Έχω καλά νέα. Ο
καιρός βελτιώθηκε από σήμερα μετά τον μίνι χειμώνα που έκανε τις τελευταίες
μέρες στη χώρα μας και κυρίως... το καλοκαιράκι απέχει πλέον μια ανάσα από μας.
Αυτός είναι ένας λόγος για να είμαι χαρούμενη. Η καλύτερη εποχή του χρόνου
έρχεταιιιιιιιιιιιι!!
Παρόλο λοιπόν που ζω δίπλα στη θάλασσα, δεν έχω βουτήξει
ούτε το νύχι μου ακόμα μέσα στο νερό και πόσο μάλλον όταν ακούω από χειμερινούς
κολυμβητές να λένε ότι δεν έχει ακόμα ζεστάνει.
Προχθές έψησα και τα πρώτα ψητά λαχανικά της σεζόν και ήδη
έχω αρχίσει να σκέφτομαι μουσακάδες και ντοματοκεφτέδες. Η μεσογειακή διατροφή
είναι στα καλύτερά της από δω και πέρα και πάνω στις φούριες των εορταστικών
ημερών που πέρασαν δημιούργησα μια μακαρονάδα με υλικά ελληνικά και καθαρά σε
γεύσεις.
Το σουτζούκι το οποίο είναι ένα πικάντικο και πολύ δυνατό σε
γεύση μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα ωραίο μοσχαρίσιο χωριάτικο
λουκάνικο με έντονα αρώματα. Επιπλέον η πιπεριά τσίλι είναι προαιρετική. Το
σουτζούκι είναι ήδη αρκετά καυτερό και θα απογειώσει τη μακαρονάδα ακόμα και χωρίς αυτήν. Ωστόσο
οι λάτρεις των extra spicy είμαι σίγουρη πως δεν
θα αντισταθούν να ρίξουν και μια πιπερίτσα μέσα στο φαγητό.
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ
Υλικά:
1)
300 γραμμάρια πένες ή οποιοδήποτε άλλο κοντό
ζυμαρικό
2)
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3)
7 λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι κομμένες
στη μέση
4)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6)
40 γραμμάρια κάπαρη στραγγισμένη από την άλμη
της και ξεπλυμένη
7)
100 γραμμάρια σουτζούκι χοντροκομμένο
8)
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
9)
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
10)
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
11)
Αλάτι
12)
Πιπέρι
13)
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε
αυτό το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, δηλαδή για 2-3 λεπτά. Μόλις αυτό γίνει τότε
προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και το
σουτζούκι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη μέχρι να αρχίσει να ψήνεται το
σουτζούκι και να αφήνει τα αρώματά του.
Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και τα
ντοματίνια αφήνοντάς τα για 2 λεπτά να
σιγοψηθούν μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν και να απελευθερώσουν τα ζουμάκια τους. Στη φάση αυτή προσπαθούμε
να ανακατεύουμε λίγο και απαλά, ώστε να μην λιώσουν. Τέλος προσθέτουμε την
κάπαρη και το φρέσκο πιπέρι. Αλατίζουμε ελαφρά.
Στο διάστημα που φτιάχνουμε τη σάλτσα έχουμε βάλει τις πένες
να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται
στο πακέτο.
Στραγγίζουμε τις πένες κρατώντας λίγο από το νερό που
έβρασαν.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και λίγες από
τις κουταλιές του νερού που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε αν είναι
εντάξει το φαγητό μας στο αλάτι.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό από αυτό που
έβρασαν για να μην είναι στεγνό το φαγητό.
Σερβίρουμε αμέσως ζεστά τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας τα πιάτα με
επιπλέον φρέσκο πιπέρι και άφθονη παρμεζάνα ή ότι σκληρό τυρί προτιμάτε.
Καλή επιτυχία!!!
Ο τίτλος και η πρόταση είναι από μόνα τους ικανά να μου προσφέρουν χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρώτη παράγραφος του εισαγωγικού κειμένου...όχι ...και συγχώρα με γι αυτό.
Ξέρεις οτι με το καλοκαίρι δρν τα πάω καλά,αλλά από την άλλη ποιά είμαι εγώ που θα σου στερήσει την αναμονή τόσων μηνών και την χαρά καλωσορίσματος της αγαπημένης σου εποχής!
Πριν λίγο εξάλλου διάβαζα με βαρυθυμία την πρόγνωση για τα τέλη του μήνα...μιλούν για πρόωρο καύσωνα και ´´άνοιξε ´´ η καρδούλα μου...
Ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σου για τον γευστικό περίπατο που με κάνουν τα υπέροχα εποχιακά λαχανικά και φρούτα του!
Απλά οι θερμοκρασίες ειναι τέτοιες που δεν σου επιτρέπουν να χαρείς την προετοιμασία ενός καλού γεύματος...
Τώρα βέβαια θα μου πεις,κάνε τις πένες με το σουτζούκι και μην μιλάς,γιατί ειναι εύκολη παρασκευή...
Ναι ,αλλά εγώ θέλω να γκρινιάξω.
Για λίγο.Να μην φανώ μίζερη .
Όχι πολύ τουλάχιστον.
Έτσι λοιπόν,τα μεσογειακά υλικά Παντρεύονται και μας δίνουν μία φλογάτη,πολύχρωμη και πολυδαίδαλη μακαρονάδα!
