Θα φτιάξεις
σοκολατένια γκρανόλα βαθμού δυσκολίας κάτω του μηδενός και θα με θυμηθείς! Έχει
ελάχιστα υλικά και θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά μέχρι να την βάλεις στο
φούρνο να ψηθεί. Καμία προετοιμασία, καμία περιπλοκότητα. Σε 20 λεπτά είναι έτοιμη προς κατανάλωση.
Είναι μια
φανταστική, σχετικά άγλυκη γκρανόλα που την «ανεβάζει» πολύ η σοκολάτα σε
σταγόνες. Προσοχή εδώ, μην μου βάλεις τη σοκολάτα να
ψηθεί μαζί με το μίγμα της βρώμης γιατί θα κολλήσει, θα λιώσει και θα «εξαφανιστεί»
μέσα στο σύνολο. Τη σοκολάτα την προσθέτουμε μετά ώστε να διατηρήσει την
τραγανότητά της και να δίνει την ευχάριστη αίσθηση που αρέσει τόσο στα παιδιά... ε, και σε εμάς τα μεγαλύτερα παιδιά.
Όταν ψήνεται η
γκρανόλα, το σπίτι μοσχομυρίζει σαν να ψήνεις υπέρ σοκολατένια μπισκότα! Δεν έχω
να πω πολλά σήμερα. Δεν έχω ιδιαίτερη έμπνευση. Κράτα αυτά τα τρία βασικά που
σου είπα και δες τα υλικά γιατί μπορεί να τα έχεις ήδη στο σπίτι.
Τέλος, η ποσότητα
που βγάζει είναι περίπου στο 1 κιλό. Αν σου φαίνεται πολλή και θες να φτιάξεις
τη μισή, «κόβεις» τη συνταγή στη μέση. Τόσο απλά τα πράγματα!
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Υλικά για περίπου
1 κιλό γκρανόλα:
1)
400
γραμμάρια βρώμη
2)
4
κουταλιές σούπας σκόνη κακάο άγλυκο
3)
½ κουταλάκι
γλυκού αλάτι
4)
200
γραμμάρια φουντουκοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο
5)
350
γραμμάρια μέλι
6)
140
γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα
7)
100
γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Μέθοδος:
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Θα χρειαστούμε το μεγάλο ταψί του φούρνου της
ηλεκτρικής κουζίνας μας για την ποσότητα της γκρανόλα που θα φτιάξουμε.
Σε ένα μεγάλο
μπολ βάζουμε τη βρώμη, τα φουντούκια, το κακάο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με
ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το
φουντουκοβούτυρο (ή οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών χρησιμοποιήσουμε) και το
μέλι. Αυτή τη φορά ανακατεύουμε με το χέρι σαν να ζυμώνουμε. Πρέπει να δημιουργηθεί
ένα κολλώδες μίγμα, σαν χώμα βρεγμένο.
Μόλις έχει γίνει
καλό ανακάτεμα βάζουμε το μίγμα της γκρανόλα στο μεγάλο ταψί (το οποίο δεν
χρειάζεται ούτε να το βουτυρώσουμε ούτε να το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα) και
το πιέζουμε πολύ καλά δημιουργώντας μια όσο το δυνατόν πιο λεπτή στρώση απ΄
άκρη σ΄ άκρη.
Ψήνουμε στους 170
βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε
απ΄ το φούρνο τη γκρανόλα την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ώστε να σφίξει
παραπάνω και κατόπιν την σπάμε σε κομμάτια του μεγέθους που θέλουμε (μικρότερα
ή μεγαλύτερα ανάλογα με το γούστο μας). Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και
ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Προσοχή εδώ, η γκρανόλα πρέπει να είναι απολύτως
κρύα πριν ρίξουμε τη σοκολάτα διότι διαφορετικά αυτή θα αναλιγώσει και θα
λιώσει στα χέρια μας, ενώ πρέπει οι σταγόνες να διατηρηθούν σκληρές κι ατόφιες.
Διατηρούμε τη
γκρανόλα σε γυάλινο βάζο ή δοχείο για μπισκότα καλά κλεισμένο.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου