογκς. Η εκτέλεση όμως όπως είδες ήταν όλη δικιά μου καθώς και η μέριμνα για το πως θα την κατασπαράξουμε την τούρτα αφού η Μεγάλη έσβησε τα κεριά της!! χαχα

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές!!!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  9. χροναι πολλααααααα να την χαιρεστε!!!!! καλοτυχη και γερή!!!
    καλα η τουρτα τα σπάειιι -που λεμε και στο χωριο μου- !! την εχω δει κ εγω στο ιντερνετ αλλα εσυ την παρουσιασες τοσο απλα λες και ειναι κατι πις οφ κεικ !!!! μπραβο !! φανταζομαι χαρα η μικρη και ενθουσιασμος οι καλεσμενη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους Ντολμά μου! Μια τούρτα να κοντραριστεί στα ίσια με τις δικές σου!!! χαχαχαχαχααχα
      Αντε γιατί πολύ τον αμανέ σήκωσες τώρα τελευταία με τις δικές σου υπερπαραγωγές!! χαχαχαχαχαχαχα

      Σε ευχαριστώ για τις ευχές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Ποτέ δεν είμαστε σίγουρες για την τούρτα,για το δώρο,για το φιλί,για την αγάπη που προσφέρουμε στα παιδιά μας.
    Δεν είμαστε σίγουρες για την ποσότητα,κάποιες φορές, ΚΑΙ για την ποιότητα.
    Το θέλω μας ,το ειναι μας,η υπόσταση μας ,περιστρέφονται γύρω απο τα παιδιά μας και για το πως θα τα γαλουχήσουμε,πως θα προσφέρουμε ασφάλεια,χαρά και συναισθηματική ισορροπία.
    Όσα και να προσφέρουμε,πάντα μέσα μας θα ανακαλύπτουμε ίχνη τύψεων και ενοχών, για αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα.
    Τα γενέθλια είναι ένα σημαντικό γεγονός για την ζωή μιας οικογένειας.
    Για το παιδί, που βιάζεται να μεγαλώσει.
    Για την μητέρα ,που βλέπει το παιδί της να μεγαλώνει.
    Για το παιδί, που αργά αλλά σταδιακά,απομακρύνεται και ανεξαρτοποιείται .
    Για την μητέρα ,που απλώνει αόρατες κλωστές(να μην πω δεσμά....)για το βλαστάρι της που τείνει να πετάξει μακριά απο την οικογενειακή φωλιά.
    Στα γενέθλια,στα κάθε γενέθλια ,τα χρόνια που περνούν,αποτυπώνονται κυρίως πάνω στα παιδικά πρόσωπα που αλλάζουν με μαγικό τρόπο.(δεν θα μιλήσω για το πρόσωπο της μητέρας.....γιατι αυτό μείνει αναλλοίωτο !)
    Αλλάζει και η τούρτα.
    Όπως είπες και εσύ,η Ν επιθυμεί λιγότερο παιδικές τούρτες και αν κρίνω και απο την περσινή της,περισσόυερο ανατρεπτικές.....
    Η φετινή της είναι ονειρεμένη και παιγνιδιάρικη!
    Είναι η τούρτα που θα επιθυμούσε ο κάθε εορταζόμενος.
    Με πολυχρωμία ανάλογη με την χαρούμενη διάθεση του σπιτιού.
    Με γεύση πολλαπλή ,γιστι μία παιδική τούρτα γενεθλίων οφείλει να κερδίζει ΚΑΙ στη νοστιμιά!
    Με εμφάνιση που προκαλεί επιφωνήματα ,όχι μόνο θαυμασμού,αλλά και απορίας.....
    Ο θαυμασμός εξυπακούεται και η απορία αναφέρεται στους φυσικούς νόμους της βαρύτητας.....
    Σακουλάκι και κουφέτα ,αιωρούνται σε έναν φανταστικό παράλληλο κόσμο χαράς και γεύσης!
    Εκεί όπου όλα είναι δυνατά!
    Ακόμα και να ανατρέπονται οι φυσικοί νόμοι!
    Γιατι μία μητέρα ,είναι ικανή να κάνει ΚΑΙ αυτό για το παιδί της!
    Χρόνια της πολλά Χρυσαυγή μου!Χρόνια ομορφα,περιπετειώδη,ταξιδιάρικα,χρόνια προόδου και μάθησης,χρόνια εσωτερικών αναταράξεων αλλά και συναισθηματικών ισορροπιών!
    Χρόνια καλά!
    Σας φιλώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ!!!
    Και πραγματικά πολύ εύκολη!
    Αψηφάς και τη βαρύτητα πλέον λοιπόν! Μ' αρέσει!
    Μ' αρέσει που είδαμε και το εσωτερικό του ψυγείο σου... Μοιάζει πολύ με το δικό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωπωπω πώς ξέχασα!!!
      Να τη χαίρεσαι την κούκλα σου!!!
      Γερή κι ευτυχισμένη να είναι πάντα!!!

      Διαγραφή
  12. Να τη χαίρεσαι την κούκλα σου!!! Αυτή πάντως σίγουρα θα την χάρηκε !!!
    Καταπληκτική !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να τη χαίρεσαι και να τη δεις όπως αγαπά!!
    Χρόνια της Πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια Πολλά Χρυσαυγή μου... να τη χαίρεσαι την κουκλίτσα σου! Να είναι πάντα γερή, τυχερή κι ευτυχισμένη κι εσύ να την καμαρώνεις!
    Τώρα τί να πω για την τούρτα... έγινε απλά υπέροχη!! Γεια στα χέρια σου!! Φαντάζομαι τη χαρά της όταν την είδε και την απόλαυση όταν την κόψατε!!!! Μια τούρτα γεμάτη χαρά και χωρίς βαρύτητα!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τη χαίρεστε τη Μεγάλη σας Χρυσαυγή!
    Να είναι χαμογελαστό και πολύ ευτυχισμένο το κοριτσάκι!
    Πολύ εντυπωσιακή η τούρτα που ετοίμασες προς τιμή της. Την είχα δει και εγώ στο blog που αναφέρεις, αλλά πραγματικά η δική σου πολύχρωμη εκδοχή μου αρέσει πολύ περισσότερο! Είναι τόσο μα τόσο χαρούμενη!
    Οι οδηγίες σου φοβερά αναλυτικές και μπράβο σου. Δε μας αφήνεις με απορίες και ελαχιστοποιείς το περιθώριο λάθους!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τη χαίρεσαι !!! Χρόνια πολλά !!!!
    Απίστευτη η τούρτα !!! Μπράβο Χρυσαυγή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να χαίρεσαι το ομορφοκόριτσό σου Χρυσαγούλα που στη δεύτερη φώτο (και δική μου αγαπημένη) τα σπάει έτσι με το στόμα έτοιμο να κάνει πονηράδα και τα αραιά της δοντάκια που είναι αξιολάτρευτα!!!!
    Να την καμαρώνεις να μεγαλώνει ευτυχισμένη και τυχερή!!!
    Εντάξει, για το έργο αυτό τέχνης που αψηφά τη βαρύτητα και παίρνει χρυσό στους ολυμπιακούς αγώνες τουρτών απλά θα υποκλιθώ και θα προσευχηθώ να καταφέρω να τη φτιάξω μια μέρα!!!! Αν και έχεις ανεβάσει τον πήχη στο τουρτοσύμπαν, οι οδηγίες σου είναι κατατοπιστικότατες και έτσι μπορούμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί να τη φτιάξουμε!!!!
    Φιλάρες πολλές και ξανά ρισπέκτ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια της Πολλά και Πολύχρωμα σαν την τούρτα της, Χρυσαυγή μου!
    Να την χαίρεσαι γερή και δυνατή πάντα, και να καμαρώνεις με τις χαρές και τις προσωπικές της καθημερινές "κατακτήσεις" στην ζωή.

    Όσο για το πόνημα...χαρά στην υπομονή για την "επικόλληση" των Smarties στην σειρά :-)))

    Καλημέρες πολλές-πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χιλιόχρονη και ευτυχισμένη η μικρή Μεγάλη σου!!
    Να την χαίρεσαι και να είναι η ζωή της γλυκιά και πολύχρωμη όπως η τούρτα της!
    Κι εγώ την είχα δει αυτή την τούρτα και θεωρούσα ότι θα είχε βαθμό δυσκολίας αλλά με τις αναλυτικές οδηγίες σου όλα έγιναν απλά και ξεκάθαρα! Μπράβο, πάντα τόσο δημιουργική!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α χα χα ενταξ΄πολύ καλή μεσα και έξω!
    Χρονια πολλά και καλά στην μεγάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θεϊκή η τούρτα βαρύτητας. Να δεις εγώ τι βαρύτητα θα αποκτήσω έτσι και την μπουκωθώ ολάκερη! Προς το παρόν όμως τη χαίρομαι εξ' αποστάσεως κι εσείς χαίρεστε το κοριτσάκι σας και το καμαρώνετε! Φιλιά σας ωραία μου κυρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εκπληκτική! Φαντάζομαι την έκπληξη στα μάτια της Μεγάλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θέλω κι εγωωωωωω! Με παίρνεις για βαφτηστήρι;;;;;; χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύχρονη, πολύχρονη!Και τι τούρτα έκανες!Απίθανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10