Είναι από τα πιάτα που θα μπορούςαν να δώςουν νόημα στο θαλασσινό μπάνιο...ακριβώς γιατί έχεις κάτι καλό να περιμένεις!
Επίσης ,παράλληλα με το άριστο οπτικό αποτέλεσμα,αφήνει και έναν θεσπέσιο άρωμα ...εξοχής να το πω,ανέμελης σπιτικής φροντίδας ,κάτι που το καλοκαίρι επιζητά.
Ειναι το πιάτο το οποίο τα θαλασσινά μακροβούτια φοβούνται.
Μία γενναία μερίδα,αυτόματα σου απαγορεύσει την πρόσβαση ακόμα και στο ακρογιάλι.
Πέρα από τα αςτεία όμως,δεν πιστεύω οτι θα μπορούσε έστω και ένας, να αδιαφορήσει στην θέα του,ακόμα και αν το γαλάζιο της θάλασσας του έγνεφε προκλητικά!
Είναι το σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής απόλαυσης!
Θα το κάνω και θα το φάω στην βεράντα μου,τις επόμενες μέρες...αυτές του καύσωνα!
Θα αυτοτιμωρηθώ για να σου αποδείξω οτι μετάνιωσα για τον χλευασμό μου απέναντι στην όμορφη εποχή!
Πολλά πολλά φιλιά!
Η "γκρίνια" σου είναι δεκτή και κατανοητή. Εγώ στη θέση σου όχι μόνο θα γκρίνιαζα αλλά θα μούτρωνα κιόλας αν κάποιος μου έλεγε για το πόσο ωραίος είναι ο χειμώνας που έρχεται. χαχα
ΔιαγραφήΒλέπεις τα γούστα διαφέρουν και οι προτιμήσεις επίσης.
Πάλι καλά που ενωνόμαστε μερικοί μερικοί εδώ μέσα πάνω από ένα πιάτο φαγητό!! Ο έρωτας ΚΑΙ η φιλία τελικά περνάνε μέσα από το στομάχι!! χαχαχαχα
Φιλιά και από μένα Φωτεινή μου!!
Υπομονή. Τρεις μήνες είναι, θα περάσουν!! Υπομονή όχι μόνο στο καλοκαίρι που έρχεται αλλά και στους δικούς μου πανηγυρισμούς!!!!!!
Τι ωραία που είσαι κοντά στην θάλασσα Χρυσαυγή! Μην το καθυστερείς όμως, ξεκίνα τα μπάνια γιατί τώρα είναι πιο ωραία από τον πανικό του Ιουνίου ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φαγητό τι να πω; Είναι και αυτή η κάπαρη μαγεία! :-)
Εύκολο να το λες Αρη!! Εδώ όμως μας έχει ανεμοδείρει ο βοριάς μια βδομάδα τώρα. Οσο και να θέλει κανείς να κάνει μπάνιο στη θάλασσα πρέπει πρώτα να μπορέσει να σταθεί όρθιος απέναντι στα μποφορ!!!
ΔιαγραφήΔεν περίμενα να σου αρέσει το φαγητό μου. Δεν ήξερα ότι τρως το σουτζούκι!!Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!!
Καλό σου βραδυ!!!!!!!!
Καλησπέρα Χρυσαυγή μου!! Η μακαρονάδα σου είναι καταπληκτική, νοστιμότατη και πολύ λαχταριστή!!! Υπέροχη με άλλα λόγια και με έντονη προσωπικότητα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Κική μου!!! Οντως! Χρησιμοποίησες πολύ ωραία λέξη. "Προσωπικότητα". Το σουτζούκι όπου μπει δίνει προσωπικότητα στο φαγητό, με την έντονη και πικάντικη γεύση του.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!!!!
Απο γευση πρέπει να σκίζει,όπως και απο εμφάνιση!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημερα μου!
Εύχαριστώ πολύ Αριάδνη!!!! Όντως εκείνη τη μέρα που έφτιαξα τη μακαρονάδα ευχαριστηθήκαμε πολύ όλοι μας!!!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
Πολύ ωραίο! Όλο γεύση και αρώματα! Μας έφερες το καλοκαίρι με αυτή τη συνταγή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένας μικρός προάγγελος καλοκαιριού !! Τα καλύτερα έρχονται λοιπόν!!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ Μαρία! Ευχαριστώ πολύ!
Αυτές είναι γεύσεις!!!! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆπαιχτη μακαρονάδα....πρέπει να βρω σουτζούκι για να τη φτιάξω!!!
....έχει ζεστάνει.
Να τη φτιάξεις! Να τη φτιάξεις! Είναι 100% στις γεύσεις σου! Εστω και με λουκάνικο να τη φτιάξεις!!!
Διαγραφή.....επιτέλους!!!!!!!!!!
Καταπληκτικό, μόλις γυρίσω (για να έχω τα υλικά) θα το φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!! Μην ξεχάσεις να μου πεις πως σου φάνηκε λοιπόν!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ Ξανθή!!
Χορταστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
υπεροχη μακαροναδα!!! αν κ εδω εμεις ακομα εχουμε σομπα αναμενη με τη μακαροναδα αυτη θα σκεφτομαστε την θαλασσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είμαι του πολύ καυτερού (medium καυτερά τρώω), αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτό το πιάτο. Και καυτερή πιπερίτσα και πικάντικο σουτζούκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγάκι.
Φιλιά πολλά
Μπέρδεμα γεύσεων απίθανο!!Καλημέρα κούκλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή