24 Ιουλίου 2023

Γλυκό ψυγείου δίχρωμο

 


Είναι πράγματα που δεν ξέρεις για μένα, όπως ότι έχω το χάρισμα να προβλέπω το μέλλον. Άκου λοιπόν τώρα τι πρόκειται να γίνει το υπόλοιπο του καλοκαιριού σου. Θα φτιάξεις με μισή καρδιά αυτό το γλυκό ψυγείου γιατί θα σκεφτείς οτι δεν φαίνεται και τόσο συναρπαστικό όσο μας λέει αυτή η Χρυσαυγή. Είναι άλλωστε πολύ απλό για να σε καταπλήξει. Θα δοκιμάσεις, θα ξαναφάς την επομένη μέρα και θα εθιστείς. Αποτέλεσμα? Θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά μέχρι που θα βαρεθείς να το τρως. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα ξαναγίνει ακριβώς το ίδιο.




Μη ρωτάς πως το ξέρω. Story of my life. Δεν πιστεύω να πίστεψες ότι έχω το κληρονομικό χάρισμα. Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι το γλυκό που θυμάμαι από ηλικία μηδέν να φτιάχνει η θεία μου η Ντίνα και να τρώω τα καλοκαίρια. Κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν το έχω βαρεθεί ακόμα και νομίζω πως αφού δεν έγινε έως τώρα, δεν θα γίνει ποτέ.




Μα θα μου πεις, δεν έχει δα και κάτι το τρομερό. Μα θα σου πω πως αυτό ακριβώς είναι και το επιτυχημένο. Είναι απλό σαν μια παιδική κρεμούλα, είναι τρομερά δροσερό και εύκολο να φαγωθεί όλες τις ώρες, ακόμα και για πρωινό κι επιπλέον η γεύση του είναι οικεία.




Παλιά, η θεία μου το στόλιζε στην επιφάνεια με την κλασική φυτική σαντιγί Morfat Creamy. Εγώ εδώ όμως έκανα παρασπονδία. Του ενίσχυσα τη γεύση με λίιιιγη ακόμα σοκολάτα διαλέγοντας την Morfat Choco, τη σοκολατένια «αδελφή» της Morfat Creamy. Με έχει ενθουσιάσει!




 

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΔΙΧΡΩΜΟ

Υλικά για την κρέμα βανίλιας:

1)     650 ml γάλα φρέσκο

2)     45 γραμμάρια κόρν φλάουερ

3)     50 γραμμάρια ζάχαρη

4)     1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:

1)     650 ml γάλα φρέσκο

2)     40 γραμμάρια κόρν φλάουερ

3)     10 γραμμάρια κακάο άγλυκο σε σκόνη

4)     50 γραμμάρια ζάχαρη

5)     50 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια

Επιπλέον υλικά:

1)     200 ml γάλα φρέσκο

2)     50 ml κονιάκ

3)     225 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ

4)     1 συσκευασία Morfat Choco

5)     2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

6)     1/3 φλιτζάνι τρούφα




Μέθοδος:

Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20Χ28 εκατοστών.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα 200 ml γάλα μαζί με τα 50 ml κονιάκ. Σε αυτό το μίγμα βουτάμε ένα – ένα τα μπισκότα για 2-3 δευτερόλεπτα το καθένα και τα στρώνουμε στο σκεύος μας καλύπτοντας όλο τον πάτο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να λιώσει το κορν φλάουερ και τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να δούμε την κρέμα μας να πήζει και να βγάζει χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την καυτή κρέμα απαλά, πάνω από τα μπισκότα που έχουμε στρώσει στο σκεύος μας.

Αφήνουμε για 15 λεπτά την κρέμα να πέσει η θερμοκρασία της και να κάνει κρούστα στην επιφάνεια.

Στη συνέχεια στρώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο με πριν, άλλη μια στρώση μπισκότων πάνω στην κρέμα βανίλιας. Το αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, μαζί με το κορν φλάουερ, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει το κακάο και το κορν φλάουερ και τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να δούμε την κρέμα μας να πήζει και να βγάζει χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας, ανακατεύοντας πάλι με γρήγορες κινήσεις μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί μια σοκολατένια λεία κρέμα. Την ρίχνουμε αμέσως, απαλά πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων και αφήνουμε το γλυκό για μια με μιάμιση ώρα εκτός ψυγείου μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ. Ταυτόχρονα βάζουμε και μια συσκευασία Morfat Choco να παγώσει κι αυτή στο ψυγείο.

Την επομένη χτυπάμε στο μίξερ τη Morfat Choco, κατευθείαν από το ψυγείο,  μαζί με 2 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη. Βάζουμε την σοκολατένια σαντιγί σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρές ροζέτες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Πασπαλίζουμε με άφθονη τρούφα και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Morfat Choco. Μπες στο site και θα βρεις κι άλλες πολλές συνταγές!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10