15 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από σοκολάτα και η τούρτα του μπαμπά






Τα σέξι 69!! Να μια ωραία ηλικία για να γιορτάσει κανείς τα γενέθλιά του οικογενειακά, με λίγους κι αδελφικούς φίλους και με μια τούρτα ξεχωριστή! 





Ναι, μπαμπά... ξέρω! Δεν θα σ' εκθέσω άλλο κάνοντας λογοπαίγνια με την ηλικία σου! 😜😜 Θα φωνάξω  μόνο πόσο πολύ χαρούμενη είμαι  που είσαι κοντά μας τόσο γερός και δυνατός όσο ποτέ άλλοτε! Έτοιμος για τα επόμενα 69 χρόνια που έρχονται!



Επειδή ήσουν Χριστουγεννιάτικο μωρό κι επειδή η γιαγιά ούτε γενέθλια σου γιόρτασε ποτέ, ούτε τούρτες έφτιαχνε (μα δεν υπήρχε καν η έννοια της τούρτας τότε..), έρχομαι εγώ να εκπληρώσω τα παιδικά όνειρα που θα είχες αν γυρνούσες μερικές -λίγες.. μη νομίζεις- δεκαετίες πίσω.
 


Και τι είναι αυτό που θέλει ένα αγόρι ηλικίας 6-9 ετών που έχει τα γεννέθλιά του τα Χριστούγεννα?  





Ένα δάσος από στολισμένα έλατα με μπάλες και φωτάκια κι ένα χιονισμένο δέντρο με αστέρι στην κορφή ίσως?




Λίγα λόγια για το πως θα φτιάξετε κι εσείς τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια. 



Τα Χριστουγεννιάτικα ελατάκια δεν είναι συνταγή. Είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή από σοκολάτα που θα στολίσει τις συνταγές σας! Όχι μόνο τις τούρτες που θα φτιάξετε την περίοδο των γιορτών αλλά και τα κέικ, τις βασιλόπιτες ή ακόμα και τους δίσκους με μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα υπάρχουν στις κουζίνες και τα σαλόνια σας. Με λίγα λόγια τα ελατάκια τα καρφώνετε όπου εσείς επιθυμείτε ή απλά τα βάζετε ένα – ένα σε μια διάφανη ζελατίνα και τα προσφέρετε ως σοκολατένιο γλύκισμα σε μικρά παιδάκια που τρελαίνονται για κάτι τέτοια δωράκια!  



Για τη διακόσμησή τους χρησιμοποιήστε ότι έχετε στο σπίτι από ζαχαρωτά, τρούφες, καραμελάκια, κομματάκια μπισκότου ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε. 


 

Το χρώμα τους μπορεί κάλλιστα να μην είναι το πράσινο που έφτιαξα εγώ χρησιμοποιώντας λευκή κουβερτούρα και χρώματα ζαχαροπλαστικής αλλά μπορείτε να τα κάνετε καφέ λιώνοντας απλά την αγαπημένη σας κουβερτούρα γάλακτος ή bitter. Είναι τόσο εντυπωσιακή η κατασκευή αυτή που πραγματικά ότι και να βάλετε επάνω, ότι χρώμα και να κάνετε τα δεντράκια σας, θα αρέσουν σε όλους.
  



Τέλος αν επιλέξετε να τα τοποθετήσετε πάνω σε τούρτα, το ιδανικό είναι, αυτή να είναι λευκή. Καλυμμένη δηλαδή με σαντιγί, ζαχαρόπαστα, ινδική καρύδα ή απλά ζάχαρη άχνη. Το λευκό είναι το τέλειο χρώμα πάνω στο οποίο θα αναδειχθεί το δικό σας ονειρικό δάσος από Χριστουγεννιάτικα ελατάκια. 



Καλή μέρα και καλά Χριστούγεννα εύχομαι!!!!! 





ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά για περίπου 5-7 δεντράκια (ανάλογα με το μέγεθος που θα τα φτιάξετε): 


     1)      5-7 καλαμάκια για σουβλάκι

     2)      200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα

     3)      Μερικές σταγόνες  κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

     4)      Μερικές σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

     5)      Μπίλιες από ζάχαρη (χρυσές ή ασημένιες), χρωματιστά κας κας (τρούφα δηλαδή σε μπιλάκια, χρωματιστά καραμελάκια, αστέρι από ζαχαρόπαστα ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε ή έχετε στο σπίτι.




Μέθοδος: 


Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε αραιά το ένα από το άλλο τα ξύλινα καλαμάκια. 




Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν αυτή είναι έτοιμη τότε αποσύρουμε το σκεύος με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα μερικές σταγόνες από μπλε και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά και έχουμε έτοιμη χρωματισμένη πράσινη την κουβερτούρα. 




Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα κορνέ με μύτη στρογγυλή και όσο πιο μικρή σε διάμετρο γίνεται και κατευθείαν (πριν αρχίσει η σοκολάτα να σταθεροποιείται) σχηματίζουμε δεντράκια ως εξής: 


Από τη μέση του ξύλου αρχίζουμε να σχηματίζουμε κάθετες ως προς αυτό γραμμές με το κορνέ οι οποίες να δημιουργούν ζικ ζακ μεταξύ τους. Για να έχει αυτό που θα φτιάξουμε το σχήμα του δέντρου, αρχίζουμε με φορά από κάτω προς τα πάνω, σχεδιάζοντας κάτω τη μεγαλύτερη γραμμή και όσο ανεβαίνουμε προς την κορυφή του ξύλου τόσο τις μικραίνουμε ώστε να καταλήξουν σε μια μύτη που θα είναι και η κορυφή του δέντρου. 




Προτείνω μερικά ελατάκια να τα κάνουμε μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα, άλλα ψηλόλιγνα, άλλα πιο κοντόχοντρα. Έτσι θα έχουν όλα διαφορετικό μέγεθος και εμφάνιση, με αποτέλεσμα να δείχνουν πιο ωραία όταν τα τοποθετήσουμε όλα μαζί πάνω στην τούρτα. 


Μόλις τελειώσουμε το «ζωγράφισμα» με σοκολάτα των δέντρων  τα διακοσμούμε. 



Καλό θα ήταν και εδώ να τηρήσουμε το ίδιο σκεπτικό όπως όταν τα κατασκευάσαμε, δηλαδή να τα κάνουμε διαφορετικά για να ξεχωρίζουν.



Άλλα μπορούμε να τα στολίσουμε με κας κας, άλλα με καραμελάκια χρωματιστά, με λευκή τρούφα ώστε να φαίνονται χιονισμένα και άλλα με συνδυασμό υλικών όπως πχ κας κας (που θα μοιάζουν με φωτάκια) σε συνδυασμό με στρογγυλά καραμελάκια χρυσά (που θα μοιάζουν με μπάλες). 


Όταν τελειώσουμε τη δημιουργία των δέντρων τα αφήνουμε για πολλές ώρες στη θέση που είναι μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα εντελώς και να μην σπάσουν όταν τα αποκολλήσουμε από το λαδόχαρτο. 


Κατόπιν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε! 


Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!!!!!!!!









33 σχόλια:

  1. Καλημέρα καλή μου! Τι ωραία που τα έχεις κάνει; Ο μπαμπάς σου έχει μία υπέροχη κόρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έχω έναν τέλειο μπαμπά!! χαχα
      Ευχαριστώ πολύ Νοτούλα μου!! Καλή σου μέρα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Πάντως περιμένω να δω την ανάρτηση της μαμάς σου για την τούρτα σεράνο.

      Διαγραφή
    3. Θα την αναρτήσω κάποια στιγμή σίγουρα!!

