6 Δεκεμβρίου 2021

Μακαρονάδα με κρέμα, σκόρδο και μυρωδικά

 


Οι μακαρονάδες που γίνονται σε ένα σκεύος (one pot) εκ των πραγμάτων είναι πανεύκολες. Δεν χρειάζεται να βράσεις και να σουρώσεις τα μακαρόνια άρα είσαι ήδη μείον δύο σκεύη, σουρωτήρι και κατσαρόλα. Έτσι το μόνο που χρειάζεσαι είναι η κατσαρόλα που θα φτιάξεις τη σάλτσα, στην οποία θα ρίξεις μέσα και τα ζυμαρικά να βράσουν μαζί. Την ευκολία την έχουμε. Τσεκ.




Πάμε τώρα να μιλήσουμε για τη γεύση. Η μακαρονάδα αυτή δεν είναι του «δε βαριέσαι». Για παράδειγμα, δεν έχεις βασιλικό αποξηραμένο? Λες «δε βαριέσαι»! Δεν έχεις κρέμα γάλακτος ή γάλα? Δε βαριέσαι! Δεν έχεις μαϊντανό? Δε βαριέσαι! Όοοοοχι!!! Να μην βαριέσαι και να συγκεντρώσεις όλα τα απαιτούμενα υλικά. Γιατί αν δεν το κάνεις η γεύση δεν θα είναι ίδια. Με λίγα λόγια δεν θα είναι τέλεια γιατί θα έχεις βαρεθεί.




Και τέλος η υφή. Εντάξει… Γι΄ αυτήν γίνονται όλα. Αν κάποια λέξη τη χαρακτηρίζει αυτή είναι η «ΖΟΥΜΕΡΗ». Θες κι άλλη? ΥΓΡΗ. Και ίσως «ΡΕΥΣΤΗ». Κι εννοείται «ΚΡΕΜΩΔΗΣ».




Αλλά τί να σου λέω εγώ τώρα αν δε τη δοκιμάσεις? Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε. Που σίγουρα θα αγαπηθούμε πάνω από αυτό το πιάτο ζυμαρικών. Ή μπορεί και να  διχαστούμε για το ποιος θα πάρει τη μεγαλύτερη μερίδα. Δεν ξέρω… Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα καλά. Δώσε μου λίγο χρόνο.




ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά:

1)     60 γραμμάρια βούτυρο

2)     3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου

3)     2 κουταλάκια γλυκού ρίγανη

4)     2 κουταλάκια γλυκού βασιλικό αποξηραμένο

5)     1 κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο

6)     ½ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο

7)     250 ml φρέσκο γάλα

8)     125 ml κρέμα γάλακτος

9)     60 γραμμάρια τυρί κρέμα

10)  180 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

11)  3 γεμάτες κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

12)  500 γραμμάρια βίδες, πένες, ριγκαντόνι ή κάποιο κοντό άλλο κοντό ζυμαρικό

13)  1 λίτρο ζεστό νερό

14)  Αλάτι

15)  Πιπέρι




Μέθοδος :

Σε ένα μικρό πιατάκι βάζουμε τη ρίγανη, το βασιλικό, το μπούκοβο και το κρεμμύδι.

Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε τις 3 σκελίδες σκόρδο και τις αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον αφήνουμε κι αυτόν στην άκρη.

Σε μια φαρδιά και όσο γίνεται πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία.  Μόλις λιώσει ρίχνουμε τα αποξηραμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα για 2 περίπου λεπτά ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο για μισό λεπτό ακόμα (προσοχή να μην καεί και πικρίσει).

Ρίχνουμε το 1 λίτρο ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά και 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού αλάτι καθώς και πιπέρι. Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και τα βράζουμε περίπου 5-6 λεπτά. Ίσως να μην είναι όλα τα ζυμαρικά καλυμμένα με το νερό αλλά αυτό δεν μας πειράζει. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε όσο βράζουν.

Μετά από 5-6 λεπτά (δεν χρειάζεται να έχουν απορροφήσει τα υγρά τους από το νερό που ρίξαμε), προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε να διαλυθεί, την κρέμα και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν για άλλα 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά (παρόλο που θα έχει αρκετά υγρά ακόμα και θα μας φαίνονται πολλά) και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε. Τώρα θα δούμε ότι  η σάλτσα θα γίνει κρεμώδης και θα αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τέλος και τον μαιντανό και ανακατεύουμε. Το ζυμαρικό θα αρχίζει να απορροφά την υγρασία. Το αφήνουμε για 2-3 λεπτά περίπου να σταθεί ανακατεύοντάς το. Θα διαπιστώσουμε ότι όσο μένει τόσο πήζει και γίνεται κρεμώδες. Σερβίρουμε και τρώμε αμέσως και ζεστό το φαγητό αυτό.

Καλή επιτυχία!!!






 

1 σχόλιο:

  1. εχεις ωραια γραφη, ωραια συνταγη και ωραιες φωτο...μπραβο σου!! με επεισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10