23 Μαΐου 2023

Κέικ στρατσιατέλα

 


Το παράπονό μου από τα κέικ με σταγόνες σοκολάτας είναι ότι έχουν ελάχιστες σταγόνες σοκολάτας. Αυτό δεν θα περάσει εδώ σε μένα. Τα κέικ τα πλούσια, τα νόστιμα και κυρίως τα ζεστά είναι τ΄ αγαπημένα μου κι αυτό εδώ είναι φτιαγμένο ακριβώς όπως μου αρέσει.




Η γεύση της βανίλιας υπερισχύει και οι σταγόνες σοκολάτας είναι άφθονες, τόσες που να σκάνε πολλές σε κάθε σου μπουκιά. Γενικά, ενώ δεν υπάρχουν εκπλήξεις σε υλικά στη συνταγή που ακολουθεί, μόλις το φας θα σε ενθουσιάσει. Πολλές φορές η μαγεία βρίσκεται στα απλά αλλά και στην αναλογία αυτών.




 

ΚΕΙΚ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ

Υλικά:

1)     360 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2)     1 κουταλάκι γλυκού baking powder

3)     ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

4)     250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

5)     50ml ελαιόλαδο

6)     250 γραμμάρια ζάχαρη

7)     5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

8)     1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας

9)     240 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

10)  250 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας




Μέθοδος:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και 1 κουταλιά σούπας από το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και τις ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν με αλεύρι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά (περίπου 5) μέχρι ν΄αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε το μίγμα δίνοντας χρόνο να ενσωματωθούν πριν ρίξουμε το επόμενο.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το μπολ με το αλεύρι και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με το αλεύρι που τις έχουμε πασπαλίσει και τις ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με το χυλό του κέικ.

Βάζουμε το χυλό (ο οποίος είναι σφιχτός) μέσα σε μια μετρίου μεγέθους φόρμα που την έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει κι αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για περίπου 60-65 λεπτά. Στα 55 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι που το βυθίζουμε στο κέντρο του, αν υπάρχουν υπολείμματα ζύμης στη λάμα. Αν όχι, τότε το κέικ είναι έτοιμο και το βγάζουμε από το φούρνο. Αν υπάρχουν, τότε το αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη, περίπου 5-10.

Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10