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω γι προταιρεότητα να δώσω στις σκέψεις και τα συναισθήματα μου,διαβάζοντας το σημερινό σου post.
    Και οταν μπερδεύομαι ,ποτέ δρν μένω ευχαριστημένη από το αποτελεσμα που προσπαθεί να ανταποκριθεί στο συναισθηματικό μέγεθος που ξεχειλίζει μεσα μου...
    Επιδιώκοντας να κοντρολάρω την συγκίνηση που μου δημιούργησες σπό τον επιδέξια συγκαλυμένο ενθουσιασμό σου,θα γράψω αρχικά τις ευχές μου για τον γλυκό πατέρα σου...
    Να είναι άρχοντας σε όλα του!Γιατί ελτσι τουλάχιστον δείχνει στην φωτογραφία που μας ανάρτησες χθες...Άρχοντας στην όψη,με καλή υγεία και διάθεση!Άρχοντας στα συναισθήματα,δέκτης και δότης αγάπης ,αφοσίωσης και καλοσύνης!Άρχοντας στον οικογενειακό,κοινωνικό και φιλικό του περίγυρο με θησαυρούς συναισθημάτων να πλουτίζουν την καρδιά του!Να τον χαίρεστε Χρυσαυγή μου!!!Και να σας χαίρεται και αυτός!!!Και να ΣΕ χαίρεται !!!Την μονάκριβη κορούλα του που αφιερωματικά στα γενέθλια του,προσφέρει αγάπη,μοναδικότητα και καλαισθησία στις υπέροχες γενέθλιες στιγμές του εορτασμού τους!
    Τι όμορφος γιορταστικός διάκοσμος!!!!!!!!
    Πόσο εμπνευσμένη κσι αξιοπρόσεκτη χριστουγεννιάτικη παρέμβαση!
    Εξαιρετικό το στόλισμα των σοκολατένιων ελάτων με τις χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες!
    Πόσο θα ήθελα να ´´χαθώ ´´σε ένα τέτοιο δάσος ,που μπορεί φαινομενικά να επιδιώκει να εκπέμψει το πολικό ψύχος μιας ατμοσφαιρικής βουνίσιας χριστουγεννιάτικης εικόνας,μα τελικά καταλήγεις να ζεσταίνεσαι από τα θερμά μηνύματα αγάπης και αφοσίωσης που μία κόρη αποστέλλει στον αγαπημένο της πατέρα...
    Πόσο πολύ εισπράττω το μαγικό μήνυμα του παραμυθένιου δάσους ,στις ρίζες του οποίου απλώνονται παρακλάδια αγάπης και έγνοιας!
    Καλά Χριστούγεννα Χρυσαυγή μου!
    Σε σένα και σε όλους τους αγαπημένους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινή μου για τις ευχές προς τον μπαμπά μου και τα όμορφα λόγια! Φέτος η χρονιά είχε σκαμπανεβάσματα και γι΄αυτό χρειάζονται πάντα οι εγκάρδιες ευχές από άτομα που πραγματικά τις εννοούν!!!
      Εύχομαι καλά Χριστούγεννα να έχετε με την οικογένειά σας.
      Να είστε χαρούμενοι και να περάσετε μέρες θαλπωρής, αγάπης, συντροφικότητας, κεφιού και χαράς!!!!

      Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. καλημεραααα και χρονια του πολλα!!!! να τον χαιρεστε γερος δυνατος και να του κανετε πολλα παρτυ! και ο δικος μου ο μπαμπας πρωτοχρονιατικος ειναι κ μαλιστα μαζι με το ονομα... 2πλη γιορτη που ποτε δν γιορτασε μιας κ τετοιες μερες ολοι η θα ειναι σπιτια τους η απο μικρος ειχαν την πρωτοχρονια σαν γιορτη κ οχι αυτον....αλλα οπως λεει κ αυτος ευτυχως εκανα κορες κ εχω γενεθλια! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχα Καλό!!!!!!!!! Αυτό είναι το τίμημα της διπλής γιορτής!!! Εκτός του ότι έχεις ένα δώρο μόνο για δύο διαφορετικά γεγονότα (γιορτή και γενέθλια), όταν γιορτάζεις τέτοιες χρονιάρες μέρες είναι δύσκολο να είσαι το επίκεντρο. Ρώτα και μένα που από τη μια γιορτάζω τα Χριστούγεννα και από την άλλη έχω γενέθλια ίδια μέρα με την Κλειώ.... κι από τότε που γεννήθηκε η Κλειώ σταμάτησα εγώ να δέχομαι ευχές! χαχαχαχα Όλες πάνε σε αυτήν!! Δράμα σου λέω ! Δράμα!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή

  4. Τι υπέροχη ανάρτηση!!! Χρόνια πολλά στον μπαμπά σου!!!
    Τα δεντράκια είναι απίθανα!!! Μπράβο σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!! Ευχαριστώ!!
      Ποιά δεντράκια?? Ολόκληρο δάσος έφτιαξα!! χαχαχα
      Κανονικά έπρεπε να βάλω πάνω 69 δεντράκια (όσα και τα χρόνια του) αλλά θα έπρεπε να έχω ένα χιλιόμετρο τούρτα για να χωρέσουν!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Φωναξε με όταν θα φτιάξεις ένα χιλ. τούρτα χαχαχα

      Διαγραφή
  5. εεεεεεεεεεε καλε ξεχασα να σχολιασω τα δεντρακια!! ισως γτ τα ζηλεψα!!! ειναι τελειαααα!!! ειχα δοκιμασει παλια να κανω κ εγω με κανονικη κουβερτουρα αλλα μην πω σαν τι εμοιαζαν.... τα δικα σου θα τα κρατουσα στολιδι παντως!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχαα
      Μην πεις... μην πεις!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχααχα

      Διαγραφή
  6. Να χαίρεσαι τον μπαμπακούλη σου! Τα δεντράκια σου φανταστικά. κάπου τα είχε πάρει το μάτι μου. τώρα όμως που είδα πόσο εύκολα γίνονται θα τα φτιάξω με τη μικρή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι... Κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Κι εμένα κάπου τα πήρε το μάτι μου και τα έφτιαξα με τον δικό μου τρόπο.
      Είναι πανεύκολα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι καθώς τα σηκώνεις από τη λαδόκολλα και τα μετακινείς για να τα καρφώσεις στην τούρτα, να μη σου σπάσουν. Ε, όπως και να το κάνεις είναι σοκολάτα και θέλει προσοχή!!!

      Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις!!!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. εννοείται ότι θα τα φτιάξω...αν χρειαστω κάτι θα σου ξαναστείλω. για άλλο λόγο όμως σου γραφω. Την σάλτσα ντομάτας με το philadelphia σιγουρα την εχεις φαει και πιθανολογω ότι θα είναι κ από τις αγαπημενες σου.... την έφτιαξα χωρις το τυρί αλλά με άλλο υλικό..δε σου λεω τι... θελω να δεις τη συνατγή και την επόμενη φορά αντί για τυρί να δοκιμάσεις το δικό μου τρόπο.Σου εγγυώμαι ότι δε θα καταλάβεις καμία διαφορά!!!! δεν μπορέις να φανταστείς πόσο έχω χαρεί!!!!!!! http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2016/12/blog-post_21.html

      Διαγραφή
  7. Να τον χαίρεσαι τον μπαμπά σου να είναι υγιής και χιλιόχρονος!!! Του ετοίμασες σούπερ τούρτα!! τα έχω δει και εγώ τα δεντράκια αυτά και χαίρομαι για το δικό σου step by step τα κάνει λίγο πιο προσιτά για να τα φτιάξω. Βέβαια εγώ όλη την ώρα χαζεύω την τούρτα και αναρωτιέμαι: λες να είναι τιραμισού αυτό εκεί κάτω από τα δεντράκια ;;; χα χα πολύ κοιλιόδουλη ομολογώ!! Πανέμορφες φωτό Χρυσαυγή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές Αθηνά !!!!
      Όχι δεν είναι τιραμισού... Τούρτα σεράνο είναι που θα βάλω τη συνταγή σε λίγο καιρό!! Πάντως έπρεπε να είναι λευκή η τούρτα για να δείξουν τα δεντράκια καλύτερα, αλλά δε βαριέσαι.. Την επόμενη φορά!
      Φιλιά πολλά!! Και πάλι ευχαριστώωωωω!!!

