Νιώθω (και μάλλον έτσι είναι) ότι μια
ακόμα συνταγή για μπάρες μέσα στο διαδίκτυο δεν έχει να προσθέσει απολύτως
τίποτα. Υπάρχουν τόσες μα τόσες πολλές που βρίσκει κανείς πλέον ότι θέλει. Να
ήταν μπάρες με γουρνοπούλα να πω βρε αδερφέ ότι θα σε κάνω να ενδιαφερθείς,
αλλά τώρα μια από τα ίδια.
Γενικά μη στα
πολυλογώ. Εύκολη συνταγή. Υγιεινή. Νηστίσιμη. Νόστιμη (μα δεν θα στην έδινα
αλλιώς). Αυτά είναι που θα πω και όποιος θέλει δοκιμάζει!
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ
ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ
Υλικά:
1)
100
γραμμάρια ανάμεικτους ωμούς ξηρούς καρπούς τριών ειδών (αμύγδαλα + καρύδια +
φουντούκια)
2)
30
γραμμάρια ηλιόσπορο
3)
80
γραμμάρια ψίχα από ψημένα φιστίκια Αιγίνης
4)
50
γραμμάρια τριμμένη καρύδα
5)
120
γραμμάρια κουβερτούρα
6)
300
γραμμάρια ταχίνι φυσικό
7)
80
γραμμάρια μέλι
8)
250
γραμμάρια νιφάδες βρώμης
Μέθοδος:
Βάζουμε στο
μούλτι τα αμύδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και τον ηλιόσπορο και τα κάνουμε
ψιλοτριμμένα.
Τα βάζουμε σε ένα
μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την καρύδα, τα ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης και τη
βρώμη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε την
κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού έχει λιώσει η κουβερτούρα και αφού την έχουμε
αφαιρέσει από το μπεν μαρί, προσθέτουμε σε αυτήν το ταχίνι και το μέλι και
ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει σαν σοκολατένια
πάστα.
Προσθέτουμε το
μίγμα της σοκολάτας μέσα στο μεγάλο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη
και πλέον ανακατεύουμε καλά το μίγμα με το χέρι μας.
Στρώνουμε σε ένα
ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 28Χ21 λαδόκολλα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξέχει από τα
τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μίγμα που ήδη έχουμε φτιάξει και με το χέρι μας το
απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού έτσι ώστε να έχει κατανεμηθεί
ομοιόμορφα και ισόποσα καθ΄όλην την επιφάνεια. Το πατάμε καλά είτε με το χέρι μας
είτε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να γίνει μασίφ.
Σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες.
Κατόπιν το
βγάζουμε από το ψυγείο και τραβώντας τη λαδόκολλα που εξέχει, βγάζουμε όλο το
περιεχόμενο σε ένα δίσκο κοπής. Με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τις μπάρες σε ότι
μέγεθος θέλουμε.
Διατηρούνται για
10 μέρες στο ψυγείο μέσα σε καλά κλεισμένο σκεύος. Επίσης μπορούν να μπουν και
στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου