28 Νοεμβρίου 2016

Τούρτα παλιό ρολόι






Να που ήρθε η εποχή του χρόνου που φτιάχνω παραδοσιακά την τούρτα της Νεφέλης για τα γενέθλιά της! Κάθε Νοέμβριο δοκιμάζω  ένα σχέδιο τούρτας, δικής μου πάντα επιλογής, την οποία κρατώ για έκπληξη  ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μια τούρτα που θα με εμπνεύσει να την φτιάξω, θα είναι μέσα στις δυνατότητές μου, αλλά όμως δεν θα έχει απαραίτητα σχέση με τις προτιμήσεις της, τις δραστηριότητές ή τα ενδιαφέροντά της. 


 

Η τούρτα ΤΗΣ είναι δική ΜΟΥ επιλογή (πόσο δημοκρατικό άραγε ακούγεται αυτό?),  και με πολύ αγάπη, φροντίδα και μεράκι την σκέφτομαι μήνες πριν, οργανώνω και μαζεύω όλα όσα χρειάζονται για τη διακόσμησή της, και όταν έρθει η ώρα την φτιάχνω πάντα με το ίδιο τεράστιο, παρά ταύτα δημιουργικό άγχος, μήπως και δεν πετύχει. Την ίδια ακριβώς πρακτική ακολουθώ και τον Απρίλιο, στα γενέθλια της μικρής μου Κλειώς. 





Με ζαχαρόπαστα δεν έχω καταπιαστεί ακόμα και ομολογώ πως και τι δεν θα έδινα να παρακολουθήσω κάποιο σεμινάριο κατασκευής τούρτας με αυτό το υλικό που πραγματικά πιστεύω ότι ανοίγει τεράστιους ορίζοντες στο τι μπορείς να κατασκευάσεις. Δεν τα΄χει φέρει ακόμα η τύχη, αλλά αυτός  παραμένει ένας από τους βραχυπρόθεσμους μελλοντικούς μου στόχους.





Φέτος η Νεφέλη έγινε 10 και το ρολόι  ίσως φαίνεται παιδικό θέμα για την ηλικία αυτή. Όμως σε πληροφορώ ότι έκανε εντύπωση σε όλους τους συμμαθητές της  και άρεσε κυρίως στην ίδια, που αυτό ήταν και το ζητούμενο! Για μια ακόμα φορά, επιβεβαίωσα πως τα παιδιά είναι ευχαριστημένα με πολύ λίγα πράγματα αρκεί να νιώθουν πως τα αγαπάς και φροντίζεις πάντα να τους εξασφαλίζεις το καλύτερο που μπορείς. Όχι το πιο ακριβό, όχι το ποιο μοδάτο, όχι το πιο extreme  και περίπλοκο, αλλά το καλύτερο που ΕΣΥ μπορείς! Και το εκτιμούν πάντα. Πίστεψέ με!!! 





Μια τούρτα που με γέμισε ανασφάλεια γιατί θεωρούσα πως ήταν πολύ παιδική για την προ εφηβεία που διανύει τώρα η Νεφέλη, αγκαλιάστηκε με τέτοια θέρμη από αυτήν και τους φίλους της γιατί απλώς ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω και κυρίως το έκανα με κέφι. 





Οι εκπλήξεις είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Την νοστιμίζει αφάνταστα στη σωστή δόση! 


Καλημέρα!!! 






ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΛΙΟ ΡΟΛΟΙ 


Υλικά για τη διακόσμηση: 


     1)      400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

     2)      Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (λίγες σταγόνες)

     3)      250 γραμμάρια κας κας πολυχρωμα (τρούφα σε μπιλάκια)

     4)      1 πακετάκι σοκολατένια στικς με γέμιση μέντα

     5)      Ζαχαρωτά σε διάφορα χρώματα

     6)      1 οδοντογλυφίδα κομμένη στη μέση

     7)      1 ξερό δαμάσκηνο

     8)      Μαύρο καλώδιο από παλιό φορτιστή κινητού

     9)      Λίγη κόκκινη πλαστελίνη

     10)   1 καπάκι κατσαρόλας διαμέτρου 22 εκατοστών

     11)   1 πινέλο ζαχαροπλαστικής


Επίσης : Μια δόση τούρτας σοκολατένιας που θα δείτε ΕΔΩ ή ένα κέικ της επιλογής μας. 






Μέθοδος: 


Για τη συνταγή αυτή έφτιαξα την κλασική τούρτα που κάνω σε κάθε γενέθλια, γιορτές και πανηγύρια και θα την βρείτε ΕΔΩ!  


Η διάμετρός της πρέπει να είναι 26 εκατοστά και γι΄αυτό φροντίζουμε να χρησιμοποιήσουμε το ανάλογο τσέρκι!! 


Φτιάχνουμε την τούρτα από την προηγούμενη μέρα και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά χωρίς να αφαιρέσουμε το τσέρκι. Αντί για τούρτα μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ χρησιμοποιώντας στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών! 


Επίσης από την προηγούμενη μέρα καλό είναι να έχουμε κόψει τα στικς μέντας στους λατινικούς αριθμούς. Αυτό αν θέλουμε να γίνει σωστά και οι αριθμοί να είναι ίσοι μεταξύ τους θα πάρει λίγη ώρα και γι΄αυτό είναι καλύτερο να το έχουμε κάνει με ηρεμία από την προηγούμενη μέρα. 


Διακόσμηση: 


Η διακόσμηση μπορεί να γίνει κάποιες ώρες πριν τη σερβίρουμε. 


Τοποθετούμε την τούρτα στον πάγκο εργασίας μας και της αφαιρούμε το τσέρκι.





Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ και όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε μερικές σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με το πόσο κίτρινη θέλουμε να την κάνουμε. Χρωματίζοντας την σαντιγί κίτρινη (που θα είναι και το καντράν του ρολογιού) προσδίδουμε μια αίσθηση παλαιότητας απ΄το να ήταν άσπρη και άρα πιο ψυχρή.





Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε μια μεγάλη σπάτουλα και στρώνουμε την σαντιγί πάνω στην τούρτα και στα τοιχώματά της, προσέχοντας να την κάνουμε όσο πιο λεία γίνεται. 





Στη συνέχεια βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας στο κέντρο της τούρτας προσέχοντας να αφήσουμε γύρω γύρω το ίδιο κενό. Διαλέγουμε καπάκι και όχι κάποιο ταψί ίσης διαμέτρου γιατί πολύ απλά το καπάκι έχει το χερούλι και μετά είναι πολύ εύκολο να το τραβήξουμε και να το βγάλουμε.





Κατόπιν τοποθετούμε την τούρτα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. 
 
Αυτό το κάνουμε γιατί την ώρα που θα την περιχύσουμε με τα κας κας, αυτά δεν θα χυθούν δεξιά και αριστερά στο τραπέζι ή στο πάτωμα, αλλά θα μαζευτούν μέσα στο ταψί. Τα κας κας είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα μαζέψει κανείς ακόμα και με ηλεκτρική σκούπα, γιατί είναι μικρά και στρογγυλά κι έτσι ξεγλιστρούν.



 
Μέσα στο ταψί όμως δεν θα φύγει κανένα και θα τα μαζέψουμε αυτά που θα περισσέψουν πολύ εύκολα. 





Αρχίζουμε να στολίζουμε την τούρτα με κας κας. 





Πρώτα από πάνω και γύρω από το καπάκι και στη συνέχεια στα πλάγια. Για να κολλήσουμε τα κας κας στα πλαϊνά της, παίρνουμε πολλά μέσα στη χούφτα μας και τα πατάμε ελαφρά στα πλαϊνά της τούρτας. Αυτά κολλάνε αμέσως πάνω στη σαντιγί. 





Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αυτή με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αφαιρούμε προσεκτικά όλα τα κας κας που έχουν πέσει στην πιατέλα (την «ξεσκονίζουμε» δηλαδή) και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί. 


Βγάζουμε την τούρτα από το ταψί και μαζεύουμε σε ένα βάζο όλα τα κας κας που έχουν περισσέψει μέσα σε αυτό. Θα τα χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη φορά πάνω σε καπ κέικς ή σε κάποιο κέικ με γλάσο. 


Ήρθε η καλύτερη ώρα! Η ώρα που θα στολίσουμε το ρολόι με τους αριθμούς και τα ζαχαρωτά.


Αφαιρούμε προσεκτικά το καπάκι από την επιφάνεια της τούρτας. 








Στο σημάδι που έχει αφήσει πάνω στη σαντιγί (την διαχωριστική γραμμή δηλαδή ανάμεσα στην σαντιγί και τα κας κας), τοποθετούμε τα χρωματιστά ζαχαρωτά εναλλάξ  δημιουργώντας ένα μοτίβο χρωμάτων. 




 

Τέλος βάζουμε ένα ζαχαρωτό στο κέντρο του κύκλου για να είναι το σημείο απ΄όπου θα ξεκινούν οι δείκτες του ρολογιού. 


Τοποθετούμε τους λατινικούς αριθμούς. Πρώτα βάζουμε στις 4 μεριές το 12 (ΧΙΙ), το 3 (ΙΙΙ), το 6 (VI) και το 9 (IX). 





Αυτό θα μας διευκολύνει να τοποθετήσουμε στη συνέχεια και τους υπόλοιπους αριθμούς ώστε να είναι οι μεταξύ τους αποστάσεις ίσες. Τοποθετούμε και τους υπόλοιπους λοιπόν. 







Τέλος βάζουμε τους δείκτες. Η συνιστώμενη ώρα που προτείνω να τους τοποθετήσουμε είναι το 12:15 ή το 12:20 γιατί έτσι θα μείνει ελεύθερη η υπόλοιπη πλευρά του καντράν για να τοποθετήσουμε το ποντίκι. 






Φτιάχνουμε το ποντίκι. 


Παίρνουμε όλα τα υλικά μας! 




Αρχικά ένα ξερό δαμάσκηνο που το φτιάχνουμε λίγο με τα δάχτυλά μας ώστε να δείχνει σαν το σώμα του ποντικιού. Πλάθουμε δύο μικρές μπαλίτσες από πλαστελίνη για τα μάτια του και τις καρφώνουμε με στο δαμάσκηνο με ένα κομματάκι οδοντογλυφίδας που προσέχουμε να μην είναι ευδιάκριτο. Τέλος κόβουμε ένα κομμάτι καλωδίου από μαύρο φορτιστή κινητού και το τοποθετούμε για ουρά. 





Βάζουμε το ποντίκι πάνω στην τούρτα και είναι έτοιμη!!!! 





Χρόνια πολλά και καλή επιτυχία!!!!!!!!!! 






36 σχόλια:

  1. Αυτη την τουρτα υπαρχει σε βιβλιο της Βεφας Αλεξιαδου,Προσκληση σε..δε θυμαμαι τι.Νομιζω επρεπε να το αναφερεις.
    Συγχαρητηρια για το ομορφο blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε βλέποντας βήμα βήμα το κατεβατό φωτογραφιών και οδηγειών από την δική μου εκτέλεση της τούρτας και την προσπάθειά μου να την κάνω κατανοητή για όποιον θέλει να την φτιάξει, τότε τι να πω?
      Την τούρτα όντως μπορεί να την έχει η Βέφα. Όμως ούτε η ίδια η Βέφα την έβγαλε από το μυαλό της καθώς αν πατήσετε στο google το εξής: "hickory dickory dock birthday cake" θα σας βγάλει ένα ολόκληρο κατεβατό με τούρτες ολόιδιες και πανομοιότυπες που ΔΕΝ είναι της Βέφας!!! Τι σας κάνει λοιπόν να πιστεύετε ότι ατιγράφω τη Βέφα και ταυτόχρονα δεν της αποδίδω και φόρο τιμής αναφέροντάς την!!
      Η τούρτα hickory dickory dock είναι βασισμένη σε ένα παλιό αγγλικό τραγουδάκι. Ουτε καν έχει σχέση με Ελλάδα, με Βέφα κλπ.
      Πατήστε στο google και θα καταλάβετε τι εννοώ!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Ναι και η Βέφα μόνη της την σκέφτηκε δηλαδή? ή απλά πρώτη την κατέγραψε/μετέφερε (ίσως και αντέγραψε) στο ελληνικό κοινό?

      Διαγραφή
  2. Ααααα το παλιό ρολόι!!! Hickory Dickory Dock, παλιό αγγλικό παιδικό τραγουδάκι!
    Τέλεια το έκανες!!! Μπράβο σου!!! Εντάξει..το ποντίκι είναι όλα τα λεφτά!!χαχα
    Χρόνια πολλά στη Νεφέλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι!!!!!!! χαχαχαχαχα
      Είναι το πρώτο τραγουδάκι που έμαθα όταν πήγα παιδάκι ακόμα στα αγγλικά!! Δεν το ΄χω ξεχάσει ακόμα. Μιλάει για ένα ποντικάκι που πήγε στο παλιό ρολόι..

      Hickory, dickory, dock.
      The mouse ran up the clock.
      The clock struck one,
      The mouse ran down,
      Hickory, dickory, dock.

      Λοιπόν, όλοι τρελάθηκαν με το δαμάσκηνο - ποντίκι και ακόμα περισσότερο με την ουρά - καλώδιο!! χαχαχαχαχα
      Φιλιά πολλά! Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα
      Ξέχασα να πω πόσο μου αρέσουν οι αναλυτικές σου αναρτήσεις!!!

      Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΜΟΥ!!! Υπεροχη η τουρτα σου!! Αλλα και οι αναλυτικες οδηγιες σου!! Ενταξει.. οι φωτογραφιες σου οπως παντα ξελιγωτικες!!! Ν το χαιρεσαι το κοριτσακι σου!! πολυχρονη και γερη! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου ένα μεγάλο "ευχαριστώ" όχι μόνο για τις ευχές σου και τα εγκάρδιά σου λόγια αλλά και για το σχόλιό σου πιο κάτω! Η εκτίμηση είναι αμοιβαία, να ξέρεις!

      Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  4. η οποια Βεφα έχει αντιγράψει τις συνταγές όλου του κόσμου.... Μα τι ακυρο σχολιο ειναι αυτο... Κι εσυ κυρια μου... οντως.. απο ολο αυτο το κατεβατο... το μονο που ειχες να πεις ειναι οτι ειναι της Βεφας;;; Που η Βεφα ουτε στα πιο τρελα της ονειρα δεν εχει φτιάξει τετοια τουρτα... Ασε δεν περιραζει... θα την εκτιμησουμε οσοι πρεπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια τέλεια τέλεια! Είσαι υπερταλαντούχα! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου και εύχομαι να μπορείς πάντα να δίνεις το καλύτερό σου!
    *Δεν θα είχε πλάκα αφού κλείνει τα δέκα, το ρολόι να έγραφε 10 ακριβώς; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι όλοι οι γονείς να μπορούμε να δίνουμε το καλύτερό μας γιατί τα παιδιά όλου του κόσμου το αξίζουν!
      Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα για τις ευχές!!! Όσο για το ρολόι και την ώρα που γράφει, πραγματικά η πρώτη μου σκέψη ήταν να βάλω τους δείκτες να γράφουν 10. Ομως δεν μου καθόταν καλά στο μάτι. καθώς θα έμενε μεγάλο μέρος του καντράν κενό και εγώ ήθελα η τούρτα να είναι γεμάτη και όχι να είναι οι δείκτες στριμωγμένοι.. χαχαχαχα Τρεχα γύρευε με λίγα λόγια παραξενιές.... χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. καλημερουδια,χρονια πολλααααα!!! να την χαιρεστε την μικρη σας!! (σου ξαναπα ποσο τελεια ονοματα νεφελη κλειω;;;; ) τι ωραια τουρτα ρε συ!! αυτη ειναι η κλασσικη ολ δε μονευ μαμαδιστικη τουρτα με πολυ αγαπη!! αυτες γουσταρω οχι τις μοντερνες με ζαχαροπαστες! {δε χρειαζετε σεμιναριο! εγω εμαθα μονη μου απ το youtube και με εξασκηση, πολυ εξασκηση!} υπεροχες φωτο κατατοπιστικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τις ευχές!!!!!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε και για τα ονόματα!!!!!! χαχαχα
      Εχεις δίκιο βρε συ για τη Ζαχαρόπαστα αλλά να που νιώθω ότι χωρίς αυτήν περιορίζομαι ενώ με αυτήν ίσως θα μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα!!! Δεν ξέρω τι να πω!!! Θα ήθελα πάντως από περιέργεια να δοκιμάσω!!! Ήδη έχω αρχίσει να σκέφτομαι την επόμενη τούρτα που κι αυτή δεν έχει ζαχαρόπαστα όμως!!! Ουφ σκοτούρες! χαχαχαχα

      Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Αν με υποχρέωναν να σχολιάσω με μία και μοναδική λέξη(τι δυστυχία αλήθεια...!) ,την σημερινή ανάρτηση σου,αυτη θα ήταν ... ´´ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ´´.
    Και δεν εννοώ μόνο το αποτελεσμα,οπτικό και αναμφίβολα ΚΑΙ γευστικό,αλλά τον μοναδικό τροπο με τον οποίο αναλύεις τόσο κατανοητά και εύστοχα,τον τρόπο παρασκευής των προτάσεων στους!Πάντα όμως!Είναι μεγάλο προσόν για μια food blogger να έχει καθαρό λόγο,κατανοητό,αναλυτικό,με την αρωγή υπέροχη φωτογραφιών βήμα βήμα ,αλλά και πιπεράτο, για να ανταποκρίνεται με ευστροφία στα κακοπροαίρετα σχόλια.
    Με το που αντίκρυσα τις πρώτες φωτό της ομολογουμένως υπεροχής και πρωτότυπης τούρτας της Νεφέλης μονολόγησα πόσο τυχερό κορίτσι ειναι!Είναι σπουδαίο να αφιερώνεσαι για μήνες στην αναζήτηση,επιλογή και συγκέντρωση υλικού για μία γενέθλια τούρτα ,έςτω κι αν αυτη αφορά το ίδιο το παιδί σου!Είναι συγκινητικό να θέλεις να δώσεις χαρά με έκπληξη που το παιδί σου έμαθε πλέον να αναζητά στο πρόσωπο σου,στις πράξεις σου,στα λόγια που κρύβονται πίσω από στοιβαγμένα περιοδικα και άπειρες ώρες αναζήτησης στο διαδίκτυο,μέχρι που μια εικόνα,αυτη μοναδική, κάνει το απαραίτητο κλικ ,για να πάρει τον δρόμο της δημιουργίας!
    Η δεύτερη αντίδραση μου στην εικόνα του vintage ρολογιού,ειναι να μου δημιουργηθούν εύλογες απορίες σχετικά με τον αριστοτεχνικό τρόπο της παρασκευής του,όμως προς μεγάλη μου χαρά,αρκούσαν και μόνο οι φωτογραφίες για μου λυθούν άμεσα!!!
    Χρυσαυγή μου,πραγματικά θέλω να εκφράσω τον ειλικρινή θαυμασμό μου για τις καταπληκτικές φωτογραφίες που συνόδεψαν ένα άψογο κείμενο συνταγής με λεπτομερείς οδηγίες και συμβουλές!
    Θερμά Συγχαρηρήρια κοριτσάκι μου!
    Θα ξανά ευχηθω στην ανέφελη πολύχρονη,μα θα προσθέσω και τις ευχές μου για εσένα...
    Να είσαι πάντα άξια,δημιουργική,κεφάτη και γερή για να προσφέρεις στα πσιδια σου χαρά και να αποτελείς παράδειγμα γι αυτά!
    Σε φιλώ πολύ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μυαλό των ανθρώπων είναι περίεργο (κι αυτό έχει την ομορφιά του) αλλά παίρνει κι ανάποδες στροφές. Τι να πει κανεις για το τι σκέφτεται ο καθένας και τι βλέπει μέσα από μια ανάρτηση? Ειμαι σίγουρη πως εκατό ανθρώπους να ρωτήσεις τι βλέπουν στο ρολόι μου, και οι εκατό θα σου πουν διαφορετικό πράγμα. Εσύ επέλεξες να εστιάσεις στα όμορφα, ο άλλος ούτε που πήρε μυρωδιά του τι βλέπει και το άγχος του είναι να μειώσει την όποια προσπάθεια και κατ΄επέκταση και το αποτέλεσμα. Τελικά δεν είναι να θυμώνεις (που ομολογώ ότι μου συνέβη προς στιγμήν), αλλά είναι να λυπάσαι. Τέλος πάντων... Μεγάλο ζήτημα.

      Σε ευχαριστώ Φωτεινή μου όμως για τις διπλές ευχές! Πήρα κι εγώ μερίδιο φέτος από τη Νεφέλη με τα όμορφα κι εγκάρδια λόγια σου!! Κάθε χρόνο και πιο ιδιαίτερες ευχές έχεις να μας χαρίσεις. Χαίρομαι που είδες όλα αυτά πίσω από μια τούρτα γιατί πραγματικά προσπάθησα αρκετά μιας και δεν είμαι επαγγελματίας για να έχω τη σιγουριά του, αγχώθηκα πολύ αλλά στο τέλος ευχαριστήθηκα και εγώ αλλά κυρίως και η Νεφέλη μαζί με την Κλειώ!

      Σε φιλώ πολύ!!!!!! Σε ευχαριστώ από καρδιάς!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Είσαι τόσο τρυφερή μαμά! Μπράβο για την σκέψη! Κι εγώ κάθε χρόνο της κάνω έκπληξη την τούρτα της και το χαίρεται περισσότερο έτσι. Τα παιδάκια δεν θέλουν πολλά, καλή διάθεση και όλα γίνονται. Ήδη με "έψησες" να της την φτιάξω στα γενέθλια της. Σου εύχομαι να είναι γερή και δυνατή! Να είσαι και εσύ έτσι δίπλα της και να της μεταδίδεις την θετική σου ενέργεια! Φιλιά πολλά καλλιτέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα!! Νοτούλα τα φαινόμενα απατούν !! Είμαι τρυφερή μαμά αλλά και αυστηρή. χαχα
      Πάντως την έχω ρωτήσει τη μεγάλη, τη Νεφέλη και μου έχει πει ότι της αρέσει να μην ξέρει τις τούρτες της. Μπορεί να τρελαίνεται από περιέργεια αλλά στο τέλος νιώθει πολύ καλύτερα οταν βλέπει κάτι που δεν το έχει φανταστεί.
      Πιστεύω ότι πρέπει να την φτιάξεις αυτή την τούρτα. Απ΄όλες όσες έχω φτιάξει (και είναι αρκετές) ήταν νομίζω η πιο εύκολη. Τώρα δηλαδή που δεν έχω το άγχος της πρώτης φοράς, σε αυτό καταλληγω. Είναι μια πολύ βατή τούρτα που ο καθένας μπορεί να φτιάξει!!

      Σε φιλώ πολύ! Θα χαρώ να δω και τη δική σου εκδοχή του ρολογιού! Φιλιά και σε ευχαριστώ για τις πάντα όμορφες ευχές σου!

      Διαγραφή
  9. Να τη χαίρεσαι και να τη δεις όπως αγαπά!!
    Δεν τολμώ να φτιάξω τέτοιου είδους τούρτες, εσύ τόχεις!!
    Επιπλέον μου αρέσει που δεν χρησιμοποιείς ζαχαρόπαστα, μου μοιάζουν ψεύτικα τα γλυκά με τη ζαχαρόπαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν το ΄ξερα ότι το έχω βρε Ξανθή μου. Απλά τόλμησα την πρώτη φορά μετά από πολύ μελέτη και οργάνωση και πέτυχε. Τόλμησα τη δεύτερη και ξαναπέτυχε και κάπως έτσι συνεχίζω. Πάντα όμως είναι σαν την πρώτη φορά. Το ίδιο αγχωτική η κάθε τούρτα!

      Οσο για τη ζαχαρόπαστα, κοίτα δεν έχεις άδικο ότι φαίνονται σαν ψεύτικα τα γλυκά και οι περισσότεροι δεν την τρώνε. Παρ΄όλα αυτά έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες να φτιάξεις πράγματα γιατί πολύ απλά με τη ζαχαρόπαστα κάνεις θαύματα. Ενώ με τα υλικά τα παλιομοδίτικα του εμπορίου υπάρχουν όρια. Δεν γίνονται όλα.