      Διαγραφή
  8. Χρόνια του Πολλά και Καλά, Χρυσαυγή μου.
    Πάντα γερός και δυνατός να στέκεται δίπλα σας, με όλα του τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα μέσα από το ονειρικό ζαχαρένιο δάσος που του έφτιαξες!!
    Πολύ ωραία η ιδέα αλλά και το ντεκοράρισμα των χαριτωμένων έλατων.
    Καλά Χριστούγεννα να έχετε όλοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Πηνελόπη!
      Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και προπάντων τον γιο σου!!
      Να περάσετε όμορφες γιορτές, γεμάτες χαρά και δώρα!!
      Σε φιλώ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφα που είναι! Πολύχρονος ο μπαμπάς σου, να είναι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!!
      Καλές γιορτές να έχετε!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  10. Τυχερός μπαμπάς!!! Ολόκληρο δασος του έφτιαξε η κορούλα του!! Να τον χαίρεσαι Χρυσαυγή μου!! Γερος και τυχερος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερός ο μπαμπάς, τυχεροί κι εμείς που τον έχουμε!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου!
      Να έχετε καλά Χριστούγεννα! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!
      Φιλιάαααααααααα!

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφα όλα! Να τον χαίρεσαι τον μπαμπά σου Χρυσαυγή! Να μας πει την συνταγή για μια τόσο καλή κόρη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Αρη, ξέρεις να κάνεις κοπλημέντα!!!! αχαχαχαχαχαχαχαχα

      Ευχαριστώ για τις ευχές!!!!!
      Καλές γιορτές να έχεις!!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  12. Φανταστικά!!!
    Χρόνια Πολλά να τον χαίρεστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ξανθή!!!
      Τον χαιρόμαστε πολύ!!
      Καλή σου μέρα και καλά Χριστούγεννα από μένα!! !

      Διαγραφή
  13. να τα εκατοστησει ο μπαμπας σου Χρυσαυγη μου.και εσυ νατον χαιρεσαι οσο γινεται περισσοτερο.να ειναι γερος και δυνατος.τα δε δεντρακια σου χαρμα οφθαλμων.θα προσπαθησω να τα κανω για τα εγγονακια μου τα χριστουγεννα.τι στο καλο συνταγη τηςΧρυσαυγης δεν θα πετυχει;να ειστε ολοι καλα και καλες γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύχρονος ο μπαμπάς!
    Να τον χαίρεστε και να είναι γερός και ευτυχισμένος, περιτριγυρισμένος από άτομα που τον αγαπούν και τον φροντίζουν!
    Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα σου! Είναι απλή και εντυπωσιακή συνάμα, ότι καλύτερο δηλαδή.
    Σκεφτόμουν να διακοσμήσω τη φετινή μας βασιλόπιτα με μπισκοτένια ελατάκια, αλλά μετά από τη σημερινή σου ανάρτηση με έβαλες σε σκέψεις μιας που έχω ακόμα μία όμορφη εναλλακτική!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχήν χρόνια πολλά στον μπαμπάκα σου που έχω καταλάβει πως λατρεύεις!!! Να είναι γερός και ακμαίος για άλλα τόσα χρόνια και να απολαμβάνει τις καταπληκτικές τούρτες της μοναδικής κοράκλας του!!!
    Όσο για τα δεντράκια.....τα λά τρε ψα!!!! Εχω χαζεψει να τα κοιτάω, να τα καμαρώνω!!!! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε και σκέφτομαι και σαν κέρασμα για τη γιορτη της κόρης μου μες τη βδομάδα που ειναι. Θελουν καμιά μερά στέγνωμα; γιατι θα τα βάλω σε σακουλάκι μετά.
    Αχ ειναι τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα τι όμορφα που είναι! Να τον χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ τυχερός ο μπαμπάς σου
    Να τον χαίρεστε και να τον καλομαθαίνεις με τις τουρτες σου ;)

    Φανταστικά δεντράκια. Υπέροχα. Τα χρώματα τέλεια και δείχνουν πολύ ωραία πάνω σε τούρτα.
    Οι φωτογραφίες και το styling εξαιρετικά!!
    Good job again!!

    καλές γιορτές κοριτσάκι να τους χαίρεσαι όλους.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10