      Εν πάσει περιπτώσει...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!! Να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  10. Πανέμορφη τούρτα... να την χαιρεσαι!

    https://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tην είδα και διαβασα αναλυτικά όλη τη διαδικασία το πρωί που την εβαλες. Τι ωραία που φαίνεται!! Σαν ψεύτικη είναι. Καταπληκτική δουλειά Χρυσαυγή, δεν έχω λόγια.
    Και πολύ πρωτότυπη. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Φτιαγμένη με αγάπη και πολύ μεράκι. Πίσω της κρύβονται ώρες ψαξίματος και μελέτης ;)

    Πολύ μου άρεσε το τραγουδακι αυτό, το θυμάμαι κι εγώ.
    Μου έφυγε και η περιέργεια για τα στικς... δεν φαντάστηκα πάντως αυτή τους τη χρήση...χιχι.

    Να την χαίρεσαι κι από εδώ, να είναι γερή και αυτή να χαίρετε εσένα φυσικά :)

    Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μάριον για τις ευχές!!!! Ηταν από τις πιο εύκολες τούρτες που έχω φτιάξει και αυτό το λέω εκ των υστέρων αφού έχω απαλλαχθεί από το άγχος.. Νομίζω είναι μια καλή τούρτα για να ξεκινήσει κάποιος να φτιάχνει ανάλογα πράγματα!

      Το τραγουδάκι κι εγώ το θυμάμαι σαν τώρα όταν το έμαθα. Που να ΄ξερα ότι κάποτε θα το έκανα τούρτα! χαχα

      Σε φιλώ!!!!!!! Καλημέρα!!!!!

      Διαγραφή
  12. Πρώτα απ' όλα να είναι πολύχρονη η Νεφέλη σου, Χρυσαυγή μου!!
    Να περάσει στην εφηβεία με την χάρη και την γλύκα τούτης της τούρτας εύχομαι και όλα να πάνε όπως εκείνη τα σχεδιάζει στο μυαλουδάκι της...

    Εγώ θα σταθώ στο "tip" με το καπάκι, γιατί μου έλυσες ένα μικρό πρόβλημα με ντεκόρ που σκέφτομαι να κάνω σε τούρτα για το μεγάλο αγόρι σε λίγες ημέρες... Ελπίζω να τα καταφέρω και να την βγάλω κι' εγώ όπως την έχω φανταστεί.

    Τα φιλιά μου και να είσαι πάντα τόσο "χρυσοχέρα" για τα κορίτσια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου! Να χαίρεσαι κι εσύ τον γιο σου!!!

      Το καπάκι άσε, ήταν μεγάλη ανακάλυψη. Αλλά και το ταψί εξίσου. Τα άτιμα τα κας κας με το που τα πιάνεις σαν να ηλεκτρίζονται και φεύγουν προς πάσα κατεύθυνση. Το ταψί τα μάζεψε όλα γιατί ακόμα θα καθάριζα!

      Αναμένω με ενθουσιασμό και ανυπομονησία να δω και την δικιά σου τούρτα!!!!!!!!!! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!
      Σε φιλώ !!!!

      Διαγραφή
  13. δεν ξερω κοπελα μου που βρηκες την ιδεα.ουτε θα σταθω σε αυτο.εγω θαυμαζω την δουλεια σου ,τον κοπο σου και πανω απο ολα την αγαπη σου για το παιδακι σου που σε εκανε να φτιαξεις αυτο το αριστουργημα.θα ηταν πολυ ευκολο να παρεις μια ετοιμη.εσυ ομως προτιμησες να κουραστεις.και εδωσες και σε εμας κατατοπιστικοτατες οδηγιες.να το χαιρεσαι το κοριτσακι σου και να ειστε και οι δυο γερες και δυνατες.τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Λίτσα! Κάπως έτσι είναι τα πράγματα... Χαίρεσαι να κουράζεσαι γι΄αυτούς που αγαπάς. Ευχαριστώ για τις ευχές και για το χρόνο σου ν΄αφήσεις σχόλιο στην γεννέθλια αναρτηση της κόρης μου!
      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  14. Οι τούρτες που φτιάχνεις είναι απλά επικές!
    Τις λατρεύω πραγματικά γιατί ενώ είναι απλές στην κατασκευή και μέσα στις δυνατότητες όλων όσων δεν το έχουν με τη ζαχαρόπαστα (και συμπεριλαμβάνομαι και εγώ μέσα σε αυτούς), είναι ωστόσο φοβερά εντυπωσιακές και πρωτότυπες!
    Και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που γράφεις... όταν ετοιμάζουμε κάτι με αγάπη, αυτό γίνεται αντιληπτό από τον αποδέκτη και τελικά αρέσει πάρα πολύ!
    Και πάλι χρόνια πολλά στο κοριτσάκι σας! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη!!!!!
      Ευχαριστώ για τις ευχές και χαίρομαι που σου αρέσουν οι τούρτες μου. Η ζαχαρόπαστα είναι ένα ανεξερεύνητο τοπίο για μένα αλλά που θα πάει.....

      Να χαίρεσαι και την Ιφιγένεια που είχε και τα δικά της γενέθλια τις προάλλες!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  15. Χρόνια πολλά στο κορίτσι!!!
    να τη χαίρεστε, να είναι πάντα χαρούμενη, ευτυχισμένη, υγιής!
    Η αψεγάδιαστη τούρτα της μου άρεσε τόσο πολύ! Οι τούρτες σου πάντα έχουν φαντασία, είναι έξω από τα συνηθισμένα και πάντα τις θυμάμαι!
    Αυτό που θαυμάζω όμως περισσότερο από όλα είναι ότι την ώρα εκείνη της αγωνίας, θα πετύχει-δεν θα πετύχει, που ξέρω πόσο αγχωτική μπορεί να είναι, εσύ έχεις το μυαλό και το ταλέντο να βγάλεις και αντίστοιχα αψεγάδιαστες φωτογραφίες step-by-step...
    Τη λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα Χρύσα, ώρα να πέσουν οι μάσκες!!! Μη θαυμάζεις καθόλου το ότι την ώρα της αγωνίας και του στρες για το αν θα πετύχει η τούρτα εγώ έχω το μυαλό να βγάζω φωτογραφίες. Τα νεύρα μου κάθε φορά που φτιάχνω τούρτα είναι κρόσια. Ετσι και με πλησιασει άνθρωπος την έχει βάψει. Δεν θέλω να ακούω κιχ και δεν θέλω να με αποσυντονίζει κανένας.... Είμαι εύλεκτη!! χαχαχαχαχαχα Καθόλου λοιπόν υπομονή, καθόλου κουράγιο και καθόλου μυαλό.... Ολα γίνονται μέσα στο στρες!!! χαχχαχαχαχαα
      Ξέρεις άλλωστε πόσο δύσκολο είναι να φωτογραφίσεις κάτι που φτιάχνεις εκείνη τη στιγμή σε τόσα διαφορετικά στάδια...

      Σε ευχαριστώ όμως για τις ευχές και για τα γλυκά λόγια!
      Χαίρομαι που σου αρέσουν πάντα οι τούρτες μου!!!
      Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  16. Τόσο όμορφη τούρτα, τόσο άρτια υλοποιημένη, τόσο χαρούμενη !!!! Αλλά και πόσο τέλειο tutorial με αναλυτικές φωτογραφίες και οδηγίες! Να τη χαίρεσαι Χρυσαυγή, να είναι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη! Είμαι σίγουρος πως η όλη η οικογένειά σου θα έχει τη δική σου θετική και αισιόδοξη αύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αρη!!!!!!!!!!!!!!!!
      Να είσαι καλά να δημιουργείς κι εσύ και να σε απολαμβάνουμε στις αναρτήσεις σου!!!
      Καλή σου μέρα!!

      Διαγραφή
  17. Αυτό το παλιοίνστα με έχει κάνει να περάσω καιρό από το πανέμορφο μπλογκ σου (ντροπή του/μου!) Καταρχήν να χαίρεσαι το κορίτσι σου!!! Κατά δεύτερο συγχαρητήρια η τούρτα είναι σούπερ τέλεια!! Λογικό να ξετρελαθεί το κορίτσι σου!!! Τί έξυπνο κόλπο αυτό με το καπάκι!! Θα το έχω κατά νου!! Επίσης να το κάνεις αυτό με τη ζαχαρόπαστα! Αν και δεν χρειάζεσαι και σεμινάριο για να ξεκινήσεις ! Πίστεψέ με! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλεια συγχαρητήρια..Υπέροχη τούρτα και πόσο ωραία τα λες μπράβο σου σε ευχαριστώ πολύ πολύ φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την έφτιαξα χθες για τον γιο μου! Υπέροχη και πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες, βγαίνει ακριβώς όπως τα λες και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια συνταγή. Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10